🔹️ حکایت #سوریه
هر رور جالب تر از دیروز
✍ #عبدالرحیم_انصاری
... حکایت سوریه هر روز جالبتر میشود؛ پس از پیروزی معارضین، #اسرائیل ضمن حمله به نقاط مختلفی در سوریه، اشغال مناطق بیشتری از آن، و تخریب تجهیزات نظامی این کشور، از کردهای مستقر در شمال و شرق سوریه حمایت کرده است؛ #ترکیه حامی انقلابیون شورشی است؛ #حماس هم به حکومت جدید تبریک گفته است؛ حماس، ترکیه و انقلابیون مسلح رویکرد #اخوان_المسلمینی دارند؛ دولت کنونی #مصر با اخوانی ها در تضاد است؛ عراقی ها به هیچکدام اعتمادی ندارند؛ #قطری ها احتمالا به حاکمان جدید سوریه متمایل خواهند شد؛ #امارات و #عربستان هم قطعا نمیخواهند از بازیگران فعلی عقب بمانند.
↩ #آمریکا اسم #جولانی را برای روز مبادا از لیست ترور خارج نکرده، اما در عین حال تلاش میکند جایگاه بالانس تمام طرف ها را داشته باشد؛ ایالات متحده البته ذاتا به اسرائیل متمایل است، همچنان که کردها از سوی آمریکا ساپورت میشوند! اینجا یک پرسش پیش خواهد آمد! آیا جولانی و یارانش در برپایی حکومت مصمم هستند، قصد ماندن دارند و به زعم خود میخواهند سوریه را بازسازی کنند، یا اینکه بازیچه دست اسرائیل و آمریکا هستند؟
↩ شرایط خیلی پیچیده است؛ ولی اگر قصد ماندن داشته باشند که این احتمال خیلی زیاد است، حمایت از حماس میتواند یکی از اهرم هایشان برای مهار زیاده خواهی های اسرائیل باشد؛ ضمن اینکه احتمال درگیری های قریب الوقوع شان با کردها نیز دور از ذهن نیست؛ اینجا ترکیه را نیز در کنار خود دارند، اما کردها نیز آمریکا و اسرائیل را پشتیبان خود میبینند؛ اوضاع مقداری پیچیده است، نه؟! این تحلیل را میتوانید نپذیرید، اما اگر یک روز شنیدید حکومت جولانی دستش را سوی #ایران و #حزب_الله و #حشد_الشعبی نیز دراز کرد اصلا تعجب نکنید چون هیچ چیز بعید نیست!
↩ نشانه هایی هم البته وجود دارد؛ اینکه در یکی دو روز پس از تصرف دمشق امنیت حرم حضرت زینب(س) دست نخورده باقی مانده، و تلویزیون ایران نیز در خطاب قرار دادن نام اعضای هیئت #تحریر_الشام از القاب ملایم تری چون مسلحین استفاده میکند، خود میتواند محل بحث باشد! درباره دو مورد آخر همین را بگویم که اگر بجای اعزام نیرو به سوریه با تغییر عبارات "تروریست ها" به "مسلحین" توانسته ایم از حرم دفاع کنیم، این هنر جمهوری اسلامی است و به جای طعنه به صدا و سیما باید به این سیاست آفرین گفت! و نکته پایانی اینکه به نظر میرسد هنوز مانده تا عده ای سطح هوشمندی جمهوری اسلامی را درک کنند، و ظاهرا اسرائیل هم میداند سرنگونی دولت بشار اسد لزوما پایان تهدیدات علیه موجودیت جعلی اش نیست؛ باید منتظر ماند و دید چه میشود!
🔴صحنه آرایی فتنه #احرار_الشام به خروج #سفیانی و انتساب آن به علائم ظهور، به منظور غفلت جبههی انقلاب و مقاومت در حیاط خلوت گروهکهای صهیونیستی موسوم به #انجمن_حجتیه و #بهائیت طراحی شده است.
مواظب پشت پرده برخی مسائل باشید. علیالخصوص رسانههای انقلابی.
