⭕️ استفاده از واژه «حوزه آبخیز» نسبت به واژه «حوزه آبریز» مناسبتر است
🔹علیاکبر مهرابی استاد دانشگاه: در سالهای پس از اصلاحات ارضی در دهه ۴۰، در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروهی در ارتباط با مرتعداری و آبخیزداری برای احیای مناطق خشک تشکیل شد و به دنبال آن به تدریج، دو مفهوم «آبخیزداری» و «حوزه آبخیز» در ادبیات علمی و اداری ایران رواج یافت. به طور کلی، «آبخیزداری» به معنای حفظ آب و خاک است. اگرچه گفته میشود واژه آبخیزداری برای اولین بار در سال ۱۸۹۶ توسط یک دانشمند آمریکایی مطرح شده اما در متون تاریخی ایران، واژه «آبخیز» استفاده شده است که از جمله این آثار میتوان به «مسالک و ممالک» تألیف اصطخری (قرن چهارم هجری) اشاره کرد. ضمناً قابل تأمل است که واژه «حوزه آبریز» که توسط وزارت نیرو استفاده میشود، به لحاظ فرهنگی، معنای مناسبی ندارد؛ لذا دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران از واژه «حوزه آبخیز» استفاده میکند که در متون تاریخی استفاده شده و معنای لغوی آن ناظر به خیزش و خیزبرداشتن آب بوده که معنایی بسیار مناسب است.
#بحران_مدیریت_آب
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ استفاده از واژه «حوزه آبخیز» نسبت به واژه «حوزه آبریز» مناسبتر است 🔹علیاکبر مهرابی استاد دانشگ
⭕️ نگاه انسانی-اجتماعی به آبخیزداری؛ کلید حل مشکلات آبی کشور
🔹در این رویکرد، مدیریت حوزههای آبخیز باید مبتنی بر عوامل انسانی و تشکلهای مردمی انجام شود. به این صورت که باید مهمترین عامل در #آبخیزداری را مردم دانست، نه سازهها و پوشش گیاهی. البته واضح است که استفاده از انواع سازههای دستساخت و حفظ و توسعه #پوشش_گیاهی باید در آبخیزداری مدنظر باشند، اما باید مهمترین عامل را انسان دانست. اگر مردم را با استفاده از تشکلهایی برآمده از خودِ مردم، در مدیریت حوزههای آبخیز مشارکت داد، میتوان از اثربخشی و پایداری اقدامات آبخیزداری اطمینان حاصل کرد.
#آبخیزداری
#حوزه_آبخیز
#بحران_مدیریت_آب
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ نگاه انسانی-اجتماعی به آبخیزداری؛ کلید حل مشکلات آبی کشور 🔹در این رویکرد، مدیریت حوزههای آبخیز
⭕️مردم در تصمیم گیری های دولتی نامحرم هستند؛ دولت های مشارکت ناپذیر اجازه دخالت مردم در مدیریت منابع طبیعی را نمی دهد!
🔹در تاریخ ما، اداره منابع طبیعی به این نحو بوده که مردم خودشان در کنار طبیعت بودهاند و از آن مراقبت کرده و استفاده نمودهاند. همه انباشتهای ما در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی، دسترنج مردم است. ولی مردم در حال حاضر، حقوق و اختیارات کافی برای ورود به این حوزه را ندارند. فراموش نکنیم که اصل ماجرا، رابطه انسان با طبیعت است. به عبارت دیگر، هدف از حفظ و احیای منابع طبیعی، بهرهبرداری و تعالی انسان و اجتماع انسانی است. این ممکن نیست مگر از طریق کار با و به وسیله مردم. اگر مدیریت حوزههای آبخیز به مردم روستاها داده شود، البته به صورت متشکل و با سازکارهایی بر آمده از دل مردم، در طول یک سال، فعالیت آنها با ۵۰ سال فعالیتی که تا کنون توسط دستگاههای دولتی صورت گرفته است برابری خواهد کرد!
‼️متأسفانه دولتهای ما مشارکتپذیر نیستند و مردم را وارد تصمیمگیریهای کلان برای حفظ منابع طبیعی نمیکنند. مردمی که سالها در داخل منابع طبیعی زندگی کرده و با آن مأنوس بودهاند دسترسی به جلسات سیاستگذاری مربوط به آن را ندارند.
#بحران_مدیریت_آب
#شفافیت
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️مردم در تصمیم گیری های دولتی نامحرم هستند؛ دولت های مشارکت ناپذیر اجازه دخالت مردم در مدیریت منابع
⁉️آیا با کمک مردم می توان سیل ها را مدیریت کرد؟!
🔹اگر مدیریت حوزههای آبخیز، مبتنی بر اصول علمی و مشارکت نظاممند مردم انجام شوند، بسیاری از سیلابها را میتوان کنترل کرد. اگر در راستای مدیریت حوزه آبخیز، کاربری اراضی تنظیم شود، حریم رودها رعایت شود، رودها لایروبی شوند، سازهها و سیلبندهای مناسب احداث شوند و پوشش گیاهی مراتع حفاظت شود و توسعه پیدا کند، خسارت سیلها به حداقل میرسد. البته سیلهای امسال در استانهای خوزستان، لرستان و گلستان ابعاد بسیار بزرگی داشتند اما اینگونه سیلها یک اتفاق و روال همیشگی نیستند و تنها در دورههای بلندمدت تکرار میشود.
🔹برخی از مسئولین، خصوصاً پس از سیلابهای امسال بحث آبخیزداری را مطرح کردند؛ اما مهم است که این صحبتها صرفاً برای جذب بودجه نباشد. بلکه لازم است که اقداماتی جامع و مؤثر مبتنی بر بکارگیری مشارکت مردم در سیاستگذاری و اداره حوزههای آبخیز انجام شود و باید دانست که مشکلات حوزههای آبخیز و منابع طبیعی، بدون مشارکت فعال و متشکل مردم، حل نشدنی هستند.
#بحران_مدیریت_آب
✅ @masaf_foods
⭕️ مدیریت صحیحِ عاقلانه در مقایسه با مدیریت کنونیِ فنسالارانه در منابع آب👆
⁉️علل نابسامانی و آلودگی منابع آب تصویر سمت راست، نسبت به تصویر سمت چپ:👇
1️⃣ بیتوجهی به آبخیزداری و نابودی پوشش گیاهی بالادست سد و در نتیجه افزایش فرسایش خاک
2️⃣ شخم زمینهای کشاورزی در جهت شیب به جای شخم عمود بر شیب
3️⃣ عدم حفظ حریم و فاصله مناسبِ رودخانه و رواناب
4️⃣ بیتوجهی به بازچرخانی پساب تولیدی در بخشهای صنعتی و فاضلاب شهری
5️⃣ بیتوجهی به تراکم بسیار کم پوشش گیاهی حوضه آبریز (یا حتی ممانعت از تقویت پوشش گیاهی بومی به بهانه کمآبی)
6️⃣ ایجاد صنایع آببر در کنار روانابها و منابع آب شیرین
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰گیاه اسپرس، پر کاربردِ فراموش شده ! 🔹 اسپرس، گیاهی علوفه ای از تیره لگوم ها است که از زمان های خیل
🔰 مزیت های گیاه اسپرس نسبت به یونجه
✔️ به دلیل عدم ایجاد نفخ برای چرای مستقیم دام مناسب می باشد.
✔️ مقاومت به سرما باعث شده که در پاییز مدت طولانی تری به رشد خود ادامه دهد و در بهار نیز زودتر فعالیت رویشی خود را آغاز نماید.
✔️ مقاومت به آفاتی نظیر سرخوطومی ساقه، برگ و ریشه.
✔️ بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک: به دلیل داشتن ریشه های عمیق باعث شکسته شدن لایه های زیرین خاک شده و همچنین به دلیل داشتن غدد تثبیت کننده ازت بهبود کیفیت خاک می گردد.
✔️ جذابیت گل های آن برای زنبورهای عسل باعث شده تا در افزایش تولید عسل در مناطق زنبورداری استفاده گردد.
✔️ در کشت مخلوط اسپرس و یونجه باعث حفظ یونجه از سرما می شود.
‼ مدت زمانی است که این کشت بومی با بی مهری کارشناسان و کشاورزان منطقه رو به نابودی و فراموش شدن است!
#گیاهان_عوفه_ای
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰|🎥 ویدیویی جذاب از برداشت عسل از کندوها
✅ @masaf_foods
🔰آب شرب در قم از فضای سبز جدا میشود
💬 مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم:
🔹اجرایی کردن قانون استفاده بهینه از آب شرب شهری و روستایی، تکمیل بازسازی تأسیسات چاههای آب شرب علی آباد، توسعه بخش خصوصی در بهره برداری آب پساب، تکمیل عملیات بازسازی تصفیه خانه شماره چهار فاضلاب و مطالعه و طراحی فرایند اجرا سیستم دفع لجن تصفیه خانه فاضلاب شماره دو و سه از جمله برنامههای در نظر گرفته شده توسط آبفای قم است و همچنین تفاهم اولیه برای جداسازی آب فضای سبز از آب شرب انجام گرفته است.
✅ @masaf_foods
⭕️ وضعیت پیشگیری از شیوع آلودگیهای زیستمحیطی و بیماریهای دام و طیور در ایران
🔹#مدیریت_صحیح منابع آب، خاک و #منابع_ژنتیکی سه مؤلفه اصلی تحقق حفاظت از محیطزیست تلقی میشوند. قانونگذار مسئولیت تدوین دستورالعملهای اجرایی و راهنماي بررسي، مبارزه و مراقبت بیماریهای دامي را بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و #سازمان_دامپزشکی قرار داده است. این دستورات توسط معاونت بهداشتي و پيشگيري دفتر بررسي، مبارزه و مراقبت بیماریهای دامي نوشته شده است. در این دستورالعمل که در چهار فصل تدوین گردیده به مسائلی همچون بررسی، مبارزه و مراقبت بیماریهای دامی، بررسی، مبارزه و مراقبت بیماریهای ویروسی دامی، بررسی، مبارزه و مراقبت بیماریهای باکتریایی دامی، بررسی و مبارزه و مراقبت بیماریهای انگلی دامی پرداخته شده است. از طرف دیگر مجلس شورای اسلامی نیز آییننامههایی همچون آییننامه پیشگیری از آلودگی آبها را تنظیم کرده و وزارتخانههای کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشاورزی، نیرو، صنایع، صنایع سنگین و معادن و فلزات و برحسب مورد سایر مؤسسات ذیربط را موظف نموده تا با سازمان محیطزیست کشور همکاری و مساعدت لازم را داشته باشند. سازمان حفظ نباتات کشور بهطور تخصصی مسئولیت اجرایی آییننامه اجرایی قانون حفظ نباتات را در ایران بر عهده دارد. بهعبارتدیگر مسئولیت سنگین کنترل آفات، بیماری و آلودگیهای اپیدمیک و جلوگیری از شیوع این عوامل بر عهده سازمان مربوطه میباشد.
▪️مدیریت ناکارآمد وزارت جهاد در حوزه پیشگیری، شناسایی و درمان بیماریهای دام و طیور
🔹#پیشگیری، #تشخیص و #قرنطینه سازی دام و طیور آلوده، از مهمترین رسالتها و وظایف #سازمان_دامپزشکی- ذیل وزارت جهاد کشاورزی_ است. طی سالهای اخیر، درنتیجه اهمال سازمان دامپزشکی در اجرای این مسئولیتها، بحرانهای متعددی در حوزه دام و طیور ایجادشده است. بهگونهای که در دولت یازدهم، شیوع بیماریهای حوزه دام و طیور، هزینههای گزافی را بر دامداران کشور و مسئولان تنظیم بازار وارد کرد.
🔹با شناسایی سویههای جدید بیماری تب برفکی در زمستان سال 94، انتظار میرفت با شکلگیری یک #ستاد_بحران، اقدامات لازم برای اجرای گسترده #واکسیناسیون و قرنطینه دامهای #آلوده انجام گیرد. لکن با تشخیص دیرهنگام این بیماری و بیتوجهی مسئولین #سازمان_دامپزشکی به هشدارهای شرکتهای واکسنسازی مبنی بر عدم توانایی تأمین تعداد واکسن موردنیاز، عملاً بیماری تب برفکی فراگیر شد. درنهایت در اثر تب برفکی، 31 هزار رأس دام تلف شدند. همچنین در سال 95، بیماری آنفلوانزای پرندگان (تیپ (H5N8) تلفات زیادی را از مرغداران کشور گرفت؛ تحت تأثیر شیوع این بیماری، کشورهای عراق و آذربایجان واردات مرغ و تخممرغ از ایران را بهطور موقت ممنوع کردند.
🔹نگاهی به پرونده سازمان دامپزشکی در کنترل بیماریهای دام و طیور از قبیل تب برفکی، آنفلوانزا و تب کریمه کنگو، خود بیانگر عملکرد نهچندان مناسب سازمان دامپزشکی کشور درزمینه کنترل بیماریهای دام و طیور طی سالیان گذشته است. بهگونهای که مسئولین این سازمان بهجای توجه به پیشگیری، تشخیص و قرنطینه دام و طیور آلوده همواره دلیل بروز این قبیل بیماریها را کمبود بودجه عنوان مینمایند.
#یادداشت
#سازمان_دامپزشکی
#متولیان_ناکارامد
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
🔴 #سلطان_وعده_ها ترند ایران!
هشتگهای داغ ۸ ساعت گذشته
#گاندو ۵۶
#مطالبه_نظام ۱۸
#برجام ۱۶
میراث_کهن ۱۲
🔹#سلطان_وعده_ها ۱۱
تجربه_آرامش ۱۱
پرسپولیس ۱۰
تله_اینستکس ۸
جیسون_رضاییان ۸
آمریکا ۷
شیفت_شب ۵
ایران_متحد ۵
جاویدشاه ۵
ظریف ۵
چالش_دعوت_به_تظاهرات ۴
موقت ۴
‼️وعدههای عمل نکرده و بعضا دور از انتظار جناب آقای روحانی این بار هم واکنشهای خاص خود را در فضای مجازی را در پی داشت. شاخص ترین و جدیدترین این وعدهها نظر شاذ ایشان در ارتباط با بهبود وضعیت معیشت مردم طی مدت یک هفته پس از تشکیل وزارت بازرگانی بود.
#وزارت_واردات
#سلطان_وعده_ها
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 #سلطان_وعده_ها ترند ایران! هشتگهای داغ ۸ ساعت گذشته #گاندو ۵۶ #مطالبه_نظام ۱۸ #برجام ۱۶
⭕️ #سلطان_وعده_ها یکی از هشتگهای داغ ایران برحسب توییت و ریتوییت که رتبه ۱۴ کشور را در ۸ ساعت گذشته کسب کرد!
✅ @masaf_foods