مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 مرغ دانشگاه، غاز است!! 🖋 ناصر میرزایی به این آگهی اداره دانشآموختگان حوزه علمیه، خوب دقت کنید: «
📠 نظر کاربران
💬 مهدی:
سلام علیکم
منتظر شنیدن خبرهایی از شورای عالی بودیم درباره سیاستهای این شورا و هدفگذاری درباره اسلامیسازی علوم انسانی؛ اما بجای طرح اینگونه مباحث، شاهد دانشگاهیزهشدن مسندهای مدیریتی حوزوی هستیم!!
حتی مشاورین حوزه علمیه، باید مدرک دانشگاهی داشته باشند؟!!
این حرکت رو به جلوست یا یک عقبنشینی تلخ؟!
البته به قول آقای میرزایی این خیلی خوب است که کارویژههای روحانیت پس از سالها، توسط آقای اعرافی دارد پیگیری و عملیاتی میشود؛ از این جهت قدردانیم، ولی مراقب خروجیها هم باشیم؛ حوزه مهد دین و نظریهپردازی دینی است؛ نه مصرفکننده علوم انسانی غربی...
از جامعه مدرسین خواستاریم، در انتخاب اعضای شورای عالی، این سیاستهای کلان را در نظر داشته باشند.
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
#مرکز_مدیریت
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 حمیدرضا:
با عرض سلام
ای کاش اکنون که در پایان دوره فعلی شورای عالی هستیم، توسط آن شورا، گزارشی از توفیقات و دستاوردهای شورای عالی طی این چهار سال گذشته منتشر شود.
درست است که مطالبات طلاب برای برگزاری نشستهای عمومی شورای عالی با طلاب، بر زمین ماند؛ اما این خواهش را داریم که بدنه طلاب را از زحمات و اقدامات خود بیخبر نگذارند.
به هرحال اینگونه بهتر میتوان تقدیر و یا نقد کرد و نسبت به قوت و ضعف اعضای فعلی شورای عالی و عملکردشان، آگاه شد.
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 شیوه نامه وزارت بهداشت برای بازگشایی مساجد
🔹 وزارت بهداشت شیوه نامه بازگشایی مساجد در مناطق سفید را اعلام کرد.
ـ نظارت روزانه بسیج به خصوص پس از برگزاری هر وعده نماز الزامی است و ضرورت دارد.
ـ مسؤول هیأت امنا یا نماینده آگاه آن، مسؤول اجرا و نظارت بر حسن اجرای این شیوه نامه است.
ـ زمان حضور در مساجد حداکثر نیم ساعت آن هم در وقت اذان جهت برگزاری نمازهای یومیه است.
و ...
📌 ادامه را در لینک زیر ببینید:
🌐 rasanews.ir/002jQz
@Manahejj
🌀 تعطیلی رمضان، فرصتی برای همافزایی تبلیغی
🖋 محمد حقپرست
🔹 دو فرصت اصلی تبلیغ، محرم و رمضان است. امسال اما رمضان حال و هوای تبلیغ ندارد. مساجد تعطیل هستند و مردم مشتری برنامههای تلویزیونی هستند. برخی هم از فضای مجازی استفاده میکنند.
امسال اما میتواند فرصتی باشد برای ارتقای توانایی عرصه تبلیغ و جهش مبلغان. تقریبا تمام مبلغان دنبال فرصتهایی بودند تا بتواند در فراغت بال، هم افزایی داشته باشند چون در طول سال تحصیلی وقت چندانی وجود ندارد. اما اکنون آن فرصتی که همیشه دنبالش بودیم، به وجود آمده و زمانی است که باید تجهیز قوا کنیم. مثل هم افزایی تجربه ها، هم اندیشی گروه های تبلیغی و طرح های نوی تبلیغی متناسب با دوران پساکرونا.
🔹 حکایت مبلغان، حکایت ورزشکارانی است که قرار بود در المپیک امسال شرکت کنند ولی زمان المپیک به عقب افتاد. عقب افتادن مسابقات هم خوب است هم بد. خوبیش این است که ورزشکاران زمان بیشتری برای تمرین و آمادگی دارند. پس قطعا رقابت امسال سخت تر خواهد بود. طلاب مبلغ نیز اکنون فرصت خوبی دارند تا اندوخته بیشتری برای دوران پساکرونا داشته باشند، چه اینکه بعد از کرونا دشمن هم برنامه هایی دارد.
