ماموریت ناوگان ارتش ایران در دریای سرخ چیست ؟
🔸️هفته گذشته وزیر جنگ رژیم صهیونیستی انتشار تصاویر ماهواره ای از حضور چهار کشتی جنگی در دریای سرخ خبر داد و آن را یک تهدید دانست.
🔸️شناورهایی که بنی گانتز بدان ها اشاره کرد یک شناور بالگرد بر به نام هنگام و دو کشتی پشتیبانی و یک فریگیت به نام موج بودند .
🔸️در خصوص حضور رزمی ایران در دریای بسیار مهم سرخ چند نکته باید ذکر گردد.
1️⃣ دریای سرخ از آبهای بین المللی است و حضور هر کشوری در آن آزاد بوده و در نتیجه کشتی های جنگی ایرانی نیز می توانند طبق حقوق دریاها در آن حاضر باشند .
2️⃣ دریای سرخ از مهم ترین دریاهای دنیاست که مسیر اصلی انتقال کالا و انرژی میان آسیا و تمام اروپاست . همچنین بخش هایی از آفریقا نیز از طریق این دریا با کشورهای آسیایی تجارت می کنند .
3️⃣ به نظر می رسد راهبرد دریایی فعلی جمهوری اسلامی تعقیب و تثبیت منافع ایران در بالای مدار ۱۰ درجه شمالی باشد و در این راستا حضور در دریای سرخ به عنوان مسیر اصلی انتقال کالا و انرژی میان آسیا و اروپا ارزش استراتژیک
بسیار زیادی دارد .
4️⃣ این اقدام ایران نشان میدهد که جمهوری اسلامی قصد دارد توسعه نفوذ آبی خود را فراتر از خلیج فارس و دریای عمان ببرد .
به عبارت دیگر جمهوری اسلامی سیطره خود را بر خلیج فارس و دریای عمان تثبیت شده می بیند و به همین دلیل تلاش دارد با استفاده نیروی دریایی راهبردی ارتش، وضعیتی را که در دریای عمان برای خود ایجاد کرده ، به تدریج به سایر مناطق گسترش دهد .
5️⃣ اصل حضور شناورهای رزمی ارتش در دریای سرخ حاکی از تلاش جمهوری اسلامی برای گذار از یک قدرت منطقه ای به مرحله ای بالاتر که به آن قدرت بزرگ می گویند است .
6️⃣ ماموریت شناورهای رزمی ایرانی در دریای سرخ می تواند مقابله با دزدان دریایی ، رصد و جمع آوری اطلاعات و حمایت از تردد کشتی های تجاری ایرانی و متحدان منطقه ای آن باشد .
7️⃣ بر اساس راهبردهای ژئوپلیتیکی و نظریات استراتژیست های این حوزه از جمله آلفرد ماهان ، حضور در دریاها و تقویت ناوگان جنگی و تجاری عاملی بسیار مهم در راستای تثبیت و افزایش قدرت و کسب ثروت و امنیت کشورها خواهد بود و در نتیجه به نظر می رسد جمهوری اسلامی نیز این مهم را مدنظر قرار داده است.
8️⃣ یمن از جمله کشورهایی است که ساحل مناسبی در دریای سرخ دارد و در صورت تثبیت حاکمیت دولت نجات ملی یمن (وابسته به انصارالله ) در صنعا و بنادری چون الحدیده ، و ایضا با عطف به رابطه راهبردی این دولت و نظام مستقر در تهران ، به نظر می رسد حضور دریایی ایران بیش از پیش در این نقطه آبی اثرگذارتر و دارای اثر راهبردی بلند مدت شود .
9️⃣ اشراف نظامی بر تنگه باب المندب به عنوان نقطه اتصال اقیانوس هند و دریای سرخ برای منافع جمهوری اسلامی و متحدانش اهمیت بسیاری دارد و شناورهای جنگی ایرانی در این خصوص می توانند بازیگری تاثیرگذار باشند.
آخرین حَربه ..!
۱/ وقتی مذاکرات جواب نداد، نفرین افاقه نکرد
و دشمن حریف لشکر موسی(ع) نشد،
به پیشنهاد بَلعم بن باعورا
دختران تُرک رو آرایش کردن
و واسه فروش اجناس و ارزاق به لشکرگاه موسوی فرستادن
۲/ از زنان و دختران خواستن تا اگه سربازان لشکر دست تجاوز دراز کردن، روی خوش نشان داده و همراهی کنن...
این اتفاق شیرازهی لشکر موسوی رو از هم پاشید و ۲۰ هزار نفر از سربازان گرفتار انحراف جنسی شدن
۳/ کار بجایی رسید که فرماندهای بنام زمری بن شلوم، دست دختر زیبایی رو گرفت و پیش موسی(ع) آورد و گفت: خیال میکنم نظر شما اینه که نمیتونم با این دختر باشم و گناهه!
با اون دختر وارد خیمهای شد و ...
۴/ برادر عزیزم، خواهر باشخصیتم
کسی که به بهونهی گرما، دلخواهی، مُد و... حاضر به بدحجابی یا بیحجابی شده، دانسته یا ندانسته در حال کمک به فروپاشی لشکر خداست و کسی که اختیار چشمش رو از دست داده، خیانتی بدتر ازین رو داره مرتکب میشه!
۵/ داستان غمانگیز آندلس اسلامی (اسپانیا) رو بخونیم که چطور مسیحیان برای تصرف شهر مسلمانان به همین روش دست زدن و با بیعفتی روح اسلام رو نابود کردن و بی درنگ مردان رو از دم تیغ گذروندن!
۶/ استعمار برای مقابله با کشور سربلند ایران، غیرت مردان و حیای زنان رو هدف قرار داده و عیاشی و خوشگذرونی رو هدف از آفرینش معرفی کرده!
که تو باید بنوشی و سگ و گربه بازی کنی تا خوش باشی!
تو باید رنگ و آرایش داشته باشی تا خوشگل باشی و إلا زشتی!
۷/ در این بین، دو گروه رو تقویت میکنن...
اول: مقدس نمای هتاک! که نحوهی تعامل رو نمیدونه و با پرخاش، همه رو از دین مُنزجر میکنه
دوم: اباحهگر بیقید که فرمایش رهبری و حاج قاسم رو دستاویز میکنه تا روسری شو عقبتر بذاره
و بلد نیست که عاشق، رنگ معشوق به خودش میگیره ...
۸/ هشیار باشیم
خودمون رو با بهتر از خودمون بسنجیم نه بدتر از خودمون ...
خدا ما رو محبوب خودش بخواد
و عاقبتمون رو ختم به خیر کنه...
واسه خوشبختی همهی جوونامون، دعا کنیم🤲💐
✅ اروپا در تله آمریکایی
☑️ جنگ در اوکراین اروپا را در وضعیت بسیار خطرناکی قرار داده است. آمریکایی ها علی رغم اکراه شدید برخی کشورهای اروپایی، در نهایت توانستند پای کشورهای این قاره را به جنگ اوکراین باز کنند. اروپای وابسته به انرژی روسیه، حالا اما بدجور در باتلاق جنگ اوکراین فرو رفته است و اقتصاد قاره سبز با سرعتی باورنکردنی به سمت رکود پیش می رود. هرچند آمریکایی ها خود گرفتار تورم و رکود ناشی از کرونا و جنگ اوکراین شده اند اما وضع برای اروپا بسیار خطرناکتر است. اگر جنگ در اوکراین به فصل سرما کشیده شود و مشکل تحریم نفتی ایران، روسیه و ونزوئلا حل نشود، اروپا در بحرانی وحشتناک فرو خواهد رفت!
