فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀گلایه آیت الله مصباح از بی توجهی به بخش زیادی از آیات و روایات در #حوزه_علمیه
🔻منابع ما در بعضی مسائل از بسیاری از ابواب #فقه بیشتر است.
در #مکاسب کم تر از انگشتان دست از #آیات_قرآن استفاده شده، با این حال یک فقه قوی داریم. چون روی آن کار شده.
🔻آنوقت ده ها آیه در رابطه با #مسائل_اخلاقی_و_خانوادگی داریم که سراغشان نمی رویم.
#علما
#مناهج
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 ضعف اصلی حوزه علمیه و نهادهای تبلیغی 📝 نوروزی که میتواند به حوزه علمیه برنامه محرم و رمضان را بده
🌀 ضعف اصلی در تبلیغ، ندانستن سؤال مخاطب
🔺 عدم آگاهی به نیاز مخاطب، چه بسا تمام زحمات و هزینهها را بر باد دهد. مضاف بر آن اعتبار روحانیت را مورد خدشه قرار میدهد.
#تلخند
#مناهج
@Manahejj
🌀 کمک به گرفتارانی مانند سیل زدگان از بهترین عبادات است ...
🔹 ... به هر حال، واقعنگرى و واقعبينى انسان را متوجه اين امر مىكند كه در اين دنيا گرفتارىهاى زيادى براى همه انسانها پيش مىآيد و فقط نوع، شكل و زمان آن با يكديگر فرق مىكند؛
🔸گاهى بيمارى، فقر و گرفتارى است، گاهى از دست دادن عزيزى است، گاهى هم بلاهاى اجتماعى مانند زلزله، سيل و طوفان است.
🔹مسلّماً كمك كردن به چنين كسانى كه مبتلا به چنين غم و اندوههايى شدهاند و از انجام وظايف خود بازماندهاند و در نهايت، شاد كردن آنها از بهترين عبادات است.
📌کتاب پندهای امام صادق (ع) به رهجویان صادق، آیت الله مصباح، ص 133
دوستان مصباح
#سیل_گلستان_مازندران
#خدمات_اجتماعی
#مناهج
@Manahejj
🌀واکنش های حوزوی به #سیل_گلستان_مازندران / ۴
🔰 اجازه اختصاص نصف سهم امام به سیل زدگان، توسط آیت الله العظمی سیستانی
🔰 کمک ۲۵۰ میلیون تومانی آیتالله مکارم شیرازی به سیلزدگان شمال کشور
🔰 آماده باش ۱۰۰۰ روحانی جهادی برای امدادرسانی به مردم سیلزده
🔰 طلاب مازندرانی مقیم قم در قالب گروه های تبلیغی به کمک هم استانی های خود در مناطق سیل زده شتافتند.
#خدمات_اجتماعی
#مناهج
@Manahejj
🌀 چالش گیم و کاردستی
📖 داستانک عید
🖋 علی مهدوی
امروز اول فروردین هست و طبق رسم هرسال کل فامیل منزل بی بی جمع میشوند. بی بی بزرگ فامیل هست و احترامش برای همه ما واجب. بچهها هر سال منتظر چنین روزی هستند تا بی بی قرآن را باز کنه و آن اسکناسهای تا نخورده و خوشبو را به صغیر و کبیر فامیل بدهد.
محاسنم را شانه و عطر زدم. بچهها هم حاضر شدند و راهی شدیم. به منزل بی بی که رسیدیم بیشتر فامیل جمع بودند. داییها و خالهها تا چشمشون به ما افتاد سریع آمدند استقبال. بعضیها را پارسال همینجا دیده بودیم و برخی را هم چند ماه پیش. بی بی صلواتی چاق کرد و من را با سلام و صلوات بالای مجلس نشاندند. دایی رضا که دایی بزرگتر هست گفت: خدا را شکر آشیخ کریم رفتی حوزه و فامیل ما هم یه روحانی پیدا کرد.
یک کم که سلام احوالپرسیها سرد شد و دیگر همه فامیل جمع شده بودند؛ در تدارک باز کردن سر صحبت درباره شعار سال و یک سری مطالب لازم برای فامیل بودم که آقا حامد، شوهر خاله اکرم گفت: تلویزیون را روشن کنید که تکرار سریال... را الان پخش میکنه.
حواس جماعت هم رفت به سمت تلویزیون؛ خلاصه دیدم حداقل تا آخر فیلم، فضا از کنترل اسلام و روحانیت خارج است. نگاهی به دور و بر کردم چشمم به بچهها افتاد. همه گعده کرده بودند توی ایوان و حسابی با هیجان دور هم جمع شده بودند و گاهی هوار میکشیدند.
پا شدم؛ عبا و عمامه را گذاشتم کنج طاقچه و با عرقچین و دشداشهای که تن داشتم رفتم سراغ بچهها. هر کدام یک گوشی و بعضی تبلت دستشان بود؛ نگاه انداختم دیدم همه در یک بازی شرکت دارند؛ به قول امروزیها بازی چند نفره تحت شبکه(نت).
چیزی نگفتم. جوری که بفهمند منم هستم کنارشون، ایستادم و تماشا کردم. حمید تا فهمید من بالا سرش هستم گفت: عه... شیخ کریم شمایی؟ ببین چه بازی خفنی پیدا کردیم؟
لبخندی زدم و گفتم خب بسلامتی. یک دفعه مسعود با داد از جا پرید و شروع کرد دعوا کردن با کاظم: مگه بهت نمیگم از این طرف بیا؛ مگه نمیگم شلیک کن... اه الکی الکی باختیم. آخه حواست...
دیدم الان جو متشنج میشود، وارد شدم و گفتم: آقا مسعود!
با اخمی که روی فرم صورتش خشکیده بود برگشت به سمت من و گفت: بله شیخ کریم.
گفتم: شما هدفت از این بازی چی هست؟
گفت: خب سرگرمی و تفریح
گفتم: خب آقا مسعود گل، الان که داری ناراحتی میکنی و داد میزنی به هدفت رسیدی؟!
آرام آرام ابروهایش بالا رفت؛ سرش را خاراند و مِن مِنکنان گفت: خب...خب تقصیر کاظمه دیگه... اگه حواسشو جمع میکرد تیم ما نمیباخت.
گفتم: یعنی فقط وقتی برنده باشی سرگرمی؟! خب اینجوری بالاخره کسی که برنده نمیشه همیشه باید اعصابش خرد باشه و ناراحت.
کاظم پرید وسط حرف و گفت: مسعود همیشه داد میزنه.
مسعود هم که خیلی بدش آمده بود که کاظم پیش من خرابش کرده بود گفت: نه اینکه خودت داد نمیزنی و همیشه خوش اخلاقی! فقط تو خوبی...
دیدم باز دعوا بالا گرفت. گفتم بچهها شما هر روز بازی یا به قول خودتون گیم میزنید؟
همگی گفتند: خب معلومه.
گفتم: روزی چقدر؟ یکی گفت دو ساعت یکی گفت سه ساعت یکی گفت مشقامو که نوشتم دیگه فقط تا شب بازی میکنم...
گفتم: یعنی شما این همه بازی میکنید؟ میدونید رییس یکی از بزرگترین شرکتهای بازی به دخترش چقدر در روز اجازه میده بازی کنه؟
مسعود گفت: خب معلومه. بابای آدم رییس یه کمپانی گیم باشه، فک کنم دیگه مدرسه هم نره و فقط انواع بازیها را باباش براش ببره تا تست بگیره کدوم بازی جذابتره برای فروش.
کاظم و بقیه بچهها هم شروع کردند به خیالپردازی: وای ای کاش بابای منم کمپانی گیم داشت... آخ اگه من اون بازی گرونه را که هفته پیش بهت گفتم داشتم...
بلند خندیدم و گفتم: نه بچه ها... به دخترش گفته حق نداری در روز بیش از ۴۵ دقیقه بازی کنی.
بچهها که تعجب کرده بودند و هوش از سرشون پریده بود گفتند: نعع! چراا؟! ۴۵ دقیقه که اصلا چیزی نیست. تا آدم میخواد بفهمه بازی چیه تموم شده.
گفتم: چون میدونه بازی زیاد آدمو معتاد میکنه.
مسعود: یعنی شیخ کریم اینایی که معتادن چون گیم بازی کردند معتاد شدند؟
خندم گرفت، دست روی سرش کشیدم و گفتم: معتاد گیم؛ یعنی اگه یه روز گیم بازی نکنند حالشون خیلی بد و عصبی و ناراحتند. تازه از لحاظ هوش و حافظه هم بچههای ضعیفی میشند؛ و خیلی آسیبهای بد دیگه که بازی داره.
کاظم گفت: یعنی اون رییس شرکته برای همین نمیذاره دخترش زیاد گیم بزنه؟
مسعود گفت: دختر بیچاره گرفتار چه پدری شده.
کاظم گفت: ولی من دیگه خیلی کمتر بازی میکنم. یادمه پارسال کاردستی برامون ساختی شیخ کریم، تا آخر عید به بچههای فامیل یاد دادم و کلی هم کیف کردیم.
مسعود: شیخ کریم، واقعا؟! چه کاردستیهایی بلدید؟ یاد من هم میدید؟
دستی روی محاسنم کشیدم و گفتم: چراکه نه! فقط برو از بیبی، اجازه بگیر و حوض رو آب کن و بذار وسط حیاط.
🔻ادامه در پست بعد...
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@Manahejj
کاظم: مگه قراره آببازی کنیم؟! پس کاردستی؟
- گفتم قراره کاردستیو به آب بندازیم.
همه بچهها باهم هورا کشیدند.
من هم رفتم کیفم را آوردم و یک دسته کاغذ بزرگ که برای کاردستی نگهداشته بودم را بیرون آوردم.
تا نماز ظهر مشغول ساختن قایق و بازی بودیم.
موقع نماز از بس بچهها میخندیدند و خوشحال بودند، بزرگترها متعجب بودند و براشون سؤال بود چی شده بچهها از لاک خودشون بیرون آمدند.
قبل اینکه حواسها پرت بشه و پچپچها شروع، نیت کردم و قامت بستم:
اللهاکبر...
#داستانک
#مناهج
@Manahejj
🌀چرا آخوندهای تلویزیون کودن اند؟
🖋عطا یاوری
🔻حماقت ویژگی مشترک اکثر آخوندهایی ست که در سینما و تلویزیون نمایش داده می شود. این شب ها تلویزیون جمهوری اسلامی، حکومتی که مخالفانش آن را #حکومت_آخوندی می دانند، آخوندی را به نمایش گذاشته که رفتارهایی به دور از رفتارهای مردم عادی دارد. حاج آقای افشه که بارها مورد تمسخر دیگران در فیلم قرار میگیرد هم وکیل دادگستری ست و هم داور فوتبال. تا دلتان بخواهد رفتارهای احمقانه دارد؛ از داد و هوار وسط صحبت دیگران تا تعارف بیسکویت افتاده در چایی اش به مهمان.
🔻مردم ایران این روزها چه آخوندهایی در تلویزیون می بینند؟ آنهایی که تا کمر در گل فرو رفته اند تا بلکه قدری از دردهای #سیل_زده_گان بکاهند یا آنی که وکیل یک صادرکننده است و به شدت کودن؟
🔻نگارنده از صداوسیما به عنوان سرباز خط مقدم جنگ رسانه ای همواره دفاع کرده و بسیاری از نقدها را در پازل جنگ رسانه ای می داند اما با این گل به خودی ها چه میتوان کرد؟ این همه #تصویرسازی_غلط و مغرضانه از روحانیت را چطور میتوان توجیه کرد؟ آن هم در روزهایی که تعداد زیادی از روحانیون در میان مردم سیل زده بیل به دست گرفته اند و مشغول خدمت رسانی اند.
#تبلیغ_علیه_روحانیت
#روحانیت_در_رسانه
#مناهج
@Manahejj
🌀 آخوندهایی که ممنوع التصویرند!
🖋 عطا یاوری
1. عموم مردم تصویر درستی از #روحانیت ندارند، یعنی تصویری از همه ابعاد شخصیت و زندگی این قشر ندارند. روحانیون را یا روی منبر دیدهاند که اقتضای منبر حرفهای علمی و کاملا جدی است، یا در نماز جماعت که باز هم چیزی از این تصویر گیر کسی نمیآید، یا در خیابان و پشت فرمان ماشین که باز هم چون گفتگویی در میان نیست، تصویری مبهم به مخاطبان منتقل میشود.
2. حتی آنهایی که در اقوامشان یک #روحانی دارند و فرصت بیشتری برای تعامل با این قشر دارند هم تصویر واضحی از این افراد در ذهن ندارند و عموما چیزهایی بر اساس برداشتهای شخصی به آنها نسبت میدهند.
3. حالا که تصویر مشخصی از این افراد نیست، فضا برای #دروغسازی و #برچسبزنی فراهم میشود. از دورۀ اول #پهلوی تا چهل سال بعد از #جمهوری_اسلامی ، تبلیغات علیه روحانیت ادامه دارد؛ یک روزی این قشر مایۀ بدشانسی و بدبیاری بودند و حالا عامل بدبختی و #گرانی و هزار مشکل دیگر. این وسط حوزه نشسته و حتی نمیداند مردم دربارۀ آن چگونه میاندیشند و چه میگویند.
4. اگر #حوزه به فکر معرفی خودش نیفتد و کاری برای نشان دادن چهرۀ واقعی روحانیت نکند، کار به دست نااهلان میافتد.
5. به تولیدات تصویری نگاه کنید و ببینید چه کسانی در نقش روحانی بازی میکنند و چه رفتارهایی دارند؛ عموماً بازیگرانِ نقشهای طنز را در این لباس به کار میگیرند و رفتارهایی شبیه به انسانهای کودن و عمیقاً دور از رفتارهای عادی مردم، از روحانیون به نمایش میگذارند.
6. کمتر محصولی در دفاع از #لباس_روحانیت و دارندگان آن تابحال ساخته شده و غیر از چند فیلم و یک سریال که آنها هم حالتی خنثی دارند، بقیه محصولات علیه این لباس بودهاند و به تمسخر و تنزل آن پرداختهاند.
7. فیلمها و سریالها، بخش خوب و قابل تحمل ماجرا هستند؛ سری به #فضای_مجازی بزنید تا تصاویر و کلیپهای زنندهای ببینید که حال هر کسی را از این قشر به هم میزند.
8. به همۀ اینها سوء عملکردهای بعضی از صاحبان لباس روحانیت را هم اضافه کنید تا چاقو خوردنها و فحش و ناسزاها قابل درکتر باشد.
9. باید #حوزۀ_علمیه هم مانند نیروی انتظامی برای فیلمهایی که میخواهند از این لباس استفاده کنند، مجوز صادر کند و ساخت فیلمهایی با نقش روحانی بدون مجوز حوزه امکانپذیر نباشد. این لباس کمتر از لباس نیروی انتظامی نیست.
10. یک سری اقدامات ایجابی هم لازم است؛ مانند ساخت مستند از زندگی طلاب، برنامههای گفتگومحور و از این قبیل تا به مردم روحانیت واقعی نشان داده شود.
#روحانیت_در_رسانه
#مناهج
@Manahejj
🌀 لزوم تأمین معیشت طلاب مستعد
▫️ آیتالله شبیری زنجانی
🔹آیتالله شبیری زنجانی در این دیدار با آیتالله اعرافی، خواستار توجه ویژه مدیریت حوزه به طلاب مستعد شدند و افزودند:
🔹علمای سابق نسبت به طلاب مستعد اهتمام ویژهای داشتند اما الان برخی از طلبههای مستعد به خاطر مشکلات مالی از درس و تحقیق باز میمانند.
1⃣ مرحوم آقای مطهری به خاطر مشکل مالی از قم به تهران رفت. ممکن است بگوییم از او در تهران استفاده شد؛ اما با این استعدادی که ایشان داشت، اگر در قم میماند شاید موفقیت بالاتری داشت.
2⃣ میرزای شیرازی خرج سالیانه مرحوم #آخوند را میدادند. نسبت به طلاب با استعداد سرمایهگذاری خاصی داشتهاند.
3⃣ مرحوم حاج آقا رضا زنجانی میگفت به مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حایری گفتم نظر شما درباره «آسید محمد تقی خوانساری» چیست؟ ایشان گفتند علماً و عملاً نظیر او در حوزه وجود ندارد. گفتم بر اثر استیصال میخواهد کاسبی کند. ایشان برای آقای خوانساری شهریه ویژه قرار میدهد.
خبرگزاری حوزه
#مرجعیت
#معیشت_طلاب
#مناهج
@Manahejj
🌀 ویژهنامه سالروز درگذشت آیتالله العظمی #بروجردی
1⃣ زندگینامه و دستاوردها
2⃣ فراز و فرود ورود در سیاست
3⃣ چرایی ترس آیتالله بروجردی از ورود در سیاست
4⃣ تفاوت آیتالله بروجردی با آیتالله کاشانی
5⃣ #غیبت امام خمینی در تشییع آیتالله بروجردی
6⃣ طلوع خمینی، سرآغاز تحولی عظیم
📣 مطالب ویژهنامه به مرور منتشر میشود.
👇👇👇👇
#مرجعیت
#مناهج
@Manahejj
🌀کوتاه و خواندنی از آیت الله بروجردی
1⃣ زندگینامه و دستاوردها
🔰مرجعیت
🔻آیت الله بروجردی از شاگردان آخوند خراسانی بود که بعد از بازگشت از نجف در بروجرد ساکن شد.
🔻چند سال پس از درگذشت عبدالکریم حائری یزدی به دعوت مراجع سه گانه (حجت، خوانساری، صدر) به قم آمد و ریاست حوزه علمیه قم را بر عهده گرفت.
🔻پس از درگذشت سید ابوالحسن اصفهانی، ایشان مهمترین مرجع شیعیان بود و در دهه ۱۳۳۰ش مرجع عام شیعیان محسوب میشد.
🔰زعامت
🔻در دوران آیت الله بروجردی حوزه علمیه قم گسترش و تعداد طلاب افزایش زیادی یافت.
🔻با حمایتهای ایشان آثار حدیثی و فقهی متعددی احیاء و منتشر شد. مجموعه بزرگ جامع احادیث الشیعه تحت نظر او تدوین شد.
🔰تقریب
🔻آیتالله بروجردی به تقریب مذاهب اسلامی اهمیت میداد و در این راستا نمایندهای برای عضویت در دارالتقریب به مصر فرستاد.
🔻فتوای معروف محمود شلتوت برای به رسمیت شناخته شدن فقه شیعه نزد اهل سنت نتیجه فعالیتهای آیتالله بروجردی بود.
🔰 مهم ترین اقدامات
🔻اعزام مبلغ به مناطق مختلف ایران و خارج کشور
🔻ایجاد مراکز بزرگ علمی و مذهبی
🔻ساخت مساجد و مدارس در ایران و کشورهای مختلف
🔻درخواست برای گنجاندن درس تعلیمات دینی در دوره ابتدایی مدارس ایران
#ویژهنامه_آیتالله_بروجردی
#مناهج
@Manahejj