🔰 بریده ای از مطلب منتشر شده از حجت عبدالمالکی در فارس نیوز با عنوان «افطاری اقتصادی با آقا»
🔸آقا روشون رو سمت من کردند و به حالت اینکه سوال داشته باشند کمی خم شدند. من هم یه خیز برداشتم و نیم متر جلوتر رفتم دقیقا مقابل ایشون.
🔹آقا گفتند: "این رتبه سوم در اقتصاد جهان چه جوری میشه؟! البته از بخش کشاورزی بگذریم، اما اینکه در صنعت و معدن و ... گفتید چه جوری میشه!"
🔸عرض کردم: آقاجان ما اگه تولید ناخالص مون (الان) به 7500 میلیارد دلار (PPP) برسه می شیم سومین قدرت اقتصادی جهان بعد از آمریکا و چین. در سال 2014 به 1330 میلیارد دلار رسیده ایم.
🔹فرمودند: خوب این در چه افق زمانی می شه؟
عرض کردم: بین 10 تا 25 سال شدنیه، بسته به همت خودمون.
🔹فرمودند: برای اینکه به اون سطح برسیم چی کم داریم؟
🔸عرض کردم: یکی جمعیت و یکی فرهنگ مناسب.
فرمودند: خوب جمعیت که کار یک شب نیست!
عرض کردم: بله، به خاطر همین می گیم بلند مدت.
🔹فرمودند: برای این اتفاق احتیاج به چه چیزهایی داریم؟ علی القاعده زیرساخت هایی لازمه. محاسبه کردید؟
🔸عرض کردم: به طور کلی عملیاتی بودن این موضوع را مطالعه و تحلیل کردیم. به دنبال محاسبات دقیق تر هستیم برای نیازمندی ها. اما به طور کلی شدنیه.
🔹فرمودند: اینها را محاسبه کنید، وگرنه در حد روی کاغذ باقی می مونه!
🔸عرض کردم: آقاجان مساله دوم فرهنگ اقتصادیه.
به حالت اینکه بخوان ادامه اش را بشنوند به من خیره شدند!
🔹عرض کردم: مهم ترین چیزی که ما کم داریم، یه فرهنگ اقتصادی مناسبه، فرهنگی که تقویت کننده و به نفع تولید باشه.
با حرکت سر تایید کردند.
🔸عرض کردم: ما با فرهنگ اقتصادی اسلامی می تونیم به پیشرفت های شگفت انگیزی برسیم.
🔹مثال زدم از صدر اسلام که پیامبر اعظم (ص) با تحول فرهنگی که ایجاد کردن در مدینه النبی، رشد های اقتصادی شگفت انگیزی ایجاد کردند که گاهی تا چند صد در صد هم برآورد شده.
🔸آقا با تعجب پرسیدند: واقعا کسی حساب کرده؟!
عرض کردم: بله. آقای دکتر سیدکاظم صدر- استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی ره- در کتابشون با عنوان نظام اقتصادی صدر اسلام براساس آماری به این اعداد رسیدند.
🔹ادامه دادم: عده ای می گند چون اقتصاد اون زمان مدینه النبی کوچک بوده، امکان نرخ رشدهای بالا داشته؛ اما تحولی که پیامبر (ص) ایجاد کردند بسیار موثر بوده.
ایشون باز هم به نشانه تمایل به شنیدن خیره شدند.
🔸ادامه دادم: پیامبر (ص) اقتصاد ربوی مدینه رو تبدیل کردن به یک اقتصاد تولیدی. از طرف دیگر فرهنگ اقتصادی مردم متحول شد، به نحوی که تولید و کار اقتصادی رو عبادت می دونستند و همین بسیار اثرگذار بود در شکوفایی اقتصاد مدینه.
🔹آقا با قاطعیت (هم با کلام و هم با حرکات سر) تایید کردند و فرمودند:"بله، اینجوری میشه"
🔸احساس کردم حالا دیگه پذیرفتن که امکان اقتصاد دوم یا سوم جهان شدن وجود داره.
✅توییتر فتنه ۸۸ ، کلاب هاوس فتنه ۱۴۰۰ - قسمت نخست
✍سید علیرضا آل داود
⭕️ بستر انقلاب رنگی، انتخابات ریاست جمهوری است. در فتنه ۸۸ توییتر، فیس بوک و سرویس های گوگل آتش بیار معرکه برای جنبش سبز بودند. اما نقش توییتر آنقدر برای دولت دموکرات آمریکا بخصوص اوبامای مودب و باهوش و وزیر امور خارجه اش یعنی هیلاری کلینتون مهم بود که دقیقا در ملتهب ترین روزهای آن فتنه با پرداخت هزینه و فرستادن جرد کوهن به بغداد(جک دورسی مدیر توییتر در فتنه ۸۸ بغداد بود) مانع از تعطیلی این میکروبلاگ برای اصلاح حفرههای نرم افزاری شدند.
⭕️قسمت بزرگی از اعتراف به جلوگیری از تعطیلی توییتر در مصاحبه های کلینتون و کتاب انتخاب های سخت وی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شده موجود است.
⭕️اما ۱۲ سال پس از آن فتنه شرایط فضای مجازی_ول و تحرکات جریان تحریف و جریان نفوذ با هماهنگی دولت دموکرات آمریکا یعنی جو بایدن بسیار شبیه به وضعیت انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ شده است.
⭕️اینبار تفاوت های جدی در میزان کمی مخاطب، فقر گسترده سواد رسانه ای در این مخاطب، وقوع چندین فتنه مانند ۹۶ و ۹۸ با بستر فضای مجازی یله و رها و سکو هایش، وقوع چندین حمله تروریستی با سکوهای رمز شده نظیر تلگرام، واتس اپ و سیگنال به کشور، دخالت گسترده از طریق عمدتا تلگرام در انتخابات های مجلس ۹۴ ، ریاست جمهوری و شورای شهر ۹۶ و... نسبت به سال ۸۸ می بینیم.
⭕️اما اینبار در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ جریان تحریف با کلاب هاوس و سیگنال+(تلگرام، واتس اپ، اینستاگرام، سرویس های گوگل و برخی اپلیکیشن های خاص بر روی ابزارهای هوشمند که حتی نیازی به اینترنت ندارند، اینترنت ماهواره ای و شبکه بلاک چین...) میتواند کشور را دچار مشکلات متعدد امنیتی، اجتماعی و سیاسی کند.
⭕️اما نقش کلاب هاوس در شناسایی نخبگان، شناسایی شبکه، رهگیری آنان، سرقت اطلاعات نخبگان بر روی ابزارهای هوشمند، نشت گسترده اطلاعات در چت های صوتی در اتاق ها بواسطه تحریک عناصر امنیتی، شکستن تابو در گفتگوی مستقیم با عناصر آلوده شبکه های امنیتی، قمار و شرط بندی و منافقین... ، ارتباط مستقیم ضد انقلاب، سلطنت طلبان و منافقین با نخبگان و مردم، هدایت و راهبری کانون های شورشی منافقین در بستر امن رمز شده کلاب هاوس، راهبری و تمرین اقدامات ضد امنیتی، تابو شکنی های اخلاقی، ایجاد دوقطبی های کاذب در جامعه، مهندسی اطلاعات و اخبار، بستر ساخت گسترده اخبار جعلی، بستر پر تاثیر وارونه نشان دادن حقایق، بستر تعویض جای جلاد و شهید، بستر دخالت گسترده در انتخابات توسط سرویس های اطلاعاتی غربی، بستر تغییر هویت جوانان و... میتوان اشاره کرد.
⭕️نکته مهم آنجاست که بیش از ۱۰۰۰ کانال تلگرامی و هزاران اکانت توییتری و اینستاگرامی، صد های سایت خبری عمدتا وابسته به جریان تحریف به عنوان پیوست رسانه ای کلاب هاوس فعالیت میکنند
🔰 چند نکته درباره مصاحبه سردار جوانی
صحبت های سردار جوانی معاونت سیاسی سپاه که در آن از سعید محمد صحبت کرده بود بازخورد های زیادی داشت که پیرامون آن چند نکته لازم است:
✅ صحبتهای معاون سیاسی سپاه قبل از نشانه گرفتن دکتر سعید محمد یک ادعا را نشانه گرفت و آن هم ادعای جریان غرب گرا و پروپاگاندای رسانهای ضد انقلاب بود که می گفتند سپاه با آوردن سعید محمد به دنبال مهندسی کردن انتخابات است.
💠 مصاحبه سردار جوانی یک مقدمه و یک موخره دارد. مقدمه آن تبیین دکترین سیاسی سپاه است که به قول دکتر جوانی به صراحت ورود مصداقی به انتخابات را ممنوع و آن را حرام شرعی میداند و موخره آن تبیین موضع سپاه درباره کاندیداتوری سعید محمد است.
⁉️ اما تخلف دکتر محمد چیست؟ محمد تخلف اقتصادی یا امنیتی نداشته است بلکه تخلفش از زبان سردار جوانی به عنوان یک مقام اجرایی و متولی امور سیاسی در سپاه یک عبارت ساده است و آن هم حضور در انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی.
💠 قطعا هر فردی حق دارد خود را به محک رای مردم بگذارد اما یک فرد نظامی در اولین قدم باید مراحل قانونی آن را طی کند تا تهمتی متوجه نهادی مانند سپاه نگردد. این دقیقا همان مر قانونی در دکترین سیاسی سپاه است. این نکته دقیقی است اگر برخوردی لازم است گروهبان و سردار فرقی نمی کند.
🔰اما در صحبتهای سردار جوانی یک نکته مغفول ماند و به آن اشاره نشد و آن هم رفتارهای احساسی جریان انقلابی است که سریعاً تحت تاثیر فضای رسانهای مجذوب این و آن می شوند و بعضا چنان آش شور می شود که برخی کاندیداها حالت قدیسانه یا منجی به خود می گیرند
💠جریان انقلاب باید دیر یا زود به این نکته می رسید و جملات سردار جوانی شاید کاتالیزوری باشد برای فهم این نکته که دوره شخص محوری و منجی محوری گذشته است. راهکار اشخاص نیستند بلکه تفکر است و برنامه و فعالیت جهادی.
🔴مخالفت اکثریت ایرانیها با هرگونه مذاکره موشک
🔹نتایج یک نظرسنجی که به صورت مشترک توسط شورای امور جهانی شیکاگو و موسسه افکارسنجی «ایرانپل» مستقر در تورنتو انجام شده نشان میدهد ۶۲ درصد ایرانیها معتقدند ایران نباید مذاکره بر سر برنامه موشکی خود را بپذیرد. در همین حال، ۸۵ درصد ایرانیها گفتند که اعتقاد دارند فعالیتهای منطقهای ایران به امنیت بیشتر آن منتهی شده است.
🔹۵۱ درصد شرکتکنندگان ایرانی این نظرسنجی از برجام اعلام حمایت کردهاند اما تنها ۳۷ درصد شرکتکنندگان معتقدند آمریکا حتی در صورت بازگشت به برجام به تعهدات خود عمل خواهد کرد.
🔹۸۳ درصد ایرانیها معتقدند روابط با چین برای ایران «بااهمیت» است و اکثریت ۵۳ درصدی گفتند چین امروز نسبت به ۱۰ سال پیش مورد احترام بیشتری قرار دارد.
آخوندی: اگر ما نبودیم، قحطی ایران را فراگرفته بود!
وزیر سابق راه و شهرسازی دولت روحانی:
🔹ما سال ۹۲ را یادمان نرود، اگر روند سال ۹۲ ادامه پیدا کرده بود، الان قحطی تمام ایران را گرفته بود.
🔹اگر سال ۹۲ آن اتفاق (انتخاب روحانی) رخ نداده بود میتوانید تصور کنید که ایران در چه وضعیت وحشتناکی از لحاظ امنیت بود؟!
🔸این اظهارات آخوندی در حالی است که تنها در حوزه مسئولیتی او در وزارت راهوشهرسازی در دولت روحانی فجایع عجیبی از جمله رشد ۶۵۰ درصدی قیمت مسکن و کاهش ۵۰ درصدی کاهش ساخت خانه رخ داده است.
🔸در کنار آن افزایش ۷۰۰ درصدی قیمت دلار، شکسته شدن رکورد ۱۰ ساله شکاف طبقاتی، شکستن رکورد تورم در ۶۰ سال اخیر، کوچک شدن سفره مردم با کاهش قدرت خرید آنها، ناتوانیهای مدیریتی در اداره کوچترین مایحتاج مردم از جمله مرغ، از جمله خسارتهای جبرانناپذیر دولت روحانی در ۸ سال گذشته است.
حاضریم با اروپا هم سند راهبردی امضا کنیم!
«فؤاد ایزدی»، استاد دانشگاه تهران گفت: «ما در چارچوب برجام میتوانستیم از اروپا و آمریکا میلیاردی هواپیما بخریم، اما آنها پای کار نیامدند. ایران میتوانست با آلمان و فرانسه و سایر کشورهای غربی هم سند همکاری راهبردی امضا کند ولی مشکل اینجاست که آنها جلو نمیآیند».
تحلیلگر مسائل آمریکا افزود: «در این شرایط که آنها آمادگی انعقاد یک سند همکاری را ندارند، بنابراین ایران هم با هیچ کشور دیگری نباید همکاری راهبردی داشته باشد؟ این مسئله هیچ منطقی ندارد و افرادی که اینگونه سخن میگویند قطعاً در راستای منافع ملی ایران فکر نمیکنند». وی با اشاره به بیاثر شدن تحریمهای آمریکا با تفاهمنامه راهبردی ایران و چین گفت: «این مسئله در کوتاهمدت هم میتواند عملی شود اما بستگی به همت طرف ایرانی دارد. چین در سطح دنیا، شرکای تجاری متعددی دارد بنابراین ایران باید هرچه سریعتر این سند را عملیاتی کند».
#روحانی تا کنون چندین بار رفراندوم اصل ۵۹ قانون اساسی را طرح کرده اما نه موضوع رفراندوم را بیان می کند و نه از نظر حقوقی سراغ سازکار اجرای آن میرود.
قبلا با طرح آن اصلاح طلبان را سرکار می گذاشت.حالی بهشون می داد.تیتری بهشون میداد.در عین حال فشار را از روی خود کم میکرد.حالا دیگر برای آنان هم جذابیتی ندارد.چون رفراندوم بر سر « چکار کردی دولت؟ » نسبت به موضوعات دیگر پر مطالبه گر است .
✨به عقب برنمیگردیم...
اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۹ برای دومین بار طی یک دهه اخیر موفق شد که شوک تحریمهای آمریکا را رد کرده و در ریلی صحیح قرار گیرد. این موفقیت یک بار در سال ۹۱ کسب شده بود و به تعبیر ریچارد نفیو از معماران اصلی تحریمهای ایران در وزارت خزانهداری آمریکا، ایران توانسته بود از طوفان تحریمها عبور کند. روی کار آمدن دولت آقای روحانی و گره زدن اقتصاد به سیاستخارجی و برجام اما همه چیز را خراب کرد. واردات رونق گرفت و تولیدی که میرفت تا اقتصاد ایران را شکوفا کند، قربانی تفکر غلطی شد که میپنداشت "خریدار حرفهای" شدن، امنیت میآورد و لذا بازار ایران را جولانگاه کالای خارجی کرد.
با خروج آمریکا از برجام، اقتصادی که مجددا به شیر نفت متصل شده بود، بار دیگر دچار شوک شد. هرچند تفکر غالب در دولت این بود که در شرایط تحریم نمیتوان اقتصاد را مدیریت کرد و چارهای جز رفع تحریم نیست، اما مجموعه اقتصاد کشور در مسیر تعادل جدید قرار گرفت تا اثر تحریم را دفع کند. در ماههای اخیر که حقیر به استانهای مختلف کشور سفر کردم، تقریبا هیچ تولیدکنندهای را ندیدم که از خروج آمریکا از برجام خوشحال نباشد. تولیدکنندهای در تبریز میگفت از زمان خروج آمریکا از برجام سفارشهای ما ۳ برابر شده چون دیگر واردات کالایی که ما تولید میکنیم، انجام نمیشود. یا یک قطعهساز خودرو که موفق به تولید قطعات حساس خودرو شده بود، نگران بود که با بازگشت خودروسازهای فرانسوی به ایران، این دستاوردها نابود شود.
امروز که آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت را بررسی میکردم، دیدم در ۱۱ماهه سال ۹۹ به اندازه دو سال اجرای برجام(۹۵ و ۹۶) جواز تاسیس صنعتی صادر شده است. در سالهای ۹۵ و ۹۶، مجموعا ۳۷۷۵۵ جواز تاسیس واحد صنعتی صادر شده بود. اما در ۱۱ماهه ۹۹ که سال اقتصاد بدون برجام و سال فشار حداکثری آمریکا بود ۳۶۱۶۲ جواز صادر شده است (با ۴۰٪ افزایش نسبت به ۹۸).
طبق گزارش بانک مرکزی، نرخ رشد اقتصادی کشور در سال ۹۹ نیز ۲.۲ درصد بوده است. تجارت خارجی کشور برخلاف حامیان FATF با وجود قرار گرفتن در لیست سیاه این نهاد نه تنها صفر نشد، بلکه رقم ۷۳ میلیارد دلار را ثبت کرد. فروش نفت ایران به ارقام قابل توجهی رسیده و برخلاف دوران برجام که پول صادرات نفت در بانکهای مشتریان بلوکه شد، امروز ارز حاصل از صادرات نفت نیز به کشور بازمیگردد و در اختیار تامین نیازهای مردم قرار میگیرد. با خروج برندهای خارجی از کشور، تولید لوازم خانگی بیش از ۵۰ درصد نسبت به سال ۹۸ رشد کرده است؛ و این لیست را میتوان همچنان ادامه داد.
منتهی راقم این سطور میخواهد نام این وضعیت را "موفقیتهای غیرسیستماتیک" بگذارد. برای دومین تجربه عبور از شوک تحریم، از بخشهای مختلف دولت تا نهادهای انقلابی تا بخش خصوصی فعالیتهای مجاهدانهای انجام دادند، اما وقتی جهتگیری اصلی و مرکزی در دولت، چیز دیگری است و همچنان خواب احیای برجام دیده میشود، نمیتوان و نباید انتظار موفقیتهای بزرگ و سیستماتیک داشت.
دولت جوان و انقلابی قرار نیست مشکلات کشور را با معجزه حل و فصل کند. حاکم شدن تفکری که نگاهش به دست بیگانه نیست و میخواهد یک بسیج عمومی برای پشتیبانی و مانعزدایی از تولیدکنندگان توانمند ایرانی ایجاد کند، به یاری خدا ما را در جنگ اقتصادی پیروز خواهد کرد. فراموش نکنیم که در جنگ تحمیلی با رژیم بعث، پیروزیها با کنار رفتن تفکر لیبرال آغاز شد. در جنگ اقتصادی با رژیم آمریکا نیز چنین باید...
🔴لاریجانی موضوع دیدار روحانی و خاتمی
🔹چندی پیش سیدمحمد خاتمی با حسن روحانی با یکدیگر دیدار کردند. موضوع اصلی دیدار رایزنی روحانی برای جلب حمایت سیدمحمد خاتمی و جبهه اصلاحات از نامزدی علی لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ بوده است که ظاهرا جلسه به جمع بندی نرسیده است.
🔹پیشتر یکی از نزدیکان ناطق نوری نیز گفته بود: ایشان تاکید دارد کسی که می تواند منجی شرایط فعلی نظام باشد و تنشهای داخلی و خارجی را کم کند و آرامش را به کشور بازگرداند، علی لاریجانی است، بروید با او صحبت کنید.
🌐 جوانی: منظور از تخلف سردار محمد صرفا رفتارهای سیاسی ـ انتخاباتی مغایر با مقررات سپاه بود
در پی واکنشهای گسترده نسبت به مصاحبه روز گذشته معاون سیاسی سپاه با خبرگزاری فارس، سردار جوانی توضیحات کوتاهی را در این زمینه ارسال کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در پی واکنشهای گسترده در مورد مصاحبه روز گذشته معاون سیاسی سپاه با خبرگزاری فارس، سردار جوانی توضیحات کوتاهی را در این زمینه ارسال کرد.
متن توضیحات سردار جوانی بدین شرح است:
نظر به برداشتهای نادرست و بعضاً سوءاستفاده برخی رسانههای داخلی و خارجی از پاسخ اینجانب به سؤال خبرنگار فارس درباره فعالیتهای انتخاباتی برادر پاسدار دکتر سعید محمّد، فرمانده سابق قرارگاه سازندگی حضرت خاتمالانبیاء (ص) که در مسئولیتهای گذشته، زحمات ارزشمندی کشیدهاند به آگاهی میرساند؛ همچنانکه از متن مصاحبه برمیآید، تخلف مورد اشاره، صرفاً بروز رفتارهای انتخاباتی بوده که مغایر با مقررات جاری سپاه است.