ارزش یورو در مقابل ارزهای دیگر به سرعت در حال کاهش است و قیمت سوخت و مواد غذایی و رکود ناشی از آن افزایشی است. این وضعیت نتیجه سرسپردگی دولتهای اروپایی به آمریکاست و در صورتی که روسها بیشتر غضب کنند استخوانهای اروپا خرد خواهد شد. جالب اینجاست که خسارت محض برجام حالا بلای جان اروپا هم شده و این موافقتنامه سیاسی با امضای دولت قبلی ایران چنان تحریمها را محکم کرده که خود اروپایی ها در اوج نیاز به انرژی، نمی توانند از نفت ایران برای حل بحران انرژی استفاده کنند!
در دیگر سوی میدان اما روسها با سیاستهای اقتصادی هوشمندانه هم نفت می فروشند، هم بلوکهای اقتصادی جدیدی را شکل می دهند و هم ارزش روبل را افزایشی کرده اند.
سیاست وابستگی به آمریکا فعلا کار دست اروپایی ها داده و البته این تازه صبح روشن اروپا در تله جنگ اوکراین است و در شام تارشان وضع بسیار بدتر خواهد بود.
⛔️ این بی حجابی آن بی حجابی نیست!
✍محسن مهدیان
🔹 برداشتن روسری در خیابان معنی اش چیست؟ ماجرای کشف حجاب نسبت به گذشته تغییر کرده است. از قضا با یک پدیده نوظهور مواجهیم.
ما پیشتر نیز با پدیده بی حجابی مواجه بودیم. اما..
🔸 بدحجابی در تاریخ جمهوری اسلامی اگرچه یک نقص محسوب می شود اما برآمده از بی حیایی و خدای ناکرده بی عفتی نیست. برآمده از غرب پسندی های عرفی گرایانه است. به همین دلیل است که رهبرانقلاب تاکید داشتند بدحجابی یک نقص است اما معیار نهایی برای قضاوت افراد نیست.
👈چه بسا دختران بدحجابی که هم انقلابی اند و هم اهل معنویت؛ هرچند گرفتار این خطا.
اما از این خطا تا آن خطا فاصله بسیار است. کدام خطا؟
🔹 ما با یک پروژه سیاسی مواجهیم. لذا نوع مواجهه با این خطای سیاسی از جنس آن خطای فرهنگی نیست. خطای سیاسی برخورد امنیتی می طلبد و خطای فرهنگی مواجهه آموزشی و فرهنگی.
🔸از کدام خطای سیاسی حرف میزنیم؟
موضوع کشف حجاب را یکبار دقیق شویم.
👈 معنی کشف حجاب یعنی ایستادن مقابل احکام؟ ازین هم بالاتر چون ممکن است برخی لامذهب یا شل مذهب باشند. یعنی ایستادن مقابل قانون؟ ازین هم بالاتر چون ممکن است کسی این قانون را قبول نداشته باشد.
🔹 برداشتن حجاب ایستادن مقابل دموکراسی و جمهوریت است. یعنی چی؟
اکثریت این کشور مسلمانند. اسلام دین غالب است. حجاب از احکام دینی است. پس به حکم دموکراسی باید به حقوق اکثریت احترام گذاشت. ممکن است بگوئید حجاب اختیاری است. بی حجاب و باحجاب باید آزاد باشند. این حرف ظاهر قشنگی دارد اما قرائت دیگری از تقابل خشن با دموکراسی است.
🔸 چون ایستادن مقابل قانون است. حجاب الزام قانونی است نه اجبار. اخیرا یک حرف جدیدی باب شده است که: " مگه زمان رضا خان قانون کشف حجاب نبود؟ پس چرا مقابله کردید؟" پاسخ خیلی روشن است. قانون حجاب با قانون کشف حجاب یک تفاوت عمیق و البته ساده دارد. قانون کشف حجاب قانون برامده از دیکتاتوری بود ولی قانون حجاب برآمده از اراده مردم است. رضا خان با دیکتاتوری مقابل دین مردم ایستاد، مردم هم مقابلش ایستادند.
برگردیم به بحث اصلی.
