هدایت شده از makarem.ir
12.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸سر امام حسین(علیه السلام) در خانه خولی
🔸رفتار با اسیران کربلاء بمانند اسیران بلاد کفر
🔸تاختن اسب بر پیکر امام حسین(علیه السلام)
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "وقایع قیام حسینی":
http://mk6.ir/LbWuT
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ چگونگی برخورد امام سجاد(ع) با امويان؟
✍️ متن اجمالی:
اولين برخورد امام سجاد(ع) و امويان با ابن زياد بود. به درخواست ابن زياد امام(ع) خود را معرفي كرد. ابن زياد با عصبانيت گفت: «مگر خدا علی بن حسین را نکشت؟» امام(ع) فرمود: «برادری داشتم که مردم او را کشتند». ابن زیاد خواست او را بکشد که با اقدام شجاعانه حضرت زینب(س) از این کار منصرف گردید.
برخورد دوم با يزيد در شام است؛ امام(ع) با ايراد خطبه در شام، هم مردم را با حسب و نسب خود آشنا ساخت و هم يزيد را رسوا كرد. يزيد هم جنايت كربلا را به گردن ابن زياد انداخت و كاروان اسرا را با احترام به مدينه فرستاد.
مدتی بعد از واقعه کربلا، مردم مدینه شورش حَرّه را سامان دادند. از نظر امام(ع) حرکت مزبور ماهیت شیعی نداشت، لذا در این حادثه شرکت نکرد. هنگامی که مردم مدینه امویان را از شهر بیرون راندند و مسلم بن عُقبه، حرکت مردم مدینه را سرکوب کرد، با علی بن حسين(ع) به ملایمت برخورد کرد و این به دلیل آن بود که امام در این حرکت شرکت نداشت.
از آنجا که نمیتوان در شرایط مختلف شیوه عمل واحدی را به کار گرفت، وظیفه هر امام در هر موقعیتی متفاوت است؛ بنابراین با توجه به سوابق مناسبات علویان با امویان، امام مورد سوء ظن شدید امویان بود و کوچکترین حرکتی از ناحیه امام، عواقب وخیمی داشت که طبعاً در نظر امام ارزش دست زدن به این اقدامات را نداشته است.
مهمترین اصل دینی- سیاسی که امام سجاد(ع) با استفاده از آن، روزگار سیاسی خود را میگذراند، «تقیّه» بود. سپری که شیعیان در طول تاریخ، با استفاده از آن، حیات خویش را تضمین کرده و ائمه شیعه بارها و بارها توجه بدان را گوشزد شیعه کردهاند.
ملایمت امام در برخورد با امویان، سبب شد تا امام زندگی آزادی در مدینه داشته و کمتر توجه مخالفان را به خود جلب کند و بُعد علمی امام در جهت حفظ دین تجلی بیشتری بیابد.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0412575
#امام_سجاد #امام_حسین
#بنی_امیه #ابن_زیاد #یزید
#کوفه #شام #مدینه #مبارزه
#تقیه #کربلا #عاشورا
_______________
🔰 شهادت امام زين العابدين؛ حضرت سجّاد(ع)
علی بن الحسين(ع)، مشهور به «زین العابدین» و «سجّاد»، چهارمین امام شیعه است که بنا به قول مشهور در سال 38 هجری متولد شده است. ایشان در دوران امامت اميرالمؤمنين(ع)، دو سال و در دوران عمويش امام حسن(ع)، 10 سال و با پدرش حضرت حسين(ع)، 10 سال زندگی کردند و مدت زندگانى آن جناب پنجاه و هفت سال بود. در روايت ديگرى است كه در سال 37 هجرى متولد شد و در پنجاه و هفت سالگى در سال 94 هجرى به شهات رسیده است.
جاحظ، از علماى معروف اهل سنت درباره فضایل آن امام همام، مى گفت: «درباره شخصیت على بن الحسین(ع)، شیعه و معتزلى، خارجى و عوام و خواص همه یکسان مى اندیشند و هیچ یک تردیدى در برترى و تقدم او (بر سایرین) ندارند».
یکی از این بیدارگری های آن حضرت بعد از عاشورا خطبه معروف امام سجاد(ع) در مسجد شام در برابر یزید است. هنگامى که حضرت در حضور یزید پیشنهاد سخنرانى داد، یزید مانع شد، جمعى از مردم گفتند: بگذار منبر برود و سخنى از او بشنویم. یزید گفت: اگر منبر برود پایین نخواهد آمد مگر این که من و آل ابى سفیان را رسوا خواهد کرد. به او گفتند: این جوان چه مى تواند بگوید که چنین تأثیرى داشته باشد؟ گفت: «اِنَّهُ مِنْ أَهْلِ بَیْتٍ قَدْ زُقُّوا الْعِلْمَ زَقّا»؛ (او از خاندانى است که از کودکى علم به او آموخته اند). ولى مردم همچنان اصرار کردند و یزید ناچار شد اجازه دهد و امام به منبر رفت و آن خطبه معروف و بى نظیر را خواند و دل ها را تکان داد و چشم ها را گریان ساخت.
امام سجاد(ع) در طول امامت خود با چهار نفر از حاکمان ظالم بنی امیه و دشمنان قرآن و اهل بیت(ع) مواجه بود: يزيد بن معاويه، مروان بن حكم، عبد الملك بن مروان، وليد بن عبد الملك. قسمت مهمى از زندگى آن حضرت در دوران حکومت عبدالملک، خلیفه بى رحم و سفاک اموى و دوران فرماندارى حجاج بر کوفه بود.
در چنین شرایطى نه آزادى زمان حکومت امیرمؤمنان(ع) بود تا دانشمندان و علماى اسلام بتوانند حقایق را بازگو کنند و علاقه مندان به اهلبیت از آنها سخن بگویند و نه ضعف حکومت هاى بنى امیه و بنى عباس در دوران امام باقر و امام صادق(ع) در آن زمان وجود داشت تا بتوانند از آن فرصت استفاده کنند و به نشر علوم اسلام و علوم اهل بیت بپردازند.
با این حال حضرت امام سجاد زین العابدین على بن الحسین(ع)، سکوت اختیار نکردند و از راه هاى دیگر به بیان معارف اسلام و حقایق این دین مبین پرداختند، مبادا فتنه بنى امیه آثار این آئین را بر باد دهد.
یکی از بهترین کارها برای بیان معارف در چنین شرایطی دعا بود؛ چنانکه از پیامبر(ص) نقل شده است: «الدُّعَاءُ سِلَاحُ الْمُؤْمِن»؛ (دعا اسلحه مؤمن است).
امّا حكومت اموى نتوانست چهره تابناك امام را تاب بياورد. آرى تا وقتى خورشيد تابناكى چون وجود امام مى درخشيد، هرگز سنگريزه هاى بى مقدارى چون هشام و وليد و... فرصتى براى خودنمايى نمى يافتند، سرانجام عمّال وليد بن عبد الملك، زهرى كشنده را به امام(ع) خورانيدند و آن اسوه علم و عبادت و تقوى را به شهادت رساندند، در همان سال بسيارى از فقها و شاگردان امام سجاد(ع) نيز چشم از جهان فرو بستند و آن سال را (سنة الفقهاء، سال فقيهان) نامگذارى كردند.
هنگامى که آن حضرت را براى غسل برهنه کردند بر پشت آن حضرت برآمدگى خاصى که نشانه جراحت بود مشاهده کردند و این بر اثر حمل انبان هایى بود که بر دوش مى کشید و به خانه هاى فقرا و مساکین مى برد
از ابوجعفر حضرت باقر(ع) نقل شده است: پدرم على بن الحسين(ع) ناقه اى داشت كه بيست و دو نوبت سوار بر آن به حج رفته بود و حتى يك تازيانه به آن شتر ننواخته بود. بعد از وفات پدرم بود كه يكى از خادمان آمد و گفت: ناقه از طويله گريخته و در بقيع، كنار قبر على بن الحسين گردن بر روى قبر نهاده و نعره مى كشد. گفتم: هر چه زودتر بشتابيد پيش از آنكه مردم آگاه شوند، شتر را بازگردانيد.
✍ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0419815
✍ عناوین یادداشت:
نام، نسب، کنیه و القاب / فضائل امام زین العابدین(ع) از زبان علمای اهل سنّت / امام سجاد(ع) در کربلا و حوادث پس از عاشورا / امام سجاد(ع) بعد از کربلا / شهادت امام سجاد(ع) / تاریخ شهادت امام سجاد(ع) / زینت اهل کرامت و عطوفت
#امام_سجاد #عاشورا #کربلا
#امام_حسین #زین_العابدین
#صحیفه_سجادیه #ابو_الحسن
#علی_بن_الحسين #سيد_العابدين
#حضرت_زینب #امام_باقر #شیعه
___________
❓ نقش قیام عاشورا در رسوائی بنی امیّه
✍️ پاسخ اجمالی:
از آنجا كه بنى اميه به سلطنت خود رنگ دينى مى دادند و به نام اسلام و جانشينى پيامبر بر مسلمین حكومت مى كردند، قيام و شهادت امام حسين(ع) بزرگترين ضربه را بر پيكر اين حكومت وارد آورد و بنی امیه را رسوا ساخت. حركاتی همچون بستن آب، كشتن كودكان، اسير كردن زنان و كودكان خاندان پيامبر و امثال اينها، به رسوايى آنان كمك كرد و يزيد به شدت مورد نفرت عمومى قرار گرفت، به طورى مجبور شد گناه كشتن حسين(ع) را به گردن عبيد الله بن زياد بیندازد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
https://makarem.ir/maaref/l/0321441
📖 مطالعه بیشتر با عناوین ذیل:
🔸دستاورد های پیام آوران کربلا
🔸انقراض بنی امیّه ثمره قیام عاشورا
🔸نظر امام سجّاد(ع) درباره پيروز كربلا
🔸نقش قیام عاشورا در رسوائی بنی امیّه
🔸احیای اسلام و آئین حق از ثمرات قیام حسینی
🔸انتشار اخبار کربلاء و تاثیر آن در میان مسلمانان
🔸نخستین قیام پس از شهادت امام حسین(ع) چه بود؟
🔸بیداری و آگاهی امت اسلامی در سایه ی قیام حسینی
🔸آیا وعده نصرت الهی، در قیام امام حسین(ع) محقّق شد؟
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27773
#قیام_عاشورا #شهادت
#امام_حسين #عاشورا
#بنی_امیه #يزيد #ابن_زیاد
#توابین #مختار #کربلا
#یالثارات_الحسین
___________
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت_روز
🔰 زمینه ها، عوامل و ریشه های واقعه عاشورا، از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی
از اسلام نبوی تا اسلام اموی/ عاشورا، نتیجه سقیفه و انحراف از اسلام نبوی/ اشرافیت قبیله ای /خویشاوند سالاری / تبعیض و نژاد پرستی/ امویان بر مسند قدرت/جلوگیری از بازگشت به جاهلیت، حقیقت قیام عاشوراست
http://mk6.ir/HiGmR
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸توصیه های حبیب بن مظاهر به اصحاب در شب عاشورا
🔸شهدائی که سرشان به سوی امام حسین(علیه السلام) پرتاب شد؟
🔸همراهی یاران امام حسین(علیه السلام) با ایشان، با علم به شهادت
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "شهداي قيام حسینی":
http://mk6.ir/GlRvT
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸اصلاح امت، هدف قیام امام حسین(علیه السلام)
🔸احیای حق و از بین بردن باطل، در قیام حسینی
🔸امر به معروف و نهی از منکر، هدف قیام امام حسین(علیه السلام)
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "اهداف قيام حسینی":
http://mk6.ir/OaMbG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت_روز
🔰 بازخوانی رجزهای امام حسین علیه السلام در کربلا از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی
رجز؛ شیوه ممتاز جنگ روانی / رجزهای امام حسین (علیه السلام)، تجلی روح حماسی عاشورا / رجز اوّل؛ تبیین جبهۀ کفر / رجز دوم؛ اتمام حجت امام حسين(عليه السلام) با دشمن / رجز سوم و چهارم: مرگ با عزّت، بهتر از زندگی با ذّلت است
http://mk6.ir/DjVqQ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
امام حسین(ع) و بیان اهداف خود در وداع با محمد حنفیّه
✍️ متن اجمالی:
امام حسین(ع) تصمیم خود را برای حرکت از مدینه همراه با اهل و عیال به اطلاع محمد حنفیه رساندند و ماندن برادرشان را در مدینه برای مطلع کردن حضرت را از وضعیت آنجا بلامانع دانستند.
سپس امام(ع) وصیت نامه خود را نوشتند و به محمدبن حنفیه تحویل دادند و در آن بعد از شهادت به توحید و نبوت و معاد، اهداف قیام خود را در ضمن این امور تبیین کردند:
1- اصلاح در امّت پیامبر(ص).
2- امر به معروف و نهى از منکر.
3- رفتار کردن به روش حضرت رسول(ص) و حضرت علی(ع).
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0323220
مطالعه بیشتر درباره اهداف قیام حسینی:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27595
#اهداف_قیام_حسینی #امام_حسین
#سیره_رسول_خدا #محمد_حنفیه
#امر_به_معروف #نهى_از_منکر
#احیای_اسلام #اصلاح_امت
_______________
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸انحرافات دينی كوفيان زمینه به وجود آمدن حادثه كربلا
🔸مخالفت و بيعت نکردن امام حسين(علیه السلام) با يزيد در تاريخ
🔸کینه امویان از شکست هایشان در دوران رسول الله(صلّی الله علیه وآله)
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "ريشه هاي قيام حسینی":
http://mk6.ir/EjRiH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت_روز
#امام_حسین_علیه_السلام
🔰 واکاوی رجزهای اصحاب عاشورا از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی
مفهوم شناسی «رجز» / توجه به والدین و طایفه / برخورداری از روحیّه مقاومت / توجّه به پروردگار / امام شناسی / دشمن شناسی / شهادت طلبی؛ مهم ترین رجز آیینه داران کربلا
http://mk6.ir/SgNrA
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir