🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت بیستم)
✍️ دین مبین اسلام هیچکس را تشویق به ارتکاب گناه نمیکند، ولی اگر (شخصی که اهل نماز است و در ضمن) گناهی هم مرتکب میشود، او را از خود دور نمیکند - با او بگونه ای رفتار نمیکند که از دین کاملا زده شود و هیچگاه به سوی خدا برنگردد ... لطفا به روایات ذیل توجه بفرمایید:
🌸 روایت شده: «جوانی در مدینه پشت سر پیامبر (صلی الله علیه و آله) نماز میخواند و مرتکب کارهای زشت هم میشد، گزارش او را به پیامبر دادند.
حضرت فرمودند «همانا نماز او روزی او را از این اعمال زشتش باز میدارد».
مدت کوتاهی گذشت و پبش بینی پیامبر محقق شد.(1)
🌸 از جابر بن عبدالله انصاری روایت شده است که گفت:
به رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) گفتند «فلان شخص روزها نماز میخواند و شبها به سرقت مشغول است».
حضرت فرمودند «همانا نمازش او را از آن عمل باز خواهد داشت»(2)
📚 منابع و متن احادیث: ..............
1 - «أَنَّ فَتًى مِنَ الْأَنْصَارِ كَانَ يُصَلِّي الصَّلَاةَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ يَرْتَكِبُ الْفَوَاحِشَ فَوُصِفَ ذَلِكَ لِرَسُولِ اللَّهِ ص فَقَالَ إِنَّ صَلَاتَهُ تَنْهَاهُ يَوْماً مَا فَلَمْ يَلْبَثْ أَنْ تَابَ». . / آداب نماز (امام خمینی ره):. ص 47. / بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج79، ص: 198
2 - «وَ عَنْ جَابِرٍ قَالَ: قِيلَ لِرَسُولِ اللَّهِ ص إِنَّ فُلَاناً يُصَلِّي بِالنَّهَارِ وَ يَسْرِقُ بِاللَّيْلِ فَقَالَ إِنَّ صَلَاتَهُ لَتَرْدَعُهُ». / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج79، ص: 198.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
🏴 سالروز شهادت امام جواد الائمه (علیه السلام) را محضر دوستان گرامی تسلیت عرض میکنم.
🏴 كيفيت شهادت امام جواد (علیه السلام):
🏴 كيفيت شهادت آن امام مظلوم (علیه السلام) به اختلاف نقل شده است كه مشهورترين آن عبارت است از:
⚫️ مشهور آن است که همسرش ام الفضل دختر مامون به تحریک عمویش معتصم، آن حضرت را مسموم کرد.
و کیفیت مسموم کردن آنحضرت چنین بود که معتصم ام الفضل را به قتل امام راضی کرد و زهری برای او فرستاد که در طعام حضرت داخل کند ام الفضل انگور رازقی را زهرآلود کرده و به نزد آن امام مظلوم (علیه السلام) آورد و چون حضرت از آن تناول نمود اثر زهر در بدن مبارکش ظاهر شد ...(1)
◼️ به تنگنای قفس میزبانی اش کردند
فراق و زخم زبان مهربانی اش کردند
◼️ جواد بود و تلافی جود و احسانش
به سوز زهر و عطش قدر دانی اش کردند
◼️ به جشن مرگ عزیز بتول صف بستند
نگه به خاتمه ی زندگانی اش کردند
◼️ به خاک حجره که از تاب درد می غلتید
چه خنده ها که به سوز نهانی اش کردند
📚 منبع: ..............
1 - دلائل الامامة (طبری): ص۳۹۵.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
برخی از اعمال مخصوص شب و روز اول ماه ذی الحجة:
1️⃣ - دو رکعت نماز ما بین نماز مغرب و عشاء (از امشب شب اول تا شب دهم ماه):
در هر رکعت سوره حمد و سوره قل هو الله را میخوانی، پس از آن آیه شریفه ذیل را میخوانی:
«وَ وَاعَدْنَا مُوسَیٰ ثَلَاثِینَ لَیلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیلَةً وَ قَالَ مُوسَیٰ لِأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَأَصْلِحْ وَلَا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ».(1)
🌸امام صادق (علیه السلام) میفرماید: «پدرم حضرت امام باقر (علیه السلام) به من فرمود: پسرم! در دهه نخست از ماه ذی الحجّه (از شب اول ماه تا شب عید قربان) هر شب میان نماز مغرب و عشا این دو رکعت نماز را ترک مکن».(2)
2️⃣ - روزه، (روز اول ماه)، که ثواب روزه هشتاد ماه دارد.
در روایتی از امام موسی بن جعفر (علیهماالسلام) نقل شده است که هر کس روز اوّل ماه ذی الحجّه را روزه بگیرد، خداوند برای وی پاداش عظیمی را مینویسد.(3)
3️⃣ - روزه گرفتن در ۹ روز اوّل؛
در روایتی از امام موسی کاظم (علیه السلام) نقل شده است که هر کس ۹ روز اوّل ذی الحجّه را روزه بدارد، خداوند ثواب روزه تمام عمر را برای او مینویسد.(4)
4️⃣ - خواندن نماز حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) (در روز اول ماه):
🌸مرحوم «شیخ طوسی» فرموده است: مستحب است در این روز، نماز حضرت فاطمه (علیها السلام) را بخواند و این نماز چهار رکعت است (هر دو رکعت به یک سلام)، همانند نماز حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) است؛ در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره قل هو الله را بخواند و بعد از سلام تسبیح حضرت فاطمه (علیها السلام) را بگوید، آنگاه بخواند:
«سُبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذِی الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظیمِ، سُبْحانَ ذِی الْمُلْکِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبْحانَ مَنْ یَری اَثَرَ النَّمْلَةِ فِی الصَّفا، سُبْحانَ مَنْ یَری وَقْعَ الطَّیْرِ فِی الْهَوآءِ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ هکَذا وَلا هَکَذا غَیْرُهُ».(5)
5️⃣ - خواندن دو رکعت نماز (در روز اول ماه) پیش از ظهر که در هر رکعت سوره حمد یک مرتبه، و هر یک از توحید، آیة الکرسی و قدر ده مرتبه خوانده شود.(6)
6️⃣ ـ هر کس از ظالمی خوف داشته باشد در این روز (روز اول ماه) بگوید:
«حَسْبی حَسْبی حَسْبی مِنْ سُؤالی، عِلْمُکَ بِحالی»، تا خداوند او را از شرّ آن ظالم حفظ کند.
📚 منابع : ...................
1 - سوره اعراف: آیه ۱۴۲.
2 - الاقبال (سید بن طاووس): ج۲، ص۳۵.۲.
3 - مصباح المتهجّد: ص ۶۷۱.
4 - زاد المعاد: ص ۲۴۰.
5 - مصباح المتهجّد: ص ۶۷۱.
6 - اقبال: ص ۳۲۵.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
✍️ فضیلت ده روز اول ماه ذی الحجة:
🌸 در بعضی از روایات آمده است، شبهای دهگانهای که قرآن در سوره «وَالفجرِ وَ لَیالٍ عَشر» به آن سوگند یاد کرده، شبهای دهه اوّل این ماه است.(1)
مراد از «أیام مَعْلُومات = روزهای معین»در آیه 28 سوره حج، طبق روایات معصومین (علیهم السلام) ده روز اوّل ماه ذی الحجّه است.(2).
🌸پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود:
«هیچ زمانی انجام اعمال صالح در نزد خداوند محبوبتر از ایام دهه ذی الحجه نیست
سوال کردند حتی از جهاد در راه خداوند هم محبوبتر است؟
فرمودند بله حتی جهاد در راه خدا
مگر کسی که با جان و مالش عازم جهاد شود و به شهادت برسد».(3)
📚 منابع : ...................
1 - تفسیر قمی: ج۲، ص۴۱۹.
2 - مصباح المتهجّد ( طوسی ره):، ص۶۷۱.
3 - اقبال الاعمال: ج 2 ص34.
https://eitaa.com/maref1401
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
🌸خلیل راوندی روایتی را از امیر المومنین (علیه السلام) نقل کرده که هر کسی که در هر روز دهه اول ذیحجه ده بار این اذکار را بگوید:
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ اللَّیَالِی وَ الدُّهُورِ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّوْکِ وَ الشَّجَرِ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَ الْوَبَرِ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُیُونِ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ فِی اللَّیْلِ إِذا عَسْعَسَ وَ فِی الصُّبْحِ إِذا تَنَفَّسَ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ الرِّیَاحِ فِی الْبَرَارِی وَ الصُّخُورِ-
لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مِنَ الْیَوْمِ إِلَی یَوْمِ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ.
🌹 خداوند عزوجلّ به ازای هر تهلیل که میگوید درجه ای از مروارید و یاقوت در بهشت به او میبخشد که مسافت میان دو درجه به اندازه مسیر صد سال حرکت یک سوار شتابان است. در هر درجه ای شهری است که قصری از جواهر یکدست و عاری از ناخالصی در آن وجود دارد....
وقتی این فرد از قبر خارج شود از هر یک از تار موهایش نوری ساطع شود و هفتاد هزار ملک پیشاپیش او و در راست و چپ او با شتاب راه میروند تا این که او را به دروازه بهشت برسانند. وقتی وارد بهشت شد پشت سر او بایستند و او پیشاپیش آنها برود تا این که به شهری برسد که بیرونش از یاقوتی سرخ است و داخلش از زبرجدی سبز و انواع موجوداتی که خداوند عزوجلّ در بهشت آفریده در این شهر وجود دارد و وقتی بدانجا رسند گویند: ای دوست خدا! آیا میدانی این شهر و آنچه در آن است چه شهری است؟ گوید: نه، شما کیستید؟ گویند: ما فرشتگانی هستیم که آن روز که در دنیا لا إله إلا الله میگفتی تو را دیدیم و این شهر با هرچه در آن است پاداش توست، تو را بشارت باد به پاداشی بهتر از این از سوی خدای عزوجلّ، تا آنچه را خداوند در سرای خود دار السلام و در جوار خویش برای تو فراهم کرده است ببینی، بخششی جاودانه است که هیچوقت پایانی ندارد.
📚ثواب الاعمال: ۶۶ به نقل از بحار ج،۹۴ ص۱۲۰
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
🔹سفارش به خواندن پنج دعا در دهه اول ذی الحجة:
🌸شيخ مفيد و سيّد بن طاووس به سند معتبر از حضرت امام محمّد باقر (علیه السلام) روايت كردهاند كه جبرئيل (عليه السّلام) از جانب خداوند جليل براى حضرت عيسى (عليه السّلام) پنج دعا به هديه آورد و گفت: يا عيسى!اين پنج دعا را در دهۀ اوّل ماه ذى الحجة بخوان، به درستى كه هيچ عبادتى نزد حق تعالى محبوبتر نيست از عبادت كردن در اين دهه.
و آن دعای شریف این است:
(۱) أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ، لا شَرِیکَ لَهُ، لَهُ الْمُلْکُ وَ لَهُ الْحَمْدُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ ؛ وَ هُوَ عَلَی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ.
(۲) أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ، لا شَرِیکَ لَهُ، أَحَدا صَمَداً، لَمْ یَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَ لا وَلَداً.
(۳) أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ، لا شَرِیکَ لَهُ، أَحَداً صَمَداً، لَمْ یَلِدْ وَ لَمْ یُولَدْ، وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوا أَحَدٌ.
(۴) أَشْهَدُ أَنْ لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَحْدَهُ، لَاشَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ، وَ لَهُ الْحَمْدُ، يُحْيِى وَ يُمِيتُ، وَ هُوَ حَيٌّ لَايَمُوتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَ هُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ.
(۵) حَسْبِىَ اللّٰهُ وَ كَفىٰ، سَمِعَ اللّٰهُ لِمَنْ دَعا، لَيْسَ وَراءَ اللّٰهِ مُنْتَهى، أَشْهَدُ لِلّٰهِ بِما دَعا، وَ أَنَّهُ بَرِىءٌ مِمَّنْ تَبَرَّأَ، وَ أَنَّ لِلّٰهِ الْآخِرَةَ وَ الْأُولىٰ.
🌹 ثواب و پاداش خواندن این دعا:
حوارییون از حضرت عیسی (علیه السلام) پرسیدند و گفتند: يا روح اللّه! ثواب كسى كه اين كلمات را بگويد چیست؟
حضرت عيسى گفت كه هركه دعاى اوّل را صد مرتبه بخواند عمل هيچيك از اهل زمين بهتر از عمل او نباشد،در آن روز و در قيامت حسنات او زياده از همه افراد باشد؛
و هركه دعاى دويّم را صدبار بخواند چنان باشد كه دوازده مرتبه تورات و انجيل را خوانده باشد و ثواب آنها را به او دهند.حضرت عيسى گفت:اى جبرئيل
ثواب خواندن تورات و انجيل چيست؟جبرئيل گفت:طاقت برداشتن يك حرف تورات و انجيل نداشت هركه در آسمانهاى هفتگانه است،از ملائكه،تا آنكه مبعوث شدم من و اسرافيل؛زيرا اسرافيل اوّل کسی بود كه گفت:لا حول و لا قوّة الاّ باللّه؛
و هركه دعاى سوّم را صد مرتبه بخواند حق تعالى بنويسد براى او به اين دعا ده هزار هزار حسنه و محو كند از او ده هزار هزار گناه و بلند كند از براى او در بهشت ده هزار هزار درجه و فرود آيد از آسمان هفتاد هزار ملك كه دستها برداشته باشند و صلوات فرستند بر كسى كه اين كلمات را به اين عدد خوانده است.پس عيسى گفت:اى جبرئيل آيا ملائكه صلوات می فرستند بر غير پيغمبران؟جبرئيل گفت كه هر كه ايمان آورده به آنچه پيغمبران از جانب خدا آوردهاند و تغييرى ندهد شريعت ايشان را،حق تعالى ثواب پيغمبران به او عطا مىفرمايد؛
و هركه دعاى چهارم را صد مرتبه بخواند،آن دعا را استقبال نمايد ملكى و بالا برد به سوى حق تعالى،پس خدا نظر كند به سوى گويندۀ آن دعا به رحمت و هركه را خدا نظر رحمت به او كند هرگز شقى و بدعاقبت نشود.
پس حضرت عيسى گفت:يا جبرئيل
ثواب دعاى پنجم چيست؟جبرئيل گفت:اين دعاى من است و حق تعالى مرا رخصت نداده است كه ثواب آن را بگويم .
📚زاد المعاد علامه مجلسی ج۱ ص۱۶۳
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت بیست و یکم)
💐 برخی از رفتار و کردارهایی که مانع قبول شدن نماز میشود:
1️⃣ - كينه فرزند نسبت به والدين:
امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
«هر كس با چشم بغض و كينه به پدر و مادر خود كه به وى ستم كرده اند، نگاه كند، نمازش در پيشگاه الهى نامقبول است».(1)
2️⃣ - زنی که شوهرش (به حق) از او ناراضی باشد:
امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
«هر زنى بخوابد و شوهرش در مورد حقّى (از حقوق خود) بر او خشمگين باشد، هيچ نمازى از او قبول نمىشود تا اينكه شوهرش از او راضى گردد».(2)
3️⃣ - زنی که برای غیر شوهرش عطر بزند:
و همچنین امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
«هر زنى كه براى غير شوهرش عطر بزند هيچ نمازى از او قبول نخواهد شد تا هنگامى كه خود را از اين عطر بشويد همانطور كه غسل جنابت مىكند».(3)
✍️ این بحث ادامه دارد ...
📚 منابع و متن احادیث: ..............
1 - «مَنْ نَظَرَ إِلَى أَبَوَيْهِ نَظَرَ مَاقِتٍ وَ هُمَا ظَالِمَانِ لَهُ لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ لَهُ صَلَاةً» / الكافي (ط - الإسلامية): ج 2، ص: 349.
2 - «أَيُّمَا اِمْرَأَةٍ بَاتَتْ وَ زَوْجُهَا عَلَيْهَا سَاخِطٌ فِي حَقٍّ لَمْ تُقْبَلْ مِنْهَا صَلاَةٌ حَتَّى يَرْضَى عَنْهَا». / من لا يحضره الفقيه: ج3، ص: 439 و دهها منبع دیگر.
3 - «وَ أَيُّمَا اِمْرَأَةٍ تَطَيَّبَتْ لِغَيْرِ زَوْجِهَا لَمْ تُقْبَلْ مِنْهَا صَلاَةٌ حَتَّى تَغْتَسِلَ مِنْ طِيبِهَا كَغُسْلِهَا مِنْ جَنَابَتِهَا». / من لا يحضره الفقيه: ج3، ص: 440.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت بیست و دوم)
➡️💐 برخی از رفتار و کردارهایی که مانع قبول شدن نماز میشود:
4️⃣ - نگاه کردن به خانه ها و حریم مومنین:
🌸 خداوند تبارک و تعالى به حضرت داود (علیه السلام) وحى نمود كه: «اى داوود چه بسا بنده اى به نماز مى ايستد و نماز مى خواند و من آن نماز را به صورتش مى زنم و صدايش را از خودم دور داشته به طورى كه صداى قرائتش به من نرسد.
اى داوود! آيا مى دانى آن نمازگزار كيست ؟
او كسى است كه زياد به خانه ها و حريم مؤ منين با چشم فسق نگاه مى كند و اين كسى است كه نفسش او را وسوسه مى كند به اينكه اگر امير و حاكم بر مردم بشود از راه ظلم گردنها را بزند».(1)
5️⃣ - مال حرام مانع قبولى نماز:
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
«همانا براى خداوند (از جانب ايشان) فرشته اى است كه هر شب بر بيت المقدس پيام مى دهد، آن كسى كه حرامى (اندک مال حرامى) بخورد، خداوند از او نه صرفى و نه عدلى را قبول خواهد كرد. «صرف» نماز نافله است و «عدل»، نماز واجب».(2)
6️⃣ - نماز براى خودنمايى و ریا:
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
«كسى كه براى خودنمايى نماز بخواند، مشرک است».(3)
📚 منابع و متن احادیث: ..............
1 - فيما اوحى الله الى داود: «... َ وَ لَرُبَّمَا صَلَّى الْعَبْدُ فَأَضْرِبُ بِهَا وَجْهَهُ وَ أَحْجُبُ عَنِّي صَوْتَهُ أَ تَدْرِي مَنْ ذَلِكَ يَا دَاوُدُ ذَلِكَ الَّذِي يُكْثِرُ الِالْتِفَاتَ إِلَى حُرَمِ الْمُؤْمِنِينَ بِعَيْنِ الْفِسْقِ وَ ذَلِكَ الَّذِي حَدَّثَتْهُ نَفْسُهُ لَوْ وَلِيَ أَمْراً لَضَرَبَ فِيهِ الْأَعْنَاقَ ظُلْما» / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج14، ص: 43 / إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي): ج1، ص: 153
2 - «إِنَّ لِلَّهِ مَلَكاً يُنَادِي عَلَى بَيْتِ الْمَقْدِسِ كُلَّ لَيْلَةٍ مَنْ أَكَلَ حَرَاماً مَا لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ مِنْهُ صَرْفاً وَ لَا عَدْلًا وَ الصَّرْفُ النَّافِلَةُ وَ الْعَدْلُ الْفَرِيضَةُ». / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج100، ص: 16. / جامع أحاديث الشيعة (للبروجردي)، ج22، ص: 108
3 - «من صلى صلوة يرائى بها فقد أشرک»، / تفسير نور الثقلين: ج3، ص: 316
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت بیست و سوم)
✍️ دوستان گرامی! در قسمتهای قبلی در رابطه با رفتار و کردارهایی که موجب میشود نماز قبول نشود، روایاتی را از حضرات معصومین (علیهم السلام) تقدیم کردیم،
اکنون به برخی از شرایط قبولی اعمال صالح، بخصوص نماز میپردازیم انشاء الله.
1️⃣ - یکی از مهمترین شرایط قبولی نماز و ... قبول ولایت و امامت ائمه ی معصومین (علیهم السلام) است:
🌸 امام باقر (علیه السلام) فرمودند:
«هر کسی که به خدا ایمان دارد و عبادت های طاقت فرسا هم انجام می دهد ولی امام و پيشوائى كه خدا معين كرده نداشته باشد، تلاشش بی فایده است و خود او گمراه و سرگردانست ... اعمالى را كه انجام ميدهند چون خاكسترى است كه تند بادى در روز طولانى به آن تازد، از كردارشان چيزى دست گيرشان نشود...».(1)
🌸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
«اگر بندهای بین رکن و مقام مسجدالحرام هزار سال و هزار سال خدا را عبادت کند ولی با بغض علی و خاندانش به ملاقات الهی برسد، خدا او را در قیامت بر دو بینیاش در جهنم افکند»(2).
📚 منابع و متن احادیث: ..............
1 - الكافي (ط - الإسلامية): ج1، ص: 183 و: (ط - دارالحديث)، ج1، ص: 449 / «كُلُّ مَنْ دَانَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ بِعِبَادَةٍ يُجْهِدُ فِيهَا نَفْسَهُ وَ لَا إِمَامَ لَهُ مِنَ اللَّهِ فَسَعْيُهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ وَ هُوَ ضَالٌّ مُتَحَيِّر ... أَعْمَالُهُمُ الّتِي يَعْمَلُونَهَا كَرَمَادٍ اشْتَدّتْ بِهِ الرّيحُ فِي يَوْمٍ عَاصِفٍ لَا يَقْدِرُونَ مِمّا كَسَبُوا عَلَى شَيْءٍ ذَلِكَ هُوَ الضّلَالُ الْبَعِيدُ»
2 - «لو ان عبدا عبدالله الف عام بعد الف عام بین الرکن و المقام ثم لقی الله مبغضا لعلی و - عترته - لاکبه الله یوم القیامة علی منخریه فی نار جهنم». / احقاق الحق: ج۴، ص۲۴۴ / المناقب (خوارزمی): ص85 و ....
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین
🌸 کسی که هر شب جمعه، سوره واقعه را بخواند
🍀امام صادق (علیه السلام) فرمودند
«کسی که هر شب جمعه، سوره واقعه را بخواند، خداوند او را دوست می دارد.
و محبوب همه مردمانش می گرداند.
و هرگز در دنیا گرفتار بدبختی، فقر، درماندگی و هیچ آفتی از آفات دنیا نخواهد شد.
و از همراهان و همنشينان امير مؤمنان على عليه السّلام مى گردد. و اين سوره تنها به آن حضرت اختصاص دارد و ديگران با او در اين فضيلت شريك نيستند».
عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: مَنْ قَرَأَ فِي كُلِّ لَيْلَةِ جُمُعَةٍ اَلْوَاقِعَةَ أَحَبَّهُ اَللَّهُ وَ أَحَبَّهُ إِلَى اَلنَّاسِ أَجْمَعِينَ وَ لَمْ يَرَ فِي اَلدُّنْيَا بُؤْساً أَبَداً وَ لاَ فَقْراً وَ لاَ فَاقَةً وَ لاَ آفَةً مِنْ آفَاتِ اَلدُّنْيَا وَ كَانَ مِنْ رُفَقَاءِ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ هَذِهِ اَلسُّورَةُ لِأَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ خَاصَّةً لاَ يَشْرَكُهُ فِيهَا أَحَدٌ.
📚ثواب الاعمال، ج۱، ص۱۱۷. / بحارالانوار، ج۸۹، ص۳۰۷
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین 🌹
🏴 سالروز شهادت امام محمد باقر (علیه السلام) را محضر دوستان اهل بیت (علیهم السلام) تسلیت عرض میکنم
🌸 امام باقر (علیه السلام) فرزند امام سجاد (علیه السلام) و فاطمه دختر امام حسن (علیه السلام) است.[۱].
✳️ چون نسب او هم به امام حسن و هم به امام حسین (علیهماالسلام) میرسد، به او لقب هاشمیٌ بین هاشمیَین، علویٌ بین علویَین و فاطمیٌ بین فاطمیَین دادهاند.(1)
🌸 پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) پیش از به دنیا آمدن امام باقر (علیه السلام) نام او را محمد و لقبش را باقر (شکافنده) قرار داده بود. (بدان سبب باقر نامیده شد، چون علم را شکافت) .(2)
🌺🌺 امام باقر (علیه السلام) از دیدگاه علمای اهل سنت:
💐 ابن حجر هیتمی مینویسد:
«ابوجعفر محمد باقر، به اندازهای گنجهای پنهان علوم، حقایق احکام و حکمتها و لطایف را آشکار نموده که جز بر عناصر بیبصیرت یا بد نیت، پوشیده نیست و از همین روست که وی را «باقر العلم» [شکافنده علم] و جامع آن و برپاکننده پرچم دانش خواندهاند.
او عمرش را در طاعت خدا گذراند و در مقامات عارفین بدان حد رسیده بود که زبان گویندگان از وصف آن ناتوان است. او سخنان بسیاری در سلوک و معارف دارد».(3)
💐 عبدالله بن عطا، از دانشمندان اهل سنت میگوید:
«علما را در محضر هیچکس کوچکتر از آنان در محضر ابوجعفر [یعنی امام باقر] ندیدم».(4)
💐همچنین ذهبی از رجالیان اهل سنت مینویسد:
«(امام باقر علیه السلام) از کسانی است که بین علم و عمل و آقایی و شرف و وثاقت و متانت جمع کرده، و برای خلافت اَهلیّت داشت».(5)
📚 منابع : ...................
1 - الارشاد (شیخ مفید): ج۲، ص۱۵۵ و ص۱۵۸.
2 - کفایة الاثر: ص۱۴۴-۱۴۵.
3 - الصواعق المحرقه (ابن حجر): ص۲۰۱.
4 - تذکرة الخواص (سبط ابن جوزی): ص۳۳۷.
5 - سیر اعلام النبلاء (ذهبی): ج۴، ص۴۰۲.
هدایت شده از قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 تذکر رهبری به طرفداران نامزدها:
✍ کاسه داغتر از آش نشوند!
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زوال_رژیم_صهیونیستی
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ثواب اطعام طعام در روز عید غدیر
🌹بسم الله الرحمن الرحیم
✍️ پاداش و ثواب اطعام و بذل و بخشش در روز عید غدیر:
🌸 امام صادق (علیه السلام) فرمود:
«غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در راس آنها خود ائمه معصومین علیهم السلام) و یک میلیون شهید (در راس آنها حضرت عباس و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد».(1)
🌸 و در روایتی دیگر فرمود:
«غذا دادن به یک نفر در این روز مانند غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان است».(2)
🌸 امام صادق (علیه السلام) «این روز را روز اطعام الطعام نامیدند».(3)
📚 منابع: ..............
1 - بحارالانوار: ج ۶، ص ۳۰۳.
2 - مفاتیح الجنان ص۵۰۰.
3 - بحارالانوار: ج۹۵، ص۳۲۳.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
✍️ فضیلت شب و روز عرفه:🌷
🌸 روایات بسیاری روز عرفه را به عنوان روزی ویژه برای بخشایش گناهان و استجابت دعا معرفی کردهاند.(1)
🌸 همچنین معصومین (علیهم السلام) احترامی خاص برای این روز قائل بوده و مردم را به بزرگداشت این روز فرا میخواندهاند و سائلان را به هیچ وجه، دست خالی رد نمیکردهاند.(2)
🌸 در روایت است کسی که از فضایل شب های قدر در ماه رمضان بهره ای نبرده، در روز عرفه برای جبران و بهره مندی بر آید، و از این روز استفاده کند.
روز عرفه، روز رحم کردن خدا به بندگانش است. حتی در این روز، خدا به جنین در دل مادرش هم ترحم می کند.
🌸 در روایاتی نقل شده است که خداوند در شب عرفه درهای مغفرت خویش را بر بندگان باز میکند(3)
🌸 و در روز عرفه خداوند متعال گناهان توابین را میبخشد، هرچند به اندازه ریگهای بیابان و قطرات باران و تعداد روزهای عالم باشد.(4)
🍀 برخی از اعمال شب عرفه:
1️⃣ - احیاء و شب زنده داری.
شب نهم ذی الحجة (شب عرفه) شب مناجات با قاضى الحاجاتست و توبه در آن شب قبول است و دُعا در آن مُستَجاب.
کسى که آن شب را به عبادت بسر آورد اجر صد و هفتاد سال عبادت داشته باشد.
2️⃣ - خواندن دعای «اَللّهُمَّ یا شاهِدَ کُلِّ نَجْوى وَمَوْضِعَ کُلِّ شَکْوى وَعالِمَ کُلِّ خَفِیَّةٍ وَمُنْتَهى کُلِّ حاجَةٍ یا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ عَلَى الْعِبادِ یا کَریمَ الْعَفْوِ یا حَسَنَ التَّجاوُزِ یا جَوادُ ...» [به مفاتیح الجنان مراجعه شود].
3️⃣ - زیارت امام حسین (علیه السلام).
4️⃣ - مستحب است در شب و روز عرفه اين دعا خوانده شود:
«اللَّهُمَّ مَنْ تَعَبَّأَ وَ تَهَيَّأَ وَ أَعَدَّ وَ اسْتَعَدَّ لِوِفَادَةٍ إِلَى مَخْلُوقٍ رَجَاءَ رِفْدِهِ وَ طَلَبَ نَائِلِهِ وَ جَائِزَتِهِ فَإِلَيْكَ يَا رَبِّ تَعْبِيَتِي وَ اسْتِعْدَادِي رَجَاءَ عَفْوِك ...»[به مفاتیح الجنان مراجعه شود].(5)
✍️ اعمال روز عرفه در قسمت بعدی ان شاء الله
📚 منابع : ...................
1 - من لایحضره الفقیه: ج۲، ص۲۱۱ / الکافی: ج ۴ ص : ۱۴۶ و ۵۴۱.
2 - من لایحضره الفقیه: ج ۲، ص۲۱۱.
3 - من لا یحضره الفقیه: ج 2، ص212.
4 - الکافی (ط - الإسلامیه): ج 4، ص261.
5 - مفاتیح الجنان و ...
🌹 بسم الله الرحمن الرحیم
🌺 السلام علیک یا اباعیدالله
هشتم ذیالحجه
حرکت کاروان امام حسین علیهالسلام بسوی کربلا
عباس از مقابلش امشب تکان نخورد
طوری عنان گرفت که مرکب تکان نخورد
با احتیاط خواهر خود را سوار کرد
طوری که آب در دل زینب تکان نخورد
صلیاللهعلیکیااباعبدالله😢
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌷 اعمال روز عرفه:
1️⃣ - غسل روز عرفه که مستحب است تا قبل از ظهر انجام دهد.
2️⃣ - زیارت امام حسین (علیه السلام).
ثواب زیارت امام حسین (علیه السلام) در این روز، برابر است با هزار حج - و هزار عمره - و هزار جهاد بلکه بیشتر.
🌸 امام جعفر صادق (عليه السلام) می فرمایند :
«خداوند بزرگ پیش از آنکه در روز عرفه بر اهل عرفات تجلّی کند، بر زائران قبر حسین (علیه السلام) تجلّی میکند، و حاجاتشان را بر می آورد و گناهانشان را میآمرزد، و شفاعتشان را در باره دیگران میپذیرد، آن گاه به اهل عرفات توجه میکند و با آنان نیز این گونه رفتار مینماید».(1)
3️⃣ - دو رکعت نماز بعد از نماز عصر:
بعد از نماز عصر، در زیر آسمان (در جایی که سقف بالای سر نباشد) دو رکعت نماز (در رکعت اول؛ بعد از حمد، توحید - و در رکعت دوم بعد از حمد، قل یا ایها الکافرون) را بخواند، و پس از نماز اعتراف کند به گناهان خود، تا فائز شود به ثواب عرفات و گناهانش آمرزیده شود.
4️⃣ - نماز امیرالمومنین (علیه السلام) ، که چهار رکعت است (دو تا دو رکعتی) در هر رکعت یک حمد و پنجاه مرتبه توحید بخواند. موجب آمرزش گناهان بزرگ می شود.
5️⃣ - روزه ی این روز مستحب است به شرطی که مانع خواندن دعا در این روز نشود.
6️⃣ - دعای روز عرفه:
امام حسین (علیه السلام) در روز عرفه با گروهی از اهل بیت و فرزندان و شیعیان، با نهایت خاکساری و خشوع، از خیمه خود بیرون آمدند، و در جانب چپ کوه ایستادند، و روی مبارک خویش را بسوی کعبه نمودند و دستها را برابر صورت برداشتند مانند مسکینی که طعام طلبد، و این دعا را خواندند:
اَلْحَمْدُ لله الَّذی لَیْسَ لِقَضآئِهِ دافِعٌ وَلا لِعَطائِهِ مانِعٌ وَلا کَصُنْعِهِ صُنْعُ صانِعٍ وَهُوَ الْجَوادُ الْواسِعُ فَطَرَ اَجْناسَ الْبَدائِعِ واَتْقَنَ بِحِکْمَتِهِ الصَّنائِعَ ...» ادامه را به مفاتیح الجنان مراجعه بفرمایید.
7️⃣ - صدقه دادن که پاداشى مضاعف از دیگر ایّام دارد.(2)
8️⃣ - در آخر روز عرفه بخوان:
«یَا رَبِّ إِنَّ ذُنُوبِی لا تَضُرُّکَ وَ إِنَّ مَغْفِرَتَکَ لِی لا تَنْقُصُکَ فَأَعْطِنِی مَا لا یَنْقُصُکَ وَ اغْفِرْ لِی مَا لا یَضُرُّکَ».
و همچنین بخوان:
«اللَّهُمَّ لا تَحْرِمْنِی خَیْرَ مَا عِنْدَکَ لِشَرِّ مَا عِنْدِی فَإِنْ أَنْتَ لَمْ تَرْحَمْنِی بِتَعَبِی وَ نَصَبِی فَلا تَحْرِمْنِی أَجْرَ الْمُصَابِ عَلَی مُصِیبَتِهِ».(3)
✍️ دعاهای دیگری نیز وارد شده طالبین به مفاتیح الجنان مراجعه بفرمایند
📚 منابع : ...................
1 - کامل الزیارات: ص: 170
2 - وسائل الشیعة: ج۹، ص۴۰۳.
3 - مفاتیح الجنان و ..
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
🌸 فرا رسیدن عید قربان را محضر دوستان گرامی تبریک عرض میکنم.
🌸 برخی از اعمال شب و روز عید قربان:
1️⃣ - شب زنده داری: / امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «امام علی (علیه السلام) دوست داشت چهار شب از سال، خود را فارغ نماید (فراغت برای عبادت در آن شب)؛ شب اول رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان».
2️⃣ - زیارت امام حسین (علیه السلام) در شب و روز عید قربان.(1)
3️⃣ - خواندن دعای «یا دائِمَ الْفَضْلِ عَلیَ الْبَرِیَّةِ ...» که در شب جمعه هم وارد شده است.
4️⃣ -غسل در روز عید قربان سنّت مؤکد است و بعضی از علماء نیز آن را واجب دانستهاند.
5️⃣ - خواندن دعای ندبه و دعای 46 و 48 صحیفه سجادیه .
6️⃣ - نماز عید قربان همانند نماز عید فطر (به مفاتیح الجنان مراجعه شود).
7️⃣ - قربانی کردن: / انجام قربانی بر حاجیان حاضر در مکه واجب است؛ اما انجام قربانی برای همه مسلمانان مستحبّ مؤکد است، تا آنجا که برخی از علما آن را بر کسانی که توانایی دارند واجب دانستهاند.(2)
✳️ مصرف گوشت قربانی: / امام صادق (علیه السلام) فرمود: امام سجاد و امام باقر (علیهما السلام) گوشت قربانی را سه قسمت میکردند: یک قسمت آن را به همسایگان میدادند و یک قسمت آن را به نیازمندان و قسمت سوم را برای اهل خانه نگه میداشتند.(3)
📚 منایع: ..............
1 - المراقبات (ملکی تبریزی): ص۳۷۱.
2 - زادالمعاد (مجلسی): ص۴۲۷ - ۴۲۸.
3 - اقبال (سید بن طاووس): ص۴۵۱.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌸 فرا رسیدن دهه ولایت را به دوستان گرامی تبریک عرض میکنم.
🌺 اهمیت شناخت امام (علیه السلام):
🌸 پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) فرمود: «مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة».
«هر کس بميرد و امام زمانش را نشناخته باشد، به مرگ جاهلى مرده است».(1)
✍️ این حدیث با الفاظ مختلف در منابع شیعه و اهل سنت نقل شده است و یکی از دلائل روایی بر اثبات امامت ائمه (علیهم السلام) است.
🌷و ما شیعیان با دلائل فراوان اعتقاد داریم: امام و بیعتی که در این روایات آمده منظور امامی است که از طرف خدای متعال نصب شده باشد، نه خلیفه ای که با رای و انتخاب مردم (و با زور و تهدید) برگزیده شده باشد.
🌷یکی از دلائل بسیار روشن بر این مطلب، بیعت نکردن حضرت زهرا (سلام الله علیها) با (ابوبکر) بود.
و هیچ کس نمیتواند ادعا کند که حضرت زهرا (سلام الله علیها) با مرگ جاهلیت از دنیا رفته باشد. چون امامش را، که امیرمومنان علی (علیه السلام) بود میشناخت و در دفاع از امامت در مقابل دشمنان امام ایستاد و در این راه به شهادت رسید، و با شهادتش به تمام عالم اعلام نمود که امیرمومنان علی (علیه السلام) امام برحق و منصوب از طرف خدای متعال است ....
📚 منایع: ..............
1 - مسند احمد (احمد بن حنبل): ج۲۸، ص۸۸. / مسند (ابو داوود): ج۳، ص۴۲۵. / مسند الشامیین (طبرانی): ج۲، ص۴۳۷. / صحيح مسلم: ج 6 ص 22 ح 4686.
هدایت شده از اساتید انقلابی و نخبگان علمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸«انتخاب اصلح» بر مدار «ملاکهای انقلاب»
رهبر فرزانه انقلاب در دیدار مدالآوران علمی در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۳:
«برای انتخاب خوب ببینید چه کسی به ملاکهای انقلاب نزدیکتر است و توانایی کار در جهت ملاکهای انقلاب را دارد.»
🔹رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بیانات دیگری ملاکها و مبانی انقلاب اسلامی از نگاه بنیانگذار فقید انقلاب را به شکلی شفاف بیان کردهاند.
به عنوان مثال در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ میفرماید:
«امام رحمهالله «مظهر انقلاب اسلامی» است و بر همین اساس، بیانات ایشان که در دهها جلد کتاب مدون شده، «مبانی انقلاب» است. براساس سخنان امام رحمهالله ، موضوع «مردم»، «استقلال کشور»، «تدین و پایبندی به مبانی اسلامی»، «مبارزه با استکبار و زورگویی»، «مسألهی فلسطین»، «موضوع معیشت مردم»، «توجه به مستضعفین و رفع فقر»، خطوط اصلی انقلاب هستند که از ترکیب آنها «هندسهی انقلاب» بهدست میآید.»
#انتخابات
#امام_خمینی
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌹اشاره ای کوتاه بر موضوع غدیر (قسمت اول):
✳️ آخرین سال عمر با برکت پیامبر (صلی الله علیه و آله) بود،
✳️ مراسم حجة الوداع (آخرین حج پیامبر (ص)) با حضور مسلمانان مدینه و سایر نقاط عربستان برگزار شد.
✳️ در برگشت از مکه، هنگامی که به وادی غدیر خم رسیدند، پیامبر (صلی الله علیه و آله) دستور توقف دادند، آنهایی که از پیش رفته بودند بازگردانده شدند، آنها که عقب مانده بودند رسیدند.
✳️ نماز جماعت ظهر به امامت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) اقامه شد.
✳️ منبری از جهاز شتران درست شد و پیامبر بر بالای آن قرار گرفت.
حضرت حمد و سپاس پروردگار را به جای آورد و خود را به خدا سپرد، سپس خطاب به مردم فرمود:
من به همین زودی دعوت خدا را اجابت کرده، از میان شما می روم.
سپس فرمود: آیا شما گواهی به یگانگی خدا و رسالت من و حقانیت روز رستاخیز و برانگیخته شدن مردگان در آن روز نمی دهید؟
همه گفتند: آری، گواهی می دهیم.
حضرت فرمود: خداوندا! گواه باش.
بار دیگر فرمود: ای مردم! آیا صدای مرا می شنوید؟
همه گفتند: آری.
💐 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: ... اکنون بنگرید با این دو چیز گرانمایه و گران قدر که در میان شما به یادگار می گذارم، چه خواهید کرد؟
یکی از میان جمعیت صدا زد: کدام دو چیز گرانمایه یا رسول الله؟
پیامبر فرمود:
✴️ اول: (... کتاب خدا، قرآن) ... دست از دامن آن برندارید تا گمراه نشوید.
✴️ دومین یادگار گران قدر من، (خاندان من هستند) خداوند لطیف خبیر به من خبر داده که این دو، هرگز از هم جدا نشوند تا در بهشت به من بپیوندند. از این دو، پیشی نگیرید که هلاک می شوید و عقب نیفتید که باز هلاک خواهید شد.(1)
📚 منابع : ...................
1 - تفسیر نمونه: ج5، ص12، (با اندک تغییری در عبارات).
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌹اشاره ای کوتاه بر موضوع غدیر (قسمت دوم):
➡️ ادامه واقعه غدیر....
🌸 رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) پس از آنکه مردم را نسبت به ثقلین (قرآن و عترت) سفارش فرمودند...
... مردم پیامبر را دیدند که به اطراف خود نگاه میکند. گویا کسی را جستجو می کرد و همین که چشمش به امیرمومنان علی (علیه السلام) افتاد، خم شد و دست او را گرفت و بلند کرد و فرمود:
🌸 ای مردم! چه کسی از همه ی مردم به مسلمانان از خود آنها سزاوارتر است؟
مردم گفتند: خدا و پیامبر داناترند.
🌸 پیامبر (ص) فرمود: «خدا، مولای من است و من، مولا و رهبر مؤمنانم و به آنها از خودشان سزاوارترم».
سپس فرمود: «فمن کنت مولاه فعلی مولاه؛ = هر کس من مولای او هستم، علی مولای اوست».
این سخن را سه بار و به گفته برخی از راویان حدیث، چهار بار تکرار کرد.
و به دنبال آن سر به سوی آسمان بلند کرده و علی (علیه السلام) و دوستانش را دعا ، و دشمنانش را نفرین نمود.
سپس فرمود: «آگاه باشید، همه حاضران وظیفه دارند این خبر را به غائبان برسانند».
خطبه پیامبر به پایان رسید، امین وحی خدا جبرئیل نازل شد و آیه شریفه (اکمال) را بر پیامبر خواند:
«الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي و ... = «امروز آیین شما را کامل و نعمت خود را بر شما تمام کردم...».
✳️ در این هنگام شور و غوغایی در میان مردم افتاد و علی (علیه السلام) را به این مقام ممتاز تبریک گفتند.
✴️ و از افراد سرشناسی که به او تبریک گفتند، ابوبکر و عمر بودند که این جمله را در حضور جمعیت بر زبان جاری ساختند:
«بخًّ بخًّ لک یابن ابی طالب، اصبحت و امسیت مولای و مولا کل مؤمن و مؤمنة؛
یعنی: آفرین بر تو باد، ای فرزند ابوطالب ! تو مولا و رهبر من و تمام مردان و زنان با ایمان شدی».(1)(2)
📚 منابع : ...................
1 - مسند أحمد بن حنبل، ج 4، ص 281، ح18502 و دهها مدرک از منابع اهل سنت.
2 - تفسیر نمونه: ج5، ص12، (با اندک تغییری در عبارات).
🌹بسم الله الرحمن الرحیم وبه نستعین🌹
🌸 سالروز ولادت با سعادت امام هادی (علیه السلام) را خدمت دوستان گرامی تبریک عرض میکنم.
🌸 در محضر امام هادی (علیه السلام):
🌸 امام هادی (علیه السلام) فرمود:
«همانا ولايت ما اهل بيت براى شيعيان و دوستانمان پناهگاه أمنى مى باشد كه چنانچه در همه امور به آن تمسّك جويند، بر تمام مشكلات (مادّى و معنوى) فايق آيند».(1)
🌸 و همچنین فرمود:
«امام و خليفه بعد از من (فرزندم) حسن; و بعد از او فرزندش مهدى ـ موعود (عليهما السلام) ـ مى باشد كه زمين را پر از عدل و داد مى نمايد، همان طورى كه پر از ظلم و ستم گشته باشد».(2)
🌸 و همچنین فرمود:
«زمانى كه حضرت حجّت (عجّ) قيام نمايد در بين مردم به علم خويش قضاوت مى نمايد; همانند حضرت داود (عليه السلام) كه از دليل و شاهد سؤال نمى فرمايد».(3)
🌷 اللهم عجل لولیک الفرج🌷
باران شدم از شوق پریدن به هوایت
شد کفتر بیگنبدِ تو، باز رهایت
ای صاحب آن «جامعه»ی پر شده از عشق!
خالیست چرا این همه در جامعه جایت؟
گفتی:«فَتَحَ اللهُ بِکُم» پنجره وا شد
گفتی:«و بِکُم یَختِم» و دل کرد هوایت
کی میرسد آن «اَشرَقَتِ الارض» بنورت
کی مست شود جامعه از جام دعایت(4)
📚 منایع: ..............
1 - «إنَّ لِشيعَتِنا بِوِلايَتِنا لَعِصْمَةٌ، لَوْ سَلَكُوا بِها فى لُجَّةِ الْبِحارِ الْغامِرَةِ». بحارالأنوار: ج 50، ص 215، ح 1، س 18، به نقل از أمالى شيخ طوسى.
2 - «الاِْمامُ بَعْدى الْحَسَنِ، وَ بَعْدَهُ ابْنُهُ الْقائِمُ الَّذى يَمْلاَُ الاَْرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً كَما مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً». بحارالأنوار: ج 50، ص 239، ح 4، به نقل از إكمال الدين صدوق. 35 ـ
3 - «اِذا قامَ الْقائِمُ يَقْضى بَيْنَ النّاسِ بِعِلْمِهِ كَقَضاءِ داوُد (عليه السلام) وَ لا يَسْئَلُ الْبَيِّنَةَ». بحارالأنوار: ج 50، ص 264، ح 24، به نقل از مناقب و خرائج 27.
4 - قسمتی از اشعار «قاسم صرافان».
🌹 بسم الله الرحمن الرحیم
✍️در بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به دو نکته اساسی اشاره شده:
✍️ خطاب به نامزدهای ریاست جمهوری:
🌺 نامزدهای انتخاباتی باید وفاداری خود را به اسلام و ولایت فقیه نشان دهند و با حرکت در چارچوب قانون اساسی، مرزبندی روشن خود را با دشمنان اسلام و انقلاب و فتنه گران و جریانهای معاند و کینه توز به طور شفاف اعلام نمایند.
✍️ خطاب به مردم عزیز و گرامی:
🌺 در انتخاب اصلح، رئیس جمهور شهید ما تراز است؛ خدمت به مردم، مدیریت، تدبیر و خستگی ناپذیری، سیاست ورزی مؤمنانه، اخلاق مداری و پایداری بر ارزشهای اسلامی، سازش ناپذیری با دشمنان و یاری مظلومان باید ملاک باشد.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌹اشاره ای کوتاه بر موضوع غدیر (قسمت سوم):
🌹 تبلیغ غدیر و دفاع از ولایت و امامت، توسط حضرت زهرا (سلام الله علیها) در سخترین شرایط زندگی:
🌸 علماء و مورخان شیعه و اهل سنت مانند (ابن قتیبه حنبلی و ...) نوشتند:
... وقتی به خانه علی (علیه السلام) هجوم آوردند و خواستند حضرت را با زور برای بیعت به مسجد ببرند، حضرت علی (علیه السلام) از رفتن امتناع کرد ...
(خلیفه دوم) دستور داد هیزم و آتشى فراهم كنند و قسم یاد كرد كه اگر على (علیه السلام) از منزل خارج نشود، خانه را به آتش خواهد كشید.
حضرت فاطمه (علیهاالسلام) به پشت درب منزل آمد و خطاب به آن جماعت كه در بیرون منزل اجتماع كرده بودند، فرمود:
«هیچ قومی را بدتر از شما ندیدم! رسول خدا را فراموش کردید در حالی که جنازه اش هنوز در دستان ما بود؛ شما دستورات ایشان را رها ساختید و ما را به امارات خویش نخواستید و حق ما را نادیده گرفتید؛
مثل اینکه اصلاً ندانستید که پیامبر در غدیرخم به شما چه فرمود.
به خدا قسم در آن روز، پیامبر ولایت را برای علی منعقد ساخت تا امیدها و طمع های شما برای کسب خلافت بریده شود، ولی شما اسباب بین خود و پیامبر خود را قطع نمودید.
بدانید كه خداوند در دنیا و آخرت بین ما و شما داورى خواهد كرد».(1)
📚 منابع: ..............................
1 - الامامة و السیاسة: ج 1، ص 30 / الاحتجاج، طبرسى: ج 1، ص 202 / الامالى، شیخ مفید: مجلس 6، ح 9 / بحارالانوار: ج 28، ص 204 و 356 / نهج الحیاة، محمد دشتى: ص 127 و 128.