پاسخ به شبهات
⁉️ سابقه انتساب «تناقض» به قرآن؟! ✍️ پاسخ اجمالی: از ويژگی های قرآن، عدم وجود اختلاف و تناقض در آن
⁉️ منشاء شبهه «اختلاف» و پندار «تناقض» در قرآن؟!
پرسش: چه مواردی موجب شده برخی گمان كنند آيات قرآن با هم در تناقض هستند؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
خداوند، سلامت قرآن را از هرگونه اختلاف و تناقض درونى نشانه اعجاز و مافوق بشرى بودن آن مى داند. از اين روست كه گمان هرگونه اختلاف و تناقض در مطالب قرآن، توهّمى بيش نيست. برخى از موجبات اختلاف در قرآن عبارتند از: بيان حالت هاى مختلف يك موضوع و مراحل گوناگون رشد آن، اختلاف دو يا چند آيه در موضوع، تفاوت دو آيه به جهت وجه عمل، اختلاف در حقيقت و مجاز و اختلاف به دو اعتبار كه به همه اين موارد جواب داده شده است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0420213
#قرآن #تناقض #اختلاف #اعجاز
❓ ماهیّت وحی و تجربه دینی؟
پرسش: منظور از تجربه دینی چیست؟ چه تفاوتی با وحی دارد؟ آیا وحی همان تجربه دینی و نبوت امری شخصی است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
تجربه دینی یعنی انتقال حقایق در ارتباط ميان پيامبر و خدا که پيامبر آن حقايق را در قالب زبان خود درآورده؛ لذا در این چارچوب فکری، کتب آسمانی برداشت ذهنی پیامبران از دریافت وحیانی است. اما حقیقت وحی با تجربه دینی فرق دارد. وحى، «فعل الهى» است كه به انسان كامل مى رسد و خطا نمی پذیرد و القای شیطان در آن راه ندارد. اما تجربه دینی در دسترس همه و خطا پذیر است.
از آن گذشته برخی از وحی های نازل شده بر انبياء الهی شريعت آفرين می باشد يعنی دستورالعمل هايی از جانب خداوند برای زندگی فردی و اجتماعی پيروان خود می آورند؛ در حالی که در تجربه های دينی و عرفانی چنين چيزی مشاهده نمی شود.
وقتی مردانى با دعوى نبوت و با معجزات و خرق عاداتى كه نشان مى دهد آنها به عالم ماوراى طبيعت ارتباط دارند، ظاهر شده اند و كتابها و تعليماتى با خود آورده اند كه مافوق قدرت و فكر بشر است، خود نشان دهنده این است که وحی از قبیل تجربه دینی نیست و نبوت امری شخصی نمی باشد؛يك انسان درس نخوانده و در محيط فوق العاده عقب افتاده اى مانند محيط حجاز در عصر جاهليت چگونه ممكن است كتابى همچون قرآن با اين محتواى عظيم را [با تجربه دینی] بياورد؟!
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0418562
#وحی #تجربه_دینی #قرآن #نبوت
پاسخ به شبهات
❓ ماهیّت وحی و تجربه دینی؟ پرسش: منظور از تجربه دینی چیست؟ چه تفاوتی با وحی دارد؟ آیا وحی همان تجر
شاخه وحی
🔸 فرق الهامات غیبی با القائات شیطانی؟
🔸 نظرات متفاوت فلاسفه درباره «وحی»
🔸 ايرادات وارده بر فلاسفه جديد راجع به «وحی»
عناوین بالا و بیشتر در شاخه "وحی":
http://mk6.ir/TqPuT
💌دعوت به کانال واتساپی:
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - اجاره طلا
🔹 - خرید طلای قسطی به قیمت روز تسویه
🔹 - خريد و فروش، ساخت و اخذ اجرت جهت ظروف طلا و نقره
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه معاملات طلا و نقره":
http://mk6.ir/DcDwI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
عدالت تسکین قلب ها
پرسش: چرا حضرت زهرا فرمودند: عدالت تسکین قلب هاست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
