✅ ناخنهای نوزاد ممکن است نرمتر و انعطافپذیرتر از ناخن شما باشد، اما تیز است و نوزاد که کنترل کمی بر دستهای خود دارد، در حین تلاش برای کشف و شناخت جهان اطراف، به راحتی ممکن است صورت خود یا شما را خراش دهد. ناخنهای نوزاد آنقدر سریع رشد میکند که ممکن است مجبور باشید آنها را چند بار در هفته کوتاه کنید. ناخنهای پا نیاز کمتری به کوتاه کردن دارند.
✅ برخی از والدین ناخن نوزاد خود را با دندان کوتاه میکنند، اما متخصصان اطفال هشدار میدهند که این کار میتواند منجر به عفونت شود. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید خریدن یک ناخنگیر یا قیچی ناخن نوزاد و کمک گرفتن از یک شخص دیگر است. هنگامی که یکی از شما نوزاد را نگه میدارد و مانع از تکان خوردن بیش از حد او میشود، دیگری میتواند کار کوتاه کردن ناخنها را انجام دهد. میتوانید مرتب کردن ناخنها را وقتی نوزاد در حال شیر خوردن یا در خواب است انجام دهید که او آرامتر باشد.
✅ ناخنگیر را طوری نگه دارید که پوست را پاره نکند و در حین کوتاه کردن ناخنها، دست نوزاد را کمی محکمتر نگه دارید. اگر نگران هستد که ممکن است تصادفاً انگشت کودک خود را ببرید، میتوانید به جای ناخنگیر از یک سوهان ناخن نرم استفاده کنید.
#کودک
#مراقبت
@mama_bardari👼
❇ علایم کمبود روی در کودک👇
ریزش موی کودک
تاخیر رشد و کوتاه قد
تاخیر در بهبود زخم
اختلال در اشتها و ایمنی
مشکلات چشمی شامل ترس از نور و شب کوری.
❇️منابع:میگو،گوشت قرمز،مرغ.
#کودک
#مراقبت
@mama_bardari👼
💠فهرست غذاهای ممنوع برای کودک زیر 1 سال؛
در این فهرست غذاهایی رو که ممکنه در کودک شما باعث بروز آلرژی یا مشکلات گوارشی بشه نوشته شده.
.
❌ بهتره حداقل تا 1 سالگی از دادن این مواد به کودکتون خودداری کنید.❌
.
شاید شما غذاهایی مثل ماهی، گوجه فرنگی و ... رو به کودک 7 یا 8 ماهه داده باشید اما توجه کنید که شما باید از قانون 4 روزه پیروی کنید(یعنی تا 4 روز غذای جدید به کودک ندید) تا عکسالعمل بدن کودکتون رو به اون غذا ببینید.
. سیستم گوارش کودک شما حساس و هنوز نابالغه و احتمال این که دچار مشکلات گوارشی بشه زیاده
.
🍱 غذاهایی که باید اجتناب بشه:
.
🥚 سفیده تخم مرغ قبلا تا یکسالگی منع مصرف داشته و جدیدا از ۸ ماهگی مجاز به مصرف هستید
🥛 شیر گاو (در غذای کودک منع مصرف نداره)
🥜 کره بادام زمینی
🍤 صدف - خرچنگ دریایی، میگو
🍫شکلات
🍚 سویا
🐟 ماهی هایی مثل تن، سالمون، خال مخالی و ساردین)
🍓 انواع توت مثل توت فرنگی، توت سفید، شاه توت
🍚 دارچین،ادویه جات،شکر،نمک(ریختن نمک و شکر در غذای کودک ،کودک رو در سنین بزرگسالی مستعد فشار خون و دیابت میکنه)
🍊 مرکبات(پرتقال، گریپ فروت، لیمو، نارنگی)
🥝کیوی، خربزه، آلبالو، گیلاس
🍅 گوجه فرنگی
🍀اسفناج
🍯 عسل
.
هیچوقت به یک کودک زیر 1 سال عسل ندید. عسل میتونه حاوی بوتولینوم باشه که در کودکان میتونه خطرناک باشه و حتی برای کودک کشنده باشه
.
برای شیرین کردن ماست یا هر ماده دیگری، تا 1 سالگی کودک، از عسل استفاده نکنید.
.
🥩 جگر
.
@mama_bardari👼
🔻نکات مهم در رابطه با استفاده از شکمبند بارداری:
🔹قبل از استفاده از هر گونه شکمبند بارداری حتما با پزشک خود مشورت کنید.
🔹حتما از برندی استفاده نمایید که مانع از ایجاد حساسیت پوستی برای شما باشد.
🔹در هنگام بستن شکمبند دقت کنید که شکم شما تحت فشار نباشد تا به جنین آسیب وارد نشود.
🔹از طرف دیگر شکمبند آن قدر هم آزاد نباشد که هیچ گونه نگهدارندگی نداشته باشد.
🔹با بزرگتر شدن سایز دور شکم، شکمبند را مناسب با دور شکم خود تنظیم کنید.
🔹شبها هنگام خواب از بستن شکمبند بارداری خودداری نمایید.
#بارداری
#شکم_بند
@mama_bardari👼
👈 به یاد داشته باشید که شما بهترین شخص برای برآورد رشد زبانی کودکتان هستید. 👉
✅ برخی نشانههای تأخیر در حرف زدن کودک که در سنهای مختلف او لازم است به آنها توجه کنید شامل موارد زیر است:
❇️ شش تا ۱۲ ماهگی: کودک هیچ صدایی تولید نمیکند یا با شما ارتباط چشمی برقرار نمیکند، اصوات صداداری مثل «اَه، اِه و اُه» را بیان نمیکند، در شش ماهگی به اسمش یا صداهایی که میشنود واکنشی نشان نمیدهد، در ۹ ماهگی غان و غون نمیکند یا در ۱۲ ماهگی کلمات منفردی مثل ماما یا بابا را نمیگوید.