👈با پدیده نوظهور مواجهیم. پدیده ای که هدف نهایی آن ایستادن مقابل اکثریت مردم است. به همین دلیل گفته می شود کشف حجاب سیاسی است.
🔹ظاهر یکیست. اما فاصله معنادار است. این بی حجابی آن بی حجابی نیست. ما با جمعیتی بسیار محدود مواجهیم که خواسته یا ناخواسته با کشف حجاب مقابل جمهور مردم ایستادند.
💢 ماجرای کشف حجاب ابزار جدید تقابل با اکثریت مردم است. به همین دلیل است که یک خبرنگار فراری از ایران که این روزها کارمند مواجب بگیر سفارت آمریکا شده است با صراحت می گوید هدف از کشف حجاب براندازی است و لاغیر.
🔴ترور نخست وزیر ژاپن را از نگاهی دیگر ببینیم
روز گذشته تروری بزرگ در دنیا رخ داد، این ترور در سطح نخست وزیر آن هم در کشور ژاپن که متحد بزرگ و استراتژیک آمریکاست رخ داد.
🔹برخی رسانههای معاند همزمان با ترور شهید صیاد خدایی آنرا حفره بزرگ امنیتی در ایران قلمداد میکردند و متاسفانه عدهای هم در داخل بر طبلی که دشمن گسترده بود محکمتر کوبیدند ولی اکنون سوال پیش میآید؛ حادثهای که به مراتب فجیعتر و بالاتر از یک نیروی نظامی، بلکه در در سطح نخستوزیر در کشور متحد ۱۰۰درصدی آمریکا رخ داده، حفره که نه، درّه بزرگ امنیتی نیست؟!
🔹سرنوشت تلخ شینزوآبه را میشود از زاویهای دیگر هم دید؛ زمانی که نخست وزیر پیشین ژاپن حامی نامه مهمی از سوی رئیس جمهور آمریکا بود و برای رساندن آن به ایران سفر کرد. در آن برهه آمریکا توافق برجام را بصورت غیرقانونی نقض کرده بود و رسانههای زنجیرهای حامی روحانی از سفر وی بسیار ذوق زده شدند و او را ناجی تمام بدعهدیهای ترامپ میدیدند!
🔹ولی امروز میبینیم که ترامپ در عالم سیاست کنار گذاشته شد و شینزوآبه هم به ضرب گلوله از پای درآمد و چیزی که باقی مانده مقاومت مردم ایران و بدعهدهای مداوم و مکرر آمریکاییهاست، بازیگران استکبار از صحنه حذف شدند ولی بازی ظلم و بدعهدی مستکبرین همچنان باقیست...
💠 هدف از ایجاد شبکه پدافندی در منطقه چیست ؟
🔸️اخیرا ایالات متحده و رژیم صهیونیستی از ایجاد شبکه یکپارچه پدافندی برای مقابله با تهدیدات ایران در منطقه غرب آسیا سخن می گویند .
🔸️ایجاد این شبکه به معنای آنست که یگان های پدافندی کشورهای منطقه به طور هماهنگ با یکدیگر مرتبط شده و داده های خود را با استفاده از تجهیزاتی که در اختیار دارند به اشتراک بگذارند و در برابر تهدیدات هوایی عکس العمل به موقع و فوری داشته باشند .
🔸️در این خصوص چند نکته به ذهن نگارنده می رسد .
1️⃣ این طرح از پیش با ناکامی روبرو شده زیرا کشورهای قطر ، کویت ، عراق و عمان مخالفت خود را با پیوستن به آن ابراز کرده اند .
🔸️بنابراین یکپارچه سازی سیستم های پدافندی به شکلی که مدنظر آمریکا و اسرائیل است رخ نخواهد داد .
2️⃣ ایران به لحاظ تکنیکی و تاکتیکی قابلیت مقابله با هر نوع سیستم پدافندی را دارد زیرا اولا حجم و کمیت موشک ها و پهپادهای خود را از دهها هزار بالاتر برده و در هر نبردی می تواند سیل بی شماری از موشک ، راکت و پهپاد را به سمت اهداف مدنظرش روانه سازد .
🔸️ثانیا موشک های نسل جدید ایرانی از قابلیت کلاهک جداشونده و مانورپذیر تا لحظه اصابت به هدف برخوردارند و از فرمول حرکتی راکت های بالستیک پیروی نمی کنند .
🔸️ثالثا موشک های کروز ایرانی در ارتفاع بسیار پایین پرواز کرده و مانور پذیری بالایی دارند و مقابله با آنها بسیار مشکل است .
🔸️همچنین تاکتیک شلیک همزمان هزاران موشک ، راکت و پهپاد همراه با جنگ الکترونیک گسترده، عملکرد هر گونه سیستم پدافندی را مختل خواهد کرد .
🔸️ تردیدی نیست که در هرجنگ احتمالی میزان موشک های پدافندی بارگذاری شده تمام کشورهای عربی به اندازه قدرت آتش راکت ها ، موشک ها و پهپادهای ایرانی نیست .
3️⃣ در صورت بروز جنگ احتمالی پاسخ ایران صرفا از طریق هوا نخواهد بود و عملیات های آفندی آبی - خاکی مقتضی را علیه تهدیدات انجام خواهد داد .
🔸️فاصله کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس تا سواحل ایران بسیار اندک بوده و در کمتر از یک ساعت قایق های بی شمار سپاه پاسداران می توانند خود را به سواحل آنان برسانند و سرپلهای مدنظر را تصرف کنند .
🔸️نباید فراموش کرد که کشورهایی چون امارات و بحرین از لحاظ نظامی در برابر ایران اصلا به حساب نمی آیند و به لحاظ کمی فاصله با همسایه شمالی خود نیز کاملا آسیب پذیرند .
4️⃣ موفقیت عملیات های انصارالله در اصابت قراردادن ابوظبی و شهرهای مهم سعودی که از پیشرفته ترین تجهیزات پدافندی غربی بهره می بردند نشان داد قابلیت های اعلامی تسلیحات پدافندی خریداری شده این کشورها تا چه حد به اغراق آلوده بوده و سیستم های مزبور نتوانسته اند در برابر تهدیدی بسیار ضعیف تر از جمهوری اسلامی واکنش مناسب نشان دهند.
5️⃣ به نظر میرسد پس از شکست طرح ناتوی عربی و تشکیل ائتلاف امنیت دریایی در خلیج فارس علیه جمهوری اسلامی ، این طرح نیز با ناکامی روبرو گردد زیرا در میان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس علیه ایران اجماع وجود ندارد و دیگر این که قابلیت های نظامی سپاه و ارتش کاملا بر کشورهای کوچک عربی چیرگی پیدا خواهد کرد .
6️⃣البته طبیعی است که ایجاد شبکه یکپارچه پدافندی بهانه ای برای حضور بیشتر اسرائیل در امارات ، بحرین و شاید سعودی بوده و کمپانی های تسلیحاتی آمریکایی نیز سود سرشاری را از بابت فروختن تجهیزات جدید و گرانقیمت خود به عربهای حاشیه خلیج فارس کسب خواهند کرد .
🔸️خصوصا که محمد بن سلمان رویای پادشاهی سعودی دارد و همانگونه که با یک رشوه بسیار سنگین توانست ترامپ را قانع کند که پسر عمویش محمد بن نایف را از ولیعهدی برکنار و خود را جایگزین او سازد ، اینبار نیز عزم دلبری برای رئیس جمهور دموکرات آمریکا را نموده و به نظر میرسد حاضر به پرداخت هزینه ای کلان برای تحقق این امر باشد .
