هدایت شده از مطالعات سیاستگذاری | سعید توانا راد
بسم الله الرحمن الرحیم
مسئولان در قیامت دست بسته محشور می شوند.
عن النّبیّ صلَّى اللَّه علیه و آله قال: لا یُؤَمَّرُ رَجُلٌ عَلى عَشَرَةٍ فَما فَوقَهُم اِلّا جِیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه (۱)
هیچکس نیست که بر ده نفر یا بیشتر، ریاست و امارت داشته باشد مگر اینکه او را روز قیامت در حالی میآورند که دستش به گردنش بسته است؛ پس اگر چنانچه آدم درستکاری بود و تقصیری متوجّه او نبود، او را رها میکنند و اگر چنانچه بدکار و گناهکار بود، غل و زنجیرش افزایش پیدا میکند.»
این حدیث دربارهی بنده و امثال بنده است؛
[رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله] فرمود که هیچ کس نیست که بر ده نفر یا بیشتر ریاست و امارت داشته باشد ــ هر کسی که بر ده نه حالا بر هشتاد میلیون نفر امارت و ریاست داشته باشد؛ ــ«اِلّا جیءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلىٰ عُنُقِه»، [مگر اینکه] این آدمِ رئیس را که اینقدر در دنیا محترم است و رئیس است و مدیر است، چنین آدمی را در روز قیامت وقتی که میآورند، دست او را به گردنش بستهاند؛ یعنی دستبسته او را وارد محشر میکنند، آن هم به این شکل که دستش به گردنش بسته است. نفْس این مسئولیّت و آمریّت و ریاست، یک تبعاتی دارد که ایجاب میکند این را.
در آن حوزهِی مأموریّت که ما آنجا رئیسیم، مدیریم، یک کارهای هستیم، بعضی از کارها انجام میگیرد که ما میتوانستیم مانع آن بشویم و نشدیم؛ حالا یا غفلت کردیم [وارد] نشدیم، یا از روی تنبلی وارد نشدیم؛ این کار خلاف، زیر نظر ما و در پُست نگهبانی ما انجام گرفت ــ پُست نگهبانی ما است دیگر ــ یا بعضی از کارها باید انجام میگرفت در حوزهی مأموریّت ما که انجام نگرفت؛ یا بهخاطر اینکه ما نفهمیدیم، دقّت نکردیم، تعقیب نکردیم، مشورت نکردیم، پرسوجو نکردیم و ندانستیم، یا نه، دانستیم، تنبلی کردیم، امروز و فردا کردیم، [گفتیم] حالا انشاءاللّه بعداً، فردا، و ضایع شد، فوت شد. اگر ماها عقل داشته باشیم، باید دنبال ریاست ندویم؛ واقعاً اینجوری است. باید دنبال ریاست نرویم؛ ریاست این تبعات را دارد. بعضی میدوند دنبال ریاست، نمیفهمند که نفْس این آمریّت و ریاست، این خطرات را دارد که روز قیامت وقتی او را بیاورند، مغلولاً میآورند؛ این چیز خیلی مهمّی است. مغلولاً میآورند او را در پای محاسبهی الهی.
فَاِن کانَ مُحسِناً فُکَّ عَنه
اگر چنانچه او آدم خوبی بود، درستکار بود، در آنچه انجام گرفته بود تقصیری و گناهی متوجّه او نبود، اینجا رها میکنند او را. بالاخره شارع مقدّس و پروردگار عالم موازینی دارد؛ یک جاهایی ممکن است که انسان مَعفوّ باشد به دلیلی؛ قصورش قصورِ عنتقصیرٍ نباشد ــ گاهی ما قاصریم، جاهلیم امّا جهلمان عنتقصیرٍ است، گاهی نه، واقعاً تلاش خودمان را کردهایم، زحمتمان را کشیدهایم، آخرش این [نتیجه] درآمده ــ این [قصور]، اینجا مورد عفو الهی است. پس اگر «محسن» باشد این آمر و این رئیس، فُکَّ عَنه.
وَ اِن کانَ مُسیئاً زیدَ غِلّاً اِلىٰ غِلِّه
امّا اگر نه، انسان نیکوکاری نبوده است در دنیا، خودش هم آدم بدکار و بدعملی بوده است ــ هرجور بدعملیای که فرض کنید ــ اینجا آن گرفتاری و آن غل و زنجیری که به او بسته شده است، افزایش پیدا میکند.
اینها را باید ما بفهمیم؛ اینها را باید بفهمیم. دنبال کرسیهای ریاست [بودن] ــ چه ریاست اجرائی، چه ریاست تقنینی؛ میبینید برای نمایندگی مجلس بعضی خودشان را میکُشند، اگر چنانچه راه پیدا نکنند به هر دلیلی یا مثلاً فرض کنید صلاحیّتش را تأیید نکنند یا رأی نیاورد و غیره، خودش را به آب و آتش و در و دیوار میزند که چرا نشد ــ عقل نیست، تدبیر نیست. ملاحظه کردید؟ اگر چنانچه این ریاست، مایهی یک چنین دغدغهای است، خب انسان رها کند؛ مگر اینکه واقعاً متوجّه انسان بشود و واجب باشد برای انسان؛ آن [جا] بله [لازم است].
بنده دورهی دوّم ریاست جمهوری، قطعاً عازم بودم به اینکه نامزد ریاست جمهوری نشوم ــ حالا دورهی اوّل که تحمیل شد بر ما، هیچ ــ دورهی دوّم دیگر یقیناً گفتم من قطعاً نامزد نمیشوم؛ امام به من فرمودند بر تو واجب عینی و تعیینی است ــ هر دو را گفتند ــ گفتند: هم واجب عینی است، هم واجب تعیینی است؛ خب بنده هم بر خلاف میل خودم قبول کردم و رفتم. درست این است که اگر چنانچه تکلیفی وجود ندارد، واجب بر انسان نیست، انسان نرود به سراغش و دنبال نکند آن را. بله، اگر چنانچه ناچار شد، ناگزیر شد، به گردن انسان گذاشته شد، آنجا «خُذها بِقُوَّة»؛ (۲) بایستی با قوّت انسان دنبال بکند.
۱۳۹۷/۰۹/۲۷
بیانات رهبر معظم انقلاب در ابتدای درس خارج فقه درباره تبعات اخروی ریاست
✅ @SaeedTavanarad
هدایت شده از مطالعات سیاستگذاری | سعید توانا راد
بسم الله الرحمن الرحیم
از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در حدیث معراج آمده است که: قَالَ اللَّهُ تَبَارَک و َتَعَالَی یا أَحْمَدُ لَوْ صَلَّی الْعَبْدُ صَلَاةَ أَهْلِ السَّمَاءِ و َالْأَرْضِ و َیصُومُ صِیامَ أَهْلِ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ و َیطْوِی عَنِ الطَّعَامِ مِثْلَ الْمَلَائِکةِ وَ لَبِسَ لِبَاسَ الْعَابِدِینَ ثُمَّ أَرَی فِی قَلْبِهِ مِنْ حُبِّ الدُّنْیا ذَرَّةً أَوْ سُمْعَتِهَا أَوْ رِئَاسَتِهَا أَوْ صِیتِهَا أَوْ زِینَتِهَا لَا یجَاوِرُنِی فِی دَارِی وَلَأَنْزِعَنَّ مِنْ قَلْبِهِ مَحَبَّتِی وَلَأُظْلِمَنَّ قَلْبَهُ حَتَّی ینْسَانِی وَلَا أُذِیقُهُ حَلَاوَةَ مَحَبَّتِی. خداوند تبارک و تعالی فرمود که اگر بنده نماز و روزه اهل آسمان ها و زمین را بجای آورد و هم چون ملائکه از طعام روی گرداند، و به کمترین حد لباس قناعت کند، ولی در دلش ذره ای از محبت دنیا و یا نام آوری و ریاست آن و مشهور شدن، و یا زینت های آن باشد، در سرای من همسایه من نخواهد بود، و محبت خود را از قلب او بر گیرم و قلبش را تاریک گردانم، بگونه ای که مرا فراموش گرداند و حلاوت معرفتم را به او نچشانم.
✅ @SaeedTavanarad
هدایت شده از قاسم روانبخش
تسبیح سردار شهید سلیمانی در دست کیست؟
حجت الاسلام رضا علی کرمی می گوید قبل از شهادت شهید سلیمانی به محضر ایشان رسیدم درباره تأثیر کار فرهنگی مباحثی مطرح شد من نمونه ای از تاثیر کار فرهنگی برای ایشان گفتم که خیلی خوشحال شد به ایشان گفتم طلبه ای را می شناسم که برای تحصیل به آمریکا رفته بود که مدرک دکترای خودش را در دانشگاه هوستون اخذ کرد ایشان در کنار تحصیل فعالیت های تبلیغی و فرهنگی نیز داشت و برای مدت 10 سال سنگر امامت جمعه شهر هوستون نیز به عهده داشت ایشان در این مدت یک مدرسه اسلامی تاسیس کرده بود که هم اکنون بیش از 400 دانشجو در آن تحصیل می کنند این طلبه خدوم با حضور در زندان های آمریکا توانست صدها نفر از زندانیان را به آیین اسلام هدایت کند. هم اکنون از شهر هوستون 25 نفر طلبه در قم در حال تحصیل هستند.
شهید سلیمانی زمانی که این گزارش را شنید بسیار خوشحال شد تسبیحی که در دستش بود به من داد و گفت سلام مرا به ایشان برسانید و این تسبیح را به رسم تشکر به ایشان بدهید.
من منتظر فرصتی بودم که این امانت را برسانم که ناگهان خبر شهادت سردار سلیمانی را دریافت کردم
بعد از شهادت این امانت را به آن طلبه فاضل تقدیم کردم. می دانید آن طلبه فاضل چه کسی بود؟
جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر سقای بی ریا.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
هدایت شده از مطالعات سیاستگذاری | سعید توانا راد
جناب حجتالاسلام والمسلمین #منتظری دادستان محترم کل کشور
جناب آقای دکتر #قالیباف رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم؛
نظر به مواضع اخیر جنابتان حول دفاع شیخ الفقها حضرت آیت الله #صافی_گلپایگانی (دام عزه) جسارتاً اگر در دفاع از علما، یاران امام راحل و حوزه علمیه قم صادق هستید، پیش از محاکمه بچههای مخلص و انقلابی #رجانیوز بخاطر عدم رعایت تفاوت «بفرما و بنشین» در نقد خیرخواهانهشان، آن عنصر نامطلوب و فحاش درگاهتان را که مدتی نه چندان دور با توهینهای رکیک و غیر قابل انتشار به جان عمار #رهبری و خانواده و دوستداران ایشان افتاده بود را محاکمه کنید تا لااقل این حد از #استاندارد_دوگانه شما در مواجهه با علمای انقلابی توی ذوق مخاطب بیطرف و بدنه جریان حزب الله (نه مواجب بگیران رسانهای و سازمانیهای سایبریتان) نزند! لذا علی الحساب هتاکان به #علامه_مصباح را محاکمه کنید، بعد اگر کسی در مورد بقیه علما ولو یک استاد رده پایین حوزه قم ظرافتهایی از جنس «بفرما و بنشین» را رعایت نکرد، به دار مجازات آویزانش کنید!
و من الله توفیق
بندهی خدا؛ سعید توانا راد
https://www.instagram.com/p/CVqdYPEoEIN/?utm_medium=copy_link
✅ @SaeedTavanarad
هدایت شده از مطالعات سیاستگذاری | سعید توانا راد
در مذاکرات مجلس ثبت شد و در تاریخ خواهد ماند که برخلاف جریانات فراری از #شفافیت و نظارت، نمایندگان #جبهه_پایداری انقلاب اسلامی در مجلس طبق فرمایش رهبر عزیز انقلاب با تمام توان برای افزایش نظارت بر نمایندگان مجلس ایستادگی کردند اما هیئت رئیسه و جریان حاکم بر مجلس فعلی همراهی نکرد.
✅ @SaeedTavanarad
هدایت شده از صادق محصولی | Sadegh Mahsuli
🇮🇷 اقدام رشادتمندانه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حفاظت و حراست مقتدرانه از منافع ملی میهن عزیزمان پیامی واضح خطاب به نیروهای تروریست حاضر در منطقه اعم از رژیم کودک کش صهیونیستی و آمریکای جنایتکار داشت و آن جدیت نیروهای مسلح در #تهدید_زدایی و دفاع جانانه در برابر اقدامات خبیثانه و راهزنی دریایی است.
بر دست و بازوی پاسداران و ارتشیان رشید اسلام بوسه می زنیم.
صادق محصولی
١۴٠٠/٨/١٣
📲 @Mahsuli_ir
هدایت شده از صادق محصولی | Sadegh Mahsuli
یک دل که برَد رنج، ز رنج دگران کو؟
یک تن ز غم خلق، به عالم، نگران کو؟
یک همت آزاده که فریاد برآرد
وارسته ز خود، در پی سود دگران کو؟
بخشی از وصیتنامه معلم "بیقراری" و آموزگار "دردمندی"، استاد بزرگوار، حاج حیدر #رحیم_پور_ازغدی تقدیم به همه مستضعفان و صالحان عالم 👇
https://t.me/mahsuli_ir/67
https://t.me/mahsuli_ir/68
📲 @Mahsuli_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| تیزر مستند «آن زمستان»
روایت بیواسطهی یک فصل از زندگی آیتالله مصباح یزدی
🔸مستند سینمایی «آن زمستان» به کارگردانی و تهیه کنندگی احمد شریف زاده روایتی بی واسطه فصلی از زندگی مرحوم آیت الله مصباح یزدی را نمایش میدهد.
🔹️اکرانهای مردمی این مستند در آستانه سالگرد مرحوم آیت الله مصباح یزدی در سراسر کشور ادامه پیدا خواهد کرد.
🔸️مساجد، دانشگاهها، حوزههای علمیه، نهادها و سازمانها برای اکران این مستند سینمایی میتوانند با تماس با شماره ۰۲۱۴۲۸۸۷۰۹۰ یا با مراجعه به سایت ammaryar.ir هماهنگی لازم را به عمل آورند.
🔹️تازهترین محصول سازمان هنری رسانهای اوج روایتی متفاوت و دیدهنشده از زندگی مرحوم «آیت الله مصباح» را ارائه میدهد.
💻 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از مطالعات سیاستگذاری | سعید توانا راد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یادش بخیر روزگاری بود غربگراها میگفتند در زمان مذاکرات همه باید با وحدت از تیم مذاکره کننده حمایت کنیم، نقد به #برجام را هم تکفیر میکردند! حالا هنوز هیچی نشده هزار تا دروغ و حاشیه برای مذاکره کنندگان ایرانی درست کردند. اینهمه دورنگی و ریا و فساد اخلاقی اذیتتون نمیکنه؟ #هفت_خط
✅ @SaeedTavanarad
هدایت شده از قاسم روانبخش
⭕️ حمیدرضا گودرزی اصلاح طلبی که در غائله تیر ۷۸ برای مصطفی تاجزاده بلندگو حمل کرد. به عنوان مشاور وزیر کشور و دبیر قرارگاه #کرونا منصوب شد!
آقای وزیر!
✍می فرماييد که انتخاب استاندار اصلاح طلب برای کرمان فشار برخی از نمایندگان مجلس کرمان بوده است انتخاب این عنصر فتنه فشار چه کسی بوده است؟!
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
هدایت شده از مطالعات سیاستگذاری | سعید توانا راد
بازگشت به مردم؛ الزامات بازسازی چهره پارلمان ج.ا در نگاه مردم
پس از سالها حکومت تفکر اشرافی کارگزاران زیر لوای آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی و روحانی بر کشور، بالاخره مجلس و دولتی بر سر کار آمد که #مردم میتوانستند به آن خوشبین و امیدوار باشند. در این جا میخواهم خلاصهوار به آسیب شناسی وضعیت مجلس در افکار عمومی بپردازم.
از اواخر سال ۱۳۹۸ که با تمام دعواها بالاخره اصولگرایان به یک لیست و جمع بندی مشترک رسیدند، بدنه هوادار آنها چند توقع عمده از مجلس داشتند:
۱- تصویب فوری موضوع #شفافیت آراء و عملکرد نمایندگان مجلس توسط غالب نمایندگان
۲- طبق وعده رئیس مجلس، به کار واداشتن دولت فشل گذشته و برخورد با ناکارآمدیهای دولت
۳- ورود به حل مسائل کلان اقتصادی مردم به خصوص کاهش اجاره بها و قیمت #مسکن و حل معضل همیشگی #خودرو
۴- مردمی بودن و مردمی ماندن، یعنی ارتباط بیواسطه با مردم و لمس مشکلات آنها
مورد اول و دوم که قضاوتش بر عهده مخاطب، اما مورد سوم و چهارم را کمی موسع تر مورد بازبینی قرار دهیم. وعده چهرههای اقتصادی مجلس این بود که مجلس در یک بازه کوتاه با تصویب و اجرای قانون #مالیات بر خانههای خالی و ساخت انبوه مسکن میتواند مشکل قیمت و اجارهبهای مسکن را تا حد زیادی حل کند و جو روانی جامعه را طوری مدیریت کند که قیمتها بشکند و عموم مردم طبق #قانون_اساسی به مسکن ارزان دسترسی داشته باشند. قانون جهش تولید مسکن در این راستا تصویب شد و موضوع مالیات بر خانههای خالی هم دنبال میشود، اما نگاهی به بازار بیندازیم، هنوز همه کارمندان تمام سال میدوند تا آخر سال بتوانند یک #وام جدید با سود ۱۸ درصد با چند ضامن و با مالیات بگیرند و روی پول پیش خانه بگذارند، اگر تا دیروز منفی ۱۰۰ میلیون تومان بودند، از سال بعد منفی ۲۰۰ و سال بعدتر منفی ۳۰۰ و قس علی هذا خواهند بود و کماکان است چرخه معیوب در زندگی همه ما جریان دارد. راه حل چیست؟ من فکر میکنم راهحلهای موجود نمیتواند موضوع را حل کند، نیاز به تحول و تصمیمات شجاعانه داریم. تصمیمی که نگران ضرر کردن دلالان مسکن نباشد و با ورود مستقیم دولت، روابط موجر و مستأجر تنظیم گردد. مثلاً الزام به قراردادهای چند ساله با قیمت مصوب دولتی که البته صدای سرمایه سالاران و بدنه توجیهگرشان در دانشگاههای لیبرال ما را در خواهد آورد که اقتصاد دولتی و دخالت در روابط اقتصادی آزاد پدر ملت را در میآورد و سرمایهها را فراری میدهد و امثالهم، یعنی نگران همه چیز هستند جز له شدن فقرا زیر بار فشار #گرانی مسکن.
نظری هم در مورد وظیفه دولت که در قانون اساسی ذکر شده ندارند و سالهاست اصلاً این بخش از قانون اساسی را قبول ندارند و به عدم اجرای حقوق مردم در این خصوص هم معترض نیستند، اما وقتی به منافع ثروتمندان مفتخور و دلالان مسکن نزدیک میشویم، نگران مردم و حکمرانی کاپیتالیستی حاکم بر اقتصاد کشور میشوند!
در خودرو هم که مجلس دنبال آزاد کردن مشروط #واردات هستند که تا امروز با بن بست هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلان نظام در #مجمع_تشخیص مصلحت نظام مواجه شده است و عملاً نتیجهای حاصل نشده و گرانی پشت گرانی باعث شده هر روز مردمی که میدوند برای خرید یک پژو پارس با قیافه و موتور قدیمی ۲۰ سالهاش، هنوز در حال دویدن هستند اما خودروسازان و وزارت #صمت سوت بلبلی میزنند و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نظری در مورد گرانی خودرو ندارد، مجلس هم که به بن بست رسیده و احتمالاً بحث به صحن مجمع تشخیص خواهد کشید، تازه اگر مجلس از موضعش عقب ننشیند؛ پس این هم از این!
تکلیف مردم با مجلس فعلاً در سه مورد مشخص شد. مجلسیها معترضند که چرا مردم هر جا ما را میبینند فحش میدهند؟ چرا وقتی کمتر از دو سال از نمایندگی ما گذشته مردم اینطور ما را تحت فشار میگذارند؟ پاسخ را در هل دادن (همان سیلی زدن خودمان!) بچه مردم در لباس #سربازی اجباری، عدم تحقق وعدههای اقتصادی و #دناپلاس باید جست، پیش از ارتباط دادن آن طبق معمول به رسانههای بیگانه و تهاجم رسانهای و امثالهم. آنچه روشن است حتماً این مجلس در مجموع عملکرد بهتری از مجلس گذشته (بدترین مجلس تاریخ #جمهوری_اسلامی) داشته و دارد، اما از توقعات مردم پایینتر است و در این شرایط مردم حق دارند معترض باشند. حداقلیترین راه حلی که به نظرم میرسد، همان است که داریم اجرا میکنیم: #پایداری_برای_مردم. حضور نمایندگان و مسئولان با محور مسجد در میان مردم، شنیدن اعتراضات و نظرات آنها و عمل طبق وظیفه در رساندن صدای مردم به کارگزاران اجرایی و نمایندگی اعتراضات مردم تا حصول نتیجه. کاری که #خضریان، #ایزدخواه و #رضوانی در تهران شروع کردند و بستر گسترش آن موجود است، فقط #همت میخواهد و جرأت! اولی از ما، دومی از نمایندگان. همه با هم باید به مردم بازگردیم، مثل آیت الله #رئیسی، مثل #رهبری. این تنها راه باقی مانده است.