🔹 دوران پسا کرونا می تواند دوران شکوفایی تبلیغ باشد، به شرط اینکه از هم اکنون به فکر آن باشیم و برنامه داشته باشیم. همانطور که اگر قدر ندانیم، ممکن است تبدیل به تهدید شود.
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#پساکرونا
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 طلبه حوزه خواهران:
سلام
کرونا ویروس میتوانست فرصتی باشد تا دید بعضی از آقایان و خانم های مسئول حوزوی را نسبت به فضای مجازی و تبلیغ در آن تغییر دهد.
در حوزه های علمیه خواهران بعضی از مسئولین دیدشان منحصر در کوثر نت بود. در حالی که کوثر نت ویژه طلاب است و دیگران نمیتوانن از آن استفاده نمایند.
خب الان که طلاب نمیتوانند به مساجد و جلسات خانگی بروند و با توجه به ولنگاری در فضای مجازی و استفاده بیش از حد نوجوانان و جوانان از فضای سایبری، دقیقا طلاب و مبلغین محترم چه نقشی ایفا میکنند؟
بله تعدادی از طلاب در فضای مجازی به تبلیغ مشغول هستند؛ اما آیا با توجه به حجم بالای تبلیغات دشمن و قبح زدایی از گناه، اسلام هراسی و... اینمیزان فعالیت ها کافی است؟
#نظر_اعضا
#تبلیغ_کرونایی_رمضان
#تبلیغ_مجازی
@Manahejj
🌀 اوضاع فرهنگی روزهای کرونایی
🖋 محمد حقپرست
🔹 از دور که می آمدم، چندتا موتور و دوچرخه و ماشین را در یکجا دیدم. با خودم گفتم: چه خبر شده؟ این صحنه را قبلا روبروی باشگاه ها و قهوه خانه ها دیده بودم اما اینها که الان تعطیل هستند. پس مردم در این شرایط کرونایی برای چه جمع شده اند؟
نزدیک که شدم، دیدم کلوپ فیلم و سریال است. پانزده نفر داخل مغازه بودند تا فیلم کرایه کنند.
🔹 چند دقیقهای روبروی کلوپی توقف کردم و اوضاع را بررسی می کردم. بنظر چند نتیجه داشت:
1. هر نفری که بیرون می آمد، یکی دو نفر دیگر داخل می رفتند.
2. نگاهی به پوستر فیلمها و سریالهای خانگی جدید انداختم: هزارتو، معکوس، دل، مطرب و منطقه پرواز.
3. اکثرا مشتری مطرب و دل از فیلمهای ایرانی بودند و منطقه پرواز مشتری کمتری داشت.
4. فیلمهای خارجی و مخصوصا آمریکایی، خواهان بیشتری داشتند.
5. سن اکثر مشتریها، نوجوان و جوان بود (13-25).
6. فروشنده، هر نوع فیلمی را به هرکسی می داد و کاری به سن و سال مشتری نداشت.
🔹 به بهانه گرفتن فیلم منطقه پرواز رفتم داخل و با فروشنده گرم گرفتم. پرسیدم: تقاضای در این ایام چطور است؟ گفت: تقاضا #چهار_برابر قبل از کرونا شده و اکثرا فیلم آمریکایی می خواهند.
🔻 راستی چقدر مذاق و سلیقه ایرانی ها عوض شده است. چقدر جای خالی فیلمهای ارزشی خالی است. چند سال باید کار فرهنگی کنیم تا رسوبات فیلمهای مخرب را از بین ببریم؟
#جهاد_رسانهای
#کرونا
#فرهنگی
@Manahejj
🌀 نتیجه تحقیقات مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی
⏱ نمازگزاران ۸ دقیقه از اول اذان صبح صبر کنند
مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی برای موضوع فجر صادق و وقت نماز صبح با حضور کارشناسان خود تحقیق میدانی را انجام داده و به این نتیجه رسیده است که نمازگزاران برای اقامه نماز صبح باید ۸ دقیقه از اول اذان صبح صبر نمایند و سپس نماز خود را بخوانند.
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj
🌀 اولین سالگرد دیدار رمضانی حضرت آقا با طلاب
🔹 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز (چهارشنبه) مورخ ٩٨/٢/١٨ با دو هزار نفر از طلاب سراسر کشور، فضلا، اساتید و مدیران حوزههای علمیه، دیدار داشتند.
🔹 مرور بیانات مهم رهبر معظم جهت تحقق اوامر و منویات ایشان برای طلاب، لازم و ضروری است.
📌 لینک متن کامل بیانات امام خامنهای:
🌐 b2n.ir/Rahbari
#امام_حوزه
@Manahejj
🌀 جایگاه روحانیت و دینداری مردم بعد از انقلاب
📝 خط بطلان بر سیاهنمایی بیخبران
💠 امام خامنهای؛ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
🔻 بعضی آقایان تبلیغ میکنند که روحانیّت بعد از تشکیل جمهوری اسلامی سقوط کرد!!
📌 پاسخ امام خامنهای در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@Manahejj
🌀 جایگاه روحانیت و دینداری مردم بعد از انقلاب
📝 خط بطلان بر سیاهنمایی بیخبران
💠 امام خامنهای؛ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
🔻 بعضی آقایان تبلیغ میکنند که روحانیّت بعد از تشکیل جمهوری اسلامی سقوط کرد!! ابداً، این حرفها چیست؟
🔹 [آن دوران] روحانی را در کوچه و خیابان مسخره میکردند. بنده در ایستگاه راهآهن مشهد [ایستاده بودم که] چند نفر جوان رد میشدند، به طور علنی و صریح -آن وقت بنده یک طلبهای بودم، مدرّس رسائل و مکاسب بودم در حوزهی مشهد- بنا کردند اهانت کردن به ما، مسخره کردن، هِرهِر خندیدن؛ چه کار میتوانستیم بکنیم؛ با خودم گفتم که این ممکن است سواد خواندن و نوشتن درست هم نداشته باشد [امّا] من مدرّس حوزهام؛ این وضعیّتِ نظم اجتماعی آن روز [بود].
🔹 امروز با این همه حملهای که علیه روحانیّت دارد میشود در دستگاههای تبلیغاتی و مانند اینها، ببینید [استقبال] مردم را، ببینید نمازهای جماعت را، ببینید پای منبرها را؛ هیچ وقت، هیچ وقت در هیچ شهری، در هیچ جلسهی منبری، اجتماعاتی که امروز پای این منبرها شما مشاهده میکنید وجود نداشت -نه اینکه [اصلاً] وجود نداشت؛ یکدهمِ این هم وجود نداشت- در مشهد، اصفهان، تهران، و جاهای دیگر؛ ما خب در مجالس بودیم؛ هم خود ما منبر میرفتیم، هم منبرهای منبریهای بزرگ را میدیدیم؛ این اجتماعاتی که امروز پای منبرها تشکیل میشود، که غالباً هم جوانند، وجود نداشت؛ نمازهای جماعت همین جور، وجوهات [همین جور]؛ پول ملاک خوبی است دیگر!
🔹 امروز وضع مردم هم از لحاظ مالی خوب نیست امّا میآیند وجوهات میدهند؛ به ما، به مراجع دیگر وجوهات میدهند؛ یعنی مردم متدیّنند، در میدان دینند؛ این حرفها چیست؟ روحانیّت محترم است، روحانیّت مورد اعتماد است. اینها واقعیّاتی است که وجود دارد. خب #سیاه_نمایی و حرفهای بیربط هم علیه همهی این حرفها گاهی زده میشود؛ #بدون_تحقیق_میدانی، بدون ملاحظه، بدون هیچ معیار و ملاک علمی، یک چیزهایی گفته میشود که حرفهای غلطی است، یک عدّه هم باور میکنند؛ لکن واقعیّت این است که بنده عرض کردم و این، آن وقت وظیفهی حوزهها را سنگین میکند.
📌 مناهج:
👈🏻 آمار غلط درباره سقوط جایگاه روحانیت و فاصله گرفتن مردم از تدین، از سوی دو دسته ترویج و تبلیغ میشود:
1⃣ سکولارها
2⃣ افراد دلسوز اما ظاهربین و بیخبر از وقایع
🔸 از دسته اول توقع و انتظاری نیست؛ اما از طیف دوم انتظار میرود بدون اطلاع دقیق و مطالعات میدانی، آمارهای نجومی و فضایی ندهند؛ چراکه در واقع بجای درست کردن ابروی انقلاب، انگشت در چشم انقلاب و حوزه علمیه میکنند.
🔸 وقتی به عدهای گفته میشود چرا سیاهنمایی میکنید؟ میگویند واقعیت جامعه و فضای موجود حوزه و روحانیت سیاه است و ما فقط واقعنمایی میکنیم!!
دریغ از یک آمار مبتنی بر اطلاع صحیح و شیوه علمی آمارگیری...
البته گاهی بجای آمار، شانتاژ رسانهای میکنند؛ ولی واقعیت، چیز دیگری است...
✅ #فقاهت حقیقی در افرادی تبلور دارد که همه ابعاد نظری و میدانی یک مسأله را مورد توجه قرار دهند و به دور از هیجانات کاذب، ابراز نظر کنند.
@Manahejj
🌀 روایت مرحوم آیتالله سیدجعفر کریمی از شورای افتای آیتالله العظمی خامنهای
🔹 اگر کسی بتواند جهتگیری قضایای فقهیه، قضایای کلامیه و قضایای فلسفیه را درک کند، در تشخیص مسائل موفقتر خواهد بود. از خصائص رهبر معظم انقلاب که این مسئله را مردم و خواص ما نمیدانند، حتی اگر جسارت نباشد، بزرگان و فضلا هم نمیدانند، درک ویژه ایشان از جهتگیری قضایا است.
🔹 ما در طول این مدت که در این جلسه شورای افتاء در خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم، آقایانی که در آن جلسه بودند و صحبت میکردند، همه از فضلا و علما بودند. مطلبی را که رهبر معظم انقلاب اظهار میکردند، آن جهتگیری واقعی آن قصه را بدانگونه که باید فهمید، ایشان بیشتر از دیگران میفهمیدند و بالاتر از دیگران میفهمیدند که فکر دیگران به آنجا نمیرسید.
📌 پ.ن:
آیتالله سیدجعفر کریمی در گفتگویی که در سال ۹۲ انجام گرفته، جزئیات جلسه شورای افتاء حضرت آیتالله خامنهای را تبیین کرده است.
🔗مطالعه متن کامل گفتگو:
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=45272
#فقاهت_متکامل
@Manahejj
🌀 استخوان عبرت کسروی
📝 به بهانه تحرکات اخیر یک خبرنگار نفوذی
🖋 علی مهدوی
🔹 اخیرا #نفوذی آشنا در حوزه علمیه، تحرکات جدیدی را آغاز کرده است؛ هدف اصلی وی تخریب چهرههای انقلابی است؛ تا -به خیال خود- از رهگذر آن بتواند در مسیر حرکت حوزه انقلابی، خلل و تفرقهای ایجاد کند. یکی از اهداف اخیر او تخریب وجههی حجتالاسلام نبوی «معاون تبلیغ حوزههای علمیه» است. برای تخریب ایشان، از شانتاژ رسانهای، نامه نگاری، تهمتپراکنی و... دریغ نمیکند؛ کما اینکه پیش از این هم برای تخریب آیتالله مصباح یزدی و استاد میرباقری و دیگرانی که در لیست داشته هم تمام تلاش بیثمرش را کرده است.
🔻 اما این خبرنگار نفوذی که مأموریت و فیش حقوقیاش از تهران، صادر میشود لازم است چند نکته را بداند:
1⃣ بدان حوزه انقلابی، با کارزارهای کثیف سیاستزدهای که قبلا برای آن قلم میزدی و یا حتی با دفتر تحکیم وحدت که برایش گریبان چاک میکردی تا امثال آقاجری را از منجلاب نجات دهی بسیار تفاوت دارد.
2⃣ کسی میتواند وارد بازی نفاق در حوزه علمیه شود که علاوه بر تن کردن پیراهن یقه آخوندی و دست کردن انگشتر و گذاشتن محاسن، گذشته ی پاک و بهظاهر طاهری داشته باشد؛ تقدسمآبی و دم زدن از اهداف مقدس در حوزه علمیه برای برخی ها مثل لاف زدن گربه از توبه و صرف نظر کردن از دستدرازی به گوشت صاحبخانه است.
3⃣ جوّ حاکم بر حوزه علمیهی امروز، با غوغاسالاری و شانتاژ و فریب و دروغ و تزویر، تغییرناپذیر است؛ به آنهایی که مافوق تو هستند و طمع کردند با این کارها، راه به جایی ببرند بگو: زهی خیال باطل.
4⃣ تلاش بیهوده نکن؛ بلکه با هر سخن و هر توییت، فقط خود را رسواتر و شخصیت عصبی خود را عیانتر میکنی؛ ولو گاهی خیلی سعی کنی خود را آدمی آرام و اخلاقی نشان بدهی...
5⃣ استخوان کسرویها در این حوزه علمیه خرد شد و تلاششان ناکام ماند؛ خرده خبرنگاران نفوذی که رسواتر از همیشهاند...
#خبرنگار_نفوذی
#نفوذی_آشنا
#ناآشنا_با_حوزه
@Manahejj