هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 مقام و منزلت حضرت زینب سلام الله علیها
🔸 حضرت زینب سلام الله علیها و مقابله با اندیشه جبر
🔸حضرت زینب سلام الله علیها و آماده شدن برای آزمونی بزرگ
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "حضرت زینب سلام الله علیها":
http://mk6.ir/UrNcI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - شرط مجهول در ضمن عقد
🔹 - انصراف شرط عدم ازدواج مجدد زوج به عقد دائم
🔹 - لزوم عمل به شروطی که قبل از عقد بر آن توافق شده
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه شروط ضمن عقد":
http://mk6.ir/MmVoC
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❗️ تأثير پذیرفتن قرآن از «شعر جاهلی»!
پرسش: آيا اين سخن صحيح است كه: "قرآن كريم از آثار شعری جاهليّت تأثير پذيرفته است"؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
اين تصور كه برخى از تعبيرات قرآن، اقتباسى از اشعار جاهلى است درست نيست؛ بلكه اشعاری که به اشتباه به شعرای جاهلی نسبت داده می شود، تضمين شعرى آيات قرآن است كه برخى ترانه سرايان عرب مسلمان بعد از ظهور اسلام سروده اند و نظاير بسيارى دارد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420182
#قرآن #شعر #جاهلیت #اقتباش
❗️ وجود تعبيرات ركيك در قرآن!
پرسش: آيا اين سخن صحيح است كه: "وجود تعبيرات ركيك در قرآن با ادبيات والاي وحيانی سازگاری ندارد و نشانه زميني بودن آن است"؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
این اشکال از اساس صحیح نیست؛ چراكه اين توهّم ناشى از ناآگاهى نسبت به مصطلحات زبانى عصر قرآن و اشتباه عرف قديم با عرف امروز است. مثلا كلمه «فرج» در اينجا شكاف مورّب قسمت پايين لباس يا دامن است و احصان فَرْج كنايه از منزه بودن از فحشاء است. اين كاربرد بر اساس زبان اصيل عرب كهن است كه قرآن هم بر روال آن جريان دارد. امّا در دورههاى بعد نام عورت زن شده كه كاربردى جديد است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420191
#قرآن #زبان_عربی #عرف #زبان #اخلاق #رکیک
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
⁉️ سابقه انتساب «تناقض» به قرآن؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
از ويژگی های قرآن، عدم وجود اختلاف و تناقض در آن است. با اين وجود از ديرباز كسانى مى پنداشتند در قرآن، اختلاف و تناقض هست و در اين باره پرسشهايى مطرح مي كردند. ضمن اینکه از احاديث فراوان به دست مى آيد كه در آن دوران، شبهه وجود تناقض در قرآن، به طور گسترده مطرح بوده و بدين جهت تأكيد شده: كه پيرامون آن نگرديد؛ چون گمانى بيش نيست كه بدخواهان رواج دادهاند و در دستورات بزرگان دين، پاسخ هاى فراوان ارائه شده است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420192
#قرآن #تناقض #شبهه #اختلاف
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - روش صحیح معامله طلا با طلا
🔹 - خرید و فروش سکه وارز در شرایط بحران والتهاب بازار
🔹 - اضافه کردن قیمت طلای نسیه در طول مدت پرداخت اقساط
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه معاملات طلا و نقره":
http://mk6.ir/DwEqV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 راه نفوذ «شیطان» در انسان؟
🔸 راه هاى وسوسه گرى شیاطین؟
🔸 منظور از «تزیین باطل» توسط شیطان؟
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "وسوسه های شيطان":
http://mk6.ir/EbQgK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ فلسفه وصیت، با وجود قانون ارث؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در فلسفه وصیت می توان گفت: الف ـ از قانون ارث تنها یک عده از بستگان آن هم روى حساب معینى بهره مند مى شوند، در حالى که شاید عده دیگرى از فامیل، و احیاناً بعضى از دوستان و آشنایان نزدیک، نیاز مبرمى به کمک هاى مالى داشته باشند. ب - و نیز در مورد بعضى از وارثان، گاه مبلغ ارث پاسخگوى نیاز آنها نیست، جامعیت قوانین اسلام اجازه نمى دهد این خلأها پر نشود. ج ـ از اینها گذشته، گاه انسان مایل است کارهاى خیرى انجام دهد اما در زمان حیاتش به خاطر نیازهاى مالى خودش موفق به این امر نیست، منطق عقل ایجاب مى کند: او از اموالى که زحمت تحصیل آن را کشیده، براى انجام این کارهاى خیر لااقل براى بعد از مرگش محروم نماند.
