🌴۲۸ سوال و جواب در یک سخنرانی
🔹مقام معظم رهبری در دیدارشان با زنان فرهیخته در مورخه ۱۴/۱۰/۱۴۰۱ به تبيين دیدگاه اسلام و نظام انقلاب اسلامی ایران در مورد مسئله زن پرداختند.
🔹یکی از نکات جالب این سخنرانی پرداختن ایشان به شبهات و سؤالات در این موضوع است. ایشان در این سخنرانی دست کم به ۲۸ سوال زیر پاسخ دادند:
۱. موضع ما در قبال مدعیان غربی درباره زن چگونه باشد؟
۲. چگونه می توان بر افکار عمومی اثر گذار بود؟
۳.. نگاه اسلام به جنسیت زن چگونه است؟
۴.. آیا زن و مرد تفاوت دارند؟
۵.. دلیل تفاوت های مرد و زن در حوزه فردی و خانوادگی و اجتماعی چیست؟
۶. برآیند نگاه سرمایه داری غرب چیست؟ اعتدال، یا مرد سالاری یا زن سالاری و چرا؟
۷.. چرا نظام سرمایه داری غرب به زن آزادی داد؟
۸. شعار آزادی از بردگی در آمریکا چرا داده شد؟
۹. در تمدن غرب زن الگوی مرد است یا مرد الگوی زن؟
۱۰. در تمدن اسلامی مرد الگوی زن است یا زن الگوی مرد؟
۱۱. آیا تمدن غرب(مسیحیت ) بر اساس ارزش حضرت مریم حرکت می کند؟
۱۲. چرا شعار آزادی زنان در غرب عین اسارت و اهانت است؟
۱۳. آیا آزادی ارتباط میان زن و مرد باعث دل سیری مردان و کاهش تعرضات به زنان است؟
۱۴. وظیفه زنان فرهیخته در حقوق زنان چیست؟
۱۵. چگونگی حضور اثر گذار زنان در فضای مجازی؟
۱۶. چرایی تشکیل خانواده؟
۱۷.. نگاه قرآن به تضاد دیالکتیک چیست؟
۱۸. چرایی زوجیت در اسلام؟
۱۹. نقش زن در خانواده چیست؟
۲۰. نقش همسری زن در منزل چگونه باید باشد؟
۲۱. نقش مادری زن در خانواده چگونه است؟
۲۲. اصالت برای زن چیست؟
۲۳.شغل و مسؤلیت های اجتماعی برای زنان مجاز است؟
۲۴. خانه داری زن به چه معناست؟
۲۵. آیا حجاب واجب شرعی است؟
۲۶. آیا زنانی که حجاب را کامل رعایت نمی کنند بی دین و ضد انقلابند؟
۲۷. خدمات جمهوری اسلامی به زنان چیست؟
۲۸. چگونه می توان از ظلم به زنان در خانواده جلوگیری کرد؟
💢جواد لاریجانی: مسجد مکی زاهدان مصداق مسجد ضرار است/ عبدالحمید پروژه دشمنان ایران را پیش میبرد
🔸تحلیلگر مسائل سیاسی و بینالملل: در دوره اصلاحات به عبدالحمید میدان دادند و در مواردی که او امروز فکر میکند که توانمندی دارد فراموش کرده که این توانمندی ها مرتبط با کجا بوده.
🔹در مورد تحریکاتی که امروز مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی زاهدان انجام میدهد دولتهای روحانی و خاتمی مسئولیت مهمی دارند.
🔸اساس کار ما بر این نیست که به مسائل فرقهای دامن نزنیم اما عبدالحمید بهطور کلی فاقد حیثیت علمی است و مدام به تمامِ تحریکات اجانب و فرقههای مختلف دامن میزند.
🔹این نیاز امروز وجود دارد که جبهه انقلاب با عبدالحمید تعارف را کنار بگذارد؛ او نمیتواند در داخل ایران باشد و بگوید که من ایرانی هستم ولی در کشور سیاست دشمنان ایران را پیش ببرد.
