هدایت شده از موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا
پیش نشست همایش ملی منظومه فکری آیت الله خامنه ای استاد ملا احمدی.mp3
22.77M
🎙بشنوید
#صوت_نشست_علمی
❇️ مجموعه پیش نشست های همایش ملی منظومه فکری آیت الله العظمی خامنهای
🔷 اولین نشست علمی
🌀نشست علمی :« ابعاد شخصیتی آیت الله العظمی خامنه ای »
🎙ارائه کننده :
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا ملااحمدی
⏰ زمان: چهار شنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳
💠 مؤسسۀ آموزش عالی حوزوی امام رضا(علیه السلام)
🆔 @irsichannel
هدایت شده از تعلیقات
🔖 گزارشی از هماندیشی آینده مقاومت
🔹 چندروزی است همراه جمع بسیار خوب و فرهیخته ای در هماندیشی با عنوان «#آینده_مقاومت» در حال گفتگو و تأمل پیرامون این موضوع مهم در مشهد مقدس هستیم. سبک کار به این شیوه است که دو سه هفته پیش از هماندیشی، مقالاتی درباره آینده مقاومت از افرادی دریافت شد. سپس در داخل جلسات فشرده هماندیشی که صبح ها از ساعت 6 آغاز می شود و تا حوالی ساعت 16 ادامه دارد مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا هر یک از صاحبان مقالات طی 10 دقیقه ایده خود را ارائه می دهند و پس از آن طی یک ساعت اعضای حاضر در جلسه به نقد و بررسی و تکمیل ایده ارائه شده می پردازند تا نویسنده بتواند بنابر نکات مطرح شده متن خود را تدقیق، اصلاح و تکمیل کند.
۱. جبهه فکری فعال و پویای انقلاب اسلامی
🔹 اینکه جمعی از فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی به صورت فعال و نه بر اساس یک پروژه و خواست رسمی حاکمیتی، نسبت به یک مسئله زنده و روی میز انقلاب اسلامی حساس هستند، می اندیشند و سخن می گویند و خود را نسبت به این موضوع فاقد مسئولیت نمی دانند، بسیار جذاب و مهم است. متفکرین انقلاب اسلامی، مقاومت را محصول و ثمره انقلاب می دانند و نسبت به حراست و پاسداشت این ثمره حساسیت دارند و به آن می اندیشند و برای آن ایده پردازی می کنند. این غیرت بسیار مهم و ارزشمند است.
۲. مدلی جذاب از اندیشه ورزی
🔹 سبک بررسی مسئله جدید و الهام بخش است. نویسندگان الزام به نگارش مقاله علمی پژوهشی نشده اند تا قالب های آکادمیک و دست و پاگیری های آن جلوی اندیشه را سد کند. آنچه برای جمع مهم است، ایده و اندیشه است. همه دنبال یک حرف نو، افق نو، سخن نو و اندیشه ای هستند که بتواند مسئله را گامی به پیش ببرد.
از سوی دیگر معنای واقعی «هماندیشی» در حال اجرا است. همه باهم فکر می کنند. یک مسئله و موضوع مورد دغدغه هر فرد روی میز قرار می گیرد و همه به آن می اندیشند، درباره آن سخن می گویند و همه با هم می کوشند یک ایده گامی به پیش رود. آنچه جمع نسبت به آن حساس است «اندیشه» است.
۳. گفتگوی چندرشتهای
🔹 شرکت کنندگان در این هماندیشی که به حدود 40 نفر می رسند، هر یک از رشته های مختلف هستند. برخی از این تخصص هایی که دور یک میز جمع شده اند عبارتند از دانش آموختگان رشته های: فلسفه اسلامی، فلسفه غرب، فلسفه علوم اجتماعی، علوم سیاسی، جامعه شناسی، اقتصاد، مطالعات فرهنگی، رسانه، عرفان اسلامی، فقه سیاسی، مطالعات منطقه ای و خاورمیانه، مطالعات جهان عرب، مطالعات یمن، مطالعات زنان، علوم تربیتی، هنر و ... . همین که هر یک از شرکت کنندگان از زاویه تخصصی خود پیرامون یک مسئله سخن می گوید، یک رشد فکری و یک بررسی همه جانبه را فراهم می آورد.
۴. تنوع جریانی و الگویی از آزاداندیشی
🔹 در این جمع فارغ از رشته های متنوع، رویکردهای جریانی متفاوت حضور دارند. برای مثال در این جمع نمایندگانی از فرهنگستان علوم اسلامی، جریان سنت عرفانی، جریان عدالتخواهی، جریان هایدیگری، جریان مکتب امام و... حضور دارند. بنابر اقتضاء این تنوع، بحث ها کاملا جدی، چالشی و البته دوستانه است. هر کسی از پایگاه فکری خود مسئله را بررسی می کند.
شاید من نسبت به برخی وردها نقدهای بسیار جدی داشته باشم اما مهم این است که ما بتوانیم با هم «گفتگو» کنیم. از همین تضارب آراء آن هم از نزدیک و با تعاملات روزانه اتفاقات مبارکی رخ می دهد. این بستر موجب می شود شاهد یک «رشد جمعی» باشیم. در این گفتگو همه با هم رشد می کنند. همه استفاده می کنند. همه بهره می برند و از سفره اندیشه دیگری و از زاویه نگاه های جدیدی بهره می برند و با آن آشنا می شوند.
☘ سپاس
اما این همه به همت استاد فرهیخته جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد رهدار رقم خورده است که با سعه صدر همه تنوعات را مدیریت می کند و عصاره و محصول مورد نیاز جبهه مقاومت را اصطیاد می کند، به نوبه خود از ایشان برای چنین اهتمام و مجاهدتی سپاسگزارم. بی تردید هر کاری امکان نقد و بررسی و ارتقا دارد و در جای خود زاویه هایی از نگاه ها و تحلیل ها را نقد خواهم کرد.
🆔 @taalighat
مکتبخانه
♨️ منِ استعلایی بهمثابه فلسفۀ استعمار! 📍 دعویِ استعلایی، نه یک نظریهی فلسفیِ بیگناه، بلکه یک سلا
⭕️ دیکتاتوریِ استعلایی!
🔹 مفروضِ توجیه نشدهی دعوی استعلایی این است که کلّیت و ضرورت در حالات بنیادیِ تجربهی بشر وجود دارد.
🔺 این امر صرفاً ناشی از نوعی محلیگراییِ محدود، یعنی جهل یا فقدان تصدیق فرهنگها و حالات ذهنیِ بدیل نیست؛ بلکه تلاشی پرخاشگرانه و گاهی تکبّرآمیز در جهت اثبات این ادعاست که بدیلهای چنین ممکن (معتبر) اصلاً وجود ندارند!
🔸 دعوی استعلایی در استعمالش به بیان این حکم پیشینی بدل میشود که فرهنگ، شخصیت و ساختار ذهن یک فرد، از برخی جهات برای کل نوع بشر و شاید برای تمام موجودات دارای عقل، کلی و ضروری هستند.
🔻 دعوی استعلایی در ساحت اخلاق، سیاست و دین در جهت اثبات این ادعا میکوشد که تنها یک مجموعهی مجاز از قوانین اخلاقی (قواعد اخلاقیِ طبقهی متوسط اروپایی)، یک صورت مجاز از حکومت (صورت پادشاهی پارلمانی که بر اروپای غربی حاکم بود) و یک دین حقیقی وجود دارد که نهتنها با ایمان و نیروی سلاح، بلکه به کمک استدلالهای عقلی به کمک #عقل_تنها * باید از آن دفاع کرد
* طعنه به عنوان کتاب کانت «دین در محدودهی عقلِ تنها»
📕 فلسفهی قارهای ؛ رابرت سی.سالمن ؛ ترجمه محمدمهدی اردبیلی ؛ ص ۱۳
@Maktabkhaaneh
هدایت شده از سُلَّمْ | کـاوه
♦️ آیندۀ مقاومت در گرو همدلی ایمانی
🌐 IR شناسۀ کـاوه W وبـگـاه سُـلَّـم
🔹 حدود ده روز درگیر طرح و برنامهای ویژه تحت عنوان «مقاومت آینده» (ناظر بر آیندۀ گفتمان و میدان جبهۀ جهانی مقاومت) در قم، تهران و مشهد بودم... اگر بخواهم آخرش را اول بگویم باید عرض بکنم که: همدلی ایمانی اصلیترین عامل منجر شدن هماندیشیهای گفتمانی به همافزایی میدانی است.
🔸 مرحله و گام نخست این طرح و برنامۀ خلاقانه و پربرکت که با همت حجت الاسلام دکتر احمد رهدار و همچنین عنایت و اهتمام اساتید ارجمندی با تخصصهای متنوع اما دغدغهای مشترک دایر شد. إنشاءالله خروجی این هماندیشی در آیندهای نزدیک در قالب کتاب و مقالات علمی منتشر خواهد شد...
🔹 در این هماندیشی هر استادی از منظر تخصصی خود با تنظیم مقاله و ارائۀ اجمالی ایدۀ مرکزی آن توصیف و تجویزیات خود را ناظر بر مسائل، ظرفیتها و چالشهای مختلف آیندۀ مقاومت بیان میکرد و سایر اساتید نیز با ارائۀ اجمالی نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود در جهت ارتقای آن مشارکت میکردند.
🔸 یکی از ویژگیهای مثبت این سلسله نشست هماندیشانه این بود که علیرغم تنوع تخصصها و رویکردها هرچقدر که استمرار مییافت نه تنها منجر به همفرسایی نمیشد بلکه موجب همدلی و همافزایی نظری نیز میگشت. إنشاءالله این هماندیشی و همدلی منجر به همافزایی در میدان نیز بگردد.
🔺 امیدوارم تا انتشار رسمی مکتوبات، گزیدههایی از این سلسله نشست هماندیشی به صورت صوتی-تصویری در اختیار رسانهها و مخاطبین قرار بگیرد...
👤 حسین کاوه ✍️
#️⃣ #گفتمان_مقاومت #جبهۀ_مقاومت #آیندۀ_مقاومت
🆔 @SOLLAM 👈 عضو شوید ✌️
هدایت شده از ماهنامۀ سوره
شمارهٔ هفدهموهجدهم ماهنامهٔ سوره منتشر شد و از امروز، از کیوسکهای مطبوعاتی سراسر کشور قابل تهیه است.
با آثار و گفتارهایی از؛
حمید دباشی، محمدباقر خرمشاد، محمدکاظم کاظمی، حمید حسام، وهب رامزی، علیرضا ملااحمدی، حمزه وطنفدا، سجاد مهرگان، علیرضا سمیعی، سحر دانشور، فردین آریش، سارا عاقلی، فاطمه رومنا، محمدجواد نجفی و زینب شوندی
➕ سخنرانی شهید سید هاشم صفیالدین
🆔 @Sourehmagazine
مکتبخانه
شمارهٔ هفدهموهجدهم ماهنامهٔ سوره منتشر شد و از امروز، از کیوسکهای مطبوعاتی سراسر کشور قابل تهیه ا
در این مقاله، ضمن تلاشی ستودنی سعی کردم مقالهای ۱۲۰۰۰ کلمهای را با مشقت فراوان در ۳۵۰۰ کلمه خلاصه کنم و با ادبیات ژورنالیستی بازنویسی کنم. اینکه چه مقدار موفق بودم را خواننده باید قضاوت کند...
@Maktabkhaaneh
هدایت شده از «مطالعات جهان عرب»
«هر که میخواهد حلبش سقوط نکند»
🔸روزی که راشد الغنوشی بعد از فرار بن علی به عنوان قهرمان ملی وارد تونس شد،فکر نمیکرد یک دهه بعد دچار چنان زندانی شود که کسی حتی سراغش را هم نگیرد. مهمترین داشته راشدِ آن روز و نداشته امروزش، پشتوانه«جامعه» بود.
🔹 آنچه محمد مرسی را بعد تحولات مصر هر چند با تزلزل به اریکه قدرت رساند و کمتر از یک سال حاضر نشد برای ماندنش هزینه دهد نیز«جامعه»بود.
🔸 بالعکس، آنچه بعد چهل هزار شهید، همچنان غزه را استوار نگه داشته،«جامعه» ای است که ایده مقاومتش را به قیمت جان پذیرفته یا مهمترین عاملی که از دل آوارهای جنوب و ضاحیه، غنچه حزب الله را شکوفا و به آینده امیدوارتر میکند؛چیزی جز؛«جامعه» مقاوم جنوب نخواهد بود.
🔹در پس همه عوامل منطقه ای و بین المللی که در سقوط حلب سهم زیادی داشتند؛ این سرعتِ فروپاشی باز نشان داد هر نظامی در جهان عرب تکیه گاهش در نهاد «جامعه» متزلزل شود، حلبش سقوط خواهد کرد عاجل ام آجل
#حلب
#جامعه
#سوریه
🔻منظاری ایرانی؛ منظری عربی
@Arabworld2023
https://eitaa.com/joinchat/917045908C8d9086eed1
⁉️ آیا جریان «فُطرُس ملَک» واقعیت دارد؟
آیتالله جوادی آملی (سایهاش مستدام)
🔹 ملائكةالله دارای درجاتی هستند. يک عدّه حاملان عرش الهیاند. مثل حضرت جبرئيل که بر قلب مطهّر پيغمبر-صلّیالله عليهوآله- نازل میشد كه «نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الْأَمِينُ *عَلَی قَلْبِك».
🔹 بعد از آنها ملائكهی ميانی هستند؛ بعد از آنها ملائكهی درجه سوم هستند؛ بعد از آنها ملائكهی درجه چهارم و پنجم و ششم تا برسد به «ملائكةالأرض». در بيانات نوراني امام سجاد علیهالسلام هست كه فرمود «هر قطره بارانی كه میآيد، فرشتهای آن را همراهی میكند» اين مَلَک ديگر يك فرشتهی حاملِ عرش كه نيست. ملَکی نیست که در آن درجات بالای از قرب الهی باشد.
🔹 در آن زيارت سوم شعبان سيّدالشهداء (سلاماللهعليه) هم عنوان «فرشته» نيامده؛ سخن از «فطرس» است.
🔹 ولی بالأخره اگر هم روايت صحیحالسند و صحیحالدلالتی یافت شود مبنی بر اینكه مَلَكی معصيت كرده، اين مَلك قطعاً جزء ملائكهی بهشت و ملائكهی خازن جهنم نيست كه «لاَ يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ» که امکان ندارد معصیت خدا را مرتکب شوند. جزء ملائكهای نيست كه «عِبَادٌ مُّكْرَمُونَ * لاَ يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَهُم بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ» که إلاولابدّ هرآنچه حقتعالی امر میکند را بدون کموزیاد امتثال میکنند. اینها ملائكة الأرض، ملائكةالهواء، ملائكةالبحر، ملائكةالبرّ هستند که در آن درجۀ از قربالهی نیستند و فرض قصور در اوامر الهی دربارهشان ممکن است؛ و إلیماشاءالله کثیرند: «مَا يَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّكَ إِلَّا هُوَ...»
📝 درس تفسیر به تاریخ ۹۱.۹.۲۱
@Maktabkhaaneh
هدایت شده از نردبان فقاهت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #مناجات_شعبانیه (3)
✔️ ناز کردن برای خدا در مناجات شعبانیه
در کلام آیتالله جوادی آملی
@Nardebane_feghahat
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
📢 #اعلام_برنامه | نشست تحلیل بیانات (۲۶)
🔰موضوع:
تحلیل بیانات رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۴۰۳
✅ استاد:
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا ملااحمدی
🗓 زمان:
یکشنبه ۲۱ بهمن ماه ساعت ۱۶:۳۰
🏢 مکان:
مجتمع نور، پاتوق اندیشه
🔴 ویژه خواهران
#نشست
#تحلیل_بیانات
#بانوان
📱 @qom_khamenei_ir
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃 هجرت؛ شرط شهادت
🎙 شهیدِ حکیم حاجقاسم سلیمانی
«وَمَن يُهَاجِرْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يَجِدْ فِي الْأَرْضِ مُرَاغَمًا كَثِيرًا وَسَعَةً وَمَن يَخْرُجْ مِن بَيْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا» (سوره النساء، آیه ۱۰۰)
@Maktabkhaaneh
🔰 در نقد اسلامِ مخدّر!
🔹 این فهم از اسلام -که بسیار هم رایج است و اختصاص به علامه طهرانی (ره) ندارد- یک وجه صحیح دارد و یک وجهِ بهغایت غلط و مخدّر:
🔻 وجه صحیحش اینست که خداوند خود حافظ دینش هست و برنامهای مشخص برای پیشبردن دینش دارد که از اختیار ما آدمیان خارج است.
🔻 اما وجه غلطش آنجاست که نتیجه میگیریم که ما قرار نیست مسئولیتی در تحقق نقشهی الهی برای حفظ دین را به دوش بکشیم. ما مسئول حفظ دین نیستیم و دین الهی نیازی ندارد (لذا حق نداریم) برای خودمان مأموریت و مسئولیتی در این زمینه تعریف کنیم.
🔸 همین نتیجهگیری غلط باعث کنارهگیری از مسئولیتهای کلان اجتماعی و تمدّنی میشود و بالتبع بازگذاشتن عرصه برای تاختن پرقدرتِ اصحاب جبههی باطل.
🔹 مضافاً براینکه ارادهی تشریعیِ الهی که همان "دین" است، اساساً اهمّیتش به اینست که مجرای تحققی جز ارادههای انسانی ندارد و لذا اصلاً معنای ایمان اینست که انسان مسئولیت حفظ دین را بر دوش خود حس کند و به لوازمش متعهّد باشد.
▪️احتمالاً اگر این وجه غلط را بهعنوان نتیجهی وجه درست به علمای بزرگ همچون علامه طهرانی (ره) بگوییم، با قاطعیت این انگاره را ردّ میکنند و به آن ملتزم نیستند. اما بالاخره در سطح عموم مسلمین این انگاره ناخواسته استنتاج میشود...
🖌 ملااحمدی
@Maktabkhaaneh