☘ استیصال آمریکا در برابر ایران از منظر رسانه ملکه انگلیس
🍃🌹🍃
🔻 کارشناس بیبیسی فارسی در واکنش به اظهارات وزیر دفاع آمریکا در منامه درباره اینکه «در صورت تمرد ایران، آمریکا به گزینه زور تمایل پیدا میکند» گفت: اظهارات وزیر دفاع آمریکا پیش از آنچه تهدیدی علیه جمهوری اسلامی قلمداد شود، یک تضمین از جهت دفاع به کشورهای منطقه است.
🔹 اما آیا واقعاً الان آمریکا چنان اعتباری را دارد که در گذشته اگر وزیر دفاع آمریکا میآمد در همسایگی ایران یک سخنرانی میکرد به احتمال زیاد شاهد بودیم جمهوری اسلامی یک مقداری نگران میشد و یک واکنشهایی نشان میداد که به این موضوع حساس شده، اما الآن چنین نمیبینیم.
🔺 این اظهارنظر بیشتر نوعی از بنبست رسیدن آمریکا را نشان میدهد.
✅ تغییر موازنه در جنگ یمن
🔹تحولات میدانی در یمن بهقدری سریع شده است که هرروز اخبار مختلفی از آن مخابره میشود. پیشرویهای انصارالله در مأرب و عقبنشینی عربستان از حدیده و حملات موشکی یمنیها به عربستان از مهمترین اتفاقات اخیر است. صرفنظر از پرداختن به تحولات میدانی هر حوزه، ذکر چند نکته پیرامون تحولات اخیر یمن قابلذکر است؛
گزارههای خبری:
1️⃣تحالف تحت رهبری عربستان سعودی به این نتیجه رسیده است که پیروز جنگ یمن نخواهد بود و مترصد عقبنشینی تدریجی از مناطق تحت تصرف خود است. عقبنشینی ۷۰ کیلومتری عربستان از حدیده، شرایط را برای اتصال صنعا به حدیده و دسترسی انصارالله به ساحل فراهم کرده است. این امر از دو جهت برای انصارالله دارای دستاورد است: الف) از وجود جبهههای مختلف علیه انصارالله و فشار بر این گروه خواهد کاست؛ ب) دسترسی انصارالله به ساحل و دریای آزاد را فراهم خواهد کرد.
2️⃣- از نظر عربستان، قبل از هزینههای سنگین در جنگ، باید از طریق روشی قابلاتکا، به دنبال خروج از یمن بود. اکنون عربستان از سه طریق به دنبال دستاورد از جنگ یمن است: الف) تشدید حملات به یمن که این روش تاکنون جواب نداده است؛ زیرا در مقابل حملات، انصارالله متقابلاً جواب داده است و طی روزهای گذشته فرودگاه ملک خالد و مناطق مهم دیگر در داخل عربستان موردحمله قرار گرفته است. ب) از طریق سازمان ملل که به دنبال تحمیل طرح شورای همکاری بر انصارالله است؛ بر اساس این طرح انصارالله باید به مناطق قبلی بازگردد و منصور هادی دوباره رئیسجمهور شود. هرچند این طرح بارها از جانب انصارالله رد شده اما اکنون عربستان به دنبال طرح تعدیل شدهای مبتنی بر یک دولت فراگیر با حضور سایر گروهها اما با محوریت نیروهای طرفدار خود بهویژه منصورهادی است. ج) از طریق مذاکرات مستقیم که با توجه به زیادهخواهیهای عربستان و عدم به رسمیت شناخته شدن انصارالله توسط ریاض، بر روی آن خیلی تمرکز نشده است. درنتیجه عربستان اکنون یک گزاره تلفیقی از تشدید حملات در کنار تشدید فشارهای بینالمللی در پیش گرفته است تا از این طریق بتواند به نتیجه مطلوبی برسد
3️⃣- جنگ در یمن اثبات کرد که عربستان و سایر کشورهای همپیمانش، باید انصارالله را بهعنوان بازیگر اصلی در یمن به رسمیت بشناسند و همین از منظر تحالف سعودی بسیار هزینه زا است. از سوی دیگر انصارالله اکنون در موضعی برتر نسبت به گذشته قرار دارد و اعلام کرده که راهبرد این جنبش مبتنی بر خروج کشورهای اشغالگر از یمن است
✅ راهکار مقابله با چالش آب
چالش کمآبی و تجمع مردم اصفهان در بستر زایندهرود و پسازآن مردم شهرکرد در رسانههای مختلف واکنشهای مختلفی را به دنبال داشته است؛ برخی که اساساً مسئله آنها کمک به کشاورزان و مردم استانهای مختلف در بحث کمآبی نیست و از هر مشکل و اعتراض اجتماعی به دنبال ایجاد فضای مسموم روانی و تشنج اجتماعی هستند، در این موضوع نیز باز همان ساز تکراری را میزنند و گروه دیگر سعی دارند با بررسیهای مختلف کارشناسی راهکاری برای مشکل بیابند و البته در کنار رسانهها، این روزها بسیاری از فعالین فضای مجازی و کارشناسان سیاسی نیز در حال اظهارنظر در مورد این تجمعات و مشکل کمآبی هستند؛ روی سخن این نوشتار با این طیف آخر است
.