⛔️ فتنه گران مشغول کارند
خاتمی در تماس با همسر تاجزاده گفته:
«ای کاش به جای این بازداشت ها و ایجاد محدودیت ها، بازداشت شدگان قبلی و در راس آنها محصوران عزیز آزاد می شدند »
👈نکته :
به نظر می رسد فتنه گران که مدتی است وقیح تر شده اند همگام و همزبان با مزدوران کلاپ هوسی از جمله اصلاحات چی های واداده ، #نفوذیها ، سلطنت طلب ها ، جریان نفاق و تحریف و سکولارهای خود شیفته ی دیروز و امروز ،و کودتا گران نقاب , با هدف کم رنگ کردن موفقیت های چند ماه گذشته جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف مشغول تشویش اذهان هستند .
البته که همیشه اینگونه بوده که مشوش ترین ها ،و آشفته ترین وضعیت را. داشته اند که تحرکات اخیر فائزه هاشمی رفسنجانی , تاجزاده و همسرش و حمایت های خاتمی نشان از سرخوردگی در جریان فتنه است
♦️آژیر خطر اقتصاد جهانی به صدا درآمد
رئیس صندوق بینالمللی پول:
🔹چشمانداز اقتصاد جهانی از ماه آوریل به طور قابل توجهی تیره و تار شده است
🔹گسترش جهانی تورم، افزایش چشمگیر نرخ بهره توسط بانکهای مرکزی، کاهش رشد اقتصادی چین و تحریمهای بیسابقه علیه روسیه از جمله عوامل موثر بر اقتصاد جهانی است
🔹طولانی شدن شرایط وخیم مالی، چشمانداز اقتصاد جهانی را پیچیدهتر میکند، ما در آبهای متلاطم هستیم، کنترل قیمتها بسیار مهم است
🔹۲۰۲۲ سال سختی خواهد بود، اما شاید حتی سال ۲۰۲۳ سختتر از آن باشد/ تسنیم
🔰تلاش ضدانقلاب برای راهاندازی اعتراضات ضد حجاب خیابانی
⚜با نزدیک شدن به 21 تیرماه، سالروز قیام مردم مشهد در مسجد گوهرشاد در اعتراض به قانون کشف حجاب توسط رضاخان و روز «حجاب و عفاف»، جریانات ضدانقلاب در تدارک هجمهای همهجانبه علیه این روز با ایجاد کمپینهای مجازی و گسترش نافرمانیهای مدنی برای تظاهرات خیابانی درباره موضوع حجاب هستند. در همین زمینه هشتگ #حجاب_بی_حجاب بهعنوان هشتگ اصلی این کمپین انتخاب شده و در کنار آن هشتگهایی چون #21 تیر و no2hijab# نیز استفاده میشود. طاهره عبدولی، فعال ضدانقلاب حوزه زنان بهعنوان لیدر اصلی این کمپین فعالیت میکند و در کنار آن چهرهای مانند مهدی حاجتی، فعال سیاسی و عضو سابق شورای شهر شیراز فعال هستند. مهمترین محورهای رسانهای این جریان برای هجمه علیه حجاب و روز حجاب و عفاف در چند روز گذشته عبارتاند از: ایجاد کارزار و کمپینسازی توئیتری با هشتگهای مختلف؛ طرح مطالبه برای حضور خیابانی مخالفان قانون حجاب در روز 21 تیر؛ تداوم متهم کردن ج.ا.ا به سلب حقوق شهروندان زن با اجرای قانون حجاب؛ تداوم برجستهسازی و وایرال ویدئوهای برخورد نیروهای گشت ارشاد با زنان بدحجاب با هدف افزایش تنفر اجتماعی از گشت ارشاد؛ القای گسترش مخالفان قانون حجاب در میان مردم ایران در سالهای اخیر؛ تداوم قهرمانسازی از رضاخان بهعنوان واضع قانون کشف حجاب.
✳️آیا فقط ایران با بحران اقتصادی مواجه است؟
🌐 خبرهایی ازجنس بحران اقتصادی واجتماعی در اروپا
خیلیها فکر میکنند اروپا این روزها گل و بلبل است، اما مشخص شده که این کشورها تا چه میزان دچار دردسر شدهاند و خطر جنگ میان آنها برای منابع انرژی چقدر جدی است.
♻️ تورم بی سابقه در ترکیه و تعطیلی دامداریها
تورم و کسادی قیمت حاملهای انرژی در ترکیه این روزها امان مردم را بریده و تاثیر آن را در کالاهای اساسی میتوان مشاهده کرد.
♻️آماده باش در اروپا درباره احتمال قطع گاز از روسیه
قیمت گاز در اروپا در روز معاملات روز پنجشنبه برای نخستین بار از اوایل ماه مارس، از ۱۹۰۰ دلار در هر هزار متر مکعب گذشت.
♻️ در حال حاضر دولت آلمان افزایش تولید برق را از نیروگاههای زغالسنگ به عنوان کثیفترین شکل انرژی آغاز کرده است و همزمان به کاهش تدریجی تولید انرژی هستهای طبق برنامه ادامه میدهد.
♻️رابرت هابک:
درآلمان به دلیل قیمت بالای انرژی، کاهش تقاضای داخلی، کاهش تمایل شرکتها برای سرمایهگذاری و ازهم گسستگی بیشتر وضعیت اجتماعی، خطر کاهش قدرت خرید در چند ماه آینده وجود دارد.
♻️بعداز پایان نخست وزیری نفتالی بنت حالا انحلال مجلس رژیم صهیونیستی ودر انگلیس استعفای جانسون و ترور نخست وزیر ژاپن از اتفاقات مهم این روزهاست!
♻️صدها هزار نفر از مردم آلبانی بخاطر وضعیت معیشتی و سوخت و گرانی به خیابان ها آمدند.
♻️اعتصابات سراسری کشاورزان در هلند و خالی ماندن قفسه فروشگاهها!
♻️آماده باش در اروپا درباره احتمال قطع گاز از روسیه
قیمت گاز در اروپا در روز معاملات روز های اخیر برای نخستین بار از اوایل ماه مارس، از ۱۹۰۰ دلار در هر هزار متر مکعب گذشت.
♻️ مدیر بانک غذای کانادا: اوضاع عجیب و دشوار شده/باید مراقب ناامنی غذایی باشیم...
♻️ پس از هلند، کشاورزان ایتالیایی، لهستانی و آلمانی هم به خیابان ها آمدند
کشاورزان اروپایی به قیمت بالای سوخت و کود معترض هستند.
💠حکمرانی دینی و امکان تساهل در اصول
✍️ عبدا... گنجی
🔹چرا گشت ارشاد دارید؟ به حکومت چه ربطی دارد طرف حجاب دارد یا ندارد؟ چرا در امر خصوصی دخالت میکنید؟ چرا فلانی دستگیر میشود؟ او که روشهای خشونتآمیز را ترویج نمیکرد. چرا درمقابل زیادهخواهی آمریکا کوتاه نمیآیید مگر نمیبینید مردم دچار مشکل اقتصادی هستند؟
⭕ در اینباره باید صادقانه با دوستان، دشمنان و ناظران سخن گفت. موضوع را زمانی میفهمیم که تصویر درستی از فلسفه حکمرانی در جامعه مسلمانی داشته باشیم. حاکمانی که فلسفه حکومت برایشان قدرت برای قدرت یا قدرت برای مواهب قدرت است، از هر آنچه موجب ناراحتی و سروصدا میشود پرهیز میکنند. چرا جمهوری اسلامی چنین نمیکند؟ برخی از بهاصطلاح نخبگان میگویند اقدامات (اقدامات ارادی) جمهوری اسلامی در راستای نابودی خودش است اما حاکمیت و اجزای آن متوجه نیستند که تیشه به ریشه خود میزنند؛ این سؤال مهمی است. کسی که حکومت را برای استفاده هزار فامیل خود میخواهد، به هرکس یا هر کشوری بهنوعی باج میدهد. یکی را آبنبات، دیگری را مسئولیت، کشوری را باج میدهد و جای دیگری عقبنشینی میکند که تاج و تخت محفوظ بماند. بعضا با افتخار میگویند کوروش وقتی وارد بابل شد به مردم گفت «بر دین خود آزاد هستید» و این را نشانه رفتار دموکراتیک کوروش یا احترام به حقوق بشر میدانند. اما شهید مطهری معتقد است اگر کوروش چنین گفته باشد پس به چه دلیل سرزمین آنان را تصرف کرد؟ آیا آرامش آنان را برای استثمار اقتصادی میخواست؟ پیامبر اسلام به کدام سرزمین رفت که هدفی جز اصلاح دین داشته باشد؟ بنابراین جمهوری اسلامی نمیتواند مانند حکومتهای عرفی هر صدایی را با دانپاشی و نمکریزی ساکت کند که حکومتش برقرار باشد. این سیره امیرالمومنین است. بهرغم نص، او با بیعت عمومی در قدرت حاضر شد اما در سراسر نهجالبلاغه یکبار ندارد که «ایها الناس بفرمایید من الان چهکار کنم؟» گفت با اصرار شما حکومت را میپذیرم اما براساس سنت پیامبر و کتاب خدا و عقل خود حکومت میکنم و دیدید که چگونه هزینه این راهبرد را کمتر از 5سال داد و همه عمر حکومتش در جنگ داخلی سپری شد. حال چرا روشنفکران ما نمیگویند علی(ع) درایت نداشت؟ بلد نبود هرکس را بهصورتی نمکگیر کند و حکومت را ادامه دهد؟
امام فرمود تفاوت انقلاب اسلامی با انقلابهای دیگر آن است که آنجا یک طاغوتی میآید و طاغوت قبلی را برمیدارد و میگوید باید من باشم. امام میگوید برای ما هر دو طاغوتند و آن طاغوتی که جدید آمده است ولو اینکه آدم خوبی هم باشد به یک بُعد از انسان توجه دارد و آن بعد مادی است و سپس میگوید ما «قیامالله» کردیم. در قیامالله استفاده از مواهب عرفی حکومت برای حاکمان همانقدر زشت و ناپسند است که عدول از اصول اسلامی برای حفظ حکومت واجد نکوهش است. بنابراین جمهوری اسلامی نمیتواند بهقول امام «جمهوری اسلامی لفظی» و بهقول مقام معظم رهبری «جمهوری اسلامی اسمی» باشد. نمیتواند بهنام دین، خود پرچمدار فسق و فجور و مروج گناه در جامعه باشد. ممکن است آلودگانی در حکومت باشند و البته هستند، اما سیره حاکمان نمیتواند بهصورتی باشد که برای مانایی در قدرت درمقابل فساد چشمبند بزند و احتمالا تحسین هم بشنود. برای مدیریت عالی نظام از جهت ارادی کاری ندارد که مراکز فساد را همانند مراکز عبادی محترم بشمارد و از مقبولیت حداکثری برخوردار و همگان برای او کف بزنند. اما این حکومت، حکومت دینی نیست. نگاه واقعگرایانه و اصولی به ما میگوید جمهوری اسلامی نمیتواند مروج ولنگاری باشد یا آن را در حیطه عمومی تأیید کند (حوزه خصوصی امر دیگری است)، بنابراین یا باید بر اصول ن حکومت از جمهوری اسلامی صرفا به یک اسم، نام و پسوند اکتفا کردهاند، معنایش این است که قدرت به ماهو قدرت، برایشان مهم است و درمقابل هرچه برای این قدرت مشکلآفرین است، کوتاه میآیند و سازش میکنند تا در قدرت بمانند البته تاکید بر اصول اسلامی بدین معنا نیست که حاکمیت صرفا روشهای قهری را به خدمت بگیرد و روشهای تربیتی را نادیده انگارد. برخورد با مردم باید وزین و توأم با حفظ شأن آنان باشد؛ کما اینکه نمیتوان بر روی سیاسی بودن برخی نابهنجاریها چشم پوشید و صرفا آن را فرهنگی تفسیر کرد.