eitaa logo
طلبه انقلابی
210 دنبال‌کننده
3.6هزار عکس
638 ویدیو
156 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴 پیوند عجیب اغتشاشات با خروج سرمایه؛ رونمایی از یکی دیگر از پیامدهای منفی آشوب‌های خیابانی ۳ ماه گذشته ‌ 🔹بررسی تحولات سیاسی و اقتصادی کشور نشان می‌دهد طی دو دهه اخیر یکی از تبعات بسیار تلخ ناامن‌سازی کشور، زمینه‌چینی آمریکا و کشورهای غربی برای تشدید تحریم‌ها علیه ملت ایران بوده است. 🔹تحریم‌های پس از اغتشاشات سال ۱۳۸۸، تحریم‌های پس از دیماه ۱۳۹۶ و تشدید تحریم‌ها پس از آبان ۱۳۹۸ نمونه‌های این اتفاقات است. اما ناامن‌سازی کشور تبعات خطرناک دیگری هم دارد. 🔹بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد گرچه رقم دقیقی برای خروج سرمایه در کشور اعلام نشده، اما از آنجا که بخشی از تضعیف خالص حساب سرمایه مربوط به خروج سرمایه از کشور است، اگر این شاخص را نماینده خروج سرمایه بدانیم، در سال‌هایی که در ایران آشوب و ناامنی رخ داده، خروج سرمایه تشدید شده است. 🔹برای مثال، در سه سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ خالص حساب سرمایه ایران منفی ۵۱ میلیارد دلار شده است. همچنین این مقدار در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ حدود منفی ۴۲ میلیارد دلار بوده است. همچنین در برخی از این سال‌ها که آشوب در کشور رخ داده، تضعیف خالص حساب سرمایه معادل ۵۰ تا ۶۰ درصد صادرات غیرنفتی ایران بوده است. 🔹قابل ذکر است خروج سرمایه از کشور یکی از عوامل تضعیف پول ملی و عامل التهاب در بازار ارز است، چراکه ابزارهای لازم برای مدیریت بازار ارز را از دست بانک مرکزی می‌گیرد.
💢پایه‌هایی برای اندیشیدن به ایران 🔸شرایط کشور پس از اینکه روند اعتراض‌ها و اغتشاشات اخیر در مدار کاهشی قرار گرفته است، نیاز به وارسی جدی از منظرها و ابعاد مختلف آسیب‌شناختی دارد. در واقع، باید تلاش کرد به سؤالات، شبهات و تردیدات موجود در اذهان و افهام بخش‌های مختلف مردم‌ـ که عمدتا با کار دقیق علمی و مهندسی شده طرح شده‌اند‌ـ پرداخت و در صدد تمهید پاسخ‌های دقیق برآمد. 🔹این موضوع درباره ضرورت ارتباط‌گیری و تعامل با نوجوانان و جوانان و تشریح موقعیت «خود» و مدینه فاضله‌ای که امپراتوری رسانه از «غیر» به ویژه غرب برای‌شان ساخته، اهمیت فوق‌‌العاده‌ای دارد؛ چرا که این قشر در کانون جنگ شناختی و رسانه‌ای دشمن قرار دارد. 🔸از سؤالات مهمی که در میان دانشجویان و دانش‌آموزان‌ـ اعم از زن و مرد‌ـ مطرح است، این است که چشم‌انداز روشنی را در پیش‌روی خود و کشور نمی‌بینند و از علت‌های عمده شرایط اعتراضی را همین وضعیت اقتصادی و تورمی و بی‌ثباتی انواع بازارها می‌دانند. در این باره فکر نمی‌کنم کسی وجود داشته باشد که متوجه این موضوع و مشکلات گفته شده نباشد اما چرا نمی‌توانیم مشکلات را حل کنیم؟ 🔹چون هنوز درباره برخی از مسائل مهم به اشتراک نظر نرسیده‌ایم؛ از جمله سؤالات پیشینی که قبل از پاسخ به این سؤال و نظیر آن لازم است پیرامونش همه با هم گفت‌وگو کنیم، این است که خاستگاه این مشکلات چیست یا کجاست؟ آیا جمهوری اسلامی می‌تواند مانند اکثر کشورهای دنیا در روندی عادی به بررسی علل معمول مشکلات خودش بپردازد، دنیا یا لااقل کشورهای قدرتمند نه تنها نگاه عادی به ما ندارند بلکه مسائل و موضوعاتی غیرعادی هم برای ما به وجود می‌آورند؟ همین مشکلات و حوادث اخیر آیا تماما ریشه داخلی داشته و دارد؟ آیا در این هشتاد روز درگیری‌ها در ایران شعارها و اعتراض‌ها و اغتشاشات رنگ مطالبات اقتصادی داشت یا چیزهای دیگری طرح شده و می‌شود؟ 🔸تا زمانی که افق فکری افراد و جریان‌های سیاسی و حتی مردم عادی که دنبال درک علل واقعی مشکلات هستند، در این قبیل موضوعات و سؤالات به هم نزدیک نشوند بلکه در دو یا سه قطب مخالف هم باشند، انرژی‌ها به جای حل موضوعات صرف دعواهای حیدری و نعمتی بی‌حاصل خواهد شد. 🔹البته منظور این نیست که همه عین هم فکر کنند نه، اما می‌شود حرف همه را شنید و تلاش کرد به هم نزدیک شد. چیزی که جامعه ما امروز به این هم‌فکری‌ها، گفت‌وگوها و رسیدن به پایه‌هایی برای ایستادن روی آنها و اندیشیدن به آینده فرزندان ایران به شدت نیاز دارد.
رئیسی: برخی مواضع رئیس جمهور چین موجب گلایه‌مندی ملت و دولت ایران شد 🔹رئیس‌جمهور در دیدار معاون نخست‌وزیر چین: برخی مواضع مطرح شده در سفر اخیر رئیس جمهور چین به منطقه موجب ناخرسندی و گلایه‌مندی ملت و دولت ایران شده و مطالبه جدی ایران جبران مواضع بیان شده است. 🔸هو چون هوا: عزم چین برای تقویت و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران فارغ از تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی تداوم خواهد داشت. چین همواره به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران احترام گذاشته و از تلاش ایران برای تامین منافع اساسی خود حمایت می‌کند.
💠 فشار از پایین، چانه زنی از بالا خرج دارد 🔺نامه سرگشاده آقای محقق داماد به قضات کشور و بیانیه ها، تیترهای مطبوعات و میزگردها در تقبیح تقابل محکم نظام با براندازان و محاربین سه ماه گذشته در قالب تبیین فقهی و حقوقی محاربه، همه و همه نشان از این دارد که جریان اصلاح طلبی در کشور، پشت صحنه و موتور محرکه آشوب ها در ماههای اخیر بوده است و اینک که پروژه کثیف و خیانت آلود خود در همراهی و هم آوایی با فواحش عصیان گر و دین گریز را در حال افول می بینند و عوامل محارب را بر چوبه دار نظاره می کنند، اشک تمساح برای حرمت دماء ریخته و فقه و دین را بر سر نیزه کرده و وااسلاما سر می دهند! اصلاح طلبان نه تنها در حاشیه این قٍصه پُر قُصه نبودند که نویسنده متن داستان اند. تصور آنان از همراهی با جنبش فواحش، هم جنس گرایان، بهایی ها، منافقین و تجزیه طلب ها این بود که مجموعه های بدنام فوق الذکر در حکم فشار از پایین باشند تا آنها در چانه زنی های سطوح عالی، خواسته های دشمنان نظام را فاکتور کرده و امتیازات لازم را که همان تسلیم پذیری در مقابل نظام سلطه است، به دست آورند! بیانیه های محمد خاتمی، محقق داماد، حسن خمینی و موضع گیری سایر افراد، رسانه ها و مجموعه های مرتبط با اصلاح طلبان نشاندهنده اهداف شُوم آنها می باشد. تفاوت فشار از پایین این دوره با فتنه های ۷۸، ۸۸ و آشوب های دهه ۹۰ در قساوت، تقابل صریح و روشن با هنجارهای دینی و انقلابی است. در این دوره انسان ها را به جرم بسیجی یا طلبه و یا حافظ امنیت بودن، سلّاخی می کردند، آتش می زدند... چه چادرها از سر کشیده نشد و چه حرمت ها از زنان عفیف ایران زمین که شکسته نشد! مسجدها و حسینه ها، حوزه های علمیه، مزار شهیدان و هر نماد دین و دین داری را در آتش کینه خود سوزاندند و با کمال تأسف نه تنها از سوی اصلاح طلبان اعتراضی صورت نگرفت که چتر حمایتی رسانه ای خود را بر سر آنان قرار دادند. شاید هیچ زمانی مناسب تر از این زمان، مفهوم و معنای مرگ بر ضد ولایت فقیه خودنمایی نکند... این مرگ یعنی هر کس تیغ نامردی و قساوت و خیانت به روی ملت و نظام الهی کشید، محکوم به اشدّ مجازات است و هرگونه ترحّم و بخشش بی جا، بسترساز فتنه ها، خونریزها و جنایت هایی به مراتب وحشتناک تر از آنچه تاکنون انجام گرفته است، خواهد بود.
حمله گروه‌های تروریستی به مرزهای استان سیستان و بلوچستان ناکام ماند در پی حملات گروه‌های تروریستی و تجزیه طلب به منطقه مرزی اسفندک در شهرستان سراوان واقع در جنوب شرق ایران، چهار نفر از نیروهای سپاه و بسیج به شهادت رسیدند. عوامل گروه‌های تروریستی پس از مقاومت سنگین نیروهای ایرانی منطقه را ترک و به داخل خاک پاکستان متواری شدند.
💢بازار گرم با جنس‌های بنجل 🖋مهدی محمدی، مشاور رئیس مجلس در رشته توئیتی نوشت: 🔸ورق خیلی زود برگشته. رویدادهای جالبی در حال وقوع است. دیدنی‌تر از همه پیشنهادهایی است که برای معامله بر سر اپوزیسیون واصل می‌شود. فلان کشور، به واسطه‌ها اصرار می‌کند به ایران پیغام بدهند، ایران‌اینترنشنال ربطی به آن ندارد و اهمیتی به سرنوشت اعضای آن نمی‌دهد. 🔹آن دیگری می‌گوید آماده است دسترسی‌های خود به اپوزیسیون را به اشتراک بگذارد، به شرط آنکه ایران به سیاست خود درباره جنگ اوکراین دوباره فکر کند. سومی پیام داده حاضر به تبادل اطلاعات و عملیات مشترک درباره معارضین ایرانی است، مشروط به اینکه خود هدف هیچ عملیاتی نباشد. خلاصه بازار گرم است. جنس تاریخ مصرف گذشته را به حداقل قیمت ممکن به حراج گذاشته‌اند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وضعیت اسفناک مردم تهران در زمان شاه، به روایت یک مستند اسرائیلی منبع: فیلم مستند «پیش از انقلاب» به کارگردانی «دن شادور» /ساخته شده توسط رژیم اسرائیل علی کریمی پست زده بود چی بودیم چی شدیم
⛔️ پنج برنامه صهیونیست‌ها برای ادامه آشوب‌ها در ایران 🔻نیوزویک: ژنرال جیکوب ناگل، مشاور امنیتی پیشین نتانیاهو، برای ادامه آشوب‌ها در ایران گزارشی در قالب ۵ توصیه نوشته: ۱. ضربه به صنایع کلیدی ۲. عملیات برای بحران ارزی ۳. آموزش سازماندهی گروه‌های آشوب ۴. تمرکز بر برنامه هسته‌ای علاوه بر آشوب‌ها ۵.افشای اطلاعات نیروهای امنیتی و فضاسازی رسانه‌ای
✔️جزئیات نشست دو ساعته امیرعبداللهیان و بورل با موضوع مذاکرات رفع تحریم‌ها 🔺وزیر امور خارجه: 🔸جمهوری اسلامی ایران برای جمع‌بندی مذاکرات وین براساس پیش نویس بسته مذاکراتی که نتیجه ماه‌ها مذاکرات سخت و فشرده است، آماده است و به طرف‌های مقابل توصیه می‌کنیم با پرهیز از سیاسی کاری و با اتخاذ رویکردی سازنده و واقع بینانه، تصمیمات سیاسی لازم را برای اعلام توافق بگیرند. 🔸رویکرد کشورهای غربی در حمایت از اغتشاشگران و وضع تحریم‌های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه‌های واهی حمایت از حقوق بشر مردم ایران را محکوم می‌کنیم. 🔸حمایت از حقوق بشر جزو اصول پایه‌ای انقلاب اسلامی است و رویکرد کشورهای غربی در نقض حقوق بشر ملت ایران از جمله در همراهی با تحریم‌های غیرقانونی آمریکا، ریختن اشک تمساح از سوی این کشورها در حمایت از حقوق مردم ایران است. 🔸موضع و رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران حمایت از تمامیت ارضی اوکراین و تاکید بر راه حل‌های مسالمت آمیز برای خاتمه جنگ و حل بحران اوکراین است و جمهوری اسلامی ایران برای رفع هر سوتفاهم در تعامل مستقیم با طرف اوکراینی آماده است. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: 🔹موضوع برجام و مذاکرات هسته‌ای جدا از سایر موضوعات در دستورکار دو طرف است و عزم اتحادیه بر پیشبرد و به نتیجه رساندن مذاکرات وین است.
? در مقابل توهین و بی‌احترامی به رهبری چه‌کار باید کرد؟ 📌 الاسلام علیرضا پناهیان در یادوارۀ شهدای فتنۀ اخیر: در این فتنۀ اخیر، بعضی‌ها شخص رهبری را نشانه گرفتند؛ فکر می‌کنند اگر چهار تا مرگ بر دیکتاتور بگویند، یک‌دفعه‌ای همه مردم با آنها هم‌نوا می‌شوند! در حالی‌که همه از میزان محبت مردم به رهبری خبر دارند. هیچ رهبری در جهان این مقدار فداییِ بامعرفت ندارد. در مقابل این توهین‌ها چه‌کار باید کرد؟ وقتی شاهد اظهار کینه و دشمنی برخی نسبت به رهبر هستید، چرا شما محبت‌ خودتان را نسبت به ایشان اعلام نمی‌کنید؟ طرفِ سخن من آنهایی هستند که معرفت دارند و محبّ آقا هستند و برای آقا جان می‌دهند. از عشق خودت به آقا حرف بزن و دلیل عشقت را توضیح بده. فهم و احساساتِ خودت را نسبت به آقا نشان بده. وقتی یک عده‌ای به رهبری توهین کردند، کسانی که عاشق رهبری هستند عشق‌شان را نسبت به ایشان فریاد بزنند. این کار، خیلی اثر دارد. چرا از محبت‌تان نسبت به رهبر عزیزمان، حرف نمی‌زنید؟ چرا تصاویر زیبای رهبری که مهمترین عامل حفظ امنیت و استقلال کشور است را بر فراز نمی‌کنیم؟ باید شروع کنیم به حرکت جمعی برای احیاء احترام و بازگویی این محبت‌ها و اعلام صریح این عشق‌ها و معرفت‌ها. به‌صورت فردی هم این کار را بکنیم؛ مثلاً روزانه یا به‌طور هفته‌ای می‌توانیم کامنت بگذاریم، توییت بزنیم، مطالبی را در اعلام محبت به ایشان در صفحات مجازی منتشر کنیم، در خانه‌ها و محله‌های‌مان، به اندازه‌ای که می‌توانیم این کار را بکنیم. در ابراز محبت به شخص رهبری و به اصل ولایت‌فقیه، کم نگذارید. میلیون‌ها نفر حاضرند برای آقا جان بدهند ولی الحمدلله اقتدار نظام به قدری بالاست که هیچ‌وقت کار به اینجا نمی‌رسد که بخواهید برای ایشان جان بدهید، ولی هرگونه بی‌احترامی باید با احترام مضاعف جواب داده بشود. باید دشمنان و جاهلان را پشیمان کرد. اگر الآن بگویند که یک‌جایی دارند یک جوان بسیجی مظلوم را می‌زنند و او کمک می‌خواهد، همه‌مان از دور و نزدیک برای کمک به او می‌رویم. به همین دلیل آنها دزدانه می‌زنند و می‌کشند و فرار می‌کنند. حالا یک‌جایی هم اگر به رهبری توهین شد، نباید ساکت باشیم. می‌دانید اگر این توهین بی‌پاسخ گذاشته بشود ممکن است خدا بلا برای جامعه در نظر بگیرد؟ اگر هرکه دوست خداست مظلوم واقع شود، یاری نشود و تنها گذاشته بشود خدا عقوبت‌های سختی نازل خواهد کرد.
💢نوسانات بازار ارز و پیام‌های آن 🔹نوسانات ارزی از آن جهت اهمیت دارد که ثبات اقتصادی را مخدوش و پیش‌بینی آینده را برای فعالان اقتصادی ناممکن می‌کند. این موضوع دلایل متعددی دارد و عواملی مانند جنگ اقتصادی دشمن، ابهام نسبت به شرایط پایان سال و آینده کوتاه مدت اقتصادی، تغییر محسوس در عرضه و تقاضای ارز، سیگنال منفی در فرآیند مذاکرات سیاسی و... را از دلایل افزایش قیمت ارز شمرده‌اند ولیکن فارغ از دلایل و یا علل این رخداد اقتصادی، پیام‌های این رخداد نیز قابل توجه و تأمل است: 🔻۱ - نوسانات قیمت ارز نشان داد که به رغم اینکه بیش از ۹۰ درصد از نیازهای ارزی کشور در بازار نیما تأمین می‌شود ولیکن نباید از تأثیرات نرخ ارز آزاد بر اقتصاد کشور غافل شد. مثلا قیمت طلا همواره بر اساس قیمت ارز آزاد محاسبه می‌شود. 🔻۲ - تفاوت زیاد قیمت انواع ارز شامل ارز آزاد، سنا، نیما و توافقی باعث شده است که عده‌ای سودجو به دنبال کسب درآمد از محل اختلاف قیمت‌ها باشند و بانک مرکزی باید هرچه سریعتر برای سامان دادن به آن اقدام مؤثری انجام دهد. البته بانک مرکزی سلطه کامل بر قیمت ارز ندارد و برخی بازارهای منطقه‌ای تأثیر زیادی بر قیمت ارز دارند. 🔻۳ - برخی از منتقدانی که در گذشته سیاست‌های دولت را دلیل نوسانات قیمت ارز می‌دانستند در حال حاضر که خودشان مدیریت اقتصادی دولت را بر عهده دارند نیز این نوسانات رخ می‌دهد. از این موضوع باید این نتیجه را گرفت که عامل اصلی نوسانات خارج از اراده دولت است و کنترل آن نیز در خوشبینانه‌ترین حالت بسیار دشوار است. 🔻۴ - افزایش قیمت ارز و تورم، تأثیر متقابل بر روی یکدیگر دارند یعنی تورم باعث کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه افزایش قیمت ارز می‌شود و در مقابل افزایش قیمت ارز نیز باعث کاهش ارزش پول ملی و تورم می‌شود! در این دوگانه اگر افزایش قیمت ارز به صورت تدریجی صورت گیرد این چرخه متوقف می‌شود و تأثیر تورمی آن به حداقل ممکن می‌رسد ولی وقتی قیمت ارز همراه با نوسانات شدید و به صورت ناگهانی افزایش یابد تأثیرات تورمی زیادی بر جامعه نیز دارد. 🔸سخن پایانی اینکه نوسانات ارز در بازار کم عمق آزاد صورت گرفته است و به نظر می‌رسد اگر دولت سیاست فعلی خود یعنی تأمین نیازهای ارزی عمده کشور را از طریق بازار نیما را ادامه دهد به تدریج نوسانات بازار کاهش یافته و ثبات نسبی بر بازار حاکم خواهد شد ولیکن به دلیل وجود تورم حدود ۴۰ درصدی در کشور نباید انتظار بازگشت نرخ ارز به تراز سال گذشته را داشت.
🔺آیا میدانید عربستان اولین برگزار کننده انتخابات در جهان است !!! 🚫آری در این کشور حدود 1400سال پیش اعراب رای گرفتند که چه کسی حضرت محمد(ص) را در خواب به قتل برساند!!! 🚫آیا میدانید عربستان به صدام فقط در یک مورد جنگ با ایران 200میلیارد دلار هدیه داده است؟!!! 🚫آیا میدانید هزینه صفرتاصد حمله منافقین در عملیات به اصطلاح فروغ جاویدان را عربستان داده بود ؟!!! 🚫آیا میدانید تمام هزینه های اغتشاشات از سال 78 تا اغتشاشات 1401 در ایران را عربستان پرداخت کرده است؟!!! 🚫آیا میدانید همه هزینه های حمله اسرائیل به لبنان ، و غزه را عربستان پرداخت نموده است؟!!! 🚫آیا میدانید در عربستان هیچ خانمی بدون محرمش نمی تواند از خانه بیرون بیاید؟!!! 🚫آیا میدانید در عربستان هیچ زنی استاد و یا هیات علمی دانشگاه نیست ؟!!! 🚫آری این کشور برای احقاق شعار زن زندگی آزادی درایران در دو ماه گذشته میلیونها دلار پول خرج کرد !!! 🔺شایعاتی که ایران و عراق را در آستانه اربعین به جان هم می انداخت را یادتان هست؟ / فرماندهی مرکزی آمریکا اینها رو تولید کرده بوده است... در اطلاعات منتشر شده آمده است: فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) از مالک پیشین توییتر درخواست کرده بود که اولویت را به ۵۲ حساب توییتر عرب بدهد که «برای تقویت برخی از پیام ها استفاده می شوند.» حساب‌های فرماندهی مرکزی ایالات متحده در این فهرست، بارها در مورد اولویت‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه، از جمله تبلیغ پیام‌های ضدایرانی و ترویج جنگ مورد حمایت عربستان و آمریکا در یمن، توییت کرده‌اند. شبکه تبلیغاتی ایالات متحده بی وقفه روایاتی را علیه روسیه، چین و سایر کشورهای خارجی پیش می برد. آنها ایران را متهم کردند که "امنیت آب عراق را تهدید می کند و کشور را با کریستال متم" پر می کند و اعضای بدن پناهندگان افغان را برداشته است. ایلان ماسک مالک جدید توئیتر با ریتوئیت این گزارش صحت این اطلاعات را تائید کرده است