⭕️خودرو در دستانداز قیمت و مالکیت
🔹این دو ایراد اساسی (یعنی قیمتگذاری غلط و مدیریت دولتی صنعت) باعث شده است تا ایراداتی در سطح کیفیت صنعت خودروسازی نمود پیدا کند؛ از جمله: «استفاده از پلتفرم های قدیمی و عدم استفاده از بازخوردهای مشتریان»، «عدم وجود استانداردها و جامعیت دستورالعمل های اجباری ناظر بر قطعات تولیدی»، «عدم وجود دستورالعمل های مشخص تحت نظارت قاطع» و همچنین «صدور مجوزهای ارفاقی به دلیل ارجحیت تولید بر کیفیت». این موارد بر اساس بررسیهای کارشناسی ازجمله مهمترین چالش های حوزه تأمین قطعات و حوزه مونتاژ هستند.
🔸همچنین ازجمله مهم ترین چالش های حوزه فروش و خدمات پس از فروش می توان به «عدم نظارت بر اجرای دقیق دستورالعمل های موجود» و «عدم توانایی در پیش بینی نیازهای مشتری» اشاره کرد. برای حل همهی این معضلات، به نظر میرسد باید ابتدا در مورد مالکیت آنها تعیین تکلیف جدی صورت بگیرد و البته تغییر در سطح مالکیت و مدیریت هم زمانی میسر میشود که مشکل قیمتگذاری حل گردد. در غیر این صورت، ناکامیهای دههی 1390 در این صنعت تکرار خواهد شد.
⭕️نگاهی به رشد و ارتقای آموزش عالی در دولت سیزدهم
🔹پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم، متاسفانه وضعیت حمایت از نخبگان اصلاً مناسب نبود. تعطیل شدن بسیاری از پروژههای های-تک در کشور -از جمله در حوزههای هستهای، نانو فناوری و ...- در کنار مبارزهی دولت با فرآیند بورسیهی نخبگان علمی، عملاً عرصه را برای نخبگان به حدی تنگ کرد که در چهار سال دولت دوازدهم عملاً شاهد نقطهی عطفی در مهاجرت نخبگان به خارج از کشور بودیم. با روی کار آمدن دولت سیزدهم البته در آموزش عالی رویه معکوس شد و پروژههای حمایت از نخبگان جان تازهای گرفت. مهارتمحوری در آموزش عالی، توسعهی بورسیههای مختلف (اعم از بورس صنعت، بورس دانش، بورس سال آخر دورهی دکتری و ...) انگیزهای برای نخبگان ایجاد کرد . بنابراین بهنظر میرسد در حال مشاهدهی دورهی جدیدی در ارتقای سطح کیفی حکمرانی آموزش عالی هستیم.
⭕️چرا رسانههای غربگرا بر آتش انتظارات تورمی میدمند؟
🔹علاوه بر عوامل بنیادینی نظیر کسری بودجه دولت، ناترازی نظام بانکی، تحریم و... انتظارت تورمی نیز میتواند در جهشهای ارزی نقش جدی ایفا کند. با بهبود وضعیت عوامل بنیادین اقتصادی، جریان غربگرا به دلیل ترس از بهبود وضعیت اقتصادی در دولت انقلابی، تلاش داشتند که در انتظارات تورمی دمیده و دولت فعلی را ناکارآمد جلوه دهند. به خاطر همین رسانههای جریان غربگرا در زمانی که قیمت ارز 60 هزار تومان بود مداوما از احتمال جهش قیمت ارز به بالای 100 هزار تومان صحبت میکردند تا از این طریق ناکارآمدی دولت غربگرا از ذهن مردم پاک شود. با همه این خباثتها، نه تنها نرخ ارز جهشی دیگر پیدا نکرد بلکه نرخ ارز کاهش 20 درصدی را نیز تجربه کرد. در حال حاضر نیز اکثر اقتصاددانان معتقدند که تورم در شیب نزولی قرار دارد و احتمال جهش ارزی بسیار بعید به نظر میرسد. مسئلهای که شاخصهای کلان اقتصادی نیز موید آن میباشند.
⭕️فضا سازی درباره ردصلاحیت ها با اسم رمز «خالص سازی»
🔹در روزهای گذشته شاهد هجمه رسانه ای طیف تندرو اصلاح طلب علیه شورای نگهبان بوده ایم. این هجمه گسترده با این ادعا صورت گرفت که ردصلاحیت های گسترده ای انجام شده و شورای نگهبان در پی اجرای طرح «خالص سازی» است.
اما مستندات، خلاف این ادعا را ثابت می کند. براساس مستندات موجود فقط صلاحیت ۱۴ درصد از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی احراز نشده است. نکته قابل توجه اینجاست که بیشتر این افراد مدارک خود را در زمان ثبتنام به صورت کامل بارگذاری نکردهاند.
🔸طیف تندرو اصلاح طلب همواره در پی آن بوده است تا با بهانه های مختلف و همچنین تحریف واقعیت، اینگونه القاء کند که فیلتر شورای نگهبان صرفا سیاسی و حزبی بوده و این طیف به هیچ عنوان امکان عبور از این فیلتر را ندارد.
