🌹ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز. سهم روز هشتاد وچهارم
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
📜 #نامه31: نامه به امام حسن مجتبی (علیه السلام )
6️⃣1️⃣ ارزشهای اخلاقی
🔻پسرم بدان كه روزی دو قسم است، يكی آن كه تو آن را می جویی و ديگر آن كه او تو را می جويد و اگر تو به سوی آن نروی خود به سوی تو خواهد آمد، چه زشت است فروتنی به هنگام نياز و ستمكاری به هنگام بی نيازی همانا سهم تو از دنيا آن اندازه خواهد بود كه با آن سرای آخرت را اصلاح كنی، اگر برای چيزی كه از دست دادی ناراحت می شوی، پس برای هر چيزی كه به دست تو نرسيده نيز نگران باش. با آنچه در گذشته ديده يا شنيده ای، برای آنچه كه هنوز نيامده استدلال كن زيرا تحوّلات و امور زندگی همانند يكديگرند، از كسانی مباش كه اندرز سودشان ندهد، مگر با آزردن فراوان زيرا عاقل با اندرز و آداب پند گيرد و حيوانات با زدن. غم و اندوه را با نيروی صبر و نيكویی يقين از خود دور ساز. كسی كه ميانه روی را ترك كند از راه حق منحرف می گردد، يار و همنشين چونان خويشاوند است. دوست آن است كه در نهان آيين دوستی را رعايت كند. هوا پرستی همانند كوری است. چه بسا دور كه از نزديك نزديكتر و چه بسا نزديك كه از دور دورتر است، انسان تنها كسی است كه دوستی ندارد، كسی كه از حق تجاوز كند زندگی بر او تنگ می گردد، هر كس قدر و منزلت خويش بداند حرمتش باقی است، استوارترين وسيله ای كه می توانی به آن چنگ زنی، رشته ای است كه بين تو و خدای تو قرار دارد. كسی كه به كار تو اهتمام نمی ورزد دشمن توست. گاهی نا اميدی خود رسيدن به هدف است، آنجا كه طمع ورزی هلاكت باشد. چنان نيست كه هر عيبی آشكار و هر فرصتی دست يافتنی باشد، چه بسا كه بينا به خطا می رود و كور به مقصد رسد. بديها را به تأخير انداز زيرا هر وقت بخواهی می توانی انجام دهی. بريدن با جاهل، پيوستن به عاقل است، كسی كه از نيرنگبازی روزگار ايمن باشد به او خيانت خواهد كرد و كسی كه روزگار فانی را بزرگ بشمارد، او را خوار خواهد كرد. چنين نيست كه هر تير اندازی به هدف بزند، هر گاه انديشه سلطان تغيير كند، زمانه دگرگون شود. پيش از حركت از همسفر بپرس و پيش از خريدن منزل همسايه را بشناس. از سخنان بی ارزش و خنده آور بپرهيز گر چه آن را از ديگری نقل كرده باشی.
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز(60).mp3
6.4M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز هشتاد وچهارم نامه ۳۱ بند ۱۶ تا ۱۷
4_5958475298734344586.mp3
5.49M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت28 2️⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت28 2️⃣
🔹 ارزش و جایگاه والای زهد در نهج البلاغه/ آثار زهد
🔻مسأله بعدی پیرامون زهد، ارزش و جایگاه والای زهد از نگاه مولا علی(علیه السلام) است.
🔻 مولا یک بار در حکمت ۴ می فرمایند: « الزُّهْدُ ثَرْوَةٌ»؛ زهد سرمایه و ثروت است.
🔻در حکمت ۳۱ هم برای ایمان چهار رکن قائل هستند، که یکی از این چهار رکن صبر است و برای صبر هم چهار رکن قائل هستند که یکی از ارکان صبر را "زهد" معرفی می کنند. بنابراین زهد یکی از زیر مجموعه های ارکان ایمان به شمار رفته است.
🔻 نکته دیگری که پیرامون زهد باید از نهج البلاغه آموخت؛ آثار زهد در نهج البلاغه است. امیرالمؤمنین (علیه السلام) آثار متعددی برای زهد بیان فرموده اند:
1️⃣ سبُک دیدن مصیبت های دنیا :
🔻 در حکمت ۳۱ می فرمایند: کسی که در دنیا زهد و بی رغبتی داشته باشد، مصیبت های دنیا را کوچک و آسان می شمارد.
