🔶 تصمیم جدی دولت برای خانهدار شدن اقشار ضعیف جامعه
👤 رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی:
🔸 یکی از مأموریتهای جدی وزارت راه و شهرسازی «نهضت ملی مسکن» است؛ زیرا دولت برای ساخت مسکن تصمیم جدی دارد.
🔸 بر اساس قول رئیسجمهور و قانونی که مجلس تصویب کرده است، مقرر شد حدود چهار میلیون مسکن ظرف چهار سال ساخته شود.
#خبر
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔺 آیا میدانید...؟!
🔸 در تهران بر خلاف مفاد مندرج در بند ۷-۲-۲ مبحث ۷ مقررات ملی ساختمان، برای صدور پروانه ساختمان، مالک صرفاً برای ساختمانهای ۶ طبقه و بالاتر و یا ساختمانهای با زیربنای بیشتر از ۲۰۰۰ مترمربع و یا دارای بیش از یک زیرزمین، ملزم به پیگیری انجام مطالعات ژئوتکنیک است.
این درحالی است که وفق بند ۷-۲-۲-۱ مبحث هفتم، در صورتی که تنها یکی از شرایط زیر حاکم نباشد، انجام مطالعات ژئوتکنیک ضرورت دارد:
۱- دادههای کافی از محدوده محل مورد نظر و زمینهای با سازند زمینشناسی مشابه در دسترس باشند.
۲- ساختمان مورد نظر با اهمیت کم یا با اهمیت متوسط و با حداکثر ۴ طبقه باشد.
۳- ساختمان مورد نظر با مساحت اشغال کمتر از ۳۰۰ مترمربع باشد.
۴- در طراحی و اجرای ساختمان نیاز به گودبرداری به میزان کمتر از ۲ متر باشد.
۵- تعداد ساختمانها زیاد (بیش از ۳ ساختمان مشابه و نزدیک به یکدیگر مانند شهرکها، پروزههای انبوهسازی و...) نباشد.
۶- نوع زمین طبق مبحث ۶ مقررات ملی ساختمان (استاندارد ۲۸۰۰)، از نوع ۱ و ۲ نباشد.
۷- شرایطی شامل احتمال مواجه شدن با خاک دستی، خاک مسئلهدار، قرارگیری در منطقه خرد شده گسل اصلی، سطح آب زیرزمینی بالا و سازهای در مجاور محل که احتمال خسارت به آن وجود دارد، وجود نداشته باشد.
#نکات_اجرایی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
📌 دروس خارج فقه آیت الله اراکی
📝 اصل افقیگرایی - بخش دهم
🔸 طبرسی در مکارم الاخلاق روایت میکند که رسول خدا(صلی الله علیه و آله) به ابن مسعود فرمود:
🔸 (يَبْنُونَ اَلدُّورَ) خانهها را میسازند (وَ يُشَيِّدُونَ اَلْقُصُورَ) و کاخها را بلند میکنند (وَ يُزَخْرِفُونَ اَلْمَسَاجِدَ) و مساجد را با نقش و نگار زینت میبخشند و جز دنیا به چیز دیگر نمیاندیشند، خداوند فرمود: وَ تَتَّخِذُونَ مَصانِعَ لَعَلَّكُمْ تَخْلُدُونَ «کارگاهها میسازید به امید آنکه جاودان بمانید» (مکارم الأخلاق، ج۱، ص۴۴۶).
🔸 از عبارت «وَ يُشَيِّدُونَ الْقُصُورَ»؛ کاخهای بلند میسازند، در این روایت نیز مبغوضیت بلندی ساختمان در نظر شارع استفاده میشود و ظاهر این است که مراد از «يَبْنُونَ الدُّورَ» به قرینهی «وَ يُشَيِّدُونَ الْقُصُورَ» ساختن کاخهای بلند است نه ساختن خانهی معمولی که قطعاً در نظر شارع مذموم نیست.