⭕️بررسی نقش محوری ایران در مسئله فلسطین
🔹جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری بود که از روزهای ابتدایی جنگ، در حمایت از فلسطین به میدان آمد. سفرهای دیپلماتیکی که حسین امیرعبداللهیان انجام داد و همینطور تماسهای تلفنی متعددی که رئیسجمهور با سران کشورهای خارجی برقرار کرد، نشان داد عزم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطین جدی است. مردم مظلوم فلسطین از جمهوری اسلامی ایران انتظار داشتند به عنوان پرچمدار مقابله با اسرائیل، زبان گویای آنها در عرصههای بینالمللی باشد؛ آن هم در شرایطی که دولتهای غربی به حمایت تمام قد از اسرائیل برخاسته بودند و دولتهای عربی در انفعال به سر میبردند.
🔸جمهوری اسلامی و مردم ایران بخوبی توانستند انتظار مردم فلسطین و گروههای مقاومت فلسطینی را برآورده کنند. این موضوعی است که رهبران مقاومت فلسطین در نوار غزه نیز بر آن تاکید دارند و معتقدند ایران بخوبی صدای مظلومیت و اقتدار مردم غزه را به گوش دنیا رساند.
⭕️غفلت از «تربیت معلم» و تهدید آینده جامعه
🔹بیش از 11 سال از شروع به کار دانشگاه فرهنگیان میگذرد؛ قرار بود این دانشگاه سالانه 25 هزار دانشجو بگیرد و اگر این روند طی شده بود، حالا پس از 10 سال، حداقل 250 هزار معلم جوان، تربیتیافته و متخصص، در کلاسهای درس حضور داشتند اما اهمال در پذیرش «دانشجومعلم» باعث شده تا امسال و در شروع سال تحصیلی، 23 هزار کلاس درس بدون معلم بماند و آموزش و پرورش هم در مجموع 300 هزار مورد کمبود معلم داشته باشد!
🔸به نظر ميرسد كه توان دانشگاه فرهنگيان بايد به سرعت بازيابي شود؛ هم تعداد اعضاي هيات علمي آن افزايش يابند و هم امكانات فني و تجهيزاتي آن توسعه پيدا كند. اين دانشگاه اگر قرار است نيروي مورد نياز كلاسهاي درس را تربيت كند، بايد سالانه حداقل 50 هزار دانشجومعلم را جذب كند تا پس از 4 سال، كمبود معلمان به طور واقعي برطرف شود. چنين افزايش ظرفيت، بدون شك نيازمند بودجه و توجه ويژه مجلس و دولت است، وگرنه بايد بطور جدی نگران فرایند آموزش و تربیت فرزندان اين سرزمين، به خصوص در سالهاي پيش رو باشیم.
⭕️رسوایی تونلِ بیمارستان «الشفاء»
🔹افشاگری « ایهود باراک» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی درباره تونلی که زیر بیمارستان «الشفاء» در نوار غزه وجود دارد، جهان را شوکه کرد.
او در گفتگو با «کریستین امانپور» مجری و خبرنگار CNN خبر داد زیرگذری که ارتش رژیم صهیونیستی عنوان میکند آن را کشف کرده و مرکز عملیات حماس بوده، ۵۰ سال پیش توسط اسرائیلیها ساخته شده است!
🔸افشاگری ایهود باراک که هم مجری CNN و هم ناظران بینالمللی کشتار غزه را شوکه کرد، در شرایطی رخ داد که ارتش رژیم اسرائیل بیمارستان «الشفاء» را با طرح این ادعا که مرکز فرماندهی شاخه نظامی حماس است، محاصره و تیرباران کرده است.
🔹این رسوایی در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای یافت و از آن به عنوان «کریسمس در نوامبر» برای مردم غزه و حماس یاد شد؛ چراکه باقیمانده اعتبار جعلی رژیم صهیونستی را نیز به باد داد.
🔸گزارشهای محدودی که از بیمارستان «الشفاء» میرسد، نشان میدهد آنچه در این ساختمان نیمهویران میگذرد، به برزخ شباهت بیشتری دارد. بر اساس گزارش «میدل ایست آی» صدها جسد در حیاط بیمارستان روی هم انباشته شدهاند که حداقل در بیمارستان تجزیه نشوند. اما شبها مورد حمله سگها و حیوانات دیگر قرار گرفته و خورده میشوند.
🔹هرکس که بخواهد قدمی به سمت اجساد بردارد تا آنها را دفن کند، مورد اصابت گلوله صهیونیستها قرار میگیرد و خودش به یک جسد دیگر تبدیل میشود و تلاش صلیب سرخ برای دفن دستهجمعی نیز به جایی نرسیده است.
🔸تانکها، هواپیماهای جنگی و تکتیراندازهای رژیم صهیونیستی بیمارستان را محاصره کردهاند و برای تفنگداران فرقی نمیکند آنکه از بیمارستان خارج میشود یک زن، یک کودک، یک بیمار یا یک سالمند باشد؛ هر کس بیرون بیاید، کشته میشود و هر کس بیرون نیاید، زجرکش! چون ذخیره غذایی بیمارستان رو به اتمام است؛ برق از خیلی وقت پیش قطع شده و آب هم نیست.
talebpoor.mp3
24.72M
خطبه های نماز جمعه شهرضا / حجت الاسلام طالب پور امام جمعه موقت شهرضا /3 آذر 1402