امام حسین(ع) و بیان اهداف خود در وداع با محمد حنفیّه
✍️ متن اجمالی:
امام حسین(ع) تصمیم خود را برای حرکت از مدینه همراه با اهل و عیال به اطلاع محمد حنفیه رساندند و ماندن برادرشان را در مدینه برای مطلع کردن حضرت را از وضعیت آنجا بلامانع دانستند.
سپس امام(ع) وصیت نامه خود را نوشتند و به محمدبن حنفیه تحویل دادند و در آن بعد از شهادت به توحید و نبوت و معاد، اهداف قیام خود را در ضمن این امور تبیین کردند:
1- اصلاح در امّت پیامبر(ص).
2- امر به معروف و نهى از منکر.
3- رفتار کردن به روش حضرت رسول(ص) و حضرت علی(ع).
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0323220
مطالعه بیشتر درباره اهداف قیام حسینی:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27595
#اهداف_قیام_حسینی #امام_حسین
#سیره_رسول_خدا #محمد_حنفیه
#امر_به_معروف #نهى_از_منکر
#احیای_اسلام #اصلاح_امت
_______________
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸انحرافات دينی كوفيان زمینه به وجود آمدن حادثه كربلا
🔸مخالفت و بيعت نکردن امام حسين(علیه السلام) با يزيد در تاريخ
🔸کینه امویان از شکست هایشان در دوران رسول الله(صلّی الله علیه وآله)
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "ريشه هاي قيام حسینی":
http://mk6.ir/EjRiH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت_روز
#امام_حسین_علیه_السلام
🔰 واکاوی رجزهای اصحاب عاشورا از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی
مفهوم شناسی «رجز» / توجه به والدین و طایفه / برخورداری از روحیّه مقاومت / توجّه به پروردگار / امام شناسی / دشمن شناسی / شهادت طلبی؛ مهم ترین رجز آیینه داران کربلا
http://mk6.ir/SgNrA
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
معاویه از زمینه سازان حادثه عاشورا
✍️ متن اجمالی:
در دوران بیست ساله خلافت معاویه حوادثى اتّفاق افتاد که مقدّمات پدید آمدن ماجراى کربلا را فراهم ساخت. ستم ها، بدعت ها، نقض صلح نامه امام حسن(ع)، نصب منافقان در پست های حساس، تحریم ذکر فضائل حضرت علی(ع) و سب و دشنام به ایشان، به شهادت رساندن امام مجتبی(ع)، کشتن شیعیان به بهانه های مختلف و زمینه سازى براى خلافت فرزند فاسدش یزید و اصرار یزید براى بیعت گرفتن از همه مسلمین به عاشوراى سال 61 منتهى گردید.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0323259
مطالعه بیشتر:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27735
#امام_حسین #عاشورا #کربلا
#امام_علی #امام_حسن #شیعه
#معاویه #یزید #بدعت #بیعت
#صلح_نامه #خلافت #ستم #سب
_______________
❗️ منافات آیه «ادْعُوني أَسْتَجِبْ لَكُمْ»، با گفتن «يا رسول الله، یا محمد، يا علی، یا حسین و ...»!
⁉️ با توجه به اين كه خداوند فرموده «ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ»؛ (مرا بخوانيد تا ـ دعای ـ شما را اجابت کنم!)، آیا گفتن «يا رسول الله، يا علي، يا حسين و...» سبب شرك نمی شود؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
🔹 اولا: نمى توان گفت هر ندا و درخواستى عبادت و پرستش است؛ چرا که در قرآن مجيد لفظ «دعوت» در مواردى به كار رفته است كه هرگز نمى توان گفت مقصود از آن عبادت است. نیز دعا در مجموع آيات مورد استناد وهابی ها علیه شیعه، انصراف به «عمل بت پرستان» دارد و ارتباطی با «توسّل» شیعیان ندارد و خود آيات ياد شده گواه روشن هستند كه مقصود از «دعوت» در آنها، مطلق درخواست و طلب حاجت نيست، بلكه «دعوت عبادت و پرستش» است.
🔹 ثانیا: زمزمه کردن عباراتی چون «یا رسول الله» و «یا علی» و «یا حسین» و طلب یاری از وجود مقدس ایشان اصطلاحا «توسل» نامیده می شود و توسل امری مشروع است. شخص متوسّل در واقع خواسته خود را از خدای متعال طلب می کند و فقط احترام و جایگاه انبیاء و اولیاء را نزد خدای متعال، واسطه ای برای جریان یافتن کرامات و فیض های الهی قرار می دهد.
🔹 ثالثا: مستقلّ در تأثير، تنها ذات پاك خداست و در توسل نیز چیزی جای خدا را نمی گیرد. انسان استغاثه کننده، تنها زمانی عملی مشرکانه و کفر آمیز مرتکب شده است که ایجاد امور را به دست عاملی مستقل از خداوند بداند. اگر کسی بر این باور باشد مشرک یا کافر شده است؛ امّا اگر به تبعی و اکتسابی بودن عمل ولیّ یا پیامبر خدا باور داشته باشد، ایرادی نخواهد داشت.
🔹 رابعا: ندا و تخاطب با اولیا و انبیا هیچ اشکالی ندارد؛ زیرا: گاهی از آنها می خواهیم برای ما استغفار کنند، که می توان نمونه هایی را از قرآن مجید در مشروعیت آن یافت. گاهی این ندا و تخاطب در واقع التماس مستقیم از خداوند به احترام این نام هاست. گاهی نیز ما از آنها می خواهیم که حاجت های ما را از خداوند طلب کنند، چون آنها خود اسباب و محل فیض الهی هستند. هیچ کدام از این حالات شائبه شرک ندارند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415601
📖 مطالعه بیشتر درباره «توحيد در عبادت»:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27181
#توحید #شرک #توسل
#شفاعت #عبادت #دعا
#یا_محمد #يا_علی #یا_حسین
#دعوت #شیعه #وهابی
#وسیله #انبیاء #اولیاء
_________________
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸تاریخچه بنای شهر کوفه
🔸روحیّه سرکشی مردم کوفه
🔸علت سستی کوفیان در امر جهاد
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "کوفیان":
http://mk6.ir/UoDdB
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
⚫️ سقیفه و انحراف در تعیین جانشین
✍️ متن اجمالی:
یکی از نتایج سقیفه، تبدیل خلافت الهی، که اعتبارش از نصّ و تعیین مستقیم خدا و رسولش نشأت می گرفت، به یک امر عادی بشری بود. در نظام اجتماعی، اگر قانونی شکسته شد، تضمینی وجود ندارد که اصل های دیگر، شکسته نشود. به همین دلیل، پس از سقیفه، انتخاب خلیفه از هیچ قانونی پیروی نکرد. روزی در بین مشاجره انصار و چند نفر از قریش، روزی با وصیت خلیفه اول، روزی با شورای شش نفری و روزی هم معاویه برای یزید بیعت گرفت. این محصول نهال شومی است که در سقیفه غرس شده بود.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322038
📖 مطالعه بیشتر در شاخه سقیفه:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27757
makarem.ir/maaref/fa/category/specials/111875
#انصار #مهاجر #قریش
#ابوبکر #عمر_بن_خطاب
#سقیفه #خلافت #انحراف
#خلافت_الهی #ریاست_قبیلگی
_________________
«عمران و آباداني» و «اتمام حجت» هدف از هبوط آدم(ع) به زمین
✍️ متن اجمالی:
امام علی(ع) در خطبه 91، به هدف از فرستادن آدم(ع) به زمین اشاره کرده می فرماید: «خداوند آدم(ع) را بعد از توبه از بهشت فرو فرستاد تا با كمك نسل خود، زمين را آباد سازد و حجّت را بر بندگانش، اقامه كند».
تعبير به عمران و آبادسازى به وسيله آدم(ع) و نسل او نشان مى دهد كه بايد هدف همه انسان ها عمران و آبادى زمين باشد، نه تخريب آن با جنگ ها و اختلافات ويرانگر. نكته ديگر مسئله اتمام حجّت بر بندگان است.
گر چه خداوند به انسانها عقل داده ولى به آن اكتفا نفرموده و با فرستادن پيامبران و نزول كتاب هاى آسمانى، حجّت را بر بندگانش تمام كرده است.
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415780
📖 مطالعه بیشتر در شاخه حضرت آدم(ع):
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27398
#امام_علی #حضرت_آدم
#بهشت #زمین #هبوط
#اتمام_حجت #آبادانی
_________________
❓ علت اظهار پشیمانی یزید از کشتن امام حسین(ع)؟
✍️ پاسخ اجمالی:
به يقين عقب نشينى يزيد و تغيير موضع سياسى او، بر اثر خطبه هاى افشاگرانه حضرت زينب(س) و امام سجاد(ع) در شام و بيدارى مردم بود، وگرنه هرگز يزيد با آن سابقه و آن كلمات مسرّت و کفر آميزى كه در آغاز بر زبان راند، از كار خود پشيمان نبود و از اين رو، پسر مرجانه و ديگر فاجعه آفرينان حادثه كربلا را هرگز محاكمه و مجازات نكرد و همچنان آنان را بر مناصبشان باقى گذاشت.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0323083
#امام_حسین #امام_سجاد
#حضرت_زينب #عاشورا
#کربلا #شام #یزید
________________
❓ روایاتی که در مذمت مختار وارد شده است چقدر ارزش دارند؟
✍️ پاسخ اجمالی:
روایاتی که دربارۀ مذمت مختار در کتب روایی و رجالی ذکر شده پنج روایت است؛ سند سه روایت به طور جدّی ضعیف است و روایت چهارم مرسل است و متن روایت پنجم هم دچار تحریف است. اگر اقوال ائمه(ع) را ملاحظه کنیم، می فهمیم که مختار از پیشگامان مجاهدانی است که خداوند جل جلاله آنها را ستوده است. واضح است که دشمنان مختار برایش عیوبی را ساختند تا او را از قلوب شیعه دور کنند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325582
📖 مطالعه بیشتر درباره مختار:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27923
#امام_حسین
#کربلا #عاشورا
#مختار #قیام_مختار
#یالثارات_الحسین
___________
🔰 تبدیل تهدید به فرصت؛ درس بزرگ جنگ احزاب(غزوه خندق)
✍️ متن اجمالی:
یکی از غزوات مهم رسول خدا(ص) و مجاهدت های بزرگ مسلمانان صدر اسلام که نقطه عطفی در تاریخ نبرد های حکومت نوپای اسلام در یثرب به شمار می رود، «غزوه خندق» یا «جنگ احزاب» است. در این جنگ همه دشمنان حکومت نوپای مدینه با همه امکانات و ساز و برگ خود، با هدف نابودی اساس اسلام، به تقابل با رسول خدا و شهر بی پناه مدینه آمده بودند. امّا در اوج نگرانی ها و ناامیدی ها شکست سنگینی برای دشمنان مهاجم پیش آمد که زمینه شکست های بعدی آنها را فراهم و پایه های حکومت مدینه را تقویت کرد.
✍️ عناوین یادداشت:
مقدمه / زمینه های شکل گیری جنگ احزاب / حفر خندق به عنوان یک استراتژی نظامی / ساحت جنگ، ميدان بزرگ آزمايش / حساسیت ها و سختی های جنگ احزاب / پيكار تاريخى حضرت على(ع) با عمرو بن عبد ود / شکاف افكنى در لشكر دشمن! / اقدامات نظامى و سياسى پيامبر در ميدان نبرد / پایان جنگ خندق با یاری غیبی الهی / پيامدهاى جنگ احزاب
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419871
#رسول_خدا #حضرت_علی
#فرصت #تهدید #مدینه
#خندق #جنگ_احزاب #آزمایش
#توکّل #ایمان #مدینه #خندق
#غزوه_خندق #امداد_غیبی
#سلمان_فارسی #تدبیر
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
_________________
❓ سیمای مختار در روایات اهل بیت؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در روایات اهل بیت درباره مدح مختار آمده است که: او قاتیلین ما را کشت و خون ما را مطالبه کرد؛ او خانه های ما را بنا کرد و دشمنان ما را کشت؛ بیوه زنان ما را شوهر داد و حق ما را گرفت و...؛ و دعاهایی مثل خدا او را رحمت کند، به او جزای خیر دهد و... درباره او گفته اند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325444
#اهل_بیت #مختار #قیام_مختار
#یالثارات_الحسین #قتل_قتلتنا
#طلب_بدمائنا #زوج_اراملنا
#جزى_الله_المختار_خیرا
___________