❓ آثار ويرانگر «غضب»؟
«غضب» پیامدهای بسیاری دارد؛ در این حال، عقل از كار مى افتد، و انسان ديوانه وار حرکاتی را انجام مى دهد كه مايه ترس یا تعجب دیگران مى گردد؛ امام علی(ع) می فرماید: «غضب عقل آدمى را فاسد مى کند». غضب ایمان را تباه می کند، زيرا فرد عصبانى ممکن است هر ظلم و گناهی انجام دهد. هنگامى كه آتش خشم شعله ور مى شود، كنترل عقل برداشته مى شود، و عيوب مخفى انسان آشكار شده و آبرویش می رود. از سویی غضب راه شيطان را به سوى انسان باز می کند، زيرا ايمان و عقل که دو مانع قوى در برابر شيطان است، به هنگام غضب، ضعيف می شود.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415943
#غضب #غیض #خشم #عقل
#عصبانیت #شيطان #ظلم
_
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸امكان علمى شق القمر
🔸اشکالات تاریخی بر «شق القمر»
🔸شق القمر، معجزه اي از پيامبر اسلام صلّی الله علیه وآله
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "معجزات پيامبر صلّی الله علیه وآله":
http://mk6.ir/WjPwJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @Makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹تصرفات در حال مرض منجر به فوت
🔹تکلیف درآمد محجور بعد از صدور حکم حجر
🔹تصرف به قصد اضرار به طلبکاران توسط مدیون
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه حجر":
http://mk6.ir/GlPeW
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @Makarem_ir
❓ سیره حکومتی امام علی(ع) در برخورد با «تُجار»؟
امام علي(ع) هر روز صبح بر داد و ستد تجّار نظارت می کرد و از مفاسد اقتصادى پيشگيرى مى كرد. هم چنين تازيانه اى در دست داشت تا افراد سركش بترسند، و تمرّد نكنند. امام(ع) بازاريان را در ده جمله چنين نصیحت می نمود: «اى تجّار و اى كسبه! تقواى الهى پيشه كنيد، اى اهل بازار! خير را از خداوند متعال مسئلت كنيد، سخت گيرى نكنيد و آسان بگيريد، به مشتريان نزديك شويد، صبر و حوصله داشته باشيد، از قسم خوردن به هنگام معامله خوددارى كنيد، و از دروغ گفتن بپرهيزيد، ظلم و ستم نكنيد، نسبت به افراد مظلوم انصاف داشته باشيد، نزديك ربا نشويد و كم فروشى نكنيد».
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0416779
#مفاسد_اقتصادى #گران_فروشی
#امام_علی(ع) #بازار #تجارت #تاجران
#ربا #کنترل_بازار #گرانی #تورم
__
❓حديث «ثقلين» در صحيحين؟
در صحيح مسلم كه از معروف ترين منابع دست اول اهل سنت مى باشد تا آنجا كه [بعد از صحيح بخاری] مهمترين صحاح ششگانه محسوب مىشود، از زيد بن ارقم نقل مى كند كه گفت:
«...قَامَ رَسُولُ اللَّهِ(ص) يَوْماً فِينَا خَطِيباً بِمَاءٍ يُدْعَى خُمّاً بَيْنَ مَكَّةَ وَ الْمَدِينَةِ فَحَمِدَ اللَّهَ وَ أَثْنَى عَلَيْهِ وَ وَعَظَ ثُمَّ ذَكَرَ وَ قَالَ أَمَّا بَعْدُ أَلَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا أَنَا أُبَشَّرٌ يُوشِكُ أَنْ يَأْتِيَنِي رَسُولُ رَبِّي فَأُجِيبَ وَ إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمْ ثَقَلَيْنِ أَوَّلُهُمَا كِتَابُ اللَّهِ فِيهِ الْهُدَى وَ النُّورُ فَخُذُوا بِكِتَابِ اللَّهِ وَ اسْتَمْسِكُوا بِهِ فَحَثَّ عَلَى كِتَابِ اللَّهِ وَ رَغَّبَ فِيهِ ثُمَّ قَالَ وَ أَهْلُ بَيْتِي أُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ فِي أَهْلِ بَيْتِي أُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ فِي أَهْلِ بَيْتِي أُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ فِي أَهْلِ بَيْتِي...»(1)؛
(رسول خدا(ص)، در ميان ما برخاست و خطبه خواند؛ در محلى كه آبى بود كه خُم ناميده مى شد [غدير خم] و در ميان مكه و مدينه قرار داشت(2) پس حمد خدا را بجا آورد و بر او ثنا گفت و موعظه كرد و پند و اندرز داد؛ سپس فرمود: اما بعد اى مردم من بشرى هستم و نزديك است فرستاده پروردگارم بيايد و دعوت او را اجابت كنم و من در ميان شما دو چيز گرانمايه به يادگار مى گذارم نخست كتاب خدا كه در آن هدايت و نور است، پس كتاب خدا را بگيريد، و به آن تمسك جوئيد ـ پيامبر(ص) تشويق و ترغيب فراوانى درباره قرآن كرد ـ سپس فرمود: و اهل بيتم را به شما توصيه مى كنم كه خدا را درباره اهل بيتم فراموش نكنيد، به شما توصيه مى كنم كه خدا را درباره اهل بيتم فراموش نكنيد، به شما توصيه مى كنم كه خدا را درباره اهل بيتم فراموش نكنيد (اشاره به اينكه مسئوليت الهى خود را در مورد اهلبيت(ع) فراموش نكنيد).
قرار دادن اهل بيت(ع) در كنار قرآن، به عنوان دو چيز گرانمايه، و سه بار تأكيد كردن بر يادآوردن مسئوليت الهى در مورد آنان، نشان مى دهد كه اين امر، با سرنوشت مسلمين و هدايت آن ها و حفظ اصول اسلام، پيوند و ارتباط داشته و دارد و گرنه در كنار هم قرار نمى گرفت.(3)
_______
(1). صحيح مسلم، مسلم بن الحجاج، محقق / مصحح: محمد فؤاد عبد الباقي، دار إحياء التراث العربي، بيروت، بی تا، ج 4، ص 1873، باب 4 (من فضائل علی بن ابی طالب).
(2). در پاورقى صحيح مسلم، همان، آمده است كه غدير خم سه ميل تا جحفه فاصله دارد.
(3). گردآوری از کتاب: پیام قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، با همکاری جمعی از فضلا و دانشمندان، دارالکتب الاسلامیه، تهران، 1386 ش، چاپ ششم، ج 9، ص 62.
makarem.ir/maaref/l/0393658
#صحيح_مسلم #اهل_سنت #غدیر_خم
#غدیر #عید_غدیر #ولایت #امامت #خلافت
#ثقلين #رسول_خدا #اهل_بيت #قرآن
__
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸نگاهي به داستان فدک
🔸دلائل حدیثى و تاریخى تملیک فدک
🔸حکمت بخشش فدک به فاطمه سلام الله علیها
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "فدک":
http://mk6.ir/KtGhM
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @Makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹معاملات مدیون غیر محجور
🔹معاملات مدیون با قصد اضرار به طلبکاران
🔹محجوریت کسی که کارهای غیر عاقلانه انجام می دهد
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه حجر":
http://mk6.ir/HiDqR
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @Makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#کتاب
#امام_هادی_علیه_السلام
📌 با توجّه به هجوم وسیع اخیر دشمنان اسلام به ساحت مقدّس امام هادى (علیه السلام) در اینترنت، که اوج آن، هتّاکى آن خواننده مزدور مرتد در قالب اشعار زشت و سخیف بود، مرجع عالى قدر جهان تشیّع، حضرت آیت الله العظمى مکارم شیرازى (مدّظلّه) تصمیم گرفتند محور مباحث اخلاقى خویش را که روزهاى چهارشنبه در مسجد اعظم قم برگزار مى شد، سخنان ارزشمند آن امام مظلوم قرار دهند. کتاب حاضر حاصل همان مباحث می باشد.
http://mk6.ir/YyIpH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🔰 بازخوانی حیات علمی، فرهنگی و اجتماعی امام هادی(ع)
✍️ اشاره:
گرچه عصر زندگى امام هادى(ع) عصر اختناق و استبداد بود و امام براى فعاليت علمی فرهنگى در سطح گسترده آزادى عمل نداشت و از اين نظر فضاى جامعه با عصر امام باقر(ع) و به ويژه عصر امام صادق(ع) تفاوت فراوان داشت، اما آن حضرت در همان شرائط نامساعد، علاوه بر فعاليت هاى فرهنگى از طريق مناظرات، مكاتبات، پاسخگويى به سؤال ها و شبهات، و تبيين بينش درست در برابر مكاتب كلامى منحرف، راويان و محدثان و بزرگانى از شيعه را تربيت كرد و علوم و معارف اسلامى را به آنان آموزش داد و آنان اين ميراث بزرگ فرهنگى را به نسل هاى بعدى منتقل كردند. شيخ طوسى، تعداد شاگردان آن حضرت و کسانی را که از ایشان در زمينه هاى مختلف علوم اسلامى، حدیث نقل کرده اند، 185 نفر مى داند.
✍️ عناوین یادداشت:
ویژگی های شخصی امام هادی(ع) / امامت امام هادی(ع) / کم و کیف احادیث نقل شده از امام هادی(ع) / مروری اجمالی بر فعاليت هاي علمي فرهنگي امام هادی(ع) / تلاش برای پیراستگی مذهب از انحرافات تشبیه و تجسیم / امام هادی(ع) و مسأله جبر و اختیار / تاكيد امام هادی(ع) بر اصالت قرآن / امام هادی(ع) و مساله حدوث و قدم قرآن / معرفی زیارت جامعه کبیره / برخی از کارکردهای ادعیه بیان شده در کلام امام هادی(ع) / مواجهه امام هادی(ع) با غلات / امام هادی(ع) در نگاه علما، محدثین و مورخین اهل سنت
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419752
📖 مطالعه بیشتر درباره امام هادی علیه السلام:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27862
#امام_هادی (ع) #امام_علی_النقی (ع)
___________
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸امام هادی(علیه السلام) و مبارزه با «غاليان»
🔸انحرافات كلامی در عصر امام هادی(علیه السلام)
🔸امام هادی(علیه السلام) و القاء معارف الهی در قالب «دعا»
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "امام هادی(علیه السلام)":
http://mk6.ir/FfDsQ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ سياست خلفای عباسی در مورد امام هادی(ع)؟
✍️ پاسخ اجمالی:
سياست خلفاي پیش از «متوکل»، دفاع از معتزله در برابر اهل حدیث بود كه باعث ايجاد فضاي مساعد سياسي براي علویان شد. با آمدن متوکل، تنگ نظری ها آغاز شد و با حمایت از «اهل حدیث» و بر انگیختن آنها بر ضدّ معتزله و شیعه، سرکوبی جریانات مزبور با شدّت دنبال شد. از جمله برخوردهای تند و ناخوشایند متوکل با طالبیان، تخریب مقبره امام حسین(ع) و شخم زدن و هموار کردن زمین های اطراف آن و زراعت بر روی آن و سخت گیری شدید بر زائران امام حسین(ع) و مجازات های هولناک آنهاست.
✍️ پاسخ تفصيلی:
makarem.ir/maaref/l/0414896
#امام_هادی (ع) #امام_علی_النقی
#عباسیان #اهل_حدیث #شیعیان
#علویان #طالبیان #شیعه #متوکل
#معتزله #حرم #امام_حسین (ع)
___________
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🌕 امامت امام هادی(ع)
✍️ متن اجمالی:
پس از شهادت امام جواد(ع)، فرزندش امام هادی(ع) در شش سالگی به امامت رسید. از آنجا که شیعیان به استثنای معدودی، مشکل بلوغ امام درباره امام جواد(ع) را پشت سر گذاشته بودند، در زمینه امامت امام هادی(ع) تردید خاصی برای بزرگان آنها به وجود نیامد.
آن عده معدودی نیز که برای مدّت کوتاهی به امامت «موسی مبرقع» معتقد گردیدند، پس از مدّتی از امامت وی به امامت امام هادی(ع) بازگشتند. «سعد بن عبداللّه» بازگشت این افراد به امام هادی(ع) را، از آن روی می داند که خود «موسی مبرقع» از آنان بیزاری جست و از خود راند.
✍️ متن تفصیلی:
https://maaref.makarem.ir/l/0414894
#امام_هادی #امام_علی_النقی #امامت
#علی_بن_محمد #امام_جواد #شیعیان
#موسی_مبرقع #ابوالحسن #ابوالحسن_ثالث
____________________________
📡 Channel: @makaremeshirazi