🇮🇷🍃
#انتخابات و چند نکته 1⃣
رفتن انتخابات به دور دوم،
از الطاف الهی بود.
به دلیل اینکه انتخابات ناگهانی و یک سال زودتر از روند طبیعی برگزار شد،
مردم و حتی سیاسیون آمادگی ورود به این موضوع را نداشتند و زمینهی مناسبی برای مشارکت بالا فراهم نشده بود.
همین موضوع و دلایل مختلف و متعدد دیگر، مشارکت ۴۰ درصدی را رقم زد که موضوعی نگرانکننده بود و مقبولیت نظام را تلویحاً زیر سؤال برده بود!
و با افزایش بیش از ده درصدی مشارکت در دور دوم، بحمدالله جبران شد و نظام اسلامی مجدداً مقبولیت مردمی خود را پیش چشم جهانیان به تماشا گذاشت.
🇮🇷🍃 @mangenechi
🇮🇷🍃
#انتخابات و چند نکته 2⃣
در طول تاریخ پس از انقلاب اسلامی و ۱۳ انتخابات پیش از این، تا کنون رئیسجمهوری نداشتیم که فاصلهی آرائش با رقیب، تا این حد کم بوده باشد.
تنها در سال ۸۴ دو رقیب با فاصلهی آرای اندک به دور دوم رفتند که در نهایت، انتخابات با اختلاف هفت میلیونی به نتیجه رسید.
حتی سال ۹۶ هم #شهید_رئیسی عزیز، با منتخب نهایی انتخابات، هشت میلیون اختلاف داشت.
این مطلب باید مورد توجه رئیسجمهور منتخب و اطرافیان ایشان قرار بگیرد که بخش عظیمی از جامعهی کنشگر و رأیدهندهی #ایران ، به اندیشه و روش معرفیشدهی ایشان، «آری» نگفته است.
🇮🇷🍃 @mangenechi
🇮🇷🍃
#انتخابات و چند نکته 3⃣
هیچ کس نمی تواند انکار کند که فارغ از آرائی که با فریب مردم و تبلیغات نادرست، و رقیبهراسی کسب شده یا -با کمال تأسف- خریداری شده بودند 😔 بخش اعظمی از رأی جناب آقای پزشکیان، آرای قومیتی بود که قاعدتاً نشاندهندهی سمت و سوی اندیشه و پسند سیاسی رأیدهندگان نیست.
(این رأی دادن قومیتی هم درد فجیعی ست که مجالی مستقل برای بررسی اجتماعی نیاز دارد!)
🇮🇷🍃 @mangenechi
🇮🇷🍃
#انتخابات و چند نکته 4⃣
تعداد آرائی که در دور دوم به صندوقها ریخته شده، از نتیجهی انتخابات و کیستی رئیسجمهور منتخب بسیار بااهمیتتر است.
حکیمترین، باتجربهترین و دلسوزترین انسانی که در #ایران سراغ داریم، نظرش این است و ما اگر واقعاً او را باور و به او اعتماد و اعتقاد داریم، باید این را بپذیریم، حتی اگر خودمان متوجه فلسفهی این عقیده نباشیم.
اگر بخواهیم فلسفهی این نظر را کوتاه بیان کنیم، خلاصهاش این است که: «جمهوری» همین معنی را دارد. اگر حکومتی خود را جمهوری نامید ولی حمایت مردم را از دست داد، به اصل فلسفهی وجودیاش لطمه وارد میشود و در چنین شرایطی، حتی بهترین و قویترین و بابرنامهترین و باکارنامهترین رئیسجمهور هم، توان مدیریت درست و کارآمد را نخواهد داشت، چون از مؤلفهی مهم «قدرت» برخوردار نخواهد بود.
پس در این انتخابات
«جمهوری اسلامی ایران» و رهبر معظم و حکیم آن، پیروز اصلی هستند.
🇮🇷🍃 @mangenechi
🇮🇷🍃
#انتخابات و چند نکته 5⃣
بعد از ماجراهای تلخ فتنهی ۸۸ و ضربهی جبرانناپذیری که با ادعای #تقلب و تهمت آشکار به نظام، به اعتماد بخشی از مردم زده شد،
هر یک از انتخابات برگزار شده و نتایج آن، سندی بر امانتداری نظام و پاسخ محکمی به یاوهگویان بود.
اکنون و در این انتخابات، بیش از هر زمان دیگری بیهودگی آن ادعاهای واهی روشن شد.
وقتی سران فتنهی ۸۸ به صحنه آمدند، حمایت کردند، رأی دادند و در نهایت نامزد مورد حمایت آنها با کمترین اختلاف در تعداد آرا، منتخب مردم شد،
بزرگترین و عملیترین اعتراف ممکن انجام شد:
آنها از امانتداری نظام باخبر بودند و تأثیر رأی مردم و دعوت به مشارکت را باور داشتند!
🇮🇷🍃 @mangenechi
🇮🇷🍃
#انتخابات و چند نکته 6⃣
مردم با وجود اینکه از مشکلات و فشارهای اقتصادی کلافه هستند و با وجود فضای ناامیدانهای که دشمن در فضای مجازی و حقیقی برایشان ایجاد کرده، پای صندوق آمدند و اعتمادشان به نظام را نشان دادند.
حالا نوبت ماست.
هرکدام از ما در هر فضا و محیطی که مخاطبی داریم، خود را امانتدار این اعتماد بدانیم و با هر روشی که در توان ماست، برای افزایش این سرمایهی مهم تلاش کنیم.
از تزریق ناامیدی و پراکندن حس تاریکی و فلاکت پرهیز کنیم.
نقاط قوت و کارهای انجامشده را به مردم نشان بدهیم و این موضوع را به چشم حزبی و سیاسی نبینیم.
مردمی که ناامید باشند، مانع پیشرفت و آبادانی کشور خواهند بود، نه عامل آن!
(نقد و مطالبه را هم با شکل درست و اخلاقی آن انجام بدهیم، نه در قالب تخریب و انتقامجویی)
🇮🇷🍃 @mangenechi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 دیدار رئیسجمهور منتخب آقای دکتر پزشکیان با رهبر انقلاب اسلامی
🔹️ آقای دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب عصر امروز (شنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار كرد.
🔹️ رهبر انقلاب در این دیدار ضمن تبریک مجدد موفقیت آقای دکتر پزشکیان در کسب رأی اکثریت و ابراز خرسندی از روند افزایشی مشارکت در دور دوم انتخابات، اظهار امیدواری کردند آقای دکتر پزشکیان با استفاده از ظرفیتهای مردمی و دیگر ظرفیتهای فراوان کشور در مسیر پیشرفت و آبادانی گام بردارد.
🔹️ حضرت آیتالله خامنهای همچنین ضمن دعا و آرزوی توفیق برای رئیسجمهور منتخب، توصیههایی را بیان كردند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️࿐❈
منزل به منزل کاروان نور میآید
ای کربلا دارد حسین از دور میآید
😭
#محرم
▪️❈࿐ @mangenechi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 آقای دکتر سعید جلیلی عصر امروز با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کرد
✏️ حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار ضمن تشکر از رویکرد تبیینی آقای دکتر جلیلی در عرصه رقابتهای انتخاباتی و همچنین ایجاد زمینه برای شور و شوق مردمی بیشتر در انتخابات، برای وی آرزوی موفقیت کردند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔻در ستایش شمایل سیاسی سعید جلیلی
🔻 #سجاد_صفار_هرندی
من «جلیلیچی» نیستم. سال ۹۲ به او رای ندادم. دور اول انتخابات همین امسال هم به او رای ندادم. به ضعفها و محدودیتهای او در مقام یک سیاستمرد واقفم. اما حالا که پس از سه هفته ممنوعیت سخن گفتن درباره نامزدهای انتخاباتی امکان نوشتن یافته ام دوست دارم از او بنویسم. از سعید جلیلی که به نحو کمنظیری نماینده بخش بزرگی از فضیلتها و زیباییهای انقلاب اسلامی پنجاه و هفت در سیاست ملی ماست.
اگر آرمان پنجاه و هفت پیوند یافتن و بلکه یگانه شدن دین و سیاست در متن حیات مدنی بود، این یگانگی نخست باید در وجود سیاستمرد محقق شود. جلیلی به وضوح مصداق این معناست. پیشتر نوشتم که مهمترین میراث شهید رییسی سیاست تقواست و اینک باید افزود که میراثدار او از این جهت بیشک سعید جلیلی است. با این ملاحظه که آنچه برای سید شهید با شمّ و غریزه محقق بود، برای جلیلی با نحوی تفصیل و نظرورزی همراه شده است. نحوی درک سازوار مبتنی بر دیانت از سیاست و مقاومت و عدالت که در جزئیات مشی عملی و زیست شخصی نیز متبلور است. و این فقط مربوط به امور کلان سیاست نیست؛ شاید به چشم کسانی خرد و کم اهمیت به نظر برسد، برای من اما اینکه سیاستمداری داریم که در اوج مشاجره پینگیپنگی مناظره دونفره، وقتی رقیب قرآن میخواند، ملتزم به امر «فاستمعوا له و انصتوا» لب از سخن میبندد، قیمتی است. اینکه مجاهد جانبازی داریم که زخم و جراحت خود را محمل تبلیغ سیاسی قرار نمیدهد (شاید هنوز هم بسیاری از مردم جانباز بودن او را ندانند) ارزشمند است. اینکه نامزد انتخاباتی داریم که در نحوه عمل خود، در گفتن و نگفتن، در رفتن و ماندن، بیش از هر چیزی حجت شرعی را در نظر میآورد همان لحظه طلایی سیاست پنجاه و هفتی است.
جلیلی امروز خیلی بیش از گذشته در منظر و مرئی وجدان ایرانی ما حاضر است. میدانم که بابت جمله بعدی ملامت و تمسخر خواهم شد اما چه باک؟ این وجدان ایرانی هر چند به او رأی ندهد اما عمیقا دوستش دارد. همچون شمایلی از فضیلتهای بنیادینی که مدینه ما را برافراشته است: تقوا، شجاعت، سلامت، سادهزیستی و مردمداری. ممکن است بسیاری بترسند و ترجیح دهند که در این شرایط سخت و خطرناک چون اویی سکان کشور را به دست نگیرد. اما این ترس به خلاف تصور همراه با نفرت نیست. تلاش دو هفته اخیر برای نفرت ساختن حول جلیلی موفق نبود (به خلاف مورد احمدی نژاد در سال هشتاد و هشت). فضیلت و تقوا چیزی نیست که از نظر انسان ایرانی نکتهسنج مخفی بماند و او کسی را که به این زیور آراسته است، نمیتواند دشمن بدارد.
همچنین این ترس چندان مربوط به ویژگیهای شخصی جلیلی نیست. در واقع این ترس، ترس از تنگ شدن زندگی و مجال و امکانهای آن (خواه در پرتو سیاست حجاب و محدودیت اینترنت یا نزاع با قدرتهای جهانی) به حفرههای بزرگی در کلیت سیاست انقلابی باز میگردد. بار دیگر مسائل جلیلی را به یاد آوریم: اینکه جلیلی زبان تخاطب با بخش مهمی از مردم را ندارد، اینکه ایدهای در نسبت با تکثر واقعاً موجود در ایران امروز ندارد، اینکه ایده آزادی در منظومه او جای روشنی ندارد و اینکه ایده امکان پیشرفت بدون همراهی با هژمونی غرب هنوز اعتماد و امید چندانی بر نمیانگیزد، جملگی به کاستیهای اساسی نیروی انقلاب و گفتار و طرح سیاسی آن باز میگردد. اگر این خللها زیر عبای پوشاننده شهید رییسی و سیادت و صفا و معنویت او از نظر مخفی شده بود (که البته چندان هم نشده بود) به معنای حل و فصل آنها نبود. و مسیر آینده مسیر در انداختن طرحی نو و حل و فصل واقعی این کاستیهاست. با مشاجره ملالآور تعیین مقصر و سرزنش متقابل در میان نیروهای انقلابی گامی به پیش برداشته نمیشود.
شمایل محبوب و دوست داشتنی جلیلی اینک به مثابه یک سرمایه سیاسی متعلق به نیروهای انقلاب است. من تصور میکنم روند وقایع ماهها و سالهای پیش رو ارزش اجتماعی این سرمایه را بالاتر نیز خواهد برد. اما گشایش آینده ما در هزینه کردن مسرفانه این سرمایه نیست. در تلاش جدی و سخت کوشانه و بیرحمانه برای حل مسائلی است که موجد ترس فوق الذکر میشود. کاش سعید جلیلی خود به محور این تلاش تبدیل شود.
@mangenechi