🔺جلد هشتم بحارالانوار
در خصوص فتنه هایی که پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رخ داد، شرح حال خلفای سه گانه، جنگ جمل، صفین، نهروان، جنایات معاویه، احوال برخی از اصحاب امام علی علیه السلام و بعضی نامه های آن حضرت می باشد که در ۶۲ باب و شصت و یک هزار سطر می باشد.
🔺جلد نهم بحارالانوار
در بیان زندگانی امیرالمومنین علی علیه السلام از ولادت تا شهادت می باشد که ۱۲۸ با و پنجاه هزار سطر می باشد.
🔺جلد دهم بحارالانوار
در زندگانی حضرت زهرا سلام الله علیها و امام حسن و امام حسین علیه السلام، قیام مختار و وقایع کربلا می باشد که ۵۰ باب و بیست و نه هزار سطر می باشد.
🔺جلد یازدهم بحارالانوار
در احوال امام سجاد، امام باقر، امام صادق و امام کاظم علیهم السلام و احوال و نوادگان آنان است که در ۴۶ با و بالغ بر ۱۸ هزار سطر می باشد.
🔺جلد دوازدهم بحارالانوار
سرگذشت امام رضا، امام جواد، امام هادی و امام عسکری علیهم السلام و گروهی از اصحاب و نزدیکان ایشان است که در ۳۹ باب و دوازده هزار سطر است.
🔺جلد سیزدهم بحارالانوار
در احوالات امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و در اثبات رجعت می باشد که در ۳۴ باب و بیست و یک هزار سطر می باشد. این کتاب بارها به زبان فارسی به چاپ رسیده است.
🔺جلد چهاردهم بحارالانوار
درباره آسمان و جهان و پیدایش آن ها، کلیاتی درباره آسمان و زمین، فرشتگان و جن و انس است که مشتمل بر چند باب فقهی خوردنی ها و آشامیدنی هاست و در ۲۱۰ باب و هشتاد هزار سطر می باشد.
🔺جلد پانزدهم بحارالانوار
درباره ایمان و کفر، صفات مومنین و فضایل آنها، در کفر و اخلاق ناروا نوشته شده که در ۱۰۸ باب می باشد.
🔺جلد شانزدهم بحار الانوار
در آداب معاشرت و حقوق پدر و مادر، آداب و سنت های اسلامی است که در ۱۳۱ باب می باشد
🔺جلد هفدهم بحارالانوار
درباره مواعظ و حکمت هاست که در ۳۳ باب و شانزده هزار سطر می باشد.
ادامه دارد ...
🆔 @majleci
🔺جلد هجدهم بحار الانوار
احکام فقهی شامل دو بخش: ۱- کتاب طهارت ۲- کتاب نماز است که در یک یکصد و پنج هزار سطر نوشته شده است.
🔺جلد نوزدهم بحار الانوار
این کتاب نیز در دو بخش است: ۱- در فضائل قرآن و آداب آن ۲- درباره ذکر و انواع آن و آداب دعا و شرایط آن، تعویذات و حرزها، دعا برای دردها که در ۱۳۱ باب می باشد.
🔺جلد بیستم بحارالانوار
درباره احکام فقهی زکات، صدقه، خمس، روزه و اعمال طول سال است که در ۱۲۲ باب و بیست و چهار هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و یکم بحار الانوار
درباره ی حج و عمره و بخشی از تاریخ مدینه، امر به معروف و نهی از منکر که در ۸۴ باب و نزدیک به نه هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و دوم بحارالانوار
در خصوص زیارت است که در ۶۴ باب و سی هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و سوم بحارالانوار
در احکام فقهی عقود و ایقاعات است که در ۱۲۹ باب و یازده هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و چهارم بحارالانوار
درباره احکام شرعی و بر مشتمل بر ۷۰ باب و سه هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و پنجم بحارالانوار
درخصوص اجازات است.
شایان توجه است که در زمان حیات علامه از جلد پانزدهم تا آخر کتاب بحارالانوار به جز دو جلد «صلاة و مزار» از چرکنویس به پاکنویس تبدیل نشد و محدث نوری حکایتی نقل می کند حاکی از اینکه بعد از فوت علامه یکی از فضلا بر یک دوره ی بحارالانوار دسترسی پیدا می کند که همراه با کتابهای دیگری به بهای اندکی در معرض فروش گذاشته شده بود !!
