#نهج_البلاغه
🔆وَ لاَ تَشِيمُوا بَارِقَهَا وَ لاَتَسْمَعُوا نَاطِقَهَا، وَ لاَ تُجِيبُوا نَاعِقَهَاوَ لاَ تَسْتَضِيئُوا بِإِشْرَاقِهَا، وَ لاَ تُفْتَنُو بِأَعْلاَقِهَا
🔹به زرق و برق دنيا چشم ندوزيد و به سخن کسى که شما را ترغيب به آن مى کند گوش فرا ندهيد و به ندايش پاسخ مگوييد. از درخشندگى ظاهريش روشنايى مخواهيد و فريفته اشياى (به ظاهر) نفيس آن نگرديد»
📚#خطبه ۱۹۱
@mahmobarak
🔴 گره های کور زندگی از کجاست؟!
✍حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی :
ز برخی روایات و آیات قرآن کریم اینچنین برمیآید که برخیها در همه شئون زندگی موفق می شوند؛ یعنی به هر راهی که وارد شوند، به آنها خیر میرسد و راه برایشان باز است؛ امّا بعضیها طوری هستند ـ مثل گِرههای کور ـ که به هر سَمتی که بخواهند حرکت کنند راه بسته است. افرادی که در جامعه زندگی میکنند، این دو حال را در خودشان مشاهده میکنند.
خدای سبحان فرمود: «کسی که باتقوا باشد هرگز در زندگی نمیماند و یک زندگی آبرومند تا آخر عمر دارد»؛ این جمله نورانی دو پیام را به همراه دارد: یکی اینکه مردان باتقوا هرگز گرفتار گِره کور در زندگی خود نمیشوند که نتوانند خروجی را تشخیص دهند و راه برایشان باز است؛ دوم اینکه گرچه کسب و کار دارند، ولی خداوند از آن راهی هم که آنها امید ندارند به آنها روزی میدهد.
💥طبق بیان قرآن، کسی که با خدا رابطه ندارد، گاهی کارش به صورت یک گِره کور درمیآید؛ به هر کاری دست میزند موفق نمیشود و در آن کار میماند و راه خروجی از مشکل پیش آمده را هم نمی یابد؛ میبینید بعضیها همین گِره را در زندگی دارند و می گویند ما دست به هر کاری میزنیم مشکل ما حل نمیشود، برای اینکه این افراد نام خدا و یاد خدا را کنار گذاشته اند و نمیدانند که از همین جا دارند آسیب میبیند.
@mahmibarak
🦋 #یا_ایها_العزیز
🦋بوی گلهـا
عالمی را مست و حيران مےڪند
🦋ديدن مهدی
هزاران درد ، درمان مےڪند
🦋مدعی گويد
ڪه با يك گل نميگردد بهار
🦋ما گلی داريم
ڪه عالم را گلستان مےڪند
السلام علیک یا صاحب الزمان
@mahmobarak
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
❣﷽❣
#طرح_کتابخوان_مهدویت
#ویژگیهای_حضرت
♦️فصل اوّل: شباهت آن حضرت به پيغمبران عليهم السلام
#شباهت_به_آدم
🔷خداوند آدم را خليفه خود در تمام زمين قرار داد و او را وارث آن ساخت و چنين فرمود:
⚜اِنّى جاعِلٌ فِى الْاَرْضِ خَليفَةً⚜ (سوره بقره، آيه ۳۰.) ؛
همانا من در زمين جانشينى قرار مى دهم.
🔷و خداوند حضرت حجّت عليه السلام را نيز وارث زمين؛ و خليفه خود در زمين قرار خواهد داد، چنانكه از حضرت ابى عبداللَّه صادق عليه السلام مروى است كه در تفسير آيه:
⚜وَعَدَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُم وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِى الْاَرْضِ⚜ (سوره نور، آيه ۵۵.) ؛
خداوند به كسانى از شما كه ايمان آورده اند و كارهاى شايسته انجام داده اند وعده داده كه آنان را در زمين خلافت بخشد.
فرمود: او قائم و اصحابش مى باشند و هنگام ظهورش در مكّه در حالى كه دست بر صورت مى كشد مى گويد:
⚜اَلْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذى صَدَقَنا وَعْدَهُ وَ اَوْرَثَنا الْاَرْضَ...⚜ (تفسير البرهان، ۳ / ۱۴۶؛ سوره زمر، ۷۴.) ؛
سپاس خداوندى كه وعده اش را درباره ما راست گردانيد و زمين را به ميراث ما درآورد.
🔶گريه آدم عليه السلام
از پيامبر صلى الله عليه وآله وسلم آمده كه فرموده: آدم عليه السلام آنقدر بر فراق بهشت گريست تا اينكه اشك از دو گونه اش مانند آبراه جارى شد (بحار الانوار، ۱۱ / ۲۰۴.).
