❗️ منافات خلق انسان های «عقب مانده ذهنی»، با آفرینش هدفمند و نیل به کمال!
پرسش: آیا خلق انسان های «عقب مانده ذهنی» با هدفمند بودن خلقت انسان برای رسیدن به «کمال» منافات ندارد؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
اولا: همه اتفاقات این جهان از علل و اسباب خود تبعیت می کنند و خدواند نیز این نظام را به بهترین وجه قرار داده است. اگر در جایی حوادثی اتفاق می افتد که در ظاهر شر می باشد، در حقیقت بخاطر تعارض بین علت هاست؛ انسان یا سایر موجودات در معرض اموری قرار می گیرند که سلامتی و حیات آنها را تحت الشعاع قرار می دهد. در نتیجه وجود چنین مخلوقاتی در هدف دار بودن نظام هستی خللی وارد نمی کند؛ زیرا خلقت اولیه الهی بدون نقص است و هیچ وقت انسانی بدون دلیل به صورت عقب مانده و مجنون خلق نمی شود.
ثانیا: بسیاری از این افراد نیز می توانند در حدّ خود مسیر تکامل را طی کنند و به مراتبی از کمال برسد که آن مرتبه نزد خدای متعال مساوی با کمال صاحبان استعداد و امکانات کامل است. قواعد عقلی نیز می گوید: «کمال هر شیئی به حسب نیرو و استعدادی است که دارا است» و در آیه 286 سوره بقره می خوانیم: «خداوند هيچ كس را جز به اندازه توانايی اش، تكليف نمى کند». به عبارتی دیگر: «کمال هر موجودی با استعداد او مقایسه می شود و هر کس با تلاش متناسب با امکاناتش به مراتبی از کمال می رسد که نزد خدای متعال پذیرفته است».
ثالثا: در برخی روایات هم بیاناتی به چشم می خورد که به انسان های عقب افتاده و مجنون و همچنین کودکانی که قبل از بلوغ از دنیا رفته اند و ... - با توجه به اینکه همه انسانها کامل برانگیخته می شوند- در قیامت یا عالم برزخ فرصت مجدد اعطا می شود و مورد آزمون قرار می گیرند تا وضع تسلیم یا تمرّد آنها در برابر تکالیف الهی معین شود. بنابراین امکان تکامل و هدایت چنین اشخاصی از بین نمی رود و چنین اشخاصی می توانند حتی پس از مرگ کمال و سرنوشت خویش را رقم بزنند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0414700
#عقب_مانده_ذهنی #سندروم_داون
#خلقتت #آفرینش_هدفمند #کمال #معلول
#علل_و_اسباب #تکامل #مجنون #کودکان
#علت_و_معلول #نقص_جسمی #آفرینش
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
❓ پيامدها و آثار سوء «سخن چينی»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
«اعتماد» سرمايه اصلی جامعه بوده و سبب تعاون و پيشرفت در تمام زمينه ها می گردد، و سخن چينی سبب تفرقه و بد بينی می شود. امام علی(ع) می فرمايد: «سخن چينی سبب کينه و دشمنی می شود و انسان را از خدا دور می کند»، همچنين امام صادق(ع) می فرماید: «بزرگ ترین سحرها سخن چينی است؛ زيرا سبب جدايی دو دوست، ريختن خون ها، و ويرانی خانه ها مى شود». این مطلب نیز شایان توجه است که همواره کارهای مخرب، زودتر از اموری كه جنبه اصلاح دارند اثر می گذارند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415772
#سخن_چينی #نمیمه #اعتماد #زبان
#سخن_چين #تفرقه #گناهان_زبان
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
⁉️ منظور از «زوجیّت» گیاهان؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
در قرآن در توصیف گیاهان از واژه «زوج کریم» استفاده شده که بسیاری از مفسرین آن را به معنای تنوع بی شمار گیاهان می دانند. مثلا 3000 نوع نخل، 1700 نوع انجیر هندی، 35000 نژاد گندم، 7000 نوع سیب، 40000 نوع جلبک، 100000 نوع قارچ و بسیاری از ارقام شگفت انگیز دیگر. برخی مفسرین نیز آن را اشاره ای به حقیقتی کشف شده در علم گیاه شناسی یعنی آمیزش قسمت های نر و ماده گیاه با گرده افشانی برای تشکیل تخمک میوه می دانند که همه این شگفتی ها نشانه ای از خالق آنها است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0411693
#زوجیّت #گیاهان #گیاه #قرآن
#گرده_افشانی #زوجیّت_گیاهان
#نر #ماده #تخمک #میوه
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - شرط ضمان پول در صورت تورم
🔹 - محاسبه نرخ تورم در قرض الحسنه
🔹 - محاسبه نرخ کاهش تورم در پرداخت دیون
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه تورم":
http://mk6.ir/DbQfK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
اعضای بیت مرحوم آیت الله علوی گرگانی (رحمت الله علیه) با حضور در دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله) با ایشان دیدار کردند.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