🔸 از مجموع این روایات هرچند يکایک آنها از نظر شرایط فنی اعتبار سند دارای شرایط لازم نیست؛ لکن به لحاظ تعدد آنها اطمینان به صحت صدور مضمون آنها حاصل میشود، بالخصوص آنچه مربوط به «تشیید و تطاول» در بنیان (بلند سازی) است که در همهی این روایات مشترک است.
🔸 بنابراین با توجه به این دسته از روایات و سایر ادلهی مربوط به موضوع بلندی ساختمان چنین نتیجه میگیریم:
ساختن ساختمانهای بلند با نظام عمران شهری اسلامی سازگار نیست. آنچه در نظام عمران شهری در فقه اسلامی مورد تأیید است؛ خط افقی در ساختمان شهری است نه خط عمودی.
📚 درس خارج فقه نظام عمران شهری | جلد ۱ | ص ۸۹-۹۱
#شهرسازی_اسلامی_ایرانی
#معماری_اسلامی_ایرانی
#فقه_شهرسازی
#فقه_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف:
گپ | سروش | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
🌸 فرا رسیدن ماه رمضان، ماه بندگی را تبریک عرض میکنیم.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 زمان اجرای طرح ترافیک اعلام شد.
🔸 معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران: از فردا طرح ترافیک ساعت ۶:۳۰ صبح آغاز و تا ساعت ۱۷ عصر ادامه خواهد داشت و این تصمیم براساس مصوبه شورای ترافیک تهران و به علت شروع ماه مبارک رمضان برگزار شده است.
#خبر
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 کاروانسرای شاه عباسی نیشابور
🔸 از بناهای دوره صفویان است که امروزه کاربری موزه و فروش صنایع دستی دارد و در بافت مرکزی شهر نیشابور قرار دارد.
🔸 همانند بازار تاریخی نیشابور، گمان بر این است که ساخت این کاروانسرا از جمله اصلاحات دوره شاه عباس صفوی در نیشابور بوده است.
🔸 رباط شاه عباسی، کاروانسرای عباسی، رباط نیشابور از جمله نامهای این بناست.
🔸 این کاروانسرا در دورههای مختلف تاریخ، کاربری متفاوتی داشته است. در دورهی قاجار؛ به عنوان یتیم خانه، در دورهی پهلوی؛ شهربانی و ژاندارمری و پس از انقلاب اسلامی ایران تا سال ۱۳۶۷ انبار و از سال ۱۳۷۴ به بعد، بهعنوان اثر تاریخی و موزه مورد استفاده قرار گرفته است.
🔸 این بنا دارای یک صحن مرکزی، ۲۴ حجره، چهار ایوان، اصطبل و سکوی بار است.
🔸 در حال حاضر برای محوطهسازی این بنا، حوضی در مرکز حیاط و باغچههایی در اطراف آن ایجاد کردهاند.
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
بهار میشود آخر نصیب پنجرهها
بهار لطف خدا و طبیب پنجرهها
میان این همه دیوارها و آجرها
کسی ندید حال عجیب پنجرهها
✍️ اکبر امیدی
#رد_پای_شعر_در_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 ایدهای برای خانههای کوچک
#خلاقیت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 در شمال ایران حتی ساختمانهای نیمهکاره هم زیبایی خودشان را دارند.
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 جایگزین قیر در آسفالت تولید شد
🔸 محققان در یک شرکت دانش بنیان با مادهای پلیمری جایگزینی برای قیر در آسفالت تولید کردند که باعث افزایش عمر آسفالت تا ۱۰ سال میشود.
🔸 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا شاه محمدی مدیر عامل شرکت دانش بنیان، افزود: ما با همکاری متخصصین در این شرکت توانستیم یک نوع ماده پلیمری را تولید کنیم که میتواند جایگزین قیر در آسفالت باشد.
🔸 وی با بیان اینکه به واسطهی این ماده، کیفیت آسفالت به مراتب افزایش مییابد، گفت: آسفالتی که اکنون مورد استفاده قرار میگیرد در مدت زمان کوتاهی ترک میخورد و با سرما و گرما موج بر میدارد
🔸 وی با بیان اینکه این ماده پلیمری بیرنگ است، افزود: در همین راستا میتوان با استفاده از رنگ دانهها، آسفالتهای رنگی ماندگار و با کیفیت را، با کیفیت مشابه خارجی به تولید رساند.
📚 منبع
#تکنولوژی_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 ۲٫۵ میلیون خانه در کشور وجود دارند که فرسودهاند و باید فوراً بازسازی شوند، اصلاً وضع این واحدها خوب نیست.
👤 رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی: در سالهای گذشته در تهران سالانه کمتر از ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده ساخته شده است!/ ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در تهران توسط شهرداری تهران، منجر به کاهش قیمت مسکن و اجاره در شهر تهران خواهد شد.
#خبر
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ آیا میدانید..؟!
🔸 در صورت تغییر اقامتگاه عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان به استان دیگر بدون اطلاع به سازمان استان مبدأ و انجام مراحل اداری انتقال، عضویت نامبرده قطع میگردد و در این صورت اعتبار پروانه اشتغال نامبرده معلق یا اساساً ابطال میگردد.
بنابراین؛
🔸 استفاده از پروانه اشتغال طراحی، نظارت و یا اجرای عضوی از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان که در استان مورد نظر حضور فیزیکی ندارد مغایر با بند ۲-۱-۹ رفتار حرفهای اخلاقی در مهندسی ساختمان و شئون حرفهای بوده و تبعات انتظامی و قانونی دارد.
#نکات_اجرایی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
📍کامران افشار نادری:
«اگر کارهای فرهنگساز معماری جهان را با معیارهایی از قبیل؛ کاربری بهینه، صرفه اقتصادی، صرفهجویی در مصرف انرژی، هماهنگی با ابنیه مجاور، رفاه بهرهبرداران، کمبود معایب اجرایی و فنی و... بسنجیم، تقریباً هیچ اثری موفق از آزمون بیرون نمیآید.»
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 ما در جمهوری آذربايجان زندگی میكنيم يا اسرائيل؟
🔺 یک نویسنده آذری در خصوص وضعیت معماری شهرهای آذربایجان اظهار کرد: اكثر ساختمانهای مهم دولتی و مؤسسات آموزش عالی شهر باكو، پايتخت جمهوری آذربايجان، از علامتها و نشانههای فراماسونی يهودی پر شده است. آیا ما در اسرائیل زندگی میکنیم؟
🔸 این نويسنده آذری اظهار كرد: به هر طرف باكو نگاه میكنی، به معماری ملی در ساختمانهای اين شهر بهندرت برخورد میكنی. اما گويا يهودیها اينجا را واقعاً وطن مادری خود میدانند. اكثر ساختمانهای مهم دولتی باكو و مؤسسات آموزش عالی شهر باكو دارای علامتها و نشانههای ماسونی يهودی هستند.
🔸 وی افزود: اسرائيل بیحیا با درج نشانههايش در سراسر آذربايجان میخواهد ملت ما را برده خود قلمداد کند؛ اگر اينها اينجا را فلسطين دوم نكنند، دست از سر ما بر نخواهند داشت؛ با نگاهی به اين ساختمانها میتوان به درستی اين ادعا پی برد.
🔸 اين نويسنده آذری تصريح كرد: به ارگانهايی كه بعد از درج اين مطلب دنبال من خواهند گشت میگويم، دنبال من نگرديد؛ بلكه اين بازخواست را از سازمانهای دولتی به عمل آوريد؛ چراكه در پشت اين ماجرا خود اينها قرار دارند؛ در دولت حاضر آذربايجان اگر حجاب ممنوع میشود، بشود؛ ولی ماسونها سلامت باشند.
🔸 وی در پايان گفت: ساختمانهای فرمانداری باكو، آكادمی دولتی نفت آذربايجان، ساختمان رياست آكادمی علوم و تالار سعادت، برخی پلها و ديگر ساختمانهای مهم در سطح شهر باكو گواه اين امر هستند./مرکز مطالعات آذربایجان
#نمادگرایی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
#یادداشت
🖋 باز شدن گره بیمه کارگران ساختمانی
🔹 در حالت کلی (تبصره ۱ ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی)، سازمان تامین اجتماعی در ازای دریافت مجموعا ۳۰ درصد حق بیمه (۲۳ درصد سهم کارفرما، ۷ درصد سهم کارکن)، افراد را تحت پوشش بیمه درمان و بازنشستگی قرار میدهد. مسئول پرداخت این حق بیمه نیز کارفرماست.
🔸 این روش برای کارگاههای ثابت که محل کار، زمان کار و کارفرمای ثابتی دارند کارآمد است. اما مشکل از جایی شروع میشود که کارگران ساختمانی ممکن است در طول یک ماه بیش از ۱۰ کارفرما داشته باشند. یا مثلا یک برقکار با چند کارفرما بهصورت همزمان و در فواصل زمانی مختلف کار کند.
🔹 راهحل قانون برای این مشکل، جدا کردن رابطه مستقیم بین کارگر و کارفرما در پرداخت حق بیمه است. یعنی این دسته از کارگران حق بیمه خود را مستقیما به تامین اجتماعی میپردازند. کارفرمایان نیز سهم حق بیمه خود را فارغ از تعداد کارگر (با معیارهایی نظیر متراژ) به تامین اجتماعی پرداخت میکنند. (قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۱۳۸۶)
🔸 این تفکیک باعث شده برخی افرادی که کارگر نیستند نیز برای پرداخت حق بیمه کمتر، خود را در صف بیمه کارگران ساختمانی جا بزنند. چون در صورت بیمه خویشفرما باید کل ۳۰ درصد را بپردازند ولی اگر خود را کارگر ساختمانی جا بزنند تنها مشمول سهم ۷ درصدی کارگر از بیمه میشوند. (۲۳ درصد دیگر سهم کارفرما است)
🔹 مشکل دیگر، کافی نبودن اعتبارات دریافتی از کارفرمایان برای بیمه کردن این افراد است. درنتیجه، برای این حق قانونی، سهمیهبندی بهوجود آمده است. ماندن در صف انتظار بیمه بهدلیل کمبود اعتبار، از اصلیترین گلایههای این قشر است.
🔸 نمایندگان مجلس با تصویب طرح اصلاح این قانون، تامین اجتماعی را موظف کردند ظرف ۲ سال آینده، ۷۰۰ هزار کارگر ساختمانی که در صف انتظار هستند را بیمه کند. منابع لازم برای پوشش این افراد، از محل عوارض ساختمانی ( ۱ تا ۱۵ درصد بستگی به متراژ ساختمان) تامین خواهد شد.
#حقوق_کارگر
#معیشت_مردم
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 مراحل نصب تاور کرین(Tower Crane)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔘 خلاقیت در طراحی مبلمان
#خلاقیت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 کاروانسرای چمشک - لرستان
🔸 اين بنا در منطقه چمشک از توابع شهرستان پلدختر و در مسير راه باستانی شاپور خواست به خوزستان قرار گرفته است و مربوط به دوره صفویه میباشد.
🔸 شكل اصلی بنا به صورت چهار ضلعی و ارتفاع آن به ۵ متر میرسد طول و عرض اين كاروانسرا ۴۴*۴۸ متر و ورودی آن به سمت جنوب و هلالی شكل است و دارای ۱۲ اتاق و از دو قسمت تشکیل میشود كه قسمتی برای سكونت كاروانيان و قسمتی ديگر جهت نگهداری چهارپايان مورد استفاده قرار میگرفته است.
🔸 مصالح مورد استفاده در اين بنا سنگ، گچ و ملات میباشد و ناودانهای آن همه از سنگ و دارای بارویی با كنگرههای نيم دايره تزئينی است.
#ایران_نگین_زمین
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 بچه بیا پایین به روایت طراحی معماری 😅
#طنز_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 طراحی کاربردی دیوارههای آشپزخانه برای فضاهای کوچک
#خلاقیت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari