✅پشت پرده دیدار در خانهباغ قدرتالله علیخانی چه بود/
حصر لاکچری
صبح نو نوشت: دیدار اخیر یکی از چهرههای اصلی فتنه سال 88 با تعدادی از اعضای تشکل سنتی جناح چپ، حرف و حدیثها و واکنشهای زیادی به راه انداخته است. علاوه بر این، تصاویر منتشرشده از دیدار مذکور، واهیبودن دعاوی اصلاحطلبان درباره سختی شرایط بهاصطلاح خودشان، محصورین طی این سالها را به وضوح ثابت میکرد...جدای از وضعیت مناسب زندگی سران فتنه، باید به نتایج منفی فتنه بعد از انتخابات سال 88 که موجب افزایش جسارت دشمن خارجی در دشمنی آشکار و تشدید تحریمها علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شد نیز اشاره کرد...
در شرایط ناکارآمدی دولت و شرایط بد اقتصادی، اصلاح طلبان گمان می کنند شاید بتوانند با تکیه به مفهوم حصر، فضای سیاسی جدیدی درست کنند... واژه حصر و درخواست برای شکستن آن برای اصلاحطلبان بدل به دکانی شده که بارها با دستیازیدن به آن، توانستهاند به طرزی کاملا کاذب و مقطعی، مخاطبان خاکستری خود را به حضور پای صندوقها و رای به نامزدهای اصلاحات، توجیه و ترغیب کنند. اینکه آیا این دکان بتواند دوباره برای اصلاحطلبان عایدی داشته باشد، به نظر چندان قرین به واقعیت نیست.
✅ یادداشت/
🔴 ویترین رسانهای کشور؟
🔻معروف است که رسانهها افکار مردم را میسازند و افکار آنها پایه کنشگری جامعه می باشد.
🔸بخش رسانهای دو جریان عمده سیاسی، ویترین رسانهای کشور را می آرایند:
🔹جریان سیاسی الف، مواردی همچون عدم آزادی، ناکارآمدی نظام دینی، تشکیک در آرمانهای انقلاب، زیر سوال بردن دفاع مقدس، تطهیر آمریکا و غرب و ... را در ویترین رسانهای کشور قرار می دهد
🔸جریان سیاسی ب، بیعرضگی و ناکارآمدی دولت، اختلاسهای مختلف، بیتوجهی مسئولان به مشکلات مردم، فساد در وزارت نفت و مواردی از این دست را در ویترین رسانه ای قرار می دهد.
🔺 با این اوصاف افکار عمومی و کنشگری جامعه چگونه خواهد بود؟ با این وضعیت میخواهیم محاصره تبلیغاتی دشمن علیه ایران را بشکنیم؟ و یا به جامعه امید بدهیم؟
❇️ اخبار خوب در کشور کم نداریم، فقط باید اراده کرد که آنها را نیز در ویترین رسانهای کشور قرار دهیم.
تنها در این صورت می توان با جنگ تمام عیار دشمن علیه ملت که محور آن جنگ روایتی است، مقابله نمود.
#ثامن
✅ یادداشت/
🔴 تأملی در نخستین سفر استانی رئیس مجلس
🔻نخستین سفر استانی رئیس مجلس شورای اسلامی به استان خوزستان که چهار روز به طول انجامید، دیروز جمعه به پایان رسید. تا اینجا همهچیز عادی و مسبوق به سابقه است، چراکه سفر مقامات و رؤسای قوا به استانها پیشتر نیز انجام میشده است؛ اما سفر آقای قالیباف به استان خوزستان از جهات مختلف حائز اهمیت است:
🔹نکات تحلیلی: 1- یکی از وظایف مهم مجلس شورای اسلامی در کنار تقنین، نظارت بر حسن اجرای قوانین و نیز نظارت بر عملکرد بخش اجرایی و مدیران قوه مجریه است. نظارت اما شقوق مختلفی میتواند داشته باشد. آنچه تاکنون از کارکرد نظارتی مجالس گذشته قابلمشاهده و ارزیابی است، این بوده که یا این کارکرد انجام نمیشده و در حد نظارتهای کلی و ستادی صورت میگرفته است. 2- مجلس کنونی با تعریفی جدید از شأن و کارکرد نظارتی خود پا به عرصه گذاشته است. نظارت میدانی و مستقیم، حتماً نظارت مؤثر و دقیقتری خواهد بود و تصمیمات و قانونگذاری را واقعیتر خواهد ساخت. رئیس مجلس در سفر به خوزستان بیان داشتند که نظارت ما از جنس نشستن در تهران نیست. وی حتی در حوزه کارکردی مجلس، شأن نظارتی مجلس را مقدم بر قانونگذاری معرفی مینماید. 3- تا اینجا آنچه آقای قالیباف گفتهاند منطبق بر واقعیتهاست. امروز حتی درک کسانی که موضوعات مربوط به سیاست و اقتصاد و اجتماعیات را از راه دور مینگرند نیز این شده است که مشکل یا مشکلات کشور ضرورتاً ارتباطی با قانونگذاری ندارد، بلکه علتالعلل، به فقدان نظارت مؤثر و مستمر ارتباط پیدا میکند.
