در این کتاب می خوانیم:
⬅️ ظرفیّتسنجی امکان بهکارگیری #پارلمانتاریسم در #جمهوری_اسلامی_ایران (سید سجاد ایزدهی)
⬅️ #مجلس_شورای_اسلامی، مجلس برنامهریز یا مجلس قانونگذار (خیراله پروین- محمدمهدی سیفی)
⬅️ میزان انطباق نظامهای #پارلمانی، ریاستی و نیمهریاستی با نظام ولایی ( حسین جوانآراسته)
⬅️ بازبینی نظام سیاسی ایران در پرتو تعاریف کلاسیک و نوین از نظام نیمهریاستی (علیاکبر گرجی ازندریانی- فرزین قهرمانزاده)
⬅️ الگویِ پارلمانیِ عقلانیشده؛ با نگاهی به حقوق اساسی ج.ا.ا (علی مشهدی)
⬅️ تحلیل فقهی-حقوقی تأسیس نظام پارلمانی در جمهوری اسلامی ایران (ابراهیم موسیزاده)
🆔 @maks_e_andisheh
#دین مجموعهای از باورها و دستورها است، که در مراحل متنوعی از آسمان تا زمین جریان دارند. کتاب پیش رو با نگاهی نسبتاً متفاوت، مراحل نزولی ششگانهای را برای دین تحلیل میکند که از علم الهی تا بینش، گرایش و کنش مردم عادی امتداد دارند. توجه به چالشهای هر یک از این مراحل، تحلیل امکان خطا در آنها، تبیین عوامل تکثر آفرین در آنها، ملاک حجیت و اعتبار دین در هر یک از این مراحل و مانند آن مطالبی هستند که به امید تغییر نگاه به مقوله دین و دینداری در این کتاب تشریح شدهاند. این کتاب امیدوار است با نگاهی که ارائه میدهد، به تقابل با پدیده #خشونت به نام دین و #مذهب برود و از جزماندیشی خام در دین، که منشأ نارواداری گستردهای در جهان کنونی شده است، جلوگیری کند.
🆔 @maks_e_andisheh
توانایی فکر کردن و قدرت خِرد، آن چیزی است که نسل بشر را از سایر موجودات، از جمله حیوانات جدا میکند. انسان نیاز ذاتی به استفاده از اطلاعات موجود در محیط خود برای مبارزه با چالشهای پیچیدهای دارد که با آن روبهرو است.
بیشتر افراد دربارۀ فکر کردن همانقدر میاندیشند که دربارۀ راه رفتن یا نفس کشیدن. فکر کردن کموبیش عملی طبیعی فرض میشود و هرکسی هم از قدرت تفکر خویش راضی است... شاید به همین دلیل در مورد فن و اصول اندیشیدن تقریباً هیچ کاری در طول سالیان دراز تعلیم و تربیت انجام نمیشود.
از طرف دیگر هر چیزی که فکر میکنیم، میبینیم، میشنویم و تجربه میکنیم، نه ثبت مستقیم جهان خارج، که برساخته و تفسیری از جهان است. اطلاعات ممکن است دچار #تحریف، #فیلتر، مقایسه و یا بخشهای خالی با دادههای غیرواقعی پر شود. باید بدانیم که اطلاعات از فیلتر ذهنی ما عبور میکنند و براساس مفروضات ذهنی و نیازهای هیجانی ما پالایش میشوند و رنگ و شکل میگیرند. از طرف دیگر مجموعه دریافتهای ذهنی ما تبدیل به خاطره شده و برساخته میشود و تغییر میکند و با خاطرات دیگر تلفیق میشود. علاوهبر این، بسیاری از خطاهای منطقی و سوگیریهای شناختی، فرایند تفکر را تهدید میکنند. همچنین ضعف محاسبات منطقی و ریاضی باعث شکلگیری الگوهای فرضی و خودساخته در ذهن ما میشود.
در این اثر تلاش میکنیم به صورت عملی #تفکر_تحلیلی را بیان کنیم و رابطۀ آن را با حل مسئله مطرح کنیم. ان شاءالله بتوانیم گامی هرچند کوچک در جهت تحقق فرمان الهی در تقویت تفکر در میان مردم برداشته باشیم.