⭕️جبر رسانه ای و راهکار مواجهه با آن
🔹به طور کلی شبکههای اجتماعی باعث میشود، افراد پس از مدتی در خواندن متنهای بلند و عمیق دچار بیحوصلگی شوند و دوست داشته باشند که همه چیز مثل شبکههای اجتماعی، جذاب، ساده، کوتاه، روان و بسیار متنوع باشد. به این موضوع جبر پلتفرمی میگویند. یعنی خود پلتفرم (سکوهای صوت و تصویر) ما را به رفتاری هدایت میکند.
🔸به عنوان مثال حضور زیاد بلاگرها در اینستاگرام شما را علاقهمند به بلاگری میکند؛ در صورتی که یک شبکهی اجتماعی موسیقی، شما را به خوانندگی علاقهمند میکند. در شبکههای اجتماعی که فروشگاههای اینترنتی زیاد هستند، انسان ناخودآگاه به سمت خرید بیشتر متمایل میشود، و در شبکههای اجتماعی که کتابخوانها زیاد هستند، انسان به سمت خواندن کتاب سوق پیدا میکند.
به طور دقیقتر جبر پلتفرمی به الزامات عاطفی، رفتاری، شناختی، هنجاری و… که توسط پلتفرمها در فضای مجازی بوجود میآید، گفته میشود. البته این الزامات گاهاً به دلیل سرویسدهی به مخاطب تحمیل میشود؛ مانند گفتن موقعیت(لوکیشن) برای استفاده از برنامه های موبایلی مسیریاب (مانند نشان یا گوگل مپ) یا اشتراکگذاری اثر انگشت برای احراز هویت.
🎥افشاگری خبرنگار «یدیعوت آحارانوت» از پشتپرده خدمات دولت ترکیه و برخی کشورهای عربی به اسرائیل
👤«یوآو زیتون»، خبرنگار مسائل نظامی «یدیعوت آحارانوت» رژیم:
🔹 اسرائیل از طریق ترکیه و برخی کشورهای مسلمان، تسلیحات و محموله تجهیزات نظامی وارد میکند! ما هرگز تصور نمیکردیم این کشورها مشکلات حمل و نقل تسلیحات را رفع و به ما تجهیزات نظامی برسانند!
⭕️تناقض در این عکس از اتاق جنگ مسلحین بی داد می کند. تناقضی نهفته در بطن گفتمان سیاسی دینی این جماعت به اصطلاح سلفی جهادی تکفیری
🔹از یکسو زیر پرچم لا اله الا الله به سبک شعار و مسلک خوارج نوشته است البیعه لله ( بیعت فقط از آن خداست) و از سوی دیگر پرچم شرک آلود و قومگرا و نژادپرست پان ترکها ( گرگ خاکستری یا بوزقورد) را با رسم الخط و الفبای اورخون را کنارش نشانده اند.
🔸این تناقض ها برخاسته از اسلام شرک آلود و انحرافی و در عین حال جاه طلب اردوغان است که تجسم تام و تمام اراده معطوف به قدرت اردوغان است. اسلامی اموی مسلک که همچون اسلام امویان، به شرک قومگرایی و نژادپرستی و برتری نژادی و حق ستیزی و ناجوانمردی و ظلم آلوده است.
1117200129_484023680.mp3
49.01M
⭕️صوت کامل بیانات امروز رهبر انقلاب در خصوص حوادث منطقه|چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳
⚡️ آیا اهل سنت سوریه، اموی هستند؟
🔹 با اتفاقاتی که در چند روز اخیر در سوریه افتاده است، برخی سایت ها و شبکه های اجتماعی نسبت های نادرستی به اهل سنت سوریه می دهند.
❌ در متنی آمده است: «دمشق، مهد تفکر عثمانی اموی است ... تفاوتشان با سایر اهل سنت عربستان و مصر این است که علی را اصلا جز خلیفه چهارم نمی دانند، معتقدند خلفا به این ترتیب است: ابوبکر، عمر، عثمان، معاویه، یزید و نسبت به اهل بیت و بنی هاشم بغض و کینه دارند بخاطر همین اغلب اهل سنت سوریه، ناصبی هستند».