🔶حضرت قائم عليه السلام نيز - مانند آدم - گريه بسيار دارد.
چنانكه در زيارت ناحيه از آن حضرت است كه - خطاب به جدش حسين عليه السلام - مى گويد: شب و روز برايت ندبه مى كنم و به جاى اشك بر تو خون مى گريم.
🔷درباره آدم عليه السلام
آيه نازل شده كه: خداوند تمام اسمها را به آدم تعليم فرمود (سوره بقره، آيه ۳۱.).
🔷و امّا قائم عجّل اللَّه فرجه؛
خداوند آنچه به آدم آموخت به او نيز آموخته و اضافه بر آن هم مطالب ديگرى آموخته است، چه اينكه آدم بيست و پنج حرف از اسم اعظم را آموخته بود - چنانكه در حديث آمده - و پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم هفتاد و دو حرف از آن را آموخت، و تمام امورى كه خداوند متعال به پيامبرش داده، به اوصياى آن حضرت نيز داده شده تا به مولاى ما حضرت قائم عجّل اللَّه فرجه.
🔶آدم عليه السلام
زمين را با عبادت خدا زنده كرد، پس از آنكه جنّيان با كفر و طغيانشان آن را ميرانده بودند.
🔶قائم عليه السلام
نيز زمين را با دين خدا و عبادت و عدالت و برپايى حدودش زنده خواهد كرد، بعد از مردن آن به كفر و معصيت اهل زمين.
✳️با اين همه تا كى و تا چند آدم و قائم را با هم مقايسه كنم در حالى كه آدم به خاطر قائم خلق شد.
✨اِنَّ الَّذى خَلَقَ الْمَكارِمَ حازَها فى صُلْبِ آدَمَ لِلْامامِ الْقائِمِ ✨
آنكه مكارم اخلاق را آفريد همه را در صلب آدم قرار داد براى امام قائم عجّل اللَّه فرجه.
📚 منبع:
#مکیال_المکارم
🌤اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌤
@mahmobarak
❣﷽❣
#طرح_کتابخوان_مهدویت
#ویژگیهای_حضرت
♦️فصل اول: شباهت آن حضرت به پیغمبران علیهم السلام
#شباهت_به_هابيل_عليه_السلام
🔶نزديكترين و خويشاوندترين افراد، هابيل را كشت - يعنى برادرش قابيل - خداوند متعال در كتاب عزيز خود مى فرمايد:
⚜وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَاءَ ابْنَىْ آدَمَ بِالْحَقِّ اِذْ قَرَّبا قُرْباناً فَتُقُبِّلَ مَنْ اَحَدِهِما وَ لَمْ يُتَقَبَّلْ مِنَ الْاخَرِ قالَ لَاقْتُلَنَّكَ قالَ اِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقينَ⚜ (سوره مائده، آيه ۲۷.) ؛
و بر آنان داستان دو پسر آدم را به حقّ تلاوت كن، كه چون قربانيى تقديم داشتند، از يكى از آنان پذيرفته شد و از ديگرى پذيرفته نشد، [قابيل به هابيل] گفت: تو را خواهم كشت، گفت: خداوند تنها از تقوى پيشگان مى پذيرد.
🔶همچنين نزديكترين و خويشاوندترين افراد، قصد كشتن امام قائم - روحى و ارواح العالمين فداه - را نمود، و او عموى آن حضرت جعفر كذّاب بود. كه از امام زين العابدين عليه السلام آمده است كه فرمود: گويا جعفر كذّاب را مى بينم كه سركش زمانش را بر تفتيش امر ولىّ خدا و آنكه در غيب الهى محفوظ و بر حرم پدرش موكل است وادار كند، به خاطر جهل او به ولادتش و حرص بر كشتنش - اگر بر او دست يابد - از روى طمع در ميراث پدرش تا آن را به ناحق بگيرد (كمال الدين، ۱ / ۳۲۰.).
#شباهت_به_شيث_عليه_السلام
🔷هبةاللَّه شيث، اجازه نيافت كه علم خودش را آشكار كند، چنانكه در روضه كافى روايت شده كه حضرت ابوجعفر باقر عليه السلام در خبرى طولانى چنين فرمود:
وقتى هبةاللَّه پدرش آدم را دفن كرد، قابيل به نزدش آمد و گفت: اى هبةاللَّه من ديدم كه پدرم آدم تو را از علم آنقدر عطا كرد كه به من عطا نكرد، و آن همان علمى است كه برادرت هابيل به آن دعا كرد و قربانيش قبول شد، و بدين جهت او را كشتم كه فرزندانى نداشته باشد تا بر فرزندان من افتخار كنند و بگويند ما فرزندان كسى هستيم كه قربانيش قبول شد و شما فرزند كسى هستيد كه قربانى او قبول نشد، و تو اگر علمى را كه پدرم به تو اختصاص داده آشكار كنى تو را هم مى كشم همانطور كه برادرم هابيل را كشتم، پس هبة اللَّه و فرزندان او مخفى مى كردند آنچه از علم و ايمان نزد آنها بود (روضه كافى، ۱۱۴.)
🔷حضرت قائم نيز اجازه نيافته كه علم خود را آشكار كند تا روز وقت معيّن؛
چنانكه درباره حضرتش روايت شده: هنگام ولادت بر زانو قرار گرفت، و دو انگشت سبّابه اش را به سوى آسمان بلند كرد، و عطسه اى زد، و گفت: ✨اَلْحَمْدُلِلَّهِ رَبِّ الْعالَمينَ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ✨؛ ستمگران پنداشته اند كه حجّت الهى باطل و نابود است، و حال آنكه اگر در سخن گفتن به ما اجازه داده شود شك از بين مى رود.
(كمال الدين، ۲ / ۴۳۰.).
📚 منبع:
#مکیال_المکارم
🌤اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌤
@mahmobarak
❣﷽❣
#طرح_کتابخوان_مهدویت
#ویژگیهای_حضرت
♦️فصل اول: شباهت آن حضرت به پیغمبران علیهم السلام
#شباهت_به_نوح_عليه_السلام
🔹نوح شيخ الانبيا است: از امام صادق و امام هادى عليهما السلام روايت است كه حضرت نوح عليه السلام دو هزار و پانصد سال عمر كرد.
🔹و حضرت قائم عليه السلام شيخ الاوصيا است؛ (بنا به روايت كافى)، در نيمه شعبان سال دويست و پنجاه و پنج هجرى متولد شد. (اصول كافى، ۱ / ۵۱۴.).
پس عمر آن حضرت تا كنون - روز يكشنبه دهم ذى القعدة الحرام سال هزار و سيصد و سى و يك هجرى - هزار و هشتاد و پنج روز مى شود.
و از امام زين العابدين عليه السلام روايت است كه
فرمود: در قائم روشى از آدم و از نوح هست و آن طول عمر مى باشد (كمال الدين، ۱ / ۳۲۲.).
🔸نوح عليه السلام زمين را با سخن خود از كافرين پاك كرد و گفت: پروردگارا بر روى زمين ديّار البشرى از كافران بر جاى مگذار (سوره نوح، آيه ۲۶.).
🔸قائم عجّل اللَّه فرجه نيز زمين را با شمشير از لوث وجود كافرين پاك مى گرداند تا جايى كه هيچ اثرى از آنها باقى نماند - چنانكه گذشت.
🔹نوح عليه السلام نهصد و پنجاه سال صبر كرد، چنانكه خداوند مى فرمايد: ⚜فَلَبِثَ فيهِمْ اَلْفَ سَنَةٍ اِلّا خَمْسينَ عاماً فَاَخَذَهُمُ الطُّوفانُ وَ هُمْ ظالِمُونَ⚜ ؛ پس در ميان آنان هزار سال منهاى پنجاه سال به سر برد، آنگاه طوفان آنان را فرو گرفت، در حالى كه ايشان ستمكار بودند.
🔹قائم عجّل اللَّه فرجه نيز از اول امامتش تا كنون صبر كرده، و نمى دانم تا كى صبر خواهد كرد.
🔸هر كه از نوح عليه السلام تخلف جست هلاك شد.
🔸هر كه از قائم عجّل اللَّه فرجه تخلف جويد نيز هلاك مى شود - چنانكه در حديث آمده - (در بحار الانوار از پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم مروى است كه فرمود: قيامت برپا نخواهد شد مگر اينكه قائم از ما بپاخيزد، و آن هنگامى است كه خداوند به او اجازه دهد، هر كس از او پيروى كند نجات يابد و هر آنكه از او تخلف جويد هلاك گردد. اى بندگان خدا، خدا را خدا را، كه به سوى او بياييد هر چند بر روى برف و يخبندان باشد كه او خليفه خدا و خليفه من است. (مؤلف).).
🔹فَرَجِ نوح عليه السلام و اصحابش را خداوند آنقدر به تأخير انداخت تا اينكه بيشتر معتقدين به آن حضرت از او برگشتند.
🔹فَرَجِ قائم عجّل اللَّه فرجه را نيز خداوند آنقدر به تأخير مى اندازد كه بيشتر معتقدين به آن حضرت از او برمى گردند - چنانكه در حديثى از امام عسكرى عليه السلام آمده است - (كمال الدين، ۲ / ۳۸۵).
🔸ادريس عليه السلام به ظهور نوح عليه السلام بشارت داد.
🔸و به ظهور قائم عجّل اللَّه فرجه، خداوند تعالى فرشتگان را بشارت داد و پيغمبر و امامان عليهم السلام بلكه پيغمبران گذشته ظهورش را بشارت دادند.
📚 منبع:
#مکیال_المکارم
🌤اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌤
@mahmobarak