🆔 @maks_e_andisheh
هدایت شده از M.t.d
نگاهی کوتاه به #کارآمدی #حکومتعلوی
✅ برخلاف تصور رایج، من معتقدم، حکومت کوتاه #امامعلی علیه السلام بسیار #کارآمد بود.
امام در زمان کوتاه حکومت خودشان، به اغلب #اهدافذاتیحکومت (رفاه ، نظم و امنیت ، عدالت و برابری، محافظت از مرزها، اخد مالیات، و...) و #اهدافاعلامی در ابتدای حکمرانی خودشان( زیرو رو کردن طبقات، برگرداندن بیت المال غارت شده، اصلاح سنت های انحرانی و...) دست پیدا کردند لیکن در جریان یک ترور ناجوانمردانه به #شهادت رسیدند.
✅ البته قبول دارم به دلیل استقامت امام در اصلاح روندها و فرآیندهای انحرافی و برخورد با مفسدان قدرتمند و همچنین طغیان معاویه، در طی طریق با ناهمرانی عده ای از کوفیان و اطراف مواجه شدند و برخی جریانات از امام جدا شدند.
علیرغم این مشکلات، بازهم امام در همه #جنگ ها پیروز شدند و اغلب #شورش ها را کنترل کردند. حتی دقت در کتاب #الغارات نشان می دهد که امام در کنترل شورش های محلی بسیار موفق عمل کرده اند.
به نظرم لازم است یک بار از این منظر به حکومت #امامعلی علیه السلام نگاهی بیاندازیم.
✅ لطفا #روایت بالا را دقیق تر ببینید.
اگر این مطلب را دوست داشتید به دیگران معرفی کنید.
@mohammadtaghidashti
هدایت شده از محمدتقی دشتی
قال #امیرالمومنین(ع) : لاَ يَنْفَعُ اِجْتِهَادٌ بِغَيْرِ تَحْقِيق. بدون بررس.ى و تحقیق،تلاش و کوشش سودى ندهد. (غرر الحکم و درر الکلم، ج 1، ص 78)
پژوهش برای #پژوهش یا برای حل #مسئله؟
✅ شاید شما طور دیگری فکر کنید اما ؛
۱. به نظر من فلسفهٔ وجودی پژوهش، درنهایت کمک به #حلمسئله است. حتی پژوهش های بنیادی نیز درآخرکار می خواهند مسئله ای از بشریت و جامعه را حل کنند. بنابراین پژوهشی که مسئله (علمی یا اجرایی) را با روش علمی حل نکند، فایدهای ندارد و رسالتش ناتمام است؛
۲. معتقدم؛ حل مسئله و ارائهٔ #راهبردوراهکار به سازمانها و نهادها، رسالت اصلی مراکز پژوهشی، دانشگاهها، حوزههای علمیه و مراکز علمی به حساب میآید. درواقع #نهادپژوهش باید چشم بینای #نهاداجرا و حلکنندهٔ مسائل و مشکلات علمی آنها باشد.
یکی از موانع اصلی #پیشرفتوتوسعهٔ خودبنیاد و بومی کشور ایران، مسئلهمحور نبودن اغلب تحقیقات، #پایاننامهها و رسالههای علمی است. بالتبع ناتوانی در ارائهٔ راهبرد و راهکار برای حل مسائل نیز از همین امر ناشی میشود. این وضعیت بهقدری فراگیر شده است که معمولاً نهادهای اجرایی امید چندانی به تحقیقات مراکز علمی برای حل مسائل کشور و رسیدن به توسعهٔ پایدار ندارند.
۳. در دهه های اخیر مراکز معتبر علمی دنیا به #نسلپنجم ارتقاء یافته اند و ما اندر خم یک کوچه ایم و در #نسلاول و دوم مانده ایم. یعنی آنها رسالت خود را حل مسائل جامعه خودشان تعریف کرده و نه تنها عناوین تحقیقات خود را از مسائل جامعه استخراج میکنند بلکه تا حل مسئله در کنار سازمان مربوطه می مانند.
#معرفیکتاب کارساز
۴. #کتابشناختوحلمسئله یکی از سلسله کتب #روشمسئلهمحورراهبردگرا (#SPM ) می باشد. این کتاب قصد دارد به این مشکل (ضعف مسئلهمحوری در پژوهشهای مراکز علمی) بپردازد و روش شناخت و حل مسئله در پژوهش ها را تشریح کند. با یادگیری این روش، هرکسی که قصد انجام کار تحقیقاتی دارد، به راحتی از انتخاب مسئله واقعی جامعه تا ارائه راهبرد و راهکار برای حل مسئله پیش خواهد رفت.
برای تهیه این کتاب می توانید به سایت انتشارات #مکثاندیشه به نشانی https://maks-andishe.com/ مراجعه کنید.
@maks_e_andisheh
اگر این مطلب را دوست داشتید به دیگران معرفی کنید.
@mohammadtaghidashti
گرچه #تشیع #ایران و #عراق در امتداد هم هستند، اما #روحانیت عراق در امتداد روحانیت ایران قرار ندارد و این نهاد بر حسب سنتها و شرایط محیطی خاص عراق در باره مسایل ایران از جمله رخداد #انقلاب_اسلامی داوری میکند. برخی از #مدارس_فکری #حوزه_نجف در قبال این رخداد احتیاط ورزیده و برخی دیگر به آن امید بسته تا شاید تکرار آن بتواند هم آن حوزه را به روز کند و هم طرحی برای آینده عراق در اندازد. اینکه مدارس فکری و سیاسی آن حوزه چگونه در باره انقلاب اسلامی میاندیشند و با آن تعامل میکنند؟ پاسخ به این پرسش رسالت این اثر است که تقدیم خوانندگان محترم آن میشود.
🆔 @maks_e_andisheh
رابطهٔ #دین و #حقوق از اصیلترین مباحثی است كه در آثار اندیشمندان میتوان آن را جستجو كرد؛ حوزهای از تحقیق كه جهت استحكام یافتهها در آن، دقت ژرف و تلاش فراوان، اموری گریزناپذیر هستند. در این میان، #حقوق_عمومی كه شاخهای از درخت مبارك حقوق است، مستثنی نیست و قلم زدن در این حوزه با رویكردی كه بتواند نظرگاه دین را با اتقان بیان نماید مستلزم طی مسیری دشوارتر از برخی دیگر از شاخههای حقوق است. یكی از مهمترین لوازم موفقیت در واكاوی و كشف رابطهٔ دین و حقوق عمومی، اطلاع و اشراف بر تراث دینی در حوزهٔ #حكمرانی است تا پژوهشگران این حوزه بتوانند با مسیر هموارتری جهت دسترسی به منابع دینی در این حوزه مواجه گردند؛ هدفی كه اثر حاضر آن را دنبال میکند.
🆔 @maks_e_andisheh
اول اینکه؛ نهاد علم و پژوهش به نهاد اجرا و صنعت متصل نیست و ارتباط نظاممندی بین آنها وجود ندارد. بهعبارتدیگر، بین پژوهشگر و نهاد پژوهشی و نهاد اجرا فاصله زیاد است و در تمام مراحل پژوهش، از انتخاب موضوع پژوهش گرفته تا شناسایی مسائل، انجام مراحل پژوهش و حل مسئله این جدایی وجود دارد.
دوم اینکه؛ اکثر پژوهشها #مسئله_محور نیستند. لازمۀ اجرایی شدن پژوهشها، عبور از پژوهشهای نظری و کلی و رسیدن به پژوهشهای کاربردی و مسئلهمحور است که در کتاب حاضر بهطور مختصر و در کتاب روش تحقیق مسئلهمحور #راهبردگرا بهصورت تفصیلی توضیح داده شده است.
سوم اینکه؛ روش علمی مناسبی برای اجراییسازی پژوهش در ایران نهادینه نشده است. در این مورد پیشنهاد نگارنده روش PDIA یا همان روش انطباق مداوم مسئلهمحور است. در این روش، پژوهش و اجرا همگام حرکت کرده و تا حل مسئله با همدیگر تعامل جدی دارند. با توجه به اهمیت این روش، در کتاب حاضر بهصورت مختصر به توضیح آن پرداختهایم.
مقام معظم رهبری در زمینۀ اتصال نهاد علم و پژوهش دانشگاهی به اجرا و حل مسئله فرمودهاند: «باید کار بهجایی برسد که هر پایاننامهای که یک دانشجو در زمینههای گوناگون علمی تهیه میکند، از همان اولی که این پایاننامه میخواهد تشکیل بشود، یک حامی داشته باشد؛ چه از بخش خصوصی، چه از بخش دولتی.»
🆔 @maks_e_andisheh
در عصر دگرگونی ها هیچ نظامی بی نیاز به آسیب شناسی نیست. به این معنی که امروزه به واسطه تغییر و تحولات سریع محیطی، آسیب شناسی ها با توجه به اهداف و نیازها فارغ از مرام های فکری و ایدئولوژیکی همواره در دستورکار سردمداران فکری و اجرایی بوده است؛ بنابراین تحقق مأموری تها و اهداف توسط یک نظامِ رهاشده و با رویکردهای مواجهاتی پسینی و تدافعی ناممکن و همراه با هزینه های بالای مادی و غیرمادی است. از این نظ رگاه در جوامع پیشرو، نهادهای فکری، ایده پرداز و پژوهشی در کنار شناسایی مسائل و چالش های ممکن )در مرحله قبل از جدی شدن( ظرفیت های پیش روی مسائل را نیز شناسایی و راهکارهای لازم را پیشنهاد
می کنند.
🆔 @maks_e_andisheh
اسلام بهعنوان يك دين جهانی و جاودانی و جامع، متكفل بيان تمامی قوانين و مقرراتی است كه برای سعادت فردی و اجتماعی انسان ضرورت دارد. بیتردید یکی از مهمترین نیازهای انسانها نیاز به وجود حکومت است چراكه از يك سو جامعۀ بشری محل بروز تزاحم منافع ميان انسانهاست و از ديگر سو هر جامعهای برای آنكه دچار ركود و ايستايی و در نتيجه نابودی تدريجی نگردد، نيازمند تعيين اهداف خرد و كلان و تدوين برنامه در راستای تأمين اهداف مزبور و تقسيم وظايف بهمنظور تحقق عملی اهداف مورد نظر میباشد.
نتيجۀ قهری اين دو نكته آن است كه اسلام ديدگاه خاصی دربارۀ دولت و مسائل مربوط به آن دارد چرا که مکاتب مختلف بشری در این زمینه، نظریات متفاوتی داشته و چنین نیست که سیرۀ عقلائی مشخصی در خصوص دولت و مباحث پیرامونی آن، شکل گرفته باشد تا گفته شود که شریعت اسلام، مردم را به این سیرۀ عقلائی ارجاع داده است.
منظور از دولت در این پژوهش، همان مفهوم شناخته شده دولت-کشور در کتب حقوقی است که با توجه به عناصر چهارگانه جمعیت، سرزمین، حکومت و حاکمیت تعریف میگردد. هرگاه این عناصر از منابع فقه استخراج شود و دیدگاه اسلام نسبت به آن ها به صورت مجموعهای از گزارههای نظام یافته منسجم و جامع تبیین گردد، حاصل کار ارائه «نظریۀ دولت اسلامی» خواهد بود که هدف اصلی كتاب حاضر است.
🆔 @maks_e_andisheh
بدون تردید یکی از آرمانهای #انقلاب_اسلامی_ایران، دستیابی به #آزادی و متفرعات آن بود. این آرمان که سهم قابلتوجهی در شعارهای این انقلاب داشت، بیشتر به وضعیتی سلبی اشاره مینمود که در آن استبداد و وابستگی به قدرتهای بیگانه از میان رفته باشد.
در واقع، مفهوم آزادی بیشتر محدود بود به دو اصل ضرورت رهایی از استبداد داخلی و ضرورت رهایی از استعمار خارجی که بنا به گفتۀ #امام_خمینی، در کنار ضدیت سلطنت #پهلوی با #مذهب، ریشههای اصلی وقوع این انقلاب به شمار میرفتند. اما آنچه بهتدریج در سالهای پس از پیروزی انقلاب اهمیت یافت، جنبههای ایجابی آزادی بود که تصویر روشنی از آن وجود نداشت. اینکه آزادی در ذیل #حکومت_اسلامی چه مفهومی مییابد و سرنوشت متفرعات آن، مثل آزادی عقیده و بیان چه میشود؟ محدودیتها و موانع آن، چه تمایزی با عرف جهانی دارد؟ و بالاخره اینکه الگوی این حکومت در ترسیم «وضعیتی آزاد» چیست؟
🆔 @maks_e_andisheh
🟡 گونهشناسی جریان های فکری و نسبت آن با اندیشههای انقلاب اسلامی
◀️حوزه علمیه قم به عنوان نهادی اثرگذار در جریانهای داخلی، منطقهای و جهانی محسوب میشود. اما این اثر گذاری شاید همیشه به نفع نظام اسلامی نباشد و برخی از جهتگیریهای جریانهای حوزوی باعث چالشهای فراونی برای کشور شوند. شناخت جریانهای فکری حوزه برای تعامل و یا مقابله با چنین چالشهایی چارهسار است .
📕این کتاب نوشته دکتر سید محسن طباطبائی فر و در 520 صفحه و قیمت 320 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
🆔 @maks_e_andisheh
🔻 «شناسنامه امنیتی و معرفی مؤسسات خارجی فعال در زمینه دین، روحانیت و ولایت فقیه»
🔸کشورهای سلطهگر با مطالعه مستمر بر روی جامعه هدف، از شکافها، ظرفیتها و روابط درونی و بیرونی آن آ گاهی یافته و سپس به ارائه طرحهایی جهت حضور در جامعه هدف و بیان و پیاده سازی اهداف خود از زبان و قلم همان جامعه اقدام می کنند. شناخت روشها و راهکارهای نفوذ برای مقابله با آنها امری بدیهی است.
📗این کتاب نوشته دکتر محمد صادق احمدی و دکتر محسن گلپایگانی و در 2 جلد منتشر شده و از طریق سایت نشر مکث اندیشه امکان خرید دارد .
🆔 @maks_e_andisheh
🔴 «اخلاق و اطلاعات»
⬅️ سازمانهای اطلاعاتی در کنار همه خدمات به حوزه امنیت با چالشهایی روبهرو بودهاند که ازجمله آنها رعایت مرز قانون و اخلاق بوده است. زیست اخلاقی در سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی به دلایل مختلفی دشوارتر است؛ ازجمله چالشهای پرسنلی و سازمانی و کاری همچون پوششگیری کارکنان و روبهرو بودن با حریم خصوصی افراد، تراکم اطلاعات حساس کشور و مسئله نظارت و استقلال و درعینحال با وجود دشواریهای متعدد، امکان زیست اخلاقی در این سازمانها به نحو حداکثری و مبتنی بر نظریه مصلحت نظام وجود دارد. سؤال اصلی تحقیق پیش رو عبارت است از اینکه چالشها و راهحلهای زیست اخلاقی در سازمانهای اطلاعاتی کداماند و کارمندان این نهادها در این مسیر با چه آسیبهایی مواجهاند؟
📗 این کتاب نوشته دکتر وحید فراهانی و در 142 صفحه و قیمت 100 هزار تومان از طریق سایت نشر مکث اندیشه در دسترس علاقهمندان است .
🆔 @maks_e_andisheh
🔴 «کرانههای قدرت سیاسی در اسلام»
⬅️ کتاب حاضر کوشیده است نظارت بر قدرت رهبری را از زاویۀ حقوقی و فقهی موردنقد و بررسی قرار دهد و با شناسایی نقاط قوت و ضعف قوانین موجود، راهکارهای پیشنهادی خود را بر اساس موازین اسلامی ارائه نماید.
📗 این کتاب نوشته دکتر محمد جواد ارسطا و در 355 صفحه و قیمت 250 هزار تومان از طریق سایت نشر مکث اندیشه در دسترس علاقهمندان است .
🆔 @maks_e_andisheh
هدایت شده از محمدتقی دشتی
#شایستهسالاری و دیگر همه چیز
✅ قبلاً به یکی از روسای محترم #جمهور عرض کرده بودم که در #نظامواره جامع #مسائل کشور که کار کردیم، یکی از مهم ترین مسائل #نظام ما، اختلال در شیوه های #حکمرانی است که سریعا ( تاکید می کنم سریعا) باید اصلاح شوند ( بعدا در این زمینه خواهم نوشت ان شاءالله) و اولین کار در این مورد بازگشت سریع و صحیح به #شایستهسالاری است. پس در اسرع وقت امور را به #شایستگان بسپارید تا کامیاب شوید و الا می نویسم و امضاء می کنم که شکست خواهید خورد.
✅ #شایستهسالاری به اندازه ای مهم است که #خداوند متعال در آیه ۵۸ سوره نساء قاطعانه به ما فرمان مى دهد كه؛ #امانتها را به #شایستگان و اهلش بسپارید و هنگامى كه ميان مردم #داورى مى كنيد، به #عدالت داورى كنيد يقيناً بازگردانيدن امانت به شایستگان و عدالت در داورى نيكو چيزى است كه خدا شما را به آن دعوت مى كند.
در واقع تاکید خداوند متعال براین است که ای مردم به شایستگان بسپارید آن چه امانت است از قدرت و مال و علم و اهل و عیال و... .
✅ چنانکه آخرین برگزیده و فرستاده اش فرمود : اگر فردی از امت من یک شخص را به عنوان رئیس بر چند نفر بگمارد و بداند که در بین آنها یکی شایسته تر از او وجود دارد، به خدا و #رسولخدا و تمام مسلمانان خیانت کرده است.
و نیز فرمود : هرکس سرپرستی امری را بپذیرد و بداند که شایسته آن نیست جایگاهش در آتش خواهد بود.
✅ همچنین اولین وصی او یعنی امیر خرد، امیر بیان و #امیرمومنان فرمود : چهار چیز عامل سقوط و تیره بختی دولت هاست. پرداختن به امور فرعی، باز ماندن از امور اساسی و اصلی، مقدم داشتن افراد ناشایست و رذل و عقب راندن افراد شایسته و صاحبان فضل.
✅ گویند؛ #ارسطو در پاسخ به سوال اسکندر مبنی بر نحوه دوام تسلط بر #ایران زمین گفت: بزرگان ایرانی را بر کارهای کوچک بگمار و افراد کوچک آنها را بر کارهای بزرگ. بزرگان در کار کوچک تحقیر شده و بی انگیزه می شوند و حقیران در کار بزرگ فرو می مانند آنگاه تو همواره بر آنها مسلط خواهی بود.
✅ #بوذرجمهر گفت :
- که آزردهخاطرتر؟
- شایستهای که ناشایستهای بر او کامرا بود و دانایی که بداندیشی بر او کامکار و بِه که بَد بر او فرمانروا باشد.
این که شایستگان چه کسانی هستند بماند برای پست های بعدی.
پیشنهاد می کنم #کتاب #حکمرانیشایسته یا #نظریهدولتاسلامی از انتشارات مکث اندیشه را مطالعه کنید.
@mohammadtaghidashti
32.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی کتاب《 از آسمان تا زمین》توسط دکتر مهدی شجریان نویسنده کتاب
🆔 @maks_e_andisheh
🟡«شناسایی شاخصهای اثربخشی و پیامدی مسائل و موضوعات فرهنگی- دینی»
✅یکی از آفات مدیریتی و برنامهریزی در کشور، گزارشها و ترسیم وضعیت فعلی با مبنای عملکردی است؛ بی آنکه رویکرد نتیجه محوری و حل مسئله مدنظر باشد. هم از این روست که گزارش عملکرد چندساله و گاه چنددهۀ ارگانی بسیار پربار است؛ اما این عملکرد منجر به نتیجۀ ملموس در رفع مسئله یا معضل نشده است. این آسیب بهویژه در حوزۀ فرهنگی –که بیشتر کیفیتر است و ارزیابی آن دشوارتر - بیشتر به چشم میخورد.
✅این کتاب برای رفع این مسئله، کوشید در حوزههای گوناگون، شاخصهایی را برای هفت کلان مسئلۀ طراحی کند. این کار با ترسیم اهداف، شاخصهای فرعی، ابعاد و شاخصهای اثرگذاری بر کلان مسئله صورت گرفته است تا بتوان علاوه بر ترسیم نقشۀ راه و معیار داوری، وضعیتشناسی ملموستری از وضعیت مسائل هفتگانه در کشور ترسیم کند تا در نهایت، موجب راهنمایی سیاستگذاران بر مبنای شناخت و دادههای واقعی شود؛ بهویژه آنکه شاخصها و مسائل جمعآوری شده، حاصل نظرات جامعۀ نخبگانِ متخصص در موضوعات و مسائل فرهنگی و اجتماعی هستند.
👈 این کتاب با مدیریت دکتر محمد تقی دشتی و در 396 صفحه و با قیمت 360 هزار تومان در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
🆔 @maks_e_andisheh