#حضرت_آیت_الله_علوی_گرگانی
makarem.ir/news/fa/News/Details/420947
حجت الإسلام والمسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی (زید عزّه) با حضور در دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله) با ایشان دیدار کردند
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
#حجت_الاسلام_و_المسلمین_محمد_جواد_فاضل_لنکرانی
makarem.ir/news/fa/News/Details/420946
❓ فلسفه «خواستگاری» مرد از زن؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
برخی می گویند: ازدواج در اسلام به معنی زن گرفتن برای مرد، او را به عنوان مشتری، و زن را نوعی کالا وانمود کرده، که این تعبیرات بر روابط زن و مرد اثر گذاشته و به مرد ژست آقایی و مالکیت و به زن حالت مملوکی و بندگی می بخشد. در پاسخ می توان گفت: از قدیم مردان به عنوان خواستگار نزد زنان رفته و از آنان تقاضای همسری می کردند، و این از بزرگ ترین عوامل حفظ حیثیت و احترام زن است؛ زیرا خداوند، مرد را مظهر طلب و عشق آفریده و زن را مظهر مطلوب بودن و معشوق بودن
#خواستگاری #ازدواج #مرد #زن
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0409572
پاسخ به شبهات
❓ فلسفه «خواستگاری» مرد از زن؟! ✍️ پاسخ اجمالی: برخی می گویند: ازدواج در اسلام به معنی زن گرفتن بر
آداب ازدواج
🔸 فلسفه «خواستگاری» مرد از زن؟!
🔸 لزوم «اذن پدر» منافی آزادی دختر در ازدواج؟!
🔸 مخالفت اسلام با ارتباط و دوستی های انسانی و غیرجنسیتی دختر و پسر!؟
عناوین بالا و بیشتر در شاخه "آداب ازدواج":
http://mk6.ir/KcXyT
❓حفظ «محیط زیست» و حمایت از «حیوانات» از ديدگاه اسلام؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در روایات پیامبر اکرم(ص) و امامان(ع) در مورد حفظ «محیط زیست» و حمایت از «حیوانات» تأكيد زيادي شده است. در روايتي آمده: «چهارپا بر صاحبش شش حق دارد؛ اين كه بيش از طاقتش بر آن بار نگذارد و پشت آن را مجلسى براى سخن گفتن قرار ندهد و هنگامى كه در منزلگاه پياده مى شود، نخست آذوقه او را آماده كند، بدن او را داغ نكند و به صورتش شلاق نزند؛ و هر زمان از كنار آب مى گذرد آب را بر او عرضه كند». در روايت ديگري آمده است: «درختانِ سرزمين دشمن را قطع نكنيد؛ نسوزانيد و با جريان سيل آساى آب، آنها را از ميان نبريد و آب آشاميدنى دشمن را آلوده نسازيد».
#محیط_زیست #حیوانات #زمین #حقوق_حیوانات #درختان #آب
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0416534
❓ نگاه اسلام به محيط زيست و پاسداشت زمين؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اسلام دستورهای مؤکدی در زمینه حفظ و نگهداری محیط زیست و طبیعت بیان کرده است. آموزه های اسلام بهره برداری افراطی از طبیعت و ضرر رساندن به دیگران را رد کرده است.
در احادیث متعددی، از قطع درختان و از بین بردن مزارع و گیاهان و آتش زدن آنها نهی و نکوهش شده است.
اسلام آن قدر به حقوق حیوانات اهمیت داده که در کتابهای حدیثی بابی به احکام و قوانین مربوط به حیوانات اختصاص داده شده است.
#محیط_زیست #حیوانات #زمین #گیاهان #حقوق_حیوانات #درختان #آب #طبیعت
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0406274
❓ معنای «انصاف در سخن»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
«انصاف در سخن» نقطه مقابل مراء و جدال می باشد، که به مفهوم حق جو و حق پذیر بودن در همه حال است. البته انصاف كه در روايات اسلامى مکرر ستوده شده به معنى يكسان نگريستن به منافع خويش و ديگران است، که يكى از شاخه هاى آن انصاف در سخن مى باشد. امام صادق(ع)، رعايت انصاف را در ردیف برترین اعمال دانسته است. همچنين آن حضرت، خانه های بهشتى را پاداش ترك مراء و انصاف قرار می دهد.
#انصاف #سخن #جدال #حق_گویی #حق_طلبی #حق_پذیر #منافع #عدل
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415759
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 خداوند و فراموش کردن بندگان!
🔸 «رحمت واسعه الهی» در لسان روايات
🔸لطف خداوند بر «اولیاء الله» و «متوکلان»
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "رحمت الهی":
http://mk6.ir/EiKfI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir