🥀🌹🥀
نقل شده که امّ البنین خوابش را برای مادرش اینگونه تعریف کرد:
در خواب احساس کردم که در باغ و بوستان پرمیوه ای نشسته ام. در آن، رودهای فراوان جاری است و آسمان صاف و قرص ماه در می درخشید و ستارگان نور افشانی می کنند و من به عظمت آفرینش خداوند بزرگ می اندیشیدم که چگونه آسمان را بدون پایه و ستون برافراشته و این ماه تابان و ستارگان درخشان را آفریده است؟!
غرق در این اندیشه ها بودم که ناگاه به نظرم آمد ماه از دل آسمان کنده شد و در دامانم افتاد. چنان درخششی داشت که چشم ها را خیره می کرد. متعجب و شگفت زده شدم. باز متوجه شدم سه ستاره درخشان دیگر به دامانم افتاد تا آنجاکه نور و تلألؤ آن ها، پرده بر دیدگانم افکند. تعجب و حیرت بر من مستولی شد و بناگاه صدای هاتفی را شنیدم بی آن که صورتش را ببینم گفت:
بشارت باد بر تو ای فاطمه، به خاطر این سروران ارجمند،
که همچون سه ستاره درخشان و یک ماه تابان اند.
پدرشان سید و سالار کلّ کائنات است.
پس، از پیامبر خدا، آنچنان که در خبر آمد...
وقتی این سخنان را شنیدم، سراسیمه شده، با ترس وفزع از خواب پریدم. از مادرم پرسیدم: تعبیر این خواب چیست؟ گفت: دخترم! اگر خواب تو رؤیای صادقه باشد، با یک مردی بسیار بزرگوار و ارجمند، که نزد خداوند مقامی بس والا دارد و افراد عشیره اش از او پیروی و اطاعت می کنند، ازدواج می کنی و از او چهار فرزند به دنیا می آوری، اوّلین آن ها سیمایی چون ماه دارد و سه تن دیگر نیز بمانند ستارگان درخشان اند.
پدرش (حزام) وقتی این مطلب را شنید، با تبسم و لبخند به سویشان آمد و گفت:
دخترم! خواب و رؤیای تو راست بود. مادر رو به پدر کرد و پرسید: از کجا متوجه این مطلب شدی؟ گفت: هم اکنون عقیل بن ابی طالب در خانه ماست تا دخترت را خواستگاری کند. پرسید: خواستگاری برای چه کسی؟ گفت: برای کسی که لشکر دشمن را از هم می گسلد، وجود مبارکش مظهر عجایب و شگفتی هاست. پیکان جهت دار خداوند و قهرمان بلامنازع شرق و غرب عالم است. او همانا امام علی بن ابی طالب است.
پس از این ماجرا بود که حزام شادمان و خندان به سوی عقیل برگشت. عقیل وقتی او را دید، پرسید: چه خبر؟ گفت: به خواست خداوند خیر است. ما قبول کردیم که دخترمان کنیز امیر مؤمنان شود. عقیل گفت: او کنیز نیست، بلکه همسر علی خواهد بود.
خبر ازدواج به کربلا هم رسید
در تاریخ آمده است که پیش از آغاز نبرد میان حسین بن علی (علیهما السلام) و یارانش و سپاه عمر بن سعد در سرزمین کربلا و ضمن آمادگی هر دو طرف برای جنگ و نبرد و یا اندکی پس از شروع آن، زهیر بن قین به سوی عبدالله بن جعفر بن عقیل آمد و به او گفت: برادر! این پرچم را به من بسپار. عبدالله پرسید: آیا من در حمل آن کوتاهی کردم؟ گفت: هرگز، اما من به آن نیاز دارم. عبد الله بن جعفر پرچم را تحویل داد و زهیر آن را گرفت. و به سوی عباس بن علی (علیهما السلام) حرکت کرد و خطاب به وی گفت: می خواهم با تو سخنی بگویم و انتظار دارم آن را کاملاً دریابی! عباس گفت: بگو که سخن گفتن در حال حاضر چه شیرین است!
آنگاه به خطاب به عباس گفت: ای ابو الفضل، بدان که پدر تو امیرمؤمنان، وقتی خواست با مادرت فاطمه ازدواج کند، برادرش عقیل را به خواستگاری فرستاد؛ چرا که به انساب قوم عرب آشنایی کامل داشت و به او گفت: برادر! از تو می خواهم به خواستگاری زنی بروی که از خاندان پاک و اصیل و دارای حسب و نسب شریف و شجاع باشد تا از او دارای فرزندی شوم شجاع و دلاور، برای نصرت و یاری به این پسرم (حسین (علیه السلام))، تا در واقعه طف در کربلا در کنار او باشد. پس بدان که پدرت تو را برای چنین روزی ذخیره کرد. بنابراین، نباید نسبت به حرم و حریم برادر و خواهرانت کوتاهی کنی! عباس پس از شنیدن این سخن، بر خود لرزید و آنچنان رکاب اسبش را کشید که از هم گسست. آنگاه رو به زهیر کرد و گفت: زهیر! تشویق و ترغیب خوبی بود در این روز. به خدا سوگند حماسه ای را به معرض نمایش خواهم گذاشت که هرگز مانند آن را ندیده ای...[8]
حضرت ابو الفضل پس از اتمام سخنانش با شمر و شنیدن پیشنهاد دریافت امان نامه برای خود و برادرانش، به سوی خیمه برگشت. خواهرش زینت پس از آن که گفتگوی او را با شمر شنید، به استقبالش آمد و گفت: برادر! می خواهم سخنی را با تو درمیان گذارم.
حضرت عباس گفت: خواهر بگو که اکنون برای سخن گفتن بسیار مناسب است.
زینب گفت: برادرم! وقتی مادرم فاطمه از دنیا رفت. پدرم از برادرش عقیل خواست برایش زنی از خاندانی اصیل برگزیند؛ خاندانی که نجیب، شجاع و دلاور باشد، تا از او دارای فرزندی شود برای حمایت و دفاع فرزندش حسین در کربلا و تو باید بدانی که پدرت تو را برای چنین روزی در نظر گرفت، پس کوتاهی نکن ای ابو الفضل.
وقتی عباس سخنان خواهرش زینب را شنید، زین اسبش را چنان کشیدکه پاره شد وخطاب
om.mp3
3.01M
السَّلاَمُ عَلَيْكِ يَا فَاطِمَةُ زوجه امیرالمومنین
♦️روضه و مرثیه 🏴
#حضرت_ام_البنین الله علیها
#استاد_میرزا_محمدی
🔸گریز مصیبت 👇
گریز به مصیبت #حضرت_زینب سلام الله علیها
اگر این است تاثیر شنیدن
شنیدن کی بود مانند دیدن
┈••✾•🍃⚫️🌿•✾••┈┈
🚩 کانال روضه و مرثیه 👇
🌴🌴روضه های جانسوز علما👇😭
╭┅─────────┅╮
▶️ @rovzeha ◀️
╰┅─────────┅╯
مداحی آنلاین - ام البنین وای مادر - سید رضا نریمانی.mp3
6.78M
#وفات_حضرت_ام_البنین(س)
🍃از این زمونه دلگیره
🍃روزا دم بقیع میره
🎤 #سید_رضا_نریمانی
@nahjol_balagheh
●➼┅═❧═┅┅───┄
❤️🍂❤️🥀
#شرح_حکمت ۱۳۰
🔴گفتگوى امام.عليه السلام با ارواح مردگان:
♻️اين سخن را امام(عليه السلام) زمانى بيان فرمود كه از ميدان صفين باز گشته و به كنار قبرستانى كه پشت دروازه كوفه بود رسيده بود و اموات آن گورستان را با پنج خطاب تكان دهنده بيدارگر مخاطب ساخت فرمود:
✨يَا أَهْلَ الدِّيَارِ الْمُوحِشَةِ، وَالْمَحَالِّ الْمُقْفِرَةِ، وَالْقُبُورِ الْمُظْلِمَةِ، يَا أَهْلَ التُّرْبَةِ، يَا أَهْلَ الْغُرْبَةِ، يَا أَهْلَ الْوَحْدَةِ، يَا أَهْلَ الْوَحْشَةِ
💠 «اى ساكنان خانه هاى وحشتناك و سرزمين هاى خالى و قبرهاى تاريك! اى خاك نشينان! اى غريبان! اى تنهايان! و اى وحشت زدگان!»
✍امام عليه السلام در واقع با اين تعبيرات نشان داد كه هر انسانى سرانجام در اين دنيا به چه سرنوشتى دچار مى شود; امروز در ميان دوستان و عزيزان در خانه هاى زيبا و مرفه زندگى مى كند، جمع آنها جمع و اسباب نشاطشان فراهم است، مى گويند و مى خندند و از باده غرور سرمستند; ولى فردا جايگاهشان گورستان وحشتناك و قبرهاى تاريك در وحدت و تنهايى خواهد بود.....
💢 امام عليه السلام در ادامه خطاب به ارواح گذشتگانِ آن قبرستان فرمود:
🔅أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ سَابِقٌ، وَنَحْنُ لَكُمْ تَبَعٌ لاَحِقٌ
🔹«شما در اين راه پيشگام ما بوديد و ما نيز به دنبال شما خواهيم آمد»;
✔️ اشاره به اين كه قانون مرگ استثناپذير نيست; انسان ها مانند اهل قافله اى بزرگند كه گروهى پيشاپيش قافله، گروهى در وسط و گروهى به دنبال قافله حركت مى كنند. اين قافله به سوى ديار فنا يا به تعبير ديگر عالم بقا مى شتابد و همه سرانجام به آن مى رسند،
#شرح_حکمت
@mahmobarak
❤️🍂❤️🥀
#شرح_حکمت ۱۳۰
🔴گفتگوی امام علیه السلام با ارواح مردگان
❣امام(عليه السلام) اخبار عالم دنيا را در سه جمله خلاصه كرده از آنها اخبار عالم آخرت را پرسش مى كند و مى فرمايد:
✨أَمَّا الدُّورُ فَقَدْ سُكِنَتْ، وَأَمَّا الاَْزْوَاجُ فَقَدْ نُكِحَتْ، وَأَمَّا الاَْمْوَالُ فَقَدْ قُسِمَتْ، هَذَا خَبَرُ مَا عِنْدَنَا، فَمَا خَبَرُ مَا عِنْدَكُمْ؟
💠 «اما خانه هايتان را ديگران ساكن شدند، همسرانتان (اگر جوان بودند) به نكاح ديگران درآمدند و اموالتان (در ميان ورثه) تقسيم شد. اينها خبرهايى است كه نزد ماست، نزد شما چه خبر؟»
💢«سپس امام(عليه السلام) رو به سوى اصحاب و ياران كرد و فرمود:
🔅ثُمَّ الْتَفَتَ إِلَى أَصْحَابِهِ فَقَالَ: أَمَا لَوْ أُذِنَ لَهُمْ فِي الْكَلاَمِ لاََخْبَرُوكُمْ (أَنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَى)
🔹 آگاه باشيد اگر به آنها اجازه سخن گفتن داده مى شد به شما خبر مى دادند كه بهترين زاد و توشه (براى سفر آخرت) تقوا و پرهیزگاری است
✍در واقع امام(عليه السلام) انگشت روى مهم ترين مسائل زندگى انسان ها گذاشته كه براى بدست آوردن آن تلاش مى كنند; خانه هاى مرفه، همسران خوب و اموال فراوان..
🔷گاه مى شود فردى در همه عمرش تلاش مى كند و سرانجام رنج وى در خانه اى مجلل خلاصه مى شود و چقدر براى او دردناك است كه آن را رها كند و كسانى كه هيچ زحمتى براى آن نكشيدند در آن ساكن شوند و گاه محصول همه عمرش در مقدارى از مال و ثروت خلاصه مى شود و بعضى نيز سال ها تلاش مى كنند همسر زيبايى پيدا كنند; ولى چيزى نمى گذرد بايد همه را رها كرده و راهى ديار اموات شوند و طومار زندگى آنها در هم پيچيده خواهد شد. جالب اين كه امام(عليه السلام) مى فرمايد:
✔️ اگر آنها اجازه سخن گفتن را پيدا كنند فقط يك خبر به شما مى دهند; خبرى كه همه چيز در آن جمع است و آن خبر مربوط به زاد و توشه تقواست كه در برزخ و مواقف قيامت، انسان را يارى مى دهد.
