230512_1205 SALEH.mp3
22.95M
صوت خطبه های نماز جمعه ۲۲-۲-۱۴۰۲ شهرضا
حجت الاسلام و المسلمین سید نعمت الله صالح
⭕️کدوم بیمارستان؟!
🔹گفت: از درگیری جبهه مقاومت با رژیم کودککش صهیونیستی چه خبر؟
🔸گفتم: در خبرها آمده که نیروهای مقاومت در اقدامی مشترک و هماهنگ صهیونیستهای اشغالگر را در تلآویو و سایر مناطق اشغالی موشکباران کردهاند.
🔹گفت: سخنگوی ارتش اسرائیل گفته است «تا زمان اعلام رسمی آتشبس، ما به دفاع و حمله ادامه میدهیم»!
🔸گفتم: ترجمه اظهارات او این است که توان ادامه جنگ را ندارند و به گدایی آتشبس آمدهاند همین حالا به مصر و قطر التماس میکنند که از نیروهای مقاومت بخواهند آتشبس را بپذیرند.
🔹گفت: چاره دیگری ندارند. مقاومت فقط طی چند ساعت صدها موشک شلیک کرده و بسیاری از اشغالگران را به جهنم فرستاده است ولی صهیونیستها از اعلام تعداد بههلاکت رسیدهها خبری نمیدهند و....!
🔸گفتم: موشکهای شلیک شده که نقل و نبات پخش نکرده است! اگر تعداد صهیونیستهای کشته شده را اعلام کنند، خروج صهیونیستها از فلسطین اشغالی شدت بیشتری میگیرد و بسیاری دیگر هم از ترس هلاک میشوند و اعلام رسمی شکستشان نیز هست.
🔹گفت: فقط میگویند چند نفر مجروح شدهاند!
🔸گفتم: یارو مرده بود برای اینکه خانوادهاش وحشت نکنند به آنها گفتند، مختصر جراحتی برداشته! پرسیدند در کدام بیمارستان بستری است؟
گفتند؛ سردخانه!
⭕️تحلیل نبرد اخیر غزه تا این لحظه
1️⃣ جنبش حماس بنا به ملاحظاتی تا این لحظه حداقل دخالت را در شلیک راکت داشته و عمده بار حملات به اراضی اشغالی روی دوش جهاد اسلامی فلسطین بوده است.
2️⃣ جهاد اسلامی تحت تاثیر مصر و قطر قرار نگرفته و همچنان بر شروط خود پافشاری می کند
3️⃣ حجم اصابت راکت ها به مناطق صهیونیست نشین بسیار بیشتر از دفعات قبل است (حداقل ۲۵ درصد راکت ها اصابت موثر دارند ) اما به دلیل رفتن قاطبه صهیونیست ها به پناهگاه ها ، تلفات آنها بالا نیست .
4️⃣ زندگی عادی در شعاع ۸۰ کیلومتری نوار غزه و شهرهایی مانند سدیروت ، بئرالسبع ، عسقلان ، اسدود و جنوب تل آویو عملا جریان ندارد .
5️⃣ اسرائیل به طور دقیق فرماندهان جهاداسلامی در غزه را هدف قرار می دهد که اشراف اطلاعاتی این رژیم سوال های مهمی را در ذهن تحلیلگران ایجاد می کند.
6️⃣ نقش پهپادهای اسرائیل برای ترورهای دقیق در نبرد اخیر چشمگیر است.
7️⃣ یکی از دلایل اصلی عدم ورود حماس به نبرد اینست که این جنبش، دولت حاکم در نوار غزه است و وظیفه تامین مایحتاج ۲ میلیون نفر را بر عهده دارد و مجبور است با مصر و قطر تعامل داشته باشد تا بلکه پول و مایحتاج برای فلسطینیان در قلمرو تحت حاکمیت خود تهیه کند.
8️⃣ اگر جنگ طولانی شود و جهاد اسلامی تحت فشار زیاد قرار بگیرد، اتاق عملیات محور مقاومت که در سوریه مستقر است ، بدون تردید جبهه ای جدید در لبنان یا سوریه باز کرده و اسرائیل را وادار به پذیرش شروط خود خواهد کرد.
🔹جهاد اسلامی نزدیک ترین گروه فلسطینی به جمهوری اسلامی ایران است و تهران تحمل تضعیف متحد راهبردی خود در غزه را ندارد.