یاد شدن از عدالت به عنوان تسکین دهنده قلب ها در بیانات دیگر معصومین نیز مسبوق به سابقه است. این عدالت در زمینه خانواده زمینه شکل گیری احسان و درستکاری زن و مرد در حق هم را پدید می آورد، در حوزه اقتصاد موجب کاهش فاصله طبقاتی و تبعیض و ظلم در حق مردم و در سایر حوزه های اجتماعی و عمرانی زمینه ساز افزایش برکات و پدید آمدن آبادانی و اصلاح کار خلق و... می گردد و همه این موارد موجب اطمینان خاطر و تسکین دل ها می گردد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0411818
#حضرت_زهرا(س) #عدالت #عدالت_اجتماعی #قلب
#فاصله_طبقاتی #احسان #خانواده #اجتماع #تبعیض
💌دعوت به کانال واتساپی:
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
❓ منظور از اینکه «در دین اجبار و اکراه نیست» چیست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
بعضى از ناآگاهان از پیامبر اسلام(ص) مى خواستند او نیز همچون حکّام جبار با زور و فشار اقدام به تغییر عقیده مردم(هر چند در ظاهر) کند، آیه«لا اِکْراهَ فِى الدِّیْن» صریحاً به آنها پاسخ داد که دین و آئین چیزى نیست که با اکراه و اجبار تبلیغ گردد. به خصوص این که در پرتو دلائل روشن و معجزات آشکار، راه حق از باطل آشکار شده و نیازى به این امور نیست. این آیه، پاسخ دندان شکنى است به آنها که تصور مى کنند، اسلام در بعضى از موارد جنبه تحمیلى و اجبارى داشته و با زور شمشیر و قدرت نظامى پیش رفته است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320413
#دین #اجبار #اکراه #عقیده
💌دعوت به کانال واتساپی:
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
ویژگیهای نهج البلاغه
🔸اعتبار سندی نهج البلاغه
🔸جذابیت نهج البلاغه از دیدگاه دانشمندان
🔸علّت جذابیت نهج البلاغه؟
عناوین بالا و بیشتر در شاخه "ویژگیهای نهج البلاغه":
http://mk6.ir/InLdU
پاسخ به شبهات
ویژگیهای نهج البلاغه 🔸اعتبار سندی نهج البلاغه 🔸جذابیت نهج البلاغه از دیدگاه دانشمندان 🔸علّت جذابیت
❓ علّت جذابیت نهج البلاغه؟
✍️ پاسخ اجمالی:
جذابیت نهج البلاغه، دلایل روشنى دارد که مهمترین آنها عبارت است از: 1- در نهج البلاغه همه جا سخن از همدردى با طبقات محروم و ستمدیده و مبارزه با ظلم و بى عدالتى است. 2- یکى دیگر از جاذبه هاى نیرومند نهج البلاغه، این است که در هر میدانى گام مى نهد چنان حق سخن را ادا مى کند و دقایق را مو به مو شرح مى دهد که گویى گوینده این سخن تمامى عمر را اشتغال به بحث و بررسى روى همین موضوع داشته، نه غیر آن.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320674
#نهج_البلاغه #عدالت #امام_علی(ع)
پاسخ به شبهات
❓ علّت جذابیت نهج البلاغه؟ ✍️ پاسخ اجمالی: جذابیت نهج البلاغه، دلایل روشنى دارد که مهمترین آنها عب
❓شرح های نهج البلاغه؟
✍️ پاسخ اجمالی:
« علاّمه امینى» از «هشتاد و یک شرح و ترجمه» نام مى برد. نویسنده کتاب «مصادر نهج البلاغه»، از یکصد و ده شرح و تفسیر نام مى برد. بعضى از فضلا در کتابنامه نهج البلاغه اسامى سیصد و هفتاد کتاب را در شرح و ترجمه و تفسیر نهج البلاغه نوشته اند. وسیع ترین و کامل ترین شروح نهج البلاغه عبارتند از: «أعلام نهج البلاغه»، «منهاج البراعه» نوشته قطب راوندى، «شرح ابن أبى الحدید معتزلى»، «شرح ابن میثم بحرانى»، «منهاج البراعه» نوشته حاج میرزا حبیب الله موسوى خویى، «شرح شیخ محمّد عبده» و... .
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320678
#نهج_البلاغه #شرح_نهج_البلاغه #امام_علی(ع)
💌دعوت به کانال واتساپی:
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - حساب سپرده طلا
🔹 - روش صحیح تعویض طلا
🔹 - وام با ضمانت طلا و دریافت کارمزد بابت حق نگهداری طلا
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه معاملات طلا و نقره":
http://mk6.ir/PxCcD
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پایگاه نمو
🔰پاسخ متین حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه به گرگیچ
✍️درباره بیبی شهربانو یا شاه زنان بحثهای مختلفی در تاریخ وجود دارد و وحدت نظر دراینباره وجود ندارد، در اینکه آیا شهربانو همسر امام حسین و مادر امام سجاد(ع) بوده است یا خیر اختلاف است، همچنان درباره اینکه دختر یزدگرد سوم، آخرین پادشاه ساسانی بوده است یا خیر هم اختلاف است و نظرات فراوانی وجود دارد.
🔹 حتی این اختلاف وجود دارد که آیا حضرت شهربانو در زمان حکومت عمربن خطاب به ازدواج امام حسین درآمد، یا در زمان حکومت عثمان یا در زمان حکومت امیرالمؤمنین(ع)؟
🔹 برای مثال مرحوم کلینی، یعقوبی و مسعودی در کتاب اثبات الوصیه میگویند که ازدواج حضرت شهربانو با امام حسین در زمان حکومت عمربن خطاب بوده است اما شیخ صدوق در کتاب عیون اخبارالرضا معتقد است که این ازدواج در زمان عثمان بوده است.
🔹 در نقطه مقابل، شیخ مفید و مرحوم طبرسی معتقدند که این اتفاق در زمان امیرالمؤمنین به وقوع پیوسته است. مرحوم سیدجعفر شهیدی در کتاب خود میگوید "اصلاً چنین اتفاقی صورت نگرفته است". او برای این ادعای خود شاهدی را از منصور دوانیقی آورده است.
🔹 حال شبهه کجاست؟ گرگیج میگوید "چون شما شیعیان اعتقادی به مشروعیت خلافت عمربن خطاب ندارید، بنابراین جنگ با ایران نیز مشروع نبوده است، گرفتن اسرا نیز مشروع نیست و ازدواج با کنیزی که در این جنگ به اسارت در آمده است نیز مشروع نخواهد بود و...".
🔹 جواب این شبهه این است که براساس آموزههای شیعه، جنگ ابتدایی زمانی مشروعیت دارد که اذن امام را داشته باشد، در این شرایط، خلیفه دوم یا با اذن امام با ایران جنگیده است یا بدون اذن؛ اگر جنگ او همراه با اذن امام بوده باشد، جهادش مشروعیت دارد ولو اینکه خلافتش مشروعیت نداشته باشد
🔹 اما اگر این جهاد بدون اذن امام بوده باشد، براساس نصوص شیعه، تمام اموالی و یا اسرایی که بهغنیمت گرفته شده است، تحت مالکیت مقام امام است، بهعبارت دیگر، حتی اگر از نظر شیعیان جنگ خلیفه دوم با ایران مشروعیت نداشته باشد، تمام اموال و غنایمی که به دست آورده است، تحت مالکیت مقام امامت است، بنابراین اگر بیبیشهربانو بهعنوان کنیز در اختیار امام قرار گرفته باشد، مالکیتش با امام بوده است و شبهه برطرف میشود.
🔹 دقت داشته باشید در تاریخ نقل شده است که وقتی حضرت شهربانو را آوردند، حضرت امیرالمؤمنین فرمودند "این خانم از خاندان موجهی است و نباید او را بهعنوان کنیز به ازدواج درآورد و خودش باید همسر خودش را انتخاب کند" و خود او امام حسین را به همسری انتخاب کرد، بنابراین اصل شبهه از اساس منتفی شد.
🔹 علمای شیعه اهل منطق، گفتوگو و استدلال هستند، فلذا اگر شبهه و سؤالی دارند باید در جمع علمی مطرح کنند، نه در خطبه نماز جمعه که باعث شود رسانههای اجنبی و صهیونیستی استفاده سوء از آن بکنند.
📎منبع: خبرگزاری رسا
🌏 آدرس پایگاه:
🌐www.nomov.ir
📱 کانال «نُمو»:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3512729642C9c7c6bf908
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - خريد و فروش طلا با طلا و نقره با نقره
🔹 - شرط تحويل طلا یا نقره قبل از جدا شدن بايع و مشترى
🔹 - معامله طلای ساخته شده با مقدار بیشتر از طلای نساخته
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه معاملات طلا و نقره":
http://mk6.ir/MxPeC
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir