📍تحلیلگر صهیونیست: ایران راههای دور زدن تحریم را یافته؛ زمان به نفع تهران است
🔻«اُدِد گِرانُت» در روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت: به نظر میرسد ایرانیها راههای دور زدن تحریمها را پیدا کردهاند و از ابتدای ۲۰۲۱ نشانههای خیرهکنندهای از افزایش صادرات نفت را نشان دادهاند که دلیل آن خریدهای نفت خام این کشور توسط چین است. چین یک توافق استراتژیک بلندمدت نیز با تهران امضا کرده است.
🔹ایران بهجای پذیرفتن مشتاقانه طرحهای پیشنهادی بایدن، این سیگنال را نشان میدهد که اصلاً هیچ عجلهای ندارد. پافشاری ایران و آمریکا بر مواضع خود باعث ایجاد بنبست شده است. مشکل اصلی این است که زمان به نفع ایران است.
🔹بعضی از مشاوران بایدن اعتقاد دارند بهجای نزاع بر سر اینکه چه طرفی باید اولین گام را بردارد و بهمنظور شکستن بنبست، آمریکا باید این پیشنهاد را بدهد که در ازای برداشتن بخشی از تحریمها، ایران باید غنیسازی اورانیوم را متوقف کند. اگر ایران این را نپذیرفت، ساعت شنی برجام رو به اتمام خواهد رفت.
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کلیپی که لحظاتی قبل صفحه اینستاگرام سایت رهبر انقلاب درباره تحریمها و برجام منتشر کرد.
🇮🇷
🔰 تکبیرهای غرای کارکنان وزارت اطلاعات برای آیت الله رئیسی
🔻 اخیرا رئیس قوه قضاییه به مناسب هفته گرامیداشت سربازان گمنام امام زمان(عج) در جمع مدیران وزارت اطلاعات به سخنرانی پرداخت.
🔹سخنرانی آیت الله رئیسی با استقبال گسترده کارکنان و مدیران کل وزارت اطلاعات همراه شد؛ به گونهای که علاوه بر تکمیل ظرفیت مسجد محل سخنرانی، تعداد بسیاری از نیروهای وزارت از پشت دربهای مسجد به استماع سخنان رئیس قوه قضاییه پرداختند.
🔸آیت الله رئیسی در این دیدار به شدت به تمرکز دولت روی مذاکره با آمریکا انتقاد کرده و سخنان او با تکبیرهای غرّای نیروهای وزارت اطلاعات همراه بود و بیانگر تایید این محورها از سوی نیروهای مخلص و جان برکف وزارت بود.
🔹وزیر اطلاعات هم در این دیدار تقدیر ویژهای از آیت الله رئیسی کرده و گفته است: در میان علما کمتر عالمی وجود دارد که همچون آیت الله رئیسی مورد تایید و اقبال علما و همچنین اعضای مجلس خبرگان باشد.
زهره قائمی، تروریستی که شهید صیاد شیرازی رو ترور کرد، از اعضای منافقین بود که سال ۶۷ توبه کرد، از زندان آزاد شد، بلافاصله در عراق به منافقین پیوست و چند سال بعد فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران رو به شهادت رسوند!
شاید عجیب باشه که جریانی در کشور، در انتخابات سال ۹۶، با دفاع شیادانه از منافقین، برای خودش رای جمع کرد!
🗓 ۲۱ فروردین، سالروز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی
#روزه ۳ روز برابر با ۶۰ روز
✍️بنا بر روایتی امام جعفر صادق (عليه السّلام) فرمودند: : «مَنْ صَامَ ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ مِنْ آخِرِ شَعْبَانَ وَ وَصَلَهَا بِشَهْرِ رَمَضَانَ كَتَبَ اَللَّهُ لَهُ صَوْمَ شَهْرَيْنِ مُتَتَابِعَيْنِ»
" كسى كه سه روز از آخر شعبان را روزه بدارد، و آن را به ماه رمضان وصل كند، خدا روزۀ دو ماه پياپى را براى او مىنويسد.
