یک #آیه و یک #نکته
📌دانش قرآنی چگونه دانشی است!؟
این آیه مى فرماید:
علم سبب خشیت الهى است
و آیه 28 همین سوره مى فرماید:
خشیت الهى، سبب پندپذیرى از انبیا است.
پس نتیجه مى گیریم كه علم باید سبب هشدارپذیرى شود.
بنابراین اگر دیدیم كه دانشمندانی پندپذیر نیستند ولى عوام هشدار پذیرند، باید بگوئیم علمى كه در قرآن مطرح است غیر از اصطلاح روز است، بلكه مراد از علم دریافت حقیقت و داشتن نورانیّت و بصیرت و حكمت است و دانشمندان بى تقوى، در آئینه ى قرآن جاهلند؛ جهل به عظمت پروردگار، جهل به رسالت و تكلیف در دنیا، جهل به هدف آفرینش، جهل به سرنوشت و قیامت.
علم چندانکه بیشتر خوانی
چون عمل در تو نیست نادانی
🍀🍀🍀
🔅مجال عیش سخنی از جنس زندگی
@majaleezendegi
📌جرعه ای از جام وحی نوش جان تون
🔰یک #آیه وچند #نکته
🔹- رهبران دینى باید صبور باشند. فاصبر
🔹 - ایمان به وعده هاى الهى، عامل صبورى است. «فاصبر انّ وعد اللّه حقّ»
🔹 - جوّسازى افراد بى دین، نباید در تصمیم گیرى ما اثر كند. «لایستخفّنّك...»
🔹 - اگر لطف و هشدار و تعلیم الهى نباشد، انبیا نیز آسیب پذیرند. «لایستخفّنّك»
🔹 - یكى از طرفندهاى دشمنان، سبك كردن رهبر است. «لایستخفّنّك»
🔹 - كسانى به فكر تضعیف و تحقیر رهبر هستند كه به راه حقّ یقین ندارند. «الّذین لایوقنون»
🔹 - كسى كه صبر نكند، خفیف مى شود. «فاصبر... لایستخفّنّك»
📚منبع:تفسیر نور استاد #قرائتی
🌱🌱🌱
🔅مجال عیش سخنی از جنس زندگی
@majaleezendegi
هدایت شده از گام دوم انقلاب اسلامی
جلاسان گردگو
بخونید جالبه🥲
جَلّاس: «بسیار نشیننده در جلسه است، بسیار جلوسکننده»
✅خصیصه بارز دستگاه اداری این مملکت انبوه جلسات است و «جَلّاسان» بوروکراتهایی هستند که در هر روز چندین جلسه شرکت میکنند. تقصیر خودشان نیست، ساختار است که آنها را صبح تا شب دور میزهایی مینشاند تا فرسودهشان کند، تا فرصت نکنند چیزی بخوانند، فکر کنند و به کار و بارشان برسند. همه در جلسهاند.
«جَلّاسی» بیماری نظام اداری است. نظام اداری به دلیل ابهام در وظایف، کمبود دانشی که به مدیران جرأت تصمیمگیری بدهد، فقدان شفافیتی که اطلاعات را با سرعت و دقت به گردش درآورد و لازم نباشد در جلسه اطلاعات را رد و بدل کرد، و ساختار مستعد تخلف که مدیران را در معرض رسیدگی سازمانهای نظارتی قرار میدهد، به تدریج هر تصمیمی را مؤکول به جلسه میکند. اکثریت مدیران قادر به تصمیمگیری نیستند و بنابراین وقت گرانبها صرف جلوس در جلسات میشود و به تدریج «جَلّاسان» ظهور میکنند.
نظام اداری «جَلّاسپرور» به این حد نیز قناعت نمیکند. کثیری از «جَلّاسان» به تدریج خود را به خُلقی دیگر نیز میآرایند و آن «گِردگویی» است. «گِردگو» کسی است که ماهرانه درباره هر مسأله مهمی چنان سخن میگوید که نه سیخ بسوزد نه کباب. «گِردگو» میتواند چنان سخن بگوید که دل همه را به دست آورد، سخنش هیچ گوشهای ندارد و رئیس فعلی و رؤسای محتمل آتی را خرسند میسازد. گِردگو میتواند چنان سخن بگوید که هیچ مسئولیتی را متوجه اظهارنظرش نسازد.
«گِردگویان» طائفهای هستند که جز در مواردی که ناچار شوند، پای هیچ اظهارنظری را امضا نمیکنند تا مبادا امروز و فردایی گریبانش را بگیرند. این جماعت از مکتوب کردن بیزارند و ترجیح میدهند صدایشان در کنار صداهای همگان قرار گیرد و همواره مسئولیت تصمیمها میان همگان تقسیم شود. دیوار حاشا برای «جَلّاسان گِردگو» بلند است.
«گِردگویی» مهارتی است برای گفتن سخنانی که آنقدر گرد هستند که در هر زمینی میتوان آنها را غلطاند، و به هر زمان و مکانی میتوان آنها را قِل داد. گویِ گِرد را از هر زاویه که نگاه کنید، فرقی نمیکند، جهت خاصی ندارد.
👈 «جَلّاسانِ گِردگو» محصول نظام اداریای هستند که بر سنت شفاهی بنا شده و گزارش کارشناسی مکتوب و امضاشده در آن جایگاهی ندارد. نظامی که در غوغای آمارهای متناقض همواره میتوان هر اظهارنظری را توجیه کرد. اکثریت آدمها در چنین سیستمی آخر و عاقبت حرفهایشان «جَلّاسی» و «گِردگویی» است؛ حرفهای که در آن میآموزند چگونه سی سال بمانند و کسی را نرنجانند؛ روی حرفی نایستند، و مسئولیت هیچ مخاطره حرفهای را نپذیرند.
🤔 «جَلّاسی» و «گِردگویی» بسیار به هم مرتبط هستند، زیرا گردگویان بسیاری را دیدهاید که چون جلسه تمام میشود و بیرون از اتاق جلسه، ایستاده در کنار شما سخن میگویند، حرفهایی میگویند که از خود میپرسید چرا اینها را همانجا داخل جلسه نگفت؟ گویی وقتی مینشینند و آنگاه که ایستادهاند، متفاوتاند. *گِردگویی در این نظام اداری، راهی برای ماندن است*. «جَلّاسان گِردگو» خود میمانند، بی هیچ صراحتی، سی سال یا بیشتر، اما سرمایههای بسیاری را به فنا میبرند.
🔅جرعه ای از جام وحی الهی نوش جانتون🔅
☑️همه چیز حساب و کتاب دارد!
🔹معمولاً قرآن در كنار اجازه مصرف، شرطى را بیان كرده است.
🔸مثلاً در اینجا مى فرماید: «كلوا... حلالاً طیباً» همچنین مى فرماید: «كلوا و اشربوا... و لا تعثوا فى الارض مفسدین» بخورید و بیاشامید... ولى در زمین فساد نكنید.
🔸در آیه دیگر مى فرماید: «كلوا واشربوا ولاتسرفوا» بخورید و بیاشامید، ولى اسراف نكنید.
🔸و در جاى دیگر مى فرماید: «كلوا و اطعموا» بخورید و اطعام كنید.
🔅مجال عیش سخنی از جنس زندگی
@majaleezendegi
📌موقعیت های غیر ساکن
🔹چقدر خوبه که آدم جایگاه خودش رو بشناسه و نسبتش رو با جایگاه حفظ کنه...
📃فرمود :و نفخت فیه من روحی .این"ی" روحی رو اگر از انسان بردارند به اندازه یه گونی زغال هم نمی ارزه!
🖌آیا انسان منهای حقیقت خدایی او چیزی یک وسیله حمل و نقل گنداب هاست!؟
کعبه را جامه کردن از هوس است
یای "بیتی" جمال کعبه بس است.سنایی
@majaleezendegi
📌موقعیت های غیر ساکن
📃خیلی وقت ها پیدا کردن
🔹یه دوست بی ضرر و خوب
🔹یه رفیق شفیق همیشه همراه و دلسوز
🔹یه نوشته خوب و منصفانه و محترمانه و مودبانه
🔹یه درد دل بی نق و نیش
🔹یه تحلیل و آنالیز منطقی و عاقلانه و غیر تعصبی
👌مثل گشتن دنبال سوزن در انبار کاهه!!!
به کسی بر نخوره !!!😊
#ابومرتضی
@majaleezendegi
⏺حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
ماه پربركت رجب، #ماه_ولایت است كه طلیعه #ماه_رسالت است و این هر دو #طلیعه_شهرالله است ماه مبارك رمضان به عنوان شهرالله نامیده شد كه وجود مبارك پیغمبر (ص) در آن خطبه معروف فرمود: «قَدْ أَقْبَلَ إِلَیكُمْ شَهْرُ اللَّه» و رسالت، طلیعه ورود به #باب_توحید است و ولایت، طلیعه ورود به باب رسالت است.
⏺بزرگانی بودند كه این سه ماه را پشت سر هم روزه می گرفتند. این دعای نورانی «یا مَنْ أَرْجُوهُ لِكُلِّ خَیرٍ» اختصاصی به بعد از نماز ندارد در بسیاری از فرصت های شب و روز این ماه می توان این دعا را خواند... .
مطالعه بیشتر:
https://esra.ir/fa/web/news/w/968749
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/01/10
@majaleezendegi
📌شتاب لحظه ها در موقعیت های غیر ساکن!
🔅لحظه ها،روزها و سال ها همه مثل هم اند.مثل هم.همه اجزای زمان اند همین.
اما پیش مردم از اقلیم ها و نژادها و باورهای گوناگون روزهای خاصی محترم هستند .ارزشمندند.روز تولد ،تولد عزیزان و شخصیت های علمی،فرهنگی،مذهبی وآزادی بخش ، و یا استقلال کشورشان و...
🔅در واقع آن موضوعی که به زمان خاصی ارزش داده اتفاق و رخدادی است که برای انسان رخ می دهد. وگرنه به خودی خود همه لحظه ها ارزش برابر دارند. اعداد هم در ارزش گذاری همین گونه اند.
🔅نسبت های ما با رخدادهای تاریخی ،مذهبی و...،حال خوش یا بد ما،موفقیت و یا شکست ما برای بزرگداشت یا به خاطر سپردن روزها و لحظه ها تعیین کننده اند.
🔅در یک نگاه و از زاویه ای دیگر لحظه هایی در گذر زمان وجود دارند که محور ارزش گذاری آن لحظه ها فراتر از حال خوش و موفقیت و نسبت ها و رخدادهای این جهانی است.
🌷لحظه هایی که جان و روح انسان را به حقیقت مطلق هستی پیوند می دهد.🌷
🔅لحظه هایی که قطره را به اقیانوس های بی کران هستی می رساند.قطره ای که چنانچه به دریا نپیوندد با یک نسیم کوتاه همین هستی محدود خودش را هم از دست خواهد داد.
🔅اینجا سخن از یک نسبت است با عشقی بی نهایت ،نسبت گمگشته ای سر گشته و حیران و حیرت زده بر مرکب زمان می نشیند و با بهره گیری از راهواری آن راه خویش می یابد و خویشتن را به منزل امن و امان و ایمان یار می رساند.
🌷هرچه هشیار تر و بینا تر حرکت سریعتر و زمین و زمان راهوارتر و رامتر!🌷
🔅در فرهنگ اسلامی یکی از این زمان ها ماه رجب است.ماهی که پل عبور و راه میان بر برای دریافت حقیقت بندگی خداوند است.
🔅لحظه ها و روزهای تمرین همراهی با همه فرزندان انسان برای رهایی خود و آنان از دلبستگی ها و وابستگی ها به برخورداری های محدود این جهانی و گسستن بندهای اسارت زندگی نباتی و حیوانی و فرار الی الله ،گریز از خود تن خواه و فرار به سوی خود الهی.
🔅آزاد سازی نفس از زنجیرهای سنگین خود و دیگر آزاری .فربه ساختن روح الهی با طعام اعتکاف.روزه،ذکر،انفاق،مهرورزی، دستگیری، توسل و توصل به پیشگامان حرکت به سوی دارالسلام.
🔅 و خلاصه حکایت همچنان باقی است
تا در شهر الله الاکبر میعادگاه مهمانی عاشقان تو را بر صدر و در کنار خویش بنشانند.
#نسيم_جان_بخش
#نسيم_بهشتی
🔅مجال عیش سخنی از جنس زندگی
@majaleezendegi
ماه پر برکت رجب بر همه مسلمانان مبارک.
⚘⚘⚘
توصیه شده در تمام روزهاى ماه رجب این دعا را بخوانیم که روایت شده: حضرت زین العابدین علیه السّلام در آغاز رجب در حجر اسماعیل خواند:
یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوَائِجَ السَّائِلِینَ وَ یَعْلَمُ ضَمِیرَ الصَّامِتِینَ لِکُلِّ مَسْأَلَةٍ مِنْکَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِیدٌ اللهُمَّ وَ مَوَاعِیدُکَ الصَّادِقَةُ وَ أَیَادِیکَ الْفَاضِلَةُ وَ رَحْمَتُکَ الْوَاسِعَةُ فَأَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَقْضِیَ حَوَائِجِی لِلدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ⚘⚘⚘
اى که مالک حاجات خواهندگانى، و از باطن لب فروبستگان خبر دارى، از سوى تو براى هر خواهشى، گوشى شنوا، و پاسخى آماده است، خدایا به حق وعده هاى صادقانه است و نعمت هاى فراوانت، رحمت گسترده ات، از تو مى خواهم که بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى، و حاجات دنیا و آخرتم را برآورى، چه همانا تو بر هر کارى توانایى
🌷🌷🌷
@majaleezendegi