که قسمت عمده ی کتاب به صورت چرکنویس بوده و پاکنویس نشده بود. آن هم در تقسیم میراث علامه سهم یکی از ورثه شده بود تا آنکه سرانجام به دست گوهری می رسد که اقدام به پاکنویس کردن آنها میکند.
🆔 @majleci
🔴 سالم بودن بدن مطهر علامه مجلسی بعد از ۳۰۰ سال
🔵 آیت الله ناصری دولت آبادی فرمود:
« در سال ۱۳۶۷ شمسی، هیات امنای مقبره علامه مجلسی تصمیم گرفتند؛ ضریح و مقبره وی را بازسازی کرده، و کتاب خانه ای را در جوار مقبره احداث نمایند. در هنگام تعویض ضریح و کارهای ساختمانی مربوط به آن، کلنگ یکی از کارگران، به سنگی برخورد کرد. چاره ای نبود؛ سنگ را برداشتند؛ معلوم شد سنگ لحد است. قبر علامه مجلسی (ره) به صورت عمیق نبوده است.
🔺 عالمان شهر را خبر کردند؛ به من هم گفتند، رفتم. صورت و محاسن مبارک علامه مجلسی را زیارت کردیم. کفن ایشان از پارچه کرباس بود. پارچه ای که در گذشته های دور، توسط اهالی بومی اصفهان بافته می شد. همه حاضران، شهادت نامه ای نوشتیم؛ امضاء کردیم؛ جنازه مبارک علامه مجلسی و کفن ایشان را به صورت کاملا تر و تازه دیدیم و رویت کردیم ».
🆔 @majleci
🔴 علامه مجلسی رحمة الله علیه:
🔵 من به انواع نعمتها متنعم هستم و با مومنینی که به زیارت من می آیند مانوس هستم و از دعای صالحان و خواندن قرآن تقوا پیشگان بهره می برم و آنان را می بینم در حالی که آنان مرا نمی بینند و من در این جایگاه مطمئن ساکنم.
📚 کتاب زندگینامه علامه مجلسی تالیف سید محمد حسین سجاد
🆔 @majleci
🔴🔵 خواب عجیب
🌕 مرحوم تنکابنی در کتاب خود قصص العلما چنین می نویسد:
🔹 دو نفر در اصفهان بودند که با علامه مجلسی مخالفت و دشمنی داشتند و همیشه از او غیبت می کردند در همان شبی که علامه مجلسی از دار دنیا رحلت کرد هر دو در عالم رویا دیدند که به درب خانه علامه رفته و ایشان را خوابیده یافتند ناگاه می بینند که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم همراه با امیر المومنین علیه السلام بر علامه مجلسی وارد شدند و پیامبر اکرم بازوی راست علامه و امیرالمومنین بازوی چپ او را گرفته و فرمودند: برخیز تا برویم
و او را به همراه خود بردند
🔹 چون آن دو نفر از خواب بیدار شدند یکی به درب خانه دیگری رفت و او را از خوابی که دیده باخبر ساخت دیگری گفت من نیز همین خواب را دیده ام و آن دو نفر حدس زدند که باید علامه مجلسی وفات کرده باشد چون به درب خانه علامه مجلسی آمدند و از احوال ایشان جویا شدند صدای گریه و زاری شنیدند و معلوم شد جناب علامه تازه وفات یافته و به جوار رحمت حق تعالی پیوسته است.
📚 کتاب قصص العلماء ص ۲۰۷
🆔 @majleci
🔴 علامه مجلسی رحمة الله علیه:
🔵 من به انواع نعمتها متنعم هستم و با مومنینی که به زیارت من می آیند مانوس هستم و از دعای صالحان و خواندن قرآن تقوا پیشگان بهره می برم و آنان را می بینم در حالی که آنان مرا نمی بینند و من در این جایگاه مطمئن ساکنم.
📚 کتاب زندگینامه علامه مجلسی تالیف سید محمد حسین سجاد
🆔 @majleci
🔴 بین قبر مجلسی پدر و پسر
از مرحوم حاج #سید_جلیل_زرآبادی نقل شد که :
مشهور است اگر کسی بین دو قبر شریف مجلسییین قرار گیرد و هر یک از دست ها را بر روی یکی از قبرها گذارده و فاتحه نثارشان کند انشاالله حاجت روا می گردد.
📚 بنقل از نزدیکان ایشان (فرزندان سید)
🆔 @majleci