فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤦🏻♂ نامهی پر از غلط املاییِ یکی از سران کشور که توسط دهه هشتادیها تصحیح شد❗️
📌 جذّابترین بخش ماجرا برای من، آن دختر دهههشتادی است که پس از مواجهشدن با اصل ماجرا و پس از اینکه از واقعیّت خبردار میشود، حتی پس از اینکه اصل نامه را نشانش میدهند، نمیخواهد بپذیرد و باور کند!
🤔 تازه یادش میافتد که «باید تحقیق کنم و تهِ ماجرا را دربیاورم»؛ و کاش همانوقت کسی از او میپرسید: «انصافاً درمورد چیزهایی که تاحالا دربارهی این آدم شنیدی ( که باعث شده این را باور نکنی) آیا ذرّهای "تحقیق" کرده بودی؟!»
🔺 و این حکایت خیلی از آدمهای غرقشده در فضای مجازی است؛ مغزشان مملوّ از انگارههای غیرواقعی است که بدون هیچ تحقیقی برایشان تبدیل به یک «باورِ جازم» شده است. این باور چطور شکل گرفته؟ بسیار ساده: با شگرد «تکرار»!
♻️ یک گزاره را بدون هیچ دلیل و سند و مدرکی، انقدر به شیوههای مختلف تکرار میکنند که مخاطب دچار یک «فریبِ شناختی» میشود و خیال میکند حتماً واقعیت دارد که انقدر تکرار میشود دیگر!
@Maktabkhaaneh
هدایت شده از کانال امام خمینی (ره)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
❇️ بروید ببینید امشب چه افرادی دارند اللهاکبر میگویند
🔰 من از این طبقه که شما طبقه پایین میگویید منت میکشم، دست اینها را میبوسم
#الله_اکبر
#جشن_انقلاب
#انقلاب_اسلامی_مردم
✅ @EMAM_COM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 آیتالله جاودان:
✔️ شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن واجبه....
✔️ اینها بعداً حساب میشه ...
✔️ از آن کارهای خوبیست که بعداً آدم حسرتش را میخورد!...
@Maktabkhaaneh
هدایت شده از فکرت
🔲 #یادداشت|#اختصاصی
✅ علل اربعهی انقلاب اسلامی به روایتِ رهبر انقلاب
🖋علیرضا ملااحمدی، دانش آموخته سطح چهار حوزه علمیه
▪️خسارتهای این طاغوت آنقدر وحشتناک و پرخسران بود که تنها راهِ رهایی از آن یک «انقلاب بنیادینِ اجتماعی و سیاسی» بود و این همان چیزی است که انقلاب اسلامی را ضروری کرد.
▪️مهمترین «نه»ی انقلاب اسلامی، نه به «نظام سلطه» بود که طاغوتی بزرگتر و به مراتب قدرتمندتر از پهلوی بوده و هست؛ این مبارزه البته همچنان ادامه دارد.
▪️رهبر انقلاب مراقبت و صیانت از ساختار حقوقی نظام جمهوری اسلامی که «در حکمِ جسم و کالبد» است را برای ادامهی حیات انقلاب اسلامی ضروری میداند.
🔗 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
مکتبخانه
🔲 #یادداشت|#اختصاصی ✅ علل اربعهی انقلاب اسلامی به روایتِ رهبر انقلاب 🖋علیرضا ملااحمدی، دانش آمو
📝 گزیدهای از یادداشت (۱)
🔹 حضرت آیتالله العظمی خامنهای، انقلاب اسلامی ایران را «بزرگترین انقلابِ تاریخِ انقلابها» عنوان کرده است که به مثابه یک «دستگاه محاسباتی» ظاهر شده است و دستگاه محاسباتیِ تمدّن غرب از ادراک آن عاجز است و به همین دلیل از روز نخست تا امروز در برابر این انقلاب شکست خورده است؛ بنابراین لازم است ماهیّت این انقلاب و این دستگاه محاسباتی را آنگونهای بشناسیم که اصلیترین نظریهپرداز و رهبر فکریاش در زمان حاضر یعنی خود ایشان شناختهاند.
💢 از سوی دیگر شناختِ «علتهای چهارگانهی ارسطویی» که عبارتند از «علت فاعلی، علت مادی، علت صوری و علت غایی» یکی از بهترین راههای شناخت ماهیّت پدیدهها و حقایقِ جهان از ابعاد گوناگون است. فارغ از نقدهایی که از منظرگاهِ بعضی فلسفههای پستمدرن ممکن است به این شیوهی تحلیل پدیدهها مطرح باشد، شناخت «علل اربعه» را میتوان هموارترین مسیر برای معرفت پدیدههای آفاقیِ انسانی در سطحی عمیق دانست.
📍در این نوشتار پس از تطبیقِ معنای هر یک از علل اربعه بر پدیدهی «انقلاب اسلامی ایران»، ذیل هر یک از علتها، کتابهای خوبی که مطالعهی آنها برای شناختِ آن علّت لازم است را معرّفی میکنیم.
@Maktabkhaaneh
هدایت شده از جَذَوات | فاطمه داداشی
🔻 آیا ما دچار تناقضیم؟
دوستی پیام داده و گفته بود شما که اینهمه به مسئولین انتقاد تند و تیز میکنید، با حمایتتان از حکومت دچار تناقض نیستید؟
🔸ما حامی ایدهی اصیل انقلاب و نهضت اسلامی هستیم که نه نقص و کژی در آن راه دارد و نه خاموش میشود. چرا که بر جهانبینی توحیدی ابتنا دارد. (میشود درباره نزاع مبانی و جهانبینیها بعدا گفتگو کرد)
نظام جمهوری اسلامی تنها سعی کرده آن ایده را در حد وسعت و امکان در عصر حاضر محقق کند که البته بسیار هم نقص و کژی هم دارد.
حمایت ما، حمایت از آن آرمان بینقص است نه صرفا این موجود پر نقص.
در عین حال، تنها صورتِ محققشدهی آن ایده، همین نظام پرنقص است؛ که طبیعی هم است؛ همیشه و در همهجا، بین ایده تا عمل فاصله دارد.
نقدهای تند و تیز ما هم برای رفع نواقص این صورتِ محققشده است تا فاصلهاش را با آن ایده و آرمان کمتر کند.
✍ #فاطمه_داداشی
@Jazveh_fatemedadshi
مکتبخانه
📝 گزیدهای از یادداشت (۱) 🔹 حضرت آیتالله العظمی خامنهای، انقلاب اسلامی ایران را «بزرگترین انقلاب
⭕️ علّت فاعلیِ انقلاب اسلامی
📝 گزیدهای از یادداشت «علل اربعهی انقلاب اسلامی» (۲)
🔹 اقدامکنندهی اصلی به یک «انقلاب» انسانها هستند و لذا علّت فاعلی انقلاب اسلامی هم مردم ایران بودند؛ اما این اندازه به ما شناخت عمیقی از ماهیّت انقلاب نمیدهد. لذا باید این علّت فاعلی را قدری موشکافی کنیم تا معلوم شود دقیقاً چه چیزی محرّک مردم ایران برای انقلاب بود؟ بنابراین برای شناخت علّت فاعلیِ یک «انقلاب اجتماعی» دقیقاً باید از آن عامل یا عواملی سؤال کنیم که نقطهی آغاز و موتور محرّک این انقلاب شدهاست. یعنی آن اصلیترین عواملی که بدون آنها اصلاً «حرکتِ انقلابی» شکل نمیگرفت و آغاز نمیشد؛ به تعبیر دیگر «نیروبخشِ اصلیِ جنبش انقلابی» را میتوانیم علّت فاعلیِ انقلاب بدانیم.
🔸 اکنون سؤال این است که از منظر رهبر انقلاب این اصلیترین عواملِ نیروبخشِ حرکت و جنبشی که منجر به انقلاب اسلامی شد که اگر این عامل نبود اصلاً انقلاب اسلامی آغاز نمیشد، چه بود؟
🔹 از نگاه ایشان، انقلاب اسلامی ایران در امتداد بعثت و انقلابِ اجتماعیِ رسول الله (صلّیالله علیهوآله) شکل گرفته است. بنابراین برای شناخت این اصلیترین نقطهی آغاز، باید ببینیم مبدأ اصیل انقلاب پیامبر اعظم(ص) چه بوده است.
🔺 پرواضح است که کلمهی حقّهی «لاإله الا الله» نقطهی آغاز و مبدأ اصیل انقلاب اسلامیِ رسول الله(ص) است. این کلمه ابتدا با یک «نفی» آغاز میشود (لا إله) و سپس با یک «اثبات» استقرار مییابد (إلا الله). نفیِ انقلاب اسلامیِ رسول الله -و بالتبع انقلاب اسلامی ایران- «نفی طاغوت» است و اثباتِ این دو انقلاب هم «جریان توحید در متن جامعه» است، پس برای اینکه علّت فاعلیِ انقلاب اسلامی ایران را بشناسیم، باید بدانیم این نهضت در نفیِ کدام جلوهی طاغوت و سپس در طلبِ استقرارِ چه نظامِ توحیدیای آغاز شد.
@Maktabkhaaneh
📍 علامه طباطبایی (ره) و انقلاب اسلامی
دلیلِ همراهینکردنِ علامه طباطبایی (رضوان الله علیه) با جریان مبارزات انقلابی در این سطور از زبان فرزند علامه طهرانی (رضوان الله علیه) حکایت شده است (نور مجرّد، ج۳، ص۱۵۸). با فرض صحّت انتساب، دو نکته قابل توجّه است:
1⃣ معنای این سخن اینست که ایشان (برخلاف آنچه بعضی تلاش میکنند القاء کنند) مخالف اصل ایدهی تشکیل حکومت اسلامی نبوده است. بلکه برعکس به تلاش برای برپایی حکومت اسلامی باور داشته، اما در «شیوهی اقدام» اختلافنظری با برخی انقلابیون داشتهاند.
2⃣ استدلال معقول و منطقیای به نظر میرسد؛ اما اشتباهش اینجاست که «برنامهریزی» و «تربیت نیرو» را یک امر انتزاعی تلقّی میکند؛ بدین معنا که میتوان نشست در کنجی و در انتزاع برنامه نوشت و یکییکی نیرو تربیت کرد و بعد اقدام به انقلاب کرد! درحالیکه چنین چیزی اساساً ناممکن است و اگر قرار بود همین ایده عملی شود، تا امروز که هیچ، حتی تا چهارصد سال دیگر هم ما در همان مرحلهی برنامهریزی و تربیت نیرو در جا میزدیم!
🔹 برنامهریزی و تربیت نیرو یک امر انتزاعی نیست که در خلأ امکانپذیر باشد؛ بلکه پیشنیازِ تحقّق هر دوی اینها «ورود به میدان عمل» و «مواجهه با چالشهای واقعیّت» است. بدون این هیچ قدمی به پیش نمیرود.
🔺 در مقام تمثیل، یک انسانِ رزمیکار، هزاری هم بلحاظ تئوریک و با تمارین فردی فنون رزمی را بلد باشد، اما تا وقتیکه بارها و بارها وارد گود نشود و با حریفِ واقعی درگیر نشود و در متنِ مواجهه با چالشها رشد نکند، امکان تبحّر در رزمآوری نخواهد داشت.
✍ ملااحمدی
@Maktabkhaaneh
📛 معضلی به نام «صدرا-مالی کردنِ فلسفههای جدید»!
👈 دربارهی کتاب «ایدهآلیسم و فلسفهی صدرایی» و امثالش
🆔 اینجا بخوانید.
@Maktabkhaaneh
مکتبخانه
📛 معضلی به نام «صدرا-مالی کردنِ فلسفههای جدید»! 👈 دربارهی کتاب «ایدهآلیسم و فلسفهی صدرایی» و ام
📛 معضلی به نام «صدرا-مالی کردنِ فلسفههای جدید»!
👈 دربارهی کتاب «ایدهآلیسم و فلسفهی صدرایی» و امثالش
❗️همینکه صحبت از «معاصرتِ فلسفهی اسلامی» میشود، سریع میروند سراغ قرائت ایدهآلیستی از فلسفهی اسلامی! و برای این غرض هم ناگزیر تلقّی و مواجههای تقلیلگرایانه از فلسفهی اسلامی (بهخصوص صدرایی) دارند. مهمترین عناصر فلسفه صدرائی را تأویل میبرند به فلسفه ایدهآلیستی. نتیجهاش چه میشود؟ «قرائت کانتی/هگلی از صدرا»!
🔻 میخواهند قرائتی عصری از فلسفهی صدرایی ارائه دهند، اما درواقع ایدهآلیسم آلمانی را «صدرا-مالی» میکنند! همان حرفهای ایدهآلیسم، با ادبیات صدرایی تکرار میشوند!
🔸 در مقدمۀ کتاب چنین آمده: «فلسفۀ ملاصدرا فراسوی صورت هستیشناختیاش، سیرتی معرفتشناختی - ایدهآلیستی (از نوع کانتی) را در خود دارد.» و در ادامه توضیح میدهد که «سوبژکتیویسم» همان نقطۀ محوری کانت است که [به تعبیر من] عناصر فلسفۀ صدرا قرار است به آن تأویل شود! چگونه؟ با تلقّی «ذهنی بودنِ» عناصری همچون: زمان، جوهریّت و عرضیّت، و تجرّد و مادّیت در فلسفه صدرایی و البته پیشفرض گرفتنِ «ذهنی = پیشینی» و بعد هم پیشفرض گرفتنِ «ذهنی - پیشینی = سوبژکتیویسم» و اتفاقاً همین دو پیشفرضِ سادهانگارانه است که نویسندگان را به چنین ورطهای انداخته!
🔹 نکته اینجاست که: تا شما فهمی دقیق و درست -و نه سطحی و اولیه- از «معقول ثانی فلسفی» و «کلّیت» و «اعتباریت ماهیت» در حکمت متعالیه نداشته باشی و به «معقول اولی بودنِ وجود» تفطّن پیدا نکنی و نسبت معقول ثانی با «وجود» را از منظر اصالت وجود درک نکنی، هیچ تلقّی واقعبینانهای از نسبت «ذهن - عین» و سپس معنای «ذهنی» در حکمت متعالیه نخواهی یافت.
🔻 این تلقّیهای شتابزده -که بحثش بهتنهایی یک کتاب میطلبد- که بصورت پیشفرض، «ذهنی» در حکمت متعالیه را مساوی «پیشینی» در کانت و ایندو را مساوی «سوبژکتیویسم کانتی» فهم کنیم، خود نشان میدهد که این «صدرا-مالی»ها چقدر فاجعهاند!
▪️و وقتی میبینیم که نویسندگان محترم کتاب حتی یک فصل (به قدر یک مقاله پژوهشی) را به این مسئله اختصاص ندادهاند (درحالیکه مسئلهی اساسی در این نقطه است و اینجاست که سرنوشت موضوع رقم میخورد)، عمق فاجعه نمایان میشود و معلوم میشود که چقدر میتوان این رویکردهای تقلیلگرایانه را واقعبینانه دانست!
📍پ.ن: حالا اینجا به یک مصداق خاص اشاره کردم؛ اما این معضل تاحدّی عمومیت دارد و بسیاری از پژوهشگرانِ فلسفههای غربی اگر خیلی بخواهند فلسفه اسلامی را تحویل بگیرند و آن را حاویِ بصیرتی ژرف بدانند، معمولاً سعی میکنند عناصر آن را به فلسفههای غربی تأویل ببرند!
✍️ علیرضا ملااحمدی
@Maktabkhaaneh
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
8.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ زمان امام کاظم علیهالسلام؛ اوج دوران مبارزه
👈 تحلیلی از علّت زندانیشدن طولانیِ امام موسیبنجعفر (علیهماالسلام)
🔹 «دنبالهی قضیّه و زندگی امام موسیبنجعفر، فوقالعاده زندگی شورانگیزی است که به نظر بنده، اوج این حرکاتِ مبارزه، مال زمان موسیبنجعفر است
❗️مدّتی امام موسیبنجعفر پیدا نبودند، یعنی هارون دنبالشان میگشته و حضرت را پیدا نمیکرده؛ کسانی را میبرده، شکنجه میکرده، که شما بگویید موسیبنجعفر کجا است. این یک چیز بیسابقه است. ابنشهرآشوب در مناقب، یک روایتی دربارهی موسیبنجعفر نقل میکند که ما دربارهی هیچیک از ائمّه این را نداریم.
🔺 اینها نشاندهندهی یک جرقّههایی است در زندگی موسیبنجعفر که آنوقت معنای آن زندانِ حبسِ ابدِ کذایی معلوم میشود.»
🎙 گزیدهای از بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّظلّهالعالی) در کنگرهی جهانىِ حضرت امام رضا (علیهالسلام)
🗓 ۱۳۶۵/۰۴/۲۸
@qom_khamenei_ir
هدایت شده از فکرت
📝#بخوانید| نبوت به مثابه افیونگر
💠 نگاهی به پروژه فکری عبدالکریم سروش در باب نبوت
🖋 علیرضا ملااحمدی؛ طلبه سطح ۴ و دانشجوی دکتری فلسفه تطبیقی
🔸 عبدالکریم سروش برای مشروعیتبخشی به عقلِ سوبژکیتوِ کانتی، ابتدا نیاز داشت «وحی» را از آن مرتبتِ قدسیاش به پایین بکشد. بنابراین به سراغ «نبوّت» رفت تا با قرائتی جدید، آن را از شأن قدسیاش تنزّل دهد و وجهِ خاکی و بشریاش را پررنگ کند. در نگاه سروش، «وحی» نه حقیقتی قدسی که حامل پیامی از عرش به فرش باشد، بلکه صرفاً یک «تجربه» است.
👈 ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰ زمان مطالعه: ۴ دقیقه
#عبدالکریم_سروش
#فکرت
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
🆔 @fekrat_net