💠 این متن از چند جهت مخدوش و نادرست است:
1⃣ دمشق در قرن اول و دوم، مهد تفکر عثمانی اموی بود، اما قرنهاست صوفیان محب اهل بیت جای طرفداران امویان را گرفته و دیگر ناصبی در سوریه پیدا نمی شود. ابن تیمیه در قرن هشتم در دمشق زندگی می کرده است و از زیادی صوفیان محب اهل بیت در این شهر سخن می گوید و بیان می دارد که اکنون ناصبی ای در این شهر یافت نمی شود.
2⃣ امروزه هیچ اهل سنتی پیدا نمی کنید که حضرت علی (ع) را خلیفه چهارم نداند. همه اهل سنت در سرتاسر جهان امیرمومنان علی علیه السلام را خلیفه چهارم خود می دانند. لذا این نسبت به اهل سنت سوریه اشتباه است. جالب است در این متن، عربستان مهد وهابیت را از سوریه جدا کرده است.
3⃣ عده زیادی از سلفیان، وهابی ها، سپاه صحابه و داعشی ها میان اهل بیت و شیعه آنان تفکیک قائل می شوند. آنان می گویند: اهل بیت انسان هایی شریفی بودند و ما دوستدار آنان هستیم، اما شیعیان، پیروان عبدالله بن سباء یهودی اند که برای از بین بردن اسلام هر کاری می کنند. متاسفانه این ذهنیت اشتباه سلفی ها و داعشی ها و بسیاری از القاعده ای ها باعث شده که برای دیگران هم مساله خلط شود و فکر کنند که داعشی ها و القاعده ای ها ناصبی اند. در حالیکه به ندرت در میان وهابیت، داعش، سپاه صحابه و القاعده، ناصبی پیدا می کنید. کینه و عداوت شیعه مساله دیگری است.
4⃣ امروزه حدود ۷۰ درصد مردم سوریه از اهل سنت شافعی و حنفی بوده و همگی محب اهل بیت اند و ناصبی ای در مردم سوریه نمی شناسیم. بنابراین تقاضا داریم نسبت به مطالبی که می نویسید و بازنشر می دهید، بیشتر دقت نمایید.
✅ اوصیکم و نفسی بتقوی الله.
سرلشکر سلامی: آخرین کسانی که سوریه را ترک کردند بچههای سپاه بودند
🔹بعضیها انتظار دارند ما به جای ارتش سوریه میجنگیدیم. آیا منطقی است که ما همۀ سپاه و بسیج را برای نبرد در یک کشور دیگری درگیر کنیم، در حالی که ارتش آن کشور تماشاچی ماجرا است. از طرفی همۀ راههای انتقال ما را به سوریه بسته بودند.
🔹البته این را با افتخار میگویم، آخرین کسانی که خط مقاومت در سوریه را ترک کردند بچههای سپاه بودند. آخرین فردی که این میدان را ترک کرد یک پاسدار بود. راهبردها باید به اقتضای شرایط تغییر کنند.
🔹برخی در محافل سیاسی، روشنفکری و در میان عموم مردم دارند ترویج میکنند که نظام بازوان منطقهایاش را از دست داده. نه؛ نظام بازوانش را از دست نداده است.
🔹ما برای نبرد با کفار بر اساس ظرفیتها و استعدادهای درونی خودمان داریم تصمیم میگیریم و عمل میکنیم. ما منطق سیاسی قوی برای جنگیدن داریم، مشروعیت قوی برای دفاع داریم.
🔹یک ملت بزرگ داریم برای ایستادن. یک رهبر بزرگ داریم برای ارائه تدبیر و الهام بخشیدن. نیروهای مسلح قدرتمندی داریم. دست نخورده باقی ماندند. ما اگر ضعیف شده بودیم که وعدههای صادق را انجام نمیدادیم.
🔹الان هم مسیرها برای پشتیبانی جبهۀ مقاومت باز است. این نیست که همۀ مسیرها منحصر به سوریه باشد. کما اینکه آنجا هم ممکن است کمکم دوباره شکل دیگری به خودش بگیرد.
🇮🇷
عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقهای رایالیوم و تحلیلگر برجسته فلسطینی در سرمقاله جدید خود برای این روزنامه، به تحلیل سخنرانی روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران پرداخته و نوشت: سخنرانی آیت الله سید علی خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در روز چهارشنبه، به درستی احتمال پاسخ قوی ایران به زلزله سه گانه آمریکایی، اسرائیلی و ترکی را ترسیم کرد.
عطوان افزود: قبل از تحلیل این سخنرانی و روشن کردن مهمترین بندهای آن و چگونگی تعامل با تحولات اخیر در منطقه و در راس آن سوریه، باید به چند نکته اشاره کنیم:
- نکته اول این است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تاکید کردند آنچه که در سوریه اتفاق افتاد، در اتاق فرماندهی آمریکا و اسرائیل طراحی شده بود و کشور همسایهای هم وجود داشت که نقش آشکاری در این اتفاق ایفا کرد. البته امام خامنهای اشاره مستقیمی به نام این کشور همسایه نکرد، اما منظور ایشان ترکیه بوده است.
- مقام معظم رهبری در ایران، در سخنرانی خود نشان داد که باید از اتفاقی که در سوریه رخ داده است درس بگیریم. امام خامنهای همچنین با بی توجهی به شادی دشمنان، مسیر آینده را روشن ساخته و لحن و نوع سخنرانی ایشان، بازتاب شجاعت رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران است؛ چیزی که در هیچ یک از رهبران جامعه اسلامی ندیدهایم. این امر همچنین بیانگر نیات واقعی رهبر معظم انقلاب برای بازسازی مسیر آینده است.
- سوریه به این دلیل مورد تجاوز قرار گرفت که طبق گفته چندین منبع سیاسی و رسانهای آمریکایی، بشار اسد، پیشنهاد واشنگتن مبنی بر جدا شدن از ایران و قطع ارتباط با این کشور و محور مقاومت، در ازای رفع فوری تحریمها علیه سوریه را نپذیرفت.
عبدالباری عطوان خاطرنشان کرد که نکته قابل توجه در سخنرانی دیروز امام خامنهای این بود که ایشان تاکید کردند، نیروی مقاومت در آینده قابل پیش بینی بیش از پیش گسترش خواهد یافت و بزرگترین هدف آن مقابله با آمریکا و نقشههای آن در منطقهای است که مردم آن حاضر به تسلیم مقابل آمریکاییها نیستند. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران همچنین اطمینان دادند که آمریکا هرگز در منطقه ما جای پایی پیدا نخواهد کرد و ایران همچنان قوی و با دوام است.
این تحلیلگر فلسطینی ادامه داد، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در این سخنرانی خود همچنین به تقابل قاطع مقاومت لبنان با رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید کردند که مشت آهنین حزب الله، علی رغم ضربات بیسابقهای که متحمل شد، قویتر از گذشته شده است. ایشان همچنین از استواری قهرمانانه و معجزه آسای گروههای مقاومت فلسطین قدردانی و تاکید کردند که مقاومت قدرتمند باقی میماند و در کل منطقه گسترش خواهد یافت، جوانان غیور سوری همه اراضی خود را از شر اشغالگری دشمن آزاد میکنند و بر دشمنان خود پیروز خواهند شد.