✅نکات تحلیلی:
1️⃣ نکتهای که میبایست تبیینگران، کارشناسان سیاسی و فعالین فضای مجازی به آن عنایت داشته باشند آن است که، مسئله کمآبی نیاز به راهکارهای کارشناسی و فنی دارد و بنابراین آنچه باید ترویج شود، دوری از فضای احساسی و احتمالاً تعصبات سرزمینی و شکلگیری گفتمانی کارشناسی و منطبق با واقع برای مطالبه گری مردمی است؛ در غیر این صورت تجمع حاصلی در بر نخواهد داشت.
2️⃣ رسالت نخبگان و کارشناسان فنی برای ایجاد فضای منطقی این روزها دوچندان است. نیاز ضروری، شفافسازی نسبت به علل ایجاد مشکل و ارائه راهکارها و البته سخن گفتن با مردم است. مردمی که این روزها نسبت به وضعیت حال و آینده مسئله آب نگراناند، حق دارند که اطلاعات درست و راهکارها را از زبان کارشناسان بشنوند؛ در این صورت قطعاً مردم نیز با اتحاد برای مواجهه بهتر با مشکل کمک خواهند کرد.
3️⃣- یکی از نکات مهم و ثمربخش در چنین مواقعی، حضور مسئولان در بین مردم و سخن گفتن با ایشان است. مقام معظم رهبری وظیفه مهم دولت سیزدهم را مردمی بودن توصیف کرده و فرمودهاند: «صادقانه با مردم حرف بزنند، مشکلات را به مردم بگویند، راهحلها را به مردم بگویند، توقّعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند. حرف زدن با مردم یکی از کارهای مهمی است که دولت مردمی بایستی [به آن] متعهّد باشد». ضروری است که رویه خوب دولت در ماههای اخیر در این مسئله هم خود را نشان دهد.
✅نکته پایانی: چالش آب بیش از هر چیزی نیازمند عزم ملی است؛ مردم و مسئولان و کارشناسان، تکمیلکننده این زنجیره برای کاستن از آلام کمآبی هستند.
🔰 تفاوت مذاکرات ١۴٠٠ با مذاکرات ١٣٩٢⁉️
🔹 دور هفتم مذاکرات هستهای قرار است در ۲۹ نوامبر ( ۸ آذر) در وین برگزار شود. "رابرت مالی" نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پیام توئیتری خبر از گفتگوی سازنده با "سرگئی ریابکوف" و "ما ژائوشو" معاونان وزرای خارجه روسیه و چین داده است، در کنار آن دیروز رئیسجمهور کشورمان در جمع بسیجیان نهاد ریاستجمهوری با کمال آرامش؛ از گشایشهایی از قبیل فروش نفت، منابع مالی، ارتباطات بینالمللی بدون هیچگونه باجدادن بیان نمودند.
🔸 اگر پیام "رابرت مالی" را در کنار پیام "آقای رئیسی" قرار دهیم میتوان به این نکته پی برد که مذاکرات ۱۴۰۰ با مذاکرات ۱۳۹۲ از زمین تا آسمان فرق دارد، از جمله تفاوتهای آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1⃣ مهمترین مسئله این است که در این دور از مذاکرات کشور ایران با در دست گرفتن ابتکار عمل به عنوان قطب اصلی و تعیینکننده مذاکرات ۱۴۰۰، نسبت به سایر کشورها توانسته با تکیه بر اقتدار خود عرض اندام نماید.
2⃣ دامن نزدن فضای سیاسیاجتماعی کشور به مذاکرات و اینکه چرخه اقتصادی کشور میبایست بدون اعتنا به مذاکرات هستهای به پیشروندگی خود ادامه دهد. در واقع دولت با خنثیسازی تحریمها به دنبال تقویت تولید ملی و بهبود معیشت مردم حرکت کند.
3⃣ حرف اول و آخر کشور ایران در این دور از مذاکرات در دو کلمه خلاصه میشود اول "لغو تمامی تحریمها" بعد از آن "مسئله هستهای" و این هم با راستیآزمایی از جانب ایران صورت خواهد گرفت.
4⃣ نکته حائز اهمیت اینکه در این دور از مذاکرات، کشوری به نام ایالات متحده آمریکا با توجه به خروج یکطرفه از برجام وجود فیزیکی در پشت میز مذاکرات ندارد که بخواهد به دنبال تحمیل صحبتهای خود و زیادهخواهی بیجا باشد.
5⃣ دستگاه دیپلماسی ایران در دولت سیزدهم نشان داد که فقط غرب و در رأس آن ایالات متحده آمریکا تعیینکننده مراودات بینالمللی نیست، بلکه با فعال نمودن دیپلماسی منطقهای و نگاه به شرق و در رأس آن پیمان شانگهای و دیدارهای مثبت با کشورهای همسایه راه نو و جدید را شروع نموده است.
🔚در آخر اینکه با توجه به موارد ذکر شده؛ تحریم قابل علاج است، اما علاج آن عقبنشینی نیست. علاج تحریم فقط و فقط تکیه بر تواناییهای ملی و احیای آن میباشد که امیدواریم دولت سیزدهم تمام تلاش خود را جهت "تقویت تولید ملی" و "خنثیسازی تحریمها" به کار ببندد.
⚠️ تله جدید آمریکا برای اختلال در تصمیم قاطع ایران
🔹در چند روز اخیر گزارشی در آکسیوس منتشر شد که طی آن این وبگاه خبری آمریکایی مدعی شده بود: «رابرت مالی، مشاور امنیت ملی آمریکا در گفتوگو با همتای اسرائیلی خود ایده توافق موقت با ایران را برای خرید زمان در زمینه مذاکرات هستهای مطرح کرده است.» پیشنهاد آمریکا آزادی بخشی از پول ایران در ازای توقف غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم است.
🔻روزنامه فرهیختگان درباره این طرح آمریکاییها مینویسد: آمریکا به شکل یکجانبه از توافق بینالمللی برجام خارج شد و تنها هزینهای که تا به الآن برای این رفتار غیرمتعهدانه خود پرداخت کرد، عدمحضور مستقیم این کشور در دور جدید مذاکرات با ایران بوده است.
🔸در طرف مقابل ایران که تنها طرف اجراکننده تعهدات خود در توافق برجام بوده، سعی کرد تا با گسترش فناوری هستهای خود بیش از این از معطل ماندن برای اجرای تعهدات طرفین غربی متضرر نشود. توسعه صنعت هستهای و رساندن سطح غنیسازی به ۶۰ درصد، این پیام را به آمریکاییها منتقل کرده که فناوری بومی هستهای ایران بهسرعت قابل بازیابی است و با فریبهای سیاسی مثل امضای توافق و عدماجرای آن توسط آمریکا نمیشود آن را از بین برد.
🔹فعالشدن ظرفیتهای هستهای ایران باعث شد تا بار دیگر میز مذاکرات برای توافق بر سر مواردی همچون رفع تحریم و محدودسازی فعالیتهای هستهای برپا شود.
🔸 حال اما آمریکا قصد دارد تا بار دیگر به میز مذاکره با ایران بازگردد بدون اینکه در قبال اقدامات غیرمتعهدانه خود متحمل هزینهای شود. آمریکا نهتنها به تعهدات پیشین خود عمل نکرده، بلکه اجرای تعهدات پیشین خود را نیز منوط به نتیجه رسیدن مذاکرات میداند.
🔹این مطالبه درحالی است که ایران یکبار تعهداتش را اجرایی کرده و چیزی در مقابل آن دریافت نکرده و طبیعی است که در مقابل سابقه بدعهدی کشورهای غربی بهسادگی نیز کوتاه نمیآید. آمریکا با دانستن این نکته برای اینکه فعالیتهای هستهای ایران را محدود کند، توافق موقت این درحالی است که هزینه محدودیت برای فعالیتهای هستهای ایران کمتر از لغو تمامی تحریمها نیست. همان چیزی که پیش از این روی آن توافق شده بود و هر چیزی غیر از این مورد زیادهخواهی است که طبیعتا ایران نباید با سهلانگاری در مقابل آن کوتاه بیاید.
🔸ابتکار توافق موقت یک تجربه جدید برای ایران نیست. پیش از این دولت روحانی یکبار مسیر توافق موقت را امتحان کرده است. تجربهای که به غیر از معطل نگهداشتن فعالیتهای هستهای هیچ خروجی دیگری نداشت.
🔹همچنین تعیین ضربالاجل برای رسیدن به توافق آنهم برای یک پرونده پرمناقشه، دیگر خطای راهبردیای بود که صرفا فشار روانی برای تیم مذاکرهکننده به همراه میآورد.
🔸با چنین نگاهی دیگر توافق موقت با هدف ادامه مذاکرات رویکرد ایران نخواهد بود؛ چراکه ایران یکبار این مسیر را پیموده و درحال حاضر چیزی جز توافقی نهایی با ضمانت اجرایی، هدف ایران نیست.
چرا مردم ایران هفته بسیج و دفاع مقدس را گرامی می دارند ؟
1⃣: آذربایجان و گرجستان به موجب قرارداد ننگین گلستان در سال۱۸۱۳ میلادی در زمان فتحعلیشاه قاجار از ایران جدا شد .(حدود ٢٠۵ سال پیش)
2⃣-منطقه نخجوان و ارمنستان بموجب قرارداد ننگین ترکمنچای درسال ۱۸۲۸ میلادی درزمان فتحعلیشاه از ایران جدا شد(یعنی حدود ١٩٠ سال پیش).
3⃣-افغانستان و هرات به موجب معاهده پاریس در سال ۱۸۵۷ میلادی در زمان محمدشاه قاجار از ایران جدا شد (یعنی حدود ١۶١ سال پیش ).
4⃣-ترکمنستان،ازبکستان و قرقیزستان بموجب قرار داد سال۱۸۸۳ میلادی در زمان ناصرالدین شاه قاجار از ایران جدا شد( یعنی حدود ١٣٧ سال پیش).
5⃣-پاکستان و سیستان بموجب قرارداد ننگین حکمیت « ژنرال اسمیت » در زمان حکومت قاجار در دو مرحله که آخرین آن در سال ۱۹۰۵ میلادی از ایران جداشد ( یعنی حدود ١١٣ سال پیش).
6⃣-مجمع الجزایر بحرین با ۳۳ جزیره ارزشمند در سال ۱۳۵۰ شمسی در زمان محمدرضا شاه پهلوی از ایران جدا شد( یعنی حدو۴٧سال پیش).
7⃣-شهر بندری وزیبای فیروزه در شرق دریای مازندران،قبل از انقلاب در زمان محمدرضا پهلوی از ایران جدا شد و به شوروی واگذار گردید.
⏬⏬⏬⏬⏬
اما میدانیم که در جنگ تحمیلی مدت ۸ سال با دنیا جنگیدیم،حدود ۱۸۸۰۱۵ نفر شهید دادیم ( در میدان جنگ و هم بمباران شهرها تا روز آتش بس ) که ۳۶ هزار نفر از آنان دانش آموز بودند.
حال با افتخار اعلام میکنیم که:
۱- یک وجب از خاک میهن اسلامی را از دست ندادیم.
۲-باعث بیداری کشورهای اسلامی و مظلوم شدیم.
۳-قدرت اسلام و ایران را به ابرقدرت ها نشان دادیم تا دیگر جرأت حمله به ایران را نداشته باشند.
بنا بر این در حال و همه زمان ها (جهت قدردانی از شهدا و رزمندگان و آزادگان و نیز خانواده صبور آنان و برای الگوسازی وپرورش نسل جوان که نیاز به قهرمانان راستین دارند ) لازم است که در نکو داشت هفته دفاع مقدس و یاد شهدا و قدر دانی از رزمندگان و آزادگان وخانواده معظم آنها بکوشیم.
🌹🌹🌹🌹🌹
هفته ی بسیج گرامی باد.
💬 رئیس جمهور: به حقوق نجومی باید خاتمه داده شود/پرداخت های غیرمتعارف در دولت و شرکت های دولتی قابل تحمل نیست
🔸رئیسی در جلسه هیئت دولت:
🔹حقوق یک حدی دارد که حد آن باید برای تمام افراد شاغل در دولت و شرکت های دولتی مشخص شود و بیش از آن میزان هم نباید پرداخت شود.
🔹مردم انتظار شنیدن اخباری درباره حقوق های چند ده میلیونی را ندارند و به حقوق نجومی باید خاتمه داده شود.
🔹سازمان اداری و استخدامی کشور هر چه سریعتر و قبل از نهایی شدن بودجه ۱۴۰۱ نسبت به تدوین نظام پرداخت عادلانه حقوق و دستمزد اقدام کند.
🔹شاید طبق قانون دستگاه هایی اجازه تعیین حقوق برای شرکتها و یا افراد دولتی را داشته باشند که باید در این زمینه نیز اقداماتی انجام شود. پرداخت های نابرابر و غیرمتعارف در دولت و شرکت های دولتی قابل تحمل نیست.
🔹سند تحول دولت در ۳۷ مسأله اصلی کشور تدوین شده که بزودی اعلام خواهد شد.
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅•
💵نشانه مثبت از سیاست اقتصادی دولت
🔻سرعت افزایش تورم کند شد📈
📌تغییر ریل سیاستگذاری اقتصادی در دولت سیزدهم اولین نشانههای خود را با کاهش تورم سالیانه در دو ماه اخیر نشان داده و مردم را به ادامه این روند و بهبود ثبات اقتصادی امیدوار کرده است.
🔺سید ابراهیم رئیسی دولت سیزدهم را با انبوهی از مشکلات تحویل گرفت.
🔴تورم، موضوعی است که همه دولتها با آن دست بهگریبان بودهاند ولی عملکرد هر دولت در برخورد با این موضوع متفاوت بوده است.
🚫دولت قبل که قبل از سال 92، معیار تورم را جیب مردم و کلیدش را عامل گشایش مشکلات عنوان میکرد، پس از هشت سال اقتصادی را به رئیسی تحویل داد که تورمش در #آستانه_انفجار قرار گرفته بود.
📊آمارها تکان دهنده بود؛ قیمت برخی اقلام اساسی سفره مردم در حدفاصل سالهای 1392 تا 1400 بیش از 800 درصد هم افزایش یافت.
🔸 این وضعیت درباره داراییهایی مانند ملک، خودرو، طلا و ارز هم صادق بوده است.
♦️تورمهای سالانه و ماهانه هم در دولت قبل کم سابقه و در برخی موارد بیسابقه بود. تورم ماهیانه از مرداد ماه امسال بالای 45 درصد قرار گرفت و در شهریور عدد 45.8 درصد را ثبت کرد.
⭕️چالش اصلی دولت در آغاز کار -که البته تا مدتها با آن دست بهگریبان خواهد بود- کسری 300 تا 500 هزار میلیارد تومانی بودجه 1400 است که متأسفانه بخشی از این کسری برای سالهای آینده هم نهادینه میشود.
♨️دولت گذشته از بین راههایی که برای تأمین این کسری خودساخته پیش روی داشت و برخی را هم امتحان کرد، به طور ویژه دست روی چاپ پول گذاشت که نتیجه آن تورمی بود که آمار و ارقامش ذکر شد.
🔹اما از مردادماه با تغییر دولت، جلوی خلق پول بیرویه گرفته شده به طوری که در ماههای مرداد و شهریور فقط ۱۴۰۰ میلیارد تومان خلق پول جدید صورت گرفته است.به نظر میرسد دولت سیزدهم با درس گرفتن از گذشتگان، مسیر خوبی در پیش گرفته و اگر در مرحله اجرا با اهتمامی که شخص رئیسجمهور و وزرا دارند کار را جلو ببرند، وعده کنترل تورم و بازگشت ثبات به اقتصاد و معیشت مردم عملی خواهد شد.
💯لازم به ذکر است که منظور از کاهش نرخ تورم، پایان گرانیها و فرا رسیدن ارزانیها نیست، بلکه باید توجه داشت این وضعیت به معنای کاهش سرعت افزایش قیمتهاست که در صورت استمرار، در بلندمدت به ثبات نسبی قیمتها میانجامد.
✨ طبیعی است که مشکل تورم یک باره بوجود نیامده و یکباره هم حل نخواهد شد، اما تغییر در تورم نقطه به نقطه و ماهیانه نشان دهنده مسیر آینده تورم خواهد بود. با این نگاه، عملکرد دولت در این زمینه قابل تقدیر و امیدوارکننده است.
✾࿐༅🍃🌹🍃༅࿐✾
*مردانی برای تمام فصول*
(قسمت اول)
⚠️يکروز راهبرد دشمن راه اندازي جنگي نيابتي و حمله نظامي به خاک اين سرزمين از طريق ايادي منطقهاي است.
⚠️ روزی تحریم تمام عیار اقتصادی دشمن به جان اقتصاد کشور می افتد.
⚠️روز ديگر تهاجم فرهنگي دشمن که هويت ايراني - اسلامي جوانان اين سرزمين را نشانه رفته بود، کليد ميخورد.
⚠️روز ديگر سناريوي دشمن قلب و ذهن نسل سوم جامعه را هدف گرفته است تا با سلاح تحريف، همه ارزشهاي چهل ساله يک ملت مورد ترديد و سياه نمايي قرار گيرد.
⚠️روز ديگر ميدان جنگ در عرصه علم و فناوري و توسعه و پيشرفت کشور تعريف ميشود.
⚠️در صبحي ديگر دشمن سوداي فتح ارکان قدرت را در سر ميپروراند و ايادي داخلي خود را به صف ميکند تا طريق سناريوهاي طرح ريزي شدن کودتاهاي رنگين در انتخابات فعال شوند و کشور را به آشوب و بلوا بکشانند!
⚠️حتی منافع کشور در بيرون از مرزها نيز مورد تهديد قرار گرفته و عمق استراتژيک جمهوري اسلامي در معرض فروپاشي قرار ميگيرد...
💢 به خاک سیاه نشستن در جمعه سیاه
📌خرید با تخفیفهای بالا برای هر خریداری خوشایند است، اما همیشه هم ارزان خریدن هنر و اغلب اوقات هیچ ارزانی بیحکمت نیست! ماجرای BlakFriday یا حراج جمعه سیاه آخرین جمعه ماه نوامبر است.
🌐جمعه سیاه یا Black Friday(بلک فرایدی) روز بعد از شکرگزاری یا Thanksgiving است که آخرین پنجشنبه ماه نوامبر در امریکاست. این روز سرآغاز خریدهای کریسمس است و فروشگاههای مختلف برای جلب مشتری بیشتر در این روز کالاهایشان را با تخفیفات ویژهای به مشتریان عرضه میکنند. همین تخفیفات هم موجب شده در برخی موارد مردم امریکا از نیمههای شب پشت در فروشگاه صف ببندند.
🔹اگر میخواهید واقعیت حراجهای جمعه سیاه را بشناسید، کافی است از چند هفته قبل قیمت کالایی خاص را در فروشگاه اینترنتی مورد نظرتان رصد کنید. در سبک ایرانیزه جمعه سیاه، حتی برخی از فروشگاههای معتبر اینترنتی به جای تخفیفات واقعی در روزهای منتهی به جمعه سیاه، اجناس خود را گران کرده و در حراج جمعه سیاه درصدی از این گرانی را در قالب تخفیف به مشتری عرضه میکنند! خریدار هم با گمان اینکه جنس را با تخفیف بالا خریداری کرده، نمیداند قیمت تخفیف خورده فروشگاه در حراج جمعه سیاه از قیمت بدون تخفیف بازار هم چند درصدی گرانتر است!
🔹این حراجها همچنین برای فروش کالاهای تهانبار مانده و کالاهایی که در حالت عادی مشتری ندارد روش بسیار کارآمدی است، زیرا وقتی مشتری تخفیفات ۵۰ تا ۹۰ درصدی عنوان شده از سوی فروشگاه را میبیند به خرید کالایی که حتی به آن نیازی ندارد ترغیب میشود، غافل از اینکه تخفیفات عنوان شده اغلب واقعی نیستند و خریدار در نمایش بازاریابی فروشگاههای اینترنتی رکب خوردهاست.
🔻در این میان برخی کلاهبرداران هم با راهاندازی صفحات دروغین، حساب مشتریانی را که به امید خرید ارزانتر در حراج جمعه سیاه به این صفحات مراجعه میکنند، هک و خالی میکنند.