#حکمت
@mahmobarak
❤️🍂❤️🥀
#شرح_حکمت ۱۲۶
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید :
✨وَعَجِبْتُ لِعَامِر دَارَ الْفَنَاءِ وَتَارِک دَارَ الْبَقَاءِ
💠 «تعجب مى کنم از کسى که دار فانى را آباد مى کند ولى دار باقى را ترک مى نماید و به فراموشى مى سپارد.
✍همه با چشم خود مى بینیم این جهان دار فانى است; همه روز گروهى مى میرند و گروهى به دنیا مى آیند و جاى آنها را مى گیرند. سپس همین گروه جاى خود را به گروه هاى دیگر مى دهند. کاخ هاى زیبا بر اثر گذشت زمان به ویرانه اى مبدل مى شود و باغ هاى پر از گل و گیاه روزى پژمرده خواهند شد. همه چیز در گذر است و همه چیز رو به فنا مى رود.
✔️آیا عقل اجازه مى دهد که انسان در آبادى این دار فانى بکوشد; اما سراى آخرت را که در آن حیات جاویدان است فراموش کند و گامى در طریق عمران و آبادى آن از طریق ایمان و اعمال صالح بر ندارد؟
#حکمت
@mahmobarak
❤️🍂❤️🥀
#شرح_حکمت ۱۲۶
❣امیر المومنین _علی علیه السلام _می فرماید :
✨وَعَجِبْتُ لِمَنْ نَسِیَ الْمَوْتَ وَهُوَ یَرَى الْمَوْتَى
🔷«تعجب مى کنم از کسى که مرگ را فراموش مى کند با این که مردگان را با چشم خود مى بیند»;
.
✍مرگ یعنى پایان همه چیز در دنیا و جدا شدن از تمام مقام ها و اموال و ثروت ها و تعلقات دنیوى و از همه مهم تر بسته شدن پرونده عمل انسان به گونه اى که نمى تواند حسنه اى بر حسنات یا سیئه اى بر سیئات خود بیفزاید.
🔷 در یک عبارت کوتاه، مرگ مهم ترین حادثه زندگى انسان است; ولى عجب این که بسیارى از افراد آن را به دست فراموشى مى سپارند در حالى که بستگان و عزیزان و دوستان و همشهریان خود را بارها مى بینند که آنها را به سوى دیار اموات مى برند.
✔️ این غفلت و فراموش کارى راستى حیرت انگیز است. به خصوص این که بسیارى از مردگان کسانى هستند که از ما جوان تر یا قوى تر و سالم تر و گاه حتى بدون سابقه یک لحظه بیمارى راه دیار فنا را پیش گرفتند و به سوى بقاى آخرت رفتند.
#حکمت
@mahmobarak
❤️🍂❤️🥀
#شرح_حکمت ۱۳۵
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید :
وَمَنْ أُعْطِيَ الاِْسْتِغْفَارَ لَمْ يُحْرَمِ الْمَغْفِرَةَ
💠 «كسى كه توفيق استغفار يابد از آمرزش محروم نمى شود»
✍«توبه» ندامت از گذشته و بازگشت به سوى خداست و «استغفار» يكى از شرايط آن است و در واقع ذكر استغفار بعد از توبه در كلام امام(عليه السلام) از قبيل ذكر خاص بعد از عام است.
✔️البته گاه استغفار و توبه به يك معنا نيز استعمال مى شوند; به هر حال خداوند غفور و ودود وعده داده كه مستغفرين را مورد محبت قرار دهد و آنها را مشمول آمرزش و مغفرت خويش سازد.
#حکمت
@mahmobarak
❣﷽❣
#طرح_کتابخوان_مهدویت
#بخش_سوم_مکیال_المکارم
#قسمتى_از_حقوق_و_مراحم_آن_حضرت_نسبت_به_ما
#فصل_سوم
#حق_قرابت_و_خویشاوندی_پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم
❀﴾﷽﴿❀
كه در سوره حمعسق [شورى] آمده:
⚜قُلْ لا اسئَلُكُم عَلَيهِ أجْراً اِلّا المَودَّةَ فى القُربى⚜؛
بگو كه من از شما بر تبليغ رسالت توقع مزدى ندارم جز اينكه در مورد خويشاوندانم مودّت ورزيد.
از حضرت ابوجعفر امام محمد باقر عليه السلام روايت شده كه منظور از ✨القربى✨ در اين آيه ✨امامان✨ هستند.
و در حديث نداى حضرت قائم عجل اللَّه فرجه هنگام ظهورش آمده است:
و از شما مى خواهم شما را به خدا و حق رسول خدا و حقّ خودم بر شما - كه مرا بر شما حقّ قرابت و خويشاوندى پيغمبر هست.
✅ پایان فصل سوم در بیان حق قرابت و خویشاوندی پیامبر (ص) از بخش سوم
📚 منبع:
#مکیال_المکارم (بخش سوم)
🌤اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌤
@mahmobarak
❣﷽❣
#طرح_کتابخوان_مهدویت
#بخش_سوم_مکیال_المکارم
#قسمتى_از_حقوق_و_مراحم_آن_حضرت_نسبت_به_ما
#فصل_دوم #حق_بقاء_در_دنیا
❀﴾﷽﴿❀
شيخ صدوق در كتاب كمال الدين به سند قوى مثل صحيح يا صحيح - بنا بر قول صحيح - از ابوحمزه ثمالى از حضرت جعفر بن محمد صادق از پدرش از پدرانش عليهم السلام روايت كرده كه:
پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم فرمود:
جبرئيل از پروردگار عالم جل جلاله برايم نقل كرد كه فرمود:
✅ هر آنكه بداند كه جز من هيچ خدايى نيست و محمد بنده و رسول من و على بن ابى طالب خليفه من و امامان از فرزندان او حجّتهاى من مى باشند؛
به رحمت خود او را به بهشت داخل نمايم،
و به عفو و بخشش از آتش نجاتش مى دهم،
و او را در پناه خود جاى خواهم داد،
و كرامت خود را براى او واجب و نعمتم را بر وى تمام نمايم؛
و اگر درخواستى داشته باشد، برآورده سازم؛
و اگر سكوت كند [با رحمت و نعمت] آغاز كنم؛
و اگر بدى كند او را رحم نمايم؛
و اگر از من فرار كند او را فراخوانم؛
و اگر [پس از اعراض ]به سوى من بازگردد او را بپذيرم؛
و اگر درِ خانهام را بكوبد به رويش بگشايم.
⛔️ و هر كس شهادت به لا اِلهَ اِلَّااللَّه ندهد؛
يا آن را شهادت بدهد ولى محمّد را به عنوان بنده و فرستاده من گواهى ندهد؛
يا آن را شهادت بدهد؛ امّا نپذيرد كه على بن ابى طالب خليفه من است؛
يا به آن اعتراف كند ولى نپذيرد كه امامان از فرزندان او حجّتهاى منند؛
نعمت مرا انكار كرده و عظمت مرا كوچك شمرده و به آيات و كتب كفر ورزيده است؛
اگر مرا قصد كند محجوب سازم
و اگر درخواستى داشته باشد، محرومش نمايم
و اگر مرا فراخواند ترتيب اثر ندهم،
و اگر دعا كند اجابت ننمايم،
و اگر به من اميد بندد نوميدش كنم.
اين جزايى است كه از من به او مى رسد و من به بندگانم ظلم نمى كنم.
📚 منبع:
#مکیال_المکارم
🌤اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌤
@mahmobarak
❣﷽❣
#طرح_کتابخوان_مهدویت
#بخش_سوم_مکیال_المکارم
#قسمتى_از_حقوق_و_مراحم_آن_حضرت_نسبت_به_ما
#فصل_هفتم
#حق_آقا_و_ارباب_بر_بنده
❀﴾﷽﴿❀
در زيارت جامعه آمده است:
✨«وَ السَّادَةُ الْوُلاةِ»✨؛ و سرورانِ سرپرست.
و در حديثى از رسول اكرم صلى الله عليه وآله وسلم از طريق مخالفين وارد شده:
ما فرزندان عبدالمطلب سرورانِ اهل بهشت هستيم، من و على و جعفر و حسن و حسين و مهدى عليهم السلام.
بيان سيادت و آقايى امامان عليهم السلام نسبت به ما، از آنچه گذشت ظاهر و ثابت مى شود.
و معنى سيادت آن بزرگواران اينكه: ايشان از خود ما در تمام امور اولى و شايسته تر هستند.
چنانكه خداوند متعال فرموده:
⚜اَلنَّبِىُّ اَوْلى بِالْمُؤْمِنينَ مِنْ اَنْفُسِهِمْ...⚜؛
پيامبر؛ نسبت به مؤمنان از خودشان سزاوارتر است.
و در كفاية الأثر روايت مسندى از حسين بن على عليهما السلام آورده كه فرمود: رسول اللَّه صلى الله عليه وآله وسلم به على عليه السلام فرمود:
من به مؤمنين از خودشان به خودشان اولى و سزاوارترم سپس تو اى على از مؤمنين به خودشان سزاوارترى
آنگاه بعد از تو حسن سزاوارتر است به مؤمنين از خودشان
و پس از او حسين به مؤمنين از خودشان سزاوارتر است،
سپس بعد از او على سزاوارتر است به مؤمنين از خودشان،
و بعد از او محمد سزاوارتر است به مؤمنين از خودشان،
و بعد از او جعفر سزاوارتر است به مؤمنين از خودشان،
و بعد از او موسى سزاوارتر است به مؤمنين از خودشان،
و بعد از او على سزاوارتر است به مؤمنين از خودشان،
و بعد از او محمد سزاوارتر است به مؤمنين از خودشان،
و بعد از او على سزاوارتر است از مؤمنين به خودشان،
و بعد از وى حسن سزاوارتر است به مؤمنين از خودشان،
و حجّت بن الحسن به مؤمنين سزاوارتر است از خودشان، امامان نيكوكار، آنها با حقّ و حقّ با آنها است.
#مکیال_المکارم
🌤اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌤
@mahmobarak
خالی شو، پُر میشوی..
قانع باش، غنی میشوی..
ساده باش، عمیق میشوی..
قضاوت نکن، عادل میشوی..
بنده خـدا باش، آزاد می شوی..
خــودت باش، بیهمتا میشوی..
ضعف خود را بپذیر ، قوی میشوی.
دوست داشتهباش، محبوبمیشوی..
تسلیم سرنوشت شو،
حاکم تقدیر میشوی..
سکوت پیشهکن،
همه چیز گویا میشود..
دخالت را رها کن،
هدایت آغاز میشود..
سخنت را کوتاه کن،
تأثیرش زیاد میشود..
برخود حکومت کن ،
از خود فراتر میروی..
به تاریکی ذهن آگاه شو،
روشنایی وجودت را فرا میگیرد..
ذهنت را در «هیچ کجا» متمرکز کن،
« همه چیز » در ذهنت جا میگیرد..
🌸🌸🌸🌸🌸
#نکته
@mahmobarak
🌹❤️🌹
#حضرت_خضر #نبی_اکرم
💠 حیات بخشی حضرت خضر
🔻 حضرت خضر علیه السلام از انبیایی است که مظهر اسم «یا خفی» از اسماء الهی است. ایشان به حسب روایات، مورد عنایت ویژه هستند و همراه و در محضر حضرت بقیة الله می باشند.
🔸 اسم ایشان خضر است، به این خاطر که همین طور که لطیف از منطقهای عبور می کنند، باعث ایجاد روح نباتی و حیوانی و انسانی می شوند و باعث ایجاد روح است.
🔹 خِضر از خُضره و سرسبزی و نشاط است. قرآن هم این قضیه را خوب باز کرده است که ماهی نمکسود موسی و جناب یوشع، {وقتی در منطقه ای که ایشان هستند قرار می گیرد} حیات پیدا می کند و به دریا میپرد. این قدر حیات در اختیار حضرت خضر است.
🔸 یک {بنده خدایی} نقل میکرد که کنار روضۀ منوره پیامبر اکرم، حضرت خضر را دیده بود، در مقابل رسول خدا، در مقابل مرقد و روضۀ مطهره و منورۀ رسول خدا { بسیار متواضع و} مانند فردی خیلی شکسته بودند. همۀ افراد در آن محضر شکستهاند. این دیگر لطف خداست، این دیگر خدادادی است و از حساب و کتاب خارج است.
@mahmobarak