8.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خبر
💠 تأکید مفسّر بزرگ قرآن کریم، استاد عالی حوزه علمیه خراسان و امام جمعه محبوب مشهد مقدس، حضرت آیتالله علم الهدی دامظله به رعایت دستورات بهداشتی
🔹 وقتی که بلایی ناگهانی عارض میشود، باید همه امکانات برای مقابله با این بلا بسیج شوند.
🔹 خود ائمه علیهمالسلام هم زندگیشان اینطوری بوده و سیره ایشان این بوده که دستورات بهداشتی را رعایت میکردهاند.
🔹 در عین حال که ائمه علیهمالسلام شفا میدهند، خودشان هم در سیره زندگیشان تابع عوامل طبیعی و ظاهری بودهاند.
🔹 شفای ایشان هم با اسباب و ابزار است.
🔹 خود امام رضا علیه السلام شفا میدهد، طلا و نقره کسی را شفا نمیدهد، درِ طلای حرم کسی را شفا نمیدهد.
🔹 در ماه رجب و شعبان هم انشاءالله با تجویز مراکز پزشکی و با رعایت پروتکلهای لازم، برنامههای عبادی و دینی در سایه اصول بهداشتی اجرا میشود.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
🌐 @HowzehAmozesh
◄ «عماد افروغ» استاد جامعهشناس گفت: «شروع کرونا در ایران، شاید با بیاعتمادی مردم نسبت به مسئولان ذیربط همراه بود، اما مانند هر اتفاق غیر عادی تاریخی، به تدریج که به سمت جلو حرکت کنیم، اعتماد مردم به دولت و حاکمیت بیشتر میشود؛ زیرا ایرانیان چه در موضع حکمران و چه در موضع مردم، کلاً قوم شرایط غیرعادی و بحرانی هستند.» افروغ با یادآوری تجلیل سازمان بهداشت جهانی از ایران برای کنترل کرونا تصریح کرد: «هرچه جلوتر آمدیم این بیاعتمادی ترمیم شد و به اعتماد تبدیل شد؛ مشاهده میکنیم که آمارهایی که مسئولان ذیربط میدهند نزدیک به آمارهایی است که سازمان بهداشت جهانی میدهد و وزارت بهداشت ما مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی هم قرار میگیرد.»
#چراغ_راه
💠 تشکیلات قوی شیعه، ویژگی دوران امام جواد علیهالسلام
🔹 حضرت آیتالله خامنهای حفظهالله: «در هیچ زمانی ارتباط شیعه و گسترش تشکیلاتی شیعه در سرتاسر دنیای اسلام، مثل زمان حضرت جواد و حضرت هادی و حضرت عسکری نبوده است. وجود وکلا و نواب و همین داستانهایی که از حضرت هادی و حضرت عسکری نقل میکنند نشاندهندهی این معناست. یعنی علیرغم محکوم بودن این دو امام بزرگوار در سامرا، و قبل از آنها هم حضرت جواد به نحوی، و حضرت رضا (علیهالسّلام) به نحوی، ارتباطات با مردم همینطور گسترش پیدا کرد.» ۱۳۸۴/۰۵/۱۸
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان
🌐 @HowzehAmozesh
6 نکته برای خوب شدن حالمون و بیرون آمدن از وضعیت این روزها:
در ایام کرونایی، بد نیست باز هم چند نکته مهم درباره متن و حاشیه این ماجرا را با هم مرور کنیم:
1 - این که دولت چه می کند و نمی کند، رسانه ها راست می گویند یا نه، عدد و رقم مبتلایان و فوتی ها درست است یا خیر، قرنطینه و تعطیل می کنند یا نمی کنند، در مرحله دوم اهمیت قرار دارد.
مهم این است که خودمان مراقب خودمان باشیم. حتی مسوول ترین حکومت های تاریخ نیز نمی توانند مواظب این باشند که هر کدام از ما دستهایمان را قبل از شست و شوی کامل به چشم و دهان مان نزنیم یا توی صورت دیگران سرفه نکنیم.
۹۹ درصد وقت و انرژی و مخصوصا حواس مان را معطوف مراقبت های فردی از خود و اطرافیان مان کنیم و یک درصد بقیه را غر بزنیم و انتقاد کنیم، فال بد بزنیم و شایعات را برای همدیگر فوروارد کنیم!
2 - حفظ روحیه بسیار مهم است.
در این باره:
- جلوگیری از ابتلا به کرونا بسیار راحت است. پزشکان و پرستارانی که با مبتلایان قطعی به کرونا سر و کار دارند، با رعایت اصول بهداشت فردی، از ابتلا به این بیماری مصون می مانند. همه ما هم می توانیم.
- اگر دیدیم فردی ،مثلا پدر و مادرمان، برای جلوگیری از کرونا، کارهایی ماننددود کردن اسفند می کند، او را از این کار منع نکنیم. فایده اش این است که احساس می کند در برابر کرونا خلع سلاح نیست و روحیه اش حفظ می شود. به او اصول صحیح خود مراقبتی را یاد دهیم ولی نیازی نیست ادای دانشمندان نکوهش گر را در بیاوریم.
- به جای فوروارد کردن پست های ناامید کننده، هر چه طنز و ترانه در چنته داریم به همدیگر بفرستیم. ما این روزها به شاد بودن بیشتر از هر زمان دیگری نیازمندیم. شادی، در عین حال تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.
3 - مدام از کرونا حرف نزنیم. این کار را به پزشکان، مسوولان و رسانه ها بسپاریم.
اگر در خانه یا محل کار کسی شروع کرد به منفی بافی درباره کرونا و این که "من می دونم کار ما تمومه" حرف را عوض کنیم؛ این همه سوژه در دنیاست. حتما باید خودآزاری و دیگر آزاری کنیم؟!
4 - به کودکان و نوجوانان آگاهی های لازم را بدهیم ولی باعث وحشت شان نشویم؛ آنها در سنی نیستند که بتوانند تهدیدی را که درونش کمی هم مرگ نهفته هست، تحمل کنند؛ گناه دارند طفل معصوم ها.
5 - بسیاری از کسب و کارها دچار رکود شده اند. طرف حساب های آنها، مانند موجرها، طلبکارها و کسانی که چک دست شان است این یکی دو ماه رعایتشان را کنند. انسانیت و شرافت این جورجاها مشخص می شود.
6 - همه متفق القول هستند و قبلاً هم نوشته ام "خانه امن ترین جای دنیاست" ، تا حد امکان در خانه بمانید،مدرسه را به خانه بیاورید تکالیف دانش اموزان را چک کنید، استراحت کنید، با اعضای خانواده معاشرت کنید، کتاب بخوانید، مجله بخوانید، آلبوم های قدیمی را مرور کنید، موسیقی گوش کنید، فیلم ببینید،کارهای عقب افتاده تان را سر و سامان دهید، خانه تکانی کنید، به دوستان قدیمی و فامیل ها زنگ بزنید و از لحظه لحظه "بودن در خانه" لذت ببرید.🌹
توصیه هایی جهت کمک به بهداشت روانی " خردسالان و کودکان زیر ۶ سال" در مواجهه با بحران کرونا:
وقوع اپیدمی ویروس کرونا موجی از استرس، ناامنی و اضطراب را به جامعه, خانواده ها و کودکان تحمیل کرده است و چه بسا علاوه بر بیماری و دردهای جسمانی، هزینه های اجتماعی و روانشناختی گزافی نیز به جامعه تحمیل نماید.
در این میان کودکان به میزان بیشتری در معرض آسیب قرار دارند و ضرورت دارد تا مورد حمایت بیشتری قرار گیرند.
کودکان در مواجه با اخبار رسانه ها و مشاهده انچه در خانواده ها پیرامون ویروس کرونا مشاهده می کنند( خبرهای مربوط به بیماری، مرگ و قرنطینه همراه با پوشش های غریب و مهیب پرستاران و پزشکان و نیز چهره ها و کلام های اضطراب انگیز اطرافیان) ممکن است دچار ناامنی، استرس، ترس و اضطراب شدید شوند. پیامد چنین اضطرابی ممکن است از یک روز تا چند هفته کودکان را درگیر کند و باعث مشکلات خواب، بدغذایی، غمگینی و بدرفتاری درآنان شود.
ضرورت دارد تا خانواده ها، مهدکودک ها و مدارس در مواجهه با چنین وضعیتی برنامه ای برای کمک داشته باشند تا از بهداشت روانی کودکان مراقبت شود. به منظور حمایت روانشناختی از کودکان نکات ذیل توصیه می شود:
✅ توجه داشته باشید که ذهن کودکان در حال تجربه هایی است که درک درستی از آنها ندارند. مفهوم میکرب، سرایت و انتقال بیماری در کودکان پیش دبستان شکل علمی و منطقی ندارد و در نتیجه هم معنا و اهمیت بهداشت و پیشگیری را درک نمی کنند و هم ممکن است دچار سردرگمی و اضطراب شوند( اینکه بدانیم اگر تماس با اشیا و افراد آلوده نداشته باشیم خطری وجود ندارد آرامبخش است).
✅ با تصویر و نقاشی مفهوم ویروس و چگونگی انتقال آنرا توضیح دهید. علت شیوع بیماری را به زبان ساده و تصویری ذکر کنید. علت رفتارهای مراقبتی( دست ندادن و روبوسی تکردن، شستشوی دست ها و...) را بیان کنید و
اینکه اگر با افراد بیمار در ارتباط نزدیک نباشیم یا قبل از خوردن دستهایمان را بشوییم و به دهان و بینی و چشم خود دست نزنیم خطری ما را تهدید نمی کند.
✅ قسمتی از نگرانی کودکان می تواند اضطراب از دست دادن والدین باشد. فرصتی فراهم کنید تا نگرانی اش را ابراز کند. در حین بیان احساس، شنونده خوبی باشید و با اشتیاق به صحبت های کودک گوش کنید و با احساس کودک همدلی نشان دهید( نگرانی تو را درک می کنم خیلی از بچه ها همین نگرانی را دارند) و سپس توضیح دهید که مامان و بابا هم با رعایت نکات بهداشتی مواظب خود هستند تا بیمار نشوند.
✅ اینکه کودک احساس کند در چنین شرایطی مامان و بابا مراقب او هستند و دکترها و پرستارها از بچه ها مواظبت می کنند اهمیت زیادی دارد. با احساس نگرانی کودک همدلی کنید و مراقبت از او را یادآور شوید.
✅ آرامش خود را حفظ کنید و شکل طبیعی زندگی را داشته باشید. با کودکان در فعالیت هایی لذت بخش و سرگرم کننده مثل بازی مشارکت کنید.
✅ خود و خانواده را در معرض بمباران خبری منفی قرار ندهید.
✅ اینکه ذکر شود با رعایت بهداشت, ویروس هم کاهش پیدا می کند و این شرایط موقتی است باعث احساس آرامش و امنیت در کودک می گردد
دکتر سید امیر امین یزدی
استاد روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان خراسان رضوی
#هرخانه_یک_خیمة_الانتظار
👌حرکت جهادی خواهران خیمه الانتظار
🔸راه اندازی کارگاه تولید ماسک
😷دراین کارگاه روزانه ۴۰۰۰ ماسک تولید وباقیمت تمام شده در اختیار گروه های جهادی، مساجد ،هیئات، قرار میگیرد.
تلفن جهت سفارش:09015102298
#کرونا_را_شکست_خواهیم_داد
@kheymeh313