🔸خدمتی که جمهوری اسلامی در منطقه سیستان و بلوچستان کرد در تاریخ این خطه بینظیر است؛ خانمها به مدرسه فرستاده شدند. بهترین دانشگاهها تاسیس شد، بیمارستان ساخته شد.
🔹دشمن زنان در منطقه سیستان و بلوچستان همین مولوی عبدالحمید و اطرافیانشان هستند؛ اینها برای زنان ارزش قائل نیستند.
🔸مسجد مکی کاملاً مصداق مسجد ضرار است یعنی دقیقاً محل توطئه؛ از آنجا حرفهای متعفن بیرون میآید. حرفهای کسانی که در بیرون مرزها علیه اسلام توطئه میکنند.
🔹برای پیامبر هم تخریب مسجد ضرار که توسط عدهای برای اشاعه افکار انحرافی درست شده بود خیلی سخت بود اما دستور داد تا خرابش کنند.
چرا فرانسه از دست آیت الله خامنه ای عصبانی نباشد؟
🔸️کاریکاتور موهن نشریه فرانسوی شارلی ابدو نسبت به رهبر عالی جمهوری اسلامی در وضعیت کنونی اصلا غیر طبیعی نیست و اتفاقا با دیگر اقدامات دولت فرانسه همخوانی معناداری دارد .
🔸️پس از آن که امانوئل مکرون رئیس جمهور کشوری که عضو شورای امنیت سازمان ملل است ، اقتصاد سوم اروپاست ، مهد دموکراسی و پرورش متفکرانی چون ژان ژاک روسو و مونتسکیوست، اینقدر تنزل یافته که با شخصیتی در سطح مصی علینژاد دیدار می کند ، چه انتظاری از یک نشریه فکاهی در پاریس می توان داشت ؟
🔸️البته از جنبه ای فرانسه حق دارد عصبانی باشد زیرا روزگاری همراه با بریتانیا چنان قدرت و نفوذی داشتند که متصرفات عثمانی در غرب آسیا را تقسیم می کردند و اتفاقا لبنان و سوریه به فرانسه رسید؛ اهمیت سوریه برای پاریس تا بدانجا بود که وقتی یک پادشاه نزدیک به انگلیس به نام فیصل(فرزند شریف حسین) در دمشق تاج گذاری کرد ، آنها تحمل نکردند و با لشکرکشی پاسخ دادند.
🔸️یا لبنان سرزمینی بود که فرانسه حرف اول را در آن می زد و تمام روسای جمهور لبنان پس از استقلال ظاهری آن در ۱۹۴۳، با هماهنگی فرانسه انتخاب می شدند و اتفاقا پس از حادثه انفجار بندر بیروت نیز ماکرون که خیال می کرد هنوز در لبنان کاره ای است به سان پدرخوانده ها به آنجا رفت و ضرب العجلی تعیین کرد که البته هیچگاه کسی آن را جدی نگرفت و به او بی توجهی معناداری شد.
🔸️طبیعی است که فرانسه ای که دیگر بر اثر سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی، هیچ نفوذی بر سوریه و لبنان ندارد از دست آیت الله خامنه ای به عنوان معمار راهبردهای منطقه ای ایران خشمگین باشد.
🔸️از سویی دیگر عراق، روزگاری یکی از عابربانک های فرانسه بود تا جایی که در دوره ریاست جمهوری ژیسکاردستن قصد داشت در ازای هزینه ای هنگفت، به حکومت بعثی تاسیسات اتمی با کاردبرد نظامی بدهد .
🔸️در سالهای اخیر مکرون بارها سعی کرد مجددا نقشه راه ژنرال دوگل مشهور به گُلیسم را در عراق پیاده کند و کالاها و تسلیحات فرانسوی را در سرزمین رافدین عرضه نماید که با روی کار آمدن دولتی نزدیک به محور مقاومت در بغداد، فرانسوی ها در آنجا نیز ناکام گشتند.
🔸️ایضا استراتژی هسته ای ایران ، نوید ظهور یک قدرت جدید در این زمینه را می دهد و بی تردید می توان گفت انحصار اتمی غربی ها در سالهای آتی توسط یک کشور شرقی دیگر که مولفه های قدرت مهمی چون جمعیت بالا ، نفوذ ژئوپلیتیکی تاثیرگذار، قدرت نظامی چشمگیر که ظرفیت های جغرافیایی و انرژی بی بدیلی دارد ، شکسته خواهد شد .
🔸️ماهواره بر قائم ۱۰۰ در صورت تغییر کاربری به راحتی به پاریس می رسد و دنیا موازنه ای جدید را از سوی یک قدرت نوظهور آسیایی و قدرت های اروپایی شاهد خواهد بود.
🔸️موارد فوق را اضافه کنید به تلاش های ناکام کشورهای اروپایی در ۳ ماه اخیر جهت افزایش دامنه و سطح اعتراضات ایران که با بی اهمیتی از سوی توده های اجتماعی درون جغرافیای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی مواجه شد.
🔸️از سویی بحران اوکراین که تاثیر مستقیمی بر امنیت اتحادیه اروپا دارد، با ورود غیر مستقیم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از روسیه در راستای تضعیف راهبردهای ناتو و غرب در قبال کشورهای جهان دوم و سومی وارد فاز جدیدی شده و ناتوانی اروپایی ها در جلوگیری از تامین روسیه توسط جمهوری اسلامی ایران، مزید بر دلایل فوق گشته تا شاهد عقده گشایی یک نشریه نه چندان خوشنام در خصوص رهبر جمهوری اسلامی باشیم.
🔸️البته هدف گذاری و تشخیص فرانسوی ها درست و دقیق به نظر می رسد زیرا مسبب تمام ناکامی های آنان و سایر کشورهای غربی در راهبردهایی که برای منطقه غرب آسیا تدوین کرده بودند ، تدابیر و مدیریت رهبر جمهوری اسلامی است ؛ به روشنی مشخص شد با حذف فیزیکی ژنرال قاسم سلیمانی ، تغییر محسوسی در سیاست های منطقه ای ایران رخ نداد؛ به این دلیل که قضایا توسط مافوق سلیمانی مدیریت میشد و اکنون نیز می شود.
📌 تنها کاری که این روزها دیگر از دست فرانسوی ها در قبال پیشروی های جمهوری اسلامی برمی آمد ، کاریکاتور کشیدن و تمسخر مشمئز کننده کسی است که منطقه غرب آسیا را تا حد زیادی از زیر نفوذ و سیطره آنان خارج کرده است؛ فرانسوی ها هنوز ملتفت نگشته اند که قرن ۲۱ با قرن قبل از آن برای اروپایی ها از زمین تا آسمان تفاوت دارد.
مخالفان شفافیت و دلالان خودرو نگران فرآیند شفافیت و حذف قیمت های دستوری هستند./ کل تولید خودرو باید در بورس کالا عرضه شود سود گذشته دلالان در جیب تولیدکننده و مصرف کننده میرود.
🔹فرهاد طهماسبی عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس: با فروش خودرو در بورس کالا، قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا کشف شده و فقط باید عرضه ها افزایش یابد. در ساز و کار عرضه خودرو در بورس، جزئیات اطلاعات معامله، اعم از میزان عرضه و فروش، قیمتها و خریداران مشخص است و این شیوه به شفافیت این بخش کمک می کند.
🔹اصغر سلیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: این اقدام شورای عالی بورس موجب حذف دلالان از چرخه معامله خودرو در کشور شد و به شفافیت این حوزه کمک کرد.
سالها صحبت از رانت و فساد در حوزه خودرو مطرح است اما با عرضه خودرو در بورس در همین مدت کوتاه، خودروها با نرخ های شفاف به دست مصرفکننده رسید.
🔹علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس: مخالفان شفافیت و دلالان خودرو نگران فرآیند شفافیت و حذف قیمت های دستوری هستند. در شرایط قبلی، دلالان حاشیه این سود را به جیب میزنند و مردم از این موضوع منتفع نمیشدند که با عرضه خودرو در بورس کمک بزرگی به ساماندهی صنعت خودرو صورت گرفته و می توان گفت مدل عرضه خودرو در بورس کالا موفق عمل کرده است.
🇮🇷
📝 فعالان سیاسی حامی دولت گذشته، طی روزهای اخیر با انتشار مطالبی از وضعیت وخیم رشد اقتصادی، تورم و ضریب جینی دولت رئیسی می گویند.
❄️🌹❄️
🔻در پاسخ به این اظهارات، باید به موارد زیر درباره عملکرد #دولت_سیزدهم اشاره کرد:
1⃣ طبق آمار بانک مرکزی
✅ رشد اقتصادی در پاییز و زمستان ۱۴۰۰ به ترتیب ۴.۸ و ۵.۷ درصد (میانگین ۵.۳ درصد)
❌ متوسط رشد اقتصادی فصلی در دولت روحانی از پاییز ۱۳۹۲ تا تابستان ۱۴۰۰ ⬅️ ۱.۵ درصد
2⃣ طبق آمار بانک مرکزی
✅ رشد اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۰ به عنوان اولین سال عملکرد دولت سیزدهم ⬅️ ۴.۴ درصد
❌ متوسط رشد اقتصادی کشور از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ ⬅️ ۱.۱ درصد
3⃣ طبق گزارش بانک مرکزی
✅ متوسط رشد اقتصادی کشور در دهه ۹۰ ⬅️ ۰/۸ درصد ( کمترین رشد اقتصادی در هشت سال دولتهای پس از جنگ ) در سال ۱۴۰۰ در دولت رئیسی ⬅️ ۴.۴ درصد
4⃣ طبق آمار بانک مرکزی
❌ نرخ تورم در پایان دولت روحانی نزدیک ۶۰ درصد (بالاترین تورم ۸۰ سال اخیر)
✅ در دولت رئیسی تاکنون کاهش ۲۰ واحد درصد از نرخ تورم و کاهش تورم در ماههای اخیر به حدود ۴۰ درصد
🔺طبیعی است حامیان دولت روحانی که در آن دولت سکوت کرده بودند اکنون دارند با ذکر همان آمار اما بدون اشاره به زمان دولت روحانی، کارنامه فاجعهبار آن دولت را به پای دولت فعلی مینویسند./ ایرنا
🔴 آب بهتر است یا طلا؟
خیلی سعی کردم در جنجالی که این روزها به خاطر یک کلمه جانباز عزیز به راه افتاده اظهار نظر نکنم اما متاسفانه بعضی از این سلبریتی ها از مرحله «دست پیش را گرفتن» هم خیلی جلوتر رفتند! جانبازی که جانش را کف دستش گرفته، برای این مرز و بوم فداکاری کرده به دلیل ریش بلند متهم به مفتخوری میشود، چرا؟ چون یک کلمه گفته «علی دایی خیلی کار خاصی انجام نداده شرایط جسمی او طوری بوده راحتتر گلزنی میکرده» صرف نظر از صحت و سقم این مطلب، چرا مدعیان آزادی بیان که آن را ابزار هر دروغ و تهمت خود قرار دادهاند، تحمل یک کلمه انتقادی هم ندارند؟!
🔻آب بهتر است یا طلا؟
🔹 ارزش ریالی یک مثقال طلا میلیونها برابر ارزش ریالی آب یا هوایی است که تنفس میکنیم. با این حال بدون طلا هیچ کس نمیمیرد اما بدون آب و هوا زندگی غیرممکن است. از اینجا معلوم میشود ارزش آب و هوا ذاتی است اما ارزش طلا اعتباری است.
🔹فوتبال و سرگرمی های دیگر مانند فیلم و سریال هم، به دلایلی ارزش اعتباری زیادی پیدا کردهاند اما همه میدانیم که بدون فیلم و فوتبال (مخصوصا فوتبال دیدن و خوشحالی یا ناراحتی از اینکه یک نفر به یک نفر دیگر گل زده است) چیزی از زندگی مادی و معنوی انسان کم نمیشود. اما امنیت ارزش ذاتی دارد به نحوی که انسان حاضر است همهی ارزشهای اعتباری (پول و طلا و پست و مقام و...) را فدای آن کند. بنابراین حافظان امنیت نیز دارای ارزشمندی حقیقی هستند.
🔹پس اینکه یک نفر (مثلاً آقای دایی) به دلایلی از گل زدن میتواند میلیاردها تومان پول مملکت را به جیب زده است، با کسانی که امنیت ایران و ایرانیان را با جانفشانی خود حفظ کردهاند (و اتفاقا سطح زندگی پایینی دارند) اصلا قابل مقایسه نیستند.
🔹ولی متأسفانه سلبریتی پول پرست (همه را نمیگویم) برای اینکه پول بیشتری به جیب بزند، باید ارزش اعتباریات را باد کند و کار خود پر اهمیتتر جلوه دهد. اما مردم خوشبختانه بیشتر مردم میفهمند که چه چیزی ارزش ذاتی دارد و چه چیزهایی ارزش اعتباری.
📝 بعضی متدینین بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره #حجاب را نپسندیدند
❄️
🔻همشهری نوشت:
🔹رهبر معظم انقلاب فرمود در جمع علما تذکر دادم که بدحجابی را نباید عامل بیدینی دختران بدانیم و چه بسا دخترانی که با همین حجاب انقلابی و معنویاند.
🔸کسانی خیال کردند این حرف به معنی کم اعتنایی به مسئله حجاب است.این افراد پیشتر نیز تلاش میکردند مسئله حجاب را بیاهمیت جلوه دهند و این سخنان را تأیید حرفهای قبلی خودگرفتند. روشن است که چنین نیست.
🔹 رهبری در همین سخنرانی روشن فرمودند حجاب امر ضروری دین است و لذا بدحجابی را بهعنوان یک نقص پذیرفتند. این فرق میکند با جماعت غربزده و متحجری که منکر مسئله حجاباند.
🔸اما دسته دیگر جمعی از تحلیلگرهای متدین هستند که خیلی این حرف رهبری را نپسندیدند. گویی تصور کردند این حرف کوچک کردن مسئله حجاب است.
🔹با جماعتی مواجه شدم که میگفتند ما حرف رهبری را قبول نداریم اما چون ایشان را دوست داریم سمعا و طاعتا.
🔺بله تعبیر شیرینی است. چه بسا حق هم همین است. اما کافی نیست. افراد باید تلاش کنند منطق سخنان رهبری را بفهمند. اگر چنین شد میتوانند خود نیز راهبر باشند و رهبر را مدد دهند.
💢دفاع نداریم، تهاجم داریم
🔹بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با بانوان دارای نکاتی راهگشا پیرامون زنان بود.
🔸رهبر معظم انقلاب بخشی از این دیدار فرمودند: «وقتی سالها پیش دانشجوها در دانشگاه از من پرسیدند که شما در فلان قضیه چه دفاعی از خودتان دارید؟ گفتم من دفاعی ندارم؛ من هجومی دارم. در قضیه زن این جوری است؛ دنیا مقصر است. «دنیا» که میگویم یعنی همین دنیای غرب و فلسفه غربی و فرهنگ غربی موجود؛ البته غرب متجدد و به قول خودشان مدرنیته؛ من غرب تاریخی را کاری ندارم، آن بحث دیگری است. غرب متجدد یعنی همین که از حدود دویست سال پیش به این طرف در همه شئون زندگی یک حرفی ابراز کرده؛ ما در قبال اینها مطالبهکنندهایم، اینها نسبت به مسئله زن جداً گناهکارند، مقصرند؛ ضربه زدند، جنایت کردند.»
🔰گزارههای تحلیلی:
🔹1ـ غرب در حالی دست به اتهام علیه حقوق بانوان در اسلام و دیگر ملل و نحل میزند که در کشورهای اروپایی تا اواسط قرن نوزدهم سایه قوانین قیومیت سنگینی میکرد، قوانین قیومیت زنان را از بهرهمندی از حقوقی نظیر مالکیت داراییها، دستمزدها و ثروت موروثی محروم مینمود و آن را در اختیار شوهر قرار میداد در حقیقت همه دارایی زن، ملک مرد میشد؛ زن محجور بود و با هیچکس نمیتوانست قرارداد مالی منعقد کند. حتی در کشوری نظیر فرانسه تا حدود یک قرن پیش، زنان حق داشتن حسابهای بانکی را نداشته و این حق در سال ۱۸۸۱ میلادی به زنان اعطا شد، و پنج سال بعد به زنان متأهل هم اجازه داده شد تا بدون اجازه شوهر حساب بانکی باز کنند. انگلیس تا سال ۱۹۷۵ چنین اجازهای به زنان نداد و ایالات متحده تا دهه ۱۹۶۰ زنان را از داشتن حساب بانکی محروم میساخت.
