هدایت شده از نسیم حکمت
🔰 اعمال مخصوصه شب قدر
شیخ عباس قمی در اعمال روز اول ماه مبارک رمضان دعایی نقل می کند که آغازش با این فرازها است: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِي دَانَ لَهُ كُلُّ شَيْءٍ وَ بِرَحْمَتِكَ الَّتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ...»
امام کاظم علیه السلام فرمودند: «خداوند را در ماه مبارک رمضان، ابتدای سال با این دعا بخوان!»
✅ توصیه حضرت استاد یزدان پناه
جناب استاد خواندن این دعا را مخصوصا در شب بیست و سوم توصیه می کنند، با توجه به فرمایش امام صادق علیه السلام که فرمودند: «آغاز سال، شب قدر است.»
https://eitaa.com/nasimehekmat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیبر خیبر یا یهود / جیش المحمد (ص) سنعود
فریاد جوانان فلسطینی در صحن مسجدالاقصی المبارک در شب قدر. حالی که مسجد به صورت کامل در محاصره صهیونیستها قرار دارد...
@syriankhabar
مکتبخانه
خیبر خیبر یا یهود / جیش المحمد (ص) سنعود فریاد جوانان فلسطینی در صحن مسجدالاقصی المبارک در شب قدر.
🔰 این #روز_قدس برای من با همهی راهپیماییهایی که سالهای قبل در روز قدس میرفتم یک تفاوت مهمّ دارد:
🔻 قبلاً همواره اینطور بود که برای انجام وظیفهی شرعی و روسیاهنشدن در محضر امام عصر علیهالسلام به راهپیمایی قدم میگذاشتم و آزادیِ قدسِ شریف برایم بیشتر شبیه یک «آرزو» بود.
🔺 امّا اینبار علاوهبر انگیزهی بالا، یک انگیزهی دیگر هم دارم و عامل دیگری هم اضافه شده که اشتیاقم به این حضور را بیشتر میکند:
✔️ اینبار با مشاهدهی شرایط منطقه (که شرحش در این مجال نمیگنجد) و داخل سرزمین فلسطین (اعمّ از تزلزل درونیِ بیسابقهی اشغالگرانِ فلسطین و اتّحاد و تحرّک بیسابقهی جوانان فلسطینی) بیش از هر زمانی آزادیِ #قدس_شریف را نزدیک میبینم و حالا میخواهم در راهپیمایی شرکت کنم با این انگیزهی مضاعف که در آیندهی نهچنداندوری که انشاءالله مسجدالأقصی آزاد شد، دلخوش و امیدوار باشم که من هم سهمی -هرچند بسیار کوچک و ناچیز- در این آزادی داشتهام و به این حضور سربلند باشم و افتخار و مباهات کنم که من هم سیاهیلشگرِ این جبهه بودم...
انشاءالله :)
✍ ملااحمدی
@Maktabkhaaneh
✅ «قیامت» را قيامت گويند؛ چون در آن روز، همه به احترام الهی «قائم» میشوند و در برابر شکوه و عظمت مُلک خداوند میایستند؛ هيچ موجودی خفته و نشسته و افتاده و لنگان و تکیهداده به جایی نيست، همه میايستند در برابر خدا. آن روز «رستاخیز» است.
🔺 لذا تعبیر خداوند در قرآن این است: «يومٌ يقُوم الناسُ لِرَبّ الْعالَمين» روزیکه تمام بشریت در برابر پروردگار جهانیان میایستند. «يومٌ تَقُوم الساعةُ» روزیکه زمان بر پا میشود.
💬 آیتالله جوادی آملی
📍ترجمهی آیه: «آنها بزرگیِ خدا را آنطورکه بایدوشاید نشناختهاند و حال آنکه روز قیامت، زمین یکسره در مشت اوست و بساط آسمانها بهدست قدرت او برچیده میشود! بله، خدا منزّه و متعالی است از آنچه که شرک میورزند.» (زمر ؛ ۶۷)
@Maktabkhaaneh
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
تصور کن یک مورچه بسیار کوچک کنار پایت ایستاده و از تو معذرت خواهی میکند و تو صدایش را میشنوی. حالا چکار کرده؟ یک آسیبی به خودش رسانده! از تو عذرخواهی میکند و التماس که مرا ببخش. تصور کن همینطور که نگاهش میکنی و لبخند بر لب داری یکدفعه آن مورچه با یک حالت زار و شکستهای میگوید:
آخه من چیام؟
اینجا یکدفعه لبخند روی لبهایت خشک میزند. دلت میخواهد آن مورچه کوچک را بغلش کنی. آنقدر که حس کند بزرگ است. حس کند خیلی شده است. حس کند یک چیزی هست...
