🔘حضرت خدیجه بر مسلمین حق حیات دارد!
🔹رسول خدا در غار حراء، چهل روز چهل روز بيتوته مى كرد، و حضرت خديجه سلام الله عليها براى آن حضرت، هر دو روز يك بار، سه روز يك بار و يا گاهى اوقات هر روز غذا و آب می آورد. مىگذاشت و برمیگشت و صحبت نمىكرد. آن كسانى كه غار حراء رفته اند یا از دور مشاهده كردهاند خواهند فهميد كه اين بانوى معظّمه چه حقى بر گردن ما دارد؟! آیا مىشود چنین چيزى را تصور كرد؟ هفته ها از شوهر دور بوده است و هر روز از کوه بالا مى آمد و براى شوهرش غذا و آب مى آورد و مايحتاج را مى گذاشت در آنجا و بر مى گشت.
🔹ما وقتى كه در هفده سالگی با مرحوم آقا رضوان الله علیه مشرّف شدیم و به غار حراء رفتيم، از پايين كه راه افتاديم تا آن بالا كه رسيديم خود ما و افراد همراه، ده ليوان آب و نوشابه و مانند آن خورديم. دو قدم که مى رفتيم اصلاً از كار مى افتاديم، آنقدر گرما و عطش غلبه مى كرد!
🔹آنوقت اين زن در تمام اين مدّت مکرر از این کوه بالا می آمد. پيغمبر هم كه خود سر به غار حراء نمى آمد بلکه دستور دارد؛ بايد بيايد يك جاى خلوت و عزلت را اختيار كند و در مكانى باشد كه هيچ تعلّقى به ظواهر حتى تعلّق به زن در آنجا راه نداشته باشد. آنوقت اين زن هر روز یا دو روز يك بار مى آمد و به پيغمبر سر مى زند، غذا و آب مى گذاشت و با پيغمبر صحبت نمى كرد و بر مى گشت؛ سلام هم نمى كرد كه از آن حال درنيايد. البته بارها مىشد که مىآمد و پيغمبر بيرون غار بودند و مىنشستند و صحبت مىكردند. ولى بارها هم پيغمبر در خود غار در حال ذكر و ورد و حال و سجده بود، حضرت خدیجه همان جا مى گذاشت و تكان نمى خورد. مى ديد نبايد پيغمبر را از آن موقعيت خارج كند و به مسائل روزمره و مانند آن بپردازد.
🔹اين زن، اینچنین زنِ بزرگوارى بود كه واقعا بر تمام مسلمين حق حيات دارد. حضرت خديجه سلام الله عليها، عجيب بود! واقعا عجيب بود و پيغمبر هم تا آخر عمر مرتّب ياد او را مى كرد و در اوقات مختلف، از اوصاف او براى افراد و براى اصحاب مطالبى را بيان مى كردند.
🎙.آیة اللَه حاج سیدمحمد محسن حسینی طهرانی
🔈جلسه 34 #پرسش_و_پاسخ.
#حضرت_خدیجه علیها السلام #صبر #ایثار #همت #استقامت #رفاقت
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
10.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠. شرحی از شب نشینی های مرحوم علامه طهرانی و حضرت سیدهاشم حداد.
🎞. آیت اللَه حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
📼. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 202، دقیقه 17:30
#سلوک #مجالست
@maktabe_vahy
🔳. 12 رمضان وفات آیت الحق سید هاشم حداد رحمه اللَه
⭕️ رمزی از رموز سلوک
🔶حاج سيّد هاشم مي فرمود: روزى براى ديدن فلان، در كاظمين كه بودم به مسافرخانهاش رفتم، ديدم خود با زوجه اش ايستاده اند و چمدان ها و اسباب را بسته و عازم مسافرت به حج هستند پس از كرّات و مرّاتى كه حج رفته بود، و شايد تعدادش را غير از خدا كسى نداند.
🔸به وى نهيب زدم: تو كه هر روز كربلا ميروى، مشهد ميروى، مكه ميروى! پس كى به سوى خدا ميروى؟!
🔸وى حقّ سخن مرا خوب فهميد و ادراك كرد، امّا به روى انديشه خود نياورد و خود را به نادانى و غفلت زد، و خنده اى به من نمود و خداحافظى كرد و گفت: دعاى سفر براى من بخوانيد؛ و چمدان ها را دست گرفته بيرون مى برد تا به حركت درآيد.
🔷توضیح علامه طهرانی قدّس سرّه:
او كه نمى گفت: حجّ نرو! مكّه و مدينه نرو! كربلا و نجف نرو! حقيقت حجّ و روح ولايت را او چشيده بود و مزه واقعى آن را او دريافت نموده بود.
🔹او مى گفت: لحظه اى به دنبال معرفت ذاتت و نفست بگرد، دقيقه اى در حال خود تفكّر كن تا خودت را بيابى كه خداى را خواهى يافت، و در اين صورت تمام مسافرت هايت صبغه إلهيّه به خود مي گيرد، و با خدا و از خدا و به سوى خدا خواهى رفت. در آن حال چنانچه تمام جهان بلكه تمام عوالم را سير كنى براى تو ضررى ندارد، زيرا با خدا و عرفان ذات اقدسش سفر نموده اى!
🔹سيّد هاشم گفت و نشنيدند، و سيّد هاشم هم رفت. اينك بيايند تمام دنيا را زاويه به زاويه با شمع جستجو كنند كجا سيّد هاشم را خواهند يافت؟
📝. علامه طهرانی قدّس سرّه.
📚. #روح_مجرد، ص 671 الی 673.
#سلوک #ولایت #حج
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘.
🔶ای خواجه درد نیست وگرنه طبیب هست🔶
🔹اگر شخصی درد داشته باشد به طبیب مراجعه میکند؛ دیگر سراغ درد دیگران نمیرود! آن کس که درد دارد؛ آن کس که طلب دارد؛ آن کس که جَهد دارد به دیگران نمیپردازد و مرتّب به این طرف و آن طرف سرکشی نمیکند! این شخص به دنبال مداوای خودش است، به دنبال چارهجویی برای رفع نقائص خودش است.
🔹ما در زمان مرحوم آقا مشاهده میکردیم که متأسّفانه افرادی هستند که به حدّ خود قانع نیستند؛ دائماً از این و آن ایراد میگرفتند؛ دائماً حالات دیگران را مدّ نظر قرار میدادند و روی آن بحث میکردند و مطلبی را بزرگ و بزرگی را کوچک میکردند. اینها افرادی بودند که درد نداشتند.
🔹کسی که نقائصی دارد سرش به کار خودش است؛ دیگران هرچه می خواهند بگویند! به آنها کاری ندارد.
البته اگر دیگری خلافی انجام دهد و انسان برای تذکر دادن، تکلیف داشته باشد این مطلبِ دیگری است و باید انسان به تکلیف خود عمل کند و تذکر دهد.
🔹اما اینکه انسان مرتّب به این طرف و آن طرف برود که «مثلا فلانی چه کاری انجام میدهد و مرام و مشی او چیست؟» تمام اینها دور شدن از راه است؛ تمام اینها پرداختن به غیر است. امروز را به فردا و فردا را هم به پسفردا می سپارد، عمر انسان میگذرد و دائما در گردش بسر میبرد و راهی را طیّ نکرده است.
📝. آیت اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
🔊. #جلسه_پرسش_و_پاسخ، جلسه اول.
#همّت #مراقبه #سلوک
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺.
ولادت ملکوتی صاحب صلح مبین، حافظ اسلام و دین، ریحانه مصطفی، حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام بر جمیع رهروان طریق حق پرستی میمون و مبارک باد.
#حق #امامت #ولایت
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺.
💠خلوت دل نیست جای صحبت اضداد💠
🔶در زمان امام مجتبى عليه السلام همين اصحاب امام مجتبى عليه السلام را تحريك بر جنگ با معاويه می كردند، می گفتند: (چرا قيام نمى كنى؟ چرا باعث سرشكستگى مؤمنين شدى؟)
🔸این قضیه هميشه بوده! چه در زمان ائمه چه بعد از آنها. افرادى كه محوريّت حق را ولايت نمى ديدند, بر اساس فهم خودشان، محوريّت را «عملِ به ظاهر و نماى ظاهر» مى ديدند.
