هدایت شده از KHAMENEI.IR
🚨بصورت زنده
🔰سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب روز نیمه شعبان برگزار خواهد شد
🔻حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی روز پنجشنبه، ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ مصادف با نیمهی شعبان، سالروز ولادت باسعادت قائم آل محمد (عجل الله تعالی فرجه الشریف) با ملت شریف ایران مستقیم سخن خواهند گفت.
🔸️سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب ساعت ۱۱ صبح از شبکههای رسانهی ملی و همچنین از پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR و حسابهای اینستاگرام و توئیتر این پایگاه به زبانهای مختلف و بصورت زنده پخش خواهد شد.
@Khamenei_ir
🌀 پاسخ حضرت آیت الله مصباح یزدی به درخواست موعظه یکی از جوانان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
حضرت آیت الله مصباح یزدی!
با عرض سلام و ارادت خدمت حضرتعالی لطفاً با دستخط مبارک اینجانب را موعظه و نصیحت فرمائید.
با عرض ارادت و احترام مجدد
🔹پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
آسانترین، شیرینترین و مفیدترین کاری که میشناسم توجّه به وجود مقدّس ولیّعصر عجّل الله فرجه است.
محمد تقی مصباح یزدی
#دستخط
@mesbahyazdi_ir
@Manahejj
🌀 ثبتنام حضوری دفتر شهریه آیتالله سیستانی برای واریز شهریه!!
🔹 طی دو ماه گذشته دفاتر آیات عظام وحید خراسانی و صافی گلپایگانی که شهریه حضوری پرداخت میکردند، شهریه طلاب را به حساب بانکی طلاب واریز نمودند.
🔹 اما دفتر آیتالله سیستانی بجای دریافت اطلاعات بانکی طلاب بصورت سیستمی و هماهنگی با نهادهای مربوط، اقدام به دریافت اطلاعات حساب طلاب، بصورت حضوری نموده است!!
🔹 برای این اقدام، هرچند گفته شده است رعایت مسائل بهداشتی شود، اما واقعا تجمع طلاب در دفتر شهریه خطری در بر نخواهد داشت؟!
📌 از حجت الاسلام شهرستانی تقاضا میشود اطلاعات بانکی طلاب را همچون دیگر دفاتر شهریه کسب کنند نه با فراخوان و تجمع طلاب.
#شهریه
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 تبلیغ و کرونا
🖋 حجتالاسلام محمود محققیان
🔹 با ظهور ویروس منحوس کرونا و عمل بر اساس مصلحت، مراسمات مذهبی تعطیل و تبلیغ نوروزی بسیاری از طلاب و مبلغین لغو گردید.
‼️ با ادامه این وضعیت شاید تبلیغ ماه مبارک رمضان هم دچار مشکل شود و این میتواند از نظر روحی و معنوی خسارات زیادی به مردم و مومنان و مبلغین محترم وارد کند.
🔹 هر سال هزاران طلبه مبلغ با حرکت تبلیغی خود مانع بسیاری از مفاسد و مشکلات و باعث بسیاری از خیرات و تبرعات بودند و این فرصت عظیم در حال از دست رفتن است.
🔻 مسئولین سازمانهای عریض و طویل مرتبط با این موضوع خطیر نباید به سادگی از این موضوع عبور کنند و نباید با بیعملی و منفعلانه منتظر بمانند تا این فرصت از دست برود و بعد همه چیز به گردن از مو باریک تر کرونا بیافتد.
🔹 طرحی بریزید و نگذارید در این موقعیت خاص طلاب و مبلغین در خانه ها حبس و مردم و محیط های مذهبی محروم بمانند.
راهی بیابید تا با رعایت تمام دستورات بهداشتی، فعالیت های تبلیغی با روش های جدید ادامه یابد.
قالب ها را عوض کنیم تا اصل از بین نرود.
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#مناهج
@Manahejj
🌀 تعطیلی اعزام مبلغین
📝 اجرای طرحهای جایگزین برای ماه مبارک رمضان
🔻 گسترش تبلیغ دین در فضای مجازی و حضور نخبگان تبلیغ در رسانه ملی
🔹 معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از تعطیلی اعزام مبلغان در ماه مبارک رمضان ۹۹ به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا و اجرای طرح های جایگزین این دفتر در ماه میهمانی خدا خبر داد.
