#مقدمه_بحار_الانوار
#انگیزه_نوشتن_بحار
#علامه_مجلسی
متن زیر خلاصهای از مقدمه
بحارالانوار علامه مجلسی است.
اى پويندگان حق و يقين!
و پيروان خاندان سيد المرسلين!
بدانيد كه من در اوائل جوانى اشتياق زيادى به تحصيل انواع علوم و فنون داشتم، و بفضل الهى وارد دائره آن شدم، و با خوب و بد آن مواجه گشتم، دستم از انواع علوم پُر شد. از هر چشمه اى جرعهی گوارائى نوشيدم، و از هر خرمنى، مشتی برداشتم.
سپس به فوائد و نتائج آن علوم نگريستم. و در آن بخس از علوم كه براى آخرتم سودمند بود، دقّت و تأمّل نمودم.
و به فضل و الهام الهی به يقين رسیدم كه اگر علم و دانش از منبع زلالى كه از سرچشمه هاى وحى ميجوشد گرفته نشود، #عطش_انسان_را_برطرف_نمىسازد.
من در نتيجه مطالعات خود دریافتم که:
تمام علوم در قرآن مجيد،
و در اخبار خاندان پيغمبر است.
و دانستم كه قرآن، عقول بندگان را براى فهم کامل خود كافى نميداند. و جز پيغمبر و امامان، كسى به علم قرآن احاطه پيدا نميكند!
وقتی به اين نتيجه رسيدم، آن علومی را كه در راه آموختنش عمرم را صرف كرده بودم _با اينكه آن علوم در زمان ما رواج كامل داشت_ رها کردم. و سراغ چيزى رفتم كه ميدانستم در سراى ديگر به حالم نافع ميباشد.
با اينكه احاديث و اخبار در عصر ما بازار #كسادى دارد!!
از ميان علوم دينى نیز، بررسى و جستجوى #اخبار_ائمه اطهار را براى كار خود برگزيدم و در آن باره به بحث و تحقيق و مطالعه پرداختم و با دقّت، آنها را از نظر گذراندم، و به اندازۀ لازم، نيروى تفكّر خود را پيرامون آن به كار انداختم.
من در مسیر احادیث اهل بیت، به گلزارهاى پُر گل و بوستانهاى سرسبزى رسيدم.
بعد از مطالعه و تحقيق كتب متداول و مشهور و احاطه بر آنها، به تتبّع در اصول معتبره گمنام پرداختم. براى تأمين اين منظور در شرق و غرب به جستجوى آن احادیث #كوشيدم.
عدهاى از برادران دينى من در اين راه #به_من_كمك_كردند ، و براى يافتن آنها به شهرها سفر نمودند، و به هر نقطهاى كه امكان داشت سر زدند، تا آنكه بفضل خداوند عزم خود را جزم كردم كه همه آنها را در يك كتاب بزرگ نظم و ترتيب دهم.
بحمدِ الله آنچه ميخواستم به بهترين وجه، جامه عمل پوشيد، و بيش از آنچه اميد داشتم و خود را براى آن آماده كرده بودم، تحقّق يافت…
در عين حال در نظر دارم كه اگر مرگ مهلت دهد و تفضّل الهى مُساعَدَت نمايد، شرح كاملى بر #کتاب_بحار_الانوار بنويسم و براى استفاده خردمندان قلم را بقدر كافى در پيرامون آن بگردش درآورم.
اى برادران دينى من!
و اى دوستان ائمه طاهرين!
اگر شما در اظهار دوستى خود صادق هستيد، بشتابيد به سمت سُفرهای كه من گستردهام.
از خداوند سبحان میخواهم که به فضلش، مرحمت و منّتى بر اين بنده بگذارد و كتاب مرا تا موقع #قيام_قائم آل محمد صلى اللَّه عليه و آله باقى گذاشته، و آن را مرجع دانشمندان و یابندگان علوم ائمه قرار دهد.
🆔@majleci
🔴 بین قبر مجلسی پدر و پسر
از مرحوم حاج #سید_جلیل_زرآبادی نقل شد که :
مشهور است اگر کسی بین دو قبر شریف مجلسییین قرار گیرد و هر یک از دست ها را بر روی یکی از قبرها گذارده و فاتحه نثارشان کند انشاالله حاجت روا می گردد.
📚 بنقل از نزدیکان ایشان (فرزندان سید)
🆔 @majleci
🔴 تجلیل در طلب حلّیّت
🔷 جناب آخوند ملا محمد باقر مجلسی روزی در مجلس بعضی از اعیان نشسته بود و آن شخص حکایت کرد که فلان کس از فقهاء کربلا است و قائل است به این که شراب پاک است! علامه مجلسی فرمود: غلط کرده است شراب نجس است.
🔺 سپس آخوند علامهمجلسی از مجلس برخاست و بر مرکب خود سوار شده به کربلا آمد، و به محض ورود به کربلا، اول به درب خانه آن فقیه رفته که من در این خصوص تو را غیبت کردم برای آنکه مردم در خوردن شراب و مباشرت آن تجرّی (جرأت پیدا کردن بر انجام کار گناه و معصیت) ننمایند. اکنون آمده ام و از تو استغفار و طلب بخشش می نمایم.
🔺 آن فقیه او را عفو فرمود، پس از آن به زیارت حضرت سیدالشهدا علیه السلام مشرف شد و بعد به اصفهان مراجعت کرد.
🆔 @majleci
🌟 شهادت چهل بنده مومن
🔴 محدث نوری مینویسد: شیخ و دیگران روایت کرده اند از حضرت صادق علیه السلام آن حضرت فرمودند: «در زمان حضرت داوود مرد عابدی در بنی اسرائیل بود خداوند به داوود پیامبر وحی فرستاد که وی ریاکار است.
🔺 چون آن مرد عابد از دنیا رفت، آن حضرت به جنازهاش حاضر نشد؛ اما ۴۰ نفر از بنی اسرائیل گفتند: بار پروردگارا! ما جز خوبی از او چیزی نمی دانیم و تو از ما به حال او داناتری پس او را بیامرز! چون او را در قبر نهادند؛ ۴۰ نفر دیگر همین عبارت را گفتند.
🔺 در این هنگام خداوند متعال به داوود وحی فرستاد چرا بر بنده ی ما درود نفرستادی؟! در جواب داوود عرضه داشت خداوندا تو خود مرا از حال او باخبر ساختی وحی رسید که جماعتی به نفع او شهادت دادند و من شهادت آنان را پذیرفتم و آمرزیدم، اگر چه من می دانم آنچه را که آنان نمی دانستند.»
📚 زندگینامه علامه مجلسی، صفحه ۸۱
🆔 @majleci
🔴 علامه مجلسی بنیانگذار یک سنت حسنه
🔷 محدث نوری از قول سید نعمت الله جزایری نقل می کند: «علامه مجلسی دستور می داد که ۴۰ نفر مومن بر کفن دوستان مومنشان شهادت بنویسند که او مومن است و خود علامه مجلسی در حال صحت و سلامت شهادت خواست و من از جمله کسانی بودم که بر ایمان او شهادت دادم و بر کنار کفنش نوشتم.»
🔶 سید جزایری در ادامه می نویسد:
« از مجموع مطالب گفته شده استفاده میشود علامه مجلسی موسس این سنت سنیه بوده، که تاکنون در بین شیعه معمول و متداول است.»
🆔 @majleci