❓ حقیقت محاسبه نفس؟
✍️ پاسخ اجمالی:
بعضى از بزرگان علم اخلاق در توضيح حقيقت محاسبه، چنين گفته اند كه مانند محاسبه با شريك است كه درباره سرمايه و سود و زيان بينديشد؛ اگر سودى حاصل شده، سهم خود را از شريك بگيرد و تشكّر كند و اگر خسرانى حاصل گشته او را ضامن بشمرد و وادار به جبران در آينده كند. سرمايه مهمّ انسان يعنى عمر كه در اختيار نفس اوست نيز همين گونه است؛ سود آن كارهاى خير، و خسران آن گناهان است؛ و موسم تجارت تمام طول روز، و شريك او در معامله، نفس امّاره است.
#محاسبه_نفس #سود #زیان #تجارت #خسران
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0348680
دیدار آیت الله العظمی مکارم شیرازی با حضرت آیت الله جوادی آملی
آیت الله العظمی مکارم شیرازی صبح امروز با حضور در بیت حضرت آیت الله جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند
در این دیدار، آیت الله العظمی مکارم شیرازی ضمن تسلیت رحلت همسر مکرمه حضرت آیت الله جوادی آملی به محضر ایشان، برای معظم له آرزوی صحت و سلامتی کردند.
https://makarem.ir/news/fa/News/Details/420989
هدایت شده از پاسخ به شبهات
دیدار آیت الله العظمی مکارم شیرازی با حضرت آیت الله جوادی آملی
آیت الله العظمی مکارم شیرازی صبح امروز با حضور در بیت حضرت آیت الله جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند
در این دیدار، آیت الله العظمی مکارم شیرازی ضمن تسلیت رحلت همسر مکرمه حضرت آیت الله جوادی آملی به محضر ایشان، برای معظم له آرزوی صحت و سلامتی کردند.
https://makarem.ir/news/fa/News/Details/420989
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - پرداخت زکات فطره قبل از وجوب آن
🔹- پرداخت پول به جاى جنس در زکات فطره
🔹- مصرف فطریّه برای ساداتی که سرپرست غیر سادات دارند
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه زکات فطره":
http://mk6.ir/YgAwY
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#شهید_مطهری
ویژگی های آثار استاد شهید مرتضی مطهری
شهید مطهری از نظر عقاید اسلامی، فقه، اصول و فلسفه، جامعیت قابل توجهی داشت و دارای قلمی روان و شیوا بود و مبانی و علوم حوزه را با قلم روز به جهانیان معرفی کرد، به همین دلیل آثارش در زمینه های مختلف تأثیر گذار است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/XlVrY
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شهید_مطهری
شهید مطهری
تبریک روز معلم و گرامی داشت شهید مطهری رحمة الله علیه
http://mk6.ir/TpWmL
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🌙 «عيد فطر؛ روز بازگشت به فطرت»
✍️ اشاره:
روز اوّل ماه شوّال، روز عيد فطر است كه از اعياد بزرگ اسلامى است؛ عيد روزه داران واقعى، همانها كه اعمال آنان پذيرفته شده و گناهانشان بخشوده گرديده. عيد فطر روز بسيار مهمّى براى مسلمانان است؛ زيرا پس از يك ماه روزه و تهجّد و عبادت، براى گرفتن پاداش الهى آماده مى شوند؛ لذا اين روز، از سويى سبب شادى و سرور است، چراكه هر مسلمانى از انجام وظيفه الهى خوشحال و مسرور است؛ ولى از سويى چون روز دريافت جوائز الهى است، انسان در حالت خوف و دلهره به سر مى برد از اینكه نمى داند اعمال يك ماهه او تا چه اندازه مورد قبول قرار گرفته است؟
🔷 با عناوین ذیل:
🔹 عيد فطر
🔹 آداب و اعمال شب و روز عید فطر
🔹 احکام زكات فطره
🔹 احکام نماز عيد فطر
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0419555
#روزه #زکات_فطره #پاداش
#نماز_فطر #فطریه #فطرت
#عید_فطر #شوال #رمضان
_______________
هدایت شده از پاسخ به شبهات
میزان زکات فطره (فطریه)؛ دفتر آیت الله مکارم شیرازی مد ظله العالی
07 اردیبهشت 1401
میزان زکات فطره از سوی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدّ ظلّه العالی مشخص شد
از سوی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدّ ظلّه العالی میزان زکات فطره مشخص و به کلیه دفاتر ایشان در سراسر کشور اعلام شد.
بر اساس نظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ چهل هزار تومان (400.000 ریال) و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ یکصد و پنجاه هزار تومان (1.500.000 ریال) اعلام شده است که مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
کفاره روزه غیر عمد مبلغ هشت هزار تومان (80.000 ریال) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود؛ همچنین کفاره روزه عمد مبلغ چهارصد و هشتاد هزار تومان (4.800.000 ریال) است.
لازم به ذکر است که براساس مسأله 1692 رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى است.
در ضمن بنابر فتوای معظّم له اگر کسى فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگرى باشد فطریه او به عهده خودش است.
http://mk6.ir/PmTsM
هدایت شده از makarem.ir
21.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روزه
#موشن_گرافی
موشن گرافیک آموزش احکام روزه - اوّل شوّال- قسمت اول
روزهای آخر ماه رمضان مردم در انتظار عید سعید فطر هستن ولی تا وقتی که ثابت نشه ماه شوال وارد شده نمیشه عید فطر رو اعلام کرد.
از چند طریق میشه مطمئن شد ماه رمضان به پایان رسیده
...
http://mk6.ir/SwBrK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
وداع شايسته با ماه «رمضان»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
وداع براي كسي است كه با ماه مبارك رمضان مأنوس بوده و اين ماه دوست او بوده است وگرنه آن كس كه با اين ماه همراه نبوده، وداع معنا ندارد. انسان از دوستش و از كسي كه مدّتي با او مأنوس بوده خداحافظي مي كند، نه از هر كسي. شخصي كه اصلاً نمي داند چه وقت ماه مبارك رمضان آمد؟ و چه وقت سپري شد؟ چرا آمد؟ و چرا سپري شد؟ وداع كردن بي معناست.
#عید_فطر #ماه_رمضان #وداع
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0403441
تعابیر امام سجاد(ع) در وداع با ماه رمضان
✍️ متن اجمالی:
امام سجاد(ع) هنگام وداع ماه مبارک رمضان از این ماه با تعابیر بلند و والایی یاد نموده و فرمودند: «سلام بر تو [اين سلام، سلام توديع است] اي بزرگترين ماه، كه به خدا انتساب داري و سلام بر تو اي عيد اولياي الهي. سلام بر تو اي همنشینی كه وقتي بودي گرامي بودي و حال كه در آستانه رفتن هستي، رفتنت فاجعه بار است. سلام بر تو اي تكيه گاه اميد كه در هنگام مفارقت، ما را غمگین و رنجور كردي. سلام بر تو اي دوست با الفت كه وقتي آمدي ما را مسرور و وقتي رفتي ما را گداختي و ...».
#امام_سجاد(ع) #عید_فطر #ماه_رمضان #وداع
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0403457
آداب و اعمال شب عيد فطر:
در فضيلت و اهمّيّت شب عید فطر، همين بس كه در بعضى از روايات آمده است، اهمّيّت آن كمتر از شب قدر نيست، و در روايات توصيه به عبادت و احياى اين شب شده است. براى اين شب چند عمل ذكر شده است:
اوّل: غسل است به هنگامى كه آفتاب غروب كند.
دوم: اين شب را به نماز و دعا و استغفار زنده نگه دارد و در مسجد بيتوته كند، يعنى شب را در آنجا سپرى نمايد و به عبادت مشغول باشد، همانگونه كه امام على بن الحسين(عليهما السلام) چنين مى كرد.
سوم: امام صادق(عليه السلام) فرمود: پس از نماز مغرب و نماز عشا و نماز صبح و نماز عيد، اين ذكرها را بگويد: «اللَّهُ اكْبَرُ، اللَّهُ اكْبَرُ، لا الهَ الَّا اللَّهُ، وَ اللَّهُ اكْبَرُ، اللَّهُ اكْبَرُ، و للَّهِ الْحَمْدُ، اللَّهُ اكْبَرُ عَلى ما هَدانا، وَ لَهُ الشُّكْرُ عَلى ما أَوْلانا».
چهارم: طبق روايتى از امام صادق(عليه السلام) پس از خواندن نماز مغرب و نافله آن، دستها را به سوى آسمان بلند كند و بگويد: «يا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، يا ذَا الْجُودِ، يا مُصْطَفِىَ مُحَمَّدٍ وَناصِرَهُ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَاغْفِرْلى كُلَّ ذَنْبٍاحْصَيْتَهُ، وَهُوَ عِنْدَكَ فى كِتابٍ مُبينٍ». آنگاه به سجده برود و صد مرتبه بگويد: «أتُوبُ إلَى اللَّهِ». سپس هر حاجتى كه دارد از خداوند طلب كند كه انشاء اللَّه برآورده خواهد شد.
پنجم: زيارت امام حسين(عليه السلام) در اين شب فضيلت بسيار دارد. به سند معتبر از امام صادق(عليه السلام) نقل شده است كه: «هر كس قبر امام حسين(عليه السلام) را در يكى از سه شب زيارت كند گناهان او آمرزيده مى شود»، راوى عرض مى كند: فدايت شوم آن سه شب كدام است؟ فرمود: «شب عيد فطر، شب عيد قربان و شب نيمه شعبان».
به هر حال زيارتى كه براى شب قدر و عيد فطر و عيد قربان نقل شده از این قرار است: وقتى اراده زيارت ابى عبداللَّه الحسين(عليه السلام) كردى پس از غسل و پوشيدن تميزترين لباسهاى خود، به حرم مقدّس آن حضرت مى روى و در حالى كه روى به جانب آن حضرت كرده اى، قبله را مابين دو كتف خود قرار ده و بگو: «السَّلامُ عَلَيْكَ يَابْنَ رَسُولِ اللَّهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَابْنَ اميرِالْمُؤْمِنينَ، السَّلام...».
ششم: خواندن ده ركعت نماز (هر دو ركعت به يك سلام). از رسول خدا(صلى الله عليه و آله) روايت شده است كه هر كس در شب آخر ماه رمضان، ده ركعت نماز بگزارد و در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» و ده مرتبه سوره «قل هو اللَّه احد» را بخواند و در ركوع و سجود ده مرتبه بگويد: «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا الهَ الَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اكْبَرُ»، و بعد از هر دو ركعت، تشهّد بخواند و سلام دهد و هنگامى كه تمامى ده ركعت به پايان رسيد، هزار مرتبه بگويد: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ»، و بعد از استغفار سر به سجده بگذارد و بگويد: «يا حَىُّ يا قَيُّومُ، يا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرامِ، يا رَحْمنَ الدُّنْيا وَ الْاخِرَةِ وَرَحيمَهُما، يا ارْحَمَ الرَّاحِمينَ، يا الهَ الْأَوَّلينَ وَالْاخِرينَ، اغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا، وَتَقَبَّلْ مِنَّا صَلواتَنا وَ صِيامَنا وَ قِيامَنا».
هفتم: اين ذكر را كه در شب جمعه نيز گفتنش مستحب است، ده بار بگويد: «يا دائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِيَّةِ، يا باسِطَ الْيَدَيْنِ بِالْعَطِيَّةِ، يا صاحِبَ الْمَواهِبِ السَّنيَّةِ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ خَيْرِ الْوَرى سَجِيَّةً، وَ اغْفِرْ لَنا يا ذَالْعُلى في هذِهِ الْعَشِيَّةِ».
هشتم: دو ركعت نماز معروف شب عيد را بخواند؛ در ركعت اوّل بعد از سوره حمد، هزار مرتبه سوره قل هو اللَّه و در ركعت دوم، پس از سوره حمد، يك مرتبه سوره قل هو اللَّه را بخواند پس از سلام سر به سجده بگذارد و صد مرتبه بگويد: «أَتُوبُ إِلَى اللَّهِ». آنگاه بگويد: «يا ذَا الْمَنِّ وَالْجُودِ، يا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، يا مُصْطَفِىَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْعَلْ بى كَذا وَ كَذا». بجاى افعل بى كذا و كذا حاجات خود را ذكر كند.
نهم: چهارده ركعت نماز بخواند (هر دو ركعت به يك سلام) و در هر ركعتى، سوره حمد و آيةالكرسى و سه مرتبه سوره قل هو اللَّه را بخواند. در روايت است هر كس چنين كند، خداوند در برابر هر ركعتى ثواب هاى بسيار زيادى به او مىدهد.
دهم: مرحوم «شيخ طوسى» در «مصباح المتهجّد» فرموده است: در پايان شب نيز غسل كن و تا طلوع صبح در مصلّايت (محل خواندن نماز) بنشين (و ذكر خدا بگو).
#عيد_فطر #شب_عيد_فطر #اعمال #آداب
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0419555
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv