❓ موضع پیامبر(ص) با دشمنان اهل بیت(ع) در منابع اهل سنت؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در منابع اهل سنت روایاتی دربارۀ دشمنی پیامبر(ص) با دشمنان اهل بیت(ع) آمده است. ابو سعید خدری می گوید: زمانی که علی(ع) با فاطمه (ع) ازدواج کرد، پیامبر(ص) به مدت چهل صبح بر در خانۀ آنان می ایستاد و می فرمود: «من دشمن آن کسی هستم که با شما دشمنی کند و دوست آن کسی هستم که با شما دوستی کند».
هم چنین سلمان از پیامبر(ص) نقل مى کند که: «اى سلمان هر کس که دخترم فاطمه را دوست بدارد در بهشت با من خواهد بود و هرکس که بغض و دشمنى فاطمه را در دل داشته باشد در آتش جاى خواهد گرفت».
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325373
#پیامبر(ص) #اهل_بیت(ع) #اهل_سنت
#دشمن #حضرت_فاطمه(س) #دوستی
هواپرستی منفورترین بتها
✍️ متن اجمالی:
بر اساس آیه 23 سوره جاثیه، هواپرستى از خطرناک ترین و منفورترین بت ها نزد خداوند می باشد. بت نفس ویژگیهایی دارد که او را در ردیف منفورترین بت ها قرار می دهد؛ از جمله: هوى پرستى، مؤثرترین راه نفوذ شیطان است و پرده بر چشم و عقل آدمى مى افکند و انسان را تا مرحله مبارزه با خدا پیش مى برد. پیامبر(ص) فرمودند: خطرناک ترین چیزى که بر امتم از آن مى ترسم، هواپرستى و آرزوهاى دراز است؛ چرا که هواپرستى انسان را از حق بازمى دارد و آرزوى دراز آخرت را به فراموشى مى سپارد.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322220
#هوا_پرستی #بت_پرستی #بت #بت_نفس
پاسخ به شبهات
#احکام_شرعی 🔹 - نذر روزه گرفتن با وجود روزه قضا 🔹 - قضاى روزه والدین برای پسر بزرگتر 🔹 - کوتاهی در ا
❓ وظيفه شخص در صورت ترک عمدی ادای قضای روزه تا رمضان آینده
اگر شخص معذور باوجود رفع عذر، قضای روزه را عمداً تا رمضان آینده بهجا نیاورد چه وظیفهای دارد؟
✍️ پاسخ:
هرگاه روزه ماه رمضان را عمداً یا بهواسطه عذرى نگيرد و تا رمضان آينده عمداً قضاى آن را بجا نياورد درحالیکه عذرش برطرف شده، بايد بعداً روزه را قضا كند و براى هرروز يك مد طعام كفّاره بدهد، همچنين اگر در قضاى روزه كوتاهى كند تا وقت تنگ شود و در تنگى وقت عذرى پيدا كند، بايد بعداً هم قضا بهجا آورد و هم كفّاره دهد، امّا اگر كوتاهى نكرده و اتفاقاً در تنگى وقت عذرى پیداشده فقط قضا لازم است.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/258906
#روزه #قضای_روزه #رمضان
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - قضای روزه در مدت کما و بیهوشی
🔹 - وظیفه شخص در صورت تعداد زیاد روزه ی قضا
🔹 - انجام مبطلات روزه از روی فراموشی در روزه قضا
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه روزه قضا":
http://mk6.ir/EmUrY
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 چگونگی برخورد امام سجاد علیه السلام با امويان؟
🔸 امام سجاد علیه السلام از دیدگاه صحابه و تابعین
🔸سخنان امام سجاد علیه السلام در منابع اهل سنت
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "فضائل امام سجاد علیه السلام":
http://mk6.ir/LxGeU
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
پاسخ به شبهات
#احکام_شرعی 🔹 - قضای روزه در مدت کما و بیهوشی 🔹 - وظیفه شخص در صورت تعداد زیاد روزه ی قضا 🔹 - انجام
❓ قضای روزه در صورت استمرار عذر تا ماه رمضان آینده
اگر فردی به علت عذر شرعی نتواند روزهی ماه رمضان را بهجا آورد و عذر او تا ماه رمضان سال بعد ادامه داشته باشد، وظیفهی او چیست؟
✍️ پاسخ:
هرگاه بهواسطه بيمارى، روزه ماه رمضان را نگيرد و بيمارى او تا ماه رمضان سال بعد طولانى شود، قضاى روزههايى را كه نگرفته واجب نيست، فقط بايد براى هرروز يك مد (تقریباً 750 گرم) گندم يا جو و مانند آن به فقير بدهد، ولى اگر بهواسطه عذر ديگرى (مثلاً به خاطر مسافرت) روزه نگرفته باشد و عذر او تا رمضان بعد باقى بماند احتياط واجب آن است كه روزههايى را كه نگرفته بعد از ماه رمضان قضا كند و براى هرروز يك مد طعام به فقير دهد، همچنين اگر ترك روزه به خاطر بيمارى بوده، بعد بيمارى رفع شده و عذر ديگرى مانند مسافرت پیشآمده است.
makarem.ir/ahkam/fa/home/istifta/258905
#روزه #رمضان #قضای_روزه
پاسخ به شبهات
#معارف_اسلامی 🔸 چگونگی برخورد امام سجاد علیه السلام با امويان؟ 🔸 امام سجاد علیه السلام از دیدگاه صحا
سخنان امام سجاد(ع) در منابع اهل سنت
✍️ پاسخ اجمالی:
احاديث بسيارى از امام سجاد(ع) در منابع اهل سنت آمده است. از جمله این روایات ايشان که می فرمایند: «با شخص فاسق همنشينى نکن، زيرا تو را با يک لقمه و کمتر خواهد فروخت، و با بخيل دوست مباش، زيرا تو را در مالى که شديداً به آن احتياج دارى خوار خواهد نمود» و «همانا قومى خداوند را از ترس عبادت کردند، که آن عبادت بردگان است. و عده اى دیگر او را به جهت رغبت، عبادت کردند که آن عبادت تاجران است. و عده اى دیگر او را به جهت شکر و سپاس عبادت کردند که آن عبادت آزادمردان است» و... .
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325184
#امام_سجاد #اهل_سنت
❓ چگونگی برخورد امام سجاد(ع) با امويان؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اولين برخورد امام سجاد(ع) و امويان با ابن زياد بود. به درخواست ابن زياد امام(ع) خود را معرفي كرد. ابن زياد با عصبانيت گفت: «مگر خدا علی بن حسین را نکشت؟» امام(ع) فرمود: «برادری داشتم که مردم او را کشتند». ابن زیاد خواست او را بکشد که با اقدام شجاعانه حضرت زینب(س) از این کار منصرف گردید.
برخورد دوم با يزيد در شام است؛ امام(ع) با ايراد خطبه در شام، هم مردم را با حسب و نسب خود آشنا ساخت و هم يزيد را رسوا كرد. يزيد هم جنايت كربلا را به گردن ابن زياد انداخت و كاروان اسرا را با احترام به مدينه فرستاد.
مدتی بعد از واقعه کربلا، مردم مدینه شورش حَرّه را سامان دادند. از نظر امام(ع) حرکت مزبور ماهیت شیعی نداشت، لذا در این حادثه شرکت نکرد. هنگامی که مردم مدینه امویان را از شهر بیرون راندند و مسلم بن عُقبه، حرکت مردم مدینه را سرکوب کرد، با علی بن حسين(ع) به ملایمت برخورد کرد و این به دلیل آن بود که امام در این حرکت شرکت نداشت.
از آنجا که نمی توان در شرایط مختلف شیوه عمل واحدی را به کار گرفت، وظیفه هر امام در هر موقعیتی متفاوت است؛ بنابراین با توجه به سوابق مناسبات علویان با امویان، امام مورد سوء ظن شدید امویان بود و کوچکترین حرکتی از ناحیه امام، عواقب وخیمی داشت که طبعاً در نظر امام ارزش دست زدن به این اقدامات را نداشته است.