مبارزه با ظلم درست است، ولى اين مبارزه در كجا بايد واقع بشود؟ با چه شرايطى بايد واقع بشود؟ آيا به اين هم فكر مى كردند؟
🔸وقتى شب دزد به خانه تان میزند درِ منزل را می شکنند و چند دزد سارق قاتل وارد منزل می شوند، شما چه مى كنيد؟ بلند مى شويد در مقابل آن ها جفتك مى اندازيد؟!! اين روش مقابله است؟!! با این روشِ مبارزه دوتا تير در مغزتان مى زنند!
آیا به صرف این کلام که : «در مقابل ظلم مى ايستيم!» می توانیم چنین اقدامی بکنیم؟
🔹برای اصحاب در آن زمان, ولايت و امام ,محور نبود. محور، عبارت بود از وجود معاويه. نه اينكه اين ها بروند دورِ معاويه! «حُجر بن عدى» كه دور معاويه نبود! «حُجر بن عَدى از اصحاب امام مجتبى بود، ولى تفكرش وجودِ نحس معاويه بود که باید به هر قیمتی در مقابلش قیام کرد. يعنى وجود نحس معاويه، آمده بود و ذهن او را پر كرده بود و مجال براى ورود وجودِ مبارك و مقدس امام مجتبى عليه السلام نگذاشته بود!
🔹مسئله و درد این است! كه وقتى يك ولىّ الهى حضور دارد، ديگر جايى برای دیگری نباید باشد. چون در قلب، دو مطلوب نمى گنجد. اگر حجر بن عدى تمام ذهن و فكرش از امام معصوم پر بود، ديگر اعتراض نمی کرد! مى گفت اصلا به من چه مربوط است!
📝. آیت اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، جلسه نهم، سنه 1432.
#دین #ولایت #امام
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺.
💠فضیلت شب هفدهم ماه مبارک رمضان💠
🔶امشب شب هفدهم ماه رمضان است؛ مى دانيد چه شبى است؟ شبى است كه پيغمبر با اميرالمؤمنين و تمام اصحاب در معركه بدر حاضر شدند و فردا جنگ بدر شروع شد كه در اين جنگ، غلبه با مسلمان ها بود،
🔸و اميرالمؤمنين فرمود: من از همان شب بدر تا آخر عمر، به بركت و يُمن آن فتوحاتى كه خداوند در روز بدر كرد، شب هاى هفدهم را احيا مى داشتم.
خيلى شب مهمّى است! مىدانيد كه در جنگ بدر به اميرالمؤمنين عليه السّلام ذكرِ «هو» داده شد.
اميرالمؤمنين مى فرمايد:
🔺من در شب بدر حضرت خضر را در خواب ديدم و گفتم كه: عَلِّمنى دُعاءً، به من يك دعايى ياد بده كه من آن دعا را بخوانم و بر اعدا غلبه پيدا كنم. حضرت خضر به من فرمود بگو:
"يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو، يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو."
و من در آن روز بدر، شمشير دست گرفتم و با «يا هو، يا مَن لا هو إلّا هو» مى كُشتم. اين خواب را كه براى پيغمبر تعريف كردم، حضرت فرمودند: «عُلِّمتَ الإسمَ الأعظَم». 🔻
🔶و بعضى ها كه مى گويند: « "يا هو، يا لا هو إلّا هو" اينها ذكرهاى درويشى است و در شرع وارد نشده است.» اينها غلط مى كنند مىگويند ها! چون روايت، روايت صحيحى است؛ هم از طريق شيعه و هم از طريق سنى، و مدركش هم در همين مجمع البيان هست و جاهاى ديگر هم نقل مى كنند.
📝. علامه طهرانی قدّس سرّه.
📚. #شرح_فقراتی_از_دعای_افتتاح، ص 145.
#رمضان #ذکر #جنگ_بدر
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺.
جلسه 96 طرح مبانی اسلام.mp3
15.6M
🔈 جلسه 96 طرح مبانی اسلام
🎙 سخنران: حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه الله ✅
تاریخ: 15 رمضان 1439 ه.ق🆕
#طرح_مبانی_اسلام #جلسه_96
@maktabe_vahy