در ادامه این یادداشت آمده است، این گفتمان امام خامنهای در نگاه اول به این معناست که بیداری ایرانی در تدارک حرکت به مرحله جدید از استقرار و حمایت از مقاومت جدید سوریه در آینده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران از جایگاه بسیار بالایی برخوردار بوده و سخنرانی ایشان همواره حائز اهمیت است. اینکه امام خامنهای خیلی زود بعد از تحولات سوریه اقدام به سخنرانی کردند، میتواند نشان دهنده وجود یک برنامه محکم ایرانی برای مقابله با توطئههای جدید محور آمریکایی- صهیونیستی در منطقه باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در سخنرانی مهم دیروز خود، با اشاره به اینکه دشمنان مقاومت اگر فکر میکنند حوادث اخیر سوریه برای آنها مایه خوشحالی است، سخت در اشتباهند، تاکید کردند: جبههی مقاومت یک سختافزار نیست که بشکند یا از هم فرو بریزد یا نابود بشود. مقاومت یک ایمان است، یک تفکّر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است؛ مقاومت یک مکتب است، یک مکتب اعتقادی است که با فشار آوردن نه تنها ضعیف نمیشود، بلکه قویتر میشود.
امام خامنهای فرمودند:جبههی مقاومت نه از پیروزیها مغرور باید بشود، نه از شکستها مأیوس باید بشود. پیروزی و شکست همیشه هست. زندگی شخصی انسانها هم همینجور است: در آن، موفّقیّت هست، ناکامی هست؛ زندگی گروهها همینجور است: در آن، موفّقیّت هست، ناکامی هست. یک روز یک جریان بر سر کار است و یک روز نیست؛ دولتها همینجور، کشورها همینجور. فراز و نشیب در زندگی هست؛ از فراز و نشیب نمیشود انسان پرهیز بکند. آنچه لازم است، این است که وقتی بر فراز قرار میگیریم، مغرور نشویم؛ چون غرور جهل میآورد و خود مغرور شدن، انسان را غافل میکند. وقتی که به فرود رسیدیم، یک جایی ناکام ماندیم هم، باید افسرده و مأیوس و دلشکسته نشویم.
🔹️#مقاومت و تاریخ لرزان
✍ #مهدی_جمشیدی
1️⃣ دولت بشار اسد، از درون خویش، پوسیده بود و اگر حمایتهای ایران در یک دهۀ پیش در میان نبود، در همان برهه، برچیده شده بود. ایران به سبب اینکه زوال دولت اسد، موجب آسیبدیدن جبهۀ مقاومت میشد، به حمایت از تداوم قدرت وی برخاست و در این باره، موفق نیز شد. البته بیش از هر چیز، حس تکلیفِ شیعیِ ایران نسبت به پاسداری از حرم حضرت زینب - سلاماللهعلیها - در این معادلۀ سیاسی، مؤثّر بود. بههرحال، دولت اسد، ناتوان و درمانده بود و نمیتوانست بهتنهایی، بماند و دوام بیاورد. این دولت، نه بدنۀ اجتماعی و مردمیِ چندانی داشت و نه وجه ایدئولوژیک و اعتقادی. تنها امری که میتوانست مولّد قدرت برای وی باشد، همراهیاش با جبهۀ مقاومت بود؛ وگرنه از لحاظ درونی، عناصر اقتدار خویش را باخته بود. هرگز نمیتوان باور کرد که جریانهای سلفی و تکفیری، اینچنین آسان به قدرت دست یابند؛ مگر اینکه پیش از کنش آنها، دولت حاکم، تهی و تُنک شده باشد و نتواند بماند. کشش قدرت دولت اسد از لحاظ روانی و انگیزشی، به پایان رسیده بود و تاکنون نیز به واسطۀ قدرتهای بیرونی، پابرجا مانده بود. #سکولاریسم_سیاسی - که حاصلش مقاومتِ غیرایدئولوژیکِ نیمبند و خوشباوری نامؤمنانه نسبت به وعدههای سیاسیکارانه بود - و #تکثّر_هویّتی - که ریشه در فقدان نقطۀ مرکزی داشت - سوریه را اینچنین خاکسترنشین کرد.