2️⃣ بصیرت پیدا کردن نسبت به باطن خطرناک و فریبنده دنیا:
🔻حضرت در حکمت ۳۹۱ می فرمایند:در دنیا زهد بورز، تا خداوند متعال چشم تو را به عیب ها و ایرادهای دنیا باز کند.
3️⃣ کشتن هوای نفس و جلوگیری از هیجان بیجا و طغیان نفس امّاره:
🔻در بند ۲ از نامه ۳۱ میفرمایند: «أَحْيِ قَلْبَكَ بِالْمَوْعِظَةِ وَ أَمِتْهُ بِالزَّهَادَةِ» ؛ قلبت را با موعظه احیاء کن و نفس امّاره و شهواتش را با زهد و بی رغبتی به دنیا بمیران.
🔻 از آثار زهد نکات دیگری هم هست که در قالب نشانه ها و ویژگیهای زاهدان بیان شده است.
🔰حضرت در نهج البلاغه حداقل پنج ویژگی و نشانه برای زاهدان واقعی بیان کرده اند که به ترتیب از این قرارند:
1️⃣ رویگردانی از دنیا:
در خطبه۱۰۳ می فرمایند: «أَيُّهَا النَّاسُ انْظُرُوا إِلَى الدُّنْيَا نَظَرَ الزَّاهِدِينَ فِيهَا الصَّادِفِينَ عَنْهَا»؛ ای مردم به دنیا با همان چشمی که زاهدان به دنیا نگاه میکنند، نگاه کنید. کدام زاهدان؟ همان کسانی که روی از دنیا برگرداندند. چرا؟ چون وقتی طبق حکمت ۳۹۱ زهد به خرج دادند، چشمشان خیره به ظاهر فریبنده دنیا نیست، بلکه خدا چشم بصیرت آنها را به باطن حقیقی دنیا که پر از خطر هست روشن می کند. خوب معلوم است که آدم عاقل از خطر روی برگردان است.
2️⃣ اثر یا نشانه دوم که برای زاهدان بیان میفرمایند، قلب محزون و ظاهر خندان است.
در خطبه۱۱۳ میفرمایند:« إِنَّ الزَّاهِدِينَ فِي الدُّنْيَا تَبْكِي قُلُوبُهُمْ وَ إِنْ ضَحِكُوا» اگر چه به ظاهر بخندند، قلبهایشان گریان و محزون است.
3️⃣ سومین نشانه زاهدان از نگاه مولا علی(علیه السلام ) بی رغبتی به امور فانی و نابود شدنی است.
🔻در خطبه۱۹۳ معروف به خطبه متقین میفرمایند:«وَ زَهَادَتُهُ فِيمَا لَا يَبْقَى»بی رغبتی اهل تقوا به چیزی است که بقا ندارد، دوام ندارد، جاودانگی ندارد.
4️⃣ چهارمین نشانه و اثر دیگر زاهدان این است که از دنیا طلبان دوری میکنند.
در همان خطبه متقین میفرمایند«بُعْدُهُ عَمَّنْ تَبَاعَدَ عَنْهُ زُهْدٌ وَ نَزَاهَة». اینکه اهل تقوا گاهی از بعضی ها دوری میجویند از روی غرور و تکبر نیست، بلکه از روی بی رغبتی به دنیا طلبان و پاک ماندن است.
5️⃣ نکته دیگری که مولا علی(علیه السلام) در مورد نشانه ها و ویژگیهای زاهدان بیان میفرمایند، در نامه۲۷ است ، که حضرت میفرمایند: اهل تقوا لذت زهد در دنیا را در همین دنیا می چشند. «الْمُتَّقِينَ أَصَابُوا لَذَّةَ زُهْدِ الدُّنْيَا فِي دُنْيَاهُمْ»؛ " اهل تقوی به لذت زهد در دنیا در همین دنیا دست پیدا میکنند".
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
1_3483674653.pdf
509.2K
🔹کتابچه بیانات رهبری درباره فضای مجازی
💢فهرست مطالب:
1️⃣ضرورت ورود به فضای مجازی
2️⃣عوارض و فواید فضای مجازی
3️⃣دشمن شناسی در فضای مجازی
4️⃣۵۳ توصیه درباره فضای مجازی
🔻سی و سه صفحه.
🔻بیانات از سال۱۳۹۰تا۱۴۰۱ است
✍️زرین کلاه
#️⃣#بیانات_رهبری
#️⃣#سواد_رسانه
نماز و روزه در شب و روز اول ماه شعبان
💠 نمازهای شب اول ماه 💠
✨♥️ رسول خدا (صلّی الله علیه وآله) فرمود:
هرکس در شب اوّل ماه شعبان دوازده رکعت نماز بخواند؛ در هر رکعت یک بار سوره فاتحه و پانزده بار سوره توحید؛ خداوند پاداش دوازده هزار شهید را به وی اعطا میکند، و برای او عبادت دوازده سال مینویسد، و از گناهانش بیرون میآید همچون روزی که مادرش وی را به دنیا آورد، و خداوند به ازای هر آیهای در قرآن، قصری در بهشت به وی اعطا میکند.
📘اقبال الاعمال، ص۱۹۳
✨♥️ رسول خدا (صلّی الله علیه وآله) فرمود:
هرکس در شب اوّل ماه شعبان دو رکعت نماز بخواند؛ در هر رکعت یک بار سوره حمد و سی بار سوره توحید؛ و بعد از سلام نماز بگوید:
«اللَّهُمَّ هَذَا عَهْدِی عِنْدَكَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ»،
از شرّ ابلیس و لشکریانش محفوظ مانده، و خداوند پاداش صدّیقین را به وی اعطا میکند.
📘 وسائل الشيعة،ج۸، ص۱۰۴ به نقل از اقبال الاعمال
💠 پاداش روزه روز اوّل ماه شعبان 💠
✨🌹 ابن عباس نقل میکند:
اصحاب رسول خدا(صلّی الله علیه وآله) درباره فضیلت ماه شعبان صحبت میکردند. پس امیرالمؤمنین (علیه السلام) ایستاد و عرض کرد:
پدر و مادرم فدای تو ای رسول خدا، مواردی از فضائل ماه شعبان را برای ما بیان نما تا در این ماه رغبت ما به روزه و قیام شبانه افزایش یافته، و در عبادت خداوند عزّوجلّ تلاش نماییم.
✨♥️ رسول خدا (ص) فرمود: هرکس روز اوّل ماه شعبان را روزه گیرد، خداوند هفتاد حسنه برای وی مینویسد، به گونهای که هر حسنه معادل عبادت یک سال است.
📘بحارالأنوار، ج۹۷، ص۶۹ به نقل از امالی صدوق و ثواب الاعمال
✨♥️ حضرت رضا (علیه السلام) فرمود:
هرکس روز اوّل ماه شعبان روزه گیرد، رحمت حقّ بر او واجب می شود.
📘بحارالأنوار، ج۹۷، ص۸۰ به نقل از كتاب فضائِل الْأَشْهُر الثَّلَاثَة
💠 پاداش روزه سه روز اوّل ماه شعبان؛ و شب زنده داری و نماز در شبهای این سه روز 💠
✨♥️ رسول خدا (صلّیالله علیهوآله) فرمود:
هرکس سه روز اوّل ماه شعبان روزه گیرد، و شبهای این سه روز را برخاسته و دو رکعت نماز بخواند؛ در هر رکعت یک بار سوره حمد و یازده بار سوره توحید؛ خداوند شرّ اهل آسمانها، شرّ اهل زمینها، و شرّ هر سلطان ظالم را از او دور میکند.
قسم به آن کس که مرا به نبوّت برانگیخت، همانا خداوند هزار گناه کبیره وی را که بین او و خداوند عزّوجلّ بوده است، میآمرزد ؛ و عذاب قبر، جان کندن و سختیهای آن را از وی دفع میکند.
📘اقبال الاعمال، ص۱۹۴
💠 پاداش روزه در دوشنبه و پنج شنبه های ماه شعبان 💠
✨♥️ رسول خدا (ص) فرمود:
هرکس روزهای دوشنبه و پنجشنبه ماه شعبان را روزه گیرد، خداوند متعال برای وی بهرهای ( از رحمت خویش ) قرار میدهد. همچنین بیست حاجت دنیوی و بیست حاجت اخروی وی را برآورده میسازد.
📘وسائل الشيعة، ج۱۰، ص۴۹۳ به نقل از اقبال الاعمال
22.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 دو واحد درسی در 5 دقیقه!😳
♨️ ببینید و بدانید که چرا "آقاییِ دلار" باید شکسته شود!