مجموع این امور، موجب شده است: قانون وصیت در اسلام تشریع گردد و آن را با جمله «حَقّاً عَلَى الْمُتَّقینَ» تأکید فرموده است. البته وصیت منحصر به موارد فوق نیست، بلکه انسان باید وضع دیون خود، اماناتى که به او سپرده شده و مانند آن را در وصیت مشخص کند، به گونه اى که هیچ امر مبهمى در حقوق مردم یا حقوق الهى که بر عهده او است وجود نداشته باشد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322645
#ارث #وصیت #خیر
❓ منظور از «تزیین باطل» توسط شیطان؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در سوره های «انعام، نمل و عنکبوت» سخن از «تزیین شیطان» است. در معنای آن بعضی گفته اند: منظور همان وسوسه هاى شيطان است كه زشت را در نظر زيبا مى كند و يا با استفاده از عوامل مختلف خارجى اعمال زشت را زينت مى دهد، همان گونه كه گاهى مواد كشنده را در پوشش هايى از شيرينى قرار مى دهند، و انحرافات بزرگ را در لفافه هايى از قبيل عنوان تمدّن و روشنفكرى و آزاد انديشى و امثال آن مى پوشانند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0393387
#شیطان #وسوسه #تزیین_باطل
❗️ نادرستی بیان قرآن در خلقت انسان از صلب مردان و سينه زنان!
پرسش: قرآن در آيه 6 و 7 سوره طارق مي گويد: «انسان از آبی جهنده خلق شده * که از صلب مردان و سينه زنان خارج می شود»، در حالی که علم ثابت کرده که جايگاه نطفه مرد و تخمک زن جايی ديگر است؛ آيا اين آيه با علم سازگار است!؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در این دو آیه تنها سخن از نطفه مرد در ميان است؛ زيرا تعبير به «ماءٍ دافِقٍ»؛ (آب جهنده)، در آیه 6 درباره نطفه مرد صادق است نه زن. روى اين حساب شركت دادن زن در اين بحث مناسب به نظر نمى رسد. مناسب ترين تعبير همان است كه گفته شود قرآن به يكى از دو جزء اصلى نطفه كه همان نطفه مرد است اشاره كرده و بنابراین منظور از «صلب» و «ترائب» قسمت پشت و پيش روى انسان است چرا كه آب نطفه مرد از ميان اين دو خارج می شود.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420861
#قرآن #انسان #خلقت #صلب #ترائب
پاسخ به شبهات
❓ فلسفه وصیت، با وجود قانون ارث؟ ✍️ پاسخ اجمالی: در فلسفه وصیت می توان گفت: الف ـ از قانون ارث تن
🗞وصیت
🔸 فلسفه وصیت، با وجود قانون ارث؟
🔸 نحوه ادای شهادت در وصیت، به هنگام متهّم بودن شاهد؟
🔸 حکم وصیت کردن در اسلام ؟
عناوین بالا و بیشتر در شاخه "وصیت"
http://mk6.ir/UjYpW
❓ جايگاه و سهم دعا در حل مشکلات مردم؟
پرسش: دعا چه جايگاه و سهمی در حل مشکلات دارد؟ آيا صحيح است که به نام دعا مردم را از تدبیر امور، عمل، تحقيق، درمان و توسعه باز داريم؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
دین و مذهب هرگز دعا را جانشين اسباب و علل قرار نداده، بلكه آن را چيزى مافوق آنها قرار داده؛ یعنی همان جا كه هيچ راه و وسيله ديگرى جز دعا برای شخص وجود ندارد و تنها روزنه اميد استمداد از نيرويى مافوق، نيروى لايزال مبدأ جهان هستى است. در این صورت مفهوم دعا درخواست فراهم شدن اسباب و عواملى است كه از دايره قدرت انسان بيرون باشد از كسى كه قدرتش بى پايان و هر امر ممكنى براى او آسان است.
ضمن اینکه دعا تنها الفاظ و به اصطلاح لقلقه لسان نيست؛ بلكه يك نوع آمادگى روحى و شايستگى معنوى و خودسازى است كه مى تواند در سلسله علل قرار گيرد و علّت ناقصه اى را كامل كند؛ زيرا فضل بى پايان خدا به اندازه شايستگيها و لياقتها به افراد مى رسد و بنابراين كسب شايستگى و لياقت مى تواند منشأ فضل و فيض تازه اى گردد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420862
#دعا #گرفتاری #مشکلات #تدبیر #علل #اسباب #خدا #دین