eitaa logo
طب اسلامی شاکران
12.8هزار دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
2.1هزار ویدیو
215 فایل
من مهدی شیروانی (شاکران) هستم نویسنده کتابهای طب اسلامی در ۴ جلد تو این کانال چی یاد میگیرید؟👇 🔰 آگاهی از نسخه های ساده خانگی 💚 مزاج شناسی و داروشناسی 🔰 آگاهی از اخبار طب اسلامی سنتی ✅ مشاوره و ثبت نام کلاس های طب اسلامی @Shakeran_sapurt
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✍️رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): بخورید چرا که خواب می‌آورد و غذا را هضم می‌کند. 📚 مکارم‌الاخلاق،ج۱،ص۳۹۶ 🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
این جانب به وسواس، مبتلا هستم؛ لطفاً جهت برطرف شدن آن مرا راهنمایی فرمایید. 🌹پاسخ آیت اللّہ بهجت: اِکثار تهلیل، علاج وساوس است. إکثار «تهلیل» یعنی: زیاد گفتن «لااله الااللّہ» کمی تا بهجت🌷
اصطلاحا به روشی از اطلاق می شود كه جهت درمان بعضی ازبیماری ها بكار می رود ودارای سابقه تاریخی هفت هزار ساله ومورد تایید و تاکید اسلام می باشد. قدمت حجامت در ایران به قبل از اسلام می رسد، بهرام گور پادشاه ساسانی چون درمان بیماری خود را منحصر در حجامت یافت دستور داد در ایران رایج شود. یکی از مهمترین روایاتی که در زمینه حجامت در منابع معتبر روایی ذکر شده و در ذیــــل آیه یک ســــوره‌ مبارکه «اسری» در تفسیر المیزان و برخی از تفاسیر دیگر آمده ‌است، حدیث زیر می‌باشد: حضرت رسول اکرم(صلی االله علیه و آله و سلم) می‌فرمایند: «در شب معراج، وقتی که به آسمان هفتم صعود کردم، بر هیچ ملکی از ملائک گذر نکردم مگر اینکه گفتند یا محمد حجامت کن و امتت را به حجامت کردن امر بفرما.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
که در اثر سوخت و ساز بدن در گوشه وکنار آن رسوب یافته، توسط جریان خون شسته شده ونیروی حفاظتی دریچه های مخصوص قلب مانع ورود آنها به قلب می شوند وآنها را در پشت قلب وبین دوکتف بایگانی می کنند ودرآنجا دو روز باقی مانده ودر صورت عدم تخلیه (توسط حجامت) این خون کثیف به برگشته وکبد آنرا به فرستاده ودربرخی رگهای بدن رسوب می کند وموجب درد وناراحتی هایی می شود. درمنابع طب اسلام وطب سنتی حجامت به عنوان یكی ازاركان مهم درمان ذكرگردیده است وبیماری های گوناگون را درمان می كند و به صورت اختصاصی درمنابع طب اسلامی به شكل پیشگیرانه درمان همه بیماری ها شمرده شده است ودرمورد بیماری های خاص درمان تمامی بیماری های ناشی ازغلبه خون گفته شده است. بوعلی سینا اعتقاد دارد و نیز ازطریق حجامت قابل استفاده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
در حدود 450 سی سی خون تازه با سوزن از ورید گرفته می‌شود ولی در حجامت با ایجاد مکش بین دو کتف و ایجاد خراش در آن حدود 50 سی سی خون از مویرگ‌های پشت خارج می‌شود. آزمایشات نشان داده که ترکیبات خون وریدی با خون تفاوت بسیار دارد. در حجامت و غلیظ است که خارج می‌شود، خونی که دارای اوره، چربی و ترکیبات زائد بیشتری نسبت به خون تازۀ ورید است. برخی دیگر از فواید خاص حجامت که در اهدای خون دیده نمی‌شود به این ترتیب است: - حجامت سبب تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن، و سیستم عصبی می‌شود. -حجامت از ابتلا به بیماری‌ها پیشگیری می‌کند. ـ حجامت درمان کنندۀ 150 نوع بیماری بوده یا در بهبود و کاهش اثرات آنها مؤثر است. - انواع حجامت از بدو تولد تا آخر عمر برای بدن انسان مجاز و بلکه مفید و ضروری است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
: در طب سنتی، برخی حکما ـ از قبیل بوعلی سینا و جرجانی ـ را از 2 تا 60 سالگی تجویز نموده اند. اما در طب اسلامی شروع حجامت جهت پیشگیری، از چهار ماهگی تجویز شده است. در حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که در کتب گوناگون ـ از جمله استبصار جلد 1 صفحه 84 ـ وارد شده است، ایشان به حجامت نقره در اطفال بالای چهار ماه به فاصله هر ماه یکبار توصیه نموده اند و آثار فراوانی برای آن ذکر نموده اند. این فواصل برای پیشگیری از بیماری ها توسط می باشد و فواصل مناسب جهت حجامت فرد بیمار باید توسط پزشک معالج تجویز شود. حضرت امام رضا (ع) در رساله ذهبیه حجامت را در بالغین متناسب با سن تجویز نموده اند. مثلاً حجامت برای فرد 40 ساله هر 40 روز یک مرتبه و برای فرد 60 ساله هر 60 روز یک بار تجویز شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
پیامبر خدا (ص) فرمودند: «اگر در چیزی شفا باشد، در تیغ و در خوردن است.» امام صادق (ع) فرمودند: «بهترین چیزی که با آن به مداوا می پردازید، کردن، دوا را بر بینی ریختن، نمودن و کردن ( وارد کردن داروی مایع از طریق رکتوم ) است.» از جمله خواص درمانی اثبات شده وتجربه شده حجامت 1- برطرف کردن انسداد عروق وپیشگیری از وقلبی 2- تنظیم ترکیبات خون، کاهش چربی و، وقند خون و رفع خون 3- درمان شدید مانند و، ، افزایش هوش و، قوت بینایی وجلای چشم 4- درمان ناراحتی های و بدن، جوش، کهیر، و پیس صورت وآلرژی ها 5- درمان آسم، نفس، ، ، دیسک کمر، آرتروز و بسته شدن دریچه قلب 6- تقویت و واکسینه بدن در مقابل سرماخوردگی و ویروس های بیماری های مختلف و مسمومیت ها 7- درمان سر وهمچنین تقویت رشد موها 8- بهبود در اندام های بدن، رفع قولنج، بی حالی، کسلی، سنگینی بدن، اسپاسم عضلات، بهبود بیماری های زنان و... حضرت علی (ع) فرمودند: «همانا حجامت بدن را سالم و عقل را استوار می نماید.» به تجربه ثابت شده است که حجامت در اطفال و کودکان موجب افزایش و ، رفع لاغری، بی اشتهایی، ضعف، تقویت سیستم ایمنی و دفاعی و بالاخره کاهش اختلالات رفتاری و بی قراری و در ایشان می شود. در کتب طب سنتی، جهت درمان زردی ( یرقان فیزیولوژیک ) چند خراش کوچک سطحی در لبه و پشت لاله گوش نوزاد تجویز شده است. در گذشته حجامت نقش واکسیناسیون فعلی را برای کودکان داشته است و مقاومت آنها در برابر بیماری ها توسط حجامت زیاد می شده است. مثلاً رازی در کتاب « الجدری و الحصبه » از حجامت جهت افراد زیر 14 سال در برابر آبله نام برده است. عده ای نیز معتقدند حجامت در سنین بلوغ موجب کاهش پرخاشگری و سایر عوارض بلوغ می شود.
تاچه حدارزش درمانی دارد؟ درمنابع طب اسلام وطب سنتی به عنوان یكی ازاركان مهم درمان ذكرگردیده است وبیماری های گوناگون رادرمان می كند و به صورت اختصاصی درمنابع طب اسلامی به شكل پیشگیرانه درمان همه بیماریها شمرده شده است ودرموردبیماریهای خاص درمان تمامی بیماریهای ناشی ازغلبه خون گفته شده است .بوعلی سینااعتقاددارد#سودانیزازطریق حجامت قابل دفع است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
دردرمان چه بیماریهای بكارمی رود؟ درموردبیمارهای هایپرلیپیدمی (چربی خون بالا)؛ غیروابسته به ؛دردهای عضلانی ؛سردردهای ؛و ؛بیماریهای پوستی شامل آكنه ؛ ؛آلرژی های دارویی ؛غذایی ؛فصلی ؛اعتیادبه مواد مخدر؛بیماریهای انسدادی عروق كرونر؛عوارض بعدازیائسگی (منوپوز)دردهای درزنان ودوشیزگان (دیسمونوره)وبرخی بیماریهای عفونی ؛ وغددكاربردارد.  
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
چه فصلی برای مناسب است؟ مامک هاشمی - متخصص طب سنتی درباره حجامت می‌گوید: در مورد این که چه فصلی برای حجامت مناسب است، طبق منابع طب سنتی، فصل بهار و پاییز برای انجام حجامت توصیه شده است. و از این دلیل که نسبت به فصل و ، شدت گرما یا سردی هوا معتدل تر است چون به صورت کلی در زمان‌هایی که شدت گرما یا سرمای هوا باشد, از انجام حجامت باید پرهیز شود. بنابراین دو فصل بهار و پاییز اعتدال بیشتری دارند برای انجام حجامت مناسب تر هستن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
را آسان ميكند 🔹با از نقاط مختلف بدن، پاکسازی بدن سریعتر شروع شده و مستقیما از خون گرفته میشود وگیرنده های خیلی سریعتر آزاد میشوند