👈 مشروح خبر در:
dte.bz/nrhVd
🌐 تبلیغ نیوز
📌 نظرات خود را برای مناهج ارسال کنید.
〰〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#تعطیلی_اعزام_مبلغین
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 سهم تعطیلی حرم ها و زیارتگاهها در انتشار کرونا
🎥 از ستاد ملی مبارزه با کرونا
❓ با وجود این آمار آیا باز هم حرمها و مساجد مهم باید تعطیل بمانند؟
❓ نهادهای حوزوی و تبلیغی بجای رویکرد منفعلانه نباید با ستاد ملی مبارزه با کرونا جلسات جدی داشته باشند و با تعیین پروتکلهای لازم بهداشتی، مساجد و حرمها را بازگشایی کنند؟
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
@Manahejj
🌀 سهم حرمها و مساجد در فاصلهگذاری هوشمند
📝 انفعال عجیب نهادهای حوزوی
🖋 علی مهدوی
🔹 روزهای میانی ماه شعبان سپری شده است و ماه مبارک رمضان پیش روی ماست؛ اما رمضان امسال نه مثل همیشه و هر سال است.
ویروس منحوس کرونا، اعتکاف رجبیه و مناجات شعبانیه در مساجد و حرمها را به تعطیلی کشانید و مراسمات رمضانی و لیالی قدر و رزمایش جهانی روز قدس را نشانه رفته است.
🔹 تا پیش از این، بررسیهای احتمالی ستاد ملی مبارزه با کرونا و گمانه زنیهای گسترده رسانهها، خبر از سهم بسزای حرمها و مساجد در شیوع کوئید 19 داشت؛ اما امروز با بررسیهای آماری و تحلیلهای دقیق متخصصان ستاد ملی مبارزه با کرونا، روشن شده که اماکن مذهبی حتی به صورت بالقوه زیر یک درصد امکان شیوع و ابتلا دارند.
این آمار رسمی، باید توجه مراکز مهم حوزوی را به خود جلب کند تا با همکاری ستاد ملی مبارزه با کرونا، از ادامه تعطیلی حرمهای سهگانه و زیارتگاههای محوری و مساجد بزرگ شهرها در ماه مبارک رمضان جلوگیری شود.
🔹 پیش از این نیز در یادداشتی بیان شد که آیا همیشه سادهترین راه، بهترین راه هم هست؟
تصمیم قبلی در روزگار اوج شیوع کرونا درست بود، اما حالا چرا نباید قواعد طرح سراسری فاصله گذاری اجتماعی هوشمند، شامل حرم ها و مساجد نیز بشود؟
براستی ادامه تعطیلی حرمها، مساجد و همچنین لغو اعزام مبلغین برای تبلیغ، خسارتهای زیادی برای عقاید و معارف مردم نخواهد داشت؟
در زمانهای که رسانههای بیگانه با استفاده از نعمت اینترنت در تکتک خانههای شهری و روستایی نفوذ کرده اند، آیا مبلغین دینی و آموزش دیده ما هم به همین وسعت در فضای مجازی حضور دارند که براحتی از تبلیغ حضوری مبلغین صرف نظر کنیم؟
آیا اساسا تبلیغ مجازی جای تبلیغ حضوری و چهره به چهره را میگیرد؟
🔹 آیا بهتر نیست مبلغین دینی، امسال مبلغ سلامت هم باشند؟
آیا نمیتوان راه کارهای مناسبی تدبیر کرد تا هم تبلیغ برقرار باشد و هم سلامت پایدار؟!
قطعا وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا، تا ریشهکنی این ویروس به بسیج نیروهای خودجوش نیاز دارند. بخش مهمی از این توان بسیج میتواند ظرفیت مبلغین دینی باشد. در این صورت هم نکات بهداشتی و هم پاسخ شبهات مردم، در اختیار آنها قرار داده خواهد شد.
🔹 به نظر میرسد اساسیترین مشکل امروز این است که طلاب و مبلغین احساس میکنند نهادهای حوزوی وارد فاز مطالبهگری و شور و مشورت با ستاد ملی مبارزه با کرونا نشدهاند.
