⭕️آیا مجلس یازدهم موافق حذف ارز ترجیحی بود؟
🔹موضع مجلس حذف ارز ترجیحی منوط به اجرایی شدن طرح کالابرگ الکترونیک برای حفظ قدرت خرید مردم است. حذف ارز ترجیحی همانطور که کارشناسان اقتصادی کشور آن را ضروری میدانستند و رهبر معظم انقلاب نیز در شهریور 1402 در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت آن را تأیید کرده و کار لازمی دانستند، برای جلوگیری از فساد و برای کنترل و تثبیت قیمت ارز تصمیم انکارناپذیری بود.
🔸یکی از دلایل اصلی جهش قیمت ارز، اختلاف قیمت رسمی و دولتی ارز با قیمت بازار آزاد است که باعث رانت بسیار زیاد برای گیرندگان ارز دولتی شده و در نتیجه موجب افزایش تقاضای ارز و کاهش عرضۀ ارز صادرات به بازار رسمی میشود. علاوه بر آن کالا با ارز ترجیحی تولید میشود؛ اما بر اساس قیمت بازار ارز دست مصرفکننده میرسد.
🔹پس حذف ارز ترجیحی به تعبیر رهبر معظم انقلاب «کار لازمی» بود؛ اما چون مجلس یازدهم معتقد بود این تصمیم ضروری و لازم، موجب شوک به بازار میشود، باید یارانۀ ناشی از ارز ترجیحی را بهجای دلالها به مردم و مصرفکننده داد. بنابراین، حذف آن را در قانون بودجۀ 1401 منوط به اجرای کالابرگ الکترونیکی کرد. به این معنا که ابتدا زیرساخت کالابرگ الکترونیکی فراهم و سپس ارز ترجیحی حذف شود. لذا بهتر بود دولت تا فراهم شدن زیرساختهای کالابرگ، ارز ترجیحی را حذف نمیکرد تا مردم دچار مشکل نشوند و پس از فراهم شدن زیرساخت، شاهد اجرای یک طرح بسیار موفق میبودیم، با کمترین مشکل برای مردم.
⭕️آرمانِ ساخت «اقتصاد قوی ملی»
🔹در چنین جهانی که ابرقدرتها هر جا به نفعشان است از «جهانیشدن» دم میزنند و هر جا نفع اقتصادیشان دیگر ایجاب نمیکند، سیاستهای «تقویت اقتصاد ملی» را دنبال میکنند،رهبر حکیم انقلاب همواره نسبت به «جهانیشدن» تذکر دادهاند و بر تقویت اقتصاد ملی تاکید کردهاند. ایشان در فروردین سال 1394 یکی از مهمترین و بزرگترین چالشهای کشور را «اقتصاد ملی» دانستند و راهکارهایی برای تقویتش ارائه کردند. البته در سال 1397 نیز فرمودند «تحریم اقتصادی» شکنندهتر از «اقتصاد ملی» ماست که تجربه نشان داد چنین بود. خود آمریکاییها اعتراف کردهاند که تحریمها نتوانستند باعث فروپاشی اقتصاد ایران شوند. اما همچنان با مطلوب رهبر معظم انقلاب فاصله داریم. به همین دلیل ایشان در دیدار با مردم آذربایجان شرقی وقتی خواستند نقاط ضعف کشور را اعلام کنند، اولین نقطهی ضعف، نداشتن یک اقتصاد ملی قوی بود. بر اساس منطق اقتصادی بیانیهی گام دوم، میتوان گفت اولویت اول کشور و مهمترین آرمان امروز ما (بر اساس تقدم زمانی) «تقویت اقتصاد ملی» است.
⭕️چرا رأی دادن به معیشت ما مربوط است!؟
🔹شاید این پرسش وجود داشته باشد که «رای دادن، چه اثری بر معیشت و زندگی ما دارد؟» برای پاسخ دادن به این پرسش «بررسی عملکرد اقتصادی مجلس فعلی» است. هم میتوان آثار مثبت و منفی اقتصادی این مصوبهها را بررسی کرد. همچنین میتوان دید اگر این طرحها تصویب و پیگیری نمیشد، اقتصاد ما امروز چه وضعیتی داشت!؟ واقعیت این است که از تسهیل در صدور مجوزها، تا اصلاح قانون بانک مرکزی، قانون مبارزه با قاچاق، قانون مالیات بر عایدی سرمایه و ... در زندگی اقتصادی ما مستقیماً موثر هستند؛ اگر چه خودمان ندانیم. مجلس ضعیف، میتواند معیشتسوز باشد و مجلس قوی نیز مقدمات رشد اقتصادی و عدالت را فراهم میآورد.
🔸بنابراین ضروری است با دقت و توجه به دانش اقتصادی نمایندگان – رأی بدهیم و شعارهای اقتصادی ایشان را خوب بررسی کنیم. برای عیارسنجی این شعارها نیز میتوان سیاستهای پیشنهادی نامزدها را با مطالبات اقتصادی رهبر معظم انقلاب مقایسه کرد.
⭕️بازار ایدههای اقتصادی نمایندگان مجلس
🔹هر روز که میگذرد به انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیکتر میشویم. تنور انتخابات داغ شده و نامزدهای انتخاباتی چون میدانند مسئلهی اول مردم اقتصاد است، شعارهای اقتصادی میدهند و ایدههای اقتصادی مطرح میکنند. در این آشفتهبازار ایدهها گاهی هم دیدگاههای خوب اقتصادی که درمان درد اقتصاد ایران هستند پیدا میشود، اما در مقابل به وفور نیز شاهد انتشار شبهعلم، حرفهای غلط، ایدههای آسیبزا و ادعاهای عوامفریبانه هستیم. بنابراین خوب است شاخصهایی داشته باشیم تا با آنها بتوانیم عیار ادعاهای اقتصادی نامزدهای انتخابات مجلس را بسنجیم. در این گزارش مبتنی بر بیانات و مطالبات اقتصادی رهبر معظم انقلاب و همچنین واقعیتهای اقتصاد ایران، چهار محور مهم ارائه شده است: یکی موضع نامزدها در مورد بخش خصوصی و تصدیگری دولت، دیگری در مورد مسئلهی ناترازیهای اقتصاد ایران، سومی در مورد سیاست ارزی و چهارمی هم در مورد سیاستهای مربوط به سطح عمومی قیمتها و مسئله تورم. با این محورها میتوان نامزدهای مطلوب را یافت.
⭕️معجزه حضور در گام اول و دوم انقلاب اسلامی
🔹همانگونه که جمهوری اسلامی در چهل و پنج سال پرافتخار گذشته، با معجزه حضور پرشور و آگاهانه مردم و مشارکت واقعی آنان در اداره جامعه از بحران سازی هایی که جهان خصم در مقابل انقلاب اسلامی ساخته و پرداخته کرده بود، با موفقیت عبور نموده و در مسیر پیشرفت قرار داشته است؛ در ادامه و در مسیر تحقق آرمان بزرگ تمدن سازی نوین اسلامی نیز به قوت و قدرت بیشتری تداوم خواهد یافت. بدون تردید از علل مهم وجود نقاط ضعف و مشکلات موجود کشور بویژه در حوزه های اقتصادی و فرهنگی، فاصله گرفتن برخی از دولتمردان و سیاست ها از مردم محوری و مردم داری بوده است. اساس و بنیان حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی، مردم هستند؛ آنانی که نیک می بینند، نیک ادراک می کنند، نیک می سنجند و تحلیل می کنند و نیک تصمیم می گیرند و نیک انتخاب می کنند. همانگونه که علت العلل موفقیت های انقلاب اسلامی در چهل و پنج سال گذشته، مشارکت معجزه گون مردم بوده است؛ علت العلل مشکلات و نقاط ضعف موجود، نیز دوری برخی از مسئولان از مردم و ارزش های انقلابی بوده است.
⭕️پیش به سوی مشارکت پرشور اسفندی
🔹نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردمسالار دینی- انقلابی است که در تعامل فعال، خلاق و هوشمند با جامعه،لایهها، گروهها و طبقات اجتماعی ایران قرار دارد، از این رو شکل برگزاری انتخابات در ایران سمت و سوی انتخاب اصلح را دارد، در درون جبهة انقلاب، طیفی از سلایق وجود دارد،این صداهای مختلف باید به درستی به گوش مردم برسد تا آنها بتواند انتخاب اصلح را انجام دهند.رسیدن صدای اصلح به مردم علاوه بر افزایش مشارکت میتواند صداهای بیقاعده، رادیکال و ضد انقلاب را نیز تحت تاثیر قرار داده و لایههای گوناگون اجتماعی را به سوی مبانی اصلی انقلاب اسلامی هدایت کند.
⭕️دشمن نتوان ضعیف و بیچاره شمرد
🔹چرایی تمرکز شبکههای ضد ایرانی و دشمنان نظام و انقلاب اسلامی بر القای گزاره «رأی نمیدهم» و تحریم انتخابات، معلول عوامل متعددی است و شاید مهمترین دلیل این دست و پا زدنهای رسانهای برای تضعیف انتخابات به عنوان مهمترین مظهر مردمسالاری در کشور را بتوان تضعیف موقعیت دولت و مجلس در سطح منطقهای و جهانی دانست.
🔸آنچه مسلم است اینکه افول و ضعف قدرت چانهزنی ایران در منطقه و جهان و متعاقب آن عقبنشینی از منافع ملی کشور، خواسته چندین ساله دشمنان این کشور است و بدون شک نبود یک دولت و مجلس قوی، آنها را در رسیدن به این خواسته کمک میکند. دولت و مجلس ضعیف و مرعوب دشمنان حاصل عدم مشارکت حداکثری و حمایت از قوای کشور و نهادهای تصمیمگیرنده است و چه سازوکاری بهتر از کارشکنی در فرایند انتخابات و یا تحریم انتخابات.
🔹نکته دیگر که باید متناسب با اوضاع اخیر منطقه موردتوجه قرار گیرد، استفاده از فرصت انتخابات اسفندماه 1402 ایران و گره زدن آن با موضوع جبهه مقاومت در منطقه است. در شرایطی که رژیم جعلی اسرائیل علیرغم جنایتهای وحشیانه و نسلکشی برنامه ریزی شده، میدان را به مجاهدان جبهه مقاومت باخته، بدون شک گزینهای که میتواند سرپوشی بر این باخت مفتضحانه بگذارد؛ تضعیف تفکر مقاومت آنهم از سوی بزرگترین حامی محور مقاومت یعنی جمهوری اسلامی ایران است. تحریم انتخابات و نیامدن مردم پای صندوقهای رأی، مستمسک ویژه حامیان ظلم اسرائیلی برای نشان دادن کاهش انسجام مردم و حاکمیت و القای کاهش حمایتهای مردمی از این محور است.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
و افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد
خیلی جاها میشنوید که این دوره انتخابات ، با دوره های قبل فرق داره
میدونید دلیلش چیه؟
قبلا شرایط حساس کشوری اقتضا میکرد که مردم با حضور پرشورشون و انتخاب اصلح ، در انتخابات شرکت کنند
ولی اینبار فرق میکند
به دلیل اینکه دنیا در حال گذر قدرت از غرب به آسیاست
و با توجه به اینکه ایران در جابجایی این قدرت از غرب به آسیا بسیار تاثیر گذاره ، الان همه دنیا حواسش به ماست که ببینه این کشور چقدر پشتوانه مردمی داره
علیرغم تمام تبلیغات منفی برای عدم شرکت در انتخابات، ما باید حواسمون باشه که جایگاه خودمون رو در این نظم نوین مدیریتی جهان تثبیت کنیم
عده ای همه جوره مینالند
یکی از اقتصاد
یکی از بی عدالتی
یکی از شورای نگهبان
یکی میگه چه رأی بدیم چه رأی ندیم اینها خودشون انتخاب میکنند
علیرغم تمام این نارضایتی ها ،
سوال اینجاست
اگر رأی ندیم مشکل حل میشه؟
باید عاقلانه نگاه کنیم
رأی ندادن ما چه آثار منفی در جامعه خواهد داشت و به نفع کیه ؟
و رای دادن ما امکان چه اتفاق بزرگی رو در خون تازه تزریق کردن به قوه مقننه ما در اختیار کشور قرار میده و به نفع مردم خواهد بود
انتخابات اینبار موضوع اوج گرفتن انقلاب در جایگاه جهانیه
آی اونی که نمیخوای رأی بدی
اینکه تو رأی بدی یا ندی این انتخابات برگزار میشه و آدمهاش با رای کم یا زیاد انتخاب میشن
پس رأی ندادن تو ضربه ای به این انقلاب نمیزنه
فقط تو دیگه نمیتونی ادعا کنی که در آینده کشور دخیلی ، دیگه حق اعتراض و گله کردن و غر زدن هم نداری
چون زمانی که باید با رأی دادنت ، آدم درست رو انتخاب میکردی سکوت کردی ، اون موقع هم بایدسکوت کنی و غر نزنی
اگر هم کشور رشد کنه تو در این پیشرفت سهیم نیستی
آدمی که نتونه تاثیر اجتماعی بگذاره شبیه یک آدم مرده است که سود و ضرری نداره برای بقیه
الان زمان اتحاده
الان زمانیه که چشم دنیا به ماست
الان زمانیه که باید با تمام انتقادهایی که به عملکرد مسئولین داریم در این انتخابات شرکت کنیم
اینبار برای وطنمون بیایید پای صندوق
اینبار این انتخابات یک جنگه تمام عیاره
هر کی کوتاهی کنه دشمن سوار کار میشه
آی اونیکه نمیخوای رأی بدی
اگر فردا روزی به خاطر عدم رأی تو ، دشمن ما جرأت کرد که فشارها رو بیشتر کنه و دوباره کشور رو به آشوب بکشه و این وسط عده ای از مردم کشورمون کشته بشن ، بلاشک در خون تک تک اونها شریک خواهی بود
چون با علم بر این قضیه دارم میگم که دشمن منتظر نتیجه انتخاباته
اگر مشارکت کم باشه برنامه داره تا دوباره مملکت رو به آشوب بکشه
اینها تحلیل نیست خبره
دشمن برنامه داره برای این انتخابات
آی اونیکه میگی رأی دادن و ندادن ما ارزشی نداره
اگر ارزش نداشت دشمن چرا هی زور میزنه تو توی انتخابات شرکت نکنی؟
اینها رو گفتم تا اون عزیزانی که نمیخوان رأی بدن با آگاهی کامل از مخاطرات آینده این کارو بکنند و مسئولیتش رو بپذیرند
داریم به اون زمان حساس طلوع خورشید و فجرصادق نزدیک میشیم