9️⃣ اسرائیل ۲ روز است که در حال نبرد با یک گروه مقاومت فلسطینی مستقر در ضعیف ترین حلقه محور مقاومت است و هنوز نتوانسته در مقابل آن بازدارندگی ایجاد کند .
🔸سوال مهم اینست که اگر حماس ، حزب الله لبنان ، مقاومت سوریه ، حشدالشعبی عراق و انصارالله یمن وارد نبرد همزمان موشکی و پهپادی با اسرائیل شوند ، چه سرنوشتی در انتظار مهاجران اشغالگر خواهد بود ؟
⭕️کاسبان جنگ
🔹وبسایت «اینترسپت» در گزارشی اعلام کرد که آمریکا از پایان جنگ سرد تاکنون بزرگترین فروشنده تسلیحات در جهان بوده است.
🔸طبق بررسی اینترسپت آمریکا حدود ۴۰ درصد از کل تسلیحات صادراتی جهان در یک سال را به خود اختصاص داده است.
🔹آمریکا در سال ۲۰۲۲ به ۱۴۲ کشور و منطقه تسلیحات فروخته و در اولین سال مالی دولت بایدن ۲۰۶ میلیارد دلار از فروش تسلیحات درآمد داشته است. از کل ۸۴ کشور موصوف به حکومتهای خودکامه، حداقل ۴۸ کشور خریدار سلاحهای آمریکایی هستند.
⭕️پیدا و پنهان نقدینگی کشور
🔹نقدینگی بی کیفیت ( نقدینگی خارج از بخش مولد در اقتصاد) یکی از عوامل تورم در کشورمون هست.
🔸دولت سیزدهم سیاستهای کنترل نقدینگی رو دنبال کرد و در مهار نقدینگی به عنوان یکی از موتورهای محرک تورم، موفق بوده؛ به نحوی که نرخ رشد نقدینگی از نیمه دوم سال 1400 سیر نزولی یافته.
🔹آمارها میگه رشد نقدینگی از ۴۰.۵ درصد در ۱۲ ماه منتهی به شهریور ۱۴۰۰ به ۳۲ درصد در ۱۲ ماه منتهی به بهمن ماه ۱۴۰۱ کاهش یافته و بر اساس برآورد اولیه بانک مرکزی، در پایان سال گذشته به محدوده 30 درصد رسید. ضمنا دولت میگه که نرخ رشد نقدینگی رو در سال جاری به 25 درصد میرسونه.
🔸 اما بررسی اجزای نقدینگی، حکایت از موضوعی نگران کننده داره؛... رشد فزاینده نسبت پول به نقدینگی و نسبت پول به شبهپول در وضعیت مناسبی نیست.
🔹شبهپول سپردههای بلندمدت( یا اوراق قرضه ) ولی پول شامل سکه و اسکناس در دست مردم هست . پول قدرت نقدشوندگی بالایی رو داره.
🔸وقتی پول در مقایسه با شبهپول زیاد میشه، نشون میده که انتظارات تورمی در اقتصاد شدت گرفته و تقاضای معاملاتی پول زیاد میشه و مردم دیگه روی سود بانکی حساب باز نمیکنن و به همین دلیل بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پولشون اقدام به خروج پول از بانک می کنند و در نتیجه سبب افزایش تقاضا در بازار میشه.
🔹یکی از دلایل تورم همین انتظارات تورمی و رشد پول در مقایسه با شبهپول هست.
🔴قوانین پوشش سخت گیرانه مردان غربی
🔹باید بگویم در غرب قوانین سخت پوشش برای مردان اجرا میگردد و برای زنان آزادی پوشش در نظر گرفته میشود.لذا در همین غرب برابر برای زن ومرد ،مردان پوشش های سخت تر ومتمدن تری نسبت به زنی که در رده های بالای اجتماعی است دارند .
حال این سوالی است که باید زنان کشف حجاب کرده از خود بپرسند،چرا مردان غربی قوانین پوشش سخت خود را همیشه وهمه وقت رعایت میکنند اما به ما آزادی پوشش را دیکته میکنند؟
🔹نکته دوم چقدر بستن یقه توسط مردان مذهبی ما توسط سلبریتها در سریال های مختلف به مسخره ولودگی کشیده میشود اما همینها بستن یقه و کراوات غربی ها را نماد متمدن بودن میدانند ؟
⭕️هفته آینده سوخوهای ۳۵ روسی وارد ایران میشوند؟
🔹وبسایت انگلیسی زبان خبرگزاری دولتی ایرنا در مطلبی اختصاصی مدعی شده است که نیروی هوایی ارتش در هفتههای پیش رو اولین دسته از جنگندههای سوخو ۳۵ را دریافت خواهد کرد.
▫️در این خبر آمده است:
🔸نیروی هوایی ایران قرار است در هفتههای آینده اولین دسته از جنگنده های پیشرفته سوخو Su-35 را تحویل بگیرد.
🔹آخرین باری که این نیرو جنگنده های پیشرفته از کلاس مشابه را دریافت کرد در اواسط دهه ۱۹۷۰ بود که هواپیمای جنگنده گرومن اف-۱۴ ای تامکت وارد ایران شد.
🔸بر خلاف مدل F-۱۴A که دارای قابلیتهای بسیار محدود هوا به زمین و هوا به دریا و یک جفت موتور دردسرساز بود، Su-۳۵ جنگنده ای است که در انواع ماموریت ها برتر است.
⭕️پس انداز ملی؟
🔹کشوری به وسعت ایران و حجم اقتصادی گسترده و جمعیتی جوان، برای توسعه یا حداقل گذران اقتصاد جمعیت بالای ۸۰ میلیون نفری، نیاز به سرمایهگذاری مستمر در حوزههای مختلف و زیربناهای اقتصادی خود دارد، لذا به عقیده صاحب نظران نسبت بودجه جاری به عمرانی در شرایط مطلوب ۷۰ به ۳۰ است، یعنی حداقل ۳۰ درصد بودجه کشور باید به سرمایه گذاری های مختلف اختصاص یابد تا کشور در سالهای آتی دچار مشکل نشود که در واقع میتوان عنوان پس انداز ملی به آن داد.
🔸حال تصور کنید کشور در طول یک دهه (دهه ۹۰) هر سال نسبت بودجه عمرانی به جاری در حداقل ممکن بوده و بدتر آنکه بخش قابل توجهی از کل بودجه سالانه هم خلق پول و استقراض از بانک مرکزی باشد و هرگاه کسری بودجه نیز دامنگیر دولت شده، ناگزیر بودجه عمرانی فدای بودجه جاری شده باشد، در این صورت بدیهی است که اثرات چنین وضع نامطلوبی در قالب تورم، بیکاری، رکود و کمبود تا چندین سال بعد دامنگیر اقتصاد کشور باشد.
🔹خوشبختانه از نیمه سال ۱۴۰۰ به بعد با تغییراتی که در روشها و راهبردهای اقتصاد خارجی و اقتصاد داخلی روی داده، آن دو نسبت جاری به عمرانی و بودجه واقعی یا استقراضی، تا حدی اصلاح شده، اما همچنان با وضع مطلوب فاصله دارد.
🔸به نظر میرسد در کنار اقدامات اصلاحی اقتصادی ضروری که دولت انجام داده و در حال پیگیری آنهاست، تشدید نظارت ها، ارتقاء همت انقلابی مدیران میانی و مبارزه بی امان با رانت جویان و ویژه خوارانی که در لباس کارگزاری حکومت هستند، طعم شیرین اصلاحات اقتصادی دولت، سریعتر در ذائقه مردم خواهد نشست.
⭕️ایرانهراسی برای دریافت بودجه بیشتر!
🔹وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک آمریکا در جلسه استماع کنگره برای دریافت بودجه بیشتر از مسیر ایرانهراسی، ادعاهای مختلفی را علیه کشورمان بیان کردند.
🔸وزیر جنگ آمریکا با بیان اینکه، وزارت دفاع آمریکا در قبال دیگر تهدیدات، از جمله کره شمالی و ایران هوشیار است، مدعی شد: «ما تمامی اقدامات لازم را برای دفاع از منافعمان در خارج از مرزها انجام خواهیم داد.»
🔹میلی نیز با نادیده گرفتن تأثیر مخرب مداخلات نظامی کشورش بر ثبات و امنیت منطقه خاورمیانه، ادعاهای آمریکا علیه نقش ایران در منطقه را تکرار کرده و گفت: «ایران با حمایت از تروریستها و نیروهای نیابتی به برهم زدن صلح در خاورمیانه و فراتر از آن ادامه میدهد.»
🔸رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران گفت: «ایران به افزایش توانمندیهایش برای تولید یک سلاح اتمی ادامه میدهد. او با ادعای اینکه ایران میتواند به سرعت مواد کافی برای تولید یک سلاح اتمی را تولید کند. سیاست آمریکا همچنان تعهد نسبت به این است که ایران هیچگاه به یک سلاح اتمی دست پیدا نکند.»
🔹این صحبتها در حالی است که آمریکا در سال 2022 معادل 877 میلیارد دلار بودجه نظامی داشته است و میزان بودجه نیروهای نظامی ایران حدود 6 میلیارد دلار برآورد شده است.
🔷علت کاهش جمعیت و فرزند آوری در ایران به ترتیب اولویت:
✓تغییر سبک زندگی ایرانیان توسط فضای مجازی به سمت لذت گرایی، راحت طلبی، مذهب ستیزی، ولنگاری فرهنگی، منفعت گرایی... که وجود فرزندان مغایر و مانع این تفکر منفعت طلبانه و لذت گرانه است!
✓مشکلات اقتصادی مثل تورم و بیکاری
✅راهکار: آزاد سازی جغرافیای فکر و ذهن مردم از پیشروی دشمن و ایجاد شبکه ملی ارتباطات و حل مشکل اقتصاد؛
مثلا با بدنیا آمدن فرزند سوم ۱۵۰ متر زمین سند دار رها شده از چنگ اوقاف و.... در داخل شهر که به وفور موجود است، به افراد مستاجر ظرف ۲۴ ساعت هدیه شود که نیم درصد زمینهای کشور برای این طرح لازم است.... این همه طرحهای غیر کارشناسی که منجر به کاهش جمعیت شد، نیاز نبود توسط ۲۹۰ دانشمند حاضر در مجلس تصویب شود‼️
بمناسبت شهادت امام صادق علیه السلام
🌴حکم عیب جویی از امام جامعه
🔹عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام): « مَنْ کانَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ فَلا یَجْلِسُ مَجْلِساً یُنْتَقَصُ فِیهِ إِمَامٌ أَوْ یُعَابُ فِیهِ مُؤْمِن»
حضرت صادق (علیه السلام) میفرماید: کسی که به مبدأ و معاد - که دو رکن اصلی اسلام است - ایمان دارد، هیچ گاه به خودش اجازه نمی دهد در محفل و مجلسی شرکت کند که در آن، امامی کوچک شمرده شود و یا از مؤمنی عیب جویی شود.
🔹«امام» در این روایت، منحصراً امام معصوم (علیه السلام) نیست. اگر جملۀ دوّم
«أَوْ یُعَابُ فِیهِ مُؤْمِن » نبود، احتمال این که مقصود، امام معصوم باشد، داده میشد؛ اما با جملۀ دوّم، این توهّم از بین میرود.
مقصود از «امام»، پیشوای مسلمانان است؛ یعنی کسی که زمام امور مسلمانان - به حق - در اختیار او است، نه این که مانند اکثر زمامداران کشورهای اسلامی، زمام امر مسلمانان را به صورت غاصبانه در اختیار گرفته باشد.
🔺حضرت صادق (علیه السلام) میفرماید: شرکت در مجلسی که امامِ به حق و زعیم مسلمانان در آن تحقیر شود و حرمت او شکسته شود، به این معنا که بخواهند در زعامت او تزلزل یا خدشه ای وارد کنند یا در رسمیّت او مناقشه کنند، با ایمان به مبدء و معاد نمی سازد.
🔹کسی که زمام امر مسلمانان - به حق - در اختیار او است، از نظر اسلام بسیار محترم و ارزشمند است. حتی نمی توان مطلبی را به صورت هزل و شوخی دربارۀ او مطرح کرد، به ویژه در این زمان که در شرایط خاصّی قرار داریم. ما نباید انتقاد برخی از منتقدان را کوچک و بی اهمیت بدانیم. کسانی که در این شرایط به صورتی انتقاد میکنند که نظام و انقلاب را میشکنند از دو صورت خارج نیستند: یا به ماهیت انقلاب پی نبرده اند یا دنائت و کینه توزیِ ضد انقلاب را درک نکرده اند. درک این واقعیتها است که مسئولیت ما را مشخص میکند. ....
🔹این مطالبی را که عرض کردم نه شعار است و نه میخواهم الفاظ را پشت سر هم قرار بدهم. بلکه واقعیتهایی است که مسئولیت ما را مشخص میکند.
کتاب: اخلاق فاضل، ص۱۰۶