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
@Manahejj
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 تأثیر روزهداری بر قدرت دفاعی بدن در ایام کرونا
🎥 دکتر لنکرانی
🔹 روزهداری نه تنها سیستم دفاعی بدن رو تضعیف نمیکنه بلکه امروزه علم ثابت کرده که حذف یک وعده غذایی باعث تقویت سیستم دفاعی بدن میشه.
📌 مناهج:
با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان برخی با تشویش اذهان عمومی سعی میکنند مردم را از روزه داری منصرف کنند.
یکی از وظایف مبلغین و متدینین، بیان حقایق و زدودن شبهات است.
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
@Manahejj
🌀 نامه فرهنگستان علوم پزشکی در خصوص روزه داری در شرایط کرونایی به مراجع عظام تقلید و مسئولان
📝 نتیجه جلسه فرهنگستان علوم پزشکی و مشارکت با مؤسسه موضوعشناسی فقهی
🔹 موضوع روزه داری در بحران ویروس کرونا در جلسه ای با حضور اساتید متدین دانشگاه ها از تخصص ها و فوق تخصص های مختلف و با مشارکت حجت الاسلام و المسلمین #فلاح_زاده، رئیس موسسه موضوع شناسی فقهی در محل فرهنگستان علوم پزشکی مورد بحث قرار گرفت.
🔹 جمع بندی نظرات جلسه فوق پس از مشورت با وزیر بهداشت و مسئولان ستاد مبارزه با کرونا و تائید آنها برای استحضار مراجع عظام تقلید و مسئولان و هرگونه اقدام مقتضی از سوی آنها ارسال شد.
📌 مناهج:
🔹 تأسیس مؤسسه موضوع شناسی فقهی، برطرفکننده یکی از خلأهای حوزه و جامعه بود؛ که امروز یکی از آن دستاوردها را شاهد بودیم.
🔹 حجتالاسلام فلاحزاده یکی از ثمرات حوزه علمیه است که عمر خود را وقف احکام و ترویج مسائل شرعی نمود و این بنیه علمی را در خود محدود نکرد؛ بلکه با تأسیس این مؤسسه و دیگر اقدامات، سعی در تقویت بنیهی ایمانی جامعه داشت و دارد.
📌 متن کامل نامه دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به مراجع معظم تقلید در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
@Manahejj
🌀 متن کامل نامه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به مراجع معظم تقلید و مسؤولین
📝 روزهداری در بحران ویروس کرونا
🔹 روزهداری ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنجگانه اسلام است که با قصد قربت و بندگی آفریدگار برای تکامل انسان، فریضه واجب برای تمام مسلمانان است. در سال جاری علاوه بر بیماران و مسافرینی که از روزهداری معذورند، با توجه به بحران ویروس کرونا موضوعات خاصی در مورد سلامت انسان در روزهداری ماه مبارک رمضان مطرح می شوند که پرداختن به آنها برای امت اسلامی کشور عزیزمان ضروری است. لازم بذکر است تبعیت محض از توصیههای ستاد مبارزه با بیماری کرونا لازم و ضروری است. پزشکان متفقالقول هستند که نخوردن غذا بطور متناوب مانند روزهداری اسلامی نه تنها عارضهای در افراد سالم ایجاد نمیکند بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخهای التهابی زیانبار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس میشود.
🔹 لذا کلیه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد زیر میتوانند روزه بگیرند:
1⃣ رعایت کلیه توصیه های بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مانند رعایت فاصله های اجتماعی، شستشوی مکرر دست ها، پرهیز از نزدیک شدن به بیماران کرونایی
2⃣ نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر
3⃣ استفاده از نبولایزر و یا جوشاندن آب در ظروف در باز به منظور مرطوب نگه داشتن نسبی محیط منزل
4⃣ کاهش مصرف چای و قهوه و مواد شیرین و افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در فاصله افطار تا سحر
5⃣ پرهیز از محیطهای گرم و خشک
🔹 سالمندان بیش از ۶۵ سال:
در افراد سالمند (۶۵ سال و بیشتر)، عوامل مساعدکننده به ابتلا به بیماری کرونا به ویژه دیابت قندی، افزایش فشار خون، چاقی مفرط، بیماری های قلبی – عروقی، سرطان و بیماری های مزمن ریوی شایع میباشند و درصد قابل توجهی از سالمندان به علت کمی مراقبتهای سلامت، از وجود این بیماری ها در خود بیاطلاعند.
🔹 مبتلایان به بیماری زمینهای:
از طرف دیگر براساس شناخت کنونی ما از ویروس کرونا به نظر میآید که افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، سرطان و یا دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلای شدید به این ویروس هستند.
👈🏻 نظر به اینکه در افراد مسن ابتلا به این ویروس ممکن است باعث نوع شدید بیماری شود، لذا با احتمال ضرر برای آنها توصیه میشود در صورتی که دسترسی به پزشک ندارند علاوه بر رعایت توصیههای بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، آنهایی که مطمئن نیستند روزه برای آنها ضرر ندارد، احتیاطا از انجام این فریضه الهی پرهیز نموده و آن را پس از اطمینان از اتمام همهگیری این بیماری قضا نمایند، مگر این که با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن روزه برای آنها حاصل شود.
👈🏻 افراد دچار لاغری بسیار شدید و چاقی مفرط نیز در فاصلهگذاریها و رعایت توصیههای بهداشتی احتیاط بیشتری نمایند. بیماری دیابت عامل مساعد کننده عمده برای ابتلا به ویروس کرونا است و لذا توصیه میشود فقط آن گروه از بیماران دیابتی اقدام به روزهداری نمایند که سن کمتر از ۶۵ سال داشته و تحت درمان و مراقبت نزدیک پزشک باشند (با رژیم غذایی یا متفورمین، آکاربوز، گلوتاژن و گروه گلیپتین ها (مهارکننده های DDP-4) بوده، قند ناشنای آنها کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر و یا هموگلوبین A1c کمتر از ۷ دارند)، آموزشپذیر و متعهد به پایش منظم قند خون هستند و اصول حفاظتی و پیشگیری توصیهشده ستاد بحران کرونای کشوری را به دقت رعایت مینمایند.
🔹 مبتلایان به فشار خون:
بیماران دچار فشار خون در صورت روزه بگیرند که فشار آنها در کنترل مطلوب یعنی فشار بالا (سیستولیک) کمتر از ۱۴۰ میلی متر جیوه و فشار پایین (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ میلی متر جیوه باشند.
🔹 بیماران پیوند اعضا:
بیمارانی که پیوند اعضاء شدهاند، نباید روزه بگیرند، روزهگرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است.
🔹 دیگر بیمارانی که بیماری زمینهای ندارند:
در بیمارانی که مبتلا به سایر بیماریها هستند و قبلا روزه برای آنها منعی نداشته است، روزهداری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سال های دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخص اقدام نمایند.
🔹 بهبودیافتگان از کرونا:
در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس شده و بهبود یافتهاند، توصیه میشود حداقل تا ۶ هفته اقدام به روزهداری نکنند.
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
@Manahejj
🌀 کرونا یا ویروس معیشت طلاب؟
📝 معیشت طلاب بعد از کرونا، تقريبا هیچ
🖋 ناصر میرزایی
🔹 یک سؤال اساسی از همه نهادهای حوزوی مطرح است:
❓آیا برای معیشت طلاب، آن هم در این وانفسای کرونایی دغدغهای عملی دارند؟
❓ آیا برای این دغدغه، رایزنی و چارهاندیشی هم کردهاند؟
❓آیا این رایزنیها، خروجی عملی و کارآمدی برای طلاب داشته است؟
❓تکلیف این عده از طلاب و خانوادههایشان که استخوانشان زیر چرخ گرانیها خصوصا در شرایط کرونایی خرد میشود چیست؟
❓آیا چون پزشکان و پرستاران و معلمان و... واجب کفایی خود را انجام میدهند، حق داریم بگوییم که حق دریافت حقوق در طول سال و خصوصاً ایام کرونایی ندارند؟
⛔️ برادران مسئول حوزههای علمیه، حتما میدانید احمد الحسنها و تشیع انگلیسی و دگر اندیشان و... در کمین طلاب جوان و بیمعیشت شما دندان تیز کردهاند.
📌 «متن کامل یادداشت در پست بعد»
📌 مناهج:
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را برای #مناهج ارسال کنید:
@Manahejj_Admin
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#معیشت
@Manahejj