گفتنی است معاون سیاسی سپاه پاسداران در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره زمزمههای حمایت سپاه از سعید محمد گفته بود: «سپاه نه از سعید محمد و نه از هیچ کاندیدای دیگری در انتخابات حمایت نمیکند و نخواهد کرد. اساساً ورود سپاه و بسیج به انتخابات بهطور مصداقی و حمایت از افراد و گروهها و فهرستها دارای منع قانونی و شرعی است. این فضایی که در شبکه های اجتماعی داخلی و رسانههای خارجی و بویژه در شبکههای ماهوارهای ضدانقلاب شکل گرفته و بعضاً سعید محمد را کاندیدای مورد حمایت سپاه معرفی میکنند، از یک طرف ساخته و پرداخته کسانی است که میخواهند چهره سپاه را مخدوش کنند و از طرفی، متأثر از افرادی است که تصور میکنند چون سعید محمد مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه را برعهده داشته و به عرصه انتخابات ورود کردهاند، احتمالاً ورود ایشان به عرصه انتخابات با نظر و تأیید و حمایت سپاه است.
این تصورات نهتنها کاملاً خلاف واقع است بلکه واقعیت این است که سپاه به جدّ با ورود پاسداران و از جمله ایشان به عرصه انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی تعریف شده مخالف است. اتفاقاً منفک کردن سعید محمد از مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم به دلیل همین تخلف و رعایت نکردن مقررات از سوی ایشان بوده است».
💢کلاب هاوس چیست؟
👈کلاب هاوس که یک نرم افزار متعلق به شرکت آمریکایی است حدوداً یک سال است راهاندازی شده؛ فضای این نرم افزار شبیه به اینستاگرام است با این تفاوت که خبری از عکس و متن نیست و شبکهای صرفاً صوتی است و افراد با حضور در ROOM (اتاق مجازی) یا راهاندازی یک اتاق و دعوت از افراد مختلف شروع به بحث و گفتوگو میکنند. در حال حاضر برای استفاده از این نرمافزار باید از طرف شخص دیگری دعوتنامه داشت یا نام خود را در لیست انتظار رزرو کرد.
حضور افراد سرشناس از سراسر جهان و امکان شنیدن صدای این افراد یا گفتوگو با آنها موجب جذابیت کلاب هاوس شده است. در ایران نیز در هفتههای گذشته تشکیل ROOM هایی با حضور برخی سلبریتی ها و اینفلوئنسرهای کوچ کرده از اینستاگرام و توئیتر به کلاب هاوس، موجب شده تا در آستانه انتخابات 1400 این شبکه اجتماعی به پدیده این انتخابات تبدیل شود.
حضور برخی شخصیتهای سیاسی که احتمال کاندیداتوری آنها در انتخابات ریاست جمهوری میرود همچون محمدجواد ظریف، محمدجواد آذری جهرمی و رستم قاسمی موجب شد تا این گمانه پیش بیاید که کلاب هاوس هم مانند فیس بوک و توئیتر در سال 92 و تلگرام در سال 96، نقش مهمی در فعالیتهای انتخاباتی کاندیداها در فضای مجازی داشته باشد.
با توجه به اینکه رئیس ستاد انتخابات ممنوعیت برگزاری هر نوع تجمع و میتینگ انتخاباتی در 1400 سخن گفته و یکی از تخلفات انتخاباتی این دوره را رعایت نکردنِ پروتکلهای بهداشتی اعلام کرده است و از طرفی ضعف صدا و سیما در برگزاری برنامه های گفتگو محور که نمونه اخیر آن را در اخراج مجری برنامه زاویه شاهد بودیم، احتمال میرود میتینگهای خیابانی و استادیومی در انتخابات ریاست جمهوری به کلاب هاوس منتقل شود و کاندیداها سخنرانیهای عمومی خود برای هوادارانشان را در بستر فضای مجازی دنبال کنند.
اما کلابهاوس فعلاً یک محدودیت بسیار جدی دارد و آن اینکه نسخه رسمی آن فقط برای IOS طراحی شده است و گوشیهای اندرویدی فعلاً نسخه رسمی استفاده از آن را ندارند اگرچه گفته میشود حدود 40 روز دیگر احتمالاً نسخه رسمی اندرویدی آن نیز منتشر شود، اما این زمان فاصله بسیار کمی با موعد برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در ایران دارد و همین مساله موجب میشود که شاید آنطور که برخی تصور میکنند کلابهاوس پدیده انتخابات 1400 نباشد.