مهمترین اصل دینی-سیاسی که امام سجاد(ع) با استفاده از آن، روزگار سیاسی خود را میگذراند، «تقیّه» بود. سپری که شیعیان در طول تاریخ، با استفاده از آن، حیات خویش را تضمین کرده و ائمه شیعه بارها و بارها توجه بدان را گوشزد شیعه کردهاند.
ملایمت امام در برخورد با امویان، سبب شد تا امام زندگی آزادی در مدینه داشته و کمتر توجه مخالفان را به خود جلب کند و بُعد علمی امام در جهت حفظ دین تجلی بیشتری بیابد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0412575
#امام_سجاد #بنی_امیه #ابن_زیاد #تقیه
❓ علل گرايش مشرکين به بت پرستی؟
✍️ پاسخ اجمالی:
بعضی از علل گرایش به بت پرستی، از این قرار است:
1- بت پرستان عقيده داشتند كه سرپرست هر اقليمى از عالم، روح معيّنى از عالم افلاك است؛ و چون دسترسى به آن روح نداشتند مظهرى براى آن مى ساختند، و به عبادت آن مى پرداختند.
2- گروهى که ستارگان را پرستش مى كردند، هنگامى كه ستارگان را هميشه حاضر ندیدند؛ براى هر كدام بت و سمبلى ساختند و به عبادت آنها مشغول شدند.
3- گروهى خدا را به گمان خود بسيار منزّه مى شمردند تا آنجا كه پرستش او را براى خود مجاز نمى دانستند؛ و لذا براى تقرّب به او بت ساختند!
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0321858
#بت #بت_پرستی #شرک #کفر
پاسخ به شبهات
❓ علل گرايش مشرکين به بت پرستی؟ ✍️ پاسخ اجمالی: بعضی از علل گرایش به بت پرستی، از این قرار است:
❓ بت پرستی در ميان اعراب چگونه رايج شد؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اولين كسى كه بت را در ميان عرب بر پا داشت «عَمْرو بن لُحَّى» از قبيله خزاعه بود كه از مكه به شام رفته بود. در آنجا گروهى را ديد كه بت ها را مي پرستند. آنها بتى بنام هُبَلْ به او دادند. او آن را به مكه آورد و در داخل كعبه نصب كرد، و مردم را به عبادت آن دعوت نمود. بعضى گفته اند: هرگاه یکی از فرزندان اسماعيل(ع) مى خواست از مكه بيرون رود، چيزى از سنگ هاى حرم را به عنوان احترام حرم با خود همراه مى برد، و هرجا منزل مى كرد سنگ را مى گذاشت و گرد آن طواف مى نمود و اين مسأله كم كم به بت پرستى انجاميد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0321862
#بت #بت_پرستی #اعراب #اعراب_جاهلی
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - کارمزد در وام های قرض الحسنه
🔹 - گرفتن سود از بانک های غیر مسلمان
🔹 - سرمایه گذاری سپرده های قرض الحسنه
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احكام ويژه امور بانكي":
http://mk6.ir/DsQaK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 عبدالله بن زبیر فرزند نامبارک!
زبیر بن عوام یکی از دوستان علی علیه السلام بود و در جریان سقیفه به حمایت از ایشان پرداخت. زبیر طعم ثروت را در دوران خلفای پیش از علی علیه السلام چشید اما در قدرت سهیم نبود، در دوره حکومت علی علیه السلام با تحریک فرزندش، در خلافت طمع کرد و با یاری طلحه و سردمداری عایشه و با شعار انتقام خون عثمان بر علیه علی علیه السلام شوریدند. حدیث مشهور درباره شومی ابن زبیر این است که حضرت امیر علیه السلام فرموده اند: «زبیر همیشه از ما اهل بیت بود تا زمانی که فرزند نامبارکش، عبدالله بزرگ شد».
http://mk6.ir/RlVdS
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir