📙بررسی وضعیت آسیبشناسانۀ سبک زندگی اسلامی – ایرانی در رسانه ملی
(با رویکرد راهبردی)
به اذعان بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی تنها راه ممکن استعمار کشورهایی همچون ایران نفوذ به بدنۀ فرهنگی کشور با ستایش از سبک زندگی غربی، ارزشمند جلوهدادن استفاده از محصولات آنان، فردگرایی و... ممکن میشود، زیرا الگوسازی فرهنگی یا پدیدۀ سبک زندگی، الگویی از اندیشهها، احساسات، شناختها و کنشها است که بهگونهای سازندۀ هویت اجتماعی و شخصی هر فرد در جامعه است؛ بنابراین با تغییر سبک زندگی و گرایش آن به غرب، موجبات همسویی مردم به اندیشههای استعمارگرانۀ غربی را فراهم شده است.
این فرایند بهتدریج مایۀ فروپاشی نظام از درون میشود. بهعبارتیدیگر، آن ارزشی که در گذشته سبب پدید آمدن هنجار ارزشمندی در جامعه شده بود، حال به دلیل جایگزینی ارزشی با مفهوم مدرن آن منجر به استحاله هنجاری میشود. با متداولسازی مفهوم مدرن ارزش، نظام قابلیت رفع آن شکاف را نخواهد داشت و آن را در خود هضم میکند. این اتفاق ممکن است در کوتاهمدت هزینهای برای نظام حاکم نداشته باشد، اما قطعاً با گذر زمان و تغییر و تحول در ارزشهای دیگر، نظام حاکم سیاسی محکوم به پذیرش یا سرکوب آن است که در بدترین حالت منجر به انقلاب اجتماعی میشود.
کتاب حاضر به بررسی وضعیت سبک زندگی غربی در رسانه ملی میپردازد و با شناسایی خلاءهای موجود راهبردها و راهکارهایی برای بازنمایی سبک زندگی ایرانی-اسلامی در رسانه ملی ارائه میکند.
#فرهنگ_دینی
@maks_e_andisheh
maks-andishe.com
📙 نظامواره مسائل و آسیبهای دینی- فرهنگی
شناخت مسائل و آسیبها و کشف رابطه آنها با یکدیگر یکی از دغدغههایی است که طی سالها ذهن مسئولان و اندیشمندان حوزه فرهنگ و دین را به خود مشغول کرده است . اینکه چه مسائلی در این عرصه به صورت واقعی وجود دارد و کدام یک بر دیگری اثر میگذارد و رابطه علی و معلولی واثر گذاری آنها چگونه است ، به مسائل علمی روز تبدیل شده است.از اینرو مؤسسه مطالعاتی صراط مبین، مسئله شناسی و ترسیم نظام واره مسائل فرهنگی - دینی کشور را در دستور کار خود قرار داد تا مسئولان ، تصمیمگیران و مراکز علمی مرتبط را در حل مسائل یاری کند. در قالب این پروژه کتاب نظامواره مسائل و آسیبهای دینی-فرهنگی با نمودار جامع آن منتشر شده است که هرگونه برنامه ریزی در زمینه فرهنگی-دینی باید با مداقه در آن صورت گیرد.
#کارآمدی_نظام
#فرهنگ_دینی
#نهادهای_دینی
#چاپ_محدود
@maks_e_andisheh
maks-andishe.com
نشر مکث اندیشه
درآمدی بر حق دینداری نویسنده: دکتر محمد تقی دشتی در حال حاضر حق دینداری، آنهم با صبغۀ حق مصونیت
#مرکز_پژوهشی_مبنا
💠 قرآن عزیز...
در محکومیت هتک حرمت به قرآن کریم
بسم الله الرحمن الرحیم
يُرِيدُونَ أَن يُطْفِؤُواْ نُورَ اللّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللّهُ إِلاَّ أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ.
(سوره توبه آیه ۳۲)
👈 حق #دینداری از روشن ترین حق های بشری است که براساس آن، مقدسات دینداران باید مصون از تعرض و توهین باشد. نباید تعجب کرد که هنوز این حق در مجامع حقوق بشری و حتی شورای #حقوق_بشر سازمان ملل به رسمیت شناخته نشده است.
🔻 توهین به اعتقادات دینی یک انسان، همانند توهین به حیثیت و شخصیت او مذموم است و دولت ها باید موظف شوند که با تعرض کنندگان آن، برخورد کنند.
🔘 توهین به مقدسات اسلام به ویژه قرآن کریم در دیار ناجوانمردان، امر تازه ای نیست و متوقف هم نخواهد شد. بنابراین پیشنهاد می کنم نهادهای حقوق بشری، امور خارجه و ارتباطات فرهنگی کشور ما تمام تلاش خود را برای مصوب کردن حق دینداری در شورای حقوق بشر سازمان ملل انجام دهند و در این راستا از اجماع کشورهای اسلامی نیز بهره مند گردند.
محمدتقی دشتی
رئیس #مرکز_پژوهشی_مبنا
#مردم_سالاری_دینی
#حقوق_بشر
🆔@maks_e_andisheh
🟢maks-andishe.com
🆔@mabna_center
📙نظاموارۀ مسائل حوزه و روحانیت ( فاز دوم)
✅ باتوجه به اینکه ایجاد تحول در هر مجموعهای نیازمند شناخت دقیق توانمندیها و ضعفها و درک وضعیت موجود است و فقدان این مهم سبب تصمیمگیریهای سطحی با نوسانات بسیار، تصمیمهای بخشی و مشکلآفرین برای بخشهای دیگر، ایجاد احساس ناامیدی برای اصلاح وضعیت و... میشود. از اینرو درک جامع و نظاممند مسائل پس از شناسایی دقیق آنها، امری مهم و ضروری است تا مقدمات طراحی نقشه صحیح و دقیقی برای اصلاح وضعیت و حل نابسامانیها و در گام بعدی ایجاد تحول فراهم گردد. بنابراین مرکز پژوهشی مبنا با نگاه شبکهای اقدام به تدوین نظامواره مسائل حوزه و روحانیت نموده است.
#کارآمدی_نظام
#نهادهای_دینی
#حوزه #روحانیت
#چاپ_محدود
🆔 @maks_e_andisheh
🌐 maks-andishe.com
📙گونه شناسی جریان های فکری حوزه
ونسبت آن با اندیشههای انقلاب اسلامی
✅ سخن از جریانهای فکری و آثار سازنده یا مخرب آن در فضای اندیشه و عمل ایرانیان، چند صباحی است رونق یافته است. تنفس هر یک از اندیشمندان در فضای ناشی از جریانهای خاص و ارجاع استنادات خود به برخی متون و نادیده انگاشتن دیگر متنها، گویای جدی بودن حیات و حرکت جریانهای فکری است. این نگره، متفکران را ذیل جریانات و نمایندهای از آن طرز تلقی و سلوک قلمداد میکند. در این صورت نقطۀ اتکا و بررسی اندیشهها، نه شخص متفکر، بلکه نحلۀ فکری او است. سید محسن طباطباییفر، نویسنده این کتاب، در مقام توصیف وضعیت فکری حوزۀ معاصر قم و درصدد پاسخ به پرسشهای زیر است:
پرسش از چیستی جریانهای فکری حوزۀ قم و بررسی این که جریان فکری چیست؟
ویژگیهای جریانهای فکری در حوزه چیست؟
چارچوب نظری و آبشخور فکری هر یک از این جریانات کدام است؟ آثار هر یک از این جریانات، چگونه در حوزه بروز و ظهور پیدا میکنند؟
مؤسس یا مهمترین نمایندگان فعال جریان کداماند؟
پس از شناخت نقشۀ جریانات فکری و نشانهگذاری آنها برای فهم مرزبندیهای درونگفتمانی، ضروری است به این پرسش بپردازیم که نسبت هر یک از این جریانات با دیگری چیست؟
چگونه جریانات از یکدیگر کمک میگیرند؟
هر یک از این جریانها چگونه درصدد حل بحران زمانۀ خودند؟
نسبت این جریانات با اندیشۀ انقلاب اسلامی چیست؟
کتاب حاضر در قالب پنج بخش تحت عناوین: چارچوب نظری، جریانهای اجتهادی، جریانهای نصگرا، جریانهای عقلمحور و جمعبندی و برخی نتایج تدوین شده است.
#نهادهای_دینی
#حوزه و #روحانیت
🆔 @maks_e_andisheh
📙طرح جامع خانواده
🟢 وجود شکاف میان خانوادهها و تغییرات و تحولات نوسازی در ساختار خانوادههای ایرانی، قدرت این نهاد مهم را تضعیف نموده و کارآیی آن را به مخاطره انداخته است؛ چراکه برآورد وضعیت جریان خانواده از تشکیل و ازدواج تا تحکیم و طلاق، نشان میدهد اقدامات و تسهیلات صورتگرفته چندان کارآمد نبوده و و نتوانسته فرآیند عمومیت یافتن خانواده سالم را پوشش دهد؛ زیرا از یک سو تعداد متقاضیان بسیار بالا و دارای عمومیت در سطح کشور است و از سوی دیگر، از نظر کیفی، فرآیند شکلگیری خانواده سالم، تنها منوط به رفع نیازهای مادی نیست، بلکه مجموعهای از مسائل مختلف روحی، روانی، فرهنگی و اجتماعی را به دنبال دارد که اقدامات به عمل آمده از سوی نهادهای علمی، اجرایی و فرهنگی و بنیادهای مربوطه، کافی به نظر نمیرسد. بنابراین باید مجموعهای دیگر از خط مشیها، برنامهها، تحولات و تدارکات کمی و کیفی عمیق در نظر گرفته شود. با تکیه بر پژوهشهای موجود و استخراج یافتههای توصیفی و استنتاجی از اسناد موجود و همچنین انجام مصاحبههای متعدد از نخبگان و همچنین جلسات بارش فکری، ضرورت ایجاد نهادی مستقل در حل مسئله و چالشهای مربوط به نهاد خانواده احساس میشود.
#فرهنگ_دینی
#خانواده
#چاپ_محدود
🆔 @maks_e_andisheh
🌐 maks-andishe.com
📙 تعامل حوزه و نظام
بررسی رابطۀ حوزه و روحانیت با نظام جمهوری اسلامی ایران
📌در این کتاب پس از مروری اجمالی بر ادبیات بحث در آثار اندیشمندان، تلاش شده است با تحلیل چندین مصاحبه، ابتدا دلایل تعامل غیر مطلوب برخی روحانیان با نظام جمهوری اسلامی بررسی و سپس با گذر از اصل لزوم تعامل، چگونگی و کیفیت تعامل مطلوب تحلیل شود؛ ازاینرو تعامل در چهار سطح نظریهپردازی، مشارکت، فرهنگسازی و نظارت تشریح و ضوابطی برای آن ارائه شده است. این کتاب تلاشی برای حل برخی ابهامات این عرصه و ارائه بستهای نسبتاً جامع از بایدها و نبایدهای روحانیت در تعامل با جمهوری اسامی ایران است.
#کارآمدی_نظام
#حوزه و #روحانیت
#حکمرانی
🆔 @maks_e_andisheh
🌐 maks-andishe.com
📙حقوق عمومی در اسلام
📌حقوق عمومی، شاخهای از علم حقوق است که آن دسته از روابطِ بین اشخاص حقیقی و حقوقی که موجِد حق و تکلیف باشد را بررسی میکند که حداقل یک طرف رابطه، اِعمالکننده حاکمیت باشد. هدف كتاب حاضر، واكاویو ارائۀ ظرفيتهای منابع فقه شيعه در اين شاخه از علم حقوق است.
تبيين رابطۀ فقه و حقوق عمومی، رويكرد فقهی بايسته در آن، ضوابط دينی حكمرانی و هدف از تشكيل حكومت از منظر اسلام، از جمله مباحث طرح شده در متن پيش رو است.
#حقوق_عمومی
#مردم_سالاری_دینی
🆔 @maks_e_andisheh
🌐 maks-andishe.com
📙نظریۀ دولت اسلامی
📌 اسلام بهعنوان يك دين جهانی و جاودانی و جامع، متكفل بيان تمامی قوانين و مقرراتی است كه برای سعادت فردی و اجتماعی انسان ضرورت دارد. بی تردید یکی از مهمترین نیازهای انسانها نیاز به وجود حکومت است چراكه از يك سو جامعۀ بشری محل بروز تزاحم منافع ميان انسانهاست و از ديگر سو هر جامعهای برای آنكه دچار ركود و ايستايی و در نتيجه نابودی تدريجی نگردد، نيازمند تعيين اهداف خرد و كلان و تدوين برنامه در راستای تأمين اهداف مزبور و تقسيم وظايف بهمنظور تحقق عملی اهداف مورد نظر میباشد.
نتيجۀ قهری اين دو نكته آن است كه اسلام ديدگاه خاصی دربارۀ دولت و مسائل مربوط به آن دارد چرا که مکاتب مختلف بشری در این زمینه، نظریات متفاوتی داشته و چنین نیست که سیرۀ عقلائی مشخصی در خصوص دولت و مباحث پیرامونی آن، شکل گرفته باشد تا گفته شود که شریعت اسلام، مردم را به این سیرۀ عقلائی ارجاع داده است.منظور از دولت در این پژوهش، همان مفهوم شناخته شده دولت-کشور در کتب حقوقی است که با توجه به عناصر چهارگانه جمعیت، سرزمین، حکومت و حاکمیت تعریف میگردد. هرگاه این عناصر از منابع فقه استخراج شود و دیدگاه اسلام نسبت به آن ها به صورت مجموعهای از گزاره های نظام یافته منسجم و جامع تبیین گردد، حاصل کار ارائه «نظریۀ دولت اسلامی» خواهد بود که هدف اصلی كتاب حاضر است.
#کارآمدی_نظام
#مردم_سالاری_دینی
🆔 @maks_e_andisheh
🌐 maks-andishe.com
هدایت شده از مرکز پژوهشی مبنا
#نشست #دینداری #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰راهکارهای تقویت دینداری در ایران
⬅️ اولین نشست علمی کنفرانس تخصصی "بررسی وضعیت دینداری ایرانیان"
🎤 آقای محمدباقر خراسانی، دبیر اجرایی مجمع عالی حکمت
🎤 آقای محمد دین محمدی، مدیر هسته دینداری مرکز پژوهشی مبنا
📝 دبیر علمی: آقای محمد قرائتی ستوده
🗓 زمان: چهارشنبه ۱۹ بهمن، ساعت ۱۰:۳۰الی۱۲
🏢 مکان: ۷۵متری عماریاسر، بلوار تعاون، خیابان شهید شفیعی اقدم، مرکز پژوهشی مبنا
🌐 سایت مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
هدایت شده از مرکز پژوهشی مبنا
#نشست #دینداری #مرکز_پژوهشی_مبنا
مرکز پژوهشی مبنا با همکاری مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار می کند:
🔰 برگزاری دومین پیش نشست علمی کنفرانس"دین و دین داری در ایران"
ارائه دهندگان:
🎤 حجتالاسلاموالمسلمین لطفی نياسر(جامعه شناس- مديركل صداوسیمای استان قم)
🎤 حجتالاسلاموالمسلمین دکتر شجریان(معاون پژوهش مرکز پژوهشی مبنا -عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
✍ دبیر علمی: آقای حامد عبدالهی سفیدان(پژوهشگر مرکز پژوهشی مبنا)
🗓 زمان: پنجشنبه ۲۷بهمن ماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۰:۳۰
🏢 مکان: قم-بلوار محمد امین- صدا و سیمای مرکز قم
🆔@mabna_center
هدایت شده از مرکز پژوهشی مبنا
#دین_و_دینداری_در_ایران
#مرکز_پژوهشی_مبنا
✳️ اولین کنفرانس تخصصی "بررسی وضعیت دینداری ایرانیان"
📚 همراه با رونمایی از کتاب سالنمای دین و دینداری در ایران
با سخنرانی:
🎤 حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه
🎤 حجتالاسلاموالمسلمین ملکی
🎤 حجتالاسلاموالمسلمین فاضل
🎤 جناب دکتر محمدتقی دشتی
🎤 سرکار خانم دکتر برقعی
🗓 زمان: ۳ اسفند ۱۴۰۱، ساعت: ۹ الی ۱۲
🏢 مکان: بلوار امین، مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، سالن آیت الله شرعی(ره)
🌐 پخش زنده مراسم: Live.whc.ir/marasem
🌐 لینک خبر
🆔@mabna_center
هدایت شده از مرکز پژوهشی مبنا
#نمایشگاه_کتاب #مرکز_پژوهشی_مبنا
❓آیا مشکلات و مسائل کشور راهحلی دارند؟
❓مسائل کلان کشور کدامند؟
❓راهبردها و راهکارهای حل مسئله کدامند؟
📚 نشر مکث اندیشه، ناشر کتاب های مرکز پژوهشی مبنا، نمایشگاه کتاب تهران، راهروی۲۰، غرفه ۱۰
🆔@mabna_center
فرهیخته.pdf
428K
سلام و عرض ادب
🔰 فرهیخته گرامی، مجموعه کتاب های (#SPM) در حل مسائل جامعه و سازمانها و مسئله محور کردن مراکز علمی، پژوهشی و اجرایی بسیار مؤثر هستند.
📚 شما می توانید از طریق لمس کیوآر کد مندرج در نامه و یا لینک :
🌐 https://zil.ink/maks
تصاویر و خلاصه کتب را دریافت نمایید.
👈هم چنین از طریق سایت مکث اندیشه به آدرس:
🌐 https://maks-andishe.com
👈و یا با شماره 09127161066 تماس حاصل نموده و شرایط تهیه کتابها را پیگیری فرمایید.
🆔 @maks_e_andisheh
تحلیل و تحقیق از مهمترین ابزارهای رسیدن به حقیقت و حل مسائل جامعه بهشمار میآیند. البته کسب توانمندی تحقیق و تحلیل، مقدمه رسیدن به این هدف مهم است. تحقیق یک فعالیت منظم و مدون میباشد که هدف آن کشف و گسترش دانش و حقیقت است و تحلیل، یک فرآیند ذهنی است که از اطلاعات خام و پراکنده موجود طی سلسله فعالیتهای ذهنی، اطلاعات جدید، مهم و منسجم تولید میکند. اگر نخبگان اعم از دانشجویان، پژوهشگران و هرکسی که قصد حل مسئله دارد به فنون تحلیل و پژوهش مسلط شوند در این مسیر رشد خواهند کرد. اما علاوه بر فنون تحلیل و پژوهش، مقدمات مهمی وجود دارند که اگر تحلیلگر و پژوهشگر آنها را در نظر نگیرد یا رشد علمی و پژوهشی آنها مختل خواهد شد و یا دچار شکست در تولید محصولات علمی خواهند شد. این اثر تلاش میکند به فوتهای کوزهگری تحلیل و پژوهش بپردازد و زمینهها و بسترهای موفقیت در تحلیل و پژوهش را بیان کند، همچنین موانع تحلیل واقعبینانه و تحقیق مناسب را عیان نماید.
#spm
#مسئله_محوری
بیتردید بسیاری از مشکلات زنان و حقوق آنها در دورههای گذشته برطرف شده است؛ اما سلسله مشکلات دیگری پدیدار شدهاند و از تحولات فرآیند تعلیم و تربیت متأثر است که امروزه با لحاظ «انسان بودن زن»، «زن بودن انسان» و موقعیت طبیعی و فطری او فراموش شده است؛ بنابراین بروز نگرشهای فمینیستی در ایران، طبیعی و اجتناب ناپذیر است که در این میان کمآگاهی برخی اندیشمندان از مبانی اسلامی باعث رشد این نگرش نیز شده است. هر چند که باید دانست جامعه ایرانی، جامعهای مذهبی و با هویتی دینی است و چندان اندیشههای فمینیستی انتقالیافته از غرب، طرفدار نخواهد یافت اما نباید آن را نادیده گرفت؛ چراکه بهمرور ممکن است به هویت اصیل و انسانی زنان ایرانی را هجوم آورد و فرهنگ دینی ایران را به چالش بکشد و بر امنیت ملی جامعه اثرگذار باشد؛ چنانکه امروزه تاحدودی رد پای نفوذ در مسائلی همچون افزایش طلاق، تنشهای درون خانگی، کاهش ازدواج، وضعیت اشتغال و ... دیده میشود که میتواند بهتدریج موجب واگرایی جنسیتی در کشور شود.
#فمنیسم
#فمنیست
#جنبش_زنان
#زنان
15% تخفیف
و ارسال رایگان همزمان با نمایشگاه کتاب
کد تخفیف : maxboock1403
خرید از سایت :maks-andishe.com
#انتخابات به عنوان مهمترین عرصه حضور مردم در صحنه تصمیم گیری برای تعیین سرنوشت خویش در جوامع #مردم_سالار شناخته میشود. پس انتخاب #نامزدهای #اصلح اهمیتی معادل تعیین آینده یک نظام و مملکت را دارد. در #فقه_امامیه تعیین سرنوشت مردم به دست خویش و با لحاظ لزوم مشروعیت الهی حاکمان بعنوان یک اصل مسلم و غیر قابل خدشه پذیرفته شده است. امیر المومنین علی علیه السلام در نامه 53#نهجالبلاغه به موارد زیر بعنوان اصول رفتاری حاکمان اشاره میکند:
1. تقوا، اخلاق اسلامی و دوری از کبر و غرور
2. پایندی به #عدالت، انصاف و مساوات
3. مردمی بودن و #حکومت_رحمت_محور
4. عدم #استبداد_به_رای و پایبندی به مشورت
5. مسئولیت پذیری
6. انتخاب مدیران توانمند و صالح و #نظارت بر عملکرد انها
7. داشتن سیاست و برنامه های اقتصادی
8. استفاده از عقلانیت و #خرد_جمعی
9. استقامت در انجام وظیفه
10. حمایت ویژه از محرومین و اقشار ضعیف
11. اشراف و اگاهی به امور کشور
12. برنامه مبارزه با #فساد_اداری
13. #شفافیت و بیان تصمیمات و اعمال حکومتی
14. عقلانیت و کیاست در امور بین الملل
#انتخابات
#رئیس_جمهور_شایسته
#امام_علی
#امیرالمؤمنین
🆔 @maks_e_andisheh
ادوارد لوئیس بِرنِیز: دستکاری آگاهانه و هوشمندانه عادتها و باورهای نهادینهشده تودهها، عنصری مهم در یک جامعه دموکراتیک است. آنهایی که این سازوکار پنهان جامعه را دستکاری میکنند، دولتی نامرئی را تشکیل میدهند که قدرت واقعی حاکم بر کشور هستند.
کتاب «افکار عمومی در رسانههای اجتماعی»؛ نشر مکث اندیشه
🆔 @maks_e_andisheh
دوکتاب بررسی وضعیت آسیبشناسانۀ سبک زندگی غربی در رسانۀ ملی و فمنیسم یا جنبش زنان در ایران نوشتۀ دکتر سید مرتضی میر تبار و از محصولات مرکز پژوهشی مبنا برگزیدۀ اولین دوره جایزه کتاب سال خانواده و جمعیت شدند.
🆔 @maks_e_andisheh