12.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا اوضاع بازار محصولات غذایی و کشاورزی ایران نابسامان است و راهکار چیست؟
👤سید محمدجواد مویدیان کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی پاسخ میدهد:
🔹زنجیره تامین محصولات کشاورزی در ایران مدیریت واحد ندارد.
🔹اگر زنجیره از مرحله تولید تا تجارت به صورت واحد مدیریت نشود، فرافکنی مسئولین آغاز خواهد شد.
🔹کشورهای پیشرفته جهان تجربه مثبتی از مدیریت واحد و پاسخگویی واحد دارند.
🔹قانون «تمرکز اختیارات کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی» هرچند به شکل ناقص در سالهای ۹۳ تا ۹۵ اجرا شد اما نتایج مثبت قابل توجهی به دنبال داشت. کاهش واردات غذای اساسی و اتکا به تولید داخل تولید برای تنظیم بازار، از جمله این اثرات بود.
#بازار_پاشنه_آشیل_کشاورزی
#خطر_وابستگی
#قانون_تمرکز
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
✅ @masaf_foods
16.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سخنرانی جسورانه مجید حسینی نژاد بنیانگذار علی بابا در مقابل اسحاق جهانگیری که حیفمان آمد شما نبینید!
#ارز_پاشی_رانتی
#نه_به_رانت_ارزی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عجیب اما واقعی؛ کوهی همیشه در حال سوختن که هزاران سال است خاموش نشده!
🔹اگر این کوه تو ترکیه یا تایلند بود، هر سال صدها توریست برای تماشا به آنچا میرفتند اما در ایران؟!
#اینجا_ایران_است
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
✅ @masaf_foods
9.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فرآیند کاشت و برداشت خیار و تهیه خیارشور
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
✅ @masaf_foods
🔻آخرین تقلاهای جهانگیری برای بقای ارز ۴۲۰۰ تومانی
🔹ارز ۴۲۰۰ تومانی در این دوره خیلی به داد کشور رسید و روحیه مردم را حفظ کرد و دارو و کالاهای مورد نیاز برای طبقات ضعیف جامعه را تأمین کرد.
🔹حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حتماً به صلاح کشور است اما باید زمانی این تصمیم گرفته شود که راهکاری عاقلانه داشته باشیم و مطمئن باشیم که زندگی مردم آسیب نمیبیند. کسانی که در این مقطع با سوءاستفاده از شرایط به مردم خیانت کردند، سربازان آمریکا هستند.
🔹مادامی که فضا آرام است سخنی در میان نیست اما روزی که یکی از اقلام کم باشد عدهای این موضوع را در بوق و کرنا میکنند و مدیریت و کارآمدی دولت را زیر سوال میبرند.
✅ @Masaf
🔰نتایج مثبت بخش کشاورزی پس از اجرای قانون تمرکز
🔹در سالهای پس از اجرای قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی، شاهد رشد چشمیگر تولید محصولات کشاورزی و کاهش وابستگی به واردات بودهایم. افزایش تولید گندم در سال ۱۳۹۴ به میزان ۱۱ میلیون تن و تولید ۱۴ میلیون تنی گندم در سال ۹۵، کاهش ۹۲ درصدی واردات شکر، کاهش ۵۱ درصدی واردات برنج، برنامهریزی برای تولید سویا و کلزا به میزان ۱۰ درصد نیاز کشور و غیره ازجمله نتایج مثبت #قانون_تمرکز در چند سال گذشته بوده است.
🔹طبق آمار سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران، حجم واردات غذا بین سالهای ۹۲ الی ۹۵ روند کاهشی داشته است. در این سالها واردات کل مواد غذایی با شیب منفی از ۱۲.۹ میلیارد دلار به ۸.۶ میلیارد دلار رسیده است. همچنین واردات غذای اساسی با شیب منفی از ۱۱.۶ میلیارد دلار به ۷ میلیارد دلار رسیده و کاهش ۴.۶ میلیارد دلاری خروج ارز از کشور را به همراه داشته است.
#قانون_تمرکز
#نه_به_وزارت_بازرگانی
#نه_به_رانت
✅ @masaf_foods
⭕️ وابستگی شدید بخش تولید کشور به واردات نهاده
🔹از پایان دولت دهم تا به امروز، نرخ ارز به دلیل ناتوانی دولت در کنترل آن، حدود ۱۰ برابر افزایش پیدا کرد. ضمن اینکه بسیاری از نهادههای مورد استفاده در تولید کشاورزی به ارز وابسته است. بنابراین افزایش نرخ ارز، افزایش هزینه تمام شده تولید را سبب شده است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
✅ @masaf_foods
⭕️ واردات ۳۴۰۰ تن زغال چوب با ارز ۴۲۰۰ تومانی در ۳۳۰ روز نخست سال ۹۷
🔹 آمارهای گمرک ایران نشان میدهد در ۱۱ماهه سال ۹۷ بیش از ۳هزار ۴۲۹ تن زغال چوب با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده است. اینکه در شرایط محدودیت ارزی و تحریم واردات زغال چوب چه فایدهای برای کشور دارد، خود جای سوال است.
‼️ قابل ذکر است دولت در تیرماه سال ۹۷ واردات ۱۴۰۰ قلم کالای غیرضرور را ممنوع کرده بود که با واردات اینگونه اقلام غیرضرور مشخص است که دولت هیچ برنامهای برای مدیریت ارزی در شرایط تحریمی ندارد.
#نه_به_رانت
🌐 نود اقتصادی
✅ @masaf_foods
⭕️ آتش سیاست غلط دولت در خرمن منابع ارزی کشور؛ پرداخت مستقیم یارانه واردات به مصرف کننده راه پایان نابسامانی در بازار (بخش ۱ از ۳)
🔹اجرای سیاست ارزی و پرداخت ارز یارانهای که قرار بود توان خرید مردم را تقویت کند تنها زمینه رانت جویی و فساد را برای برخی واردکنندگان دلال فراهم آورد و چیزی عاید مصرفکنندگان نشد! اگر تنها لایحه بودجه سال ۹۸ را بررسی کنیم شاهد هستیم که چیزی حدود ۱۴ میلیارد دلار ارز یارانهای برای واردات کالاهای اساسی تخصیص داده شده است! اگر این میزان یارانه را با اختلاف بین ارز آزاد ۱۱ هزار تومانی با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی محاسبه کنیم یعنی دولت سالانه برای هر خانوار ایرانی چیزی حدود ۵ میلیون تومان یارانه برای کالاهای اساسی (بهغیراز دارو و کاغذ) تخصیص میدهد. ولی عملاً این یارانه به جیب مردم نمیرود و بیش از ۷۰ درصد این یارانه نصیب دلالان و وارداتچیان میشود!
🔹در این میان خلأ نظارت دولت بر واردکنندگانی که تنها سود بنگاهی خودشان را در نظر داشتند، سبب شد گوشت با ارز دولتی وارد شود، اما تنها بخش اندکی از آن در اختیار مردم قرار بگیرد، و بقیه آن با انحراف منابع تخصیصیافته در قالب بیش اظهاری و دیگر اظهاری واردات، صادرات مجدد نهاده یا کالای نهایی بهصورت رسمی یا قاچاق و احتکار درنهایت چیزی جز گرانی برای مصرفکننده نهایی به بار نیاورد.
🔹بر همین مبنا برای کنترل کوتاهمدت این گرانیها پیشنهاد میشود سرانه هر فرد در مابهالتفاوت تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی بهجای اینکه به واردکننده برسد، در قالب کارت اعتباری به حساب سرپرست خانوار پرداخت شود، تا وی بتواند با این یارانه از فروشگاههایی که دولت مشخص میکند محصولات پروتئینی خانواده را با قیمت آزاد خریداری کند ولی درعینحال فشار گرانی را احساس نمیکند.
🔹با یک حساب سرانگشتی اگر فرض کنیم که گوشت با قیمت ارز آزاد ۱۲ هزارتومانی به دست مردم برسد، بازهم با قیمت پایینتری ازآنچه اکنون در بازار داخلی میبینیم به مصرفکننده میرسد، چراکه هماکنون گوشت در بازار کشورهای همسایه ۴ الی ۵ دلار است یعنی با ارز آزاد و با لحاظ هزینههای واردات، نهایت هر کیلو ۵۵ الی ۶۰ هزار تومان به دست مصرفکننده نهایی میرسد!
🔹درحالیکه هماکنون قیمت گوشت به بالای ۹۰ هزار تومان هم رسیده است. متأسفانه با اهمال دولت در رصد و نظارت فرایند واردات و اصرار بر ادامه سیاست اشتباه ارزی خود که اتفاقاً همه مقامات دولتی (منجمله شخص رئیسجمهور، سخنگوی دولت، رئیس بانک مرکزی و بسیاری از اقتصاددانان) آن را تقبیح کردهاند، هرروز دامنه خسارت را برای مردم گستردهتر و بهموازات آن حساب دلالان نیز فربهتر میشود. تنها راهکار این است که دولت یکبار برای همیشه تخصیص ارز یارانهای برای واردات کنندگان را متوقف کند و اگر قرار هست یارانهای داده شود به مصرفکننده نهایی تخصیص داده شود.
✍️ #پویان_مرتضوی
#سیاست_ارزی_مهلک
#نه_به_رانت
#نه_به_ارز_4200_تومانی
#قاچاق_دام
#یادداشت
✅ @masaf_foods
⭕️حسین دهقان، مشاور مقام معظم رهبری در جمع فعالان محیطزیست: دستاندرکاران محیط زیست باید شأن و اقتدار یک قاضی را داشته باشد
🔹محیطزیست برای ارتقای جایگاه نیازی به ارتقای سازمانی یا افزایش نیروی انسانی ندارد بلکه باید دستاندرکاران محیطزیست شأن و اقتدار قاضی را داشتهباشند. همچنین در برخی مسائل زیستمحیطی مانند حقابه ایران از هیرمند نیاز به دیپلماسی قوی و قدرت تعیینکنندهداریم.
🔹اگرچه محیطزیست عرصه تعارض منافع است اما با مدیریتی اصولی میتوان برای همگان بستری فراهم کرد که هم بشود فعالیت اقتصادی کرد هم به محیطزیست آسیب نرساند.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
✅ @masaf_foods
16.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماشین آلات پیشرفته کشاورزی
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
✅ @masaf_foods
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 | 🎥 چه قرارداد پشت پرده و غیر شفافی بین شرکت پشتیبانی امور دام و انجمن وارد کنندگان گوشت برای انحصار در واردات گوشت به کشور وجود دارد؟!
‼️ #تعارض_منافع اینبار مردم را در بازار مایحتاج اساسی به دردسر انداخته است! گوشت کیلویی ۴۰ هزار تومان در بازار ۱۲۰ هزار تومان عرضه میشود!
‼️ظلمی که دولت با ایجاد رانت در توزیع ارز یارانهای به مردم و از همه بدتر منافع ملی وارد میکند تا کی ادامه خواهد خواهد داشت؟!
#نه_به_ارز_4200_تومانی
#نه_به_رانت
✅ @masaf_foods