💎 صلوات بر حضرت صاحب الزّمان علیه السلام منقول از حضرت عسکری علیه السلام
«اللهُمَّ صَلِّ عَلَى وَلِيِّكَ وَ ابْنِ أَوْلِيَائِكَ، الَّذِينَ فَرَضْتَ طَاعَتَهُمْ، وَ أَوْجَبْتَ حَقَّهُمْ، وَ أَذْهَبْتَ عَنْهُمُ الرِّجْسَ، وَ طَهَّرْتَهُمْ تَطْهِيراً،
اللهُمَّ انْصُرْهُ، وَانْتَصِرْ بِهِ لِدِينِكَ، وَانْصُرْ بِهِ أَوْلِيَاءَكَ وَ أَوْلِيَاءَهُ، وَ شِيعَتَهُ وَ أَنْصَارَهُ، وَاجْعَلْنَا مِنْهُمْ.
اللهُمَّ أَعِذْهُ مِنْ شَرِّ كُلِّ طَاغٍ وَ بَاغٍ، وَ مِنْ شَرِّ جَمِيعِ خَلْقِكَ، وَاحْفَظْهُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ، وَ مِنْ خَلْفِهِ وَ عَنْ يَمِينِهِ وَ عَنْ شِمَالِهِ، وَاحْرُسْهُ وَامْنَعْهُ أَنْ يُوصَلَ إِلَيْهِ بِسُوءٍ، وَاحْفَظْ فِيهِ رَسُولَكَ وَ آلَ رَسُولِكَ، وَ أَظْهِرْ بِهِ الْعَدْلَ، وَ أَيِّدْهُ بِالنَّصْرِ، وَانْصُرْ نَاصِرِيهِ، وَاخْذُلْ خَاذِلِيهِ، وَاقْصِمْ بِهِ الْجَبَابِرَةَ الْكُفْرِ، وَاقْتُلْ بِهِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنَافِقِينَ، وَ جَمِيعَ الْمُلْحِدِينَ، حَيْثُ كَانُوا مِنْ مَشَارِقِ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبِهَا، وَ بَرِّهَا وَ بَحْرِهَا، وَ سَهْلِهَا وَ جَبَلِهَا، وَامْلَأْ بِهِ الْأَرْضَ عَدْلًا، وَ أَظْهِرْ بِهِ دِينَ نَبِيِّكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ السَّلَامُ، وَاجْعَلْنِي اللهُمَّ مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ أَتْبَاعِهِ وَ شِيعَتِهِ، وَ أَرِنِي فِي آلِ مُحَمَّدٍ مَا يَأْمَلُونَ، وَ فِي عَدُوِّهِمْ مَا يَحْذَرُونَ، إِلَهَ الْحَقِّ رَبَّ الْعَالَمِينَ آمِينَ».
📚بحارالأنوار، ج94، ص78 به نقل از جمال الاسبوع
اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج
@maktab_hazrat_khadije
🌸 روز سوم یا چهارم ماه شوال، سال روز هلاکت متوکّل عباسی مبارک باد (1)
✅ متوکّل و بزرگ داشت اهل حدیث
متوکّل، مذهب شافعی داشت، و در مکتب کلامی، بر خلاف مأمون، به مبارزة مستقيم با مذهب معتزله پرداخت و محدّثان و فقيهان ضدمعتزلي را دعوت و آنها را اكرام كرد و به آنها جايزه داد. از جمله احمد بن حنبل که سمبل مبارزه با معتزله، و سمبل اهل حدیث بود، به سامرا آورد و از وی تقدیر نمود.
📚(تاریخ تشیع در ایران، ج1، ص 294 و 98)
✅ متوکّل و تخريب قبر حسينبنعلي علیه السلام و ساير شهداي كربلا
متوکّل در ويران ساختن قبر حضرت ابيعبدالله الحسین عليهالسلام تلاش بسيار کرد. وی در سال 236 يكي از فرماندهانش به نام ابراهیم ديزج، تازه مسلماني را كه از دين يهود به دين اسلام در آمده بود، براي خرابي قبور و اماكن كربلا روانه كرد. ديزج طبق دستور او، قبر سیدالشهدا و سایر شهیدان، و اطراف آن را تا حدود دويست جريب ويران كرد و شخم زد
📚(بحار الأنوار، ج45، ص394- 395)
و جمعي از يهوديان را براي زراعت و كشت زمين هاي آنجا منتقل كرد و به آنها دستور داد هر كسي را به زيارت آن قبر آمد، دستگير كنند. همچنین دستور داد پاسگاهي در نزديکي کربلا زده شود تا هر کس را که قصد زيارت دارد بکشند. به امر متوکل، هفده بار قبر حسين عليهالسلام را خراب کردند.
✅ متوکّل و آزار آل علی علیهالسلام
متوکّل در دوران حکومتش، «ابن سكّیت»، یار با وفاى امام جواد و امام هادى علیهماالسلام و شاعر و ادیب نام آور شیعى، را به جرم دوستى امیرالمؤمنین علیه السلام به قتل رسانید. روزى متوكل با اشاره به دو فرزند خود، از وى پرسید: این دو فرزند من نزد تو محبوبترند یا «حسن» و «حسین»؟ ابن سكّیت از این سخن و مقایسه بى موردسخت برآشفت و خونش به جوش آمد و بى درنگ گفت: «به خدا سوگند «قنبر» غلام على علیه السلام نزد من از تو و دو فرزندت بهتر است! پس متوكل فرمان داد زبان او را از پشت سرش بیرون كشیدند.
📚(تاریخ الخلفا، سیوطی، ص348)
خطیب بغدادى مىنویسد: متوكل، «نصر بن على جهضمى» را به علت حدیثى كه درباره منقبت و فضیلت امام على و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسین علیهم السلام نقل كرده بود، هزار تازیانه زد و دست از او برنداشت تا آنكه شهادت دادند او از اهل سنت است.
📚(تاریخ بغداد، ج13، ص289)
متوکّل، مِلك فدك را كه از زمان مأمون به علويان پس داده شده بود از آنها گرفت. پس به والياش در مدينه دستور داد هر كسي را كه كوچك ترين كمكي به علويان ميكند، مورد آزار و اذيت قرار دهد و از تماس مردم با آنها جلوگيري كند. به سبب اين فشارها، تنگدستي زنان علويه به حدّي رسيد كه چند تن از آنها يك پيراهن داشتند كه به نوبت مي پوشيدند تا آن که متوکّل به هلاکت رسید.
📚(مقاتل الطالبین، ص 396)
✅ متوکّل و آزار حضرت هادی علیه السلام
متوکّل جهت کنترل حضرت هادی علیه السلام، آن حضرت را از مدینه به سامرّا دعوت کرد و وقتی حضرت به سامرّا رسید، جهت بی احترامی به آن حضرت، یک روز خود را پنهان نمود و آن حضرت را در کاروان سرایی به کاروان سرای گداها(خان الصّعالیک) جای داد.
📚( الاختصاص، ص324)
متوکّل چندین بار حضرت هادی علیه السلام را به دربار فراخواند. در یکی از این احضارها امام در حالی بر متوکل وارد شدند که او مست و لایعقل در کنار جام ها و سبوهای شراب و در میان گروه های خنیاگر و رقاصه افتاده بود. متوکّل آن قدر جسور بود که حضرت هادی علیه السلام را به نوشیدن جام شراب دعوت کرد.
📚(بحار الأنوار، ج50، ص211)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
@maktab_hazrat_khadije
مؤسسه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌸 روز سوم یا چهارم ماه شوال، سال روز هلاکت متوکّل عباسی مبارک باد (1) ✅ متوکّل و بزرگ داشت اهل حدیث
الّلهُمَّ الْعَنْ الْمُتَوَکـِّلَ الْعَبّاسي بِعَدَدِ ما أحاطَ بهِ عِلْمُک
🌸 روز سوم یا چهارم ماه شوال، سال روز هلاکت متوکّل عباسی مبارک باد (2)
✅ اهانت متوکّل به حضرت هادی علیه السلام و وعده حضرت به کشته شدن متوکّل
روایت شده است که در عید فطر آن سالی که متوکّل در آن سال کشته شد ، متوکّل امر کرد که همه بنی هاشم به صورت پیاده از مقابل او عبور کنند ، و منظور او از این دستور آن بود که حضرت هادی علیه السلام در مقابل او راه رود. پس درحالی که متوکّل به یکی از غلامانش تکیه کرده بود، بنی هاشم و حضرت هادی علیه السلام از مقابل او عبور کردند. در این شرائط بنی هاشم به حضرت عرض کردند: ای سرور ما ، آیا در این عالم کسی نیست که دعایش مستجاب شود و ما را از این فرد رها نماید؟ حضرت به ایشان فرمود: در این عالم ، کسی هست که تکه ای از ناخن او از شتر قوم ثمود گرامی تر است! هنگامی که قومِ ثمود شتر را کشتند ، بچه آن شتر به سوی خدا ناله کرد و خداوند سبحان به آن قوم فرمود: سه روز در خانه هایتان از زندگی بهره برید که وعده خداوند ، حتمی و انجام شدنی است. پس بعد از سه روز متوکّل کشته شد ، و روایت شده است که وی در چهارم شوّال سال 247 به هلاکت رسید.
📚(بحارالأنوار، ج50 ،ص209-210 به نقل از عیون المعجزات)
✅ ماجرای قتل متوکّل
متوكل ندیمى داشت بنام «عباده مخنّث». عباده در مجلس متوكل متكّایى روى شكم خود زیر لباسش مى بست و سر خود را كه موهایش ریخته بود، برهنه مى كرد و در برابر متوكل به رقص مى پرداخت و آوازه خوانان هم صدا چنین مى خواندند:
«این مرد طاسِ شكم گنده آمده تا خلیفه مسلمانان شود»
و مقصودشان از این جمله، اهانت به امیرالمؤمنین علیه السلام بود. متوكل نیز شراب مىخورد و می خندید. در یكى از روزها كه عباده طبق معمول به همین كیفیت مسخرگى مىكرد، منتصر فرزند متوکل در مجلس حاضر بود. وى از دیدن این منظره ناراحت شد و با اشاره، عباده را تهدید كرد. عباده از ترس ساكت شد. متوكل پرسید: چه شده؟ عباده برخاست و علت را بیان كرد. در این هنگام منتصر بپا خاست و گفت: اى امیرالمؤمنین! آن كسى كه این شخص اداى او را در مىآورد و مردم مى خندند، پسر عموى تو و بزرگ خاندان تو است و مایه افتخار تو محسوب مى شود. اگر خود مى خواهى گوشت او را بخورى بخور، ولى اجازه نده این سگ و امثال او از آن بخورند. پس متوكل با تمسخر، به آوازه خوانان دستور داد كه هم صدا این شعر را بخوانند:
«غار الفتى لابن عمّه رأس الفتى فى حِرِ امّه»
این جوان به خاطر پسر عمویش به غیرت در آمد. سر این جوان درفلان مادرش باد!
📚(کامل ابن اثیر، ج7، ص5-6)
به دنبال این قضیه بود كه منتصر با نقشه قبلى با همكارى تركان، پدر را به قتل رساند.
📚(مروج الذّهب، ج4، ص38)
✅ تاریخ هلاکت متوکّل
مرحوم شیخ بهایی در توضیح المقاصد ، ومرحوم محدّث قمی در وقایع الایام ، روز سوم شوّال را روز هلاکت متوکل عبّاسی گزارش می کنند.
📚(توضیح المقاصد ، ص26/ وقایع الایام ، ص65)
مرحوم محدّث قمی در تتمۀ المنتهی و مرحوم آیۀالله نمازی در مستدرک سفینۀالبحار می نویسند:
قتل متوکل ، در سوم یا چهارم شوال سال 247 در سامرا واقع شد.
📚(تتمّۀ المنتهی، ص323/مستدرک سفینۀالبحار، ج6 ،ص65)
متوکل حدود 15 سال حکومت کرد و سرانجام در سنّ 41 سالگی به درک واصل شد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
@maktab_hazrat_khadije
مؤسسه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌸 روز سوم یا چهارم ماه شوال، سال روز هلاکت متوکّل عباسی مبارک باد (2) ✅ اهانت متوکّل به حضرت هادی ع
الّلهُمَّ الْعَنْ الْمُتَوَکـِّلَ الْعَبّاسي بِعَدَدِ ما أحاطَ بهِ عِلْمُک
🌸 روز سوم یا چهارم ماه شوال، سال روز هلاکت متوکّل عباسی مبارک باد (3)
✅ یکی از مقامات دنیوی متوکّل عبّاسی
حضرت صادق علیه السلام در روایتی شریف، متذکر مقامات دنیوی همه خلفای جور از جمله خلفای اموی و عباسی(نظیر متوکّل) می شوند و می فرمایند:
إنَّ لَنَا حَقّاً ، ابتَزَّهُ مِنَّا مَعَادِنُ الاُبَنِ.
📚(رياض الأبرار في مناقب الأئمة الأطهار، ج3، ص204)
ما حقّی داریم که معدن های اُبنه آن را به فریب از ما گرفته اند.
مرحوم سیّد نعمةالله جزائری در کتاب «رياض الأبرار» در ذیل این روایت می نویسد:
«این روایت در مورد همه خلفای جور عباسی ، اموی و غیر ایشان از مخالفین عمومیّت دارد. شیخ ما ، صاحب تفسیر نورالثّقلین ، کتابی در اثبات این حالت در همه خلفا واولاد ایشان با دلائل و اسناد تاریخی نگاشته است که در واقع تفصیلِ آن چیزی است که به صورت خلاصه در این حدیث بیان شده است».
📚(رياض الأبرار في مناقب الأئمة الأطهار، ج3، ص204)
در دعای قنوت حضرت عسکری علیه السلام نیز همین مقامات دنیوی برای همه خلفای جور تبیین شده است:
وَ ابْتَزَّ أُمُورَنَا مَعَادِنُ الْأُبَن.
📚(مهج الدعوات ، ص64)
معدن های اُبنه ، به نیرنگ امر امامت ما را تصاحب کردند.
ابوالفرج اصفهانی در «الأغانی» به این انحراف متوکّل اشاره می کند. وی شعری از دعبل خزاعی در هجو متوکّل نقل می کند و به بیماری ابنه در وی اشاره می کند و همین امر را عامل اطاعت متوکّل از غلامان ترک بیان می کند.
«و لست بقائل قذعا و لكن لأمر ما تعبّدك العبيد»
📚(الأغاني، ج20، ص312)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
@maktab_hazrat_khadije
مؤسسه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌸 روز سوم یا چهارم ماه شوال، سال روز هلاکت متوکّل عباسی مبارک باد (3) ✅ یکی از مقامات دنیوی متوکّل
الّلهُمَّ الْعَنْ الْمُتَوَکـِّلَ الْعَبّاسي بِعَدَدِ ما أحاطَ بهِ عِلْمُک
🌸 روز سوم یا چهارم ماه شوال، سال روز هلاکت متوکّل عباسی مبارک باد (4)
✅ محیی الدین عربی و متوکل
محیی الدّین عربی، در کتاب فتوحات مکّیّه، متوکل را در زمره اقطاب صوفیه به شمار می آورد که هم دارای خلافت ظاهری بوده و هم از خلافت باطنی بهره مند بوده اند:
لكنّ الأقطاب المصطلح ... لا يكون منهم في الزّمان إلاّ واحد، و هو الغوث أيضاً، و هو من المقرّبين، و هو سيّد الجماعة في زمانه، و منهم من يكون ظاهرَ الحكم و يحوز الخلافة الظاهرة كما حاز الخلافة الباطنة من جهة المقام كأبي بكر و عمر و عثمان و علي و الحسن و معاوية بن يزيد و عمر بن عبد العزيز و المتوكل، و منهم من له الخلافة الباطنة خاصّة و لا حكم له في الظاهر كأحمد بن هارون الرشيد السبتي و كأبي يزيد البسطامي؛ و أكثر الأقطاب لا حكم لهم في الظاهر.
📚(فتوحات مکیّه، ج2، ص6)
قطب مصطلح در هر زمان جز یک نفر نمی باشد، و او همان غوث است که از مقرّبین (درگاه الهی) محسوب می شود و وی، سرور و آقای همه در زمانش می باشد. بعضی از این اقطاب، غیر از خلافت باطنی، خلافت ظاهری نیز داشته اند، نظیر ابوبکر، عمر، عثمان، علی، حسن بن علی، معاویة بن یزید، عمر بن عبدالعزیز، و متوکّل. و بعضی از این اقطاب فقط خلافت باطنی داشته اند و از پادشاهی بی بهره بوده اند، مانند احمد بن هارون الرشید و بایزید بسطامی. البته اکثر اقطاب، پادشاهی ظاهری نداشته اند.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
@maktab_hazrat_khadije
مؤسسه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌸 روز سوم یا چهارم ماه شوال، سال روز هلاکت متوکّل عباسی مبارک باد (4) ✅ محیی الدین عربی و متوکل محی
الّلهُمَّ الْعَنْ الْمُتَوَکـِّلَ الْعَبّاسي بِعَدَدِ ما أحاطَ بهِ عِلْمُک
هدایت شده از مؤسسه حضرت خدیجه سلام الله علیها
4_480181247818074805.mp3
12.37M
#صلوات_ضراب_اصفهانی
#آداب_عصر_جمعه
🎵مرحوم سید بن طاووس(رحمة الله عليه) :
اگر از هرعملی در عصر جمعه غافل شدی ازصلوات ابوالحسن ضراب اصفهانی غافل مشو
چرا که....
https://eitaa.com/maktab_hazrat_khadije
هدایت شده از مؤسسه حضرت خدیجه سلام الله علیها
salavat_abolhasan_zarab_esfahani_tarjomeh.pdf
542K
📋 متن صلوات ابو الحسن ضراب اصفهانی به همراه ترجمه
🔸فرمت : PDF
یا فاطرُ بحقِ فاطمه عجِّل لولیک الفرج
https://eitaa.com/maktab_hazrat_khadije
🌧 هنگام نزول باران، سوره های انفطار و تکاثر را بخوانید
قالَ الصّادِقُ عليه السلام: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الإنْفِطارِ عِنْدَ نُزُولِ الغَيْثِ، غَفَرَ اللهُ لَهُ بِكُلِّ قَطرَةٍ تَقْطُرُ.
(تفسیر برهان، ج5، ص600)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هر کس هنگام نزول باران، سوره انفطار را بخواند، خداوند به تعداد قطره های باران، (گناهان وی را) می آمرزد.
قالَ الصّادِقُ عليه السلام: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ التَّکاثُرِ وَقْتَ نُزُولِ الْمَطَرِ، غَفَرَ اللهُ لَهُ.
(تفسیر برهان، ج5، ص743)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس هنگام نزول باران، سوره تکاثر را بخواند، خداوند او را می آمرزد.
@maktab_hazrat_khadije