گیربکس معایب
معایب عمده گیربکس
کلیه دنده ها به جز دنده چهار زوزه می کشد
۱- سائیدگی و کچلی دو طرف میل دنده زیر محل قرار گرفتن ساچمه ها
۲- کچلی و سائیدگی ساچمه ها یا بلبرینگ دنده زیر
یکی از دنده ها هنگام حرکت زوزه می کشد (مثلا دنده دو)
۱- سائیدگی و معیوب شدن بوش همان دنده
۲ – تیز کردن و سائیدگی همان دنده
هنگام حرکت دو دنده از یک ماهک بیرون می زند (مثال دنده دو و سه)
۱- معیوب بودن یا شکستن فنر و ساچمه ماهک
۲- خلاصی و سائیدگی بیش از حد میل #ماهک و ماهک
کلیه دنده ها بیرون می زند
۱-خلاصی افقی بیش از حد مجاز دند
۲- سائیدگی بیش از حد واشر مسی دو طرف دنده زیر
هنگام حرکت و رها کردن کلاچ از گیربکس صدای زوزه شنیده می شود
معیوب بودن بلبرینگ یا بو سر میل لنگ
کلیه دنده های تعویضی تولید صدا می کند معیوب
۱- معیوب بودن سیستم کلاچ از جمله هوا
۲- رگلاژ نبودن کلاچ
۳- معیوب بودن دیسک و صفحه کلاچ
هنگام تعویض دنده عقب صدا می کند و ه سختی تعویض می شود
چون دنده عقب فاقد دنده برنجی می باشد احتمالا دور ارام موتور زیاد است
چکونگی ازمایش دنده برنجی
وظیفه دنده برنجی هماهنگ نمودن دور بین دو دنده می باشد در نتیجه هنگام تعویض و ازمایش
ان پس از قرار دادن دنده برنجی در محل خود و چرخاندن تا زمانی که دنده برنجی در جای خود دیگر
نچرخد سپس توسط فیلتر دنده گیر را اندازه گیری کرده وبا اندازه مجاز ان مقایسه می کنیم
علت روغن ریزی گیربکس
۱- گرفتگی #هواکش گیربکس
۲- ابندی نبودن واشرهای اب بندی و کاسه نمدها
علت روغن ریزی از کاسه نمد گلدانی عقب گیربکس
۱- معیوب بودن کاسه نمد جلو و شفت وردی
۲- زیاد بودن واسگازین گیربکس
🛠با ما حرفه ای تر شوید🛠😍
#خودرو
#مکانیک
#گیربکس
🚘 @majaleh_mashin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🚘 دانگ فنگ فنگون E5
/نمایشگاه خودرو اصفهان
🔻 محصول وارداتی و جدید پلاگین هیبریدی بهمن موتور هست که تحت برند BM Cars به بازار ایران وارد میشه.با ایندخودرو در نمایشگاه خودروی اصفهان ملاقات کردیم.
پیشرانه بنزینی: ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با ۱۰۸ اسب بخار قدرت
پیشرانه برقی: ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور
شتاب ۰ تا ۱۰۰ اعلامی: ۷.۴ ثانیه
میانگین مصرف سوخت:
در حالت ترکیبی ۵.۵ لیتر
حداکثر مسافت طی شده با باک بنزین پر و باتری فول شارژ: ۱۱۵۰ کیلومتر
حداکثر مسافت طی شده در حالت تمام برقی: ۱۱۰ کیلومتر
#دانگ_فنگ_فنگون
#خودرو
🚘 @majaleh_mashin
پورت و پولیش کردن سر سیلندر و فواید آن
پورت و پولیش کردن چیست ؟
اگر درون محفظه احتراق و پورت هاي ورودي و خروجي سرسيلندر را ديده باشيد متوجه زبــري و خلل و فـرج و همچنين خطوط برجستگي قالب مي شويد. اين عوامل همگي راندمان حجمي را كاهش مي دهند زيرا ايجـاد مقاومت در برابر ورود مخلوط ورودي و خروج گازهاي حاصل از احتراق مي كنند .
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin
* دليل وجود نقطههای كوچك و عمودی روي آينه بغل سمت چپ خودروها چيست؟
این مسئله البته بر روی آیینه همه خودروها دیده نمیشود اما بهطورکلی آیینه سمت راننده بعضی از خودروها را در سمت خارجی بهصورت محدب طراحی میکنند و خطی که به آن اشاره کردید نیز مرز میان بخش تخت آیینه و محدوده محدب را نشان میدهد تا از این طریق به راننده گوشزد کند خودرویی که در بخش محدب دیده می شود نزدیکتر از آن چیزی است که در آیینه به نظر میآید تا راننده از این طریق بتواند بهدرستی در مورد تغییر خطوط در بزرگراه و خیابانها تصمیم بگیرد. آیینه محدب بنا به خاصیت تحدب خود میتواند فضای بیشتری از کنارهها و پشت خودرو را در بر بگیرد و از این نظر نقاط کور کمتری دارد اما در مقابل تصویر جسم را کوچکتر از ابعاد واقعی آن نشان میدهد و این موضوع باعث می شود اینگونه به نظر برسد که خودرویی که در باند کناری و از عقب به خودرو نزدیک می شود در فاصله دوری قرار دارد درحالیکه در اصل خودرو نزدیکتر از آن چیزی است که در آیینه به نظر میرسد.
🛠با ما حرفه ای تر شوید🛠😍
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin
❗️چه زمانی باید باد تایرهای خودرو را تنظیم کنیم⁉️
⚜بدون شک تنظیم باد لاستیک خودرو یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در جهت کارکرد بهینه خودرو و عمر لاستیک است. تنظیم باد لاستیک هر 30 روز یکبار و یا با هر بار بنزین زدن خودرو در یک ماه در عین حال با تغییر درجه حرارت به میزان 10 درجه سانتیگراد و بیشتر به رانندگان توصیه میشود.
⚜باید دقت شود که باد لاستیک خودروها را باید هنگامی بررسی و تنظیم کرد که برای مدت حداقل 3 ساعت بدون حرکت بوده یا مسافت بیش از 2 کیلومتر را طی نکرده باشد. بنابراین اگر لاستیک خودرو بر اثر پیمایش مسافتی هرچند کوتاه گرم شده باشد، برای جبران کاهش فشار باد در هنگام تنظیم، بهتر است آن را 3 تا 5 PSI بیش از میزان توصیه شده در حالت سرد، باد کرد.
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin
♨️دلایل سوختن Ecu♨️
عامل اصلی در سوختن قطعات حساسی نظیر ecu نوسانات ولتاژ و وارد شدن شوک های متعدد به این قطعات است.در خودروهای قدیمی که این قطعات وجود نداشتند تعمیرکاران از روش هائی سنتی جهت تست قطعات برقی استفاده میکردنند که راهگشا نیز بود ولی این روشها در خودروهای امروزی با وجود قطعات حساس الکترونیکی نه تنها راهگشا نیست بلکه باعث صدمات جدی به این قطعات نیز می گردد.
تست قطعات برقی حساس خودروهای امروزی میبایست به وسیله دستگاههای عیب یاب کامپیوتری انجام گیرد. ولی متاسفانه به دلیل قیمت بالای این دستگاهها و پایین بودن سطح معلومات بعضی از تعمیرکاران و عدم اطلاع و اموزش های کافی متاسفانه از همان از روشهای قدیمی استفاده میکنند که به دلیل عدم اطلاع راننده جهت جلوگیری از این روشها متاسفانه باعث خرابی این قطعات حساس میگردنند.
♻️روشهای نادرست جهت تست قطعات برقی خودرو
۱-در زمان روشن بودن موتور هیچکدام از بستهای باطری نباید از روی قطب باطری جدا گردنند.متاسفانه برقکارهای خودرو جهت تست اولیه خرابی دینام از این روش استفاده می کنند.
۲-جدا کردن وایر شمع ها در زمان روشن بودن خودرو جهت تست سیستم جرقه زنی نیز باعث ایجاد نوسان ولتاژ شده و صدمه ذکر شده را به دنبال خواهد داشت.
۳-خرابی و ضعیف بودن باطری به خصوص در زمان استارت زدن خودرو ولتاژ زیادی را از باطری کشیده و سایر قطعات الکترونیکی با نوسان ولتاژ شدیدی مواجه می گردنند.
🎯
🛠با ما حرفه ای تر شوید🛠😍
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin
موتور سیکلت الکتریکی GSEA X3
ویژگیهای محصول
رنگ: سرمه ای, سفید, قرمز, مشکی
حداکثر سرعت: 65 کیلومتر بر ساعت
نوع ترمز عقب: دیسکی
نوع ترمز جلو: دیسکی
#موتور
#خودرو
🚘 @majaleh_mashin
دلیل صدای ضربه در دور ارام موتور
وقتی موتور خودرو در دور آرام کار می کند و یا هنگام تغییر سرعت صدای ضربه می شنویم که علت ان به یکی از عوامل زیر مربوط می شود
ممکن است از گژن پین باشد که صدای گژن پین در مواقعی که موتور سرد باشد قابل تشخیص می باشد
احتمال دارد کفی های شاتون یا کفی های یاتاقان های ثابت لق شده باشند
واشر جانبی میل لنگ خراب شده باشد و میل لنگ کمی حرکت افقی داشته باشد.
🛠با ما حرفه ای تر شوید🛠😍
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin
♻️راهکارهاي کاربردی جهت کاهش مصرف سوخت خودرو
1⃣تنظيم موتور به موقع و اهمیت به تعمير و نگهداری خودرو(شستشوی انژکتورها _ بازدید شمع و وایر _ فیلرگیری و ...)
2⃣تعويض به موقع فيلتر هوا و استفاده از فيلتر هواي استاندارد(این مورد در کاهش مصرف سوخت و سالم ماندن موتور خودرو بسیار تاثیر گذار است)
3⃣استفاده از سوخت متناسب با سطح تکنولوژي و نياز خودرو
4⃣ حرکت اولیه در فصل زمستان(از کارکرد زیاد خودرو در حالت درجا اجتناب شود و از دنده های سنگین جهت گرم شدن موتور خودرو استفاده شود)
5⃣ رانندگي با دنده مناسب(اجتناب از دنده مرده و همچنین اجتناب از حالت پرگاز )
6⃣ پيش بيني موقعيتها و شرايط در حين رانندگي و خودداری از شتاب غير ضروري(در صورتی که می دانید سرعت گیر و یا تقاطعی جلوتر وجود دارد از شتاب بی مورد پرهیز کنید)
7⃣ پرهيز از سرعت بالا(سرعت مناسب جهت کاهش مصرف سوخت در جاده های بیرون شهری بین 80 تا 100 کیلومتر است)
8⃣تعويض به موقع روغن موتور(باعث روانتر شدن قطعات داخلی موتور شده و اصطکاک کمتری ایجاد می شود در نتیجه مصرف سوخت پایین می آید)
9⃣ تنظيم باد لاستيکها(تنظیم استاندار باد لاستیکها باعث می شود خودرو اصطکاک کمتری با سطح جاده داشته باشد در نتیجه زودتر شتاب گرفته و قدرت کمتری نسبت به حرکت نیاز داشته باشد)
🔟اجتناب از حمل بار اضافی مخصوصا از طریق باربند (حمل بار از طریق باربند علاوه بر وزن آن حجم آن نیز بر اثر برخورد باد باعث مصرف سوخت چندین برابری می شود)
🛠با ما حرفه ای تر شوید🛠😍
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin
کاتالیست چیست؟
ماده ای است كه سرعت واكنش هاي شيميايي را از طریق کاهش انرژی فعال سازی، افزايش میدهد بدون اينكه خود در آنها شركت كند. یکی از موارد استفاده کاتالیستها، مبدلهای کاتالیستی می باشد.

مبدلهای کاتالیستی از دهۀ 70 میلادی با هدف کاهش آلودگی هوا، بر سر راه خروجی موتورهای بنزینی نصب شده اند. جدیدترین و مرسوم ترین نوع آنها، مبدلهای سه راهه هستند که اولین نوع آنها سال 1976 در آمریکا برای موتورهای بنزینی اجباری شد. در ایران نیز از سال 1383 نصب کاتالیست روی خودروهای سواری و وانت تولیدی اجباری شده است.
همانگونه که در شکل زیر نشان داده شده است علت انتخاب نام سه راهه برای این مبدلها آن است که برای کاهش همزمان سه نوع گاز سمی و آلایندۀ هوا شامل: مونوکسیدکربن(CO) ، هیدروکربنهای حاصل از احتراق ناقص (HC) و اکسید نیتروژن (NOX) و تبدیل آنها به گازهای غیرسمی ، بخار آب(H2O)، نیتروژن (N2) و دی اکسید کربن (CO2) مورداستفاده قرار می گیرند.

کاتالیست های سه منظوره زمانی حداکثر تبدیل هر سه آلاینده را خواهند داشت که در جریان گازهای خروجی از موتور، نسبت CO به NOX در محدودۀ استوکیومتری باشد. نمودار زیر نشان دهندۀ محدودۀ استوکیومتری می باشد:

گازهای آلایندۀ خروجی از موتور
اصولاً گازهای خروجی از اگزوز شامل: پارافین ها، اولفینها، ترکیبات آروماتیک (که هرسه به عنوان هیدروکربن های نسوخته شناخته می شوند)، بخار آب، منو اکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن، اکسیدهای گوگرد، نیتروژن، اکسیژن و دی اکسید کربن میباشد که از میان آنها سه آلاینده اصلی زیانبار و خطرناک : منواکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن و هیدرو کربن های نسوخته هستند.
به طور مثال: منو اکسید کربن که گازی است بیرنگ و بی بو، با میل ترکیـبی زیاد که از احتراق ناقـص سوخت های فسیـلی به وجود می آید میتواند تا 250 بار سریعتر از اکسیژن با هموگلوبین خون ترکیب شود که اثرات آن از سردرد تا مرگ می باشد. از دیگر زیانهای گازهای خروجی از اگزوز میتوان به تولد نوزادهای ناقص یا انواع سرطانهای ریه و… اشاره کرد.

واکنشهای اکسایش و کاهش
با توجه به آلایندههای موجود در گازهای خروجی از موتور، هدف تبدیل گازها از طریق واکنش اکسایش و کاهش در کاتالیستها به مواد کم ضرر و یا به طور عمده بی ضرر برای محیط زیست و موجودات زنده می باشد.

شرایط موثر بر عملکرد کاتالیست
به دلیل آنکه ECU خودروها با وجود کاتالیست کالیبره می شود، هر گونه تغییر در کاتالیست و یا حذف آن، اگر چه ممکن است در ابتدا موجبات شتاب بیشتر خودرو را فراهم سازد اما در نهایت منجر به کارکرد نامناسب موتور و افزایش مصرف سوخت خواهد گردید.
علاوه بر این از کاربراتور یا انژکتور در موتور انتظار می رود سوخت و هوا را به نسبت درستی مخلوط کند. هرگونه خطا در عملکرد کاربراتور یا انژکتور می تواند به طور مستقیم بر استوکیومتری واکنش در سیلندرها تأثیر گذاشته و در نتیجه سبب افزایش میزان آلاینده ها گردد.
مواد موجود در سوخت نیز می تواند به طور مستقیم بر روی میزان آلاینده ها و عملکرد کاتالیست تأثیر گذار باشد. به عنوان مثال گوگرد موجب مسمومیت پایدار در کاتالیست می گردد، بدین صورت که با واکنش با سطح فعال کاتالیست، مانع ایجاد واکنش تصفیه شده و کاتالیست را از کار می اندازد
#کاتالیست
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin
🔹چگونگی تشخیص معیوب بودن بلبرینگ شفت ورودی گیربکس
🔻هنگامی که موتور روشن و دنده خلاص است تولید صدا کرده و با گرفتن کلاچ صدا قطع می شود . در چنین حالتی باید بلبرینگ شفت ورودی عوض شود
🔻معیوب بودن و پاره شدن لاستیک دسته موتور و گیربکس دنده ها را نیز دچار اشکال می کند خلاصی زیاد دسته دنده و لرزش ان هنگام حرکت اتومبیل را موجب می شود
🔻سائیدگی محل قرار گرفتن دسته دنده
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin
شک داری تو بنزین آب قاطی هست؟😎
2 قطره از بنزین را روی کاغذ بریزید اگر خشک نشدند به این معنا است که بنزین بی کیفیت بوده و حاوی مواد دیگر است 🤔
#خودرو
#مکانیک
🚘 @majaleh_mashin