امام حسن عسکری (علیه السلام):
در ادب تو همین بس که از آنچه از دیگری نمی پسندی، پرهیز کنی.
بحارالانوار، ج 75،ص 377
#حدیث
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
حضرت_امام_حسن_عسکری_علیه_السلام_علامت_و_نشانه_شیعیان.mp3
6.71M
فایل | #صوتی
💠حجت الاسلام عالی
حضرت امام حسن عسکری علیه السلام علامت و نشانه شیعیان
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
🔴 راه نجات در آخرالزمان در کلام امام حسن عسکری علیه السلام
🔵 امام حسن عسکری (ع) فرمودند:
🌕 کسی در آخرالزمان از هلاکت و نابودی نجات پیدا نمی کند، مگر این که خداوند او را به دعا برای تعجیل فرج و ظهور موفق بگرداند.
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
در این شبهای طولانی بد نیست کمی هم برای مطالعه این مطالب وقت بگذاریم .
حدیث عرض دین توسط حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام خدمت امام هادی علیه السلام
حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) پس از آنكه به خدمت امام هادى(ع) مىرسد و مورد استقبال گرم ايشان واقع مىشود و با جمله «انت ولينا حقا» شخصيت عظيمالشأن او ستوده مىشود، از امام اجازه مىگيرد تا دين خويش را بر ايشان ارائه كند كه اگر دينش مرضى و پسنديده است، تا قيامت بر آن ثابت و استوار بماند. متن كامل اين حديث که در پایگاه اطلاعرسانی حدیث شیعه منتشر شده چنين است:
«حدّثنا علىّ بن أحمد بن موسى الدقاق و علىّ بن عبد الله الورّاق جميعا ، قالا : حدّثنا محمّد بن هارون الصوفى، قال: حدّثنا أبو تراب عبيداللهبن موسى الرويانى، عن عبد العظيم بن عبداللهالحسنىّ، قال :دَخَلتُ عَلى سَيِّدى عَلِيِّ بنِ مُحَمَّدِ بنِ عَلِيِّ بنِ موسَى بنِ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّدِ بنِ عَلِيِّ بنِ الحُسَينِ بنِ عَلِيِّ بنِ أبى طالِبٍ عليهم السلام، فَلَمّا بَصُرَ بى قالَ لي:
مَرحَباً بِكَ يا أبَا القاسِمِ! أنتَ وَلِيُّنا حَقّاً. قالَ: فَقُلتُ لَهُ: يَابنَ رَسولِ اللهِ ! إنّى اُريدُ أن أعرِضَ عَلَيكَ دينى، فَإِن كانَ مَرضِيّاً ثَبَتُّ عَلَيهِ حَتّى ألقى الله عزّ وجلّ. فَقالَ: هاتِ يا أبَا القاسِمِ !فَقُلتُ: إنّى أقولُ:
إنَّ الله تَعالى واحِدٌ لَيسَ كَمِثلِهِ شَىءٌ، خارِجٌ مِنَ الحَدَّينِ: حَدِّ الإبطالِ و حَدِّ التَّشبيهِ، و أنَّهُ لَيسَ بِجِسمٍ و لا صورَه، و لا عَرَضٍ و لا جَوهَرٍ ، بَل هُوَ مُجَسِّمُ الأَجسامِ، و مُصَوِّرُ الصُّوَرِ، و خالِقُ الأَعراضِ وَ الجَواهِرِ، و رَبُّ كُلِّ شَىءٍ و مالِكُهُ و خالِقُهُ، و جاعِلُهُ و مُحدِثُهُ، و أنَّ مُحَمَّداً عَبدُهُ و رَسولُهُ، خاتَمُ النَّبِيّينَ ، فَلا نَبِىَّ بَعدَهُ إلى يَومِ القِيامَهِ، و أنَّ شَريعَتَهُ خاتِمَهُ الشَّرائِعِ، فَلا شَريعَهَ بَعدَها إلى يَومِ القِيامَه، و أقولُ: إنَّ الإِمامَ وَ الخَليفَهَ و وَلِىَّ الأَمرِ بَعدَهُ أميرُ المُؤمِنينَ عَلِىُّ بنُ أبى طالِبٍ عليه السلام ، ثُمَّ الحَسَنُ ، ثُمَّ الحُسَينُ ، ثُمَّ عَلِىُّ بنُ الحُسَينِ، ثُمَّ مُحَمَّدُ بنُ عَلِىٍّ، ثُمَّ جَعفَرُ بنُ مُحَمَّدٍ، ثُمَّ موسى بنُ جَعفَرٍ، ثُمَّ عَلِىُّ بنُ موسى، ثُمَّ مُحَمَّدُ بنُ عَلِىٍّ عليهم السلام، ثُمَّ أنتَ يا مَولاىَ. فَقالَ عَلِىٌّ عليه السلام: ومِن بَعدِىَ الحَسَنُ ابنى، فَكَيفَ لِلنّاسِ بِالخَلَفِ مِن بَعدِهِ ؟ قالَ: فَقُلتُ: و كَيفَ ذاكَ يا مَولاىَ ؟ قالَ: لِأَنَّهُ لا يُرى شَخصُهُ، و لا يَحِلُّ ذِكرُهُ بِاسمِهِ حَتّى يَخرُجَ، فَيملأَ الأَرضَ قِسطاً و عَدلًا كَما مُلِئَت ظُلماً و جَوراً. قالَ: فَقُلتُ: أقرَرتُ. و أقولُ: إنَّ وَلِيَّهُم وَلِىُّاللهِ، و عَدُوَّهُم عَدُوُّ اللَّهِ، و طاعَتَهُم طاعَهُ الله، و مَعصِيَتَهُم مَعصِيَهُ الله. و أقولُ: إنَّ المِعراجَ حَقٌّ، وَ المَسأَلَه فِى القَبرِ حَقٌّ، و إنَّ الجَنَّةه حَقٌّ، وَ النّارَ حَقٌّ، وَ الصِّراطَ حَقٌّ، وَ الميزانَ حَقٌّ و إنَّ السّاعَهَ آتِيَه لا رَيبَ فيها، و إنَّ اللهَ يَبعَثُ مَن فِى القُبورِ. و أقولُ: إنَّ الفَرائِضَ الواجِبَهًْ بَعدَ الوَلايَه: الصَّلاهُ، وَ الزَّكاهُ، وَ الصَّومُ، وَ الحَجُّ، وَ الجِهادُ، وَ الأَمرُ بِالمَعروفِ وَ النَّهىُ عَنِالمُنكَرِ. فَقالَ عَلِىُّ بنُ مُحَمَّدٍ عليه السلام : يا أبَا القاسِمِ! هذا وَ الله دينُ اللهِ الَّذى ارتَضاهُ لِعِبادِهِ ، فَاثبُت عَلَيهِ، ثَبَّتَكَ الله بِالقَولِ الثّابِتِ فِى الحَياهِ الدُّنيا و فِى الآخِرَهِ. (الأمالى، صدوق: ص ۴۱۹ ح ۵۵۷ ، بحار الأنوار: ج ۳ ص ۲۶۸ ح ۳)
#پژوهش
#اعتقادات
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
ترجمه حدیث :
حضرت عبد العظيم(ع): بر مولاى خود علىبنمحمّد(امام هادى عليهالسلام) وارد شدم. چون نظر ايشان بر من افتاد، فرمود: «خوشآمدى، اى ابوالقاسم! به راستى، تو از دوستان حقيقى ما هستى.»
گفتم: اى پسر پيامبر! ميل دارم دينم را بر شما عرضه بدارم، كه اگر مورد پسند بود، بر آن ثابت باشم تا به لقاى خداوند عزّ وجلّ برسم.امام عليهالسلام فرمود: «عقائد خود را اظهار نما.»
گفتم: من معتقدم كه خداى متعال، يكى است و مانند او چيزى نيست، و از دو حدّ ابطال و تشبيه، بيرون است. خداوند، جسم و صورت و عَرَض و جوهر نيست؛ بلكه اوست كه اجسام را جسميّت داده و صورتها را صورت بخشيده و اعراض و جواهر را آفريده است. او پروردگار همه چيز و مالك و آفريننده پديدههاست، و [عقيده دارم كه] محمّد صلى اللَّه عليه و آله بنده و فرستاده او، خاتم پيغمبران است و پس از وى تا روز قيامت، پيامبرى نخواهد بود. شريعت وى، آخرينِ شرايع بوده و پس از او تا روز قيامت، دينى نخواهد آمد. عقيده من درباره امامت، اين است كه امام پس از پيامبر صلى اللَّه عليهو آله امير مؤمنان علىبنابىطالب عليهالسلام است و پس از او حسن و پس از وى حسين و سپس على بن الحسين و سپس محمّد بن على و سپس جعفربنمحمّد و سپس موسى بن جعفر و سپس على بن موسى و سپس محمّدبنعلى عليهمالسلام و پس از اينها، امامِ مفترض الطاعه، شما هستيد.
در اين هنگام، امام هادى عليه السلام فرمود: «و پس از من، فرزندم حسن، امام است؛ ليكن مردم درباره امامِ پس از او، چه خواهند كرد؟» گفتم: اى مولاى من! مگر جريان زندگى امامِ پس از او، از چه قرار است؟
فرمود: «شخص امامِ بعد از فرزندم حسن، ديده نمىشود و بردن اسمش بر زبانها ممنوع است تا آن گاه كه [از پس پرده غيبت] بيرون بيايد و زمين را از عدل و داد پر نمايد، همان طور كه از ظلم و ستم پر شده است.»
گفتم: [به اين امام غايب هم] اقرار دارم و نيز مىگويم: دوست آنان، دوست خدا و دشمن آنان، دشمن خداست، طاعت آنان، طاعت خدا و نافرمانى از آنان، نافرمانى از خداست. من عقيده دارم كه معراج، پرسش در قبر، بهشت، دوزخ، صراط و ميزان حقند، و روز قيامت خواهد آمد و در وجود آن شكّى نيست و خداوند، همه مردگان را زنده خواهد كرد. نيز عقيده دارم كه واجبات، پس از اعتقاد به ولايت (امامت)، عبارتاند از: نماز ، زكات، روزه، حج، جهاد، امر به معروف و نهى از منكر.در اين هنگام، امام هادى عليهالسلام فرمود: «اى ابوالقاسم! به خدا سوگند، اين [عقايد]، دين خداست كه آن را براى بندگانش برگزيده است. پس بر آن، ثابت باش. خداوند، تو را بر طريق ثابت در زندگى دنيا و آخرت پايدار بدارد.»
#پژوهش
#اعتقادات
https://eitaa.com/manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
#معارف_علوی
🔰 دعای امیرالمؤمنین «صلواتاللّهعلیه» به هنگامی که مشاهده مینمود دشمن قصد جنگ دارد ...
در نقلها آمده است:
✔️ زمانی که امیرالمومنین علیهالسلام مشاهده مینمود دشمن قصد پیکار کرده است، دائماً بر لبهای مبارکش این کلمات را جاری مینمود:
📃 «اللَّهُمَّ إِلَیْکَ أَفْضَتِ الْقُلُوبُ وَ مُدَّتِ الْأَعْنَاقُ وَ شَخَصَتِ الْأَبْصَارُ وَ نُقِلَتِ الْأَقْدَامُ وَ أُنْصِبَتِ الْأَبْدَانُ؛
🔹 خدایا، قلبها به سوی تو روان شده، گردنها به درگاه تو کشیده و دیدهها به آستان تو نگران، گامها در راه تو در حرکت و بدنها در خدمت تو لاغر شده است؛
📃 اللَّهُمَّ قَدْ صَرَّحَ مَکْنُونُ الشَّنَآنِ وَ جَاشَتْ مَرَاجِلُ الْأَضْغَانِ؛
🔸 خدایا، دشمنیهای پنهان، آشکار شده و دیگهای کینه در جوش است؛
📃 اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکُو إِلَیْکَ غَیْبَةَ نَبِیِّنَا وَ کَثْرَةَ عَدُوِّنَا وَ تَشَتُّتَ أَهْوَائِنَا
🔹 خدایا ! شکایتمان را به محضر تو میآوریم از اینکه دیگر پیغمبرمان «صلیاللهعلیهوآله» در میان ما نیست، و دشمنان ما فراوان و خواستههای ما پراکنده است؛
📃 رَبَّنَا افْتَحْ بَیْنَنا وَ بَیْنَ قَوْمِنا بِالْحَقِّ وَ أَنْتَ خَیْرُ الْفاتِحِینَ»
🔸 پروردگارا، بین ما و دشمنانمان به حق داوری فرما که تو بهترین داورانی!
📚نهج البلاغه،ص۳۷۴
📌 در برخی از نقلها آمده است که رسول خدا صلیاللهعلیهوآله هم به هنگام نبرد، این دعا را بر لب مبارک خود داشت:
📜 اَللّهُمَّ احْقِنْ دِماءَنا وَ اجْعَلْ اُجُورَنا اُجُورَ الشُّهَداءِ.
🔻خدایا ! خون ما را محفوظ بدار و اجر ما را اجر شهدای در رکابت قرار بده!
📚 صحیفه نبویه جامعه، ص۵۳۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعد از نماز این دست کشیدن به مهر و سپس به صورت را تا به حال انجام نمیدادم ...
