⭕️درک تغییر نظم جهانی
🔹بر اساس آمارهای موسسهی کپلر، صادرات نفت ایران به چین که تا ۳۲۴ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود، در دولت سیزدهم به حدود یک میلیون بشکه در روز رسید که نشاندهنده رشدی ۲۰۰ درصدی در این زمینه است. مؤسسه کپلر در ماههای گذشته نیز به افزایش صادرات نفت ایران به ۱.۶ میلیون بشکه در روز اشاره کرده است که اثر آن را در شرایط اقتصادی و بودجهای میتوان دید. دولت سیزدهم همچنین توانست در صادرات غیرنفتی هم رکورد بزند. آمار صادرات غیر نفتی کشور در دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱ (بدون نفت، میعانات و برق) به نسبت دو دهه گذشته به بالاترین میزان خود یعنی ۵۳.۲ میلیارد دلار رسیده است؛ در حالی که براساس دادهها، در سال آخر دولت دوازدهم به پایینترین رقم خود در یک دهه گذشته رسیده بود.
🔸همچنین دولت سیزدهم در شرایط تحریم، به پیمانهای مهم منطقهای و بینالمللی -نظیر بریکس و شانگهای- پیوست. همهی این موفقیتها به این دلیل بود که این دولت، تغییر نظم بینالملل را درک کرد و در برابر آن منفعل نبود، بلکه راهبرد «ترجیح شرق به غرب» و همچنین «سیاست همسایگی» را برگزید. بنابراین اگر دولتها در دههی 1390 درک درستی از این تغییر نظم داشتند و واکنش صحیحی نشان میدادند، این دهه به «دههی انباشت چالشهای اقتصادی» تبدیل نمیشد.
⭕️ریشهی این کنترل نوسانات ارز در بازار آزاد چیست!؟
🔹چند محور مهم را باید به عنوان ریشه ذکر کرد که بانک مرکزی، هوشمندانه آنها را دنبال کرده است. نخست، دیپلماسی بسیار فعال ارزی است. آزادسازی پولهای بلوکه و ایجاد خط ارتباطی و LC بین بانکهای ایرانی و خارجی -مثلاً یک بانک تحریمی در روسیه یا یک بانک در قطر- اولین اقدام مهم بود.
🔸دومین اقدام، تثبیت هوشمند و موقت نرخ ارز کالاهای اساسی بود. سومین اقدام نیز ایجاد مرکز مبادله بود؛ به گونهای که دولت سیزدهم اشتباه دولت دوازدهم در ماجرای ارز 4200 تومانی را تکرار نکرد. در دولت قبل، اول اعلام شد که برای همهی نیازهای ارزی، دلار 4200 تومانی تخصیص پیدا میکند و غیر این قاچاق محسوب خواهد شد. در ادامه دیدند توان مدیریت ندارند، کم کم محصولات تحت پوشش کاهش پیدا کرد. اما به هر طریق، این سیاست در شرایطی که فاصله ارز 4200 با نرخ بازار فاصله جدی پیدا کرد، توان ارزی دولت برای مداخله در بازار غیررسمی را گرفت. این دولت اما چنین اشتباهی نکرد و نرخ تثبیت موقت را منحصر در کالاهای اساسی کرد، نرخ مرکز مبادله راه انداخت و این نرخ را در حاشیهی نرخ بازار نگه داشت. از آن سو، با منابع ارزی در اختیارش، بازار را نیز کنترل کرد.
⭕️ناتوانی آمریکا در بلوکه کردن 6 میلیارد دلار ایران
🔹امروز از یک سو با تکیه بر میدان و از دیگر سو با کمک دیپلماسی ارزی بانک مرکزی، صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش خود ذخایر ارزی در دسترس ایران برای سال جاری میلادی را 21.1 میلیارد دلار برآورد کرده که 1.6 میلیارد دلار بیشتر از سال قبل است. این نهاد بینالمللی پیشبینی کرده است در سال 2024 نیز ذخایر ارزی در دسترس ایران افزایش یابد و به 24.3 میلیارد دلار برسد. یکی از این منابع ایران، ماجرای 6 میلیارد دلار از پولهای ایران است که قرار بود به واسطهی قطر به ایران برسد اما آمریکاییها اعلام کردند به دلیل جنگ حماس-غزه این پول را به ایران نخواهند داد. بررسیها اما نشان میدهد در میدان عمل، ارزها در دسترس ایران هستند، قطر به تعهداتش پایبند است و این اظهارات مقامات آمریکایی صرفاً مصرف داخلی دارد.
🔸بنابراین به نظر میرسد در کنار تلاشهای میدان برای پاسخ درخور به ابزار بلوکه کردن پول ایرانیان، هوشمندی بانک مرکزی در اعمال دیپلماسی ارزی در انتخاب کشور واسطه نیز قابل ستایش است؛ اگر غیر از قطر، کشوری انتخاب میشد که در مورد محور مقاومت و مسئله فلسطین همسو نبود، آمریکاییها میتوانستند اعمال نفوذ کنند.
⭕️« طوفان الاقصی» سد عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی
🔹یکی از بزرگترین شواهد «شکست ترمیمناپذیر»، همین شکست هیمنه رژیم صهیونیستی و شکست افسانه شکستناپذیری آن است. هرچند این عملیات ابتدا از سمت فلسطین (حماس) آغاز شد و رسانههای حامی رژیم نیز با پیش گرفتن خط مظلومنمایی تلاش دارند ماجرا را بهگونهای روایت کنند که گویی اینجا نقطه صفر ماجرایی است که فلسطین در آن آغازگر جنگ است؛ اما واقعیت آن است که شدت سیاستهای خصمانه و تجاوزهای رژیم، این «پاسخ» فلسطین را به دنبال داشته است.
🔸رژیم صهیونیستی تلاش میکرد با معرفی ایران به عنوان تهدید مشترک برای رژیم و کشورهای عربی، مسیر عادیسازی را هموار کند اما پس از تنشزدایی میان ایران و عربستان، این ابزار هم از دست رژیم و همچنین عربستان برای همراهسازی افکار عمومی خارج شده است. به نظر میرسد عملیات طوفانالاقصی فرایند عادیسازی را در حال حاضر متوقف کرده و جدا از نتیجه نهایی جنگ، این روند با موانع بیشتری مواجه است.
💯 💢پیام عجیب رئیسجمهور سابق!
🔹رئیس دولت اعتدال در پیامی عجیب به کنگره حزب اعتدال و توسعه با ادعای اینکه در انتخابات سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ با این معضل مواجه شدیم که اکثریت جامعه از حاکمیت فاصله گرفتند و این فاصله و حکومت اقلیت مشکلاتی را به وجود میآورد؛ نوشت: «مردم گاهی بهجای اینکه سخن خود را از طریق نمایندگان خود در مجلس یا نمایندگان خود در دولت بیان کنند، وقتیکه اقلیت حاکم میشود، ناچار میشوند از طریق اعتراض یا خیابان حرفهای خود را بیان کنند.»
🔸مشروعیتـ بخشی حسن روحانی به آشوبهای خیابانی سالهای اخیر را میتوان یکی از عجیبترین مواضع سیاسی جریانی دانست که خود را حامی صندوق رأی میداند! و عجیبتر آنکه این سخنان را کسی به زبان میآورد که دولت او سهم بزرگی در مشکلات امروز و نارضایتیها داشته است.
📣 رهبر انقلاب، صبح امروز: دنیای آینده دنیای فلسطین است، دنیای رژیم غاصب صهیونیستی نیست، و آینده متعلّق به اینها است.
#طـــــوفان_الاقصۍ
#اللّهمَّـ_احفظ_قائدنا_الخامنهاۍ
چرا آدرس غلط ؟!
⭕️ منطقه در بحران است زیرا مردم مظلوم غزه "امنیت" ندارند، چرا آدرس غلط می دهید؟!
در ایران بیشتر از همدلی به "شرافت" نیاز است تا امنیتِ به دست آمده از خون پاک شهدا قدر دانسته شود!
⁉️چرا میبدی در آن روزهایی که پاکترین جوانان این کشور بابت دروغهای رسانهای و ارتباطات جاسوسی در کف خیابانها جان می دادند سکوت کرده بود؟!
⁉️ قطعاً تا روزی که قانون و شرافت بر کشور حاکم باشد، شانتاژ رسانهای اصلاحات با عملهگیِ امثال میبدی عضو مجمع جعلی محققین و مدرسین، راه به جایی نمی برد؟!
# ارزش عملیات مقاومت فلسطین در اراضی اشغالی به این است که تدارک این حمله با آن همه پیچیدگی در سرزمینی انجام شده که کلا ٣۶٠ کیلومتر مربع مساحت دارد و اسرائیل هم به صورت هوشمند هم با صدها جاسوس بر آن اشراف دارد.
آنجه باید هنر طراحان دانست اصل #حفاظت_اطلاعات است.
مساحت اسرائیل (اشغالی) ٢٢١۴۵کیلومتر است یعنی ۶٢برابر غزه.
بعضی که چنین تحلیل می کنند:مگر می شود اسرائیل از چنین حمله گسترده و ترکیبی بی اطلاع بوده باشد،به دلیل وجود تصویر قدرت رویایی ازصهیونیست ها در ذهنشان است.
معتبر دانستن قدرت اسرائیل مبنای معنایابی آنان است.
هنوز به بیت عنکبوت از یک سو و تجربه زندگی زیر زمینی مردان مقاومت پی نبرده اند.
اکنون رزمندگان فلسطین در شهرکهای صهیونیست نشین مشغول جنگ چریکی اند و اصلا در غزه نیستند.
طرف مردم غزه را می کشد و آب و برق را قطع می کند تا مردم بر اثر فشار، مقابل حماس به ایستند.
کاری که آمریکا با 1800 تحریم با ملت ایران می کند و تا حال ناکام مانده.
جنگ باید در میدان و روبرو باشد.کشتن زنان و کودکان و تخریب منازل جنگ نیست.
#طوفان_الأقصى
⭕️تأملی در احوال دیپلماتهای سایبری
🔹فضای مجازی در سالهای اخیر به بستر فعالیت مقامات دولتی و سیاسیون در راستای پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشورها تبدیل شده و به بیان دیگر عرصه دیپلماسی سایبری است. این شکل از دیپلماسی به بیان ساده تکامل دیپلماسی عمومی است که دستگاه دیپلماسی یک کشور جهت تبیین، گسترش و ارتقای سطح اثربخشی خود در فضای مجازی، ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطاتی روز را به خدمت گرفته و جایگزین راهبرد حلوفصل مسائل دیپلماتیک نموده است که تا پیش از آن از طریق کانالهای سنتی یعنی مذاکرات هیئتهای دیپلماتیک صورت میگرفت.
🔸موضوع دیپلماسی سایبری در کشور ما چندان هم نو و تازه نیست، موضوعیت یافتن نقش افکار عمومی در نظام سازیهای دوران معاصر به موازات پیشرفت تکنولوژی ارتباطی، از سالها پیش دیپلماسی سایبری را به عنوان مأموریت جدید و مهم دستگاه دیپلماسی کشور مطرح نمود و اکنون تلاش برای دستیابی به قدرت فضای مجازی کشور در تراز جهانی و جایگاه نخست در بین کشورهای منطقه، تأمین حقوق، امنیت و منافع ملی در فضای مجازی و تحقق چندجانبه گرایی در حکمرانی اینترنت، دستیابی به جایگاه برتر در زنجیره ارزش خدمات و محتوا در کشورهای منطقه و جهان اسلام و تبدیل فضای مجازی کشور به کانون منطقهای تبادل داده و ارائه خدمات زیرساختی ارتباطی و اطلاعاتی و تجاری و بازرگانی به کشورهای منطقه به عنوان بندهایی از اهداف کلان سند راهبردی ایران مصوب سال 1401 شورای عالی فضای مجازی، نشان از بالندگی و هویت یافتن این سطح از دیپلماسی در کشور دارد.