❇️ ۱۳ تا ۱۸ ماهگی: کودک برای نشان دادن چیزها به شما آنها را با انگشت نشان نمیدهد، کلمات جدیدی یاد نمیگیرد، تا ۱۸ ماهگی حداقل شش کلمه را یاد نگرفته است یا مهارتهای زبانی را که قبلاً داشته از یاد برده است.
❇️ ۱۹ تا ۲۴ ماهگی: تا ۲۴ ماهگی کودک به اعضای بدن اشاره نمیکند، نمیتواند دستورات ساده را دنبال کند، نمیتواند کلمات و رفتارها را تقلید کند یا تنها از کلمات منفرد استفاده میکند.
❇️ ۲۵ تا ۳۶ ماهگی: تا ۳۶ ماهگی کودک شروع به استفاده از عبارات دو یا سه کلمهای نکرده است، نمیتواند دستورات ساده را دنبال کند، نامنسجم صحبت میکند یا فهم صحبتهایش دشوار است.
#رشد_زبان
@mama_bardari👼
⬅️پس از تولد، نوزاد می تواند سینه مادر را بمکد
⬅️در دو ماهگی، می تواند دست ها و پاهای خود را به آرامی تکان دهد، برای چند دقیقه سرش را در زاویه 45 درجه نگه دارد و اشیا را برای زمان کوتاهی در دست خود نگه دارد.
⬅️در سه ماهگی، می تواند با کمک اطرافیان و حمایت آنها بنشیند البته نمی تواند سرش را خوب نگه دارد.
⬅️در چهار ماهگی، می تواند به مدت ده دقیقه بنشیند و سر خود را به خوبی کنترل کند.
⬅️در پنج ماهگی، پاهای خود را به طرف دهانش می برد و انگشتان پای خود را می مکد.
⬅️در شش ماهگی، کودک می تواند از شکم به کمر چرخ بزند.
⬅️در هفت ماهگی، می تواند بدون کمک به راحتی بنشیند. البته شاید به کمی کمک نیاز داشته باشد. می تواند دو وسیله رابه هم بکوبد.
⬅️در هشت ماهگی، کودک می تواند سینه خیر حرکت کند و با کمک روی پاهایش بایستد. او همچنین می تواند وسایل را از روی زمین بردارد و در دست بگیرد.
⬅️در نه ماهگی، کودک می تواند به خوبی اشیا مختلف را با انگشت های شست و اشاره خود بردارد و همچنین می تواند در حالیکه که اسباب بازی در دست دارد روی زمین سینه خیز برود.
⬅️در ده ماهگی، وقتی هر دو دوست کودک را در دست بگیرید، می تواند روی پاهای خود راه برود. همچنین می تواند دستش را به دیوار یا مبلمان بگیرد و راه برود. اصولا کودکان بین ده تا چهارده ماهگی می توانند بدون کمک راه بروند.
⬅️در یازده ماهگی، کودکان می توانند دست تکان دهند، از وسایل بالا بروند، بنشینند، دولا شوند و به تنهایی روی پاهای خود بایستند. شاید حتی بتوانند قاشقی در دست بگیرند و آن را به سمت دهان خود ببرند.
@mama_bardari👼
❣️ شما میتوانید تداعی ذهنی ایجادشده بین شیشهشیر و زمان خواب در ذهن کودک را با کاهش تدریجی تغذیههای شبانه و در نهایت قطع کردن آن از بین ببرید. به این ترتیب که، اول با کاهش مایع موجود در شیشهشیر به اندازهٔ ۳۰ یا ۶۰ میلیلیتر شروع کنید. در طول هفته، به کاهش مقدار شیر یا آبمیوه به میزان ۳۰ میلیلیتر در هر شب ادامه دهید و سپس شیر خشک یا آبمیوه را رقیق کنید یا کلاً آب را جایگزین آن کنید.
❣️ اما وقتی شیشه را کاملاً کنار گذاشتید، تعجب نکنید اگر کودکتان چند شب بهانهگیری یا حتی اعتراض و مخالفت آشکار نشان داد. مطمئن باشید که اگر به پشتکار و برنامهریزی فکرشده پایبند بمانید و خودتان را برای چند شب سخت آماده کنید، به زودی کجخلقیها و اعتراضات کودکتان هم از بین میرود.
❣️ همچنین اگر کودکتان هنوز شیء آرامشبخش مناسبتری مانند عروسکش یا یک پتوی نرم برای خواب و آرامش شبها ندارد، الان زمان خوبی برای معرفی یکی از این وسایل جایگزین شیشهشیر به کودک است.
#کودک
#مراقبت
@mama_bardari👼
بالای نه ماه :
🔼یک قاشق مرباخوری نشاسته
🔼یک استکان آب
🔼یک قاشق غذاخوری شیره ی انگور یا توت یا خرما یا ترکیب هر سه
🔼پودر چهار مغز
🔴نشاسته رو در آب سرد یه ربع بذارید بمونه و حلش کنید بعد با چهارمغز بذارید روی حرارت ملایم و مدام هم بزنید و در اخر وقتی داشت قوام میومد شیره رو بهش اضافه کنید و بردارید .
✔این غذای ساده و مقوی رو میتونید با شیر هم درست کنید و چون برای زیر یک سال شیرگاو ممنوعه از شیر مادر باید استفاده بشه .
✔تهیه ش که خیلی سادست و خیلی خوشمزه و مقویه .
نوش جان کوچولوتون 💕
#غذای_کودک
@mama_bardari👼