🔹عالمی که به چهار زبان آشنا بود🔹
🌿 علامه محمد جواد بلاغی، مفسر مشهور قرن چهارده قمری به چهار زبان عربی، فارسی، انگلیسی و عبری آشنا بوده است.
💠 در وصف مقام علمی او همین بس که مراجع صاحبنامی چون آیتالله مرعشى نجفى، آیتالله خوئى، آیتالله ميلانى و بسیاری دیگر از شاگردان او بودهاند.
☀️ درباره چگونگی آموختن زبان #عبری او نوشتهاند: «زبان عبری را از یهود دوره گرد آموخته است. در آن روزگار گروهی یهودی در شهرهای عراق بودند كه مقداری جنس، پارچه و امثال آن، بر دوش داشتند و در كوچه و بازار میگشتند و میفروختند. بلاغی از این فرصت استفاده میكرد و درباره مفردات و جملهبندی زبان عبری از آنان چیزهایی میپرسید. گاه مجبور میشد همه اجناس یك یهودی دوره گرد را بخرد تا از او درباره یك واژه یا تركیب سخنی بشنود. چون یهودیان در آموختن لغت خود به دیگران بسیار بخل میورزیدند. بلاغی گاه شیرینی و شكلات میخرید تا اگر بچهای یهودی ببیند به او بدهد و چیزی از او بپرسد» (بیدارگران اقالیم قبله، محمدرضا حكیمی، ص 209)
#یک_زبان_خارجی_کافی_نیست
#فراگیری_زبان
🆔 @MarkazeDonya
▶️ انتشار با چند روز تأخیر
📸کارت تبریک عید سعید فطر از سوی نخست وزیر #مالزی، #ماهاتیرمحمد و همسرش به جامعه شیعه جعفری مالزی
🌺 این یک کارت تبریک ساده نیست. از این جهت اهمیت دارد که نشان میدهد شیعه یک مذهب رسمی در مالزی است.
💫 در سال 2011 در پی فتنه انگیزی وهابیت تعداد زیادی از شیعیان در مراسم عزاداری دستگیر شدند و #شیعه در مالزی مذهبی غیررسمی و غیرقانونی معرفی شد. پس از سالها تلاش حقوقی بالاخره در سال 2015 این حکم ملغی شد و مذهب شیعه در مالزی رسمیت پیدا کرد.
🌎 یکی از لازمترین امور برای شیعیان محلی در کشورهایشان رسمیت بخشیدن و قانونیکردن فعالیتهایشان است.
🆔 @MarkazeDonya
▶️ Join us: http://eitaa.com/joinchat/2717188096Cdd9110ea98
❓از چه دیکشنریای استفاده کنیم❓
⚠️ سوال مهمی است. و در دقت #ترجمه بسیار تأثیرگذار است. سلایق هم در این مورد متنوع است. من از میان نرمافزارهای کامپیوتری گولدن دیک (Golden Dic) رو پیشنهاد میکنم. گولدن دیک در حقیقت خودش #دیکشنری نیست، پایهایست که گلسوری های دیگر بر روی آن نصب میشوند. خوبی اش این است که تمام گلسوریهای بابیلون هم روی آن نصب میشود. در نتیجه وقتی به دنبال معنی واژهای میگردید، معنای آن را در چندین دیکشنری جستجو میکند و برای شما نمایش میدهد و شما بر اساس نیازتان معادلی که از همه به هدفتان نزدیکتر است را انتخاب میکنید.
✅ نکته مثبت ماجرا این است که تمام دیکشنریهای معتبر از جمله لانگمن و آکسفورد و وبستر و دیگران، گلسوریهای قابل نصب بر روی گولدن دیک را دارند.
🔑 به مرکز دنیا بپیوندید!
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2717188096Cdd9110ea98
مرکز دنیا
❓از چه دیکشنریای استفاده کنیم❓ ⚠️ سوال مهمی است. و در دقت #ترجمه بسیار تأثیرگذار است. سلایق هم در
GoldenDict-1.0.1-1-Install.exe
16.2M
🔺 نرم افزار گولدن دیک، نسخه دسکتاپ
🔺 پانزده مگابایت
👈🏻 حجم گلسوریهای بالاست و قابل آپلود نیست. با جستجویی ساده در نت قابل دستیابی است.
🆔 @MarkazeDonya
📖 این روزها مشغول مطالعه کتاب #محمد_در_مدینه نوشته #مونتگومری_وات هستم. رسیدم به قسمتی که در مورد پیوستن قبایل مختلف به پیامبر(ص) و اسلام آوردن آنهاست. به طرز وحشتناکی نگاه مادی بر روایت تاریخی نویسنده غلبه داره. انگار که هیچ چیزی، نه اخلاق، نه تعلیمات انسانی، نه آرامش دینی، نه نگاههای اعتقادی بر مردم اون زمان نمیتونسته اونها رو مسلمون کنه و فقط برای کسب منافع بیشتر یا جلوگیری از حمله از جانب پیامبر مسلمون میشدند. فضای نوشته به طرز تهوع آوری مادی است.
📚 یا کتابهای منبع تاریخی ما بیش از حد این مسایل رو بزرگ کردند و نقش مسایل اعتقادی و اخلاقی در اقبال اعراب به اسلام رو به طور واقعی جلوه ندادند یا اینکه نگاه مادی حاکم بر غرب بر آثار این نویسندگان غربی هم تأثیر اساسی گذاشته.
❓نظر شما چیه؟
➕ پ.ن: البته از نظر تاریخی منفعت طلبی و مسایل مادی در اسلام آوردن بسیاری از اعراب صدر تأثیرگذار بوده است ولی حرف در بزرگنمایی و تعمیم آن و ندیدن بُعد اعتقادی و اخلاقی پیامبر و دین اسلام است.
🆔 @MarkazeDonya
🔑 دوستانی که دستی بر آتش تحقیقات دارند سعی کنند برای خواندن نظرات دانشمندان و نویسندگان #غیرایرانی حتی الإمکان کتابها را به #زبان_اصلی بخوانند و نه #ترجمه ها را. مگر اینکه مترجم توانا و شناختهشدهای کتاب یا مقاله را ترجمه کرده باشد. این ترجمههای معمول اشتباهات فاحش و ویرانگری دارند و گاهی کلاً مطلب را به اشتباه منتقل میکنند.
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
📖 این روزها مشغول مطالعه کتاب #محمد_در_مدینه نوشته #مونتگومری_وات هستم. رسیدم به قسمتی که در مورد پی
یکی از اعضای کانال، در مورد این مطلب، کتاب نقش ائمه در احیای دین علامه عسکری رو پیشنهاد دادند.
@MarkazeDonya
💫 یادم هست در کلاس #تاریخ_اسلام استاد بزرگوار #سیدکاظم_طباطبایی، ایشان از اهمیت قبیله در جامعه صدر اسلام در جزیرةالعرب گفتند. اینکه چقدر قبیله شخص مهم است و حوزه نفوذ دارد در تصمیمگیریها، انتخاب افراد به مناصب، قدرت نفوذ کلام و غیره تأثیرگذار است.
⚠️ برای درک واقعی از زندگی و شرایط رهبری #پیامبر (ص)، دانستن مفهوم قبیله و جزییات اهمیت قبایل و حوزه نفوذشان در جامعه آن زمان بسیار مهم است و اثر خود را در بسیاری از وقایع مهم مخصوصاً در داستان #سقیفه نشان داده است. امری که ما معمولا از آن غافلیم و اهمیت آن را درک نمیکنیم.
برخی از #مستشرقان با جزییات حیرتآوری این مسایل را بیان کرده و در مورد تک تک قبایل و تیرههای آنها در مکه و مدینه صحبت کرده و تحلیل کرده اند.
📸 پ.ن: نمونهای از اهمیت قبایل در یکی از کتابهای مستشرقین را در قالب یک جدول در تصویر بالا میبینید.
🆔 @MarkazeDonya