📌من لا يحضره الفقيه ج ۲، ص ۹۴
🍃🌹🍃🌹
✳️مقام اماراتی: ایران به آمریکا درس سیاست داده است ❇️"ضاحی خلفان" نائب رئیس پلیس و امنیت عمومی در دبی، در توئیت های خود، با اذعان به برتری ایران در مسیر مذاکرات با واشنگتن و بروکسل، گفت : قسم به خدا، ایران را دست کم نگیرید، به امریکا درس سیاست داده است. ❇️وی افزود: امریکا در فکر لغو تحریم ها علیه ایران است، این خبر است اما توضیح آن، لغو تحریم ها، دلیل بر پایین آمدن سر امریکاست و بالا بردن سر همه کسانی است که ادعا می کند تروریست هستند، اصلا تحریم ها هیچ معنا و فایده وتاثیری ندارد، بلکه ایران را برآن داشت که به دنبال شریک راهبردی یعنی چین و خداحافظی با امریکا باشد. من از لغو تحریم ها علیه ایران دفاع می کنم.
✅وی ادامه داد: این مساله ثابت شده و هیچ تردیدی در آن نیست که اراده ایران از هرچه امریکا دراختیار دارد، قوی تر است.
🔴 رعایت نقشه راه نظام یا نایاک؟
✍ رضا سراج :
🔹آنچه امروز منافع ملی ایران را تهدید می کند، تکرار تجربههای تلخ برخی دیپلماتها و مسئولان اجرایی در ماجرای برجام است.
🔹مجموعه اخبار و گزارشهای رسمی و غیررسمی که از مذاکرات کمیسیون برجام در وین می رسد، نگرانیهایی در تحلیلگران در مورد رعایت سیاستها و اصول مبتنی بر منافع ملی کشور در مقابل طرف غربی و به ویژه امریکاییها برمی انگیزد. به نظر میرسد در اسرع وقت ضروری است جوانب گوناگون این امر و مخاطرات پیش روی آن مورد مداقه قرار گیرد.
🔹 آقای ظریف وزیر امور خارجه در توئیتی در ضمن ارائه پیشنهاد طرف ایرانی با بیان این که «ایالات متحده که دلیل اصلی بحران موجود است باید اول به برجام بازگردد و ایران پس از راستیآزمایی سریع، پاسخ متقابل میدهد» از عبارت «راستیآزمایی سریع» (rapid verification) استفاده می کند که مبهم است. در عین حال برخی رسانههای خارجی مدعی شده اند قرار است « پس از اعلام آمریکا، روز بعد از آن اعلامیه بازگشت ایران به کل تعهدات، صادر گردد. » اگر این ادعا درست باشد درواقع مقصود آن است که ایران باید در کمتر از ۲۴ ساعت لغو تحریمها را راستیآزمایی کند. آیا به واقع چنین کاری در عمل ممکن است؟
🔹از سویی گفته می شود که توافقی برای برداشته شدن تحریمهای دوره ترامپ در حال شکلگیری است. در این خصوص چند ابهام جدی وجود دارد؛ نخست آنکه آیا فراموش کردهایم که نقض برجام از دوره اوباما و کمتر از گذشت یک سال از عمر برجام آغاز شد؟ آیا نقض عهد برجام در دوره اوباما و زمانی که «امضای کری تضمین بود»، نادیده انگاشته میشود؟ ثانیاً آیا قرار است بازی تلخ «فریب واژگانی» تکرار شود و مذاکرهکنندگان ایرانی «تعلیق» (Suspend) را در داخل «لغو» ترجمه نمایند؟ به خوبی میدانیم که اگر تحریمهای آمریکا تعلیق (و نه لغو) شود، اولاً سایه شوم آنها بر اقتصاد و تعملات تجاری ایران همچنان پایدار بوده و ثانیاً به عنوان اهرم فشاری در اختیار آنها برای تحمیل اراده در آینده خواهد ماند.
🔹در واقع آنچه امروز منافع ملی ایران را تهدید می کند، تکرار تجربههای تلخ برخی دیپلماتها و مسئولان اجرایی در ماجرای برجام است. «عدم رعایت ضوابط و شروط مصوب رهبر معظم انقلاب، شورای عالی امنیت ملی و مجلس در اجرای برجام»، «ادعاهای خلاف واقع در داخل با ارائه ترجمهها و تفاسیر غیرنافذ از توافقات» و «موجسواری با شرطیسازی جامعه» همه و همه از ماجراهای تلخی است که گویی از سر شتابزدگی یا سیاسیگری در حال وقوع دوباره است.
🔹در این نکته تردیدی نیست که دشمن به همین سطح قانع نمانده و مایل است با یک استراتژی چندمرحلهای بتواند حداکثر امتیاز را در جهت تضعیف ارکان اقتدار ملت ایران کسب کند. به نظر می رسد در مرحله نخست بازگشت آمریکا به برجام در قبال امتیازاتی حداقلی و ناپایدار رخ خواهد داد و واشنگتن امیدوار است با عبور از انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم و تداوم حضور غربگرایان در قدرت بتواند با بهرهگیری از اهرم فشار موجود در «تعلیق یا بازگرداندن تحریمها»، جمهوری اسلامی ایران را وادار به مذاکره مجدد و تحمیل توافقی جدید شامل محدودسازی همه مولفههای اقتدار ملت ایران از جمله توانمندی موشکی، نفوذ و قدرت منطقهای و ... نماید.
🔹با این تفاسیر به نظر میرسد ریلگذاری طراحی شده توسط نهادهای هدایتگر نفوذ همچون نایاک (NIAC) در حال کمرنگسازی خطوط قرمز منافع ملی و سیاستهای قطعی نظام در مذاکرات پیش رو است. به نظر میرسد نقشه راه تجویزی از سوی نایاک به دنبال شرطیسازی جامعه و بهرهبرداریهای خاص انتخاباتی است. آقای ظریف باید به این سوال به صورت شفاف پاسخ دهند که در حال رعایت ضوابط ابلاغی نظام هستند یا نقشه راه پیشنهادی نایاک؟
🔹از سویی این مقطع آزمون مهمی در برابر نهادهای نظارتی نیز هست. دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به عنوان نهاد بالادستی و ناظر باید با هرگونه نقض آشکار و ضمنی سیاست قطعی نظام در این باره مقابله کند و از مجلس شورای اسلامی و ریاست محترم آن نیز انتظار می رود، ضامن اجرای قوی قانون مصوب این مجلس در خصوص «لغو تحریمها» باشند.
🌐 عزم انقلابی و زنجیره پارهشدنی!
دیروز ایران در حالی به مناسبت روز ملی فناوری هستهای، از ۱۳۳ دستاورد جدید در این حوزه رونمایی کرد که در نشست وین، آمریکاییها همچنان حاضر نشدند دست از ابزار تحریمها بکشند.
نکات تحلیلی:
۱ - برخی تحلیلگران و جریانات سیاسی کشور در دوره مبارزات انتخاباتی در آمریکا و ابتدای پیروزی بایدن، در تفسیر از روی کار آمدن بایدن بر این باور بودند که دوران سختی سپریشده و دولت بایدن به تعهدات بینالمللی ازجمله برجام باز خواهد گشت و شرایط فشار حداکثری تحمیلی ترامپ برداشته خواهد شد. ۲- جریان دیگری نیز بود که بین بایدن و ترامپ فرقی قائل نبوده و تصریح داشت که با روی کار آمدن مستأجر جدید کاخ سفید، برجام ۲۰۱۵ نهتنها احیا نخواهد شد، فشارها و تحریمها نیز تداوم خواهد داشت. رهبر معظم انقلاب نیز با دلایلی متقن دیدگاه دوم را باور داشتند. اکنون که حدود سه ماه از روی کار آمدن بایدن میگذرد، واقعبینانه و درستی تحلیل گروه دوم را شاهد هستیم.
۳ - البته میتوان دلایل زیادی را برای عدم احیا یا چرایی مانعتراشی آمریکاییها برای شکست مذاکرات برشمرد که مهمترین آنها نگرش مبنایی و کلیشهای مقامات آمریکایی و اروپایی به ملت ایران در کنار زیادهخواهیهای آنها خارج از عرف و عقلانیت مذاکره سیاسی است. در این میان نباید از اعتماد بیشازاندازه و البته کاذب آمریکاییها و همپیمانان آنها به نتیجهبخشی ابزار تحریمها غافل شد. به همین دلیل ابزار تحریمها باید حفظ شود ولو متعلق به رئیسجمهور غیراستانداردی مثل ترامپ باشد که اساساً وعده بایدن، تجدیدنظر در غالب تصمیمات وی بود.
۴ - این در حالی است که همین دیروز سردبیر نیویورکتایمز اذعان کرد که آمریکا در اعمال فشار حداکثری به ایران شکست خورده است. نیویورکتایمز با بیان اینکه در مقطع کنونی رویکرد تندروانه با عقل سلیم جور درنمیآید، نوشت: «اگر آمریکا پایبندی به توافق اول را نپذیرفت، چرا باید ایران به توافق دوم اعتماد کند؟».
نکته راهبردی: اما چه چیزی عامل شکست فشار حداکثری آمریکاست؟ مسلماً در وهله اول پایمردی و پایداری ملت ایران در تحمل تبعات نفسگیر این تحریمهای ناجوانمردانه است؛ و در وهله بعد، همصدایی و هماهنگی مسئولان بهویژه در تصویب قانون اقدام راهبردی مجلس در لغو تحریمها و مهندسی معکوس گامهای هستهای ایران است. لذا امروز نباید بیجهت دیگران را متهم کرد که نگذاشتند و نمیگذارند برجام به فرجام برسد! با نگاه غربی! اساساً برجام قرار نبود به سرانجامی برسد بلکه مأموریتش مهار و کنترل ایران بود که لااقل در پیشرفت علمی و هستهای در این سالها موفق بوده و زمینهساز مطالبه وقیحانه سلسله زیادهخواهیهایی چون محدودیت موشکی و منطقهای شده است که تنها با عزم انقلابی و دولت انقلابی این زنجیره پاره شدنی است.
معناي روحيّهي انقلابي چيست؟
معنايش اين است كه يك انسان انقلابي، شجاعت دارد، اهل اقدام است، اهل عمل است، ابتكار ميورزد، بنبستشكني ميكند، گرهگشايي ميكند؛ از چيزي نميترسد، به آينده اميدوار است، به اميد خدا به سمت آيندهي روشن حركت ميكند. (مقام معظم رهبري)
سیاست تکراری ترور در ایران و مذاکره در وین.
▪️آقای روحانی! مذاکره زیر سایه ترور را ترک کنید
🔹۱- ایران در موارد گذشته برخی عوامل مرتبط با انفجارها و بعضاً ترورها را به پلیس اینترپل معرفی کرده با این حال هیچ اقدامی توسط این نهاد برای تعقیب آنان صورت نگرفته است.
🔹۲- آژانس بینالمللی انرژی اتمی که همواره ایران را زیر نظر داشته و حتی از طریق برخی تفاهمها و بخصوص توافقنامه برجام، نظارت و بازرسیهای مکرر و شبانهروزی از ایران داشته است، همواره نسبت به این اقدامات تروریستی توسط صهیونیستها و آمریکا علیه تاسیسات هستهای ایران مهر سکوت بر لب زده است.
🔹این در حالی است که این آژانس علاوه بر نقش «نظارت»، نقش «صیانت» و همکاری با سازمانهای هستهای کشورهای عضو را بر عهده دارد.
🔹به نظر میرسد ضروری است که ایران اقدامات متناسب و مشخصی را علیه این آژانس درنظر بگیرد تا این نهاد نیز به سهم خود مجبور شود افساری به صهیونیستها بزند. اگرچه حق عملیات تلافیجویانه ایران باید در جای خود باقی بماند و واقعاً به مرحله اجرا درآید.
🔹۳- شواهد و قرائن بسیاری اثبات میکند که هیچ اقدام تروریستی از این جنس توسط صهیونیستها وجود ندارد مگر اینکه پیش از آن هماهنگی مشخصی بین آنها و آمریکاییها صورت گرفته باشد. ویروس استاکس نت که مشخصاً پروژه مشترکی بین آنها و برخی دولتهای تروریستی دیگر بود و غیر از آن در ترور دانشمندان و اقدامات تروریستی خرابکارانه دیگر هم شواهد نشاندهنده هماهنگی و همکاری بین آمریکاییها و صهیونیست هاست.
🔹رسانههای غربی طی روزهای اخیر نیز از سفر یوسی کوهن رئیس موساد به آمریکا با دستور کار مسائل هستهای مربوط به ایران خبر دادهاند و به نظر میرسد این سفر با چنین اقدامات تروریستی از ناحیه موساد بیارتباط نیست.
🔹۴- سیاست دوستونه عملیات خرابکارانه میدانی از یک سو و درخواست مذاکرات از سوی دیگر از سیاستهای نسبتاً قدیمی آمریکاییها و صهیونیستها در ارتباط با موضوع هستهای ایران است.
🔹آنان از یک سو، بویژه از سال ۸۸ به این طرف که پیشرفتهای هستهای ایران با غنیسازی ۲۰ درصد وارد مرحله جدیدی شد، ترور دانشمندان یا عملیات خرابکارانه در تاسیسات را به موازات درخواستهای ریاکارانه برای مذاکره به منظور رسیدن به تفاهم دنبال کردهاند.
🔹این در حالی است که اگر درخواست مذاکره برای رسیدن به تفاهم و حل مناقشه موجود، رویکردی واقعی باشد، باید از چنین جنایتهایی در میدان خودداری شود.
🔹متاسفانه برخی مسئولان تلاش میکنند این اقدامات تروریستی را به معنای ضرورت تن دادن به ستون دیگر عملیاتی طرف مقابل، یعنی حضور به هر قیمت در مذاکرات، جا بزنند.
🔹این در حالی است که رفتن زیر بار چنین رویکرد غیر عاقلانهای، عملاً باعث تقویت انگیزه طرف برای پیگیری همین سیاست دو ستونه خواهد شد.
🔹بنابراین حالا که اولاً آژانس بینالمللی انرژی اتمی هیچ اقدامی در راستای صیانت از حقوق هستهای ایران انجام نمیدهد و ثانیاً آمریکا از یک سو ادعای صداقت و حسننیت در مذاکره دارد و از سوی دیگر با صهیونیستها در اقدامات تروریستی در میدان شریک است، عاقلانه ترین اقدام و شاید حداقلیترین اقدام آن است که تیم مذاکرهکننده ایرانی در وین به منظور تنبیه طرف مقابل و همچنین اتخاذ موضعی عزتمندانه مذاکرات را ترک کند.
🔹بیهزینه گذاشتن چنین اقداماتی و حتی تقویت موضعی که خواست صهیونیستها و آمریکاییهاست، یعنی امتیاز دادن در مذاکرات، ارسال سیگنالی به آمریکاییهاست که همین روند را ادامه دهند تا هم پشت میز مذاکره امتیاز بگیرند و هم در میدان اقدامات تروریستی و خرابکارانه خود را دنبال کنند.
⛔️گویا جناب سید حسن خمینی به تازگی اعلام کردن که قصد دارن بعنوان کاندید جناح اصلاحات وارد انتخابات بشن...
این خبر در رسانه ها دقیقا یک روز بعد از این اعلام شد که احمدی نژاد با لحنی تند تلویحا سران نظام و حاکمیت رو طاغوت خطاب کرد و گفت که قصد داره در ایام انتخابات افشاگری هایی انجام بده!!!
تقریبا پس از سال ۹۲ و اتمام کار احمدی نژاد ایشان با تمام شخصیت های سیاسی خط کشی انجام داد و علیه خیلی ها موضع گیری کرد بجز شخص سیدحسن خمینی .
از سال ۹۲ هر چه پیش تر رفتیم اخبار دیدار و ملاقات این دو چهره بیشتر در رسانه ها شنیده شد تا جایی که هر دو تصمیم گرفتند که سال۹۶ در انتخابات ثبتنام کنند و البته هر دو رد صلاحیت شدند..!
سوال افکار عمومی از سید حسن خمینی بعنوان کاندید جناح اصلاحات و احمدی نژاد که همیشه شعار میداد همه با همند و علیه من شمشیر کشیده اند ، اینه که:
دلیل ارتباط شما دو بزرگوار! که سال ۸۸ نظام بخاطر دعوای شما تا لبه پرتگاه رفت چیه؟؟
ایا دشمن مشترک پیدا کردید که تا این حد بهم نزدیک شدید ؟!
ایا حاضر به توضیح برای روشنگری افکار عمومی هستید؟
✔️عاملين و ذينفعان خرابكاري نطنز چه كساني هستند؟
ايران در روز فناوري هستهاي از ١٣٣پروژه و نسل جديد سانتريفيوژهاي پيشرفته رونمايي كرد.يك روز پيش از آن يك مقام ارشد وزارت خارجه آمريكا گفته بود كه آمريكا به دقت اين برنامه ها را رصد مي كند و آن را به عنوان نشانه اي از جديت ياعدم جديت ايران براي پيوستن به برجام مورد بررسي قرار خواهد داد.يك نماينده مجلس ايران نيز صراحتا مي گويد علت رونمايي از اين برنامه هاي پيشرفته تحت فشار قرار دادن دولت بايدن براي لغو تحريم ها بوده است.حال در ميان اين اخبار اعلام شده است كه تاسيسات نطنز مورد حمله سايبري قرار گرفته و شبكه برق آن دچار اختلال شده است.همه نشانه ها رو به سوي اسراييل است و همه قرائن نيز نشان مي دهد كه اسراييل ذينفع اول اين خرابكاري بوده است و به نوعي خطوط قرمز خود را به طرف هاي ثالث نشان داده است.ولي نكته مهم تر اين است كه ايالات متحده نيز از ذينفعان چنين خرابكاري است.
اگر سياست بر پايه منطق قدرت، امكان رونمايي از پروژه هاي پيشرفته هسته اي جهت كسب امتيازات بيشتر و افزايش اهرم هاي فشار براي ايران را فراهم مي كند؛ ستاندن اين اهرم فشار از دستان ايران نيز به عنوان يك گزينه مد نظر طرف آمريكايي قرار مي گيرد.اگر درعامليت اسراييل در انجام اين خرابكاري قطعيتي وجود داشته باشد ؛در ذينفع بودن آمريكا نيز در اين ماجرا نيز ترديد كمي وجود دارد.البته ذينفع بودن لزوما به منزله عامليت در اين حادثه نمي تواند باشد ولي همپوشاني ميان اين دو پديده را هم مي توان به عنوان يك سناريو مد نظر قرار داد.آن هم در مقطع زماني كه بايدن با انتصاب ويليام برنز به عنوان اولين ديپلمات كاركشته آمريكايي به رياست سيا تلاش مي كند سازمان اطلاعات مركزي آمريكا را در همان مسيري قرار دهد كه برادران دالس در دهه ١٩٥٠هدايت آن را برعهده داشتند؛يعني سرويس اطلاعاتي و جاسوسي در خدمت بيشتر ديپلماسي آمريكا.بر اساس همين منطق بود كه در دهه ١٩٥٠يك برادر مسووليت ديپلماسي در قبال ايران را برعهده داشت و برادر ديگر در كسوت رياست سيا برنامه براي تحت فشار قرار دادن ايران را سازماندهي مي كرد.
برنز نيز اگرچه برادر بايدن،بلينكن وساليوان نيست ولي حداقل با همه آنها رفاقت ديرينه دارد و از قضا سال ها در كنار هم بر روي مساله برنامه هسته اي ايران با يكديگر كار مي كردند.علاوه بر اين برنز فرستاده و سفير ايالات متحده براي ماموريت هاي محرمانه بود از جمله مذاكرات پشت درهاي بسته با تهران در مسقط در سال٢٠١٣.او در عين حال به گفته داگلاس لندن رييس پيشين سرويس اطلاعاتي امريكا در جنوب غرب آسيا كارگزاري بيرون از آژانس اطلاعاتي محسوب نمي شود چرا كه در دوره اوباما در تمام برنامه هاي حساس سيا با عوامل اطلاعاتي به خوبي همكاري كرده است.
اين دقيقا مصادف با زماني است كه در سال ٢٠١٠براي اولين بار نشانه هايي از فعاليت بدافزاري به نام استاكسنت در تاسيسات هسته اي ايران ديده شد و احتمالا توانست با از كار انداختن حدود٩٨٤دستگاه سانتريفيوژ حدود ٣٠درصد از ميزان غني سازي اورانيوم ايران را كم كند.
رسانه هاي آمريكايي معتقدند كه اين بدافزار محصول مشترك آمريكا و اسراييل بوده است كه با هدف تخريب و كند كردن سرعت فعاليت هسته ايران طراحي شده بود.٢سال پس از اين خرابكاري آمريكا از طريق واسطه عماني پيشنهاد مذاكره به ايران را داد و برنز را به عنوان نماينده آمريكا راهي مذاكرات محرمانه عمان كرد.با درهم تنيدگي بيشتر سازمان اطلاعات مركزي آمريكا در عرصه سياست خارجي در عصر بايدن بر اساس الگوي برادران دالس سناريوي همكاري اسراييل و آمريكا براي خرابكاري در نظنز جهت خرابكاري و ستاندن اهرم هاي فشار ايران در مذاكرات پيش رو دور از ذهن نيست؛ حتي اگر برنز و سيا فقط چشم هاي خود راچند ساعت قبل از وقوع اين حادثه ،به روي آن بسته باشند. چرا كه به خوبي مي دانستند اين عمليات خرابكارانه تاثيراتي را بر مذاكرات هسته اي خواهد داشت و امكان بيشتري را براي واشنگتن فراهم مي كند تا احتمالا با دستاني بازتر وارد پروسه چانه زني بر سر ١٦٠٠ تحريم دوران ترامپ با ايران شود.آيا تاريخ دو برادر پس از٧١سال تكرار مي شود؛يكي در واشنگتن وديگري در وين؟