🔸2ـ همین رابطه استثمارگونه از زنان در فرهنگ جدید غرب با شمایلی دیگر در اروپا و غرب در حال اجراست. ارائه زن به مثابه یک کالا خیانتی است که فرهنگ غرب جدید در روزگار جدید به زنان کرده است.
🔹3ـ اما اسلامی که با پیامبر خدا(ص) آمد، شأن زنان و دختران را تا آنجا بالا برد که فرمود بهترین فرزندان شما دختراناند و آنها مایه بشارتاند نه سرافکندگی. پیامبر(ص) فرمودند: «مردی که دارای فرزند دختر است، مورد رحمت الهی قرار دارد.» و حقوق جنین را که زن فمینیست، گرفتن جانش را حق خود میداند تا آنجا بالا برد که از حق حیاتی نظیر حق حیات انسان کامل محسوب بهرهمند است و کشتنش مساوی است با کشتن انسان بالغ و دیه جنین و انسان بالغ در اسلام برابر است.
🔸4ـ بر همین اساس رهبر معظم انقلاب در این دیدار فرمودند: «درباره نظر اسلام اینجوری میشود گفت: اسلام در ارزشگذاری انسانی و اسلامی، «انسان» را مورد نظر دارد؛ زن و مرد هیچ خصوصیتی ندارند، هیچ تفاوتی ندارند؛ تساوی زن و مرد در زمینه ارزشهای انسانی و اسلامی جزو مسلمات اسلام است؛ در این هیچ تردیدی نیست. در آیه قرآن و در دنباله همین آیاتی که اینجا تلاوت شد، اینجوری میفرماید: «ان المُسلمینَ وَ المُسلمات وَ المُؤمنینَ وَ المُؤمنات وَ...»
🔅نکته مهم در بیانات اخیر تفکیک تفاوتها و مشابهتهای زن و مرد در نظام حقوقی اسلام براساس 3 مؤلفه است؛
🔻اول اینکه البته وظایف متقابل زن و مرد نسبت به یکدیگر مختلفاند اما تعادل وجود دارد. شارع مقدس در قرآن در سوره بقره [میفرماید]: «وَ لَهُن مثلُ الذی عَلَیهن بالمَعرُوف».
🔻نکته دوم اینکه در نگاه به مسئولیت پذیریها، اینجا تکیه بر ویژگیهای طبیعی زن و مرد است.
🔻نکته سوم در مورد وظایف اجتماعی، تکالیف زن و مرد یکسان است. نقشها مختلف است اما تکالیف یکسان است. یعنی هم زن، هم مرد برایشان جهاد واجب است منتهی جهاد مرد یک جور است، جهاد زن یک جور دیگر است.
💢جهش امیدآفرین در صنایع بزرگ
🔹بر اساس محاسبات بانک مرکزی، شاخص کل تولید کارگاههای بزرگ صنعتی کشور (کارگاههای دارای ١٠٠ نیرو و بیشتر) در ۶ ماه نخست امسال بر مبنای سال پایه ١۳۹۵ به ۱۱۹/۲ رسید که در مقایسه با ۶ ماه اول سال ۱۴۰۰ معادل ۶/۶ درصد افزایش یافته است.
🔸این میزان تولید در صنایع بزرگ از ابتدای ۹۵ تاکنون بیسابقه است. هرچند در این میان ممکن است تکانه اعتراضات خیابانی و نوسان اخیر نرخ ارز تأثیر منفی مجددی در ماههای بعد بر رشد تولید صنایع بزرگ بگذارد اما در هر حال این رشد تولید در صنایع بزرگ خبر امیدوارکنندهای است.