⭕️همهچیز درباره طرح انتقال پایتخت به مکران؛ آیا انتقال پایتخت شدنی است؟
🔹فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، از آغاز بررسیها برای انتقال پایتخت از تهران به منطقه مکران خبر داد. این تصمیم با هدف کاهش مشکلات زیستی تهران مانند کمبود منابع آبی و تراکم جمعیتی مطرح شده است. مهاجرانی از نخبگان و متخصصان دعوت کرد تا در بررسیهای این طرح همکاری کنند.
🔸این طرح با چالشهای بزرگی مانند نیاز به زیرساختهای گسترده، مطالعات تطبیقی، و سرمایهگذاری کلان روبهرو است. همچنین موفقیت آن مستلزم برنامهریزی دقیق، اجرای اصولی، و جلوگیری از مشکلات مشابه در مکران است. انتقال پایتخت میتواند تمرکززدایی از تهران و توسعه مناطق کمتر برخوردار را محقق سازد.
🔹پایتخت فقط چند ساختمان، مراکز اداری و کارمندان دولت نیست که بتوان آن را به سادگی جابهجا کرد. پایتخت یک مفهوم سیاسی و تاریخی در دل خود دارد و ملت را تعریف میکند و نمادین است
🔸انتقال پایتخت یا تفکیک پایتخت از مرکز اداری امور نیاز به بودجه قابلتوجهی دارد؛ این در حالی است که در شرایط کنونی، دولت بودجه اجرای پروژههای عمرانی را نیز ندارد
🔹هرقدر هم منطقهای برای پایتختشدن مناسب باشد، اما این انتقال مشکلاتی را برای منطقه مذکور ایجاد میکند. اینکه پهنهای را بهصورت تصنعی انتخاب و بهعنوان مرکز کشور قلمداد کنید، واقعبینانه نیست.
⭕️تهدیدات شبکه های اجتماعی برای کودکان و نوجوانان چیست؟
▫️شبکههای اجتماعی میتوانند تهدیدات متعددی برای کودکان و نوجوانان ایجاد کنند. برخی از این تهدیدات عبارتند از:
1️⃣ محتوای نامناسب:
🔹 دسترسی به محتوای خشن، جنسی یا نامناسب که ممکن است تأثیر منفی بر روان کودکان داشته باشد.
2️⃣ فشار اجتماعی و مقایسه:
🔸 احساس نیاز به تأیید و مقایسه خود با دیگران میتواند منجر به اضطراب، افسردگی و کاهش اعتماد به نفس شود.
3️⃣ آزار و اذیت برخط(Cyberbullying)
🔹تهدید، توهین یا آزار از طریق پیامها یا نظرات میتواند به آسیبهای روانی جدی منجر شود.
4️⃣ حریم خصوصی و امنیت:
🔸عدم آگاهی از خطرات حریم خصوصی میتواند به اشتراکگذاری اطلاعات شخصی و در نتیجه سوءاستفادههای احتمالی منجر شود.
5️⃣ اعتیاد به اینترنت:
🔹 استفاده بیش از حد از شبکههای اجتماعی میتواند منجر به اعتیاد به اینترنت و کاهش فعالیتهای اجتماعی واقعی شود.
6️⃣نقص در مهارتهای اجتماعی:
🔸وابستگی به ارتباطات برخط ممکن است منجر به کاهش مهارتهای ارتباطی در دنیای واقعی شود.
7️⃣ تأثیر بر خواب:
🔹 استفاده از شبکههای اجتماعی قبل از خواب میتواند کیفیت خواب را تحت تأثیر قرار دهد.
8️⃣ انتشار اطلاعات نادرست:
🔸 مواجهه با اخبار و اطلاعات نادرست میتواند تفکر انتقادی کودکان را تحت تأثیر قرار دهد.
💬 نتیجهگیری:
✔️برای کاهش این تهدیدات، لازم است والدین و مربیان در مورد استفاده ایمن از شبکههای اجتماعی آموزش دهند و نظارت مناسبی بر فعالیتهای برخط کودکان داشته باشند.
✔️در استفاده از شبکههای اجتماعی حدود سن مخاطب کودک و نوجوان و دسترسی وی به محتوا رعایت شود.
✔️ برای کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال حتما از سیمکارت امن مانند انارستان استفاده شود.
✔️میزان استفاده کودکان و نوجوانان از فضای مجازی به صورت هوشمند مدیریت شود.
🖊 سید علیرضا آلداود
📸افزایش درآمدهای شرکتهای تسلیحاتی در جهان؛ آمریکا صدرنشین تجارت مرگ
🔹 انستیتو تحقیقات صلح استکهلم در گزارشی از افزایش درآمدهای شرکتهای تسلیحاتی جهان در سال ۲۰۲۳ خبر داد که طی آن درآمد ۱۰۰ شرکت بزرگ تسلیحاتی جهان در سال ۲۰۲۳ به ۶۳۲ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایشی ۴.۲ درصدی را نشان میدهد.
🔸 ایالات متحده آمریکا با ۳۱۷ میلیارد دلار در صدر کشورهای جهان از لحاظ درآمد ناشی از فروش تسلیحات قرار گرفته است. پس از آمریکا، کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه و در صدر آنها کره جنوبی و ژاپن با ۱۳۶ میلیارد دلار درآمد تسلیحاتی در رتبه دوم قرار گرفته اند.
🔹 اتحادیه اروپا با ۱۳۳ میلیارد دلار درآمد تسلیحاتی در رتبه سوم قرار گرفته و روسیه نیز با ۲۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار درآمد از فروش تسلیحات جنگی در رتبه چهارم قرار گرفته است.
⭕️نبرد پنهان برای نابودی یک ملت
🔹سقوط یک کشور یا دولت پایدار در مدت زمان کوتاه، تحلیلی سطحی و اشتباه است. برای درک فروپاشی سوریه، باید نگاهی به شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این کشور در سه دهه اخیر داشت.
🔸تا سال ۲۰۰۰، سوریه با مدیریت مقتدرانه، رشد اقتصادی قابل قبول، تورم پایین و رفاه اجتماعی مطلوبی همراه بود. تحصیل رایگان و خدمات بهداشت و درمان کمهزینه از دستاوردهای این دوره محسوب میشد. اما از سال ۲۰۰۴، با ورود بانک جهانی و سیاستهای نئولیبرالی، زوال این نظام آغاز شد.
🔹نسخه خصوصیسازی اقتصاد، به بهانه کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری، باعث شد خدمات ضروری از جمله تحصیل و بهداشت پولی شود. این تغییرات، تورم را افزایش داد، نارضایتی عمومی را تشدید کرد و دولت را ضعیفتر ساخت.
🔸از سوی دیگر، جنگ فرهنگی و تلاش برای سکولاریزه کردن جامعه توسط امپریالیسم غرب و متحدانش، پایههای مشروعیت دولت سوریه را متزلزل کرد. همزمان، تحریمهای اقتصادی و تبلیغات ضد دولتی، به انزوای سوریه و افول درآمدهای ملی انجامید.
🔹این بحرانها در نهایت با آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۳ به اوج خود رسید. برنامهریزی غرب برای فروپاشی کامل سوریه تا سال ۲۰۱۴، با حمایت جبهه مقاومت، بهویژه ایران، حدود 10 سال به تأخیر افتاد.
🔸حال به فرموده رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله امام خامنه ای عزیز ، دیگر نوبت جوانان سوری است تا شرایط را دست بگیرند.
⭕️آیا ترامپ در تلاش است تا با ارزش ترین دارایی گرینلند را تصاحب کند؟
🔹تلاش تحریک آمیز دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده برای الحاق گرینلند از دانمارک، توجه جهانی را به ثروت طبیعی عظیم جزیره، به ویژه با ارزش ترین منبع آن: آب شیرین، جلب کرده است.
🔸گرینلند که به خاطر یخچال های عظیم خود مشهور است، 10 درصد از ذخایر آب شیرین جهان را در خود جای داده است.
🔹هر روز حدود 200 تا 300 میلیارد تن آب تازه از ورقه های یخی باستانی جزیره به دریاهای اطراف سرازیر می شود.
🔸برخی گزارش ها می گویند که توده یخ گرینلند منطقه ای به طول تقریبی 2400 کیلومتر و عرض 1100 کیلومتر را شامل می شود.
🔹به گفته مقامات محلی، در مناطق خاصی از جزیره، آب به اندازه کافی خالص است که می توان مستقیماً از منبع آن نوشید.
🔸چرا آب شیرین بسیار مهم است؟ آب شیرین برای تمام حیات روی زمین حیاتی است. با افزایش جمعیت جهان، تقاضا برای آب شیرین به طور تصاعدی افزایش می یابد.
🔹اگرچه 70 درصد از سطح سیاره را آب پوشانده است، اما نزدیک به 97.5 درصد آن را آب شور غیرقابل آشامیدن و کمتر از 1 درصد آن را آب شیرین و قابل دسترسی برای انسان تشکیل می دهد.
🔸بشریت سالانه 4.3 تریلیون متر مکعب آب شیرین از آبراه ها و مخازن زمین برای کشاورزی (70 درصد)، صنعت (19 درصد) و مصرف خانگی (11 درصد) برداشت می کند.
🔹تلاش برای دسترسی به آب یا طمع شرکتی؟
🔸دانشمندان در مورد یک بحران جهانی آب هشدار می دهند که دولت ها، سازمان های بین المللی و شرکت ها را وادار می کند تا دسترسی پایدار به این منبع حیاتی را تضمین کنند.
🔹در سال 2007، پیمان جهانی سازمان ملل متحد (UNGC) دستور مدیر عامل آب را برای ترویج نظارت بر آب سازمانی جهانی راه اندازی کرد. شرکتهای مشهور مستقر در ایالات متحده مانند پپسی کو و کوکاکولا به این ابتکار عمل پیوستهاند.
🔸اما علیرغم نیت های ظاهراً نجیب آنها، شرکت های آمریکایی، از جمله پپسی و کوکاکولا، با اتهام خصوصی سازی و بهره برداری از آب، به ویژه در کشورهای در حال توسعه مواجه شده اند.
🔹به نظر می رسد ترامپ به عنوان یک تاجر در هسته خود با منافع شرکت های بزرگ آمریکایی همسو می شود. علاقه او به گرینلند ممکن است منعکس کننده اهداف شرکت های بزرگتر برای سود بردن از منابع آبی این سیاره باشد.
🔘سرمایه گذاری در جنگ و ویرانی عواقب مخرب و جبران ناپذیری برای آمریکا دارد
🔹آمریکا به سختی یک سیستم قطار کارآمد دارد، چه رسد به سیستم قطارهای پرسرعت مانند چین.
🔸انجمن مهندسین عمران آمریکا اخیرا به زیرساخت های ایالات متحده "D منفی" داده است.
🔹چین اکنون ۴۷ هزار کیلومتر راه آهن پرسرعت دارد که همگی پس از سال ۲۰۰۸ ساخته شده اند.
🔸آمریکا تریلیون ها دلار برای جنگ و ویرانی کشورهای دور از مرزهایش و برای سودهای کوتاه مدت مجتمع نظامی-صنعتی هدر کرد. و به جای کار برای مردم خودش، دولت های متوالی به ارائه کمک های مالی به الیگارشی فاسد ادامه دادند.
🔹دولت ترامپ هم هیچ فرقی با دیگر دولت ها ندارد.
🔸به همین دلیل است که شعار ترامپ این است که «آمریکا را دوباره قدرتمند کن»، یعنی آمریکا دیگر قدرتمند نیست.
🔹چین روی مردم و کشور خودش سرمایه گذاری کرد و آمریکا روی جنگ و ویرانی سرمایه گذاری کرد.
⭕️چند تا نکته ساده درباره شبکههای اجتماعی
▫️ حداکثر روزی ۲ ساعت براش وقت بذار
▪️ صفحات و آدمهای منفی رو دنبال نکن
▫️ اول صبح گوشی رو دست نگیر
▪️ گوشی رو تو رختخواب نبر
▫️ نظرات منفی رو محدود کن و جواب نده
▪️ آدمهای مزاحم رو بدون فکر کردن بلاک کن!
▫️ حریم خصوصی خودت رو تو انتشار رعایت کن
🔷ننگ تاریخی برای سینهچاکان FATF و بزککنندگان مذاکره با ترامپ
🔸حضور نماینده دولت ترامپ در نشست گروهک تروریستی منافقین، ننگ دیگری را برای مدعیان تغییر هویت ترامپ و امکان تعامل سازنده با وی، و همچنین بزککنندگان FATF رقم زد.
🔸کیث کلوگ، نماینده ویژه ترامپ در امور روسیه و اوکراین، در نشست سازمان تروریستی منافقین در پاریس سخنرانی کرد و خواستار فشار حداکثری بر ایران شد. او مدعی شد: فشارها فقط نباید نظامی باشد، بلکه باید اقتصادی و دیپلماتیک نیز باشد.
🔸خبرگزاری رویترز نوشت: کیت کلوگ پیشتر نیز از جمله در ماه نوامبر در رویدادهای سازمان مجاهدین (منافقین) سخنرانی کرده بود، اما حضور اخیر او، نشاندهنده ارتباط این گروه با دولت ترامپ است. این در حالی است که کیت کلوگ در اوایل ماه جاری، سفرهای دیپلماتیک خود به پایتختهای اروپایی را به بعد از مراسم تحلیف دونالد ترامپ در تاریخ ۲۰ ژانویه موکول کرده بود. مارکو روبیو وزیر خارجه جدید آمریکا نیز پیشتر در گردهماییهای سازمان مجاهدین (منافقین) شرکت کرده است.
🔸البته سخنان کیث کلوگ مبنی بر فشار حداکثری بر ایران در حالی عنوان میشود که چند روز قبل، نشریه فارینپالیسی (نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا) تصریح کرد: ترامپ پیش از این، یکبار در زمینه سیاست فشار حداکثری و تحریم ایران شکست خورده است.
🔸در عین حال حضور در نشست یک سازمان تروریستی منفور، نمودار رویکرد عملی دولت ترامپ به ایران و اولین واکنش عملی به خیالاندیشان مدعی مذاکره است. حضور نماینده ترامپ در کنار سران یک سازمان ورشکسته تروریستی نشان میدهد که ترامپ برخلاف بزککاری غربگرایان، همان قاتل «فرمانده ضدتروریسم در منطقه» (شهید سلیمانی) است و هیچ تغییر هویتی نکرده است.
🔸کسانی که در هفتههای اخیر آرزواندیشی کرده یا به توهم امکان تعامل مثبت با پایمالکننده حقوق ملت ایران در برجام دامن زدند، ثابت کردند نه الفبای سیاست و دیپلماسی را میشناسند و نه غیرت و منافع ملی را
📌القسام منتشر کرد: سلام و درود میفرستیم به صبر بیمانند مردم غزه
@khabar_foreii