🔸نکته راهبردی: در این که نظارت دقیق و محاسبه شده یکی از شئونات اصلی مجلس است، جای تردید نیست و در این که ریشه بخشی از مسائل کنونی به نبودن نظارت بر حسن اجرای قوانین برمیگردد، باز ابهامی وجود ندارد؛ اما باید نظارت مجلس بر اجرائیات کشور و مدیران قوه مجریه منتهی به حل مسائل مردم و گشوده شده گرهها و مشکلاتی باشد که در این مقطع در کار و زندگی مردم پدید آمده است.
🔺حضور ساده و در عین حال جدی و مصمم یکی از سران قوا در بین مردم خاصه مناطق محروم، پدیده امیدوارکننده و موردنیاز کشور است، اما باید مراقبت کرد مردم در یک بازه زمانی مشخص ثمرات این سفرها را لمس کنند و اگر چنین چیزی رخ ندهد، دردی بر روی دردهای قبلی اضافه خواهد شد. تحقق این مهم از مسیر تعامل جدی و فعالانه سه قوه، بخصوص دولت و مجلس میگذرد.
✅ (نویسنده: عزیز غضنفری)
#ثامن
hedayat 15-06-99.pdf
740.7K
🛑 نشريه الکترونيکي هدايت/ شماره 12
✅ انتخابات آمریکا وتکرار یک خطای راهبردی
✍️به قلم: عباس حاجی نجاری-کارشناس مسایل سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#شهیدکمالی
#ثامن
⛔️طراحی روحانی برای فشار به رهبری بابت صدور مجوز طرح پیش فروش نفت
‼️طبق بررسیها موضوعی که سبب کاهش و افزایش قیمت ارز شد خبر خوش آقای روحانی بود.
‼️گمانه زنی ها این است که دولت میخواهد نفت را پیش فروش کند در حالی که مردم بیشتر تمایل به خرید طلا و دلار دارند و تمایلی به خرید نفتی که دولت نمی تواند بفروشد، ندارند.
‼️به نظر می رسد بابت این طرح مبالغ کلان ریالی و دلاری زیادی از دست مردم جمع می شود و دولت پول زیادی به دست می آورد تا باقیمانده مدت دولت را خوب سپری کند.
‼️احتمال این که با تبلیغات مردم به این روش نفت را نیز خریداری کنند، وجود دارد.
‼️۲۰ نفر از نمایندگان جوان مجلس در نامه ای خواستار عدم ارائه این طرح در نشست شورای عالی اقتصادی سران قوا شده و تاکید کرده اند که حتما باید در مجلس هم مطرح شود.
‼️براساس شنیده های #نیمه_محرمانه دولت با سقوط آزاد بورس قصد دارد فشار به رهبری را بابت صدور مجوز فروش اوراق سلف نفتی، انجام دهد.
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆
⛔️مهره مرموز انگلیس برای پروژه #نفوذ در ایران
🔹شنیدههای خبرنگار تسنیم حاکی از این است که دولت انگلیس قرار است فردی به نام مارگوت آرتور (Margot Arthur) را به عنوان رایزن بازرگانی به ایران معرفی و اعزام کند.
🔹خانم آرتور که مادربزرگی ایرانی دارد، از سال ۲۰۱۶ در میز ایران در شورای فرهنگی بریتانیا (British Council) فعالیت داشته است.
🔹او از چهرههای شناخته شده ضد ایرانی در عرصه فرهنگی و همچنین از طرفداران سرسخت افزایش فشارهای تحریمی بر ایران بوده است.
🔹در سوابق کاری آرتور، همکاری با برخی محکومان امنیتی از جمله خانم ارس امیری به چشم میخورد. به همین دلیل میتوان او را یکی از مهرههای اصلی پروژه نفوذ در ایران دانست.
✅اساتید پاس گل به حریف
فرهیختگان نوشت: محمدباقر نوبخت، معاون حسن روحانی و رئیس سازمان برنامه و بودجه روز پنجشنبه در نشست اعضای شورای توسعه و برنامهریزی همدان گفت: «شدیدترین مرحله تحریم نفت دربرابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم بهفروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد.»
عبارتی عجیب و شگفتانگیز که حتی بهفرض محال اگر واقعیت هم داشته باشد، دلیلی برای بیانش وجود ندارد و تبعات سنگینش میتواند دامنگیر کشور شود. عبارتی که 24 ساعت است به هر نحوی که شده رسانههای ضدانقلاب آن را بازنشر و توزیع میکنند... سادهسازی و سادهانگاری است اگر تصور کنیم فردی با سالها سابقه مدیریتی، آن هم در سطحی چون معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، کسی که سالها سخنگوی دولت بوده و دقت در واژهواژه حرفهایش مهم بوده و هست، سهو لسانی اینچنینی داشته باشد یا نیتش از بیان این عبارات صرفا توضیحدهنده وضع کنونی و میزان خباثتهای دشمن بوده است؛ که اگر اینگونه بوده بهناچار باید گفت جناب نوبخت اشتباهی در چنین جایگاههایی قرار داشته و دارند... اما اینکه امروز و در این شرایط خاص معاون رئیسجمهور اینچنین سخن میگوید، اولین شبهه و احتمالی را که در اذهان عمومی و بهویژه رسانههایی که دنبال ضعیف نشان دادن ایران و موثر بودن تحریمها هستند، ایجاد میکند
⛔️قالیباف: اروپا تحت تأثیر سیاستهای آمریکا قرار نگیرد
رئیس مجلس در دیدار وزیر خارجه سوئیس:
🔹ملت ایران به دلیل تحریمهای یکجانبه، ظالمانه و خلاف قانون آمریکا نسبت به این کشور بدبین هستند.
🔹علیرغم اینکه مواضع اخیر شورای امنیت خوب بود، اما بدعهدی در توافق هستهای جزء خاطرات تلخ ایرانیان است لذا در انتظار جبران آن هستیم.
🔹اروپا نباید تحت تأثیر سیاستهای آمریکا قرار بگیرد به خصوص که اقدامات آنها باعث بی ثباتی و ناامنی در منطقه شده است.
🔹اقدامات سپهبد سلیمانی باعث شده بود تروریسم به اروپا نرسد، اما آمریکا او را ترور کرد.
وزیر خارجه سوئیس:
🔸کانال مالی سوئیس به جریان سیال درآمدهای ایران به خصوص در حوزه غذا و دارو کمک میکند که البته اقدام کمی بوده و باید گسترش یابد.
🔸چند شرکت بزرگ سوئیسی علیرغم تحریمهای موجود علیه ایران هنوز در این کشور حضور دارند و به کار خود ادامه میدهند.
🔴 اجرای توصیههای FATF چگونه همکاریهای بانکی قبل از برجام را نابود کرد؟
✍️ #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 اخیرا ادعایی مطرح شده که بانکهای روسی و چینی به دلیل تصویب نشدن الحاق به کنوانسیونهای تکلیفی FATF با ایران کار نمیکنند و حتی اگر این مسئله حل نشود، توافق راهبردی با چین نیز اجرایی نخواهد شد!
🔸 مطرح کنندگان این ادعاها، یا قصد عملیات روانی برای پیشبرد پروژه فشار حداکثری آمریکا را دارند، یا مشکلشان فقر اطلاعاتی و علمی است.
✅ آمریکاییها به دلیل مزیت منحصربفردی که در رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی دارند، از سال ۲۰۰۱ تحریمهای مالی را علیه رقبای بینالمللی خود به ویژه ایران، چین و روسیه در دستور کار قرار دادهاند.
🔹 مکانیسم اعمال این تحریمها نیز اینگونه است که با رصد تراکنشهای بانکی، روابط تجاری را کشف میکنند و هر شخص -حقیقی یا حقوقی- را که با اشخاص تحریمشده توسط آمریکا معامله کند، یا جریمه میکنند یا اموالش در آمریکا را توقیف کرده و از معامله با اشخاص آمریکایی منع میکنند.
🔸 آمریکا طی سالهای اخیر تلاش زیادی به خرج داده تا هم زیرساختهای حقوقی برای اشراف بر تراکنشهای بانکی بینالمللی ایجاد کند، و هم زیرساختهای فنی-اطلاعاتی لازم را فراهم آورد.
✅ میتوان در یک جمله گفت که زیرساخت حقوقی این اشراف عبارتست از اجرای توصیههای FATF توسط قربانیان، و زیرساخت فنی این اشراف نیز عبارتست از اشراف کامل بر دیتابیس سامانههای پیامرسان بانکی بینالمللی نظیر سوئیفت.
🔹 اینکه در سالهای اخیر و به ویژه پس از برجام، تحریمهای آمریکا علیه کشورمان کاریتر شده، هیچ دلیلی جز اجرای توصیههای FATF و شفافتر شدن مبادلات ایران برای رصدکنندگان آمریکایی تراکنشهای ما ندارد.
🔸 پیش از امضای برجام، روابط بانکی ایران با بانکهای خارجی تا سطح قابل قبولی برقرار بود، اما پس از برجام که سیاست ادغام در نظم مالی بینالمللی با اشتیاق دنبال شد و بیش از ۹۰درصد توصیههای FATF در ایران اجرا شد، اشراف آمریکا بر مبادلات بانکی ایران افزایش چشمگیری یافت و کانالهای مبادلاتیمان لو رفت.
✅ جای سوال است که با اینکه FATF ایران را وارد لیست سیاه خود کرده، چرا ایران همچنان بیش از ۹۰درصد برنامه اقدام توافق شده با این نهاد غیررسمی و غیرالزامآور بینالمللی را که تیزکننده تیغ تحریمهای آمریکاست، اجرا میکند و حداقل تعلیقشان نکرده است!
💢 در شرایط تحریم، هر اقدامی که موجب افزایش اشراف آمریکا بر مبادلات مالی ایران شود، شرایط را بر ما سخت خواهد کرد و هر اقدامی که مبادلات کشور را از نظام رهگیری آمریکا پنهان کند، تحریمها را بیاثر خواهد کرد.