2️⃣ خوانش غیرایمانی و ملّیاندیشانه و سیاسی از مقاومت، دوام و پایداری ندارد و چهبسا حتی در شرایط ساختگی و گلخانهای نیز از دست برود؛ چنانکه سقوط بشار، ناشی از تزلزل درونی قدرت او بود، نه قدرت مخالفانش. مخالفان، بدون جنگ و درگیری، وی را ساقط کردند و این یعنی در میدان مواجهه، پیروز نشدند، بلکه از ضعفهای درونی و داخلی او، بهره بردند. مقاومت، «دلیل» میطلبد و آن دلیل، باید ریشه در «ایمان دینی» داشته باشد تا شهادت، معنا یابد. دولت و ارتش سوریه، با چنین معانی و معارفی، بیگانه بودند و از این جهت، قدرت مقاومت نداشتند. دلیل مقاومت، یعنی درحالیکه ارتش سوریه، ناتوان و عاجز است، سپاه قدسِ ایران، وارد میدان میشود و در جغرافیایی دیگر، حماسۀ تاریخی میآفریند. این کنش تاریخی، برآمده از همان دلیل قدسی و معنایی و هویّتی است که در ایران و یمن و عراق و حزبالله لبنان و فلسطین به چشم میخورد، اما در دولت و ارتش سوریه، اثری از آن نبود. این فقدان، امروز در یک «صحنۀ بینبرد»، خویش را نمایان کرد. وقتی پای دلیل هویّتبخش و معناآفرین در میان نباشد، کاری از دولت و ارتش ساخته نخواهد بود و ساختارهای ظاهری، به تکانهای زوال خواهند یافت.
3️⃣ ایران یکی از اقمار سیاسی خویش را در جبهۀ مقاومت از دست داد، اما این وضع، حاصل شرایطی بود که در ارادۀ ایران نبود. ما همۀ شرایط را نمیسازیم و تعیین نمیکنیم و نمیتوانیم به یک دولت- ملّت دیگر، ارادۀ خویش را تحمیل نماییم. این امکانها و بضاعتهای طرف مقابل است که مسیر را بر همافزایی ما میگشاید. زنجیرهای از ضربههای سخت و کاری در ماههای اخیر شکل گرفته است که میخواهد ریشههای مقاومت را از خاک بیرون افکند. این یعنی نزاع تاریخی، به نقطۀ اوج خویش رسیده و جبهۀ مقابل، میخواهد داستان زوال خویش را به افسانه تبدیل کند. ما امکان تعیینکنندهای را از دست دادیم، اما همچنان امکانهای مهم دیگری را نیز در اختیار داریم و بازی، تمام نشده است. اینجا، نقطۀ پایان نیست و این داستان، صحنههای دیگری نیز خواهد داشت. بیش از همه، آنچه که اهمّیّت دارد این است که ایران، همچنان یک هستۀ سختِ الهامبخش و مولّد برای ایدئولوژی مقاومت است. ممکن است مقاومت در سراشیبی قرار گرفته باشد، اما پایان نیافته است. در این نزاع، هر دو طرف، گزند دیدهاند و نمیتوان گفت جبهۀ تجدّد، کامیاب شده است.
4️⃣ #شهدای_مدافع_حرم، هرگز ضرر نکردند؛ تکلیف دیروز، ایستادن بود و اما امروز، معادله تغییر کرده است. و مگر در دفاع مقدس نیز، شاهد چنین وضعی نبودیم و نحوۀ پایان جنگ، بسیاری را دچار تردید نکرد. آنان که از جنگ نهراسیدند و به میدان شتافتند، به سعادت ابدی دست یافتند. هیچ صلح و معاهده و عقبنشینیای در این جهان، اجر و فلاح آنها را در آن جهان، تضییع نخواهد کرد. مسألۀ خمینیِ کبیر و جنودِ عاشوراییاش، همواره تکلیف بوده و نه نتیجه. ما آموختهایم که مأمور به تکلیف هستیم و نه نتیجه. آنانی مبتلا به خسران و تباهی هستند که در ذهنیّت جمعی، بذر تردید میپاشند و گمان میکنند که باید دربارۀ شهادت و شهدا، بر اساس محاسبات مادّی و معادلات دنیایی قضاوت کرد. سلسلۀ جنگهای میان جبهههای حق و باطل، تا ظهور ادامه خواهد یافت.