🔻اثرات معنوی خاصی دارد:
در روایت ابراهیم بن عبد الحمید آمده است امام صادق(ع) به مردى فرمود: اگر تو را همّى رسید دست به موضع سجدهات (آن خاکى که بر آن سجده میکنى) بکش سپس بر صورت خود از جانب گونه چپ و بر پیشانى خود از جانب گونه راست مسح کن. سپس سه بار بگو: «بِسْمِ اللَّهِ الَّذِی لا إِلهَ إِلَّا هُوَ عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ، الرَّحْمنُ الرَّحِیمُ اللَّهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الْغَمَّ وَ الْحَزَنَ»
به نام خداوندى که معبودى جز او نیست داننده غیب و آشکار است، بخشاینده و مهربان است، بار الها! رنج و اندوه را از من دور ساز.
(من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 331)
2. حسین خراسانى که فردی نانوا بود، میگوید: در نزد امام جعفر صادق(ع) شکایت کردم از دردى که با من بود. آنحضرت فرمود: هنگامی که نماز را خواندی، دست خود را در موضع سجودت بگذار، بعد از آن بگو: «بِسْمِ اللَّهِ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ -صلّی الله علیه و آله- اشْفِنِی یَا شَافِی لَا شِفَاءَ إِلَّا شِفَاؤُکَ شِفَاءً لَا یُغَادِرُ سُقْماً شِفَاءً مِنْ کُلِّ دَاءٍ وَ سُقْمٍ»؛
به نام خدا. محمد رسول خدا است. درود خدا بر او و آل او باد. مرا شفا ده، اى شفادهنده! نیست شفایى، مگر شفاى تو. شفایى که وا نگذارد بیمارى را، شفایى از هر درد و بیمارى.
(کافی، ج 2، ص 567)
✍️ #م_طالبی_دارستانی
✍کانال تجربیات خانوم خونه
https://eitaa.com/joinchat/4031053883Cc0e0f26e0f
D1738690T15783035(Web)-mc.mp3
10.46M
🔹 فضایل #حضرت_عبدالعظیم_حسنی علیهالسلام
در آستانه سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی هستیم. ایشان در چهارم ربیع الثانی سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشودند، به نقل مشهور ایشان در سال ۲۵۲ هجری قمری در سرزمین ری رحلت کردند یا به شهادت رسیدند.
🎙 #استاد_عرفانی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
D1737255T14882280(Web)-mc.mp3
12.67M
🔹 #حضرت_عبدالعظیم_حسنی علیه السلام و خدمات ایشان
حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در زمان حیات خود مورد توجه امامان هم دوره ی خود بوده و در آن زمان فرقه های مخالف بسیاری فعالیت می کردند.
🎙 #استاد_رفیعی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
#حضرت_عبدالعظیم_حسنی
💠 معنای تشبیه زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) به زیارت امام حسین (ع)
🔻 گاهی در تشبیهات، حد و حدودها را مشخص میکنند؛ به طور مثال، فرض بفرمایید که میگویند [اگر] کسی درس فلانی را برود، همانند این است که درس آقای خوئی را دیده باشد، کسی که درس آقای خوئی را دیده باشد، همانند این است که درس مرحوم نائینی را دیده باشد؛ تا زمانی که به برخی از واسطهها میرسیم که میگویند که [کسی که درس] فلانی [را دیده باشد،] همانند این است که درس امام صادق (علیهالسلام) را دیده باشد.
🔸 در عالم معنا، تشبیهات بر روی حساب و کتاب است. تشبیهاتی هست که کسی که حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) را زیارت کند، همانند این است که حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را زیارت کرده باشد؛
🔹 این، حق است؛ اما بدین معنا نیست که مرتبهی حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) با حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام)، مساوی است؛ خیر، کسی که حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) را زیارت کند، ثواب زیارت حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را به او میدهند؛ اما کسی که حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را زیارت بکند، «کمن زار الله فی عرشه». [در روایات، جایگاه کسی را دارد که خدا را در عرشش زیارت کرده باشد:] پس اینها، بستگی به مراتب ایمان دارد.
کد ۱۹۹۱
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
4_424960355077195064.mp3
1.24M
🔖منبر کوتاه 🔖
#آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
💠 حضرت عبدالعظیم حسنی سلام الله علیه
#حضرت_عبدالعظیم_حسنی
🔹ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی سلام الله علیه
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
#حضرت_عبدالعظیم_حسنی
💠 مقام ایمانی حضرت عبدالعظیم (ع)
🔻 در روایتی امام معصوم علیهالسلام فرمود هر کس حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) را زیارت کند، همانند این است که حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) را زیارت کرده باشد؛
🔸 شاید از همین روایت استفاده شود که حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام)، در مرتبهی دهم ایمان قرار گرفته است.
🔹 اینکه [در روایات] فرمود: «سلمان منّا»، یعنی دیگر فاصله نیست؛ یعنی اگر کسی در مرتبهی نهم ایمان باشد، یک مرتبهی دهمی واسطه است. اما اگر اهلبیت (علیهمالسلام)، کسی را به خودشان چسباندند، این دیگر، مرتبهی دهم ایمان و آخرین حدی است که برای بشر [عادی] ممکن است.
کد ۱۹۹۱
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🌹ولادت حضرت عبدالعظيم عليه السلام
♦️ حضرت ابوالقاسم عبدالعظيم حسنى فرزند عبدالله بن على بن حسن بن زيد بن حسن بن على بن ابى طالب عليهم السلام در سال 252 يا 255 ه وفات يافته است.
📚 مستدرك سفينه البحار: ج ٦، ص ٦٦
♦️ايشان از مشاهير علما و از ثقات و فضلاى محدثين است كه در زهد و ورع زبانزد خاص و عام بوده و از امام جواد و امام هادى عليهم السلام روايت نقل كرده است.
📚 سيل الرشاد الى اصحاب الامام الجواد عليه السلام: ص ١٥٧
♦️كتاب خطب اميرالمؤمنين عليه السلام و كتاب اليوم و الليلة از آثار آن بزرگوار است.
📚 سيل الرشاد الى اصحاب الامام الجواد عليه السلام: ص ١٥٧
♦️ جلالت و عظمت شأن آن بزرگوار از عرضه عقايدش خدمت امام زمانش حضرت هادى عليه السلام و تأييد آن حضرت درباره آنها به وضوح پيداست.
♦️ ايشان به طور ناشناس وارد رى شد و از ترس بنى عباس در ساربانان در خانه يكى از شيعيان زندگى مى كرد.
📚 سيل الرشاد الى اصحاب الامام الجواد عليه السلام: ص ١٥٧
♦️تا هنگام وفات كسى متوجه نشد آن بزرگوار كيست، تا اينكه بعد از وفات خواستند آن بزرگوار را غسل دهند نوشته اى در لباس او يافتند كه نسب شريف خود را در آن نوشته بود. مرقد مطهرش در شهر رى مشهور است.
♦️ پدر آن حضرت عبدالله مشهور به "عبدالله قافه" است. "قافه" نام مكانى بود كه جناب عبدالله از طرف پدر بزرگش جناب حسن بن زيد حاكم آنجا بود.
♦️همسر حضرت عبدالعظيم، خديجه دختر قاسم بن حسن بن زيد بن حسن بن على بن ابى طالب عليهم السلام است.
📚 رياحين الشريعه: ج ٤، ص ١٩٧
♦️ بعضى امامزاده قاسم شمال تهران را پدر خديجه همسر حضرت عبد العظيم مى دانند.
📚 رياحين الشريعه: ج ٤، ص ١٩٧، ج ٥، ص ١٠٦
♦️ دختر آن حضرت سلمى است كه حضرت عبدالعظيم عليه السلام او را به عقد محمد بن ابراهيم بن ابراهيم بن حسن بن زيد بن حسن بن على بن ابى طالب عليهم السلام در آورده و ثمره اين ازدواج سه پسر به نام هاى عبدالله و حسن و احمد بود.
📚 رياحين الشريعه: ج ٤، ص ٣٣٢
#حضرت_عبدالعظیم
#میلاد_حضرت_عبدالعظیم
D1739028T17590152(Web)-mc.mp3
13.29M
🔹 مقام و عظمت #حضرت_عبدالعظیم_حسنی علیهالسلام
حضرت عبدالعظیم حسنی علاوه بر اینکه امام زاده بودند و با چهار واسطه به امام حسن مجتبی علیه السلام می رسند، همنشین با سه امام بزرگوار بودند و مستقیم از آنها روایت نقل کرده اند.
🎙 #استاد_عالی
⏱ #سخنرانی_کامل
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
D1739028T16490156(Web)-mc.mp3
3.72M
🔹 نسب شناسی #حضرت_عبدالعظیم_حسنی علیهالسلام
پدران حضرت عبدالعظیم علیه السّلام، نَسَب حضرت عبدالعظیم حسنی به چهار واسطه به حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام می رسد؛ بدین طریق: عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابیطالب علیه السّلام.
🎙 #استاد_علیرضایی
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬اجازه ندهیم اعتماد به ولی جامعه خدشه دار شود
🎙️حجت الاسلام #ماندگاری
...