در دعای ابوحمزه به خدا عرضه میدارد:
ما اَنا یاربّ و ماخطری؟
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از نجف لک زایی
Page 16 (7).pdf
1.22M
نگاهی گذرا بر تاملات مرحوم افروغ درباره تبیین فلسفی انقلاب اسلامی براساس حکمت متعالیه
انقلاب اسلامی بدون فهم فلسفه صدرایی راه بهجایی نمیبرد
شریف لک زایی، عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
روزنامه فرهیختگان، شنبه ۲۶فروردین ۱۴۰۲
هدایت شده از KHAMENEI.IR
12.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خود فراموشی موجب خارج شدن انسان از دین
✏️ بیانات حضرت آیتالله خامنهای در جلسه تفسیر سوره حشر
🗓 مجموعه #درسها_و_عبرتها | نکات جلسات تفسیر قرآن که در سال ۱۳۶۱ ایراد شده است
💻 Farsi.Khamenei.ir
💢 کلیشههای فلسفۀعلمی در ایران
👈 معرّفی و نقد کتاب «مسئلهی علم در ایران» اثر دکتر موسی اکرمی
📍منتشرشده در فصلنامهی تخصّصی علوم انسانیِ اسلامی صدرا ؛ شماره ۲۴
✍ بخشی از یادداشت:
«علیرغم وجود مباحث گسترده و حجم قابل توجهی که در این کتاب به فلسفۀعلم اختصاص دارد، شاهد هیچ راهحل یا ارائهی ایده و نظریه در باب اینکه «چه باید کرد؟» نیستیم....
گویی تمام آنچه برای «مسئلهی علم در ایران» ضرورت دارد، ورود و انتقالِ صحیح و کاملِ آن اندیشههای تولید شده در جهانِ غرب به داخل کشور است و دیگر هیچ؛ گویی هویّت علم و فلسفۀعلم در ایران، صرفاً با ترجمه و انتقال از آنسو به اینسو معنا پیدا میکند.
مسئله اینست که آیا ما ایرانیان هم فهمی از عالَم نداریم و آیا حق نداریم بر اساس فهم خویش، وارد دیالوگ و مفاهمۀ مستقل (و نه صرفاً ترجمهوار) با علم و فلسفۀعلم غربی شویم؟ آیا مسیر ورود به جریانِ جهانیِ تولید علم، فقط و فقط از مسیرِ ترجمه میگذرد؟»
🔗 یادداشت کامل را در این پیوند مطالعه کنید.
@Maktabkhaaneh
May 11
هدایت شده از «آیهجان»
«دل به زینت دنیا نبند»
✍ نویسنده: #زهرا_مالمیر
✏️ گرافیک: #اعظم_مؤمنیان
"خبری نیست؟" معمولا این سوال در فضای ارتباطی اطراف من از هر تازه عروسی پرسیده میشود. دقیقا بعد از #سلام و احوالپرسی اولیه. با نیمنگاهی به مختصات شکم. انقضای این سوال تا مشهود شدن اولین علایم بارداری سر میرسد. آن وقت است که احساس میکنی انگار زنهای اطرافت به یک #آرامش_درونی رسیدهاند. انگار شبیه ساختمان نیمهکارهای بودهای دیوار به دیوار خانهی مجللشان. طوری که هر روز با خودشان فکر کردهاند صاحب این خانه کی سر #عقل میآید و رنگ و لعابی به #خانه و محله میدهد.
پنج سال بعد از هر سلام و احوالپرسی در میهمانیها منتظر جملهی پرسشی «خبری نیست؟» بودهام. هر بار بهانهای تراشیدهام. یکبار #درس و تحصیل، بار دیگر کم سن و سال بودنم و بار دیگر بیحوصلگی و عدم علاقهی خودم و همسرم به #بچه! البته هیچ بار بهانههایم برای کسی قانع کننده نبودهاند. یکی دوسال اول محکوم به #تنبلی و بیاعتقادی به وعدهی الهی میشدم. اما از سال سوم بیاعتنا به بهانهها لیست پزشکهای حاذق و پنجه طلای #طب_سنتی و مدرن به سمتم روانه میشد.
یکبار زنی بعد از شنیدن بهانه هایم ابرو بالا انداخت و با صدای بلند گفت: «خیلی امیدوار نباش. بعد از پنج سال دیگه رحم سرد می شه...». یادم هست که دیگر روی پاهایم نمیتوانستم بند شوم. نه برای اینکه #ناامیدی توی کلماتش، امیدم را نشانه گرفته بود. بهخاطر سنگینی نگاه آدمهای اطرافم. آدمهایی که نازایی یک نقص بزرگ برایشان به حساب میآمد. زنهایی که به جز زاییدن شأنیت دیگری برای زنی مثل خودشان قائل نبودند.
بعد از #تولد پسرم سعی کردم با این نگاه بجنگم. هر جا زنی را دیدهام که گونهاش به خاطر مادر نشدن غیر ارادی سرخ شده از او دفاع کردم. تا جایی که توانستهام پای درد و دل زنهای نابارور #منزوی نشستهام. زنهایی که نمیخواهند ازشان پرسیده شود «خبری نیست؟». زنهایی که گاهی تنها دلیل مادریشان ، بستن دهان این و آن میشود.
میان تمام زنهای با این #درد_مشترک، فاطمه رفیق قدیمیام برایم زنی عجیب بود. رفیقی که شش سال از ازدواجش میگذشت و من از نزدیک شاهد هزینههای گزاف و درمانهای طاقت فرسایش بودم. اما هر بار جواب «خبری نیست؟» را با إنشاءالله و #لبخند میداد. هیچوقت منزوی نشد. هیچوقت خودش را از تکوتا نینداخت. اما پنج سال زندگی با درد ناقص بودن از نگاه اطرافیان، شامهام را تیز کرده است. میتوانم اتمسفر نگاه ترحمآمیز را بشناسم. از او پرسیدم چهطور میتواند چنین نگاههایی را تحمل کند؟ چهجوری هنوز انگیزه دارد توی چنین جمعهایی حضور داشته باشد؟
اشک توی چشمهای میشیاش حلقه زد. سرش را آورد کنار گوشم و گفت: «از قرآن کمک گرفتم. راستش خدا خیلی قشنگ باهام حرف زد». سرم را عقب کشیدم و گفتم: «منظورت کدوم آیهست؟» گفت: «الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ...»
با شنیدن آیه و آرامش فاطمه به لحظاتی از زندگیام #سفر کردم که به خاطر نگاه آدمها اشکی شده بودم. لحظاتی از جوانیام که می توانستند خیلی قشنگتر باشند. انگار تمام آن دقیقهها بخار شدند و رفتند هوا. احساسکردم به روحم چیزی بدهکارم. جای خالی زمانهای نزیستهام خالی شد. زمانهایی که میشد به باقیاتُالصالحات فکر کرد تا نگاههای خیره به زینت حیات دنیایم!
الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلً
مال و فرزند، زینت زندگی دنیاست؛ و باقیات صالحات [= ارزشهای پایدار و شایسته] ثوابش نزد پروردگارت بهتر و امیدبخشتر است!
#کهف_46
#روایت_یک_آیه
🌺 آیهجان: آیههایی که به جان نشستهاند.
@ayehjaan
مکتبخانه
«دل به زینت دنیا نبند» ✍ نویسنده: #زهرا_مالمیر ✏️ گرافیک: #اعظم_مؤمنیان "خبری نیست؟" معمولا این
⛔️ تذکّر مهمّیست!
این سالها که «فرزندآوری» بهمثابه یک امرِ تمدّنی اهمّیت و ارزش مضاعف پیدا کرده، روی دیگرِ این سکّه امّا واقعیّت تلخِ «افزایش عجیبِ نرخ ناباروری» است (که بعید نیست حاصل یک توطئهی بلندمدّت غذایی باشد)؛
پس خیلی باید مراقب باشیم با سؤالها، شوخیها، قضاوتها، تکّهها و حتّی احیاناً نگاههایمان، خداییناکرده قلبی را به درد نیاوریم که مکافاتش بد دامنمان را میگیرد.
@Maktabkhaaneh