واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 تهران شهری فرا صفرازا
🔸تأثیرات محیطی بر انسان قرن ۲۱ پوشیده نیست، اما این تأثیرات از زبان ابنسینا حکیم و طبیب ایرانی به شرح زیر است:
ابن سینا دربارهی ارتباط مزاج محیط و انسان چنین میگوید: "به نظر میرسد که هر یک از اصنافِ ساکنان زمین دارای مزاج خاصی هستند موافق با آب و هوای اقلیم آن" (ابنسینا، ۱۳۶۷: ۸).
🔸اما در مورد تهران باید گفت که این شهر از نظر آب و هوایی، غیر از نواحی کوهستانی شمالی که اندکی مرطوب و معتدل است، کاملاً گرم و خشک یا به زبان اطباء سنتی صفرازا است.
🔸با توجه به المانهای اقلیمی، اجتماعی و... تهران، میتوان اینطور برداشت کرد که روز به روز بر صفرازا بودن تهران اضافه میگردد.
🔶 برخی از المانهای صفرازای تهران شامل موارد زیر میباشد:
۱. اقیم گرم و خشک
۲. المانهای شهری گرم رنگ: تعداد زیادی اتوبوس قرمز و زرد، تاکسیهای زرد و رنگهای بسیار گرم دیگری که تمام سطح و جدارههای شهر تهران را پوشش دادهاند.
۳. کنشهای استرسزا، پرهیجان و اضطرابزای مردم تهران که موجب صفرازایی بیشتر میگردد (این مورد شامل اغلب پایتخت کشورها به دلیل موقعیت حساسی که دارند، میشود).
۴. بینظمی و شلوغی در نماها و جدارههای شهری (آلودگی بصری)
۵. دغدغههای معیشتی، مشکلات مسکن، کمبود شغل، گرانی، سر و صداهای زیاد و شلوغیها (آلودگیهای صوتی)، ترافیک و...
🔶 برخی از تظاهرات روانشناختی و اخلاقی غلبه صفرا که میتواند برای جامعه عارضه جدی باشد:
۱. کنشگری هایی با سرعت بالا که خطا در تصمیمات را افزایش میدهد. بطور مثال: شخص دارای غلبه صفرا بداخلاق میشود بدین منظور که سریع عصبانی و سریع پشیمان میشود.
۲. اضطراب درونی خودآگاه
۳. عصبانیت، غضب، و سفح و شیطنت و تَجَبُّر و تکبر و تَمَرُّد و عصیان نیز از غلبه صفرا اتفاق میافتد.
۴. لجاجت، عجله و شتاب نیز به جهت غلبه صفرا است.
۵. اگر صفرا بیش از حد زیاد شود موها از جلوی سر میریزند (تیپ آندروژنتیک) به خصوص اگر همراه با استرس و عصبانیت بیش از حد و ناراحتی باشد.
- سریعترین و تأثیر گذارترین راهحلهای موجود را میتوان به شرح زیر بیان نمود:
۱. افزایش سرانه فضای سبز شهری
۲. استفاده از عنصر آب به شکل حوضچهها، فوارههای آبی و آبشارها و...
۳. استفاده از رنگهای سرد و معتدل کنندهای همچون آبی و سبز (معتدل) و... در فصول گرم
۴. استفاده از اشکال و فرم های منحنی (که تولید کننده بلغم هستند)
۵. حل و فصل معضل حمل و نقل و ترافیک
۶. طرح قوانینی جهت بهبود بینظمی جدارههای شهری. (منظور از نظم، یکسانسازی نیست که موجب سودا میشود و خشکیِ سودا مجدد موجب افزایش صفرا میگردد)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 دستگاه سنبادهزن نواری پرتابل
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 شغل دوم
🔸 دو شغله بودن به طور شرعی، عقلی و قانونی صحیح نمیباشد و اصل ۱۴۱ قانون اساسی نیز به این نکته اشاره کرده است.
در بسیاری از ادارات دولتی افرادی که دارای پروانه نظام مهندسی هستند، به هر دو طریق حقوقی و حقیقی از پروانه اشتغال خود استفاده میکنند.
🔸 با توجه به اینکه کارمندان دولت، پروانه نظام نیز دارند، این رویه باعث کاهش کارایی کارمندان و افت کیفیت ساخت میشود، و یا مجبور به فروش امضا بدون گذاشتن وقت میشوند. علاوه بر این فرصت اشتغال برای دیگران را هم میگیرند.
🔸 همچنین در اعضای هیئت مدیره نظام نیز افرادی هستند که هم کارمند دولت و هم عضو هیئت مدیره بخشهای نظام میباشند.
🔸 این نکته را باید متذکر شد افرادی که در نظام مهندسی کارمند هستند به هیچ وجه نباید پروانه نظام مهندسی داشته باشند چون هم تعارض منافع و هم زمینه رانت به وجود میآید.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔲 حکم مراجع پیرامون نگهداری مجسمه در خانه
◻️مقام معظم رهبری (سوال ۱۲۲۲):
- سوال: ساخت عروسک و مجسمه و نقاشی و ترسیم چهره موجودات زنده اعم از گیاهان، حیوانات و انسان چه حکمی دارد؟ خرید و فروش و نگهداری و ارائه آنها در نمایشگاه چه حکمی دارد؟
- پاسخ: ساخت مجسمه و نقاشى و ترسيم چهره موجودات و لو ذىروح اشکال ندارد. همچنين خريد و فروش و نگهدارى نقاشى و مجسمه جايز است و ارائه آنها در نمايشگاه هم اشکال ندارد.
◻️آیت الله مکارم شیرازی (سوال ۱۰):
- سؤال: آیا نگهداری مجسمهای که شکل انسان دارد در خانه گناه است؟
- پاسخ: اگر به شکل تندیس کامل باشد جایز نیست.
◻️آیت الله بهجت (امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج ۲، ص ۲۰۹-۲۱۰، م ۲۰۶۹، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، ۱۴۲۴ق.)
مسئله ساختن مجسّمۀ موجودات جاندار حرام است، امّا نگهداری آن برای مقاصد غیر حرام بنابر اظهر جایز است و نیز معامله به همین مقصود مانعی ندارد، اگر چه احتیاط مستحبّ در ترک آن است.
◻️آیت الله وحید خراسانی:
ساختن مجسمه جاندار حرام است و همچنین نقاشی آن بنابر احتیاط و خرید و فروش و نگهداری آن جایز است اگر چه احوط ترک است.
◻️آیت الله فاضل لنکرانی:
- سوال: نگهداری مجسمه در منزل و نصب آن در میادین و معابر چگونه است؟
- پاسخ: نگهداری آن محل اشکال ندارد.
◻️حضرت آیت الله سیستانی:
نگهداری مجسمه در منزل مکروه است، ولی حرام نیست.
◻️آیت الله مهدی هادوی تهرانی:
خریداری و نگهداری مجسمه اشکالی ندارد.
◻️علوی گرگانی:
- سوال: آیا بین تصویر موجودات جاندار به گونه پیکرتراشی و تندیس یا به گونه نقش و عکس بر روی کاغذ، دیوار و پارچه یا تصویر موجودات بی روح به شکل مجسّمه و تندیس موجودات بیروح به صورت نقّاشی و عکّاسی با صرف رنگآمیزی و نقشنگاری به صورت خطوط متوازی و بدون نمودار شکلی (ثوب مَعلّم یا معلّم) با یکدیگر از نظر فقهی تفاوت دارند؟
- پاسخ: پیکر تراشی و تندیس ذیروح حرام است و در بقیّه صور از عکس و نقّاشی و مجسّمه غیر ذیروح حرمت نیست و در مثل عکس و نقّاشی مکروه است.
📚 مطالب فوق برگرفته از سایت استفتائات مراجع تقلید میباشد.
📍ضمناً مددجویی و انتظار افزایش و کاهش "انرژی چی" توسط مجسمهها که در فنگشویی رواج دارد از اساس با اسلام در تضاد است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف:
گپ | سروش | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 این توربین که توسط Smart Hydro Power ساخته شده، انرژی جریان آب رودخانهها را به الکتریسیته تبدیل میکند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memar
🔶 خانه طاهری - سمنان
🔸 طرح کلی این بنا شامل یک حیاط در مرکز بنا است و سایر فضاها و عناصر در گرداگرد حیاط قرار میگیرند. مساحت خانه طاهری سمنان در حدود ۱۶۳۰ و زیربنای آن در حدود ۱۲۴۰ متر مربع است. مصالحی که در ساخت این بنا به کار رفته است شامل خشت، چوب و ساروج میشود که پس از گذشت سالها هنوز هم دوام خود را حفظ کردهاند. همچنین آجرکاری سردر ورودی و نمازخانه و گچکاری دیواره اتاقها تزئینات اصلی به کار رفته در بنا را شامل میشوند.
🔸 از بخشهای مختلف خانه طاهری میتوان به هشتی، آب انبار، بخش اندرونی، بخش بیرونی، آشپزخانه، ایوان، هشتی، اتاق خادم و زیرزمین را نام برد. ورودی این خانه هشتیای است که با چند پله به حیاط مرکزی ساختمان میرسد. خانه طاهری دارای دو حیاط است. در ابتدای بازدید از خانه با حیاط اصلی مواجه خواهید شد. حیاط فرعی در پشت بنا قرار گرفته است و در گوشهای از آن میتوانید مطبخ خانه را نیز مشاهده کنید. این خانه بادگیری بلند و منحصر به فرد در قسمت جنوبی بنا دارد. بادگیر این خانه در اتاق تابستانه قرار دارد.
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 افزایش ناعادلانه سرانه فضای سبز
🔸 وحید نوروزی، دکترای مدیریت محیط زیست و شهری با اشاره به مطالعات بخش محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) که استاندارد فضای سبز را به ازای هر نفر حدود ۲۰ تا ۲۵ متر مربع برآورد کرده است: این در حالی است که مطالعه وزارت راه که سرانه قابل قبول فضای سبز در کشور ما را بین۷ تا ۱۲ متر مربع اعلام میکند.
🔸 با این وجود وضعیت و شرایط پایتخت با سایر کلانشهرها کاملاً متفاوت است. بر اساس «طرح جامع شهر تهران» سرانه استاندارد فضای سبز ۱۰ متر مربع برآورد شده و خوشبختانه در «قانون هوای پاک» نیز سرانه فضای پاک شهری برای شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر، نفری ۱۵ متر مربع تعیین شده است که البته این عدد با استاندارد جهانی که ۲۰ تا ۲۵ متر مربع میباشد متفاوت است.
🔸 جالب اینجاست که در تهران هم این توزیع سرانه فضای سبز به شدت ناعادلانه بوده و هست به طوری که مثلاً در مناطقی مثل منطقه ۲۲ تهران سرانه فضای سبزشان تا حدود ۶۰ متر مربع نیز میرسد، ولی در عوض در مناطق ۱۰ و ۱۳ که اراضی مناسبی وجود ندارد این رقم حتی کمتر از ۱۰ متر مربع اعلام میشود. بر این اساس، در مناطق شمالی تهران مثل منطقه ۱، ۲، ۴ و در مناطق ۱۸ و ۱۹ که از مناطق جنوبیتر تهران هستند، از سرانه نسبتاً خوبی برخوردارند. اما منطقه ۱۰ حدود ۲.۵ مترمربع سرانه فضای سبز دارد که این مسئله تا حدودی نگران کننده است.
🔸 اما این رشد فضای سبز، تا پایان برنامه سوم شهرداری باید به چه میزان برسد؟ بر طبق برنامه سوم توسعه شهرداری تهران که تا پایان۱۴۰۲ ادامه دارد، سرانه ۱۶.۳ فضای سبز شهری باید به ۱۸ متر مربع به ازای هر شهروند تهرانی افزایش یابد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف:
گپ | سروش | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 تبدیل مینی فرز به کاردک برقی
#خلاقیت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 خانه کرد یا عمارت آصف - کردستان
🔸 این بنا مربوط به دورهی صفویه است که در دوران قاجار و پهلوی نیز تغییراتی در آن انجام شده است، مساحت عمارت آصف نزدیک به ۴ هزار متر مربع است.
🔸 در داخل عمارت آصف حمام کوچکی قرار دارد که تقریباً در زمان قاجاریه بنا شده است. شیوهی ساخت آن از نوع معماری اصفهانی است و تنها مورد استفادهی شخصی خانوادهی آصف بوده است.علاوه بر این، بنا دارای یک سردر، هشتی و دالان ورودی و چهار حیاط به نامهای حیاط اصلی یا بیرونی، حیاط اندرونی یا داخلی، حیاط مطبخ یا آشپزخانه و حیاط مستخدمین میباشد.
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 چسب فوری کاشت میلگرد
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari